Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo huhtikuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Kevät saapuu Lontooseen huhtikuussa, ja sen myötä Lontooseen saapuu lukuisia tapahtumia ja festivaaleja, mikä tekee siitä yhden parhaista kuukausista vierailla pääkaupungissa.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuuttia luettu

Lontoo huhtikuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Pyhän Paavalin katedraali | Edificio con punta ©Jacob Hilton

Huhtikuu on täynnä värejä, festivaaleja ja paljon nähtävää ja koettavaa Lontoossa. Britannian ankarien talvien jälkeen ihmiset toivottavat kevään tervetulleeksi, ja Englannin pääkaupungin puistot ja kadut pursuavat elämää. Vuoden neljänteen kuukauteen osuu myös joitakin tärkeimpiä tapahtumia ja festivaaleja, kuten pääsiäinen ja Englannin suojeluspyhimyksen, Pyhän Yrjön päivän, juhlallisuudet.

Myös urheilu on keskeisellä sijalla. Huhtikuu on valittu kahdelle vuoden suurimmalle urheilutapahtumalle: Lontoon maratonille ja Oxfordin ja Cambridgen väliselle historialliselle regatalle. Lisäksi ehdotan upeaa kiipeilysuunnitelmaa.

Hyvän sään tulo avaa myös mahdollisuuden harrastaa aktiviteetteja, jotka eivät olisi mahdollisia kylmänä ja sateisena talvena. Esimerkiksi nauttia kuuluisaa ja perinteistä kello viiden teetä terassilla tai purjehtia Thamesia pitkin yhdellä sen illallisristeilyistä. Jos haluat tietää, mitä tehdä ja nähdä Lontoossa huhtikuussa, tässä ovat parhaat vaihtoehdot.

1. Purjehdi Thamesin vesillä

Thames-joen risteily| ©Hellotickets
Thames-joen risteily| ©Hellotickets

Lontoota voi nähdä tuhannella tavalla, mutta yksi rentouttavimmista ja mielenkiintoisimmista on risteily Thamesilla. Huhtikuun lämmin sää tekee siitä ihanteellisen kuukauden nähdä joitakin Lontoon nähtävyyksiä risteilemällä vesillä.

Tämäntyyppiset risteilyt lähtevät yleensä Westminsterin laiturilta Big Benin vierestä, ja tarjolla on kaksi linjaa, sininen ja vaaleanpunainen. Sininen linja on pidempi ja kestää 1 tunnin, ja sillä näet muun muassa Big Benin, London Eye -näköalapaikan, St Paulin katedraalin ja Tower of London -sillan.

Vaaleanpunainen linja kestää vain puoli tuntia ja tiivistää tärkeimmät nähtävyydet. Voit yhdistää molemmat reitit rajoittamattomaan River Pass -jokipassiin, jolla voit kulkea molemmat reitit niin monta kertaa kuin haluat yhden päivän aikana. Thamesin risteilyjen hinnat vaihtelevat 8 eurosta noin 20 euroon

Risteilyillä on ulkoilma-oleskelutilat kirkkaina päivinä ja ilmastoidut oleskelutilat kylmempinä päivinä, lisäksi niissä on wc:t ja joissakin jopa kahvila, jossa voit nauttia maisemista lempijuomasi kera.

Varaa Thamesin risteily

2. Kiipeä huipulle Lontoon Up at The O2 -tapahtumassa

Kiipeäminen O2 Domen yli| ©rashbre rashbre
Kiipeäminen O2 Domen yli| ©rashbre rashbre

Toinen suunnitelma toivottaa hyvä sää tervetulleeksi Lontoossa on uskaltautua kiipeämään O2-stadionin huipulle, jossa järjestetään esityksiä ja urheilutapahtumia. Kyllä, kuten luit, opas-avustajan ja täydellisten turvavarusteiden avulla voit kiivetä tämän legendaarisen rakennuksen kupoliin.

Kun olet kiivennyt puolitoista tuntia julkisivua ylöspäin, saavut 52 metrin korkeuteen, ja O2:n huipulla voit nauttia Britannian pääkaupungin vaikuttavimmista näkymistä. Panoraamanäkymät Greenwichin puistoon tai olympiapuistoon tarjoavat upeita valokuvia.

Varaa kiipeilyseikkailusi Lontoossa

3. Koe pääsiäinen omakohtaisesti elävän teatterin parissa Trafalgar Squarella

Viacrusis Trafalgar Squarella| ©Sarah Mac Donald
Viacrusis Trafalgar Squarella| ©Sarah Mac Donald

Pääsiäinen on yksi tärkeimmistä juhlista useimmissa länsimaissa, eikä Englanti ole poikkeus. Tämä viikko on Lontoossa yksi vuoden suurimmista juhlallisuuksista, ja lontoolaiset lähtevät kaduille. Vaikka pääsiäinen on periaatteessa samanlainen kuin Espanjassa, siinä on joitakin eroja.

