Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai 4 päivässä: kaikki mitä et voi jättää väliin matkallasi

Dubai on kaupunki, jossa muinaiset arabiperinteet ja kansainvälinen nykyaikaisuus törmäävät silmiinpistävällä tavalla. Jos ajattelet tutustua sen koko potentiaaliin, ota huomioon, sillä 4 päivän aikana pääset tutustumaan tähän hämmästyttävään paikkaan perusteellisesti.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Dubai 4 päivässä: kaikki mitä et voi jättää väliin matkallasi

Dubai Marina Horizon | © Timo Volz

Yhdistyneistä arabiemiirikunnista on tullut viime vuosina yksi halutuimmista ja arvostetuimmista matkailukohteista, ja siihen on hyvä syy. Sen pääkaupunki Dubai on todellinen huvipuisto kaikille suurkaupunkien, ylellisyyden ja nykyaikaisuuden ystäville.

Jos olet päättänyt tulla katsomaan kaikkea nähtävää ja koettavaa Dubaissa ja sinulla on aikaa vain neljä päivää, älä huoli! Alla ehdotan matkasuunnitelmaa, jonka avulla voit tutustua intensiivisesti olennaisiin osiin, joita et voi jättää väliin. Pue mukavat kengät jalkaan, ota kamera mukaan ja valmistaudu, aloitetaan!

1. Päivä Tutustu Dubain vastakohtiin: vanhan ja uuden sekoitus

Vierailu Bur Dubain kaupunginosassa| ©Francisco Anzola
Vierailu Bur Dubain kaupunginosassa| ©Francisco Anzola

Dubai on yksi tärkeimmistä kaupungeista paitsi Afrikassa myös koko maailmassa. Sen viime vuosina saama valtava merkitys johtuu sen valtavasta taloudellisesta potentiaalista, ja sen rakennukset ja rakennelmat ovat rikkoneet kaikki maailmanennätykset, kuten Burj Khalifa -pilvenpiirtäjä.

Jos on kuitenkin yksi asia, joka saa kävijät rakastumaan tähän kaupunkiin, se on silmiinpistävä kontrasti, joka vallitsee edelleen Dubain vanhimman ja perinteisimmän osan ja modernimman alueen välillä. Tänä ensimmäisenä päivänä tutustut tähän rikkauteen ja sen kulttuuriseen yhteentörmäykseen.

Bur Dubain kaupunginosa

Aloitat päiväsi kaupungin pohjoisosasta, Bur Dubain kaupunginosasta, jossa on yhä säilynyt perinteisin arabiperintö. Sinne pääset metrolla tai bussilla, mutta suosittelen harkitsemaan, että varaisit kiertoajelun alueelle. Näin sinut haetaan suoraan hotellistasi ja viedään Bur Dubaihin, jossa sinulle näytetään tärkeimmät alueet ja soukit.

Tässä kaupunginosassa on Arabiemiraattien vanhimmille alueille tyypillisiä maisemia ja katuja. Rakennusten ja museoiden lisäksi Bur Dubai on ihanteellinen vierailukohde, sillä siellä on yksi kaupungin tärkeimmistä soukeista, Old Souk, intialaisvaikutteinen basaari Hindi Lane ja Meena Bazaar sekä Sheikh Saeed Al Maktoumin talo, jossa säilytetään kaupungin historiaa.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Dubain museo

Jatkamalla Arabiemiraattien historiaa ja hyvästelemällä perinteisemmän Dubain voit viettää tunnin vierailemalla Dubain museossa, joka sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Bur Dubaista. Täällä voit tutustua ja ymmärtää kaupungin valtavaa kasvua ja nähdä, miten edistys ja länsimainen vaikutus ovat merkinneet ennen ja jälkeen maan taloudessa.

Sinun on suunniteltava päiviäsi kaupungissa tarkkaan, sillä museo on perjantaisin suljettu, mutta jos sinulla on mahdollisuus tehdä tämä matka minä tahansa muuna päivänä, voit nauttia erittäin rikastuttavasta kokemuksesta ja ymmärtää Arabiemiraattien historiaa alle 5 eurolla.

Dubai Frame

Kun olet syönyt lounaan alueella ja levännyt hieman historiaa täynnä olevan aamupäivän jälkeen, on aika suunnata kaupungin modernimpaan osaan ja vierailla Dubai Framen paikalla, joka on valtava kehyksen muotoinen rakennus, joka näkyy kaikkialta Dubain keskustasta. Sinne pääsee metrolla tai bussilla Bur Dubaista alle puolessa tunnissa.

