Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Westminster Abbeyn aukioloajat

Haluatko sisällyttää vierailun Westminster Abbeyyn Lontoon kiertoajeluusi? Älä jätä väliin tätä viestiä, josta löydät tietoa kirkon aukioloajoista.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minuuttia luettu

Westminster Abbeyn aukioloajat

Westminster Abbey Cathedral, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta | ©Amy-Leigh Barnard

Westminster Abbey on Britannian pääkaupungin pisimpään pystyssä ollut temppeli, ja vierailu Westminster Abbeyyn on yksi Lontoon-matkan pakollisista kohteista.

Ennen kuin hankit liput Westminster Abbeyyn, on kuitenkin hyvä tietää kirkon aukioloajat, jotta voit suunnitella vierailusi tähän tärkeään englantilaiseen kirkkoon yksityiskohtaisesti. Seuraavassa postauksessa käsittelemme tätä kysymystä. Lue eteenpäin!

1. Mitkä ovat Westminster Abbeyn aukioloajat?

Westminster Abbeyn ulkotilat| ©Alex Dawson
Westminster Abbeyn ulkotilat| ©Alex Dawson

Westminster Abbey on avoinna viikon jokaisena päivänä. Aukioloajat voivat kuitenkin vaihdella päivästä riippuen.

Näin ollen kirkko on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.30-16.30 ja lauantaisin klo 9-14. Sunnuntaisin luostari on avoinna vain jumalanpalveluksia varten.

Mitkä ovat Westminster Abbeyn jumalanpalvelusten aukioloajat?

Jos haluat osallistua messuun Westminster Abbeyssa, on suositeltavaa tarkistaa messun kellonaika haluamanasi päivänä ennen sitä. Rukoukseen pääsee yleensä sisään suuren länsioven sisäänkäynnin kautta.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

2. Milloin Westminster Abbey suljetaan?

Westminster Abbeyyn pääsyä odotellessa| ©discosour
Westminster Abbeyyn pääsyä odotellessa| ©discosour

Westminster Abbey on yleensä avoinna joka päivä, mutta koska kyseessä on toiminnassa oleva kirkko, sen aukioloajat voivat joskus olla lyhyemmät tai tietyt alueet suljetaan yleisöltä.

Esimerkiksi sunnuntaisin luostari sulkee ovensa vierailijoilta jumalanpalvelusten ajaksi. Jos haluat mennä kirkkoon jumalanpalveluksen aikana, voit osallistua siihen, mutta sisällä sinun on käyttäydyttävä kuuntelijana ja oltava kunnioittavasti hiljaa.

Varaa kierros Westminster Abbeyyn

3. Milloin mennä Westminster Abbeyyn?

Westminster Abbey Pääsylippu| ©Adam Loeffler
Westminster Abbey Pääsylippu| ©Adam Loeffler

Westminster Abbey on Lontoon vanhin kristillinen kirkko, jossa on pidetty monarkkien kruunajaiset ja kuninkaallinen pantheon. Näin tärkeä paikka houkuttelee päivittäin runsaasti kävijöitä, joten jos et halua löytää loputtomia jonoja sisäänkäynnin luona, kannattaa mennä sinne aikaisin aamulla.

Kierrosryhmät saapuvat yleensä tunnin kuluessa luostarin aukioloajasta, ja luostari täyttyy nopeasti. Jos menet sinne aikaisin aamulla, saat hiljaisemman ja hengellisemmän kokemuksen, jota etsit kirkolta.

En suosittele käyntiä Westminster Abbeyssa lounasaikaan (klo 12-14:30), koska silloin on eniten ruuhkaa. Jos aikataulusi sallii tämän monumentin katsomisen iltapäivällä, on suositeltavaa mennä lounaan jälkeen kello 14.30 alkaen.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

4. Milloin on paras aika vierailla Westminster Abbeyssa?

Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford

Jos vierailet temppelissä omin päin, paras aika on aikaisin aamulla. Keskiviikkoisin luostari on kuitenkin yleensä avoinna kello 18.00 asti, ja tuona aikana luostariin normaalisti tungeksivia kiertoajeluryhmiä ei päästetä sisään, joten kirkko on paljon vähemmän täynnä.

Mitä tulee parhaaseen vuodenaikaan, jos sinulla on siihen mahdollisuus, suosittelen käymään Westminster Abbeyssa keväällä Lontoossa (maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana), sillä silloin sää on leudompi ja puutarhat ovat vihreämpiä ja kukkaisempia. Esimerkiksi temppelin Collage Garden (Englannin vanhin puisto, joka on ollut olemassa lähes vuosituhannen ajan). Lontoon kesä on kuitenkin myös loistava aika vierailla.

Varaa kierros Westminster Abbeyyn

5. Entä vierailu kuningattaren timanttisen juhlavuoden gallerioissa Abbeyssa?

Kuningattaren timanttisen juhlavuoden galleriat| ©ARC
Kuningattaren timanttisen juhlavuoden galleriat| ©ARC

Westminster Abbeyn vierailunne aikana, jos teillä on siihen mahdollisuus, suosittelen teitä vierailemaan myös kirkon sisällä yli 700 vuotta yleisöltä piilossa olleessa tilassa, kuningattaren timanttisen juhlavuoden galleriassa.

Paikan aukioloajat ovat seuraavat:

  • Maanantaista perjantaihin: Avoinna klo 10.00-14.45 (viimeinen sisäänpääsy)
  • Lauantaisin: klo 9.30-12.30 (viimeinen sisäänpääsy)
  • Sunnuntaisin: suljettu.

Kuningattaren timanttisen juhlavuoden galleriat sijaitsevat keskiaikaisessa triforiumissa luostarin keskilaivan yläpuolella. Siellä on mielenkiintoisia taidekokoelmia, jotka kertovat kirkon historiasta. Täältä on myös uskomattomat näkymät Chapter Houseen ja Westminsterin palatsiin.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

6. Milloin voit käydä viimeisen kerran Westminster Abbeyssa?

Westminster Abbeyn käytävillä -| ©pauluk1234
Westminster Abbeyn käytävillä -| ©pauluk1234

Viimeinen sisäänpääsy Westminster Abbeyyn on maanantaista perjantaihin klo 15.30 ja lauantaisin klo 13. 00.

Pidä tämä mielessä, kun suunnittelet reittiäsi alueella. Muita muistomerkkejä ja nähtävyyksiä luostarin lähistöllä, joissa voit vierailla sen jälkeen, ovat London Eye, Buckinghamin palatsi, Big Ben ja Westminsterin palatsi.

7. Kuinka kauan kestää vierailla Westminster Abbeyssa?

Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford
Westminster Abbeyn sisällä| ©Herry Lawford

Westminster Abbeyn kiertoajelu kestää noin 1 tunnista 30 minuutista 2 tuntiin.

Se on paikka, jolla on paljon historiaa ja jossa on monia mielenkiintoisia paikkoja, joihin voi tutustua Westminster Abbeyn sisällä, kuten Lady Chapel, keskiaikainen Cloisters, Chapter House, St. Edward's Throne tai Poets' Corner (jonne on haudattu kuuluisia kirjailijoita, kuten William Shakespeare, Charles Dickens, Geoffrey Chaucer, Samuel Johnson tai Rudyard Kipling).

Luostari on sisältä kaunis, joten suosittelen, että katsotte sitä kiirehtimättä ja mietitte sitä rauhassa.

.

8. Mitkä ovat lahjatavarakaupan aukioloajat?

Westminster Abbeyn lahjatavarakauppa| ©WestminsterAbbey
Westminster Abbeyn lahjatavarakauppa| ©WestminsterAbbey

Westminster Abbeyssä on kaksi lahjatavarakauppaa, jotka ovat avoinna klo 10.30-17.30. Täältä löydät laajan valikoiman kirkon historiaan, kuninkaalliseen perheeseen ja Lontooseen liittyviä lahjoja.

  • Main Shop: Broad Sanctuary, London SW1P 3JS
  • Cellarium Shop: Dean's Yard, London, SW1P 3PA

9. Aukioloajat nähtävyyksille lähellä Westminster Abbeyta

Westminsterin palatsi| ©João Trindade
Westminsterin palatsi| ©João Trindade

Kirkossa käynnin jälkeen kannattaa tutustua muihin Westminster Abbeyn lähellä sijaitseviin nähtävyyksiin. Joidenkin nähtävyyksien aukioloajat näet alta.

  • London Eye aukioloajat: Talvellaaukioloajatovat klo 11-18 ja kesällä klo 10-20.30.
  • Westminsterin palatsi: Opastettuja kierroksia järjestetään lauantaisin klo 9.15-16.30.

Osta lippuja Westminster Abbey