Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Vieraile Jumeiran moskeijassa Dubaissa

Korkeiden betoni- ja lasipilvenpiirtäjien keskellä on piilotettu helmi, Jumeriah-moskeija. Alueen historiaa on pakko nähdä, ja se on yksi Dubain monikulttuurisimmista paikoista. Kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta voit nauttia vierailustasi.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

5 minuuttia luettu

Vieraile Jumeiran moskeijassa Dubaissa

Jumeiran moskeija | ©Gavin

Jumeirahin moskeijaa pidetään Dubain kaupungin tärkeimpänä moskeijana useista syistä. Tärkein syy on se, että se on yksi harvoista moskeijoista kaupungissa, joka hyväksyy myös muita kuin muslimivieraita. Se on itse asiassa Dubain motto "avoimet ovet, avoimet mielet", ja se on osa ohjelmaa, jonka tavoitteena on tuoda islaminusko kaikkien yhteiskuntaluokkien ja uskontojen edustajille. **Kaikki ovat tervetulleita.
**
Jos tämä ei vielä riitä syyksi, sen kaunis arkkitehtuuri saa sinut varmasti vakuuttuneeksi vierailusta. Vuonna 1979 rakennettu rakennus on rakennettu emiraatille tyypillisellä huolellisuudella ja ylellisyydellä. Suuri kupoli, jota reunustaa kaksi korkeaa minareettia, erottuu ja näkyy monista kaupungin osista (jos etsit näkymää Burj Khalifan huipulta, älä unohda etsiä sitä).

Haluatko tietää lisää? Tule mukaan, niin kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tästä kauniista muistomerkistä.

Miten tulla Jumeirahin moskeijaan

Moskeijan ulkoinen näkymä| ©Alan & Flora Botting
Moskeijan ulkoinen näkymä| ©Alan & Flora Botting

Temppeli sijaitsee yhdellä Dubain pääväylistä, Jumeirah Avenuella. Asuinalueella on lukuisia kauppoja, kahviloita ja viihdepaikkoja, jotka täydentävät vierailuasi.

On tärkeää tietää, että moskeijassa on pukeutumissääntö. Sisään on tultava paljain jaloin, eikä sisään saa tulla polven yli ulottuvia housuja tai hihatonta T-paitaa. Lisäksi naisten on käytettävä huivia hiustensa peittämiseksi. Jos tämä on sinulle liian vaivalloista, älä huoli - vierailuun sopivia perinteisiä vaatteita on saatavilla ovella.

Kuinka paljon sisäänpääsy Jumeirahin moskeijaan maksaa?

Sisäänpääsymaksu on yleensä noin 25 dirhamia, joka valuuttakurssin mukaan on noin 6 euroa. Erittäin edullinen hinta ottaen huomioon tarjolla olevat vaihtoehdot. Voit ostaa lippusi itse moskeijasta.

Varaa Dubain kiertomatka

Jumeirah-moskeijan aukioloajat

Kyltti moskeijan sisäänkäynnillä| ©jensimon7
Kyltti moskeijan sisäänkäynnillä| ©jensimon7

Moskeija on avoinna lauantaista torstaihin, mutta sinne pääsee sisään vasta klo 10: 00. Jos kuitenkin aiot käydä siellä, sinun on oltava paikalla puoli tuntia ennen. Perjantaisin ei ole avoinna, koska se on pyhä päivä islamilaisessa kulttuurissa. Se on avoinna lauantaista torstaihin klo 10:00.

Koska kyseessä on vain opastettu vierailu, on tärkeää huomata, että sinun on oltava paikalla puoli tuntia ennen vierailun alkua. Lippua ei tarvitse varata.

Kuinka paljon aikaa tarvitset Jumeirahin moskeijaan tutustumiseen?

Vierailu kestää noin 1 tunti ja 15 minuuttia, ja sinun on oltava ovella 30-15 minuuttia ennen vierailua saadaksesi liput, pukeutuaksesi tarvittaessa jne. Matka kestää siis 1,5-2 tuntia riippuen siitä, haluatko kulkea rauhallisemmin vai pidempään.

Varaa Dubain kiertomatka

Onko Jumeirahin moskeijaan tarjolla opastettuja kierroksia - kannattaako se?

