Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 Tekemistä Amsterdamissa keväällä

Amsterdamissa keväällä vieraileminen on unohtumaton kokemus, ei vain sen kanaalien värien vuoksi vaan myös siksi, että Alankomaiden pääkaupungissa voi tähän aikaan vuodesta tehdä monenlaisia aktiviteetteja.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Amsterdamissa keväällä

Tulppaanit, Amsterdam | ©Maria Eklind

Vaikka monet matkailijat vierailevat Amsterdamissa mieluummin kesällä, kevät on silti parasta aikaa tutustua kaupunkiin. Se on hyvän sään, kukkien, ruoan ja kulttuuritapahtumien sesonki. Synkän talven jälkeen Amsterdam herää henkiin puistojen kukkien, auringonpaisteen ja kanaaliristeilyjen myötä.

Kaikki kaupungin tärkeimmät tapahtumat, juhlat ja nähtävyydet ovat käytettävissä keväällä. Tämän kauden aikana sinua tervehtii lisäksi tulppaanipeltojen räjähdysmäinen räjähdysmäinen kasvu, ainutlaatuiset festivaalit ja yksi kuuluisimmista hollantilaisista juhlallisuuksista: kuninkaanpäivä.

1. Vieraile Lissen tulppaanipelloilla

Tulppaanit Amsterdamissa| ©Marcelo Campi
Tulppaanit Amsterdamissa| ©Marcelo Campi

Amsterdamissa on paljon paikkoja, joista voit löytää tulppaaneja kukkamarkkinoilta ja kaupungin vehreistä puutarhoista. Yli miljoona turistia saapuu keväisin Amsterdamiin nähdäkseen tulppaanipellot ja nauttiakseen niiden kauneudesta.

Paras tapa kokea Lissen tulppaanipellot on valita Amsterdamin pyöräretki ja ajaa pitkin erilaisia merkittyjä polkuja, jotka vievät sinut laajojen kukkameren halki.

Aivan Lissen länsipuolella sijaitsee Noordwijkerhout, jossa sijaitsee Alankomaiden kukkavyöhyke (Bollenstreek). Suosittelen pyöräilemään tämän laajan tulppaanipeltoalueen läpi, kun matkustat Haarlemin ja Leidanin välillä. Osassa kaistaleesta voi kuitenkin vierailla myös, jos matkustaa Lissestä länteen ja sitten Leidsevaartia pitkin etelään.

Bussit kulkevat Schipolin lentoasemalta Lisseen tunneittain - kaikki on vain Amsterdamissa liikkumisen tuntemista.

Varaa pyöräretki Amsterdamiin

2. Lähde päiväretkelle katsomaan tuulimyllyjä

Zaanse Schansin maaseutu| ©Gabriel Bermejo
Zaanse Schansin maaseutu| ©Gabriel Bermejo

Toinen tapa nähdä tulppaanipeltoja ja keväistä tunnelmaa ja nauttia samalla yhdestä kaupungin turistikylistä on matkustaa junalla tai bussilla Zaanse Schansiin, kuuluisaan tuulimyllykylään. Tämä on yksi ihailluimmista hollantilaisista maisemista.

Zaanse Schansiin pääsee Amsterdamista monella eri tavalla, myös järjestetyllä retkellä. Zaanse Schansiin pääsee ilmaiseksi Amsterdam City Cardilla, joka on yksi Amsterdamin parhaista turistipasseista.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole paljon aikaa etkä halua viettää päivää Amsterdamin ulkopuolella, ei hätää! Amsterdamissa on kahdeksan tuulimyllyä, ja osaan niistä pääsee helposti, kuten Brouwerij 't IJ:n tuulimyllyyn.

.

Varaa kiertoajelu Amsterdamista Zaanse Schansiin

3. Kävele Keukenhofissa

Kierros Keukenhofissa| ©Heribert Bechen
Kierros Keukenhofissa| ©Heribert Bechen

Keukenhof on yksi maailman suurimmista puutarhoista, ja se on tärkein syy, miksi ihmiset vierailevat Amsterdamissa keväisin. Jos arvostat luontoa, olet luultavasti nähnyt verkossa kuvia sen kukkapuutarhoista, ainutlaatuisesta maisemasta.

Sinne pääset retkellä Amsterdamista Keukenhofin puutarhaan, sillä nämä retket ovat keväisin hyvin yleisiä. Muista kuitenkin, että puutarhat ovat avoinna vain maaliskuun puolivälistä toukokuun puoliväliin, joten suunnittele matkasuunnitelmasi sen mukaan. Lisätietoja sisäänpääsymaksuista ja aukioloajoista saat Keukenhofin virallisilta verkkosivuilta.

Koska tämä on yksi kevään suosituimmista nähtävyyksistä, liput kannattaa hankkia hyvissä aj oin etukäteen, jotta voit käydä haluamana päivänä. Yleisesti ottaen kannattaa välttää iltapäiviä, jos haluat vähemmän tungosta. Suosittelen myös välttämään pääsiäisviikonloppua, sillä Keukenhof on tuolloin täpötäynnä.

Varaa kierros Keukenhofin puutarhoihin

4. Polje, kun väkijoukko ei ole niin paha!

Turisteja kanavasillalla| ©Abir Anwar
Turisteja kanavasillalla| ©Abir Anwar

On totta, että pyöräilyä voi harrastaa Amsterdamissa ympäri vuoden, mutta jos Amsterdamissa voi nauttia pyöräilystä, se on keväällä. Tämä johtuu siitä, että matkailijoita on vähemmän kuin kesällä, mutta se on myös luotettavampi vuodenaika pyöräilylle kuin talvi, jolloin liukas maa ja kylmä sää tekevät pyöräilystä terveysriskin.

Suosittelen pyöräretkiä kaupunkiin, jotka ovat loistava tapa tutustua Amsterdamiin ja välttää liikenneruuhkia. Ennen kaikkea suosittelen kuitenkin pyöräilyä Amsterdamin puistoissa.

Varaa pyöräretki Amsterdamiin

5. Kuninkaanpäivän juhlallisuudet

Kuninkaanpäivän viettäminen| ©Charlotte de Vries
Kuninkaanpäivän viettäminen| ©Charlotte de Vries

Amsterdamin asukkaat ja koko muu maa lähtevät 27. huhtikuuta kaduille juhlimaan Koningsdagia (kuninkaanpäivää). Amsterdamin asukkaat muuttavat kaupungin oranssiksi mereksi oransseilla puvuillaan, hatuillaan ja peruukillaan. Tätä kokemusta ei kannata jättää väliin, jos haluat vierailla Amsterdamissa huhtikuussa tai keväällä.

Perheaktiviteetteja voi harrastaa Vondelparkissa. Jos taas kaipaat yöelämää, King's Night -juhlat (kuninkaanpäivän aattona) ovat sinua varten; ne järjestetään Jordaanin alueella. Koko kaupunginosa täyttyy yöllisistä katujuhlista, joihin liittyy musiikkia ja juhlia.

6. Juhli pääsiäistä Amsterdamissa

Paasbrood, tyypillinen pääsiäisleipä Amsterdamissa| ©Tidbits T
Paasbrood, tyypillinen pääsiäisleipä Amsterdamissa| ©Tidbits T

Liity paikallisten joukkoon juhlimaan pääsiäistä Amsterdamissa erityisesti pääsiäissunnuntaina ja pääsiäismaanantaina. Maistele Amsterdamin leipomoiden herkullisia kakkuja ja keksejä ja nauti perinteisistä hollantilaisista pääsiäisruoista kaupungin markkinoilla.

Vaikka pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, osa pääsiäisestä tapahtuu aina keväällä, joten hyödynnä juhlapäivää ja etsi kaupungin parhaita suklaakauppoja. Yksi parhaista kaupoista on Utrechtsestraatilla sijaitseva Van Soest, josta löydät kauneimmat ja maukkaimmat pääsiäismunat. Pääsiäisen kohokohta Hollannissa on runsas brunssi, aamiaisen ja lounaan yhdistelmä, jota voit nauttia eri ravintoloissa ja ruokapaikoissa ympäri kaupunkia.

7. Pohdi World Press Photo -näyttelyä ja -festivaalia

Maailman lehdistökuvan ulkopuolella Amsterdamissa| ©Tanmouss
Maailman lehdistökuvan ulkopuolella Amsterdamissa| ©Tanmouss

Yksi vuoden suosituimmista näyttelyistä alkaa keväällä, yleensä huhti-kesäkuussa, ja se järjestetään yhdessä Amsterdamin vanhimmista kirkoista, Nieuwe Kerkissä. World Press Photo -näyttelyssä on esillä upeita valokuvia Amsterdamista, ja se kertoo vuoden tärkeimmistä tapahtumista. Se on loistava tapa oppia tapahtumista valokuvaustaiteen kautta.

Amsterdamissa järjestetään myös huhtikuussa World Press Photo Festival-tapahtuma. Täällä ilmapiiri on seurallisempi, ja täällä on paljon tunnettuja mikrotapahtumia. Molempia ei kannata jättää väliin, jos olet kiinnostunut valokuvauksesta tai kaupungin tapahtumista.

8. Eläinten ruokkiminen yhdellä Amsterdamin kaupungin maatiloista

Eläinten vauvojen ruokinta| ©R Boed
Eläinten vauvojen ruokinta| ©R Boed

Yksi Amsterdamin tyypillisimmistä keväisistä tapahtumista on eläintenpoikasten ruokkiminen, joka on vanhastaan tunnettu perinne ja josta on tullut turistinähtävyys. Kevät on perinteisesti eläinten vauvojen syntymisaikaa. Sinun ei tarvitse lähteä kaupungista todistaaksesi tämän ihastuttavan spektaakkelin. Suuntaa vain johonkin Amsterdamin lukuisista eläintarhoista tai lemmikkieläintiloista ja ympäröi itsesi vuohenvauvojen, karitsojen, kanien, porsaiden ja muiden eläinten kanssa.

Olipa sinulla lapsia tai ei, maatilan eläinten katsominen on kaunis kevätaktiviteetti ja loistava tapa paeta kaupunkimaisemaa muutamaksi tunniksi. Suosittelen Amsterdamse Bosin vuohitilaa sekä Amstelparkin ja Westerparkin lemmikkitiloja. De Pijpissä on jopa pieni kaupunkitila.

.

9. Mene kirpputorille

Westerstraatin markkinat| ©Frans R
Westerstraatin markkinat| ©Frans R

Amsterdamin keväällä kaikki katumarkkinat ovat täynnä myyjiä, jotka myyvät tuoreita kukkia, erilaisia ruokia ja pieniä rihkamaa. Tähän aikaan vuodesta on useita mielenkiintoisia katumarkkinoita, joten kannattaa tutustua joihinkin niistä.

Albert Cuypin markkinat ja Westerstraatin markkinat ovat tunnelmallisimmat, mutta Bloemenmarkt on keväällä ehdoton vierailukohde. Nämä historialliset kukkamarkkinat ovat paras paikka ostaa tulppaanisipuleita Amsterdamista tai puutarha-aiheisia matkamuistoja, kun taas Kinkerstraatin, Noordermarketin ja Lindengrachtin lauantaimarkkinat ovat paikka, johon kannattaa mennä, jos etsit vaihtelua.

Vaikka Albert Cuypin päivittäiset markkinat ovat markkinoiden huippu, keväällä ne ovat usein liian täynnä, joten älä keskitä koko vierailuasi niihin.

10. Koe muisto- ja vapautuspäivä Amsterdamissa

Kelluvan konsertin valmistelu| ©José D
Kelluvan konsertin valmistelu| ©José D

Jos vierailet Amsterdamissa toukokuussa, tatuoi päivämäärä 5. toukokuuta, sillä Amsterdam ja Alankomaat pitävät tänä päivänä tauon juhlistaakseen maan vapautumista saksalaisista joukoista. Maan yhteiskunnallisten vapauksien kunniaksi kaupunki herää eloon festivaaleilla, konserteilla ja erityistapahtumilla, kuten vapausjuhlina tunnetuilla julkisilla juhlaillallisilla ja Amstel-joella järjestettävällä suurella kelluvalla konsertilla, johon kuningas ja kuningatar osallistuvat.

Sen lisäksi se on myös yksi parhaista päivistä vierailla Amsterdamin juutalaiskorttelissa, sillä se on hyvin tunnelmallinen ja sopusoinnussa juhlallisuuksien kanssa.Lisätietoa Amsterdamin muisto- ja vapautuspäivästä löydät tältä verkkosivustolta.

.

Kevään sää Amsterdamissa

Kevät Amsterdamissa| ©Naval S
Kevät Amsterdamissa| ©Naval S

Kevään aikana Amsterdamin sää muuttuu huomattavasti. Talvi on täynnä sateisia päiviä, jotka ovat kylmiä ja jokseenkin kurjia, mutta kevät tuo mukanaan viileän sään ja kirkkaan taivaan.

Maaliskuun puolivälistä toukokuun loppuun Amsterdam on täynnä kirkasta sinistä taivasta, auringonpaistetta ja leutoja lämpötiloja. Päivälämpötilat vaihtelevat alhaisesta 10 asteesta noin 20 asteeseen hyvänä päivänä.

Keväällä saattaa olla muutama sadepäivä, mutta se saa ruohon näyttämään vihreämmältä ja kukat kukkivat enemmän.

Kevät Amsterdamissa keväisellä tunnelmalla

Amsterdamin keväinen tunnelma| ©Salo Waas
Amsterdamin keväinen tunnelma| ©Salo Waas

Kevät on yksi kauneimmista vuodenajoista nauttia kaupungista, mutta se on myös toiseksi suosituin vuodenaika Amsterdamissa. Kummallista on, että kevään kävijämäärissä on lineaarinen nouseva trendi, ja maaliskuu on kevään vähiten kävijöitä ja toukokuu vilkkain kuukausi. Jos siis olet huolissasi turistien määrästä, suosittelen käyntiä maaliskuun puolivälissä, jolloin runsaista sateista huolimatta voit vielä nähdä vilauksia keväästä.

Paras kuukausi vierailla Amsterdamissa keväällä

Vierailu hollantilaisella maaseudulla| ©Karene
Vierailu hollantilaisella maaseudulla| ©Karene

Vaikka kevät kestää muutaman kuukauden ja jokainen kuukausi on erilainen maailma, jos minun pitäisi valita vain yksi kuukausi, se olisi epäilemättä huhtikuu. Huhtikuussa tulppaanit ovat Amsterdamissa parhaimmillaan, ja silloin on myös eniten tapahtumia, ja kävijöitä on paljon vähemmän kuin kesän huippukuukausina tai toukokuussa. Suoraan sanottuna se riippuu kuitenkin paljon siitä, mitä haluat nähdä, joten suosittelen selvittämään, mitä erityistä on kullakin kevätkuukaudella (maalis-, huhti- ja toukokuussa), jotta saat paremman käsityksen.