Tästä hämmästyttävästä rakennuksesta on tullut yksi kaupungin viimeisimmistä lisäyksistä, ja se koostuu historiallisesta museosta pohjakerroksessa ja uskomattomasta näköalatasanteesta kehyksen huipulla. Alle 15 eurolla pääset kahdella isolla hissillä ylös ja saat panoraamanäkymät koko kaupunkiin.

Varaa liput Dubai Frameen

Dubai Garden Glow -auringonlasku

Kun olet tullut alas korkeuksista ja hyödyntänyt sitä, että alkaa jo pimetä, suosittelen, että päätät tämän ensimmäisen intensiivisen päivän muutaman askeleen päässä täältä yhdessä alueen uskomattomimmista paikoista, Dubai Garden Glow'ssa. Se on valtava teemapuisto, jossa on erilaisia nykytaiteilijoiden teoksia ja veistoksia sekä koko joukko valoja, jotka ovat ihanteellisia nähtäviksi, kun on jo pimeää.

Puiston esteettisyys, jossa luonto ja teknologia sekoittuvat toisiinsa, tekee lähes 20 euron sisäänpääsymaksun sen arvoiseksi. Puistossa on myös kioskeja ja katuruokakojuja, joissa voit nauttia tyypillisen illallisen.

2. Päivä Vieraile moskeijassa ja Dubain perinteissä ja päätä päivä hienosti

Jumeirahin moskeija Ulkopuoli| ©Laurent Gass
Jumeirahin moskeija Ulkopuoli| ©Laurent Gass

Tänä toisena päivänä otat suunnaksesi Dubain uusimman alueen keskittyen suuriin väyliin ja ostoskeskuksiin ja päätyen yhteen sen tärkeimmistä nähtävyyksistä, Burj Khalifa -pilvenpiirtäjään, jota pidetään nykyään maailman korkeimpana. Mutta ensin, jotta saisit aamusta kaiken irti, vierailet suuressa Jumeirahin moskeijassa.

Jumeirahin moskeija

Tämä paikka on yksi koko kaupungin pyhimmistä, ja joka päivä tuhannet kaupunkilaiset käyvät siellä rukoilemassa ja osoittamassa kunnioitusta Allahille. Siksi sen sisäänpääsy on erittäin turistikohteesta huolimatta tarkoin säännelty, ja sinne pääsee sisään vain opastetulla kierroksella kello 10 ja 14 välillä, jotta hartaita ei häirittäisi.

Sisäänpääsyä varten on liikuttava ja pestävä jalat, ja naisten on peitettävä päänsä ja olkapäänsä sisään tullessaan merkkinä kunnioituksesta muslimiuskontoa kohtaan. Kaikista näistä toimenpiteistä huolimatta vierailu Jumeirahin moskeijan sisätiloissa ja arabikulttuurin omakohtainen todistaminen on unohtumaton muisto.

Vieraile La Merin rantakadulla

Vain lyhyen kävelymatkan päässä moskeijasta törmäät La Merin rantakadulle, joka on lähellä kaupungin rantoja. Täältä näet kaukaisuudessa kaikki ne pilvenpiirtäjät, joissa vierailet iltapäivällä, mutta ensin voit kävellä rantakadulla, katsella luksusliikkeitä, rentoutua yhdellä rannan aurinkotuoleista ja käydä syömässä jossakin alueen monista ravintoloista.

Varaa Dubain kiertomatka

Dubai Mall

Iltapäiväksi olen jättänyt sinulle yhden Dubain tyypillisimmistä ja suosituimmista nähtävyyksistä; ** Dubai Mallin**, joka on yksi maailman suurimmista ostoskeskuksista. Dubai on tullut rikkauden ja muodin synonyymiksi, ja täältä löydät kaiken sen.

Dubai Mallissa on jopa 1200 erilaista liikettä, jotka sijaitsevat useissa kerroksissa ja jopa maan alla. Löydät maailman suurimman valikoiman, mutta siinä ei ole vielä kaikki. Jos et halua ostaa mitään tai olet kyllästynyt näyteikkunaostoksiin, Dubai Mallissa on paljon muutakin tarjottavaa: elokuvateattereiden lisäksi siellä on jopa lentosimulaattorihuone tai go-kart-rata sekä eläintarha ja vedenalainen akvaario. Epäilemättä se on paikka, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

Burj Khalifa: maailman korkein rakennus

Juuri vaikuttavan Dubai Mall -ostoskeskuksen kautta pääset nauttimaan näkymistä Burj Khalifasta, joka on nykyisin maailman korkein pilvenpiirtäjä ja yksi kaupungin kaiken matkailun keskipisteistä. Yli 500 metriä korkea ja 148-kerroksinen pilvenpiirtäjä tarjoaa upeat näkymät koko kaupunkiin ja osittain merelle ja aavikolle.

