Lontoo toukokuussa: vinkkejä ja suosituksia, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman

Toukokuu on yksi suosituimmista kuukausista matkustaa Lontooseen. Lämpötilat ovat erittäin miellyttävät, ja se on ihanteellinen aika ulkoiluun.

María Cano

María Cano

7 minuuttia luettu

Lontoo toukokuussa: vinkkejä ja suosituksia, jotka tekevät matkastasi unohtumattoman

Westminster, Lontoo | ©Ming Jun Tan

Kysyitpä keneltä tahansa, ei ole epäilystäkään siitä, etteikö toukokuu olisi yksi parhaista kuukausista, ellei jopa paras, matkustaa Lontooseen. Lämpötilat ovat paljon miellyttävämpiä kuin muina kuukausina vuodessa, matkailua ei ole yhtä paljon kuin kesällä tai kalenterin tärkeimpinä päivinä, ja voit nauttia monenlaisista ulkoilma-aktiviteeteista, kuten pyöräilystä, risteilyistä tai kaupungin tärkeimpiin puistoihin tutustumisesta.

Ja jos tämä ei vielä riitä, tarjolla on joitakin erikoistapahtumia, kuten Chelsean kukkanäyttely tai IWA Canalway Cavalcade, joten älä epäröi! Jos saat lomasi ajoittumaan toukokuulle, et tule katumaan sitä!

Postauksesta Mitä nähdä ja tehdä Lontoossa löydät parhaat ideat matkallesi, mutta jos etsit nimenomaan toukokuulle sopivaa tietoa, lue eteenpäin, ja tässä on 10 lyömätöntä ehdotusta.

1. Koe kevään koko loisto Chelsean kukkanäyttelyssä

Chelsean kukkanäyttelyssä| ©Herry Lawford
Chelsean kukkanäyttelyssä| ©Herry Lawford

Perinteinen Chelsean kukkanäyttely järjestetään toukokuun lopulla, ja yli satavuotisen historiansa ansiosta siihen osallistuu joka vuosi yli 200 000 puutarhan ja maisemanhoidon harrastajaa. Festivaali järjestetään Chelsean kuninkaallisessa sairaalassa, jossa järjestetään erilaisia näytöksiä ja todella omaperäisiä kukkateoksia. Suosittelen, että jos haluatte osallistua, ostatte liput etukäteen, koska ne myydään yleensä loppuun.

Saitpa lipun tai et, suosittelen myös kävelemään Chelseassa, sillä Chelsea in Bloom -tapahtumaa juhlitaan, ja monet ravintolat, kahvilat ja kaupat koristavat ikkunoitaan, julkisivujaan ja sisäänkäyntejään monenlaisilla kukilla ja kasveilla. Näyttelyn ympärillä on myös erilaisia ruokalistoja, ja kello 17:n teetarjoiluissa on teemakohtaista tarjontaa.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin ja puutarhoihin

2. Lontoosta Venetsiaan IWA:n Canalway Cavalcaden kanssa

IWA:n Canalway Cavalcade -tapahtumassa| ©Anne Lilliman
IWA:n Canalway Cavalcade -tapahtumassa| ©Anne Lilliman

Toukokuun alussa, toukokuun ensimmäisenä maanantaina eli toukokuun alun vapaapäivänä, järjestetään IWA Canalway Cavalcade-tapahtuma, joka on sisävesiväyläyhdistyksen vuosittain järjestämä tapahtuma, joka kokoaa yli sata venettä Little Veniceen. Festivaali, jossa on käsityökioskeja, ruoka- ja olutkojuja, elävää musiikkia ja aktiviteetteja pienimmille kanaalien ja vesiväylien varrella. Hauskanpito on taattu!

 • Milloin... Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

3. Juhli kevättä Spring Bank Holidayn aikana

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Toukokuun viimeinen maanantai on kevätjuhlapäivä, joka on ulkoilmatapahtumien ja juhlien päivä. Toukokuun ensimmäinen maanantai on juhlapäivä, jolloin kaikki ulkoilevat ja viettävät keväistä päivää ystävien ja perheen kanssa. Trafalgarin aukiolla järjestettävät tapahtumat ovat erittäin suosittuja. Huomaa kuitenkin, että koska kyseessä on yleinen vapaapäivä, liikennepalvelujen aukioloaikoja on lyhennetty ja jotkin kaupat saattavat olla suljettuina.

 • Milloin... Toukokuun viimeinen maanantai.

4. Tunne itsesi faniksi FA Cupissa Lontoossa

Football Association Cup| ©ZapTravel
Football Association Cup| ©ZapTravel

Football Association Cup on järjestetty Lontoossa kaudesta 1871-1872 lähtien, ja se on maailman pisimpään käynnissä ollut jalkapallokilpailu ja keskeinen päivämäärä Englannin urheilukalenterissa. Nykyään sadat brittiseurat Valioliigasta, jalkapalloliigasta ja nuorisomaajoukkueista osallistuvat tähän pudotuspeliturnaukseen, jonka loppuottelu järjestetään Wembley-stadionilla toukokuussa. Lippuja on vaikea saada, mutta jos rakastat jalkapalloa, sinua odottaa herkkupala.

 • Milloin... Toukokuussa...

Varaa kierros Wembley Stadiumilla

5. Tee risteily Thamesilla

Thames-joen risteily| ©Hellotickets
Thames-joen risteily| ©Hellotickets

Ihanteellinen suunnitelma, jos matkustat toukokuusta alkaen, on nauttia risteilystä Thamesilla. Tästä kuukaudesta lähtien Lontoossa on miellyttävämmät lämpötilat, jotka sopivat täydellisesti tälle vapaa-ajan ehdotukselle. Tarjolla on monenlaisia retkiä yksinkertaisimmista retkistä erikoisempiin retkiin, joihin sisältyy illallinen ja live-esityksiä. Suosikkivaihtoehtoni on yhden päivän risteily, jossa on ilmaisia pysähdyksiä.

Näin voit käyttää lippuasi joustavasti ja koko päivän ajan ja nousta ja poistua junasta niin usein kuin haluat. Tällä risteilyllä on yhteensä 12 pysähdyspaikkaa. Voit myös kuunnella matkan varrella äänikommentteja, jotka kertovat sinulle matkan varrella olevista kiinnostavista kohteista.

 • Milloin... Koko toukokuun ajan.

Varaa Thamesin risteily

6. Uppoudu ulkoilmateatteriin Regent's Parkissa

Teatteri Regent's Parkissa| ©TomJAnderson
Teatteri Regent's Parkissa| ©TomJAnderson

Toukokuu on myös hyvin erityinen kuukausi, sillä Regent's Parkin ulkoilmateatterin kausi alkaa, ja se on yksi Lontoon suosituimmista kevätaktiviteeteista. Lontoon Regent's Parkin ulkoilmateatteri aloitti toimintansa vuonna 1932, ja siitä lähtien se on tarjonnut täydellisen esitysohjelman, joka houkuttelee vuosittain tuhansia katsojia. Joitakin kiinteitä nimikkeitä toistetaan joka vuosi, kuten Shakespearen tärkeimmät näytelmät.

Lippuja on saatavilla verkossa, ja teatteri sijaitsee Regent's Park Theatre -teatterin eteläpuolella.

 • Milloin... Toukokuusta alkaen.

7. Nauti kulttuurista First Thursdays -tapahtumassa

Vierailu gallerioissa First Thursdays -tapahtumassa| ©whitechapelgallery.org
Vierailu gallerioissa First Thursdays -tapahtumassa| ©whitechapelgallery.org

Jos haluat nauttia taiteesta tavanomaisten aukioloaikojen ulkopuolella, pidät tästä ehdotuksesta. Joka kuukauden ensimmäisenä torstaina yli sata galleriaa ja museota on avoinna kello 21.00 asti, ja niissä järjestetään keskusteluja ja näyttelyitä tavanomaisten aukioloaikojen ulkopuolella, ja niihin on vapaa pääsy. Lisäksi tarjolla on opastettuja bussi- ja kävelykierroksia, joita järjestävät taiteilijat, näyttelyiden kuraattorit, kirjailijat... Niin, aivan kuten luit! Liity tähän suunnitelmaan toukokuun ensimmäisenä torstaina, jolloin myös sää on puolellasi.

Tätä aloitetta sponsoroi Whitechapel Gallery, ja lisätietoja koko ohjelmasta löydät heidän verkkosivuiltaan.

 • Milloin... Toukokuun ensimmäinen torstai

8. Ota parhaat kuvat Lontoon silmästä

Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski
Auringonlasku ja London Eye| ©Peter Toporowski

Toinen omaperäinen ehdotus, joka sopii täydellisesti toukokuun miellyttävään säähän, on nousta London Eye-maailmanpyörään, joka on Euroopan korkein maailmanpyörä. Tästä observatoriosta, josta avautuu 360º panoraamanäkymä kaupunkiin, voit ottaa unelmakuvia ja nähdä joitakin kaupungin tunnusomaisimpia monumentteja, kuten St Paulin katedraalin, Westminster Abbeyn, Buckinghamin palatsin ja Big Benin. Älä epäröi lukea lisätietoja kohdasta Näkymät London Eye ja liput London Eyeen.

Jos haluat mennä London Eye -näköalapaikalle, muista, että toukokuussa sen aukioloajat ovat klo 11-18. Huhtikuusta alkaen nähtävyys on kuitenkin tiettyinä päivinä avoinna kello 20.30 asti, jolloin sinulla on mahdollisuus nauttia valaistun Lontoon horisontin näkymistä. Postauksessa London Eye at night on kaikki yksityiskohdat tästä ehdotuksesta.

Lisäksi sinulla on myös mahdollisuus nauttia yhdistetystä kokemuksesta: London Eye ja Thamesin risteily sekä London Eye ja Madame Tussauds -museo, jotta päivä olisi mahdollisimman täydellinen. Ja jos haluat ladata akkuja vierailun jälkeen, tutustu parhaisiin ruokapaikkoihin London Eye -näköalapaikan lähellä.

 • Milloin... Koko toukokuu.

Osta lippuja London Eye -hotelliin

9. Vieraile Kewin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa

Kewin kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuolella| ©Diliff
Kewin kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuolella| ©Diliff

Yksi toukokuun upeimmista vierailukohteista on Kewin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha. Tämä Lounais-Lontoossa, noin 30 minuutin päässä kaupungin keskustasta sijaitseva vaikuttava kasvitieteellinen puutarha hämmästyttää kaikki siellä vierailevat. Siellä on 500 hehtaaria metsää ja yli 50 000 elävää kasvia.

Kuninkaallisessa kasvitieteellisessä Kew-puutarhassa on yhteensä viisi kasvihuonetta:

 • Palm House: Tässä tilassa on palmuja sekä eksoottisia kasveja.
 • Princess of Wales Conservatory: Se erottuu edukseen trooppisten kasviensa ansiosta.
 • The Bonsai House: Nimensä mukaisesti siinä on lukuisia bonsaita, joista osa on yli puolitoista vuosisataa vanhoja.
 • Temperate House: Sen pinta-ala on 5000 neliömetriä, ja siinä on lauhkean ilmaston kasveja. Erilaisten yksilöiden joukossa on muun muassa 16 metriä korkea chileläispalmu.
 • Alppitalo: Talossa on alppikasveja, joille on ominaista, että ne kasvavat vain korkealla.

Näiden kasvihuoneiden lisäksi vierailun aikana ei kuitenkaan voi jättää väliin Treetop Walkawaya, noin 200 metrin korkuista kävelytietä, joka tarjoaa ainutlaatuisia näkymiä puiden latvojen yläpuolelta; The Hivea, 17 metriä korkeaa jäljitelmää mehiläispesän toiminnasta ja rakenteesta, ja tietenkin Kew Palacea, 1700-luvun jälkipuoliskolta peräisin olevaa pientä palatsia, joka on avoinna vain maaliskuusta syyskuuhun.

Ja jos lähdet pienimpien kanssa, he tulevat rakastamaan vierailua, sillä Royal Botanic Kew Gardensissa on yli 1 000 neliömetrin leikkipaikka, jossa on opettavaisia pelejä, kiipeilytelineitä ja liukumäkiä. Tutustu karttaan ennen vierailuasi, niin näet kaikki Kew Gardensin nähtävyydet.

 • Milloin... Koko toukokuun ajan.

Varaa liput Kew Gardens

10. Tunne kevään alkaminen piknikillä yhdessä Lontoon hienoimmista puistoista.

Piknik St James's Parkissa| ©Wellington Roger
Piknik St James's Parkissa| ©Wellington Roger

Ja epäilemättä suunnitelma, jota et voi jättää väliin toukokuisella Lontoon-matkallasi, on piknik kaupungin puistoissa. Tähän on useita vaihtoehtoja, sillä Lontoossa on kymmeniä puistoja, joissa voit irrottautua, kävellä, urheilla, viettää päivän ystävien ja perheen kanssa ja tietenkin nauttia luonnosta. Tässä muutamia ehdotuksia:

