Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Kuinka Vierailla Tottenham-stadionilla

Tottenhamin stadion on paikka, jolla on merkittävä jalkapallohistoria ja vaikuttava arkkitehtuuri. Tutustu tähän urheilutemppeliin ja eri tapoihin vierailla siellä.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Kuinka Vierailla Tottenham-stadionilla

Tottenham Stadium | ©Jim Brown

Nykyinen Tottenham Hotspur Stadium on yksi Lontoon kaupungin kulttijalkapallopaikoista, jossa Tottenham Hotspur Football Club pelaa kotiotteluitaan. Sen nykyinen rakennus avattiin huhtikuussa 2019 sen edeltäjän, White Hart Lanen, purkamisen jälkeen. Tämän tarkoituksena on tarjota faneille laajempi infrastruktuuri, jossa he voivat jakaa intohimonsa ja oppia tämän legendaarisen urheilulajin historiasta.

Vierailu tällä stadionilla on hyvä vaihtoehto sisällyttää Lontoon nähtävyyksien ja tekemisten matkasuunnitelmaasi. Voit tutustua stadionin sisätiloihin tekemällä itseopastetun kierroksen vain pelaajille avoimiin paikkoihin tai vaihtoehtoisesti kävellä stadionin ulkopuolella ihailemassa sen mahtavaa julkisivua muiden vaihtoehtojen ohella, joista kerron jäljempänä.

1. Tutustu Tottenhamin stadioniin kaikessa komeudessaan värähtelemällä ottelussa.

Kierros stadionilla| ©Football Pictures
Kierros stadionilla| ©Football Pictures

Tottenham Hotspur -jalkapalloseuran historia ulottuu vuoteen 1882. Vuodesta 1899 se muutti White Hart Lane -stadionille, ja se pysyi siellä virallisena kotinaan vuoteen 2016 asti, jolloin rakennus purettiin uuden Tottenham Hotspur Stadiumin tieltä vuonna 2019. Siellä kotijoukkue vihki kentän käyttöön 3. huhtikuuta samana vuonna kauden 31. Valioliigaottelussa.

Valioliiga

Valioliigassa 20 brittiläistä joukkuetta pelaa toisiaan vastaan 38 ottelupäivän aikana. Siksi Spurs, kuten kotijoukkue Tottenham Hotspur FC tunnetaan, pelaa kaksi ottelua jokaisen jäljellä olevan 19 joukkueen kanssa (yhden kotona ja yhden vieraissa).

Kymmenen kuukauden ajan, alkaen elokuun ensimmäisestä päivästä Lontoossa ja päättyen seuraavan vuoden toukokuun viimeiseen viikkoon, sinulla on mahdollisuus nähdä Tottenhamin stadion parhaimmillaan, värähtelemässä joukkueensa urheilullisen suorituskyvyn kanssa. Tätä varten sinun on pidettävä silmällä Valioliigan kalenteria.

 • Hinta: Lippujen keskihinta Valioliigan otteluun Tottenham Hotspur Footballin kotikentällä alkaa 35 eurosta per henkilö. Voit ostaa liput suoraan stadionin lippukassasta tai stadionin virallisen verkkosivuston kautta.
 • Kesto: Kahden joukkueen välinen ottelu kestää yleensä korkeintaan kaksi tuntia: 90 minuuttia peliä jaettuna kahteen 45 minuutin puoliaikaan. Lisäksi on 15 minuutin puoliaika ja noin 5 minuuttia jatkoaikaa.

2. Lähde kiertoajelulle ja tutustu Tottenhamin stadionin yksityiskohtiin sisältä käsin

Stadionkierroksen päivä| ©Football Pictures
Stadionkierroksen päivä| ©Football Pictures

Jos olet englantilaisen jalkapallon ystävä, Tottenhamin stadion on ehdoton vierailukohde matkasuunnitelmassasi, joka sisältää nähtävää ja tehtävää Lontoossa vähintään yhden päivän aikana. Pääset kiertämään tämän ikonisen urheilutemppelin sisätilat ääniopastuksen avulla.

Kun tätä aktiviteettia pidetään Lontoon parhaiden jalkapallokulttuuriin keskittyvien kierrosten ja retkien joukossa , sinulla on tilaisuus tutustua Tottenham Stadiumin jokaiseen nurkkaan ja nurkkaan yksityiskohtaisesti. Pääset kentälle suoraan pukuhuoneista pelaajien tunnelin kautta. Kävelet muun muassa katsomoiden ja lehdistöhuoneen läpi.