On olemassa useita erilaisia lippuja, jotka sisältävät erilaisia pysähdyksiä tärkeimmissä kerroksissa, kuten kerroksissa 124 ja 125 tai 148:n huipulla, sekä yhdistelmälippuja, joihin sisältyy illallinen. Oli miten oli, suosittelen varaamaan lipun heti, sillä kyseessä on erittäin suosittu nähtävyys, ja näin varmistat paikkasi ilman jonottamista.

Varaa liput Burj Khalifan huipulle

3. Päivä Vietä päivä tutustumalla Dubain autiomaahan

Nauti Dubain dyyneistä buggyllä.| ©Richard Zhou
Nauti Dubain dyyneistä buggyllä.| ©Richard Zhou

Kun olet viettänyt kaksi intensiivistä päivää Dubain vanhoissa ja uusissa osissa, ehdotan, että vietät päivän ainutlaatuisessa ja vertaansa vailla olevassa paikassa; aavikolla. Dubaissa on vain muutaman minuutin päässä kaupungin keskustasta uskomaton Dubain aavikko, johon voi tutustua, ja se on yleensä yksi matkailijoiden suosituimmista retkistä. Kysyntää on niin paljon, että on olemassa satoja retkiä, joilla voi viettää päivän ja tehdä niitä aktiviteetteja, joista pidät eniten, mutta tällä kertaa kerron sinulle muutamista täydellisimmistä retkistä.

.

Varaa Dubain aavikko-illallisretki

Dubain aavikko 4WD:llä

Aavikolle saapuminen on seikkailu, ja huomaat, että kun poistut kaupungin vilkkaimmista osista, voit jo nähdä valtavan valkoisen hiekkamaiseman. Tämä maisema on yhtä kaunis kuin henkeäsalpaava, ja yksi parhaista tavoista tutustua siihen on mönkijä tai 4WD-jeeppi, jolla pääset dyynien läpi helposti.

Täällä ei ole teitä eikä sääntöjä, vaan autot näyttävät surffaavan dyyneillä jännittävässä kokemuksessa, joka vie sinut syvälle Dubain aavikolle. Noin tunnin ajan voit kokea adrenaliinipöhinän tällaisessa henkeäsalpaavassa ympäristössä.

Hiekkalautailu dyyneillä

Toinen suosituimmista aktiviteeteista, kun pääset Dubain aavikon tärkeimpään osaan, on hiekkalautailu Dubain aavikolla. Kuten nimestä voi päätellä, se on urheilulaji, joka muistuttaa hyvin paljon lumilautailua, mutta lämpimällä aavikon hiekalla. Useimmilla kiertomatkoilla sinulla on mahdollisuus kokeilla lajia aamupäivällä ja kokea itse dyyneillä kaatumisen jännitys.

Varaa 4x4-aavikkoretki

Lounas beduiinileirissä

Aavikko vaikuttaa epäystävälliseltä ja autiolta paikalta, mutta totuus on, että sen sisältä löytyy beduiinileirejä ja -kyliä, joissa on hyvin mielenkiintoinen ja omalaatuinen elämäntapa.

Lounasaikaan, riippuen valitsemastasi matkan tyypistä, voit pysähtyä lounaalle ja levätä jossakin näistä siirtokunnista tai, jos se sisältyy hintaan, voit mennä johonkin suurista aavikkoleireistä, kuten Al Khaymaan, jossa voit nauttia tyypillisiä ruokia ja makeisia, katsella tanssiesityksiä tai ottaa hennatatuointeja.

Auringonlasku kamelin selässä

Tämän maagisen ja erityisen päivän päätteeksi suosittelen kameli- tai dromedaariratsastusta auringonlaskun aikaan. Se on tapa päättää päivä ja tutustua aavikkoon, jossa on ainutlaatuinen maisema auringon ja hiekan oranssin sävyjen ympäröimänä. Nämä ratsastukset kestävät yleensä noin tunnin, ja ne sisältyvät yleensä Dubain aavikkokierroksen varaukseen, joten voit vain antaa itsesi ohjata ja nauttia kokemuksesta.

Varaa kameliajelu Dubaissa

4. Marina Day and evening show

Dubai Marina Yacht Ride| ©Dutchflavour
Dubai Marina Yacht Ride| ©Dutchflavour

Saavumme neljänteen ja viimeiseen päivään, ja hyvästiksi tälle uskomattomalle kaupungille ehdotan, että lopetat kaksi suunnitelmaa, jotka tekevät lomastasi pyöreän. Yhtäältä hyödynnä aamupäivä lyhyeen jahtiretkeen jatutustu venesatama-alueeseen. Iltapäivällä voit tehdä viime hetken ostoksia Mall of the Emiratesissa ja ennen illallista nauttia yhdestä kaupungin kuuluisimmista esityksistä, La Perlestä.

Aamuristeily

Dubai Marina eli Dubain venesatama on yksi kaupungin ylellisimmistä ja hienoimmista alueista. Täällä maailman rikkaimpien ihmisten huvijahdit sijaitsevat, ja lähistöllä on kaikenlaisia merkkiliikkeitä ja hienoja ravintoloita.

Jos haluat tutustua ympäristöön, suosittelen, että aloitat päivän kävelemällä satamassa ja sitä ympäröivillä rannoilla ja koet sitten risteilyn Dubai Marinan ympäri ja teet kahden tunnin kierroksen koko Dubain rannikolla ja kuuluisilla keinotekoisilla saarilla, jotka näkyvät avaruudesta käsin.

Varaa jahtiristeily Dubain venesatamassa

Arabiemiraattien ostoskeskus

Viimeisiä ostoksia ja lounasta varten jahtiristeilyn jälkeen suosittelen matkaa suureen Mall of the Emiratesiin, joka on valtava ostoskeskus, johon pääsee helposti satama-alueelta. Sieltä löydät kaikenlaisia kansainvälisiä tuotemerkkejä ja ravintoloita.

Lisäksi tällä matkasuunnitelmalla sinulla ei valitettavasti ole aikaa, mutta tässä ostoskeskuksessa on sisätiloissa sijaitseva vuoristoasema, jossa voit käydä hiihtämässä. Kuten huomaat, Dubaissa on nähtävyyksiä, jotka jättävät sinut sanattomaksi, ja se on tehty niin, ettet koskaan kyllästy.

La Perle de Dragone

Kun olet viettänyt iltapäivän viimeisten matkamuistojen ja lahjojen ostosten parissa ja kun hämärä alkaa laskeutua, suosittelen, että hyvästelet tämän ihanan ja arvoituksellisen kaupungin, jossa on yksi sen hienoimmista esityksistä, La Perle de Dragone. Näytös koostuu kaikenlaisista akrobaateista ja köysikävijöistä, jotka esittelevät taitojaan valoshow 'ssa, joka tekee jälleen kerran selväksi, että Dubai on kaupunki, jossa kannattaa ajatella isosti.

Tässä näytöksessä on kaksi esitystä päivässä, sekä iltapäivällä että illalla, ja suosittelen, että varaatte paikan etukäteen, koska sillä on yleensä suuri kysyntä. Mall of the Emirates -ostoskeskuksesta pääsee metrolla Bussines Bayhin, mutta koska matkaa on vain neljä kilometriä, voi olla suositeltavaa ottaa taksi.

Dubai on kaupunki, joka ei jätä ketään kylmäksi ja mukautuu kaikkiin kävijöidensä tarpeisiin. Vaikka paikka antaa sinulle riittävästi aikaa viettää vielä monta päivää ja pysähtyä tutustumaan ja nauttimaan sen lukemattomista aktiviteeteista, neljässä päivässä ehdit tutustua tärkeimpiin kohtiin.

Koe ensikäden arabialaiset perinteet ja kulttuuri, anna suurten kansainvälisten pilvenpiirtäjien valloittaa itsesi, nauti ylellisyydestä ja suurista tuotemerkeistä ja vieraile aavikon taikuudessa. Siitä tulee epäilemättä matka, jota et koskaan unohda.

Varaa liput La Perle de Dragone

Säästä aikaa ja rahaa varaamalla etukäteen

Al Fahidin muinaiset rakennukset Dubaissa| ©Rob Oo
Al Fahidin muinaiset rakennukset Dubaissa| ©Rob Oo

Dubai on kaupunki, jossa on satoja vierailukohteita, ja useimmat niistä vaativat lipun. Vaikka suurimman osan niistä voi ostaa heti saapuessaan, kohde on niin turistinen, että liput voivat loppua kesken tai ne voivat olla paljon tavallista kalliimpia.

Suosittelen, että suunnittelet matkasi muutamaa viikkoa ennen Dubaihin tuloa ja varaat etukäteen tärkeimmät nähtävyydet, kuten Burj Khalifan, La Perlen, purjehdusristeilyn, aavikkoretken tai Dubai Garden Glow -lipun, jotta pääset varmasti nauttimaan paikan pakollisista nähtävyyksistä.

Reittiohjelma päivittäin

 • Päivä 1

 • Deira ja Bur Dubai

 • Dubai Frame ja Garden Glow

 • Päivä 2

 • Jumeirahin moskeija ja ranta

 • Burj Khalifa ja ostoskeskus

 • Päivä 3

 • Hiekkalautailu aavikolla

 • Kameliratsastus

  1. päivä
 • Risteily venesatamassa

 • Ostokset ja La Perle