 • St John's Lodge Gardens: Regent's Parkissa sijaitsevapuutarha tunnetaan "kruununjalokivenä", ja se on avoinna joka päivä auringonlaskuun asti. Se on yksi kaupungin rauhallisimmista viheralueista.
 • Hyde Park: Lontoon sydämessä sijaitseva HydePark on täydellinen valinta, jos etsit ulkoilma-aktiviteetteja, kuten pyöräilyä tai joogaa. Voit myös vuokrata aurinkotuoleja.
 • Richmond Park: Richmond Park on lähes tuhannen hehtaarin kokoinen, ja se on Lontoon suurin luonnonsuojelualue. Sillä on myös asukkaita, jotka eivät jää huomaamatta keneltäkään puistossa vierailevalta, sadat peurat.
 • St. James's Park: Se sijaitsee Buckinghamin palatsin vieressä, ja sen juuret juontavat juurensa 1500-luvulle, mikä tekee siitä yhden kaupungin historiallisimmista puistoista.
 • Victoria Park: Lontoon itäosassa on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisimmista puistoista. Se on ihanteellinen vierailukohde perheen pienimpien kanssa, sillä siellä on useita leikkialueita ja uima-altaita. Siellä järjestetään myös maailmanluokan musiikkifestivaaleja.

Jos etsit muita vaihtoehtoja, tutustu Lontoon 10 parhaaseen puistoon.

Lontoon lämpötilat toukokuussa

Iltapäivä Lontoossa| ©Robert Bye
Iltapäivä Lontoossa| ©Robert Bye

Toukokuussa Lontoossa on paljon lämpimämpää ja miellyttävämpää kuin muina vuodenaikoina, ja toukokuun alin lämpötila on 11ºC ja ylin 19ºC. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sade voi aina yllättää Lontoossa, sillä sää on täysin arvaamaton.

Lontoon toukokuun matkailusesonki

Lontoossa säästä nauttiminen| ©Dmitry Djouce
Lontoossa säästä nauttiminen| ©Dmitry Djouce

Lontoon matkailijavirta toukokuussa on suuri, mutta ei niin suuri kuin muina vuodenaikoina, koska se ei osu yhteen minkään virallisen lomapäivän kanssa, kuten kesä, joulu, pääsiäinen, pääsiäinen... Siitä huolimatta Lontoo on kaupunki, jossa on aina matkailua ja vielä enemmän toukokuussa, koska sää on ihanteellinen vierailulle. Siksi on aina suositeltavaa varata hotellit ja lennot etukäteen, jotta pääsee hyötymään halvemmista hinnoista.

Lontoon hinnat toukokuussa

Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček
Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček

Toukokuussa Lontoon hinnat ovat edullisemmat kuin muina vuodenaikoina, erityisesti lentojen ja majoituksen osalta. Suosittelen silti varaamaan lennot ja hotellit mahdollisimman aikaisin, jotta voit hyödyntää parhaat alennukset, varsinkin jos ne osuvat erityisiin päivämääriin, kuten Chelsean kukkanäyttelyyn tai Lontoossa järjestettävään FA Cupiin.

Mitä pakata mukaan, jos matkustat Lontooseen toukokuussa?

Laukkujen pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Laukkujen pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Jos matkasi Lontooseen osuu toukokuulle, olet onnekas, sillä lämpötilat ovat erittäin miellyttävät ja jopa lämpimät. Siitä huolimatta kannattaa aina pakata mukaan pari puseroa ja villapaitaa, sillä keskipäivää lukuun ottamatta sää on hyvin viileä. Älä myöskään unohda pakata mackintoshia, äläkä jätä mukanasi vedenpitäviä kenkiä. Älä unohda: Lontoossa sataa aina.

Lontoon toukokuun Bank Holidays toukokuussa

Kensingtonin palatsin ulkopuolella| ©Steve Cadman
Kensingtonin palatsin ulkopuolella| ©Steve Cadman

Toukokuussa on kaksi juhlapäivää: Early May Bank Holiday, joka on toukokuun ensimmäinen maanantai, ja Spring Bank Holiday, joka on toukokuun viimeinen maanantai. Huomaathan, että museoilla ja kaupungin tärkeimmillä nähtävyyksillä voi olla näinä kahtena päivänä erityiset aukioloajat. Suosittelen, että tarkistat heidän verkkosivunsa ennen vierailuasi, jotta sinulla ei ole ennakoimattomia ongelmia. Lisäksi kuljetuspalveluiden aikatauluja voidaan supistaa.