Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Liput käymään Generalifessa

Generalifen puutarhat kilpailevat kuuluisuudessa ja kauneudessa Alhambran kanssa. Hanki liput ja tutustu yhteen Granadan kauneimmista ja erikoisimmista paikoista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Liput käymään Generalifessa

Generalifen yksityiskohdat | Wikipedia

Cerro del Solilla sijaitseva Generalife on yksi Alhambran kauneimmista paikoista. Se on rauhallisuuden keidas, jossa voit nauttia raikkaasta ilmasta ja kävellä sen kukkivissa puutarhoissa kuunnellen palatsin suihkulähteiden ja altaiden veden rauhoittavaa ääntä.

Kuulostaa hyvältä, eikö vain? Jos haluat vierailla Alhambran Generalifessa, suosittelen, että jatkat lukemista, koska tässä postauksessa kerron sinulle, miten saat liput ja joitakin vinkkejä unohtumattoman kokemuksen nauttimiseen.

1. Miten ostaa lippuja Alhambran Generalife-tapahtumaan?

Sultanan sisäpiha| ©F Delventhal
Sultanan sisäpiha| ©F Delventhal

Generalifen palatsi puutarhoineen on Nasridin palatsien ohella yksi Alhambran suosituimmista alueista, minkä vuoksi se houkuttelee niin paljon kävijöitä. Se on nähtävä!

Mutta jos haluat varmistaa, että pääset sisään haluamallasi päivämäärällä ja kellonajalla, suosittelen varaamaan Alhambran liput verkossa ja mahdollisimman hyv issä ajoin (noin yksi tai kaksi kuukautta ennen matkaa), sillä siitä on useita etuja lipunmyyntipisteeseen verrattuna.

Toisaalta voit vertailla hintoja ja lipputyyppejä (päivä- tai yökierrokset, opastetulla kierroksella tai ilman, pienissä tai tavallisissa ryhmissä jne.), ja toisaalta vältät loputtomat jonot monumentin lipputoimistoissa, jolloin vaarana on, että liput loppuvat kesken ja sinut jätetään porteille, koska kysyntä on hyvin suurta, liput ovat kysyttyjä ja kapasiteetti on rajallinen joka päivä.

Varaa liput Granadan Generalife-kirkkoon

2. Kuinka paljon liput Generalifen palatsiin ja sen puutarhoihin maksavat?

Generalifen puutarhat| ©Boca Dorada
Generalifen puutarhat| ©Boca Dorada

Sisäänpääsy Generalifen palatsiin ja puutarhoihin sisältyy Alhambran lipun hintaan ja useimpiin Nasridin linnoituksen opastettuihin kierroksiin, joten sinun ei tarvitse maksaa lisämaksua päästäksesi tähän linnoituksen osaan.

Jos haluat käydä vain Generalifessa ja puutarhoissa, lipun hinta lipunmyynnissä on 7 euroa, ja se sisältää myös Partalin ja Alcazaban. Hieman suuremmalla hinnalla voit kuitenkin ostaa yleisen Alhambra-lipun, joka sisältää kaikkien edellä mainittujen lisäksi pääsyn Nasridin palatseihin, jotka ovat monumentaalisen kompleksin kruununjalokivi.

Kokemukseni mukaan en kuitenkaan suosittele niiden hankkimista lipputoimistosta, koska Alhambran vierailujen kysyntä on hyvin suurta ja kapasiteetti on rajoitettu joka päivä, joten jos valitset tämän vaihtoehdon, on vaarana, että joudut jonottamaan hyvin pitkään ilman varmuutta siitä, että saat ne. Liput lentävät!

Pääsy Alhambraan on taattu vain, jos päätät ostaa netistä Alhambran lipun, jolla pääset suoraan monumenttiin, ja sinulla on asiantuntijaopas mukanasi koko vierailun ajan.

Jos haluat tietää lisää tästä aiheesta, katso postaus Alhambran lippujen hinnat.

Varaa liput Granadan Generalife-kirkkoon

3. Kannattaako lähteä opastetulle kierrokselle Generalifessa?

Nauti Generalifen kauneudesta| ©MrT HK
Nauti Generalifen kauneudesta| ©MrT HK

Mielestäni ei ole parempaa tapaa tutustua Nasridien linnoitukseen kuin opastettu kierros Alhambrassa, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen vierailu ja se ei ole sinulle tuttu, joten suosittelen sitä 100%!

Ei ole epäilystäkään siitä, että jos tutustut Alhambraan omin päin, näet erittäin kauniin paikan, mutta kokemus ei ehkä riitä, koska menetät kontekstin, kuriositeetit ja lyhyesti sanottuna kokonaisnäkemyksen tämän suuruusluokan monumentista, jonka ammattitaitoinen opas aina tarjoaa opastetulla kierroksella.

Kierroksen aikana opas selittää yksityiskohtaisesti kaikki näkemäsi tilat, ja matkustat ajassa taaksepäin tämän muinaisen palatiinalaiskaupungin alkulähteille tutustuaksesi sen historiaan ja perehtyäksesi sen herkän arkkitehtuurin merkitykseen, joka on kiehtonut matkailijoita kaikkialta maailmasta sukupolvien ajan.

Uskon, että oppaan apu Alhambran vierailun aikana on todella tärkeää. Ne antavat sinulle paljon mielenkiintoisemman ja täydellisemmän kuvan paitsi sen historiallisesta ulottuvuudesta myös sen taiteellisesta ulottuvuudesta.

Lisäksi rakastin kokemusta Alhambran opastetusta kierroksesta, koska he osaavat tehdä kulttuurivierailusta jotain nautinnollista. Sinulla on hauskaa, koska he eivät vain luettele tylsiä faktoja, vaan ovat vuorovaikutuksessa ryhmän kanssa, jotta heillä on hauskaa, ja voit olla varma, että sinulla on hauskaa. Älä siis epäröi, sinulla on varmasti hauskaa!

4. Miten vierailu Generalifessa toimii?

Uudet puutarhat| ©Elliott Brown
Uudet puutarhat| ©Elliott Brown

Jos ostat lipun vain Generalifen ja sen puutarhojen katsomista varten, voit mennä suoraan Generalifeen, mutta jos vierailet osana Alhambran kokonaisvaltaista kiertoajelua, on parasta suunnitella vierailu sinne lipussa ilmoitetun ajan mukaan, sillä jokainen kävijä pääsee linnoituksen tähän osaan vain hänelle varattuna aikana, eikä tätä aikaa voi muuttaa.

Suosittelen siis tutustumaan ensin sulttaanien asuintaloon, sitten Alcazabaan ja lopuksi Generalifeen, jossa voit nauttia kauniista maisemista kävellessäsi puiden läpi ja polkuja pitkin, jotka johtavat kauniisiin kukkapuutarhoihin, hedelmätarhoihin ja uima-altaisiin, jotka koristavat Alhambran tätä osaa.

Se on sensaatiomaisen vierailun viimeistely! Generalifessa ja sen puutarhoissa et lakkaa ottamasta valokuvia.

5. Kuinka kauan vierailu Generalifessa kestää?

Patio de la Acequia| ©Elliott Brown
Patio de la Acequia| ©Elliott Brown

Jos haluat nähdä Generalifen rauhassa, nauttia linnoituksen ja kaukana sijaitsevan Granadan kaupungin näkymistä ja ottaa niin monta kuvaa kauniista maisemista kuin haluat, suosittelen viettämään siellä vähintään 30 minuuttia.

Normaalisti tämä osa Alhambraa jätetään yleensä vierailun loppuun, ja jotkut ihmiset eivät edes mene sinne ja jättävät sen väliin, joten toisin kuin Nasridin palatseissa, täällä ei ole tungosta eikä aikarajaa ole asetettu.

Voit kävellä Generalifessa jonkin aikaa ja nauttia sen puutarhojen ja suihkulähteiden rennosta ilmapiiristä kuten Nasridien sulttaanit aikoinaan tekivät!

Tämä on epäilemättä hyvin suosittu osa Nasridin linnoituksen vierailua, mutta siellä on muitakin hyvin mielenkiintoisia osia. Artikkelissani Alhambran vierailun kesto kerron sinulle yksityiskohtaisesti, kuinka paljon aikaa tarvitset muun muassa nähdäksesi muistomerkin kokonaisuudessaan.

Näin voit suunnitella jälkikäteen tapahtuvia aktiviteetteja, kuten pöydän varaamisen muistomerkin lähellä sijaitsevasta ravintolasta. Postitse Missä syödä lähellä Alhambra löydät useita erittäin viileä ehdotuksia kauniilla näkymillä.

6. Voiko Generalifessa käydä yöllä?

Valaistut muqarnat yöllisellä vierailulla.| ©Daniel Lobo
Valaistut muqarnat yöllisellä vierailulla.| ©Daniel Lobo

Kyllä, ja se on kiehtova kokemus! Suosittelen harkitsemaan tätä vaihtoehtoa, jos haluatte katsella Alhambraa kuunvalossa omaperäisellä ja erilaisella tavalla. Kun aurinko laskee, pimeys ja hiljaisuus ympäröivät sen salaperäisellä ja kiehtovalla ilmapiirillä, joka ei jätä sinua välinpitämättömäksi.

Päiväkierrokset kattavat koko monumentaalisen kompleksin, mutta yökierrokset keskittyvät yksinomaan Generalifen palatsin ja sen puutarhojen tai Nasridin palatsien kauneuteen. Molemmat kierrokset kestävät 1 tunti ja 30 minuuttia, mutta ne järjestetään erikseen saman aikataulun puitteissa.

Generalifen katseleminen yöllä on mielestäni välttämätön vierailu Granadan matkan aikana, sillä jos Alhambra on päivälläkin upea, tähtien alla se näyttää arvoitukselliselta ja erityiseltä.

Jos pidän Generalifessa vierailusta yöllä, niin siitä, että siellä on vähemmän kävijöitä kuin päivällä, ja koska se tapahtuu yön hiljaisuudessa, kävely Alhambran läpi on rauhallisempaa ja itsetutkiskelevampaa.

Lisäksi muistomerkin herkkä valaistus yöllä luo intiimin ilmapiirin, joka on ihanteellinen paikka nauttia luonnonympäristön ja palatiinalaiskaupungin arkkitehtuurin yhteensulautumisesta.

Jos haluat tietää lisää Generalifen ja sen puutarhojen yövierailusta, suosittelen lukemaan artikkelini Yövierailut Alhambraan.

7. Mitä minun pitäisi ottaa mukaan Generalifen palatsiin ja sen puutarhoihin?

Laita kamera valmiiksi| ©Cody Scott Milewski
Laita kamera valmiiksi| ©Cody Scott Milewski

Sen lisäksi, että sinulla on hyvä kamera, jolla voit vangita tämän Granadan ikonin kauneuden, muista ottaa mukaasi passi tai henkilökortti vierailupäivänäsi.

Älä unohda sitä! Tämä asiakirja on välttämätön Alhambraan pääsemiseksi. Turvallisuus- ja suojelusyistä muistomerkin henkilökunta tarkastaa kävijöiden henkilöllisyyden, ja henkilötodistukset on esitettävä yhdessä lippujen kanssa, sillä liput ovat nimellisiä, henkilökohtaisia ja niitä ei voi luovuttaa eteenpäin.

Toisaalta, jos haluat nähdä Generalifen palatsin ja sen puutarhat ylhäältä alas ilman, että jalkasi kipeytyvät päivän päätteeksi, suosittelen käyttämään mukavia kenkiä vierailua varten, koska Nasridin linnoituksen ympärillä kulkeva reitti on pitkä (3,5 kilometriä) ja kävelet melko paljon.

Lopuksi, jos monien muiden matkailijoiden tavoin käytätte kesälomaa hyväksenne matkustaaksenne Granadaan ja tutustuaksenne Generalifeen ja muuhun monumentaaliseen kompleksiin, teidän on syytä olla tietoisia siitä, että kaupungissa on erittäin kuuma tähän aikaan vuodesta. 40ºC voi olla jopa 40ºC!

Jos haluat suojautua korkeilta lämpötiloilta, etenkin kun vierailet Alhambran osassa, jossa vietät paljon aikaa ulkona, suosittelen käyttämään aurinkovoidetta, peittämään pääsi hatulla ja käyttämään aurinkolaseja. Muista myös pakata reppuusi kylmää vettä ja tuuletin viilentymistä varten - se on aina hyvä idea!

Voit lukea muita hyödyllisiä vinkkejä muistomerkkiin tutustumiseen postauksesta Vinkkejä Alhambrassa vierailuun.

8. Milloin on paras aika vierailla Generalifessa ja milloin on paras aika?

Näkymä Generalifelle| ©Charlie Jackson
Näkymä Generalifelle| ©Charlie Jackson

Paras aika

Jos olet intohimoinen valokuvaaja, Alhambraa kannattaa käydä katsomassa syksyllä (syys- ja lokakuussa) ja keväällä (huhti-, touko- ja kesäkuussa), jolloin maisema on monivärinen ja Generalifen puutarhojen kauneutta voi ihailla kaikessa komeudessaan. Näinä kahtena vuodenaikana sää on lisäksi leudompi ja leudompi kuin kesällä tai talvella.

Paras aika

Jos haluat nähdä Generalifen palatsin ja sen puutarhat sekä muun Alhambran aamulla, mielestäni paras aika on aikaisin päivällä, kun monumentti avaa ovensa, tai lounaan jälkeen noin kello 15-16, jolloin sisällä on vähemmän turisteja.

Ja tässä aikataulussa suosittelen menemään Generalifeen vierailun lopussa, kun olette nähneet Nasridin palatsit ja Alcazaban, jotta voitte nauttia Alhambran luonnon näkymistä kiirehtimättä ja ottaa niin monta kuvaa maisemista kuin haluatte.

