10 Tekemistä Amsterdamissa keväällä

Vierailu Alankomaiden pääkaupungissa tähän vuodenaikaan on unohtumaton kokemus paitsi kanavien värien myös tarjolla olevien aktiviteettien vuoksi.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuuttia luettu

10 Tekemistä Amsterdamissa keväällä

Tulppaanit, Amsterdam | ©Maria Eklind

Kevät on parasta aikaa vierailla Amsterdamissa. Se on vuodenaika, jolloin hyvä sää, kukat, gastronomia ja kulttuuritapahtumat yhdistyvät.

Alankomaiden pääkaupungin tärkeimmät tapahtumat, juhlat ja nähtävyydet ovat tarjolla keväällä. Lisäksi tänä vuodenaikana sinua tervehtii tulppaanipeltojen räjähdysmäinen räjähdys, ainutlaatuiset festivaalit ja yksi kuuluisimmista hollantilaisista juhlista: kuninkaanpäivä.

1. Anna risteilyn Amsterdamin kanaaleilla lumota itsesi

Amsterdamin risteily| ©Reinhard Schuldt
Amsterdamin risteily| ©Reinhard Schuldt

Kevään saapuessa yksi suosituimmista suunnitelmista on risteily Amsterdamin kanavilla. Vaihtoehtoja on lukuisia:

  • Amsterdamin kanaaliristeily lasikattoisella veneellä, alk. 18 €, josta näet kaupungin suosituimmat monumentit ja nähtävyydet, kuten Anne Frankin talon, rikkaan Kultaisen kurvin, Punaisen valon alueen tai Siltasalmen, ja käytössäsi on ääniopas.
  • Grachtengordel'-risteily, alkaen 21 €, myös tunnin mittainen ja ääniopastuksella, jossa voit risteillä pitkin kanaalivyöhykettä, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista alueista.
  • Yöristeily Amsterdamin kanaaleilla, alkaen 27 €, jossa voit nähdä kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä, kuten Moulin Rouge, Rijksmuseum ja Blauwbrugin silta, tähtivalossa puolentoista tunnin kierroksella.

Lisäksi voit ostaa yhdistelmälipun, joka sisältää risteilyn ja jonkin muun aktiviteetin, kuten esim:

Varaa risteily Amsterdamissa

2. Vieraile Lissen tulppaanipelloilla

Tulppaanit Amsterdamissa| ©Marcelo Campi
Tulppaanit Amsterdamissa| ©Marcelo Campi

Amsterdamissa on runsaasti paikkoja, joissa voit löytää tulppaaneja kukkamarkkinoilta kaupungin vehreisiin puutarhoihin.

Y li miljoona turistia saapuu keväisin Amsterdamiin katsomaan tulppaanipeltoja ja nauttimaan niiden kauneudesta. Paras tapa kokea Lissen tulppaanipellot on varata polkupyöräretki Amsterdamiin ja ajaa pitkin erilaisia merkittyjä reittejä, jotka vievät sinut läpi laajojen kukkameren. Hieman Lissen länsipuolella on Noordwijkerhout, jossa sijaitsee Alankomaiden kukkavyöhyke (Bollenstreek). Suosittelen ajamaan tämän tulppaanipeltojen muodostaman alueen läpi, kun matkustat Haarlemin ja Leidanin välillä.

Voit kuitenkin käydä osalla kaistaleesta myös, jos matkustat Lissestä länteen ja sitten etelään Leidsevaartia pitkin. Voit myös matkustaa bussilla Amsterdamin kautta. Bussit lähtevät tunnin välein Schipolin lentokentältä Lisseen, se on vainAmsterdamin kiertämistä.

Varaa pyöräretki Amsterdamissa

3. Lähde päiväretkelle katsomaan tuulimyllyjä

Zaanse Schansin maaseutualueet| ©Gabriel Bermejo
Zaanse Schansin maaseutualueet| ©Gabriel Bermejo

Toinen tapa nähdä tulppaanipeltoja ja keväistä tunnelmaa samalla kun nautit yhdestä kaupungin matkailullisimmista kylistä on varata päiväretki Amsterdamista Zaanse Schansiin, kuuluisaan tuulimyllykylään, jossa on yksi ihailluimmista hollantilaisista maisemista. Zaanse Schansiin pääsee Amsterdamista monella tavalla, myös järjestetyllä retkellä.

Pääsy Zaanse Schansiin on ilmainen Amsterdam City Cardilla, joka on yksi Amsterdamin parhaista turistipasseista. Jos sinulla ei kuitenkaan ole paljon aikaa etkä halua viettää päivää Amsterdamin ulkopuolella, ei hätää!Amsterdamissa on kahdeksan tuulimyllyä, ja joihinkin niistä pääsee helposti, kuten Brouwerij 't IJ:n tuulimyllyyn.

Varaa päiväretki Amsterdamista Zaanse Schansiin

4. Kävele Keukenhofissa

Kierros Keukenhofissa| ©Heribert Bechen
Kierros Keukenhofissa| ©Heribert Bechen

Keukenhof on yksi maailman suurimmista puutarhoista, ja se on tärkein syy, miksi ihmiset vierailevat Amsterdamissa keväisin.

Jos arvostat luontoa, olet varmasti nähnyt netissä kuvia sen kukkapuutarhoista, ainutlaatuisesta maisemasta. Pääset sinneKeukenhofin kierroksella, johon kuuluu tuulimyllyristeily. Nämä retket ovat hyvin yleisiä keväällä. Koska kyseessä on kuitenkin yksi suosituimmista kevään nähtävyyksistä, kannattaa hankkia liput Keukenhofliin hyvissä ajoin etukäteen**, jotta voit varmistaa, että pääset käymään haluamana päivänä.

Yleisesti ottaen kannattaa välttää iltapäiviä, jos haluat vähemmän tungosta. Suosittelen myös ehdottomasti välttämään pääsiäisviikonloppua, sillä Keukenhof on tuohon aikaan vuodesta hyvin täynnä.

Varaa retki Keukenhofiin

5. Polje, kun tungos ei ole niin paha!

Turisteja kanavasillalla| ©Abir Anwar
Turisteja kanavasillalla| ©Abir Anwar

On totta, että pyöräilyä voi harrastaa Amsterdamissa ympäri vuoden, mutta jos on parasta aikaa varata Amsterdamin pyöräretki, se on kevät.

Tämä johtuu siitä, että turisteja on vähemmän kuin kesällä, mutta se on myös luotettavampi vuodenaika pyöräilylle kuin talvi, jolloin liukas maa ja kylmä sää tekevät pyöräilystä terveysriskin. Suosittelen Amsterdamin pyöräretkiä, jotka ovat loistava tapa tutustua Amsterdamiin ja välttää ruuhkat. Tässä on muutamia vaihtoehtoja, joita voit harkita:

  • Amsterdamin pyöräretki, alkaen 28 €, jossa kahden ja puolen tunnin kierroksella et missaa yhtään Amsterdamin nähtävyyksistä.
  • Historic Amsterdam Bike Tour, alkaen ** 31 €**, jossa tutustut muun muassa Vondelparkiin ja Jordaanin kaupunginosaan.
  • Hidden Amsterdam Bike Tour, alkaen ** 39 €**, jolla pääset tutustumaan Alankomaiden pääkaupungin piilotettuihin ja vähemmän vierailtuihin paikkoihin.

Ennen kaikkea suosittelen kuitenkin pyöräilyä Amsterdamin puistojen läpi.

Varaa pyöräretki Amsterdamiin

6. Juhli kuninkaanpäivää

Kuninkaanpäivän juhliminen| ©Charlotte de Vries
Kuninkaanpäivän juhliminen| ©Charlotte de Vries

Amsterdamin asukkaat ja koko muu maa lähtevät kaduille 27. huhtikuuta juhlimaan Koningsdagia (kuninkaanpäivää). Amsterdamin asukkaat muuttavat kaupungin oranssiksi mereksi värikkäiden pukujen, hattujen ja peruukkien avulla - pakollinen kokemus, jos haluat vierailla Amsterdamissa huhtikuussa tai kevätkaudella.

Perheaktiviteetteja kannattaa harrastaa Vondelparkissa. Jos taas kaipaat yöelämää, kuninkaanpäivän aattona järjestettävät King's Night -juhlallisuudet ovat sinua varten; ne järjestetään Jordaanin kaupunginosassa. Näet, kuinka koko kaupunginosa täyttyy öisistä katujuhlista, joihin liittyy musiikkia ja juhlia.

7. Koe pääsiäinen Amsterdamissa

Paasbrood, tyypillinen pääsiäisleipä Amsterdamissa.| ©Tidbits T
Paasbrood, tyypillinen pääsiäisleipä Amsterdamissa.| ©Tidbits T

Liity paikallisten joukkoon, kun he juhlivat pääsiäistä Amsterdamissa erityisesti pääsiäissunnuntaina ja pääsiäismaanantaina. Maistele Amsterdamin leipomoiden herkullisia kakkuja ja keksejä ja nauti perinteisistä hollantilaisista pääsiäisruoista kaupungin markkinoilla.

Vaikka pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain, osa pääsiäisestä ajoittuu aina kevääseen, joten hyödynnä juhlapäivä ja etsi kaupungin parhaat suklaapuodit.

Yksi parhaista kaupoista on Utrechtsestraatilla sijaitseva Van Soest, josta löydät kauneimmat ja maukkaimmat pääsiäismunat. Pääsiäisen kohokohta Hollannissa on runsas brunssi, aamiaisen ja lounaan sekoitus, jota voit nauttia eri ravintoloissa ja ruokapaikoissa ympäri kaupunkia.

8. Pohdi World Press Photo -näyttelyä ja -festivaalia

World Press Photo -näyttelyn ulkopuolella Amsterdamissa| ©Tanmouss
World Press Photo -näyttelyn ulkopuolella Amsterdamissa| ©Tanmouss

Yksi vuoden suosituimmista näyttelyistä alkaa keväällä, yleensä huhti-kesäkuussa, ja se järjestetään yhdessä Amsterdamin vanhimmista kirkoista, Nieuwe Kerkissä.

World Press Photo -näyttely on näyttely, jossa esitellään upeita valokuvia Amsterdamista ja kerrotaan vuoden tärkeimmistä tapahtumista.

Uskomaton tapa oppia tapahtumista valokuvataiteen kautta. Amsterdamissa on myös onni isännöidäsiihen liittyvää World Press Photo -festivaalia huhtikuussa. Täällä ilmapiiri on seurallisempi, ja siellä on paljon tunnettuja mikrotapahtumia. Molempia ei kannata jättää väliin, jos olet kiinnostunut valokuvauksesta tai kaupungin tapahtumista.

9. Ruoki eläinvauvoja yhdellä Amsterdamin maatiloista

Eläinvauvojen ruokkiminen| ©R Boed
Eläinvauvojen ruokkiminen| ©R Boed

Yksi Amsterdamin tyypillisimmistä keväisistä tapahtumista on eläinten vauvojen ruokkiminen, ikiaikainen perinne, josta on tullut turistinähtävyys. Kevät on perinteisesti sitä aikaa vuodesta, jolloin eläinvauvat syntyvät.

Eikä sinun tarvitse lähteä kaupungista todistamaan tätä ihastuttavaa spektaakkelia. Suuntaa vain johonkin Amsterdamin lukuisista eläintarhoista tai lemmikkieläintiloista, niin pääset vauvavuohien, karitsojen, kanien, porsaiden ja muiden vauvojen ympäröimäksi. Amsterdamin kaupungissa on kymmeniä eläintenhoitolaitoksia.

Olipa sinulla lapsia tai ei, maatilan eläinvauvoja katsomaan meneminen on kaunis kevätaktiviteetti ja loistava tapa paeta kaupunkimaisemaa muutamaksi tunniksi. Suosittelen Amsterdamse Bosin vuohitilaa sekä Amstelparkin ja Westerparkin lemmikkieläintiloja.

D e Pijpissä on jopa pieni kaupunkitila.

10. Käy kirpputorilla

Westerstraatin markkinat| ©Frans R
Westerstraatin markkinat| ©Frans R

Amsterdamin keväisin kaikki katumarkkinat ovat täynnä myyjiä, jotka myyvät tuoreita kukkia, erilaisia ruokia ja pieniä rihkamaa.

Tähän vuodenaikaan on useita mielenkiintoisia katumarkkinoita, joten kannattaa tutustua joihinkin niistä. Albert Cuypin markkinat ja Westerstraatinmarkkinat ovat tunnelmallisimmat, mutta Bloemenmarkt on kuitenkin keväällä ehdoton nähtävyys. Nämä historialliset kukkamarkkinat ovat paras paikka ostaa tulppaanisipuleita Amsterdamista tai puutarha-aiheisia matkamuistoja. Jos taas kaipaat vaihtelua, Kinkerstraatin, Noordermarktin ja Lindengrachtin lauantaimarkkinat ovat oikea paikka.

Vaikka Albert Cuypin päivittäiset markkinat ovatkin huippumarkkinat, ne ovat keväällä usein liian täynnä, joten älä keskitä koko vierailuasi niihin.

11. Koe Amsterdamin muisto- ja vapautuspäivä

Valmistautuminen kelluvaan konserttiin| ©José D
Valmistautuminen kelluvaan konserttiin| ©José D

Jos matkustat Amsterdamiin toukokuussa, tatuoi päivämäärä 5. toukokuuta, sillä tänä päivänä Amsterdam ja Alankomaat pysähtyvät juhlimaan maan vapautumista saksalaisista joukoista. Maan yhteiskunnallisten vapauksien kunniaksi kaupunki herää eloon erilaisilla festivaaleilla, konserteilla ja erityistapahtumilla, joihin kuuluvat muun muassa vapausfestivaaleiksi kutsutut julkiset juhlaillalliset ja suuri kelluva konsertti Amstel-joella, johon osallistuvat myös kuningas ja kuningatar.

Sen lisäksi se on myös yksi parhaista päivistä vierailla Amsterdamin juutalaiskorttelissa, sillä se on hyvin tunnelmallinen ja sopusoinnussa juhlallisuuksien kanssa. Lisätietoa Amsterdamin muisto- ja vapautuspäivästä löydättältä verkkosivustolta.

Kevään sää Amsterdamissa

Kevät Amsterdamissa| ©Naval S
Kevät Amsterdamissa| ©Naval S

Kevään aikana Amsterdamin sää kokee huomattavan muutoksen.

Kun talvi on täynnä sateisia päiviä, jotka ovat kylmiä ja jokseenkin kurjia, kevätkuukaudet tuovat mukanaan viileää säätä ja kirkasta taivasta. Maaliskuun puolivälistä toukokuun loppuun Amsterdam on täynnä kirkkaansinistä taivasta, auringonpaistetta ja leutoja lämpötiloja.

Päivälämpötilat vaihtelevat alhaisesta 10 °C:sta noin 20 °C:een hyvänä päivänä. Keväällä saattaa olla muutama sadepäivä, mutta se saa kuitenkin ruohon näyttämään vihreämmältä ja kukat kukkivat enemmän.

Varaa kiertoajelu Amsterdamin punaisen valon alueella

Kevään turistiryntäykset Amsterdamissa

Amsterdam keväisessä tunnelmassa| ©Salo Waas
Amsterdam keväisessä tunnelmassa| ©Salo Waas

Kevät on yksi kauneimmista vuodenajoista nauttia kaupungista; se on kuitenkin myös toiseksi suosituin vuodenaika Amsterdamissa. Mielenkiintoista on se, että kevään kävijämäärät noudattavat lineaarista nousevaa trendiä: maaliskuu on kevään vähiten kävijöitä ja toukokuu eniten.

Jos siis olet huolissasi turistien määrästä, suosittelen vierailemaan kaupungissa maaliskuun puolivälissä, jolloin runsaista sateista huolimatta voit vielä nähdä vilauksia keväästä.

Varaa Amsterdamin kaupunkikierroksen kiertoajelubussi

Paras kuukausi vierailla Amsterdamissa keväällä

Vierailu hollantilaisella maaseudulla| ©Karene
Vierailu hollantilaisella maaseudulla| ©Karene

Vaikka kevät kestää muutaman kuukauden ja jokainen kuukausi on erilainen maailma, jos minun pitäisi valita vain yksi kuukausi, se olisi epäilemättä huhtikuu.

H uhtikuussa tulppaanit ovat Amsterdamissa parhaimmillaan, ja siinä kuussa on myös eniten tapahtumia. Myös kävijöiden määrä on huomattavasti pienempi kuinAmsterdamissa kesällä tai toukokuussa. Rehellisesti sanottuna se riippuu kuitenkin vähän siitä, mitä haluat nähdä, joten suosittelen ottamaan selvää, mitä erityistä kullakin kevätkuukaudella (maaliskuu, huhtikuu ja toukokuu) on, jotta saat paljon paremman käsityksen.

Varaa Amsterdam Explorer Pass