Käytössäsi on myös multimedialaite, jonka avulla voit tutustua tarkkoihin yksityiskohtiin stadionista ja seurasta. Esim:

 • Kuulet Tottenham-seuran ja rakennuksen historian ennen sen purkamista vuonna 2017 aina nykypäivään asti.
 • Saat selville anekdootteja stadionilla vuosittain järjestettävistä rugby- ja National Football League -otteluista.
 • Pääsetnauttimaan eksklusiivisista haastatteluista, joissa haastatellaan muun muassa eteläkorealaista Heung Min Sonia, joka on ollut seuran jäsen vuodesta 2015, sekä muita legendaarisia urheilijoita.
 • Opit lisää laitoksenarkkitehtuurista ja toteutetustateknologiasta.

Kiinnostavat tiedot

 • Hinta: Tämän itseohjautuvan aktiviteetin keskihinta on 32 €/henkilö.
 • Kesto: Kokemus kestää yleensä 30-90 minuuttia.
 • Edut: Vaikka sinulla on ääniopas, jonka avulla voit tutustua stadioniin omaan tahtiisi, saat myös stadionin henkilökunnan apua, joka ottaa huomioon huolesi.

Ota yksi Lontoon parhaista kierroksista ja retkistä

Lähde Tottenhamin stadionkierrokselle ilmaiseksi London Passin avulla

Jos haluat käydä Tottenhamin stadionilla matkasi aikana, hyvä vaihtoehto on ostaa London Pass. Tämän sähköisen passin avulla voit säästää aikaa ja rahaa sekä stadionkierroksella että muissa sisäänrakennetuissa kohteissa käydessäsi.

Tämä on epäilemättä paras Lontoon nähtävyyskortti, jonka avulla voit valita tarpeisiisi ja makuusi sopivan passin riippumatta siitä, aiotko olla Lontoossa yhdestä seitsemään päivään tai jopa pidempään. Sinulla on yli 31 eri kohdetta, jotka voit sisällyttää matkasuunnitelmaasi, mukaan lukien Tottenham Stadium.

Tämän passin voi ostaa sähköisesti matkapuhelimella. Näin saat QR-koodin, jonka voit skannata suoraan stadionin lipunmyyntipisteessä ilman jonottamista tai maksamista.

Sen jälkeen sinun on vain nautittava immersiivisestä kokemuksesta Tottenham Stadiumin ympäristössä. Vierailet muun muassa backstagella, pelaajien tunnelissa, kentällä ja lehdistöhuoneessa. Lisäksi kierrokseen sisältyvän multimediaoppaan ansiosta opit sekä rakennuksen että seuran historiasta ja kuriositeeteista.

 • Hinta: Tottenhamin stadionkierroksen vaihtoehtojensa joukossa sisältävän päivälipun hinta on noin 84 € aikuiselta ja 54 € alle 15-vuotiailta lapsilta.
 • Kesto: Turistipassin kesto riippuu siitä, kuinka monta päivää päätät ostaa sen. Passi ei kuitenkaan ole voimassa vuorokausia, vaan peräkkäisiä päiviä aktivoinnista eli siitä hetkestä, kun skannaat sen ensimmäisen kerran.
 • Edut: Tämän turistikortin avulla säästät huomattavan määrän rahaa verrattuna pääsymaksuun ja vältät jonottamisen lipunmyyntipisteessä.

Osta paras Lontoon turistikortti

3. Kierrä Lontoon ulkopuolella ja tutustu sen historiaan London Contrasts -kierroksella

Stadionin ulkopuolella| ©sbally.
Stadionin ulkopuolella| ©sbally.

Kaupungissa ollessasi voit nauttia Contrasts Tourista. Kyseessä on kävelykierros tärkeimmille historiallisesti, kulttuurisesti, arkkitehtonisesti ja urheilullisesti kiinnostaville monumenteille, mukaan lukien Tottenham Stadium.

Tämä kokemus, kuten monet muutkin, voidaan räätälöidä, sillä kaupungissa on niin paljon nähtävyyksiä, että on varmasti joitakin, jotka haluat asettaa etusijalle. Paikkoja, joissa yleensä vieraillaan, ovat muun muassa Borough Market, mielenkiintoinen Soho-kortteli, Westminster Abbey, London Eyes, The Shard ja St Pau's Cathedral.

Tämä urheilutemppeli on toki hieman kaukana kaupungin keskustasta (noin 55 minuutin ajomatka autolla), mutta se ei ole este sisällyttää sitä kiertoajeluusi. Oppaasi vie sinut metrolla tai bussilla stadionille, jotta voit tutustua stadionin ulkoasuun.

Perillä sinua hämmästyttää monumentaalinen viisikerroksinen rakennus, jonka kruunaa perinteinen kukko, seuran tunnus. Voit ottaa uskomattomia valokuvia ja oppia osan paikan historiasta oppaan ansiosta. Jos teet tämän Lontoon Cityn kierroksen yöllä, näet myös innovatiivisen valoherkän julkisivun, joka toimii lyhtynä ja paljastaa Tottenham Stadiumin sisätilat.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämä henkilökohtainen kontrastikierros Lontoon Cityyn maksaa noin 56 €/henkilö.
 • Kesto: Kierros kestää yleensä kahdesta kuuteen tuntia.
 • Hyödyt: Saat selville mielenkiintoisia faktoja Tottenhamin stadionista ja näet sen upean julkisivun.

Varaa yksi Lontoon parhaista kierroksista ja retkistä

4. Tottenhamin stadion ylhäältä helikopterikierroksella.

Näkymä stadionille| ©Football Picture
Näkymä stadionille| ©Football Picture

Tottenhamin stadionilla voi vierailla monella tavalla, ja yksi niistä on helikopterikierros ylhäältä käsin. Voit nauttia etuoikeutetusta panoraamanäkymästä tähän vaikuttavaan urheilupaikkaan ja muihin Lontoon kaupungin ikonisiin kohteisiin.

Tätä unohtumatonta kokemusta varten nouset helikopteriin ammattilaispilotin kanssa helikopterikentällä Lontoon Battersean kaupunginosassa. Mutta ensin opit muutamia perusturvallisuussääntöjä, jotta lentokokemuksesi olisi parempi.

Kun olet noussut kaupungin yläpuolelle, saat upean lintuperspektiivin näköalan joihinkin Lontoon hienoimpiin maamerkkeihin. Tällaisia ovat muun muassa Tower Bridge, London Eye, The Shardin kaltaiset pilvenpiirtäjät, St Pau's Cathedral, Westminster Abbey ja muut kohteet, kuten loistelias Tottenham Stadium.

Kun lennät edellä mainitun jalkapallostadionin yllä, hämmästyt sen monumentaalisesta 105 x 68 metrin kokoisesta rakennuksesta, jonka on suunnitellut kuuluisa arkkitehtuuristudio Populous. Näet hybridinurmen ja katsomon istumapaikat ainutlaatuisesta perspektiivistä kuin mallina.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Helikopterikierroksen nähtävyyskierroksen hinta alkaa yleensä 150 eurosta per henkilö.
 • Kesto: Helikopterilento Lontoon kaupungin yllä kestää yleensä noin 20 minuuttia.
 • Hyödyt: Näet Tottenham Stadiumin ja muut Lontoon nähtävyydet eri näkökulmasta.

Varaa lippusi Lontoon huippunähtävyyksiin

5. Vieraile siellä ulkopuolelta pääsemällä sinne omin päin

Stadium Tour Day| ©Football Pictures
Stadium Tour Day| ©Football Pictures

Lontoon tutustuminen kaupunginosa kerrallaan on hyvä vaihtoehto lomasi aikana. Pakollinen vierailukohde on Haringeyn kaupunginosassa Haringeyn luoteispuolella sijaitseva Tottenham Halen, jossa sijaitsee Yhdistyneen kuningaskunnan seitsemänneksi suurin stadion, Tottenham Hotspur Stadium.

Se on yksi kaupunginosan ikonisimmista paikoista, ja siellä kannattaa käydä, olitpa jalkapallofani tai et. Voit kävellä sen monumentaalisen, valoherkän julkisivun edessä, tarkkailla sen arkkitehtonisia yksityiskohtia ja ottaa monia mieleenpainuvia valokuvia.

Tässä Lontoon vilkkaassa kaupunginosassa on myös hämmästyttävää etnistä moninaisuutta, jonka huomaat nopeasti vaeltaessasi kansainvälisten kahviloiden, baarien ja ravintoloiden reunustamilla kaduilla. Voit tehdä ostoksia Tottenham Hale Retail Park -ostoskeskuksessa, joka on noin neljän minuutin päässä rautatieasemalta.

