Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai 2 päivässä: kaikki mitä sinun on nähtävä

Ota kaikki irti kahden päivän matkastasi Dubaihin ja tutustu kaupungin kuuluisimpiin ja kiinnostavimpiin nähtävyyksiin.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

5 minuuttia luettu

Dubai 2 päivässä: kaikki mitä sinun on nähtävä

Näkymä Dubaihin | ©Michell Zappa

Tässä on suositukseni kahdeksi päiväksi Dubaissa. Sitä ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, mutta suosittelen, että otat sen lähtökohdaksi ja mukautat sitä sen mukaan, mitä haluat nähdä Dubaissa ja kuinka paljon aikaa sinulla on käytettävissäsi. Ajatuksena on tutustua hieman Deiran alueeseen ja Dubain keskustaan ensimmäisenä päivänä, ja toisena päivänä nauttia Jumeirahin rannikon mielenkiintoisimmista paikoista.

1. päivä Dubaissa: Deira ja Dubain keskusta

Deira, Dubai| ©Susanne Nilsson
Deira, Dubai| ©Susanne Nilsson

Suosittelen aloittamaan kaksipäiväisen matkasi vierailemalla Dubain kulta- ja maustekaupoissa Deirassa. Tästä pisteestä nouset tilaisuutta hyväksikäyttäen abraan (eräänlainen vene), jolla pääset suoraan Bur Dubaihin. Tässä vaiheessa ei ole muuta jäljellä kuin päästä keskustaan ja käydä Dubain kolmella kuuluisimmalla alueella: Burj Khalifa, Dubai Mall ja Dubai Fountain.

Deira Gold & Spice Souk

Gold and Spice Souk sijaitsee Deirassa**, Dubain vanhassa osassa**. Deira sijaitsee kaupungin pohjoisosassa, hyvin lähellä lentokenttää. Voit valita bussilinjat 11A ja CO1 tai ottaa taksin, jolla pääset Deiraan noin 8 minuutissa.
Useimmat Deiran kaupat ovat avoinna klo 9-10, paitsi perjantaisin, jolloin ne avautuvat hieman myöhemmin, joten suosittelen saapumaan paikalle ajoissa ennen kuin väkijoukot tulvivat alueelle.

Deirassa on paljon nähtävää ja koettavaa, kuten vierailu joissakin Dubain ikonisissa kaupunginosissa, matkamuistojen, vaatteiden (myös arabivaatteiden), kullan, mausteiden, pienten mattojen ja kaikenlaisten muiden tavaroiden ostaminen.

Hinnat ovat paljon alhaisemmat kuin ostoskeskuksissa, joten jos aiot ostaa paljon matkamuistoja, kannattaa tehdä se Deirassa.

Deira on myös ihanteellinen paikka edulliselle lounaalle: kulta- ja maustesukkeista löydät monia erilaisia ruokia. Suosittelen lounasta siellä tai hieman etelämpänä La Merin alueella.

Suositus: Kun teet ostoksia Deirassa, sinun on osattava tinkiä, sillä se on osa alueen kulttuuria; jos osaat tinkiä, se on kuitenkin hauskaa.

Varaa kierros Dubain soukeille

Bur Dubai Abrassa

Hyödynnä läheisyys lyhyellä ja intensiivisellä abra-ajelulla, abrat ovat suosittuja ja erittäin halpoja perinteisiä vesitakseja.

Aidoin abra-kyyti tapahtuu yleensä kulta- ja maustesukista.
Voit kävellä Deira Gold Soukin abra-asemalle ja päästä toiselle puolelle (Bur Dubai) ottamalla abran (vesitaksin). Se maksaa vain muutaman sentin, ja se on mukava ja halpa tapa päästä puron toiselle puolelle jatkamaan matkaa.

Vuosisatojen ajan se on ollut yksi Dubain käytetyimmistä liikennevälineistä, ja siitä on tullut Dubain historian symboli ja kulttuuriperintökohde.

Voit myös saada koko abran its ellesi 5 eurolla. Näin voit ottaa kuvia paljon vapaammin ilman, että kukaan muu on kuvassa, mutta sinun on myös kiirehdittävä, sillä matka kestää vain muutaman minuutin.

Bur Dubai

Kun pääset Bur Dubaihin, näet joitakin museoita ja pienemmän soukin, josta löydät lisää mausteita, kultaa ja muita tavaroita. Voit tietysti viettää koko päivän tutustumalla tähän Dubain osaan, mutta jos sinulla on Dubaissa vain kaksi päivää aikaa, suosittelen käyttämään 2-5 tuntia näiden kahden mielenkiintoisen Dubain alueen katsomiseen.

Burj Khalifa

Näkymä Burj Khalifaan yöllä| ©Sreeni Menon
Näkymä Burj Khalifaan yöllä| ©Sreeni Menon

Bur Dubaista pääset suoraan Burj Khalifalle metrolla (22 minuuttia), bussilla 29(44 minuuttia) tai taksilla (12 minuuttia), ja bussi on halvin vaihtoehto.

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus 828 metrillään. Voit nauttia uskomattomista näkymistä Burj Khalifan observatoriosta.

Rakennuksen näkymistä ja alueista nauttimiseen menee todennäköisesti 2-4 tuntia (riippuen siitä, kuinka kiireistä siellä on), mutta jonot huipulle pääsemiseksi voivat olla hyvin pitkiä.

Voit hankkia liput Burj Khalifan tasoille 124 ja 125 tai ostaa lipun tasoille 124 ja 125 ja 148. Taso 148 on tietenkin kallein, mutta sen kauneus on siinä, että tasolla 148 voit ohittaa jonot, mikä on elintärkeää, jos sinulla on vähän aikaa.

Jotta säästät enemmän aikaa , suosittelen ottamaan selvää, mitä Burj Khalifan sisällä voi nähdä ja tehdä.

Osta liput Burj Khalifaan

Dubai Mall

Dubai Mall sijaitsee aivan Burj Khalifan vieressä, joten matka-aikaa ei kulu. Dubain ostoskeskuksessa kannattaa ehdottomasti vierailla, vaikka et pitäisikään itseäsi shoppailuhulluna, sillä se ei ole pelkkää shoppailua varten.

Sisällä on Dubai Aquarium and Underwater Zoo (akvaario ja eläintarha, jossa on 300 merieläinlajia), Dubai Dino, Diplodocus-fossiili, VR Park Dubai, virtuaalitodellisuus-teemapuisto ja muita mielenkiintoisia kohteita ja nähtävyyksiä, joissa voit viettää tuntikausia. Kun muistat, että olet Dubaissa vain kaksi päivää, yritä viettää siellä enintään kaksi tuntia.

Dubai Mallissa on myös ruokapaikka,** jossa on valtava valikoima ruokaa . Toki tarjolla on myös luksusravintoloita, jos haluat hemmotella itseäsi ensimmäisellä illallisellasi Dubaissa.

Dubain suihkulähde

Dubain suihkulähteet yöllä| ©Tanya Hart
Dubain suihkulähteet yöllä| ©Tanya Hart

Dubai Mallin vieressä on Dubai Fountain. Täällä voit nähdä hämmästyttäviä vesi- ja valoshow'ta.

Suosittelen päättämään ensimmäisen päivän Dubaissa täällä, sillä se on hyvä tapa lepuuttaa silmiä ja nauttia Dubain yöstä, jonka muistaa.

Yölliset suihkulähde-esitykset järjestetään kello **18.00-23.**00, ja niitä on 30 minuutin välein.

Näytöksen katsominen on ilmaista, vaikka alue täyttyykin nopeasti, joten muista saapua hyvissä ajoin, jos haluat ottaa kuvia tai videoita mukavammin.

Jos sinulla on aikaa, voit myös tehdä kävelykierroksen alueella, sillä Dubai on yhtä turvallinen yöllä kuin aamulla.

Varaa veneajelu suihkulähde-esityksen kanssa

Päivä 2 Dubaissa: Tutustu Dubain rannikkoon

Ranta Dubaissa| ©Eddy Lohse
Ranta Dubaissa| ©Eddy Lohse

Tänä toisena päivänä suosittelen tutustumaan Dubain rannikkoon ja sen mielenkiintoisimpiin alueisiin. Suosittelen, että aloitat päivän kuuluisasta Dubai Marina -venesatamasta ja vietät sen jälkeen aikaa kuuluisalla JBR-The Walk -rannalla, hyödyntäen sen läheisyyttä. Sitten voitte kävellä Madinat Jumeirahin läpi ja kuljeskella sen kuuluisilla kujilla, ja lopuksi suosittelen teitä katsomaan Dubain kanavaa (siltaa), joka on yksi kaupungin viehättävimmistä ja uusimmista paikoista, ja päättäkää päivä Dubain keskustassa.

Dubai Marina

Aloita toinen päivä miellyttävällä kävelyllä Dubai Marinassa, joka on yksi Dubain mukavimmista paikoista ja yksi maailman suurimmista keinotekoisista venesatamista. Venesatamassa on myös paljon tekemistä.

Venesatama hämmästyttää sinua massiivisella kanavallaan ja jahdillaan, jotka antavat venesatamalle ylellisen tunnelman. Voit viettää muutaman tunnin kuljeskelemalla ympäriinsä päämäärättömästi ja nauttimalla drinkin tai kaksi jossakin matkan varrella sijaitsevista monista baareista.

Jos olet ajoissa, voit tehdä risteilyn Dubai Marina -venesataman ympäri; muuten voit jatkaa suoraan eteenpäin ja päätyä kuuluisalle JBR-The Walk -rannalle.

Varaa risteily Dubain huvivenesatamassa

JBR Beach-The Walk

JBR-The Walk -ranta on lähin ja järkevin vaihtoehto, koska se on kävelymatkan päässä (20-30 minuuttia) Dubai Marinasta.

JBR-The Walkiin ei ole pääsymaksua, ja se on ihanteellinen paikka uintiin. Voit myös vuokrata vesiurheiluvälineitä ja nauttia upeasta iltapäivästä rannalla.

Rannalta lähtiessäsi löydät paljon katutaidetta, elävää musiikkia ja vilkkaan ilmapiirin.

Suosittelen myös nousemaan"Flying Cupiin", joka on uusi nähtävyys, josta saat 360 asteen näkymän rannalle. Mikä parasta, he tarjoavat myös ruokapalveluja, joten jos haluat lounasta ja panoraamanäkymät 40 metrin korkeudesta, tiedät, minne mennä. Ja usko tai älä, sekä sisäänpääsymaksut että lounaat ovat kohtuuhintaisia. Alueella on myös useita ravintoloita, joissa voit nauttia rauhallisemman ja vähemmän adrenaliinipitoisen lounaan.

Eksy Madinat Jumeirahiin

Madinat Jumeirah yöllä| ©PhareannaH[berhabuk]
Madinat Jumeirah yöllä| ©PhareannaH[berhabuk]

Jatkamalla suoraan eteenpäin miellyttävän 15 minuutin kävelymatkan päässä JBR Beach - The Walkista löydät kuuluisan Madinat Jumeirahin, joka on kaupunki (kuten nimikin kertoo arabiaksi) täynnä viihdettä, majoituspaikkoja, ravintoloita ja runsaasti paikkoja erilaisiin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Tätä tilaisuutta varten suosittelen kuitenkin, että suuntaat tämän paratiisimaisen minikaupungin soukiin.

Tämä souk ei ole yhtä ylivoimainen kuin Dubai Mall, ja sieltä löydät lahjoja, vaatteita ja paljon muuta. Voit myös kävellä alueella hengittäen raikasta ilmaa, kujat ovat hyvin perinteisiä ja tunnelma on erittäin miellyttävä. Madinat Soukissa on myös monia hyviä anniskeluravintoloita, jos haluat syödä jotain. Madinat Jumeirahissa on tarjolla kaikkea vaatimattomista perinteisistä ruokakojuista (lähellä soukia) huippuravintoloihin.

Dubain kanava

Kun olet kävellyt rauhassa Jumeirah Soukin läpi, suosittelen, että jatkat matkaa mäkeä ylöspäin ja suuntaat kohti upeaa Dubain vesikanavaa. Nopein vaihtoehto on ottaa taksi (12 minuuttia ja noin 6 euroa).

Kanava on Dubain uusin lisäys, ja se maksoi noin 660 miljoonaa euroa, ja se on noin 5 kilometriä pitkä.

Kanavan huono puoli on se, että päivällä aurinko osuu siihen kovaa, koska se on täysin avoin, joten se voi olla hieman epämukava. Missään ei kuitenkaan ole romanttisempaa rauhallista iltaa kuin Dubain kanavalla. Dubain vesikanava on täydellinen paikka hyvästellä kaupunki, nauttia uskomattomista valoista, jotka heijastetaan kanavalle ja siitä ja kuunnella veden alla liikkuvan veden miellyttävää ääntä.