Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 3 päivässä

Lontoo on maaginen paikka täynnä näkemisen arvoisia yksityiskohtia. Kolme päivää on lyhyt, mutta tarpeeksi pitkä aika, jotta voit ylpeillä nähneesi kaupungin.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 3 päivässä

Näkymä Lontooseen The Shardilta | ©Jaanus Jagomägi

Monet ihmiset nauttivat bussikierroksesta tai kävelykierroksesta saadakseen hyvän yleiskuvan kaupungista ennen kuin lähtevät tutkimaan sitä omin päin. Jos tämä on sinun tapaistasi, suosittelen, että teet sen ensimmäisenä päivänäsi Lontoossa, jotta saat hyvän orientaation.

Näinä kolmena päivänä opastan sinua kuitenkin askel askeleelta, miten voit vierailla Lontoossa parhaalla mahdollisella tavalla ja ottaen huomioon ajalliset haitat. Aloitetaan!

Päivä 1: Tutustu Westminsteriin

Parlamenttitalo ja Big Bem| ©Berit
Parlamenttitalo ja Big Bem| ©Berit

Suosittelen, että aloitat Lontoon-matkasi Westminsteristä, sillä se on kaupungin maantieteellinen, kulttuurinen ja poliittinen keskus - Westminsterin kaupunki on itse asiassa oma kaupunkinsa Lontoossa! Täältä löydät joitakin Lontoon ikonisimmista rakennuksista, kuten Buckinghamin palatsin, Westminsterin palatsin ja Westminster Abbeyn.

Tämän päivän reitti on kävelyreitti, mutta voit liikkua myös julkisilla liikennevälineillä, taksilla tai turistibussilla.

Parlamentin aukio

Aloitamme matkamme Parliament Squarelta, joka on tunnettu julkinen aukio Westminsterissä, jonne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä ja jossa pysähtyvät myös kaikki Lontoon tärkeimmät kiertoajelubussit. Aukion ympärillä on myös useiden kuuluisien henkilöiden, kuten Winston Churchillin, Abraham Lincolnin, Robert Peelin ja Gandhin patsaita.

Tätä suosittua aukiota ympäröivät kuuluisat rakennukset, kuten Westminster Abbey, St Margaret's Church, Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus ja Westminsterin palatsi.

Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi Englannin kuuluisimmista ja vaikuttavimmista kirkoista. Se on peräisin vuodelta 1245, ja se on rakennettu pääosin goottilaiseen tyyliin. Kirkon sisällä on hautoja ja muistomerkkejä, jotka muistavat eräitä viimeisen tuhannen vuoden aikana merkittävimpiä brittiläisiä, kuten kuninkaita, tiedemiehiä, aristokraatteja ja taiteilijoita.

Jos aiot vierailla Westminster Abbeyssa, varaa ylimääräistä aikaa päästäksesi sisään ja nähdäksesi kaiken, sillä se on hyvin erityinen paikka, johon tutustuminen vie aikaa. Tietenkin on myös hyvä idea ottaa selvää Westminster Abbeyn hinnoista ja Westminster Abbeyn aukioloajoistaennen kuin menet.

 • Aukioloajat: maanantai - sunnuntai klo 9:30 - 15:30
 • Hinta: Aikuiset: 20 puntaa (23,80 euroa)
 • Osoite: 20 Deans Yd, Lontoo SW1P 3PA, Yhdistynyt kuningaskunta.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Churchillin sotahuoneet

Churchillin sotahuoneet koostuvat kahdesta toisiinsa yhteydessä olevasta museosta: Cabinet War Rooms ja Churchill Museum. Cabinet War Roomsissa kävijät voivat tutustua valtavaan salaiseen maanalaiseen 2. maailmansodan aikaiseen bunkkeriin. Suosittelen opasta, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin labyrintin, sen osat ja sen sisällä tapahtuneet asiat.

Churchill-museo on suuri huone, joka on omistettu Winston Churchillin elämälle. Se tarjoaa tietoa hänen elämästään hänen varhaisvuosistaan kuolemaansa vuonna 1965, keskittyen hänen pitkään poliittiseen uraansa.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 9.30-18.00
 • Hinta: 23,00 puntaa (27,58 euroa)
 • Osoite: Clive Steps, King Charles St, Lontoo SW1A 2AQ, UK

St. James's Park

Suosittelemme nyt kävelyä St James' Parkin läpi kohti Buckinghamin palatsia, jossa on hieman vihreyttä. Puisto on yksi Lontoon hienoimmista puistoista, ja se tunnetaan kuuluisista pelikaaneistaan. Puistossa on kahvila, jos haluatte pitää tauon teelle, kahville tai kevyelle lounaalle.

 • Aukioloajat: Päivittäin klo 05:00 - 00:00.

Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Buckinghamin palatsi on Yhdistyneen kuningaskunnan kuuluisin palatsi, ja se toimii Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijan pääasuinpaikkana Lontoossa.

Kuninkaallinen palatsi on peräisin vuodelta 1703, ja se rakennettiin alun perin Buckinghamin herttuan asunnoksi, mutta kuningas Yrjö III osti sen myöhemmin. Kuningatar Victoria oli ensimmäinen monarkki, joka asui virallisesti palatsissa.

Jos haluatte nähdä vartiovuoron vaihtumisen seremonian, jättäkää aamupäivän vierailu Westminster Abbeyyn tai Churchillin sotahuoneisiin väliin ja saapukaa Buckinghamin palatsiin ennen kello 11:ää - se on teidän valintanne!

Kuningattaren vartiovuoron vaihtamisseremonia järjestetään useimpina päivinä Buckinghamin palatsin esipihalla noin klo 11 ja se kestää noin 45 minuuttia.

 • Aukioloajat: 21. heinäkuuta - 31. elokuuta: Avoinna päivittäin klo 9.30-17.15
 • Hinta: Buckinghamin palatsi: Aikuiset: 25 puntaa (29,80 euroa)
 • Osoite: The Mall, Lontoo SW1A 1AA.

Varaa kiertoajelu Buckinghamin palatsiin ja vartiovuoron vaihtumiseen

Piccadilly Circus

Nyt suosittelen, että suuntaat Piccadilly Circukselle matkalla Trafalgar Squareen. Piccadilly Circuksessa ei ole klovneja, mutta se on kuuluisa ympyränmuotoinen tienristeys, joka tunnetaan neon- ja mainoskyltistään.

Täältä löydät legendaarisen Shaftesbury Memorial Fountainin.

Trafalgar Square

Trafalgar Square on yksi Lontoon suosituimmista julkisista aukioista, ja siellä on Nelsonin pylväs (amiraali Horatio Nelsonin muistomerkki) ja Lontoon kuuluisat kivileijonapatsaat.

Aukiolla on myös katutaiteilijoita ja nykytaidetta, joista voi nauttia ja joissa voi pitää tauon.

Whitehall

Nyt suosittelen kävelemään Whitehallia pitkin, joka on katu, joka kulkee etelään Trafalgar Squarelta kohti Parliament Squarea.

Whitehall on saanut nimensä Whitehallin palatsin mukaan, joka oli suuri keskiaikainen kuninkaallinen palatsikompleksi, joka sijaitsi täällä, kunnes se tuhoutui tulipalossa vuonna 1698.

Se oli aikoinaan maailman suurin palatsi, jossa oli yli 1 500 huonetta!

Kun jatkat kävelyä, päädyt takaisin Parliament Square -aukiolle, josta aloitit päiväsi.

Westminsterin silta

Nyt suosittelen kävelemään Parliament Squaren yli kohti Westminsterin siltaa.

Tämä silta on peräisin vuodelta 1862, ja täältä on upeat näkymät parlamenttitalolle ja Thames-joelle. Sen jälkeen voit kävellä Thames-jokea pitkin tai jopa lähteä Thames-joella illallisristeilylle.

Päivä 2: Lontoon kaupunki

Lontoon torni| ©Ray in Manila
Lontoon torni| ©Ray in Manila

Toisena päivänä suosittelen tutustumaan Lontoon Cityyn. Lontoon kaupunki on toinen "kaupunki kaupungin sisällä". Siellä sijaitsee suuri osa kaupungin rahoitus- ja pankkipalveluista, ja se on myös kaupungin vanhin osa. Tower of London (Lontoon torni)

Lontoon torni

William Valloittaja rakensi Tower of Londonin vuonna 1078 kuninkaalliseksi linnaksi ja puolustustorniksi. Vuosisatojen kuluessa se palveli monissa eri tarkoituksissa, kuten linnoituksena, vankilana ja asevarastona.

Tower of London on ehdottomasti yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä ja yksi Lontoon parhaista monumenteista, joten suosittelen olemaan siellä lähellä aukioloaikaa.

Jos sinulla on London Pass, sinun ei tarvitse ostaa lippuja Tower of Londoniin

 • Aukioloajat: tiistaista lauantaihin: klo 9-17.30. Sunnuntai ja maanantai: klo 10-17:30.
 • Hinta: Aikuiset: 24,70 puntaa (29,40 euroa)
 • Osoite: London EC3N 4AB, Yhdistynyt kuningaskunta

Osta lippuja Lontoon Toweriin

Sky Garden

Jos pidät kauniista näkymistä, suosittelen pysähtymään Sky Gardenissa, Lontoon korkeimmalla sijaitsevassa julkisessa puutarhassa.

Vaikka Sky Garden on teknisesti ottaen julkinen puutarha, jossa voi vierailla ilmaiseksi, suosittelen varaamaan paikan etukäteen, sillä se on usein täynnä, eikä parhaita näkymiä ole aina mahdollista saada ilman ajanvarausta.

Voit myös kävellä St. Paul's Cathedraliin**(noin 15 minuutin kävelymatka**) tai ottaa Lontoon metron The Monumentista St. Paul's Cathedralin pysäkille.

 • Aukioloajat: maanantaista keskiviikkoon (klo 10:00-23:30). Torstai ( 10:00 - 00:00). Perjantai (09:00-02:00). Lauantai (08:30-02:00).Sunnuntai (08:30-23:00)
 • Osoite: 1 SKY GARDEN WALK, Lontoo EC3M 8AF, Yhdistynyt kuningaskunta.

Pyhän Paavalin katedraali

Pyhän Paavalin katedraali| ©Loco Steve
Pyhän Paavalin katedraali| ©Loco Steve

St Paulin katedraali on peräisin vuodelta 1697 sen jälkeen, kun edellinen katedraali tuhoutui pahoin Lontoon suuressa tulipalossa vuonna 1666.

Katedraalin kupoli on tunnistettava osa Lontoon horisonttia, ja kirkkoa on pidetty pitkään brittiläisen kansan hengen symbolina, erityisesti toisen maailmansodan aikana.

Kirkkoon voi tutustua, ja sisäänpääsy St Paul's Cathedraliin sisältää itseopastetun kierroksen. Kirkon henkilökunta järjestää usein opastettuja kierroksia koko päivän ajan.

 • Aukioloajat: maanantaista lauantaihin: klo 8.30-16.30
 • Hinta: 20 puntaa (23,80 euroa)
 • Osoite: St. Paul's Churchyard, Lontoo EC4M 8AD, Yhdistynyt kuningaskunta.

Osta lippuja St Paul's Cathedral

Shakespeare Globe

Nyt suosittelen, että suuntaat Millennium Bridge -sillan, teräksisen jalankulkijoiden riippusillan, yli nähdäksenne Shakespeare's Globe -teatterin.

The Globe -teatterin jälleenrakentaminen oli amerikkalaisen näyttelijän ja ohjaajan Sam Wanamakerin unelmaprojekti. Jos haluat nähdä teatterin sisälle, voit vierailla museon näyttelyssä ja ymmärtää, miten se rakennettiin.

 • Aukioloajat: Päivittäin klo 9-17
 • Hinta: Aikuiset: 13,50 puntaa (16,10 euroa)
 • Osoite: 21 New Globe Walk, Lontoo SE1 9DT, Yhdistynyt kuningaskunta.

Borough Market

Borough Market on tunnetuin ja yksi Yhdistyneen kuningaskunnan vanhimmista markkinoista, jonka uskotaan olleen toiminnassa vuodesta 1014 lähtien!

Nykyään markkinat ovat täynnä tuoretuotteita, tuoretta lihaa ja kalaa, leivonnaisia, juustoja, kukkia, viinejä, mausteita ja muita elintarvikkeita. Markkinoilla on myös kahviloita, esittelykeittiöitä ja ravintoloita sekä monia ruokakojuja, joissa myydään valmista ruokaa, kuten voileipiä ja kaikenlaista katuruokaa. Tämä on loistava paikka hyvälle aterialle!

Markkinat ovat tavallisesti avoinna klo 10-17, ja ne ovat suljettuina useimpina sunnuntaipäivinä ympäri vuoden.

 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin ( klo 10:00-17:00). Perjantai ( 10:00-18:00). Lauantai ( 08:00-17:00). Sunnuntai ( 10:00-14:00).
 • Osoite: 8 Southwark St, Lontoo SE1 1TL, Yhdistynyt kuningaskunta.

The Shard

The Shard on moderni pyramidin muotoinen pilvenpiirtäjä, jossa on useita ravintoloita, hotelli, toimistoja, kauppoja ja näköalagalleria. Se valmistui vuonna 2012, ja se on nyt Länsi-Euroopan korkein rakennus 309 metrin korkeudellaan ja 87 kerroksellaan.

Näkymät Shardilta ovat ilmaisia niille, joilla on London Pass, mutta eivät niin halpoja niille, joilla ei ole London Passia, joten suosittelen tarkistamaanThe Shardin lippujen hinnat.

Toinen tapa nauttia näköaloista on mennä 21. kerroksessa sijaitsevaan GŎNG-baariin, joka ei ole yhtä korkealla kuin näköalatasanne, mutta tarjoaa silti panoraamanäkymät kaupunkiin cocktailin hinnalla. Tämä on loistava paikka nauttia drinkki ennen illallista tai sen jälkeen.

 • Aukioloajat: torstai-lauantai: klo 10-22 (sisäänpääsy klo 20.30 asti). Sunnuntai-keskiviikko: klo 10-19 (sisäänpääsy klo 17.30 asti).
 • Hinta: Aikuiset: 32 puntaa (38,10 euroa)
 • Osoite: 32 London Bridge St, London SE1 9SG, Yhdistynyt kuningaskunta.

Varaa liput The Shardiin

Päivä 3: Kensington

Kensingtonin palatsin ulkotilat| ©Steve Cadman
Kensingtonin palatsin ulkotilat| ©Steve Cadman

Viimeisenä päivänä ehdotan, että tutustut aamulla Kensingtonin kaltaiseen kaupunginosaan ja lähdet sitten iltapäivällä Windsorin linnaan.

Kensingtonin palatsi

Kensingtonin palatsi on 1600-luvulla rakennettu upea talo, jota kuningas William II ja kuningatar Mary II käyttivät ensimmäisen kerran kuninkaallisena residenssinä.

Vaikka palatsi on toiminnassa oleva kuninkaallinen palatsi, vierailijat voivat vierailla monissa sen huoneissa ympäri vuoden. Täällä on paljon nähtävää, ja voit helposti kuluttaa useita tunteja kuljeskellessasi huoneiden sokkeloissa.

Suosittelen myös vierailua palatsissa arkipäivänä viikonlopun sijaan. Täällä on kahvila, jossa tarjoillaan aterioita ja virvokkeita, sekä puutarha, johon kannattaa tutustua, jos sinulla on aikaa ja sää on hyvä.

 • Aukioloajat: maaliskuusta lokakuuhun: klo 10-18. Marraskuusta helmikuuhun: klo 10-16.
 • Hinta: Aikuiset: 17,50 puntaa (20,80 euroa)
 • Osoite: Kensington Gardens, London W8 4PX, Yhdistynyt kuningaskunta.

Kensington Gardens

Palatsissa vierailun jälkeen suosittelen viettämään aikaa tutustumalla ympäröivään Kensington Gardens -alueeseen. Se on kaunis viheralue, jota suositellaan kävelylle.

Puiston luultavasti vaikuttavin muistomerkki on Albert Memorial, joka on jättimäinen muistomerkki prinssi Albertille, joka kuoli lavantautiin vuonna 1861 ja sairastutti pahoin vaimonsa, kuningatar Victorian.

 • Aukioloajat: Joka päivä kello 6 aamulla auringonlaskuun.

Varaa liput Kensingtonin palatsiin

Iltapäivätee Kensingtonissa

Teen ottaminen| ©CocinaViajera
Teen ottaminen| ©CocinaViajera

Iltapäivätee-perinne sai alkunsa Englannin aristokraattisissa taloissa 1800-luvulla, eikä ole parempaa paikkaa nauttia iltapäiväteetä kuin Lontoo.

Lontoossa sinua hemmotellaan valinnanvaralla, sillä siellä on tuhansia teetä tarjoilevia paikkoja, aina rennoista kahviloista, joissa voit nauttia kupin teetä ja leivoksen, aina luksushotelleihin, joissa on tarjolla uskomaton teekokemus.

Victoria & Albert -museo

Victoria & Albert Museum, josta käytetään usein nimitystä V&A, on yksi maailman johtavista taide- ja designmuseoista. Museon kokoelma on laaja, ja siinä on esineitä kiinalaisista kirjontaesineistä John Constablen maalauksiin.

V&A:n pysyvään kokoelmaan on vapaa pääsy. Jotkin tilapäisnäyttelyt ovat myös ilmaisia, mutta päänäyttelyihin on yleensä maksullinen sisäänpääsy, ellei sinulla ole London Passia.

 • Aukioloajat: Joka päivä klo 10:00-17:30
 • Osoite: Cromwell Rd, London SW7 2RL, UK

Viimeinen ilta West Endissä

Mikä olisikaan parempi tapa päättää Lontoon-seikkailusi kuin palata Lontoon sydämeen, sinne mistä kaikki alkoi, ja nauttia West Endin ikonisesta tunnelmasta.

West End on New Yorkin Broadwayn ohella yksi maailman tunnetuimmista ammattiteatterin näyttämöistä. West Endissä on yli 30 teatteria, jotka tarjoavat laajan valikoiman musikaaleja ja näytelmiä. Jos teatteri ja musikaalit eivät ole sinun juttusi, Lontoossa on joka päivä lukuisia iltanäytöksiä rock-konserteista oopperaan, elokuviin ja komediaesityksiin.

Lontoossa on myös upea yöelämä, jossa on satoja baareja, pubeja, diskoja ja klubeja. Olipa makusi mikä tahansa, löydät varmasti jotain mielenkiintoista!

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin