Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoon Kansallisgallerian Aukioloajat

Jos aiot vierailla Rembrandtin, Da Vincin, Van Goghin tai jonkun muun tämän taidegallerian satojen tunnettujen taiteilijoiden huoneissa, mutta et tiedä heidän säännöllistä toimintasuunnitelmaansa, tämä on etsimäsi opas.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

7 minuuttia luettu

Lontoon Kansallisgallerian Aukioloajat

Lontoon kansallisgalleria | ©Neil Howard

Britannian pääkaupunki keskittyy kulttuuriin, joten ei ole mikään yllätys, että vierailu sen tärkeimmässä taidegalleriassa, Lontoon kansallisgalleriassa, kuuluu Lontoon tärkeimpiin nähtävyyksiin. Siellä on joitakin historian ikonisimpia taideteoksia, kuten Botticellin "Venus ja Mars", Velázquezin "Venus peilissä" ja Van Goghin "Auringonkukat". Tämä galleria on korvaamaton aarre taiteen ystäville.

Tämä taidegalleria tarjoaa erilaisia kausinäyttelyitä, erikoiskierroksia, opastettuja kierroksia lapsille ja jopa iltoja galleriassa, joissa voi siirtyä Italian renessanssista nykytaiteeseen kuunvalossa. Jos haluat seurata sen tapahtumakalenteria, tässä ovat Lontoon National Galleryn aukioloajat.

Lontoon kansallisgallerian yleiset aukioloajat

Kansallisgallerian ulkopuolella| ©Adam Swaine
Kansallisgallerian ulkopuolella| ©Adam Swaine

Yleiset aukioloajat ovat maanantaista sunnuntaihin klo **10:**00, ja suurin ero on päivän lopussa sekä sen näyttely- ja erikoistapahtumahuoneissa.

Lontoon National Gallery of Londonin sulkemisaika on:

 • Maanantaista torstaihin klo **18:**00.
 • Perjantaisin klo **21.**00.
 • Lauantaisin ja sunnuntaisin klo **18:**00.

Tärkeä seikka on, että tämän taidegallerian vaatehuoneen aukioloajat vaihtelevat. Voit nauttia sen palveluista lauantaista torstaihin klo 10: 00-17:30 ja perjantaisin klo 20:30 asti.

Varaa opastettu kierros Lontoossa sijaitsevaan National Galleryyn

Lontoon kansallisgallerian aukioloajat viikonloppuisin

Kansallisgallerian sisällä| ©René
Kansallisgallerian sisällä| ©René

Lauantaisin ja sunnuntaisin Lontoon kansallisgalleria on avoinna klo 10-18, paitsi 1. tammikuuta sekä 24., 25. ja 26. joulukuuta, jolloin galleria on suljettu.

Lontoon kansallisgallerian aukioloajat yöllä

Gallerian sisällä| ©Norm Barnecut
Gallerian sisällä| ©Norm Barnecut

Galleria on yleensä suljettu yöllä. Perjantaisin se kuitenkin avaa ovensa erikoisaikoina klo 21 asti, jolloin järjestetään konsertteja, taide- ja runoiltoja, nousevien taiteilijoiden näyttelyitä... Friday Lates on yksi Lontoon parhaista yökierroksista monipuolisuutensa, tapahtumavalikoimansa ja monipuolisen taiteen ilmaisunsa vuoksi.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

Lontoon National Galleryn opastettujen kierrosten aukioloajat

Kansallisgalleriaan tutustuminen| ©R Boed
Kansallisgalleriaan tutustuminen| ©R Boed

Lontoon National Gallery of Londonissa on yksi kaupungin ja maailman suurimmista länsieurooppalaisen taiteen kokoelmista - se on itse asiassa yksi Lontoon 10 tärkeimmän museon joukossa - ja jos haluat kuulla asiantuntijoiden selostuksen, se tarjoaa opastettuja kierroksia joka päivä, joten sinulla on aikaa tutustua teoksiin. Tarjolla on seuraavat vaihtoehdot:

Yleiset opastetut kierrokset

Tämäntyyppisiä opastettuja kierroksia tarjoaa suoraan Lontoon National Galleryn henkilökunta, ja ne järjestetään:

 • Maanantaista torstaihin klo 11:00 ja 14:30.
 • Perjantaisin klo 11:00, 14:30 ja 19:00.
 • lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11:30 ja 14:30.

Vierailut ovat maksuttomia. Niitä tarjotaan enintään 20 hengen ryhmille, ja ne alkavat gallerian oppaan johdolla pääsisäänkäynnillä, Porticonissa, joka sijaitsee gallerian keskellä Trafalgar Squaren varrella.

Henkilökohtaiset opastetut kierrokset

Henkilökohtaisia opastettuja kierroksia Lontoon taidegalleriassa tarjoavat gallerian valtuuttamat ulkopuoliset oppaat. Tämä on paras vaihtoehto taiteen harrastajille, jotka haluavat tutustua yksityiskohtaisesti tiettyyn huoneeseen tai teokseen. Kannattaa vain muistaa, että aukioloajat voivat vaihdella, mutta yleensä reitti on maanantaista sunnuntaihin klo 10: 00 ja 14:00.

Toinen etu tässä on, että saatavilla on etusijalippuja. Tämäntyyppisen kierroksen varanneet pääsevät galleriaan yleensä Gettyn sisäänkäynnin kautta, joka sijaitsee Trafalgar Squaren itäpuolella. Sisäänkäynnillä ei ole portaita, ja sitä käyttävät vain näytteilleasettajat, jäsenet, liikuntarajoitteiset henkilöt ja ryhmät, joilla on etukäteen varattu yksityinen opastettu kierros.

Lopuksi on syytä mainita, että näihin elämyksiin yhdistetään usein palveluja, kuten englantilainen teetarjoilu Ochre-ravintolassa, joka on gallerian ravintola.

Harrastajille on myös mahdollisuus opastettuun kierrokseen Blue Badge -matkakortilla varustetun oppaan eli matkailualan instituutin sertifioiman taidehistorioitsijan kanssa. Ja kaikki tämä normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Palvelu on eksklusiivista. Jos etsit tekemistä Lontoossa yöllä, tämä on hyvä vaihtoehto.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

Minä päivinä Lontoon National Gallery on suljettu?

Kansallisgallerian aukiolopäivät| ©jacquemart
Kansallisgallerian aukiolopäivät| ©jacquemart

Kansallisgalleria on yleensä suljettu vain yleisinä juhlapäivinä 1. tammikuuta sekä 24., 25. ja 26. joulukuuta. Muulloin galleria on avoinna vuodenajasta riippumatta.

Kuinka kauan suositellaan vierailua Lontoon National Galleryyn?

Kansallisgallerian arkkitehtuuri| ©Ning Tranquiligold Jin
Kansallisgallerian arkkitehtuuri| ©Ning Tranquiligold Jin

Jos olet joskus käynyt National Galleryssa, tiedät, että se on yksi maailman vaikuttavimmista taidegallerioista, eikä ole ihme, että sinne saapuu ihmisiä kaikkialta maailmasta. Monet ilmoittautuvat kuitenkin hyvin lyhyisiin kokemuksiin.

Jos haluat nähdä tämän gallerian piilotettuja helmiä, opiskelet suurimpia maalareita renessanssista nykyaikaan, puolen päivän vierailu antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä haluamaasi taiteilijaan, ja jos haluat tutustua yksityiskohtaisesti, varaa opastettu päiväkierros, taiteen ystävät ovat taivaassa.

Miten saan kaiken irti vierailusta Lontoon National Galleryyn?

Päivävierailu| ©Noel Treacy
Päivävierailu| ©Noel Treacy

Jos haluat ottaa kaiken irti vierailustasi Lontoon National Galleryyn, miksi et keskittyisi tiettyyn taidetyyliin tai tietyn paikan tai aikakauden taiteeseen? Harkitse osallistumista johonkin seuraavista äänikierroksista, jotka sopivat kiinnostuksen kohteisiisi ja joiden avulla voit tutustua näyttelyihin tehokkaammin:

 • The Art in the Making Tour: koska nämä maalaukset eivät ole vain siveltimenvedoksia tekijöidensä harkinnan mukaan, tutustu erilaisiin tekniikoihin, joita on käytetty gallerian ikonisimpien taideteosten luomisessa.
 • The Be Inspired Tour: Etsitkö inspiraatiota? onko sinullaluovuuslama? kuuntele kokoelma haastatteluja, joissa haastatellaan eri genrejä edustavia taiteilijoita. Haastateltavat kertovat teoksista, jotka ovat inspiroineet heitä kirjoittamaan, veistämään, maalaamaan tai jopa kokkaamaan.
 • The Collection Tour: järjestä oma kierroksesi ja kiertele Lontoon kansallisgalleriassa omaan tahtiisi. Tämä on suosituin henkilökohtainen kierros.
 • The Essential Audio Tour: Tutustu syvällisesti kokoelman kuuluisimpiin maalauksiin.
 • The Monet to Picasso Tour: keskitytään 1800-luvun taideteoksiin, ja kierroksen pääpaino on impressionismissa ja kubismissa.
 • The Sounds of the Gallery: täysin aistillinen kierros. Aktivoi kaikki aistisi kuuntelemalla ympäristön ääniä, kuten kirkonkellojen soittoa tai Thames-joen ääniä - tunne, kuuntele ja nauti taiteesta!
 • Kristuksen elämä -kierros: Tutustu teoksiin, jotka kuvaavat Jeesuksen Kristuksen elämää sen kaikissa vaiheissa, hänen syntymästään viimeisiin päiviinsä.

Lontoon National Galleryn kuraattorit ja asiantuntijat, joilla on yli 2300 maalausta, esittävät usein uusia ehdotuksia äänikierroksilla, jotka helpottavat teosten ymmärtämistä. Voit tutustua nykyisiin vaihtoehtoihin klikkaamalla tästä, jolloin pääset suoraan sinua kiinnostavien teosten luokse.

Voit valita nämä palvelut menemällä Porticon sisäänkäynnistä ja menemällä toiseen kerrokseen Sainsbury Wingissä sijaitsevaan asiakaspalvelutoimistoon, jossa sinulle kerrotaan kaikista tarjolla olevista vaihtoehdoista.

Paras aika vierailla Lontoon kansallisgalleriassa

Vieraile National Gallery| ©Noel Treacy
Vieraile National Gallery| ©Noel Treacy

Voit vierailla Lontoossa sijaitsevassa National Galleryssa ympäri vuoden, mutta toukokuussa on kuitenkin 3 erityistä päivämäärää, nimittäin seuraavat:

 • Early May Bank Holiday, joka pidetään toukokuun ensimmäisenä maanantaina.
 • Kevään Bank Holiday, josta voit aloittaa keväisen Lontoon to do-listasi. Tämä loma pidetään toukokuun viimeisenä maanantaina.
 • Ja kaikista tärkein: 18. toukokuuta on kansainvälinen museopäivä, jolloin maailman parhaat museot järjestävät teemanäyttelyitä, erikoistapahtumia, eksklusiivisia kierroksia ja tavanomaisen museoillan, eikä tämä galleria ole poikkeus.

Kansallisgalleria on inspiroinut taiteen ystäviä jo lähes 200 vuoden ajan, ja Lontoo tarjoaa toukokuussa parhaat edellytykset galleriavierailulle aina miellyttävästä säästä erikoistapahtumiin.

Tärkeää on se, että jos haluat "väkijoukosta vapaan" kokemuksen, galleriaan kannattaa mennä arkisin aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä, sillä viikonloppuisin ja perjantai-iltaisin on yleensä enemmän väkeä.

Kuljetusaikataulu Lontoon kansallisgalleriaan

Lontoon metro| ©Martijn Rijk
Lontoon metro| ©Martijn Rijk

Kansallisgalleria sijaitsee osoitteessa Trafalgar Square, London WC2N 5DN, näet kartan täältä, sinne pääsemiseksi on useita vaihtoehtoja:

Metro

Tämä on nopein ja helppokulkuisin tapa. Lähimmät asemat ovat Charing Cross ja Leicester Square, molemmat alle 3 minuutin kävelymatkan päässä. Pyydän sinua katsomaan lisätietoja Lontoon metron käytännön oppaasta. Lontoon metron aukioloajat Victoria-, Central-, Jubilee-, Northern- ja Piccadilly-linjoilla, joista on yhteys galleriaan, ovat maanantaista sunnuntaihin klo 05:00 ja 00:00 välillä.

Raitiovaunu tai pikaraitiovaunu

Charing Cross on lähin asema, 3 minuutin kävelymatkan päässä galleriasta. Sen aukioloajat ovat maanantaista perjantaihin klo 08:00-20:00. Lisätietoja täältä.

Bussi

Linjat 3, 6, 9, 11, 13, 13, 15, 23, 24, 87, 91, 139 ja 176 pysähtyvät korttelin päässä galleriasta Trafalgar Squarella, ja ne ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 8:00-20:00. Lisätietoja saat täältä.

Auto

Mielestäni tämä on viimeinen vaihtoehto Lontoon julkisen liikenteen mukavuuden vuoksi. Halutessasi voit kuitenkin pysäköidä Thistle Trafalgar Squareen ja JustParkiin St Martin's Streetillä, korttelin päässä Trafalgar Squarelta. Molemmissa tapauksissa nämä pysäköintialueet toimivat 24 tuntia vuorokaudessa, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Varaa opastettu kierros Lontoossa sijaitsevaan National Galleryyn

Lasten aktiviteettien aukioloajat Lontoon kansallisgalleriassa

Vieraile National Galleryssa lasten kanssa| ©Guifré
Vieraile National Galleryssa lasten kanssa| ©Guifré

Perheelläsi on mahdollisuus tutustua joihinkin maailman hienoimpiin ja suosituimpiin taidekokoelmiin ja nähdä samalla Lontoossa sijaitsevan National Galleryn monipuolisia näyttelyitä, joissa on esillä klassisia ja tunnettuja taideteoksia eri taiteilijoilta, tyyleiltä ja aikakausilta aina renessanssista ja barokista nykyaikaan.

Sekä lapset että aikuiset voivat osallistua hauskoihin ja opettavaisiin aktiviteetteihin vieraillessaan National Galleryssä. Voit esimerkiksi osallistua opastetuille kierroksille ja interaktiivisiin työpajoihin, joissa lapset oppivat taidehistoriaa hauskanpidon ohessa gallerian säännöllisinä aukioloaikoina maanantaista sunnuntaihin kello 10.00-18.00.

Lontoon National Gallery tarjoaa ryhmille myös audio-oppaita, joita voi käyttää galleriakokemuksen parantamiseksi. Tämä galleria on ehdottomasti paikka koko perheelle, varsinkin jos matkustat Lontooseen lasten kanssa.

Tarjolla olevien etujen lisäksi on etuoikeutetut sisäänpääsyliput, omat oppaat perheryhmällesi sekä virvokkeita joko Ochre-ravintolassa tai itsepalveluravintola Muriel's Kitchenissä, jotka molemmat sijaitsevat gallerian pohjakerroksessa.

Varaa opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriaan

National Galleryn lähellä olevien nähtävyyksien aukioloajat, Lontoo

Trafalgar Square| ©Blowing Puffer Fish
Trafalgar Square| ©Blowing Puffer Fish

Yhden kilometrin säteellä löydät aukiot, terassit, Sohon ja jopa Chinatownin. Tässä on kartta, jonka avulla voit valmistella vierailuasi etukäteen, kun tulet Lontoossa sijaitsevaan National Galleryyn. Aloitetaan!

Trafalgar Square

Trafalgar Square on kulttuuriperintökohde, jossa on muun muassa amiraali Beattyn, amiraali Cunninghamin ja **kuningas Yrjö IV:**n patsaita, ja se on yksi neljästä linnakkeesta, joissa nykytaide on läsnä.

Se on myös tunnettu suihkulähteistään ja siitä, että lähellä on joitakin Lontoon salaisia helmiä. Voit vierailla aukiolla osoitteessa WC2N 5DN Lontoo 24 tuntia vuorokaudessa.

Kansallinen muotokuvagalleria

Tässä galleriassa on vuodesta 1856 lähtien ollut esillä hieno kokoelma muotokuvia Britannian historian ikonisista henkilöistä. Se sijaitsee osoitteessa St Martin's Pl, WC2H 0HE, ja se sijaitsee Lontoon National Galleryn takaosassa, joten voit vierailla National Portrait Galleryssa matkalla ulos galleriasta. Aukioloajat ovat klo 11:30-19:00.

M&M's World

Mitäpä sanoisin, karkkitaivas, jossa on merkkituotteita, vaatteita ja suklaata kaikissa muodoissa ja väreissä. Makeuta vierailusi M&M's World Londonissa. Löydät ne osoitteesta 1 Leicester Square, Swiss Ct, W1D 6AP. Heidän aukioloaikansa ovat maanantaista lauantaihin klo 10:00-22:00 ja sunnuntaisin klo 12:00-18:00.

Leicester Square

Tämä on aukio, jota ympäröivät elokuvateatterit, teatterit, terassit ja koko perheen viihdepaikat. Se sijaitsee Lontoossa, WC2H, ja sen aukioloajat vaihtelevat toimipaikoittain.

ChinaTown

Alue on ollut Lontoon kiinalaisen yhteisön keskus 1700-luvun lopulta lähtien, kun kantonilaiset merimiehet muuttivat tänne Itä-Intiasta. Tältä vilkkaalta alueelta löydät eksoottisia ravintoloita ja kauppoja, joissa myydään kaikkea teestä silkkipukuihin. Gerrard Streetillä, Lontoo, W1D 6JW, sijaitsevat useimmat kaupat ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circuksen kadut ovat täynnä aikuisille suunnattuja viihdytysvaihtoehtoja. Kaupungin parhaat pubit sijaitsevat täällä, ja jopa Hard Rock Cafella on oma tilansa näillä kaduilla. Löydät Piccadilly Circusin osoitteesta W1D 7ET Lontoo.

Nykytaiteen instituutti

Institute of Contemporary Art on yksi kaupungin edustavimmista museoista avantgardistisen lähestymistapansa ansiosta. Löydät sen osoitteesta The Mall, St. James 's, SW1Y 5AH, ja sen aukioloajat ovat tiistaista sunnuntaihin kello 12:00 - 23:00. Maanantaisin se on suljettu.

Varaa opastettu kierros Lontoossa sijaitsevaan National Galleryyn