Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo lokakuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Mitä voit tehdä Lontoossa lokakuussa? Ota huomioon nämä upeat aktiviteetit!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Lontoo lokakuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Sky Gardenin ilmakuva Lontoon kaupungista | ©MJ Tangonán

Lontoo on kaupunki täynnä elämää ja jatkuvaa liikettä - aina on jotain kiehtovaa tekemistä!

Lokakuu on myös täynnä hauskoja tapahtumia ja aktiviteetteja, joiden avulla voit viihdyttää itseäsi Britannian pääkaupungissa ollessasi - katso mitä kaikkea Lontoossa voi tehdä lokakuussa!

1. Hemmottele ruokahalua Lontoon Chicken Wing Festivalilla

Osallistuminen Lontoon Chicken Wing Festivaliin| ©WingJam
Osallistuminen Lontoon Chicken Wing Festivaliin| ©WingJam

Festivaaleista puheen ollen, haluatko kanaa? Vain 1 punnalla voit maistella yli 50 ainutlaatuista makuyhdistelmää, jotka kaupungin tunnetut kokit ovat valmistaneet WingJamissa, Lontoon kanansiipifestivaalilla.

Merkitse kalenteriisi 1.-3. lokakuuta, jolloin voit osallistua Lontoon Chicken Wing Festival -tapahtumaan ja liata kätesi joko kävijänä tai osallistujana Kingsland Lawnsissa(Museum of the Home) järjestettäviin ruokakilpailuihin.

Valmistaudu nauttimaan kanansiipiä eri mauissa - BBQ, Buffalo, viskikuorrutettu, jopa donitsin tai mansikkajuustokakun makuisia. Hyödynnä sitä, että sää on Lontoossa vielä lokakuussa hyvä, ja pariksi voi ottaa käsityöoluen tai cocktailin samalla kun nautit parhaasta elävästä musiikista ulkoilmassa.

Varaa Lontoon ruokakierros

2. Osallistu Kew Gardensin Japani-festivaaleille

Kew Gardensin Japani-festivaali| ©Koji Moriya
Kew Gardensin Japani-festivaali| ©Koji Moriya

Jos haluat lomaillessasi Lontoossa vierailla Kioton puutarhassa (joka on yksi Britannian pääkaupungin uteliaimmista salaisista paikoista ), kannattaa myös käydä Kew Gardensin Japan-festivaalilla, joka on yksi lokakuussa järjestettävistä kiehtovimmista tapahtumista.

Syksy on täydellinen aika eksyä Lontoon puutarhoihin ja puistoihin. Maisema muuttuu ja antaa tilaa hämmästyttävälle värien räjähdykselle, jonka haluat varmasti vangita kamerallasi.

Erityisesti Kew Gardensin Japani-festivaali, jossa voit kokonaisen kuukauden ajan juhlia japanilaista kulttuuria ja taidetta samalla kun katselet tämän vaikuttavan kasvitieteellisen puutarhan kasvillisuutta.

Lisäksi festivaalin aikana järjestetään runsaasti toimintaa, kuten näyttelyitä, musiikki- ja tanssiesityksiä, ikebana-taiteen (japanilaisen kukka-asetelman) työpajoja ja paljon muuta. Syksy on hienoa aikaa!

Varaa liput Kew Gardens

3. Seuraa Viiltäjä-Jackia Lontoon kaduilla

Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown
Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown

Toinen suunnitelma, joka kannattaa tehdä Lontoossa lokakuussa, jos vierailusi osuu samaan aikaan Halloweenin kanssa, on Viiltäjä-Jackin yökierros, joka näyttää sinulle kaupungin pelottavimman puolen.

Sen lisäksi, että opit tämän kuuluisan ja häikäilemättömän sarjarikollisen historiasta, tutustut aktiviteetin aikana myös muihin Lontoon mustan legendan karmiviin paikkoihin, kuten Plague Pits, ensimmäiseen psykiatriseen sairaalaan, Traitor's Gateen, Lontoon Toweriin tai joihinkin East Endin kummitusalueisiin.

Oletko valmis pelottavaan aikaan?

Varaa yökierros Lontoossa

4. Tutustu Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr
Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr

Jos vierailet Lontoossa lokakuussa, voit käyttää Halloweenin hyväkseen ja tutustua Tower of Londoniin, muinaiseen linnoitukseen, joka on ollut pystyssä lähes vuosituhannen ajan ja joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, koska se on yhdistelmä kauhua ja mysteeriä, joka on saanut inspiraationsa sen hyytävästä historiasta ja täällä tapahtuneista tapahtumista.

Kuningas Henrik VIII:n toinen vaimo teloitettiin monien muiden tavoin Lontoon Towerissa, ja Anne Boleynin haamun sanotaan vaeltelevan Green Towerissa pää kainalossaan.

Mutta älä huoli, on mahdollista, ettet näe siellä mitään yliluonnollisia tapahtumia, vaikka näetkin paljon söpöjä pieniä variksia, jotka parveilevat muistomerkin ympärillä - ne ovat melkoinen nähtävyys siellä!

Osta lippuja Lontoon Toweriin

5. Ota olut malja Oktoberfestissä

Olutta paahtoleipää| ©Tembela Bohle
Olutta paahtoleipää| ©Tembela Bohle

Oktoberfest syntyi 1800-luvulla Münchenissä, mutta sen ilo, hyvä tunnelma ja olutkulttuuri ovat saaneet tämän festivaalin ylittämään rajat, ja nykyään sitä juhlitaan lokakuussa kaikkialla maailmassa.

Lontoo ei ole poikkeus! Canada Water, Ealing ja Canary Wharf ovat paikkoja, joihin on valittu teltat, joissa voit viettää hauskaa jättiläisoluiden, rinkeleiden ja hyvän musiikin parissa.

Jos haluat liittyä juhliin, suosittelen menemään ajoissa, jotta löydät hyvän paikan teltoista, sillä Oktoberfest on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista ja se on aina hyvin täynnä.

.

6. Ota kulttuuripuoli esiin ja käy Lontoon taidemessuilla

Frieze Londonissa| ©Yin Xiuzhen
Frieze Londonissa| ©Yin Xiuzhen

Lontoon museot ovat ihmeellisiä, ja pääset nauttimaan todellisista taidejalokivistä.

Jos olet kuitenkin jo käynyt siellä useaan otteeseen ja haluat nähdä jotain erilaista, lokakuussa järjestetään kaksi Britannian pääkaupungin tärkeintä taidemessua, jotka houkuttelevat taiteilijoita kaikkialta maailmasta.

Toinen on Frieze London Regent's Parkissa ja toinen The Other Art Fair Itä-Lontoossa.

Jos haluat tuoda esiin kulttuurisen puolesi ja viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston kaupungissa oleskelustasi, suosittelen sinua piipahtamaan täällä ja tutustumaan alan viimeisimpään kehitykseen.

.

7. Juhli Lontoon cocktailviikkoa... koko kuukauden ajan!

Nauti hyvästä cocktailista| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films
Nauti hyvästä cocktailista| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films

Jos yksi suosikkilomasuunnitelmistasi on pukeutua hienosti ja mennä ulos nauttimaan illasta pikkutunneille asti, lokakuussa sinulla on mahdollisuus kokea maailman suurin cocktailfestivaali Lontoossa: London Cocktail Week.

Yhden viikon pituinen ohjelma on ollut niin menestyksekäs, että sitä on laajennettu koko kuukaudeksi, ja nyt siihen osallistuu yli 200 baaria ja pubia, jotka paitsi tarjoilevat kaupungin lahjakkaimpien baarimestareiden valmistamia herkullisia cocktaileja myös järjestävät pop-up-tapahtumia, tapahtumia ja työpajoja.

London Cocktail Week -rannekkeella pääset nauttimaan yksinoikeudella 7 punnan hintaisia cocktaileja joissakin Britannian pääkaupungin upeimmista baareista. Houkutteleeko ajatus sinua? Sitten suosittelen, että katsot festivaalin verkkosivuja ja otat huomioon parhaat baarit, joihin kannattaa mennä.

8. Laita paras naamiaisasusi päälle ja lähde ulos pitämään hauskaa Halloweenina!

Valmiina Halloweeniin| ©radiographie
Valmiina Halloweeniin| ©radiographie

Jos oleskelusi Lontoossa osuu Halloweenin aikaan, muista pakata matkalaukkuun asu, sillä 31. lokakuuta vietettävänä yönä haluat varmasti juhlia jossakin Britannian pääkaupungin klubeista.

Mutta minne mennä? Seuraavassa on muutamia alueita, joilla kannattaa mennä ulos Lontoossa yöllä:

  • Notting Hill & Marble Arch: Ihanteellinen nuoremmalle yleisölle. Siellä on sekä baareja että pubeja, joissa voit käydä syömässä.
  • Camden: Niille, jotka etsivät rentoa ja indie-ilmapiiriä nauttiakseen Lontoon yöelämästä.
  • Brixton: Jos haluat kuunnella elävää musiikkia, Brixtonin baarit eivät tuota pettymystä.
  • Piccadilly Circus: Jos haluat liikkua kansanomaisessa ilmapiirissä ja kuunnella kaupallista musiikkia ja pitää hauskaa ystävien kanssa.

9. Nauti Illuminature Festival of Lightsista

Illuminature Festival| ©SecretLondon
Illuminature Festival| ©SecretLondon

Kukapa ei rakastaisi hyvää valojuhlaa? Lokakuun aikana Illuminature-festivaali järjestetään Barnesissa sijaitsevassa London Wetland Centre -keskuksessa, joka on villieläinten tarkkailukeskus, jossa asuu lukuisia lintuja, sammakkoeläimiä, perhosia ja muita olentoja.

Hämärän laskeutuessa voit tutustua luontoon erilaisella ja hyvin omaperäisellä tavalla, kun kuljeskelet lammikoissa ja ruovikossa, jotka on koristeltu valtavilla valotunneleilla, värikkäillä vesililjoilla ja suurilla lampuilla, jotka kuvaavat eläimiä, kuten joutsenia, pöllöjä, flamingoja ja muita.

Osallistuaksesi aktiviteettiin tarvitset lipun, jonka voit varata keskuksen verkkosivuilta, ja lähtiessäsi sinulla on upeita kuvia, jotka voit ladata Instagramiin!

10. Hengaile maailman suurimpien supersankareiden keskellä

Ihmiset puvussa Lontoon ComicConissa| ©sharky-san
Ihmiset puvussa Lontoon ComicConissa| ©sharky-san

Jos olet sarjakuvien ja videopelien ystävä, lokakuun lopulla sinulla on treffit MCM London ComicCon -tapahtuman kanssa ExCeL Londonissa kaupungin itäosassa.

Kyseessä on Britannian suurin pop-kulttuurikokous, jossa on kolme päivää täynnä tapaamisia, paneeleita, cosplay-tapahtumia ja paljon muuta toimintaa! Itse asiassa MCM London ComicCon -tapahtuman osallistujat voivat pukeutua cosplay-asuihin ja jopa osallistua EuroCosplay-kilpailuihin. Sinulla on varmasti hauskaa ja saat lomastasi hienoimpia kuvia.

Älä siis epäröi pakata parasta asuasi Lontoon-matkallesi - Halloweenin ja MCM:n välillä saat siitä paljon irti!


Millainen lämpötila on lokakuussa Lontoossa?

Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge
Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge

Syksy on loistava aika matkustaa Lontooseen. Lämpömittarit liikkuvat 16 °C:n ylä- ja 11 °C:n alamäissä.

Lämpötilat ovat siksi erittäin miellyttävät kaupunkikierroksille, koska ei ole enää niin kuuma kuin kesällä ja yöt ovat viileämpiä. Lisäksi lokakuussa on vähemmän kävijöitä ja hinnat ovat alhaisemmat kuin edellisinä kuukausina.

Mitkä ovat lokakuun matkailijamäärät?

Big Ben Westminsterin palatsin vieressä London Eye -näköalapaikalta katsottuna.| ©TheeErin
Big Ben Westminsterin palatsin vieressä London Eye -näköalapaikalta katsottuna.| ©TheeErin

Lokakuussa Lontooseen tutustuminen on ilo. Toisin kuin kesällä, syksyllä turisteja on vähemmän, mikä tarkoittaa alhaisempia lento- ja majoitushintoja - on helpompi tehdä löytöjä!

Lisäksi tunnelma Lontoossa on rauhallisempi, koska turisteja ei ole yhtä paljon kuin kesällä ja jonot tärkeimpiin nähtävyyksiin ovat lyhyemmät. Kaikki on hyvää.

Mitkä ovat Lontoon hinnat lokakuussa?

Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček
Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček

Matkustaminen Lontooseen lokakuussa ei ole hyvä idea vain sään vaan myös talouden kannalta. Jos sinulla on tiukempi budjetti, löydät helpommin edullisia hintoja, koska kaupungissa ei ole niin paljon ihmisiä kuin kesällä tai jouluna.

Mitä pakata mukaan Lontooseen lokakuussa?

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Jos vierailet Lontoossa lokakuussa, kannattaa pakata mukaan useita vaatekerroksia, sillä sää voi olla hieman vaihteleva. Päivisin lämpötila on edelleen miellyttävä, ja iltaisin on yleensä viileämpää. Myös sateet lisääntyvät tähän vuodenaikaan, joten on tärkeää pakata sateenvarjo mukaan.

Toinen pakollinen matkalaukkutarvike, kun matkustat Lontooseen lokakuussa, on hyvä naamiaisasu. Tarvitset sitä, jos olet menossa Halloween-juhliin tai osallistut MCM London ComicConiin.