Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 3 päivässä

Lontoo on maaginen paikka täynnä näkemisen arvoisia yksityiskohtia. Kolme päivää on lyhyt, mutta tarpeeksi pitkä aika, jotta voit ylpeillä nähneesi kaupungin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 3 päivässä

Näkymä Lontooseen The Shardilta | ©Jaanus Jagomägi

Monet ihmiset nauttivat bussikierroksesta tai kävelykierroksesta saadakseen hyvän yleiskuvan kaupungista ennen kuin lähtevät tutkimaan sitä omin päin. Jos olet tällainen, suosittelen tekemään tämän ensimmäisenä päivänä Lontoossa saadaksesi hyvän orientaation.

Seuraavien kolmen päivän aikana opastan sinua myös askel askeleelta siinä, millaista olisi käydä Lontoossa parhaalla mahdollisella tavalla ja ottaen huomioon ajalliset hankaluudet. Aloitetaan!

Päivä 1: Tutustu Westminsteriin

Parlamenttitalo ja Big Bem| ©Berit
Parlamenttitalo ja Big Bem| ©Berit

Suosittelen, että aloitat Lontoon-matkasi Westminsteristä, sillä se on kaupungin maantieteellinen, kulttuurinen ja poliittinen keskus - Westminsterin kaupunki on itse asiassa oma kaupunkinsa Lontoon sisällä! Täältä löydät joitakin Lontoon ikonisimmista rakennuksista, kuten Buckinghamin palatsin, Westminsterin palatsin ja Westminster Abbeyn.

Tämän päivän reitti on kävelyreitti, mutta voit liikkua myös julkisilla liikennevälineillä, taksilla tai kiertoajelubussilla.

Parlamentin aukio

Aloitamme reittimme Parliament Squarelta, joka on tunnettu julkinen aukio Westminsterissä, jonne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä ja joka on myös kaikkien suurimpien Lontoon kiertoajelubussien pysäkki. Aukion ympärillä on myös useiden kuuluisien henkilöiden, kuten Winston Churchillin, Abraham Lincolnin, Robert Peelin ja Gandhin patsaita.

Tätä suosittua aukiota ympäröivät kuuluisat rakennukset, kuten Westminster Abbey, St Margaret's Church, Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus ja Westminsterin palatsi.

Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi Englannin kuuluisimmista ja vaikuttavimmista kirkoista. Se on peräisin vuodelta 1245, ja se on rakennettu enimmäkseen goottilaiseen tyyliin. Kirkon sisällä on hautoja ja muistomerkkejä, jotka muistavat eräitä viimeisen tuhannen vuoden aikana merkittävimpiä brittiläisiä, kuten kuninkaita, tiedemiehiä, aristokraatteja ja taiteilijoita.

Jos aiot vierailla Westminster Abbeyssa, varaa ylimääräistä aikaa päästäksesi sisään ja nähdäksesi kaiken, sillä se on hyvin erityinen paikka, johon tutustuminen vie aikaa. Tietenkin on myös hyvä idea ottaa selvää Westminster Abbeyn hinnoista ja Westminster Abbeyn aukioloajoista ennenmatkaa.

 • Aukioloajat: maanantaista sunnuntaihin klo 9.30-15.30.
 • Hinta: Aikuiset: 20 puntaa (23,80 euroa).
 • Osoite: 20 Deans Yd, Lontoo SW1P 3PA, Yhdistynyt kuningaskunta.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Churchill War Rooms

Churchill War Rooms koostuu kahdesta toisiinsa yhteydessä olevasta museosta: Cabinet War Rooms ja Churchill Museum. Cabinet War Roomsissa kävijät voivat tutustua valtavaan salaiseen maanalaiseen bunkkeriin toisen maailmansodan ajalta. Suosittelen, että sinulla on opas, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin sokkeloa, sen osia ja sitä, mitä sisällä tapahtui.

Churchill-museo on suuri huone, joka on omistettu Winston Churchillin elämälle. Se tarjoaa tietoa hänen elämästään varhaisvuosista kuolemaansa vuonna 1965, ja siinä keskitytään hänen pitkään poliittiseen uraansa.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 9.30-18.00.
 • Hinta: 23,00 puntaa (27,58 euroa).
 • Osoite: Clive Steps, King Charles St, Lontoo SW1A 2AQ, Yhdistynyt kuningaskunta.

St. James' Park

Suosittelemme nyt kävelyä St James' Parkin läpi Buckinghamin palatsin suuntaan, jotta saat viheriötä. Puisto on yksi Lontoon hienoimmista puistoista, ja se tunnetaan kuuluisista siellä asuvista pelikaaneistaan. Puistossa on kahvila, jos tarvitset tauon teelle, kahville tai kevyelle lounaalle.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 05:00-00:00.

Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Buckinghamin palatsi on Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisin palatsi, ja se toimii Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsevan hallitsijan pääasuinpaikkana Lontoossa.

Kuninkaallinen palatsi on peräisin vuodelta 1703, ja se rakennettiin alun perin Buckinghamin herttuan taloksi, mutta myöhemmin kuningas Yrjö III osti sen. Kuningatar Victoria oli ensimmäinen monarkki, joka asui virallisesti palatsissa.

Jos haluat nähdä vartijan vaihtamisseremonian, sinun on jätettävä väliin aamupäivän vierailu Westminster Abbeyyn tai Churchillin sotahuoneisiin ja saavuttava Buckinghamin palatsiin ennen kello 11 aamulla - valintasi mukaan!

Kuningattaren vartijan vaihtamisseremonia järjestetään useimpina päivinä Buckinghamin palatsin esipihalla noin kello 11 aamulla, ja se kestää noin 45 minuuttia.

 • Aukioloajat: 21. heinäkuuta - 31. elokuuta: Avoinna päivittäin klo 9.30-17.15.
 • Hinta: Buckinghamin palatsi: £ 25 (29,80 €).
 • Osoite: The Mall, Lontoo SW1A 1AA.

Piccadilly Circus

Nyt suosittelen, että suuntaat Piccadilly Circukselle matkalla Trafalgar Squareen. Piccadilly Circuksessa ei ole klovneja, mutta se on kuuluisa ympyränmuotoinen tienristeys, joka tunnetaan neon- ja mainoskyltistään.

Täältä löydät legendaarisen Shaftesbury Memorial Fountainin.

Trafalgar Square

Trafalgar Square on yksi Lontoon suosituimmista julkisista aukioista, ja siellä on Nelsonin pylväs (amiraali Horatio Nelsonin muistomerkki) ja Lontoon kuuluisat kivileijonapatsaat.

Aukiolla on myös katutaiteilijoita ja nykytaidetta, joista voi nauttia ja joissa voi pitää tauon.

Whitehall

Nyt suosittelen kävelemään pitkin Whitehallia, joka on katu, joka kulkee Trafalgar Squarelta etelään kohti Parliament Squarea.

Whitehall on saanut nimensä Whitehallin palatsin mukaan, joka oli suuri keskiaikainen kuninkaallinen palatsikompleksi, joka sijaitsi täällä, kunnes se tuhoutui tulipalossa vuonna 1698.

Se oli aikoinaan maailman suurin palatsi, jossa oli yli 1 500 huonetta!

Kun jatkat kävelyä, päädyt takaisin Parliament Squarelle, josta aloitit päivän.

Westminsterin silta

Suosittelen nyt kävelemään Parliament Squaren yli kohti Westminster Bridgeä.

Tämä silta on peräisin vuodelta 1862, ja täältä on upeat näkymät parlamenttitalolle ja Thames-joelle. Sen jälkeen voit kävellä Thames-jokea pitkin tai jopa lähteä illallisristeilylle Thames-joella.

2. päivä: Lontoon kaupunki

Lontoon torni| ©Ray in Manila
Lontoon torni| ©Ray in Manila

Toisena päivänä suosittelen tutustumaan Lontoon Cityyn. Lontoon kaupunki on toinen "kaupunki kaupungin sisällä". Siellä sijaitsee suuri osa kaupungin rahoitus- ja pankkipalveluista, ja se on myös kaupungin vanhin osa. Tower of London

Lontoon torni

William Valloittaja rakennutti Tower of Londonin ensimmäisen kerran vuonna 1078 kuninkaalliseksi linnaksi ja puolustustorniksi. Vuosisatojen kuluessa se palveli monissa eri tarkoituksissa, muun muassa linnoituksena, vankilana ja asevarastona.

Tower of London on ehdottomasti yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä ja yksi Lontoon parhaista nähtävyyksistä, joten suosittelen olemaan siellä lähellä aukioloaikaa.

Jos sinulla on London Pass, sinun ei tarvitse ostaa lippuja Tower of Londoniin.

 • Aukioloajat: Tiistaista lauantaihin: klo 9-17.30. Sunnuntai ja maanantai: klo 10-17.30.
 • Hinta: Aikuiset: 24,70 puntaa (29,40 euroa).
 • Osoite: Tower Tower, Tower of Tower, Tower of Tower, Tower of Tower, Tower of Tower, Tower of Tower: Lontoo EC3N 4AB, Yhdistynyt kuningaskunta

Osta lippuja Lontoon Toweriin

Sky Garden

Jos pidät kauniista näkymistä, suosittelen pysähtymään Sky Gardenissa, Lontoon korkeimmalla sijaitsevassa julkisessa puutarhassa.