Jos kuitenkin haluat keskittyä Generalifen ja sen puutarhojen näkemiseen, erittäin suositeltava vaihtoehto on yölliset vierailut Alhambraan (talvella klo 20.00 ja kesällä klo 22.00), jotka ovat erittäin viehättäviä. Sen pohtiminen kuunvalossa ja yön rauhassa on maaginen ja erityinen kokemus, jota on vaikea unohtaa.

Jos haluat tietää enemmän Alhambran aukiolo- ja sulkemisaikoja, jotta voit suunnitella vierailusi paremmin, älä jätä väliin artikkelia Alhambran aikataulut Granadassa, jossa kerron sinulle kaiken yksityiskohtaisesti.

9. Onko Generalife mahdollista nähdä ilmaiseksi?

Generalifen koristelu| ©Nirgal Ksi
Generalifen koristelu| ©Nirgal Ksi

Ei, se ei yleensä ole mahdollista. Kuten Nasridin palatsien kohdalla, pääsy Generalifen palatsiin ja sen puutarhoihin on maksullinen, ja Alhambran tämän alueen kiertoajelu edellyttää lipun ostamista, olipa kyseessä päivä- tai yövierailu.

Mutta kuten kaikessa elämässä, myös tässä on poikkeuksia! Vain Granadasta kotoisin olevat tai Granadassa asuvat voivat vierailla Alhambrassa ilmaiseksi viikonloppuisin osana Alhambran ja Generalifen suojeluyhdistyksen käynnistämää aloitetta, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Alhambran kulttuurisesta merkityksestä paikallisen väestön keskuudessa.

Tällaisilla ilmaisilla vierailuilla on suuri kysyntä, eikä paikan saaminen ole helppoa. Jos olet Granadasta, voit kuitenkin yrittää tehdä sen tekemällä varauksen verkossa, täyttämällä lomakkeen ja liittämällä siihen vaaditut todistusasiakirjat. Jos haluat tehdä hakemuksen henkilökohtaisesti, paikalliset voivat myös mennä Corral del Carbónin asukastoimistoon.

Jos kuitenkin olet ulkomaalainen matkustaja, joka kulkee Granadan kautta, älä ole huolissasi, sillä on olemassa keinoja säästää rahaa Alhambran lipuissa, joista kerron sinulle artikkelissa Miten saada ilmaisia tai alennettuja lippuja Alhambraan!

10. Mitä näen Generalifen vierailun aikana?

Eksy ja löydä kaikki mitä Generalifella on tarjottavanaan!| ©Paul VanDerWerf
Eksy ja löydä kaikki mitä Generalifella on tarjottavanaan!| ©Paul VanDerWerf

Generalifen palatsi oli Alhambrasta erillinen kesähuvila, johon Nasridien sulttaanit vetäytyivät rentoutuakseen ja päästäkseen pois hovin muodollisuuksista.

Generalife suunniteltiin Granadan kuninkaallisten virkistysalueeksi, ja se varustettiin kaikenlaisilla mukavuuksilla, jotta heidän oleskelunsa täällä olisi mahdollisimman miellyttävää. Niinpä alueelle istutettiin lukuisia puita ja kukkia miellyttäviä kävelyretkiä varten ja puutarhoja, joissa voi rentoutua raikkaassa ilmassa.

Kävellessäsi Generalifen läpi runsaan kasvillisuuden keskellä kuunnellessasi kastelukanavien veden kohinaa taustalla voit todella tuntea sen rauhan, jota sulttaanit etsivät tullessaan tänne päästäkseen pois Alhambran hälinästä ja vilskeestä.

Generalifen puutarhaan astuessasi huomaat, että maisema näyttää kuin joltain sadusta "Tuhannen ja yhden yön y östä", sillä se on peräisin Al-Andalusin kulttuuriperinnöstä, vaikka näet koristeellisia elementtejä myös muilta historiallisilta kausilta, kuten renessanssista tai romantiikasta.

Tuloksena on kaunis hedelmäpuutarha täynnä ruusuja, jasmiinia, oleantereita, laventelia, myrttiä, sypressiä ja vesililjoja altaiden yläpuolella, joita kannattaa valokuvata ja joista kannattaa nauttia silmin ja nenän kanssa, erityisesti auringonlaskun aikaan, kun Alhambran ilma on kyllästetty sitä koristavien kukkien ja kasvien tuoksulla.

Kauneimpia alueita, joilla voit vierailla Generalifen kierroksen aikana, ovat muun muassa Paseo de los Cipreses, Patio de la Sultana, Jardines Nuevos tai Patio de la Acequia. Laita kamerasi valmiiksi, sillä et kyllästy ottamaan kuvia!