Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai 3 päivässä: vinkkejä ja matkasuunnitelma, jotta saat vierailustasi kaiken irti

Haluatko matkalle? Dubaissa on paljon tarjottavaa: perinteitä ja supermodernia, merta ja aavikkoa. Ehdotan kierrosta, jotta et jää paitsi Arabiemiraattien pääkaupungin parhaista puolista kolmen päivän matkalla.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuuttia luettu

Dubai 3 päivässä: vinkkejä ja matkasuunnitelma, jotta saat vierailustasi kaiken irti

Kävelyretki Dubaissa | © JESHOOTS.COM

Dubai on vastakohtien kaupunki. Kävellessäsi sen kaduilla voit kulkea merenpinnan tasolta maailman korkeimpaan pilvenpiirtäjään, vanhan ja perinteisen viehätyksestä ylelliseen ja ylelliseen nykyaikaan.

Tässä postauksessa ehdotan kierrosta, jotta et missaa mitään. Nauti päivästä vanhassa ja historiallisessa Dubaissa, päivästä, jolloin voit kuljeskella maailman modernimmassa kaupungissa, ja kolmannesta päivästä, jolloin voit seikkailla aavikolla. Dubai on elämys itsessään.

1. Perinteinen Dubai-päivä: Moskeijoita, Soukkeja ja tuulitornit

Ulkonäkymä moskeijaan| ©Alan & Flora Botting
Ulkonäkymä moskeijaan| ©Alan & Flora Botting

Ensimmäisenä päivänäsi kaupungissa suosittelen tutustumaan pääkaupungin vanhoihin ja perinteisiin nähtävyyksiin. Näin saat paremman käsityksen siitä, miten vaikuttava Dubain muutos on ollut viime vuosina.

Kuljetukseen suosittelen käyttämään taksia tai Uber-palvelua. Julkinen liikenne on turvallista ja tehokasta, mutta kestää paljon kauemmin.

Vieraile Jumeirahin moskeijassa

Dubaissa on monia vierailun arvoisia moskeijoita, mutta Jumeirahin moskeija on kaupungin tärkein moskeija ja ainoa, jossa ei-muslimit voivat vierailla. Ainoa aika, jolloin moskeijaan ei voi mennä sisälle, on silloin, kun siellä on jumalanpalvelus.

Sinun on kuitenkin pukeuduttava polvipituisiin ja olkapäiden pituisiin vaatteisiin. Naisten on myös peitettävä hiuksensa. Ulkopuolelta voi kuitenkin nähdä vaikuttavan arkkitehtuurin hiekanvärisine kupoleineen.

Hyödyllisiä tietoja

 • Hinta: Noin 2,50 €.
 • Aukioloajat: Lauantaista torstaihin klo 10.00 järjestetään opastettu kierros, joka kestää noin puolitoista tuntia. Sinun ei tarvitse tehdä varausta, mutta saavu moskeijaan 15 minuuttia etukäteen.

Varaa kiertoajelu Dubaissa

Nauti soukeista

Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo
Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo

Dubaissa on neljä tärkeintä soukkia. Kolme niistä sijaitsee Deiran kaupungin osassa: maustesukki, kultasukki ja hajuvesisukki. Neljäs, tekstiilisukki, on Al Fahidin kaupunginosassa suiston toisella puolella.

 • Kultasukki sijaitsee Deirassa, ja sen käytäviltä löytyy kaikenlaisia koruja. Älä hätäänny, jos ne vaikuttavat kalliilta, hinnoista voi tinkiä!
 • Lähistöllä on Spice Souk, joka on herkkusuiden ehdoton kohde. Tai yksinkertaisesti jos haluat nauttia hyvästä ruoasta, jossa on mielenkiintoisia makuja. Sieltä voi ostaa sahramia, taateleita ja tietenkin kaikkia muita mausteita.
 • Hajuvesisukki sijaitsee maustesukin vieressä, Sikkat Al Khali -kadun varrella. Täältä löydät eteerisiä öljyjä, hajuvesiä ja suitsukkeita.
 • Tekstiilisukki on suiston toisella puolella, Bur Dubain rantakadulla (57 Ali Bin Talib St.). Voit ylittää sen abralla, perinteisillä veneillä. Siellä voit valita haluamasi kankaat ja käydä yhdellä paikallisista räätäleistä tekemässä oman puvun tai sarin ja viedä kotiin aivan erityisen matkamuiston Dubaista.

Varaa Dubain kiertomatka

Kävele Al Bastakiyan historiallisella alueella

Kun olet lähistöllä, suosittelen kävelyä vanhassa ja restauroidussa kaupunginosassa, joka on kaunis kävelykohde. Perinteisen näköiset, hiekanväriset talot luovat ainutlaatuisen tunnelman. Täällä voit nähdä kuuluisat tuulitornit, jotka on rakennettu pitämään talot viileinä - melkoinen kontrasti modernille kaupungille!

Tule kuriositeettina katsomaan, mitä vanhasta kaupunginmuurista on jäljellä. Arvaatko, mistä se on tehty? Hiekasta, koralleista ja simpukankuorista.

Älä lähde vielä, tämä kaupunginosa on täynnä aarteita löydettäväksi. Ja nyt on aika pitää tauko ja käydä syömässä Dubain parhaissa paikoissa! Annan sinulle kaksi vaihtoehtoa:

 • Arabian Tea House Restaurant & Café: klassikko, naapurustossa ja sen ulkopuolella. Suosittelen halloumia ja samosaa.
 • XVA Art Café: Kyseessä on hotelli (muuten erittäin hieno), jossa on taidegalleria sisällä ja kahvila keskeisellä sisäpihalla.

Risteily Dubai Creekissä

Dubai Creekin rannalla on kaupungin alkuperä. Tänne asettuivat ensimmäiset asukkaat, Persianlahden helmi- ja kalakauppiaat.

Voit nauttia tästä muinaisesta mausta ja vesinäköaloista kävellen, tai jos haluat mieluummin, että sinulle näytetään paikkoja, alueella järjestetään kiertoajeluja. Ne kestävät noin kolme tuntia ja maksavat noin 40 euroa.

Suistossa liikkumiseen on kolme vaihtoehtoa:

 • Voit käyttää Abraa, perinteisiä Dubain veneitä. Ne maksavat noin 28 euroa tunnilta riippumatta siitä, kuinka monen ihmisen kanssa jaat sen.
 • Voit myös ottaa lautan ja nauttia sen ikkunoista avautuvista näkymistä kaupunkiin: vanhaan ja uuteen.
 • Koska ilta alkaa olla myöhäinen, suosittelen tätä kolmatta vaihtoehtoa: nauti illallisristeilystä ja show'sta Dubai Creekillä. Vaihtoehtoja on useita, mutta useimmat maksavat noin 40 euroa. Paras tapa päättää historiallinen päivä.

Varaa Dubai Marina -risteily

2. Supermoderni Dubai-päivä: Pilvenpiirtäjiä, ostoskeskuksia ja suihkulähteitä

Ulkonäkymä Dubain kehyksestä| ©Ashwin Kumar
Ulkonäkymä Dubain kehyksestä| ©Ashwin Kumar

Toisena päivänä suosittelen tutustumaan Dubain toiseen puoleen, siihen, joka tulee mieleen, kun ajattelee kaupunkia. Arabiemiraattien pääkaupunki on supermodernismin symboli, eikä ihme. Ehdotan matkareittiä Dubai Frame -puistosta maailman suurimpaan ostoskeskukseen, maailman korkeimpaan rakennukseen ja maailman suurimpaan suihkulähteeseen.

.

Aloita päiväsi hyvillä näkymillä: Dubai Frame (Dubai Frame)

Dubai Frame on Dubain keskustassa sijaitseva rakennus, joka on muodoltaan käytännössä suuri kehys, josta voi katsella kaupunkia.

Se on rakennettu ja suunnattu siten, että voit nähdä Dubain kehityksen vanhimmista ja perinteisimmistä osista nykyiseen Dubaihin ja sen kuuluisaan horisonttiin.

Kannattaa mennä aamulla, koska silloin on vähemmän väkeä ja voit nauttia vierailusta, joka kestää noin 2 tuntia.

 • Hyödyllisiä tietoja
 • Aukioloajat: Dubai Frame on avoinna vuoden jokaisena päivänä kello 9-21, mutta aukioloajat voivat vaihdella ramadanin aikana.
 • Hinta: Pääsymaksu on noin 12 euroa, ja lapsille on saatavilla alennuksia.
 • Missä: Kaupungin kehys on rakennettu puistoon, Zabeel Parkiin. Jos sinulla on aikaa ennen kierrosta, voit kävellä sen valtavan laajuuden ympäri (se on noin 45 jalkapallokentän kokoinen).

Varaa liput Dubai Frame -tapahtumaan

Kierrä Dubai Mall -ostoskeskus

Dubain ostoskeskukset eivät ole pelkkä ostospaikka. Ne ovat myös vapaa-ajan ja kulttuuritoiminnan keskuksia. Dubai Mall on niistä kuuluisin, eikä ihme, sillä se on maailman suurin ostoskeskus. Sisällä voit valita, miten vietät päiväsi:

 • Jäähallilla, Dubai Ice Rink? Voit oppia luistelemaan tai vain katsella toimintaa jäähallilla. Varauksia tarvitaan: Kahden tunnin sessio maksaa noin 22 euroa noin. Varusteiden vuokraus sisältyy hintaan.
 • Yksi Dubai Mallin tunnetuimmista nähtävyyksistä on sen akvaario. Dubain vedenalaisessa eläintarhassa on 300 eläinlajia, muun muassa rauskuja ja haita. Akvaario on avoinna sunnuntaista keskiviikkoon kello 10.00-22.00, ja sen hinta on noin 30 €.
 • Tämän ostoskeskuksen sisällä voit vierailla 7 metriä korkeassa ja 24 metriä pitkässä diplodokus-fossiilissa. Kyllä, aivan kuten elokuvissa. Tai tietysti museoissa.
 • Jos lentäminen on sinun juttusi, älä jätä väliin lentosimulaattoria. Tässä nähtävyydessä voit istua A380-koneen lentäjän paikalla. Lippu on varattava ja hankittava etukäteen. Istunto kestää puoli tuntia ja maksaa noin 85 euroa.
 • Jos olet menossa lasten kanssa, älä jätä väliin kummitustaloa tai lasten teemapuistoa (KidZania). Todellinen huvipuisto pienimmille. Muista tehdä varaus etukäteen. Sisäänpääsy KidZaniaan maksaa noin 50 €/henkilö.
 • Siellä on myös vaikuttava sisätiloissa sijaitseva vesiputous. Sitä ei odottaisi ostoskeskuksen sisällä. On vaikuttavaa nähdä ihmishahmot hyppyasennossa.

Tietenkin siellä on myös kauppoja: yli 1 200 kauppaa eri puolilta maailmaa. Voit käydä Bloomigsdalessa tai Galeries Lafayette Haussmannissa muutaman minuutin päässä toisistaan. Ja tietysti löydät myös kaikenlaisia ravintoloita.

Kiipeä Burj Khalifaan

Burj Khalifa yöllä| ©Anthony Espinosa
Burj Khalifa yöllä| ©Anthony Espinosa

Olet varmasti kuullut Burj Khalifasta, sillä se on maailman korkein pilvenpiirtäjä ja yksi Dubain tunnetuimmista maamerkeistä.

Se on helppo löytää: se on 828 metriä korkea ja rakennettu Dubain keskustan sydämeen. Älä luule, että sinulta menee koko päivä ylöspäin, sillä pilvenpiirtäjässä on nopeat hissit.

 1. ja 125. kerroksessa sijaitsevilta näköalatasanteilta avautuu 360º:n näköala 450 metrin korkeudessa merenpinnasta. Näet kaiken: kaupungin, meren ja aavikon.

On erittäin suosittua mennä ylös auringonnousun tai -laskun aikaan: silloin vaikutelma on vieläkin voimakkaampi. Tai mene vaikka Burj Khalifaan yöllä - se on todellinen must, jos olet Dubaissa. Vielä korkeammalla, 148. kerroksessa on näköalatasanne, jonka sisällä on maailman korkein kahvila: The Lounge Burj Khalifa.

Kierrokseen sisältyy myös näytös kaupungin historiasta ja siitä, miten Burj Khalifa rakennettiin. Voit ostaa lippusi Burj Khalifaan verkossa tai lipputoimistosta. Hinta on noin 36 euroa per henkilö, ja se on varattava etukäteen.

Varaa liput Burj Khalifan huipulle

Nauti maailman suurimmasta suihkulähteestä

Hyvin lähellä Burj Khalifaa on ilmainen vesinäytös. Klo 18:00 alkaen ja 30 minuutin välein vesisuihkut nousevat 150 metrin korkeuteen Burj-järvellä.

Hyödyllisiä tietoja

 • Missä: Burj Dubain edessä, Dubai Mallin terassilla.
 • Aukioloajat: Joka päivä klo 18:00-23:00, 30 minuutin välein.
 • Hinta: Maksuton

Päätä päivä Dubai Marinassa

Dubain venesatama on ehdoton nähtävyys, jos haluat nähdä uuden Dubain. Myös yöllä meren ja valaistun kaupungin maisemat ovat elämys.

Venesatamasta avautuu henkeäsalpaava näkymä moderniin Dubaihin korkeine pilvenpiirtäjineen ja luksushotelleineen.

Varaa Dubai Marina -risteily

Päivä 3: Aavikkoseikkailu

Kameliajelu kahdelle| ©Jose Gill
Kameliajelu kahdelle| ©Jose Gill

Kolmantena päivänä suosittelen, ettet jätä väliin vierailua kaupunkia ympäröivään Arabian autiomaahan. Muista, että sinne ei saa mennä omin päin, ja saat siitä paljon enemmän irti järjestetyllä retkellä. Kerron sinulle kaiken, mitä tarvitset parhaan seikkailun saamiseksi.

.

Aavikkoseikkailu

Jos vietät Dubaissa kolme päivää, et voi jättää väliin retkeä kaupunkia ympäröivään Arabian autiomaahan. Vieraillaksesi Dubain aavikolla sinun on varattava järjestetty Dubain aavikkoretki tai -kierros.

Aavikolla vierailu on ainutlaatuinen kokemus, mutta se voi olla vaarallista: hiekassa ei ole helppo ajaa tai löytää tietä, jos et ole tottunut siihen. Siksi aavikolle ei saa mennä yksin. On parempi saada ammattilaisen apua ja opastusta.

Aavikolle pääsee useilla eri tavoilla. Järjestettyihin retkiin kuuluu hotellin nouto kaupungista ja kuljetus. Kuljetusvälineenä on 4x4-ajoneuvo, joten voit saada käsityksen siitä, mitä odottaa.

Kun olet aavikolla, seikkailu alkaa. Kameliratsastusta, mönkijäajelua hiekassa... Adrenaliiniryöppy!

Varaa Dubain aavikkoretki

Mitä odottaa aavikkoretkellä

Järjestettyjä retkiä on useita, ja jokainen tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen. Suosittelen, että katsot alla olevaa luetteloa ja valitset retken, joka sisältää ne kaikki:

 • Kameliretkeily, mutta varo, tämä on tyypillisin aktiviteetti ja joskus voi olla jonoa. Jos et halua viettää päivääsi aavikolla odottelemassa, voit lähteä viime hetkellä.
 • Falconry-näytökset: Tutustu koulutettujen lintujen taiteeseen aavikolla.
 • Aja buggyllä Dubain aavikon halki tai mönkijällä Dubain aavikon hiekalla.
 • Tyypillisten paikallisten välipalojen maistelua teen tai kahvin kera. Herkkua aisteille
 • Illallinen: Grillaus leirissä keskellä aavikkoa.
 • Tuli- ja tanssiesityksiä.

Ja jos sinulla on vielä aikaa, nukkuminen Dubain aavikolla tähtien alla on kokemus, jota et unohda.

Aktiviteetit Dubain aavikolla

Jos urheilu ja seikkailu ovat sinun juttusi, suosittelen hiekkalautailua tai dyyni-ajelua. Dubain aavikolla hiekkalautailu on kuin lumilautailua, mutta aavikon hiekalla. Se on urheilulaji, jota harjoitetaan laudan avulla, joka auttaa sinua liukumaan alas dyynejä pitkin. Dune bashing on toinen vaihtoehto kokea seikkailu hiekassa maastoajoneuvon kyydissä.

.

 • Hyödyllistä tietoa
 • Aikataulu: Retkiä on tarjolla jokaiseen makuun, joten aikataulut vaihtelevat. Voit valita kokopäiväretken tai retken, joka lähtee kaupungista noin kello 15.00, jolloin voit tehdä aktiviteetteja iltapäivällä ja nauttia aavikosta illalla.
 • Kesto: Noin 6 tuntia, mukaan lukien paluumatka. Valittavana on myös erilaisia vaihtoehtoja: 4 tuntia, 7 tuntia tai koko päivä.
 • Matka-aika: Noin 45 minuuttia.
 • Hinta: Noin 40 euroa. Hinta vaihtelee valitsemiesi aktiviteettien mukaan.

Varaa Dubain aavikkoretki aktiviteetteineen

Reittiohjelma yhdellä silmäyksellä

Jotta sinun olisi helpompi järjestäytyä, olen laatinut tämän taulukon, josta näet kaikki tarvitsemasi tiedot yhdellä silmäyksellä. Hyvää matkaa!

 • Päivä 1
 • Jumeirahin moskeija
 • Souks
 • Al Bastakiyan kortteli
 • Dubai Creek
 • Päivä 2
 • Dubai Frame
 • Dubai Mall
 • Burj Khalifa
 • Dubai Marina
 • Päivä 3
 • Retki aavikolle
 • Nukkuminen aavikolla
 • Hiekkalautailu dyyneillä
 • Mönkijäpyöräily

Tämän retken päätteeksi sinulla on koko Dubai-kokemus: kaupungin alkuajoista Dubai Creekin ympärillä perinteisine rakennuksineen aina näkymään maailman korkeimmasta pilvenpiirtäjästä Dubain keskustassa. Ja tietysti unohtumaton päivä aavikolla. Ja tietenkin unohtumaton päivä aavikolla - nauti!