Vaikka Sky Garden on teknisesti ottaen julkinen puutarha ja sinne pääsee ilmaiseksi, suosittelen varaamaan paikan etukäteen, sillä se on usein täynnä, eikä parhaita näkymiä saa aina ilman ajanvarausta.

Voit myös kävellä St. Paulin katedraaliin**(noin 15 minuutin kävelymatka**) tai mennä Lontoon metrolla The Monumentista St. Paulin katedraaliin.

 • Aukioloajat: maanantaista keskiviikkoon ( 10:00-23:30). Torstai ( 10:00 - 00:00). Perjantai (klo 09:00-02:00). Lauantai (08:30-02:00). sunnuntai (08:30-23:00).
 • Osoite: 1 SKY GARDEN WALK, Lontoo EC3M 8AF, Yhdistynyt kuningaskunta.

St Paulin katedraali

St Paulin katedraali| ©Loco Steve
St Paulin katedraali| ©Loco Steve

St Paulin katedraali on peräisin vuodelta 1697 sen jälkeen, kun edellinen katedraali tuhoutui pahoin Lontoon suuressa tulipalossa vuonna 1666.

Katedraalin kupoli on tunnistettava osa Lontoon horisonttia, ja kirkkoa on pidetty pitkään brittiläisen kansan hengen symbolina, erityisesti toisen maailmansodan aikana.

Kirkkoon voi tutustua, ja sisäänpääsy St Paul's Cathedral iin sisältää itseopastetun kierroksen. Kirkon henkilökunta pitää usein opastettuja kierroksia pitkin päivää.

 • Aukioloajat: Maanantaista lauantaihin: klo 8.30-16.30.
 • Hinta: 20 puntaa (23,80 euroa).
 • Osoite: St. Paul's Churchyard, Lontoo EC4M 8AD, Yhdistynyt kuningaskunta.

Osta liput St Paul's Cathedral -palveluun

Shakespeare Globe

Nyt suosittelen, että suuntaat Millennium Bridge -sillan, teräksisen jalankulkijoiden riippusillan, yli katsomaan Shakespearen Globea.

The Globe -teatterin jälleenrakennus oli amerikkalaisen näyttelijän ja ohjaajan Sam Wanamakerin unelmaprojekti. Jos haluat nähdä teatterin sisälle, voit vierailla museon näyttelyssä ja ymmärtää, miten se rakennettiin.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 9-17.
 • Hinta: Aikuiset: 13,50 puntaa (16,10 euroa).
 • Osoite: 21 New Globe Walk, Lontoo SE1 9DT, Yhdistynyt kuningaskunta.

Borough Market

Borough Market on tunnetuin ja yksi Yhdistyneen kuningaskunnan vanhimmista markkinoista, jonka uskotaan olleen toiminnassa vuodesta 1014!

Nykyään markkinoilla on tarjolla tuoretuotteita, tuoretta lihaa ja kalaa, leivonnaisia, juustoja, kukkia, viinejä, mausteita ja muita elintarvikkeita. Markkinoilla on myös kahviloita, esittelykeittiöitä ja ravintoloita, jotka ovat osa markkinoita, sekä monia ruokakojuja, jotka myyvät valmista ruokaa, kuten voileipiä ja kaikenlaista katuruokaa. Tämä on loistava paikka hyvälle aterialle!

Markkinat ovat tavallisesti avoinna kello 10.00-17.00, ja ne ovat suljettuina useimpina sunnuntaipäivinä ympäri vuoden.

 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin ( klo 10:00-17:00). Perjantai ( klo 10:00-18:00). Lauantai ( 08:00-17:00). Sunnuntai ( klo 10:00-14:00).
 • Osoite: 8 Southwark St, Lontoo SE1 1TL, Yhdistynyt kuningaskunta.

The Shard

The Shard on moderni pyramidin muotoinen pilvenpiirtäjä, jossa on useita ravintoloita, hotelli, toimistoja, kauppoja ja näköalagalleria. Se valmistui vuonna 2012, ja se on nyt Länsi-Euroopan korkein rakennus 309 metrin korkeudellaan ja 87 kerroksellaan.

Näkymät Shardista ovat ilmaisia niille, joilla on London Pass, mutta eivät niin halpoja niille, joilla ei ole London Passia, joten suosittelen tarkistamaanThe Shardin lippujen hinnat.

Toinen tapa nauttia näkymistä on suunnata 21. kerroksessa sijaitsevaan GŎNG-baariin, joka ei ole yhtä korkealla kuin näköalatasanne, mutta tarjoaa silti panoraamanäkymät kaupunkiin cocktailin hinnalla. Tämä on loistava paikka nauttia drinkki ennen tai jälkeen illallisen.

 • Aukioloajat: Torstai - lauantai: klo 10-22 (sisäänpääsy klo 20.30 asti). Sunnuntai - keskiviikko: klo 10-19 (sisäänpääsy klo 17:30 asti).
 • Hinta: Aikuiset: 32 puntaa (38,10 euroa).
 • Osoite: 32 London Bridge St, Lontoo SE1 9SG, Yhdistynyt kuningaskunta.

Varaa liput kohteeseen The Shard

Päivä 3: Kensington

Kensingtonin palatsin ulkotilat| ©Steve Cadman
Kensingtonin palatsin ulkotilat| ©Steve Cadman

Viimeisenä päivänä ehdotan, että tutustut aamulla Kensingtonin kaltaiseen kaupunginosaan ja suuntaat sitten iltapäivällä Windsorin linnaan.

Kensingtonin palatsi

Kensingtonin palatsi on 1600-luvulla rakennettu upea talo, jota kuningas Vilhelm II ja kuningatar Maria II käyttivät ensimmäisen kerran kuninkaallisena residenssinä.

Vaikka palatsi on toiminnassa oleva kuninkaallinen palatsi, vierailijat voivat vierailla monissa palatsin huoneissa ympäri vuoden. Täällä on paljon nähtävää, ja voit helposti viettää useita tunteja vaeltaen huoneiden sokkeloissa.

Suosittelen myös vierailua palatsiin mieluummin arkipäivänä kuin viikonloppuna. Täällä on kahvila, jossa tarjoillaan aterioita ja virvokkeita, sekä puutarha, johon kannattaa tutustua, jos sinulla on aikaa ja sää on kaunis.

 • Aukioloajat: maaliskuusta lokakuuhun: klo 10-18. Marraskuusta helmikuuhun: klo 10-16.
 • Hinta: Aikuiset: 17,50 puntaa (20,80 euroa).
 • Osoite: Kensington Gardens, Lontoo W8 4PX, Yhdistynyt kuningaskunta.

Kensington Gardens

Palatsissa vierailun jälkeen suosittelen viettämään aikaa Kensington Gardens -puiston ympäristöön tutustuen. Se on kaunis viheralue, joka on kävelyn arvoinen.

Puiston luultavasti silmiinpistävin muistomerkki on Albert Memorial, jättimäinen muistomerkki prinssi Albertille, joka kuoli lavantautiin vuonna 1861 ja jätti vaimonsa, kuningatar Victorian, pahoin sairastuneeksi.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 6 aamukuudesta iltahämärään.

Varaa liput Kensingtonin palatsiin

Kensingtonin iltapäivätee

Teen nauttiminen| ©CocinaViajera
Teen nauttiminen| ©CocinaViajera

Iltapäivätee-perinne sai alkunsa Englannin aristokraattisissa taloissa 1800-luvulla, eikä ole parempaa paikkaa iltapäiväteelle kuin Lontoo.

Lontoossa sinua hemmotellaan valinnanvaralla, sillä siellä on tuhansia teetä tarjoilevia paikkoja, aina rennoista kahviloista, joissa voit saada kupin teetä ja leivoksen, luksushotelleihin, jotka tarjoavat uskomattoman teekokemuksen.

Victoria & Albert -museo

Victoria & Albert -museo, josta käytetään usein nimitystä V&A, on yksi maailman johtavista taide- ja designmuseoista. Museon kokoelma on laaja, ja esineitä on kiinalaisista kirjontaesineistä John Constablen maalauksiin.

V&A:n pysyvään kokoelmaan on vapaa pääsy. Jotkin vaihtuvat näyttelyt ovat myös ilmaisia, mutta päänäyttelyihin on yleensä maksullinen sisäänpääsy, ellei sinulla ole London Pass -korttia.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 10.00-17.30.
 • Osoite: Cromwell Rd, Lontoo SW7 2RL, Yhdistynyt kuningaskunta.

Viimeinen ilta West Endissä

Mikä olisikaan parempi tapa päättää Lontoon-seikkailusi kuin palata Lontoon sydämeen, sinne mistä kaikki alkoi, ja nauttia West Endin ikonisesta tunnelmasta.

West End on New Yorkin Broadwayn ohella yksi maailman tunnetuimmista ammattiteatterin näyttämöistä. West Endistä löytyy yli 30 teatteria, jotka tarjoavat laajan valikoiman musikaaleja ja näytelmiä.

Mutta jos teatteri ja musikaalit eivät ole sinun juttusi, Lontoossa järjestetään päivittäin lukuisia iltanäytöksiä rock-konserteista oopperaan, elokuviin ja komediaesityksiin.

Lontoossa on myös upea yöelämä, jossa on satoja baareja, pubeja, diskoja ja klubeja. Olipa makusi mikä tahansa, löydät varmasti jotain mielenkiintoista!

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin