Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo syksyllä

Syksy on täydellinen vuodenaika vierailla Britannian pääkaupungissa: sen puistot ovat okran ja oranssin sävyisiä, hinnat ovat suhteellisen alhaiset eikä ole liian kylmä. Selvitä parhaat suunnitelmat matkallesi

María Cano

María Cano

6 minuuttia luettu

Lontoo syksyllä

Linnut lentävät sillan yli | ©Mitchell Henderson

Syyskausi on ihanteellinen aika matkustaa Lontooseen. Kaupungilla on toisaalta erityinen väri, ja sen puistot ja puutarhat saavat okra-oranssin sävyn. Toisaalta lämpömittari ei rekisteröi liian alhaisia lämpötiloja.

Hinnat eivät myöskään ole niin korkeat kuin muina vuodenaikoina, jolloin matkailijoita on enemmän ja lisäksi kalenterissa on tiettyjä tärkeitä päivämääriä, kuten Halloween tai Guy Fawkesin yö. Tässä ovat kaikki ne asiat, joita et voi jättää väliin matkallasi Britannian pääkaupunkiin syyskuun ja joulukuun välisenä aikana.

Ja jos etsit lisää vaihtoehtoja, voit tutustua muihin mielenkiintoisiin suunnitelmiin postauksessa Mitä nähdä ja tehdä Lontoossa.

1. Uppoudu Thamesin elämään Thames Festival Trust -tapahtumassa

Toimintaa Thames Festival Trustissa| ©Christopher Emonds
Toimintaa Thames Festival Trustissa| ©Christopher Emonds

Vuodesta 1997 lähtien Lontoon kaupungissa on järjestetty Thames Festival Trust-tapahtuma, jossa Thames-joella on keskeinen asema. Se järjestetään Southbankissa, ja siellä järjestetään koko syyskuun ajan täysi ohjelma taiteellista, koulutuksellista ja kulttuuriperintöön liittyvää toimintaa, kuten regatta- tai uintikilpailuja, elävää musiikkia, digitaalisia näyttelyitä, työpajoja jne.

Jos matkasi ajoittuu tähän kuukauteen, älä epäröi vierailla verkkosivuilla ja ilmoittautua joihinkin aktiviteetteihin. Voit myös hyödyntää South Bankin sijaintia ja nousta London Eye -maailmanpyörään ja katsella toimintaa ylhäältä käsin. Lue artikkelit London Eye -näkymät ja London Eye -liput saadaksesi kaikki tarvitsemasi tiedot.

 • Milloin... Koko syyskuun ajan

Varaa Thamesin risteily

2. Nauti seitsemännestä taiteesta BFI London Film Festivalilla

BFI:n Lontoon elokuvajuhlat| ©Bex Walton
BFI:n Lontoon elokuvajuhlat| ©Bex Walton

Lontoon elokuvajuhlat ovat yli 60-vuotisen historiansa ansiosta maailmanluokan elokuvatapahtuma, joka järjestetään joka vuosi lokakuussa yli kymmenen päivän ajan, joten jos olet seitsemännen taiteen ystävä ja matkasi osuu samoille viikoille, jolloin festivaali järjestetään, suosittelen tulemaan paikalle, sillä sinulla on mahdollisuus nauttia maailman parhaista ja tunnetuimmista elokuvista ja sarjoista. Lisäksi tarjolla on muun muassa ensi-ilta-gaaloja, erikoisnäytöksiä ja immersiivisiä taide-elämyksiä.

 • Milloin... Lokakuun alkupuolella

3. Maistele parasta ruokaa Lontoon ravintolafestivaaleilla

Ruoan maistelu| ©David Ellis
Ruoan maistelu| ©David Ellis

Ja jos olet herkuttelija ja matkasi ajoittuu lokakuulle, olet onnekas, sillä jo yli kymmenen vuoden ajan on järjestetty London Restaurant Festival-festivaali, jonka aikana kaupungin suosituimmat ravintolat suunnittelevat ja tarjoavat erilaisia maistelumenuja. Se on täydellinen tilaisuus maistella ruokia eri puolilta maailmaa. Voit myös nauttia viinin ja oluen maisteluista, kuuluisien kokkien vetämistä mestarikursseista, kaikenlaisista gastronomisista tapahtumista ja kulinaarisista kokemuksista- nautinto kaikille aisteille!

Jos etsit muita gastronomisia suosituksia, suosittelen lukemaan postaukset 10 ruokapaikkaa London Eye:n lähellä, parhaat ruokapaikat The Shardin lähellä ja ruokapaikat Lontoon tornin lähellä.

 • Kun... lokakuu... lokakuu

Varaa menu Hard Rock Café Londonista

4. Osallistu Santa Run London -tapahtumaan

Osallistuminen Santa Run London -juoksuun| ©Hazel Nicholson
Osallistuminen Santa Run London -juoksuun| ©Hazel Nicholson

Joulukuun alussa järjestetään Santa Run London, hyväntekeväisyysjuoksu, jossa juoksijat pukeutuvat joulupukiksi. Se on ihanteellinen suunnitelma perheen pienimpien kanssa, sillä kaikille osallistujille annetaan joulupukki ja alle kahdeksanvuotiaille lapsille järjestetään symbolinen kilpailu. Tämän ikäiset aikuiset ja lapset voivat osallistua kahteen kilpailuun, joista toinen on 5 kilometrin ja toinen 10 kilometrin mittainen. Ja kilometrien juoksun jälkeen he voivat palautua välipalan äärellä kuunnellen joululauluja.

 • Kun... lokakuu...

5. Tutustu nykytaiteeseen Frieze London

Regent's Park, jossa festivaali järjestetään.| ©ed g2s
Regent's Park, jossa festivaali järjestetään.| ©ed g2s

Lokakuussa Regent's Parkissa järjestetään myös Frieze London, joka on huolella valittujen nykytaiteen gallerioiden kansainvälinen messutapahtuma. Lisäksi tapahtuman viiden päivän aikana järjestetään keskusteluja ja erilaisia aktiviteetteja. Nämä kansainväliset messut järjestetään myös New Yorkissa ja Los Angelesissa.

 • Milloin... Lokakuu...

6. Koe syksy yhdessä kaupungin parhaista puistoista

Chiswickin talo ja puutarha| ©jacquemart
Chiswickin talo ja puutarha| ©jacquemart

Lontoon-matkan ykkössuunnitelma syyskaudella, erityisesti syyskuun lopusta marraskuun alkuun, on kävellä jossakin kaupungin suurista puistoista tai maisema-alueista, ja vaihtoehtoja on lukuisia, sillä Lontoossa on yhtä paljon viheralueita kuin kaupunkitilaa. Itse asiassa sanotaan, että jos jokainen miljoonista lontoolaisista haluaisi halata puuta, jokaista lontoolaista kohden olisi yksi puu. Oletko valmis etsimään oman puusi? Jotta sinulla ei olisi epäilyksiä siitä, mistä löydät sen, tässä on muutamia ehdotuksia matkallesi:

 • St John's Lodge Gardens: Se sijaitsee Regent's Parkissa, jossa Frieze London järjestetään lokakuussa, ja on yksi kaupungin rauhallisimmista viheralueista ja ihanteellinen paikka paeta hälinää.
 • Hyde Park: Aivan Lontoon keskustassa sijaitsee Hyde Park, joka on yksi sekä paikallisten että vierailijoiden suosikkipuistoista. Tässä puistossa voit myös nauttia erilaisista ulkoilma-aktiviteeteista.
 • Richmond Park: Tämä on yksi suosikkivaihtoehdoistani. Se on Lontoon suurin luonnonsuojelualue, ja siellä elää luonnossa erilaisia peuroja.
 • St James's Park: Buckinghamin palatsin vieressä sijaitseva puisto on yksi kaupungin historiallisimmista puistoista. Itse asiassa sen alkuperä juontaa juurensa 1500-luvulle.
 • Victoria Park: Tämä on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan suosituimmista puistoista, ja se sijaitsee kaupungin itäosassa. Se on täydellinen vaihtoehto, jos matkustat lasten kanssa, sillä siellä on erilaisia leikkialueita ja uima-altaita. Se on myös monien nuorten kohtaamispaikka, sillä siellä järjestetään tärkeitä musiikkifestivaaleja.
 • Chiswick Gardens: Tämä 1700-luvun alkupuolelta peräisin oleva puisto on toiminut inspiraationa monille muille puistoille Euroopassa, ja se on tunnettu klassisista temppeleistään, muistomerkeistään ja järvistään. Ja jos sade yllättää, mikä on tyypillistä syksyllä Lontoossa, voit suojautua puiston konservatoriossa, jossa on merkittävä kokoelma kamelioita.
 • Kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha Kew Gardens: Tämä ei ole puisto sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan kasvitieteellinen puutarha, jonka sisäänpääsy on maksullinen, mutta vierailu on todella sen arvoinen. Se sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä keskustasta lounaaseen, ja siellä on yli puoli tuhatta hehtaaria metsää ja 50 000 kasvia. Se on ihanteellinen, jos olet menossa pienimpien kanssa, sillä siellä on lasten leikkipaikka, jossa on kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja opetuspelejä.

Jos haluat tietää lisää muista vaihtoehdoista, lue artikkeli 10 parasta puistoa Lontoossa.

 • Milloin... Koko syyskauden ajan.

7. Hanki etumatka jouluun matkalla Lontooseen

Vierailu talven ihmemaassa| ©Wayne Varney
Vierailu talven ihmemaassa| ©Wayne Varney

Marraskuun puolivälistä joulukuun alkuun voit kokea ja tuntea joulun Lontoossa. Silloin avautuvat ensimmäiset joulumarkkinat, voit nähdä valojen syttymisen, nauttia joulukoristeista ja joulukuusista, kuunnella joululauluja ja, mikä hauskinta, luistella jollakin luistinradalla, kuten Winter Wonderlandissa Hyde Parkissa.

 • Milloin... Marraskuun puolivälistä joulukuun loppuun.

8. Vieraile Harry Potter Studios Parkissa

Harry Potter Studios Park Lontoossa| ©Karen Roe
Harry Potter Studios Park Lontoossa| ©Karen Roe

Hauska vaihtoehto sekä lapsille että aikuisille on vierailu Harry Potter Studios Parkissa, jossa voit uppoutua menestyselokuvien alkuperäisiin lavasteisiin: muun muassa Tylypahkan suureen ruokasaliin, laiturille 9¾, opettajan työhuoneeseen, Viistokujalle ja Kiellettyyn metsään.

Löydät kaikki tiedot siitä, mistä ja miten ostaa lippuja tähän elämykseen artikkeleista Harry Potter Studios London Park liput ja lippujen hinnat. Lue myös kaikki yksityiskohdat siitä, miten Harry Potter -studioille pääsee, seuraavasta postauksesta.

 • Milloin... Syksy

Osta liput Harry Potter Parkiin

9. Vietä karmiva päivä London Dungeonissa

Aikuiset London Dungeonissa| ©Derren Hodson
Aikuiset London Dungeonissa| ©Derren Hodson

London Dungeon on toinen hieno nähtävyys syksyiselle Lontoon-matkalle. Kierros, joka koostuu 17 interaktiivisesta esityksestä, joissa on pelottavia lavasteita, erikoistehosteita ja eri tulkkien selostuksia, jotka tuovat kävijät lähemmäs joitakin Lontoon historian synkimmistä tapahtumista, kuten Lontoon suuri tulipalo vuonna 1666, ruutisalaliitto ja mustan surman rutto. Opit myös yksityiskohtaisesti Guy Fawkesin, Sweeney Toddin ja Viiltäjä-Jackin historiasta.

 • Kun... Syksy

Varaa aavekierros veneajelulla

10. Näe kaupunki London Eye -näköalapaikalta

Big Ben Westminsterin palatsin luona London Eye -näköalapaikalta katsottuna.| ©TheeErin
Big Ben Westminsterin palatsin luona London Eye -näköalapaikalta katsottuna.| ©TheeErin

Toinen ihanteellinen suunnitelma syksyllä on mennä London Eye-näköalapaikalle. Mahdollisuus nähdä Lontoo tähän vuodenaikaan, kun kaupunki on värjäytynyt okraan ja oranssin väreihin kuin postikortista, on vertaansa vailla, ja mikä olisikaan parempi paikka siihen kuin Euroopan korkein maailmanpyörä.

London Eye -silmästä avautuu 360º:n panoraamanäkymä, ja voit ottaa upeita valokuvia. Lue postaus Näkymiä London Eye -näköalapaikalta, niin saat käsityksen siitä, mitä tästä nähtävyydestä voi nähdä. Seuraavassa artikkelissa on myös kaikki yksityiskohdat London Eye -lippujen hinnoista.

Toisaalta voit myös nauttia yhdistetystä kokemuksesta London Eye -maailmanpyörällä ja risteilyllä Thamesilla tai London Eye -maailmanpyörällä ja Madame Tussauds -museossa. Ja vierailun jälkeen kannattaa lukea postaus parhaista ruokapaikoista London Eye -näköalapaikan lähellä.

 • Kun... Syksy

Osta lippuja London Eye -hotelliin

Lontoon lämpötilat syksyllä

Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge
Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge

Jos matkasi Lontooseen osuu syyskaudelle, muista, että lämpötila alkaa laskea vähitellen ja huomattavasti syyskuun lopusta alkaen: syyskuussa on keskimäärin 16ºC, lokakuussa 13ºC, marraskuussa 9ºC ja joulukuussa keskimäärin 5ºC. Se on myös hyvin sateinen vuodenaika. Itse asiassa loka- ja marraskuu ovat sateisimmat kuukaudet.

Lontoon turistijoukot syksyllä

Pimeän tultua| ©duncanh
Pimeän tultua| ©duncanh

Turistien määrä Lontoossa syksyllä on hyvin pieni verrattuna muihin vuodenaikoihin, kuten kesään, jouluun, pääsiäiseen... Siksi suosittelen, että jos sinulla on mahdollisuus matkustaa syyskuusta joulukuuhun, älä epäröi tehdä niin, koska sinulla on suurempi valikoima lentoja ja hotelleja. Lisäksi nähtävyydet eivät ole yhtä täynnä kuin muina vuodenaikoina. Silti on muistettava, että Lontoossa on aina matkailua, mutta toisinaan se on vain hieman vähäisempää.

Lontoon hinnat syksyllä

Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček
Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček

Syyskuukausien hinnat Lontoossa ovat suhteellisen edullisia verrattuna muuhun aikaan vuodesta, erityisesti loka- ja marraskuussa. Hinnat ovat kuitenkin korkeammat tiettyinä tärkeinä päivinä, kuten halloweenina ja joulukuussa, kun joulu on täydessä vauhdissa.

Mitä pakata Lontooseen syksyllä

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Riippumatta siitä, mihin kuukauteen menet syksyllä, on suositeltavaa pukeutua lämpimästi puseroiden ja collegepaitojen kanssa. On myös suositeltavaa ottaa mukaan sateelta suojaava mäkitakki sekä vedenpitävät jalkineet. Marraskuusta alkaen lämpötila laskee huomattavasti, keskimäärin 5-9ºC, joten on tärkeää ottaa mukaan takki.