Vaihtoehtoja, joilla pääset Tottenham Stadiumille omin päin

Tottenham Stadium on noin 12 kilometrin päässä Lontoon keskustasta. Etäisyydestä huolimatta stadionille on helppo päästä, sillä käytettävissä on useita liikennevälineitä.

Esim:

 • Junalla: Sinun on lähdettävä Lontoon Liverpool Streetin asemalta White Hart Lanelle. Tätä reittiä liikennöi Overground, ja matka Tottenham Stadiumille kestää noin 25 minuuttia. Se on käytettävissä joka päivä, nimenomaan 20 minuutin välein, ja se maksaa keskimäärin 2-5 euroa per henkilö.
 • Bussilla: Transport for London -linja kulkee Trafalgar Squaren linja-autoasemalta Tottenham Hotspur Football Clubille. Reitti kestää noin 45 minuuttia, ja sitä liikennöidään noin 30 minuutin välein.
 • Taksilla: Taksilla matkustaminen Lontoosta Tottenham Stadiumille on kaikista nopein vaihtoehto, sillä se kestää enintään 15 minuuttia. Hinta on kuitenkin yleensä 23-28 euroa, mikä voi olla korkea.

Kokeile ruokaa Tottenham Stadiumin sisällä sijaitsevissa ravintoloissa ja baareissa

Lähellä stadionia| ©sbally
Lähellä stadionia| ©sbally

Tottenham Stadiumilla et näe vain vaikuttavia urheilutapahtumia tai tutustu stadionin ja seuran jalkapallohistoriaan itseopastetuilla kierroksilla. Voit myös nauttia laajasta ruoka- ja juomavalikoimasta stadionin sisällä olevissa ravintoloissa ja baareissa.

Stadionilla on noin 65 metriä pitkä käsityöläisolutbaari, jota pidetään Euroopan suurimpana. Lisäksi siellä on yli 60 myyntipistettä. Tällaisia ovat muun muassa Linesman, N17Grill, Maan & Noodle ja Smashed Olive, jotka on yleisesti sisällytetty kaupungin parhaiden gastronomisten kierrosten joukkoon.

Siellä voi syödä muun muassa hot dogeja, hampurilaisia, pizzoja, burritoja, vegaanisia, kasvisruokavalioita ja gluteenittomia valmisteita. Löydät myös erilaisia lasten ruokalistoja, jotka ovat ihanteellisia, jos olet matkustanut Lontooseen lasten kanssa.

Varaa parhaat ruokamatkat

Käytännön tietoa vierailua varten kohteessa Tottenham Stadium (stadion)

Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
 • Osoite ja ajo-ohjeet: Tottenham Hotspur Stadium sijaitsee Tottenhamin kaupunginosassa Luoteis-Lontoossa, tarkemmin sanottuna osoitteessa 782 High Rd, London N17 0BX, Yhdistynyt kuningaskunta. Voit päästä tähän kohteeseen junalla tai bussilla.
 • Pääsy turistibussilla: Sinun tulee tietää, että Lontoon parhaiden turistibussien reitti ei tällä hetkellä sisällä Tottenham Stadiumia pysäkkien joukossa.
 • Aukioloajat: Tottenham Stadium on avoinna joka päivä (sunnuntaisin klo 10.30-16.30 ja maanantaista lauantaihin klo 10.00-18.00) paitsi pääsiäisenä ja jouluna.
 • Lippujen hinnat: Lippujen hinnat voivat vaihdella iän mukaan. Esimerkiksi stadionkierros maksaa aikuisilta alkaen 27 euroa, lapsilta noin 16 euroa, yli 65-vuotiailta noin 24 euroa ja alle 5-vuotiailta ilmaiseksi. Löydät myös muita hintoja haluamasi elämyksen mukaan. Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.
 • Miten ostat liput kierrokselle: Lippuja kierrokselle tai muihin stadionin tarjoamiin elämyksiin voi ostaa lipunmyynnistä tai verkossa stadionin verkkosivuilta.
 • Täydentävät aktiviteetit: Voit kiivetä stadionille ja kävellä rakennuksen reunaa pitkin, jolloin saat maagisen panoraamanäkymän kentälle ja ympäröivälle alueelle. Kaikki tämä Skywalk-kokemuksen ansiosta.