Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Miten päästä Burj Khalifaan?

Dubai on jännittävä paikka, jota ympäröivät korkeat pilvenpiirtäjät ja jossa on paljon nähtävää. Burj Khalifa, kaupungin ikoninen maamerkki, erottuu kuitenkin edukseen - opettele, miten sinne pääsee!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

4 minuuttia luettu

Miten päästä Burj Khalifaan?

Burj Khalifa | ©Nick Fewings

Dubain keskustan sydämessä (osoitteessa 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd) sijaitsee Burj Khalifa -pilvenpiirtäjä, joka on maailman korkein rakennus yli 800 metrin korkeudellaan. Burj Khalifan 124. ja 148. kerroksessa sijaitsevista observatorioista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin, jotka saavat sinut hengästymään.

Tämä on yksi Dubain tärkeimmistä nähtävyyksistä, joten julkisilla liikennevälineillä on erittäin hyvät yhteydet, ja sinne on melko helppo päästä.

Jos olet täällä ensimmäistä kertaa, et ehkä ole tietoinen kaikista vaihtoehdoista, joita sinulla on liikkumiseen - niitä on melko monta, joten ota huomioon, että tässä postauksessa kerrotaan, miten pääset Burj Khalifalle missä tahansa Dubaissa!

1. Mene Burj Khalifalle kävellen Dubain keskustasta

Kävely Dubaissa Burj Khalifan luona| ©Guilhem Vellut
Kävely Dubaissa Burj Khalifan luona| ©Guilhem Vellut

Kun kiertelet Dubain keskustassa, käytä tilaisuutta hyväksesi ja tutustu Burj Khalifaan, maailman korkeimpaan rakennukseen.

Halvin ja miellyttävin tapa liikkua kaupungin keskustassa ja päästä tähän pilvenpiirtäjään on kävellä sinne, sillä sen lisäksi, että se ei maksa dirhamia, sinulla on kierroksen aikana mahdollisuus nauttia tästä ainutlaatuisesta aavikkomaisemasta pilvenpiirtäjien ympäröimänä.

Jos rakastat kävelyä etkä pidä kiirettä, suosittelen kävelemään nähtävyydeltä toiselle. Jos olet esimerkiksi Dubain keskustassa ja olet juuri nähnyt valtavan Dubai Mall -ostoskeskuksen, seuraava pysähdys reitilläsi voi olla Burj Khalifan observatoriossa ja sen jälkeen kävellä Dubain suihkulähteelle, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä ikonisesta pilvenpiirtäjästä.

Burj Khalifalle jalkautuminen on suosikkivaihtoehtoni, koska teet sen huomaamatta, ja matkalla sinulla on mahdollisuus nähdä useita kaupungin maamerkkejä ja tutkia samalla uusia reittejä. Se on aina ihanaa, kun olemme tutustumassa nähtävyyksiin.

Älä siis epäröi ja lähde Dubain keskustan kaduille tutkimaan keskustaa kävellen ja nousemaan Burj Khalifan näköalapaikalle. Postauksessa Burj Khalifan observatorion lippujen hinnat voit selvittää yksityiskohtaisesti, kuinka paljon liput maksavat.

Kävelymatkan päässä kaupungin suosituista nähtävyyksistä

  • Dubai Mall: tästä suositusta ostoskeskuksesta on 4 minuutin kävelymatka.
  • Dubain suihkulähde: täältä on noin 6 minuutin kävelymatka.
  • Dubain oopperatalo: Burj Khalifalle pääset täältä noin 24 minuutissa.
  • Al Khazzan Park: Burj Khalifan puistoon pääsee tästä puistosta noin 25 minuutissa.

Varaa lippusi Burj Khalifaan

2. Mene metrolla Burj Khalifaan

Dubain metro| ©Fabio Achilli
Dubain metro| ©Fabio Achilli

Jos et ole Downtownissa etkä halua kävellä Dubain kuuman auringon alla Burj Khalifalle, suosittelen käyttämään metroa Dubaissa liikkumiseen, sillä se yhdistää kaupungin tärkeimmät paikat nopeasti.

Dubain metrossa on vain kaksi linjaa, ja kuuluisalle pilvenpiirtäjälle pääsee punaisella linjalla. Tätä linjaa käyttävät useimmat turistit, koska se yhdistää kaupungin tärkeimmät pysäkit, kuten Burj Khalifan, Ibn Battuta Mallin, Dubai Mallin ja kansainvälisen lentokentän.

Jos haluat päästä Burj Khalifalle metrolla, sinun on poistuttava samannimisellä asemalla, joka on lähimpänä Dubai Mall -ostoskeskusta, ja käveltävä sieltä muutaman minuutin matka pilvenpiirtäjälle.

Kuinka paljon Dubain metrolippu maksaa?

Metrolipun hinta on melko halpa. Yhdensuuntaisen lipun saa 0,80 eurolla, mutta matkan hinta vaihtelee määränpään etäisyyden mukaan.

Milloin Dubain metro kulkee?

Burj Khalifan näet metrolla kaikkina viikonpäivinä. Tiheys on yleensä 5 minuuttia ruuhka-aikaan ja noin 7 minuuttia muuna aikana.

Varaa lippusi Burj Khalifaan

3. Bussilla Dubaista, halvin tapa

Dubai Bus| ©Andrew Mansfield
Dubai Bus| ©Andrew Mansfield

Toinen hyvä vaihtoehto päästä Burj Khalifalle on ottaa bussi, erityisesti linja F13, ja jäädä pois Dubai Mallin pysäkillä. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä on pilvenpiirtäjän sisäänkäynti.

Dubain bussikalustoa on viime vuosina modernisoitu, ja siitä on tullut yksi kaupungin nykyaikaisimmista liikennemuodoista, minkä vuoksi monet matkailijat käyttävät sitä metron ohella liikkumiseen Dubaissa. Itse asiassa kaikki bussipysäkit ovat yhteydessä metroon, joten näiden kahden liikennemuodon yhdistelmämatkan suunnittelu on helppoa.

Kuinka paljon bussilippu maksaa?

Bussilipun hinta vaihtelee matkan pituuden mukaan, mutta yleensä se on noin 0,50 euroa.

Jos päätät matkustaa bussilla Burj Khalifaan, muista, että et voi maksaa käteisellä ja sinun on ostettava ladattava Nol-kortti matkan vahvistamiseksi.

Milloin Dubain bussit kulkevat?

Jos haluat suunnitella matkasi Burj Khalifaan bussilla, on hyvä tietää bussilaivaston aukioloajat. Ne liikennöivät viikon jokaisena päivänä kello 4:n ja 1:n välillä puolen tunnin välein.

Varaa lippusi Burj Khalifaan

4. Dubain takseista

Dubai taksit| ©Fabio Achilli
Dubai taksit| ©Fabio Achilli

Taksit ovat myös hyvä vaihtoehto päästä Burj Khalifalle, sillä ne ovat melko edullisia (verrattuna muihin kaupunkeihin) ja niitä on paljon ympäri kaupunkia.

Löydät niitä helposti hotelleista, ostoskeskuksista, metroasemilta ja lentokentältä.

Kuinka paljon taksimatka maksaa Dubaissa?

Dubaissa taksit toimivat mittarilla. Lippumaksu on noin 2 euroa ja lipun hinta noin 0,50 euroa kilometriltä.

Jos kuitenkin haluat laskea tarkan taksimatkan kahden pisteen välillä, suosittelen asentamaan puhelimeesi RTA S'hail -sovelluksen, joka on saatavilla sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille.

Varaa lippusi Burj Khalifaan

5. Kiertoajelubussilla

Dubain kiertoajelubussi| ©Darren Foreman
Dubain kiertoajelubussi| ©Darren Foreman

Jos olet ostanut lipun Dubain kiertoajelubussiin, älä epäröi käyttää sitä päästäksesi Burj Khalifalle - se on loistava vaihtoehto!

Sen lisäksi, että Dubain kiertoajelubussit esittelevät kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, voit käyttää niitä myös kulkuvälineenä, jolla pääset paikasta toiseen.

Kiertoajelubussien hop-on, hop-off -järjestelmän ansiosta voit tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi ja hypätä kyytiin ja pois missä tahansa Dubaissa.

Jos haluat käyttää Dubain turistibussia päästäksesi Burj Khalifalle, lähimmät pysäkit, joissa voit jäädä pois, ovat numero 1 Burj Khalifa / Dubai Mall (punainen reitti - kaupunkikierros, taajuus 30 minuuttia) ja numero 9 Burj Khalifa / Dubai Mall (sininen reitti - rantakierros, taajuus 40 minuuttia).

Miten ostaa lippu Dubain kiertoajelubussiin?

Jos sinulla ei vielä ole lippua Dubain kiertoajelubussiin, kätevin ja nopein tapa ostaa lippu on ostaa se etukäteen verkossa.

Kun olet tehnyt varauksen, saat sähköpostiisi kupongin, jonka voit vaihtaa missä tahansa reitin varrella sijaitsevassa pysäkissä.

Varaa lippu Dubai Sightseeing Bussiin

6. Miten liikkua Dubaissa?

Kiipeäminen Burj Khalifaan| ©Jose Aliling
Kiipeäminen Burj Khalifaan| ©Jose Aliling

Edellä mainitut ovat parhaat vaihtoehdot Burj Khalifalle pääsemiseksi, mutta Dubaissa on myös monia muita liikennevaihtoehtoja.

Jos olet ensimmäistä kertaa kaupungissa etkä tiedä, miten liikenneverkko toimii, suosittelen lukemaan postauksen Miten liikkua Dubaissa selvittääksesi kaikki epäilyksesi, jotta voit paremmin suunnitella vierailusi ja ottaa kaiken irti ajasta siellä!

Varaa liput Burj Khalifaan