Jumeirahin moskeijan sisällä| ©Neil Parker
Jumeirahin moskeijan sisällä| ©Neil Parker

Jumeirahin moskeijaan voi tutustua vain osana opastetun kierroksen ohjelmaa. Älä kuitenkaan anna tämän lannistaa sinua, sillä vierailu on erittäin suositeltavaa, sillä se tarjoaa erittäin kattavan kierroksen.

Kierros kestää noin1 tunti ja 15 minuuttia, jonka aikana sinulle näytetään temppelin arkkitehtoniset ja koristeelliset hyveet, sinulle näytetään erilainen ja luultavasti tuntematon näkökulma islamiin ja sinulla on jopa mahdollisuus nauttia virvokkeita ja tyypillistä välipalaa. Välipalat tarjotaan ennen kierroksen alkua, ja ne ovat yleensä kevyitä arabialaisia juomia, arabialaista kahvia, makeisia ja muita alueelle tyypillisiä tuotteita.

Suosittelen siis ehdottomasti vierailua. Löydät kaikki tiedot heidän verkkosivuiltaan, jos haluat tutustua niihin. Moskeijaan voi tutustua myös osana Dubain opastettuja kierroksia.

Jos et pääse opastetulle kierrokselle, Jumeirahin moskeijaan voi tutustua myös yksityisesti. Tätä varten sinun on ensin otettava yhteyttä moskeijan johtoon. Löydät yhteystiedot edellisessä kappaleessa mainitsemaltani verkkosivustolta.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

Kenellä on pääsy Jumeirahin moskeijaan?

Jumeirahin moskeijan kupoli| ©Kars Alfrink
Jumeirahin moskeijan kupoli| ©Kars Alfrink

Moskeijan ajatuksena on, että sen pitäisi olla avoin paikka, jossa esitellään islamia ja sen kulttuuria kaikille halukkaille. Moskeijassa vierailulle ei siis ole rajoituksia, lukuun ottamatta Dubain omaa pukukoodia.

On suotavaa, että menet temppeliin asianmukaisessa vaatetuksessa ja että kun olet sisällä, noudatat sääntöjä poikkeuksetta. Vaikka se saattaa kuulostaa ristiriitaiselta, tästä moskeijasta on tullut keskipiste Open Doors, Open Minds -ohjelmalle, jota emiraatit ovat edistäneet jo kahden vuosikymmenen ajan ja jolle on ominaista sen avoin ja ystävällinen luonne tuoda islamia ja maan kulttuuria lähemmäs kaikkia niitä, jotka ovat halukkaita siihen.

Jos vierailet moskeijassa, huomaat vieraanvaraisuuden ja halukkuuden oppaissa, jotka seuraavat sinua vierailusi aikana.

Varaa Dubain kiertomatka

Miten pääset Jumeirahin moskeijaan (keskustasta, bussilla, metrolla jne.)?

Dubai taksit| ©Fabio Achilli
Dubai taksit| ©Fabio Achilli

Moskeija sijaitsee osoitteessa 1 Jumeirah Beach Road, lähellä samannimistä rantaa. Jos vuokraat auton, sinulla ei ole suuria vaikeuksia, sillä alueella on runsaasti ilmaisia pysäköintipaikkoja.

 • Dubain kuumuudessa taksit ovat yksi parhaista vaihtoehdoista. Myös taksimatkat ovat varsin kohtuullisia.
 • Voit myös matkustaa bussilla jollakin seuraavista linjoista: 9, X28, F11 ja F09. Kaikki ne jättävät sinut hyvin lähelle moskeijaa. Jos sinulla on Dubai Sightseeing Bus -bussilippu, yksi pysäkeistä vie sinut ovelle.
 • Tässä tapauksessa metro ei ole suositeltava vaihtoehto, sillä lähin pysäkki, World Trade Center punaisella linjalla, on noin 3 km:n päässä. Siitä huolimatta metro on yksi kätevimmistä tavoista liikkua Dubaissa.

Kannattaako Jumeirahin moskeijaan mennä lasten kanssa?

Perheen vierailu moskeijaan| ©John Karwoski
Perheen vierailu moskeijaan| ©John Karwoski

Totta kai! Lapset pääsevät sisään ilmaiseksi, mutta heidän on noudatettava pukeutumissääntöjä. Vierailu ei ole liian pitkä, ja he nauttivat varmasti paljain jaloin liikkumisesta ja tarjolla olevista välipaloista.

Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. 12-vuotiaista ylöspäin he maksavat saman sisäänpääsymaksun kuin aikuiset, nuo edellä mainitsemani 6 euroa.

Mitä et voi jättää väliin Jumeirahin moskeijassa?

Yksityiskohdat moskeijasta| ©sbr2005
Yksityiskohdat moskeijasta| ©sbr2005

Jumeirahin moskeija on rakennettu valkoisesta kivestä alueen perinteiden mukaisesti, kuten muissakin moskeijoissa on nähty. Siinä on kaksi minareettia, jotka kohoavat keskeisen kupolin ympärille, joka on koristeltu toisiinsa lomittuvilla elementeillä.

Moskeijan arkkitehtoninen viehätysvoima näkyy sekä sisällä että ulkona. Jos sinulla on mahdollisuus, käy moskeijassa auringonlaskun aikaan. Sen valkoiset värit yhdistettynä auringon oransseihin sävyihin ennen Dubain iltahämärää tarjoavat kuvan, joka jää mieleen.

Muista ottaa kamera tai puhelin mukaan, sillä tämä on yksi harvoista moskeijoista, joita voi kuvata sisältä. Sen mosaiikit, matot ja erityisesti kupolin koristelu on saatava kuvagalleriaasi.

Kannattaa kuitenkin lähteä avoimin mielin ja vatsoin, sillä oppaat kertovat sinulle paljon islamista ja sen kulttuurista, ja opastuksen yhteydessä saat myös makuaistisi kautta maukkaan aamiaisen, joka sisältyy retkeen.

Vinkkejä Jumeirahin moskeijaan tutustumiseen

Jumeriahin moskeija yöllä| ©Ankur Panchbudhe
Jumeriahin moskeija yöllä| ©Ankur Panchbudhe
 • Käytä tiukkoja vaatteita, jotka peittävät jalat ja kädet. Naiset käyttävät myös huivia peittääkseen hiuksensa.
 • Saavu portille 30 minuuttia ennen klo 10:00.
 • Mene sinne avoimin mielin ja vatsoin, sillä tarjolla on aamiainen ja tyypillisiä juomia.
 • Valokuvaus on sallittua sisällä, mutta varmista, että kuvissa ei ole paikallisia. Tulet huomaamaan, että he ovat hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia, mutta pidättyväisiä uskonnollisten rituaaliensa suhteen.
 • Jos voit kävellä moskeijan ulkopuolella, valaistus, sekä luonnollinen hämärässä että keinotekoinen hämärässä, on kuvan arvoinen näky.
 • Kunnioita käyttäytymissääntöjäaina.

Muita moskeijoita Dubaissa

Al Farooq Omar Bin Al Khattabin moskeija| ©Carl Byrne
Al Farooq Omar Bin Al Khattabin moskeija| ©Carl Byrne

Jumeirah on epäilemättä yksi Dubain parhaista moskeijoista, sillä se on yksi niistä harvoista moskeijoista, joihin turistit pääsevät sisään. Kaupungissa on kuitenkin muitakin moskeijoita, joissa voit vierailla vaikka vain ihailemassa niiden ulkoista arkkitehtuuria:

 • Al Farooqin moskeija: Sinisenä moskeijana tunnettu moskeija on saanut inspiraationsa samannimisestä kuuluisasta moskeijasta Istanbulissa. Sen 65 metriä korkeat minareetit ja 30 metriä korkea kupoli erottuvat edukseen.
 • Suuri moskeija: Sen nimi tekee oikeutta, sillä se on Dubain suurin moskeija. Sen minareettien korkeus on 70 metriä, mikä tekee siitä Bur Dubain, kaupungin vanhan osan, näyttävimmän rakennuksen.
 • Al Noorin moskeija: Turkkilaisen temppelimallin innoittama moskeija, johon mahtuu jopa 2200 rukoilijaa.

Jos olet kiinnostunut islamilaisesta kulttuurista, suosittelen matkaa Dubaista Abu Dhabiin, jossa voit nähdä muita ihmeitä, kuten Sheikh Zayedin moskeijan, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi.