Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Päiväretket Tatravuorille Krakovasta

Pidätkö vuoristoilmastosta ja lumen kauneudesta? Silloin Tatra-vuoriston Puolassa pitäisi olla matkakohteesi. Tutustu kyliin, aktiviteetteihin ja uuteen ruokaan, josta tulet pitämään.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minuuttia luettu

Päiväretket Tatravuorille Krakovasta

Tatra-vuoret | Wojciech Then

Jos vielä mietit , mitä Krakovassa pitäisi nähdä ja tehdä, minulla on vastaus. Krakova, tuo pieni kaupunki Puolassa, on suhteellisen lähellä Tatra-vuoristoa. Sekä paikallisille että turisteille matka sinne ylös on synonyymi fyysiselle ja henkiselle rentoutumiselle.

Syömisen, nähtävyyksien katselun ja pelaamisen lisäksi voit nauttia rentouttavista kuumista lähteistä vuoristossa. Kutsun sinut matkustamaan all inclusive -matkalle ja unohtamaan kiireet vuoristossa, jotta voit olla vain sinä yhteydessä luontoon tutustuessasi Euroopan sydämeen.

1. Päiväretki Zakopaneen

Zakopane, Puola| ©Yevhenii Dubrovskyi
Zakopane, Puola| ©Yevhenii Dubrovskyi

Jos olet menossa Krakovaan, suosittelen, ettet jätä käyttämättä tilaisuutta käydä Zakopanessa. Tämä kaupunki tunnetaan Puolan talvipääkaupunkina, ja se sijaitsee Tatra-vuoriston juurella.

Päiväretkellä voit ihailla sen kauneutta ja oppia alueesta ammattitaitoisen oppaan johdolla. Kokemus kestää noin 8 tuntia ja maksaa keskimäärin 80 euroa.

Tällä retkellä sinun ei tarvitse huolehtia julkisista kulkuneuvoista, sillä kuljetus Krakovan hotellista, jossa majoitut, sisältyy hintaan. Ajoneuvo on yksityinen, vuoristokelpoinen ja varustettu kuljettamaan pieniä ryhmiä.

Kun olet noutanut sinut hotellistasi, ajoneuvo vie sinut ensimmäiselle pysäkillesi Wielka Krokiewiin, jossa näet Zakopanen mäkihyppyrimäen, mäkihyppyalueen.

Ajat myös pääkatua, Krupówki-katua, pitkin tutustumaan alueen viehättäviin kauppoihin ja ravintoloihin. Nämä kierrokset ovat ehdottomasti parhaita asioita, joita voi tehdä Krakovan ympäristössä

. Kun kiertelet alueella, oppaasi kertoo sinulle mielenkiintoisia faktoja Zakopanesta ja sen vuorista. Tältä kadulta voit ihailla Tatra-vuoristoa. Halutessasi voit ottaa köysiradan Gubałówka-vuorelle.

Sieltä sinulla on parempi näköala vuorille. Tämä matka ei kuitenkaan sisälly retkeen ja maksaa keskimäärin 5 euroa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 80 €.
 • Kesto: noin 8 tuntia.
 • Kuljetusväline: yksityisauto.
 • Vaihtoehdon edut: ajoneuvo on ilmastoitu vuoristolämpötiloja varten, ja se noutaa sinut hotelliltasi.
 • Vaihtoehdon haitat: Vaihtoehto mahdollistaa vain kiertoajelun, eikä siihen sisälly muita aktiviteetteja Tatra-vuoristossa.

Varaa retki Zakopaneen Krakovasta käsin

2. Päiväretki Zakopaneen, jossa pysähdytään Bukowina Tatrzańska -kylpylässä

Zakopane, Puola| ©Michal Lis
Zakopane, Puola| ©Michal Lis

Jos haluat pulahtaa Tatra-vuorten kätkemiin kuumiin lähteisiin, tämä retki on sinua varten. Krakovasta on noin 12 tunnin ajomatka näille kuuluisille vuorille.

Matkan keskihinta on 80 euroa, ja se sisältää kuljetuksen ja kierroksen, jossa pysähdytään kuumilla lähteillä.

Kun yksityinen ajoneuvo noutaa sinut hotelliltasi, olet matkalla Bukowina Tatrzańska -kylpylään. Tämä paikka sijaitsee noin 16 kilometrin päässä Zakopanesta.

Kun saavut perille, käytä aikasi mahdollisimman hyvin ja rentoudu täällä vähintään 2 tuntia. Tämä on yksi tunnetuimmista rentoutumis- ja lepopaikoista koko Tatra-vuoristossa.

Sen jälkeen palaat samalla ajoneuvolla Zakopaneen ja jatkat retkestä nauttimista. Siellä voit ajaa köysiradalla Gubalowka-vuorelle ja kävellä pitkin Krupówki-katua, joka on tämän alueen pääkatu Zakopanessa.

Sieltä löydät ravintoloita, joissa on tyypillistä ruokaa, ja voit maistella alueen savujuustoa ja vodkaa. Jos olet kiinnostunut paikallisesta ruoasta, kehotan sinua ottamaan selvää, mitkä ovat parhaita ravintoloita Krakovassa, mutta voit nauttia tätä ruokaa myös Zakopanessa.

Jokaisella pysähdyspaikalla ja aktiviteetilla sinulla on muutama tunti aikaa nauttia jokaisesta kokemuksesta yhdistettynä lepoon ja liikkumiseen. Et eksy missään vaiheessa, sillä ajoneuvo pitää WiFi:n aktivoituna, joten älypuhelimellasi on aina signaali.

Hyödynnä tilaisuus ottaa muutama valokuva ja julkaista ne reaaliajassa sosiaalisissa verkostoissa. Tämän matkan ideana on yhdistää rentoutuminen nähtävyyksien katseluun ja ostoksiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 80 euroa.
 • Kesto: noin 12 tuntia.
 • Kuljetusväline: yksityisauto.
 • Tämän vaihtoehdon edut: Tämä retki sisältää useita aktiviteetteja, jotka ovat koko paketin hinnan arvoisia, vaikka ne vievätkin enemmän aikaa.
 • Vaihtoehdon haitat: tälle retkelle on varattava koko päivä, sillä se kestää noin 12 tuntia.

Varaa retki Zakopaneen Krakovasta

3. Bachlekda Treetop Walk, kävelykierros Pieninsin kansallispuistossa ja lämpökylpylässä

Tatra-vuoriston huiput| ©Eelco Böhtlingk
Tatra-vuoriston huiput| ©Eelco Böhtlingk

Jos haluat päästä kosketuksiin Tatra-vuoriston luonnon kanssa, sinun kannattaa lähteä tälle retkelle. Matkustat ilmastoidussa bussissa Pieninsin kansallispuistoon ja pääset vaikuttumaan koko retkestä, joka on täynnä hauskoja aktiviteetteja. Matka kestää keskimäärin 12 tuntia ja maksaa noin 150 euroa.

Kun matkustat bussilla, kuljette Puolan maaseudun halki matkallanne Slovakian Bachlekdan laaksoon. Kierroksen ensimmäinen pysähdyspaikka on Bachlekda Treetop Trail. Tämä kuuluisa turistipolku on 24 metriä maanpinnan yläpuolella- jos uskallat ylittää sen, suosittelen, ettet katso alas!

Polun päässä on yli 30 metriä korkea näkötorni. Sieltä voit ihailla Pieniny-kansallispuiston metsien laajuutta. Suosittelen, että otat tämän vaelluksen yhdeksi Krakovan kesäisistä aktiviteeteistasi, sillä silloin sää on lämpimämpi ja nautit vaelluksesta enemmän.

Tämän jälkeen matkanjohtajasi vie sinut Belianske Tatrasiin, joka on Slovakian pohjois- ja keskiosassa sijaitseva Itä-Tatran vuoristo. Nämä vuoret puolestaan ovat osa Tatran kansallispuistoa, joka sijaitsee myös Slovakiassa.

Tällä alueella opit eläimistöstä ja kasvistosta, voit ostaa lounaan Krupówki-kadun ravintolassa. Päätä päivä kunnolla pulahtamalla Chochołowin termisen kylpylän kuumiin lähteisiin.

.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 150 ¤.
 • Kesto: noin 12 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: yksityinen, ilmastoitu bussi.
 • Vaihtoehdon edut: sisältää erilaisia aktiviteetteja, joiden avulla vuoristossa vietetystä päivästä saa kaiken mahdollisen irti.
 • Vaihtoehdon haitat: ei sisällä lounasta eikä minkäänlaisia välipaloja kävelyä varten. Nämä on tarjottava omalla kustannuksella.

Varaa matka Zakopaneen ja Tatraan Krakovasta käsin

4. Retki Tatran kansallispuistoon, kävelyretki Viiden järven laaksossa ja vierailu Chochołówin kylässä

Viiden järven laakso| ©Piotr Guzik
Viiden järven laakso| ©Piotr Guzik

Jos rakastat tutustua pieniin kyliin, suosittelen yhtä parhaista päiväretkistä Krakovasta. Tällä päiväretkellä voit matkustaa Tatran kansallispuistoon ja tutustua ympäröiviin kyliin ja laaksoihin. Matka kestää noin 5 tuntia ja maksaa keskimäärin 70 euroa.

Matkan aikana kuljette Viiden järven laakson läpi Morskie Oko -järvelle. Koko matkan ajan sinua häikäisevät tämän majesteettisen kohteen henkeäsalpaavat näkymät.

Vaellus Morskie Oko -järvelle kestää noin 2 tuntia. Se on rauhallinen polku, jota voit kävellä oppaasi kanssa.

Sen jälkeen voit nauttia noin 5 tunnin vapaa-ajasta Tatran kansallispuistossa. Tämä retki on yksi niistä asioista, joita voit tehdä lasten kanssa Krakovassa. Suosittelen valmistelemaan hauskoja leikkejä tai ottamaan mukaan pallon, jolla lapset voivat leikkiä.

Matkalla takaisin Krakovaan kuljettaja ja opas kulkevat Chochołówin kautta. Tämä on pieni keskiaikainen kylä alueella, joka on edelleen asuttu. Voit tutustua siihen tunnin ajan ja ottaa valokuvia, minkä jälkeen voit jatkaa matkaasi takaisin Krakovaan.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 70 ¤.
 • Kesto: noin 5 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: bussi.
 • Vaihtoehdon edut: kyseessä on lyhyt retki, jonka ansiosta voit nauttia loppupäivästä Krakovassa.
 • Vaihtoehdon haitat: Et pääse tutustumaan koko alueeseen, sillä toiminta on hyvin täsmällistä ja yksinkertaista.

Varaa kiertomatka Zakopaneen ja Tatraan Krakovasta

5. Retki Zakopaneen ja köysirata-ajo Kasprowy Wierchin huipulle

Polana Strążyska, Zakopane, Puola| ©Maksym Harbar
Polana Strążyska, Zakopane, Puola| ©Maksym Harbar

Jos haluat korkeanpaikankokemuksen, suosittelen valitsemaan retken, joka sisältää köysirata-ajelun. Matkusta yksityiskuljetuksella Krakovasta Zakopaneen viiden tunnin matkalla noin 70 euron hintaan ja koe täysin erilainen päivä Tatra-vuoristossa.

Ensimmäinen pysähdys on köysirata-ajo Kasprowy Wierchin huipulle, joka on Tatra-vuoriston korkein ja keskeisin kohta. Sieltä käsin voit ihailla vuoriston ja läheisten kylien kauneutta. Täällä voit kävellä ainakin tunnin verran ennen kuin lähdet takaisin.

Kun olet laskenut köysiradalla alas, käyt Krupówki-kadulla. Siellä sinulla on vähintään 2 tuntia aikaa tutustua, syödä ja juoda niin paljon kuin haluat. Viimeinen pysähdyspaikka on lähellä sijaitseva rentouttava lämpökylpylä.

Sen jälkeen kuljetus vie sinut hotelliisi Krakovassa. Koska tämä on lyhyt retki, voit sisällyttää sen Krakovan tekemisten listaan 2 päivän aikana.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: noin 70 €.
 • Kesto: noin 5 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: bussi.
 • Vaihtoehdon edut: Se sisältää kaksi Tatra-vuoriston tärkeintä nähtävyyttä ja on hauska kokemus, joka vie vain 5 tuntia päivästäsi.
 • Vaihtoehdon haitat: Saatat jäädä kaipaamaan lisää aluetta. Se ei myöskään sisällä lounasta tai välipaloja.

Varaa kiertomatka Zakopaneen ja Tatraan Krakovasta

6. Hiihtoa, lumilautailua ja lämpökylpyjä Tatra-vuoristossa

Järvi Tatra-vuorilla| ©Piotr Guzik
Järvi Tatra-vuorilla| ©Piotr Guzik

Yksi Krakovassa talvella tehtäv istä asioista on hiihtoretki Tatra-vuorille. Tähän hauskaan koko perheen retkeen kuuluu myös vierailu rinteen juurella sijaitseviin lämpöaltaisiin.

Retki alkaa, kun bussinkuljettaja noutaa sinut ja muun ryhmän ja vie teidät Zakopanen hiihtokeskukseen. Tämä henkilö antaa sinulle hiihtopassin ja lipun, jolla pääset sisään kuumiin lähteisiin. Koko kokemus kestää yleensä noin 12 tuntia ja maksaa keskimäärin 85 euroa.

Sekä aloittelijat että asiantuntijat löytävät toisilleen sopivan rinteen. Suosittelen joka tapauksessa lukemaan aloittelijan hiihto-oppaan ennen matkaa.

Omia välineitä ei tarvitse ottaa mukaan, sillä rinteiden läheisyydestä voi vuokrata lasketteluvälineitä. Aktiviteetin päätteeksi voit mennä rentoutumaan lämpökylpyihin.

Lämpökeskuksessa on porealtaita, saunoja, keinoaaltoja, sisä- ja ulkoaltaita. Kun olet rentoutunut haluamassasi paikassa, voit nauttia lounaan ja kuuman juoman paikallisissa kahviloissa, ravintoloissa tai tavernoissa. Ajan päätteeksi kuljettaja vie sinut takaisin hotelliisi.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: 85 € enemmän tai vähemmän.
 • Kesto: noin 12 tuntia.
 • Kuljetusväline: bussi.
 • Vaihtoehdon edut: sisältää hauskaa toimintaa koko perheelle, täydellinen, jos matkustat talvella. Se sisältää myös välipaloja ja vesipulloja.
 • Vaihtoehdon haitat: ei suositella henkilöille, joilla on selkävaivoja, sydänsairauksia tai jotka eivät ole vähintään kohtalaisen hyväkuntoisia.

Varaa matka Zakopaneen ja Tatraan Krakovasta käsin

7. Retki Krakovasta Chochołówin kylpylään Tatra-vuoristossa sijaitsevaan kylpylään

Krakova, Puola| ©Dawid Labno
Krakova, Puola| ©Dawid Labno

Haluatko todella rentouttavan kokemuksen? Sitten suosittelen, ettet jätä väliin matkaa Tatra-vuoriston kuumiin lähteisiin ja erityisesti Chochołówin kylpylään. Löydät yhden maailman kauneimmista lämpökylpylöistä.

Tällä retkellä oppaasi vie sinut Chochołówin kylpylään, josta nautit varmasti sen koon ja tilan vuoksi. Tätä varten sinun on matkustettava vähintään kaksi tuntia vuokraamasi yrityksen tarjoamalla yksityiskuljetuksella. Muistakaa, että vaikka nämä ovat kuumia lähteitä, lämpötila ulkona voi olla talvella hyvin kylmä.

Tässä kohteessa on sisä- ja ulkouima-altaita, joiden veden lämpötila on 30-38 °C. Voit halutessasi uppoutua näihin vesiin tai ottaa höyrysaunan, mennä saunaan tai nauttia vesihieronnasta. Nauti 8-11 tuntia tässä kylpylässä, ennen kuin palaat takaisin hotelliisi Krakovassa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: noin 40 €.
 • Kesto: noin 8-11 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: bussi.
 • Tämän vaihtoehdon edut: voit viettää koko päivän rentoutuen ja huolettomasti lämpökylpylässä.
 • Vaihtoehdon haitat: Vaihtoehto keskittyy vain Chochołówin kuumiin lähteisiin eikä muihin alueen nähtävyyksiin.

Vinkkejä matkalle Tatra-vuorille ja niiden kuumille lähteille Krakovasta käsin

Tatra-vuoriston nähtävyydet| ©Katarzyna Pe
Tatra-vuoriston nähtävyydet| ©Katarzyna Pe

Kuten olet ehkä jo huomannut, Tatra-vuoristo on ihanteellinen paikka lomalle, varsinkin jos lähdet sinne talvella. Jos lähdet talvella, muista pakata mukaan lämpimät vaatteet, jotta pysyt lämpimänä. Muista, että monet nähtävyydet vaativat paljon kävelyä.

Tämän vuoksi on parasta käyttää hyviä, mukavia kenkiä. Näin voit kävellä rauhassa. Jos haluat harrastaa jotakin lumilajeja, on parasta ottaa mukaan hanskat ja joitakin henkilökohtaisia tavaroita. Joissakin paikoissa on tarjolla tarvittavat varusteet lajin harrastamiseen, mutta on parempi mennä valmistautuneena.

Jos aiot viettää päivän kuumissa lähteissä, suosittelen ottamaan mukaan uimavaatteet. Ota mukaan myös pyyhkeitä, joilla voit kuivata itsesi kylvyn jälkeen. Suosittelen, että otat mukaan ison pyyhkeen, jolla voit kuivata itsesi, sillä näin voit käyttää sitä lämpimänä vedestä noustessasi, sillä kylmyys voi vaikuttaa sinuun hieman.

Lopuksi, ole hyvin täsmällinen, kun bussi tai yksityisauto hakee sinut hotellilta. Jos et halua noudattaa tiettyä aikataulua, suosittelen vuokraamaan auton Krakovassa. Päivän vuokra voi maksaa noin 20 €. Pysäköintipaikkojen löytäminen olisi kuitenkin sinusta kiinni.

Mitkä ovat opastetun retken edut verrattuna Tatra-vuorilla omatoimiseen vierailuun?

Patikointi Tatra-vuorilla| ©Michal Hejmann
Patikointi Tatra-vuorilla| ©Michal Hejmann

Matkustaminen Tatra-vuorille omin päin vaatii paljon suunnittelua ja panostusta. Yksi käytettävissäsi olevista vaihtoehdoista on vuokrata auto tai tilata taksi sovelluksella. Jos on sesonkiaika, taksin saaminen voi olla vaikeaa, ellet vuokraa taksia etukäteen.

Vuoristoon päästyäsi sinun on myös käytettävä Google Mapsia tai fyysistä karttaa oppaana. Tämä voi olla hankalaa, jos sinulla ei ole internet-signaalia, joka voi olla huono joillakin alueilla. Se voi olla vielä monimutkaisempaa, jos et osaa puolaa. Lisäksi kaikista aktiviteeteista on maksettava erikseen. Tämä voi aiheuttaa lisäkustannuksia.

Toisaalta järjestetyllä kiertomatkalla kaikki sisältyy yhteen hintaan. Yleensä maksat myös kuljetuksen hotellista, jossa yövyt Krakovassa.

On syytä huomata, että retkiä järjestetään sesongin mukaan. Jos haluat matkustaa omin päin, sinun kannattaa tutkia, mikä on paras vuodenaika matkustaa Krakovaan.

Vertaillaan vaihtoehtoja

Vuorikiipeily Tatra-vuorilla| ©Sylwia Bartyzel
Vuorikiipeily Tatra-vuorilla| ©Sylwia Bartyzel
 • Päiväretki Zakopaneen, ylös Tatra-vuorille
 • Hinta: noin 80 €.
 • Kesto: noin 8 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: yksityisauto.
 • Päiväretki Zakopaneen, jossa pysähdytään Bukowina Tatrzańska -kylpylässä.
 • Hinta: noin 80 €.
 • Kesto: noin 12 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: yksityinen ajoneuvo.
 • Retki Krakovasta: retki Bachlekda Treetop Walk -reitillä, kävely Zakopanessa ja kylpylässä.
 • Hinta: noin 150 €.
 • Kesto: noin 12 tuntia.
 • Kuljetusväline: yksityinen ilmastoitu linja-auto.
 • Retki Tatran kansallispuistoon, kävelyretki Viiden järven laaksossa ja vierailu Chochołówin kylässä.
 • Hinta: noin 70 €.
 • Kesto: noin 5 tuntia.
 • Kuljetusväline: bussi.
 • Retki Zakopaneen ja köysirata Kasprowy Wierchin huipulle.
 • Hinta: noin 70 €.
 • Kesto: noin 5 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: bussi.
 • Hiihtoa, lumilautailua ja lämpökylpyjä Tatra-vuoristossa.
 • Hinta: noin 85 €.
 • Kesto: noin 12 tuntia.
 • Kuljetusväline: bussi.
 • Vaihtoehdon edut: sisältää hauskan aktiviteetin koko perheelle, täydellinen, jos matkustat talvella. Mukana on myös välipaloja ja vesipulloja.
 • Retki Krakovasta Tatra-vuoristossa sijaitsevaan Chochołówin kylpylään.
 • Hinta: noin 40 euroa.
 • Kesto: noin 8-11 tuntia.
 • Kuljetusmuoto: bussi.