Esimerkiksi Lontoossa ei vietetä pyhäinpäivää vaan pääsiäismaanantai, jota ei vietetä Espanjassa. Sekä pitkäperjantai että pääsiäismaanantai ovat kaupungissa arkipyhiä.

Viikon aikana järjestetään loputtomasti toimintaa, joista merkittävin on Kristuksen kärsimyksen uudelleen esittäminen Trafalgar Squarella. Joka pitkäperjantai siellä järjestetään ulkoilmanäytös, jossa näyttelijät ja vapaaehtoiset esittävät Jeesuksen Kristuksen pidätyksen, oikeudenkäynnin ja ristiinnaulitsemisen. Esitys on ilmainen, kestää puoli tuntia ja toistetaan kahdesti klo 12:00 ja 15:15.

Toinen nähtävyys on perinteiset pääsiäistanssit. Useissa paikoissa Lontoossa esitetään Morris-tanssia, perinteistä keskiaikaista tanssia, joka on hyvin tyypillistä tämän viikon juhlallisuuksille ja jossa koreografian aikana käytetään muun muassa miekkoja, kelloja ja keppiä. Myös ruokakulttuurilla on erityinen asema juhlallisuuksissa. Juhlissa valmistetaan erikoisruokia, kuten Hot Cross Buns ja Simnel-kakku, joka on hedelmä- ja marsipaanitorttu.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

4. Etsi pääsiäismunia

Pääsiäinen Lontoossa| ©Patrizia Ilaria Sechi
Pääsiäinen Lontoossa| ©Patrizia Ilaria Sechi

Vaikka perinteinen pääsiäismunajahti on osa pääsiäisviikkoa, se ansaitsee erillisen maininnan. Se on aktiviteetti, josta nauttivat erityisesti ne, jotka matkustavat Lontooseen lasten kanssa. Perinteen mukaan pääsiäissunnuntaina valmistetaan ja koristellaan pääsiäismunia, jotka sitten piilotetaan lasten löydettäväksi pääsiäismaanantaina. Tämän ympärille järjestetään lukuisia aktiviteetteja, joita suositellaan lämpimästi, jos matkustat lasten kanssa.

Lontoossa on hyvin tyypillistä antaa suklaamunia lahjaksi pääsiäisviikolla, joten lontoolaiset leipomot myyvät suklaamunia tuhansissa eri muodoissa ja koristeissa. Espanjassa meillä ei ole näin syvään juurtunutta perinnettä, joten sen löytäminen ja siitä nauttiminen Lontoossa on erittäin suositeltava kokemus.

.

5. Maista perinnettä viiden tunnin teellä

Teen juominen| ©CocinaViajera
Teen juominen| ©CocinaViajera

Onko mitään brittiläisempää kuin tee kello viideltä? Ei varmaankaan. Jos haluat tulla todelliseksi lontoolaiseksi, matka Lontooseen on ehdoton, jos haluat maistaa teetä kakkujen ja leivonnaisten kera. Huhtikuu on erityinen kuukausi tätä varten. Kevään saapuessa tyypilliset teehuoneet siirtyvät terasseille, ja on luksusta nauttia perinteestä hyvän sään vallitessa. Lontoossa on loputtomasti paikkoja, joissa voi nauttia teetä, mutta tässä on joitakin tunnetuimpia:

Ritz Hotel

Yksi instituutioista par excellence, kun on kyse kello viidenteestä. Se on niin kuuluisa, että se on varattava viikkoja etukäteen, ja vuoroja on päivittäin klo 11:30, 13:30, 15:30, 17:30 ja 19:30. Voit valita, nautitko teen ja makeiset tyylikkäässä loungessa vai upealla terassilla. Varoitetaan kuitenkin, että Ritz London ei ole aivan halpa, noin 75 puntaa per henkilö, mikä valuuttakurssilla on yli 80 euroa, ja että on oltava hyvin pukeutunut.

Fortnum ja Mason

Keskihintainen vaihtoehto on Fortnum and Mason -tavaratalo. Se sijaitsee Piccadilly Streetillä, ja sen sisällä on useita teekauppoja. Suositeltavin on Diamond Jubilee Tea Salon neljännessä kerroksessa. Sen lisäksi, että siellä voi maistella teetä, siellä on myös kauppoja, joista voi ostaa tähän perinteeseen liittyviä tuotteita. Sanotaan, että nämä liikkeet ovat ne, jotka toimittivat teetä Englannin kuningattarelle.

Bea's of Bloomsbury

Jos haluat halvalla, Bea's of Bloomsbury -ketjulla on myymälöitä ympäri Lontoota. Kauniisti sisustetut ja laajan teevalikoiman ja lisukkeiden ansiosta se on yksi Lontoon edullisimmista vaihtoehdoista. Lontoossa on tietysti tuhansia muita vaihtoehtoja nauttia kello viiden teen perinteestä, jotka sopivat kaikkiin budjetteihin ja makuihin.

6. Nauti Pyhän Yrjön päivän juhlallisuuksista

Pyhän Yrjön päivän juhlallisuudet Trafalgar Squarella| ©David Holt
Pyhän Yrjön päivän juhlallisuudet Trafalgar Squarella| ©David Holt

Englannissa vietetään 23. huhtikuuta juhlapäivää suojeluspyhimyksensä Pyhän Yrjön kunniaksi. Hahmo on enemmän legenda kuin historia, mutta sillä on suuri merkitys englantilaisille. Myytin mukaan Pyhä Yrjö oli ritari, jonka maine saavutettiin vapauttamalla prinsessa lohikäärmeeltä. Taru tai myytti, totuus on, että Pyhä Yrjö oli olemassa ja innoitti englantilaisia jotenkin niin paljon, että he tekivät hänestä suojeluspyhimyksensä.

Lontoossa järjestetään suojeluspyhimyksen päivän yhteydessä suuret juhlat hänen kunniakseen. Joka 23. huhtikuuta Trafalgar Square koristellaan punavalkoiseen Englannin lippuun, ja siellä järjestetään lukuisia ilmaisia aktiviteetteja, ruokakojuja ja musiikkia. Kaikki keskiaikaisella teemalla Pyhän Gorgen päivän kunniaksi.

Varaa Lontoon ruokakierros

7. Juhli kirjan päivää Shakespearen kunniaksi

Kirjan päivä Lontoossa| ©David Holt
Kirjan päivä Lontoossa| ©David Holt

Huhtikuun 23. päivä on myös Book Day, ja sitä vietetään osittain siksi, että silloin kuoli yksi historian merkittävimmistä englantilaisista kirjailijoista, William Shakespeare. Tästä syystä kirjallisuuteen liittyvää toimintaa järjestetään myös Trafalgar Squarella ja kirjakaupoissa eri puolilla Lontoota.

Jos Trafalgar Squarelle pystytetyt myyntikojut eivät riitä, voit vierailla joissakin Lontoon tärkeimmistä kirjakaupoista. Suosittelen Daunt Booksia, vanhaa, vuodelta 1912 peräisin olevaa kirjakauppaa, joka arvokkaan kokoelmansa lisäksi on merkittävä arkkitehtuurinsa ja sisustuksensa vuoksi. Se sijaitsee lähellä Baker Streetin asemaa, alle 10 minuutin kävelymatkan päässä. Tässä on artikkeli Lontoon metrosta, joka auttaa sinua liikkumaan kaupungin pääliikennevälineessä.

8. Osallistu tai kannusta Lontoon maratonille.

Lontoon maraton| ©Malcolm Murdoch
Lontoon maraton| ©Malcolm Murdoch

Kuten aiemmin mainitsin, huhtikuu on valittu kahdelle vuoden suurimmalle urheilutapahtumalle Englannin pääkaupungissa. Toinen niistä on Lontoon maraton. Se on järjestetty vuodesta 1981 lähtien, ja se on osa World Marathon Majors -kilpailua, joka kokoaa yhteen maailman kuusi suurinta maratonia New Yorkin, Chicagon, Bostonin, Berliinin ja Tokion ohella.

Joka vuosi noin 40 000 juoksijaa osallistuu maratonille ja yrittää juosta 42 kilometriä. Juoksu ohittaa joitakin Lontoon ikonisimpia maamerkkejä, kuten Lontoon tornin, London Eye:n, Big Benin ja Buckinghamin palatsin. Maalilinja sijaitsee The Mallilla St. Jamesin palatsin vieressä.

Jos olet valmistautunut urheilija, et voi jättää tapahtumaa väliin, ja jos et ole, voit aina tulla mukaan kannustamaan osallistujia ja nauttimaan sponsoreiden järjestämistä yhteisistä aktiviteeteista. Kannattaa muistaa, että Lontoon maratonin tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

9. Koe historiallinen Oxford vs. Cambridge -kilpailu

ihmisiä purjehtimassa veneessä| ©Bruce J Biege
ihmisiä purjehtimassa veneessä| ©Bruce J Biege

Toinen suuri urheilutapahtuma huhtikuussa on historiallinen Oxford vs. Cambridge -regatta. Kyseessä on yksi maailman vanhimmista urheilutapahtumista, tärkein soutukilpailu ja yksi lajin historian historiallisimmista kilpailuista. Kilpailussa Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen soutujoukkueet asettuvat vastakkain Thamesin vesillä. Kilpailu kulkee ** Lontoon kahden kaupunginosan Montlaken ja Putneyn välillä 6779 metrin matkan**, ja yli 250 000 ihmistä kerääntyy joen rannoille seuraamaan kilpailua.

Se järjestetään yleensä huhtikuun alussa, ja jos satut olemaan Lontoossa, sinun on päästävä Thamesille. Joen molemmilla puolilla on monia paikkoja, joista kisaa voi seurata, mutta joitakin parhaita ovat seuraavat: Putney Bridge, Putney Wharf ja Bishop's Park, joista voi seurata kilpailun alkua, Craven Cottage, Fulham FC Stadium ja Hammersmith Bridge keskivaiheilla ja Chiswick Bridge, josta voi seurata maaliin menoa.

.

10. Museoreitti pilvistä päivää varten

Madame Tussauds -museon ulkotilat| ©annahasfreckles
Madame Tussauds -museon ulkotilat| ©annahasfreckles

Jopa huhtikuussa sateella on tapana näyttäytyä Lontoossa useammin kuin haluaisimme. Sellaisina päivinä, kun ei huvita olla ulkona, on aina hyvä idea käydä Lontoon museoissa. Useimmat niistä ovat ilmaisia, ja Lontoossa on museoita jokaiseen kiinnostuksen kohteeseen.

British Museum, Natural History Museum, Science Museum, National Gallery, Madame Tussauds -vahakabinetti. Ne kaikki kuuluvat maailman parhaimpiin museoihin omalla alallaan. Niiden kaikkien käyminen yhdessä päivässä on lähes mahdotonta, jos haluat nauttia niistä kunnolla. Jos joudut valitsemaan, suosittelen, että asetat etusijalle British Museumin tai Luonnonhistoriallisen museon, jos matkustat lasten kanssa. Molemmat ovat kaksi varmaa hittiä.

Osta liput Madame Tussauds -museoon

Lontoon sää huhtikuussa

Sateinen päivä| ©Emiliano Ricci
Sateinen päivä| ©Emiliano Ricci

Kevät Lontoossa ja lämpötilat ovat paljon miellyttävämpiä kuin talvikuukausina. Lontoo on kuitenkin edelleen kaupunki, jossa kylmyys ja sateet eivät oikeastaan koskaan häviä. Lämpötilat ovat yleensä keskimäärin 12-16 celsiusastetta, ja korkeimmat lämpötilat ovat 20 asteen yläpuolella. Lämpötilat ovat edelleen kylmiä, keskimäärin 4-8 celsiusastetta, mutta huhtikuussa on vaikeampaa päästä lähelle 0 celsiusastetta.

Sade on aina läsnä, kuten Lontoossa kuuluukin olla, mutta se on harvinaisempaa. Huhtikuussa sataa suurin piirtein 50 % päivistä. Mutta lasi on katsottava puoliksi täytenä, ja se tarkoittaa kuivia ja kirkkaita päiviä lähes puolet kuukaudesta. Lisäksi päivät pitenevät ja auringonlasku saapuu vasta klo 19:30 illalla tai 20:30 kuun lopussa.

Älä unohda pakata matkalaukkuun lämpimiä vaatteita, mieluiten vedenpitäviä, mutta jätä tilaa myös lyhythihaisille. Äläkä unohda sateenvarjoasi, sillä Lontoossa voi sataa milloin tahansa.

Lontoo huhtikuussa

Pimeän tultua| ©duncanh
Pimeän tultua| ©duncanh

Vaikka huippusesonki alkaa vasta kesällä, huhtikuu on yksi vilkkaimmista matkailukuukausista Lontoossa. Tämä johtuu, kuten ehkä arvata saattaa, pääsiäisestä. Hotellien hinnat nousevat, samoin kuin pääsymaksut joihinkin Lontoon tärkeimpiin nähtävyyksiin. Hyvä sää ja huhtikuun mukanaan tuomat aktiviteettitarjonta kompensoivat kuitenkin lisääntyneet väkijoukot ja korkeammat hinnat.

Jos haluat vierailla Lontoossa huhtikuussa, olet oikeassa, mutta suosittelen suunnittelemaan hyvissä ajoin etukäteen, jotta saat parhaat tarjoukset ja vältyt hotellihuoneiden loppumiselta.