Lontoo lokakuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Mitä voit tehdä Lontoossa lokakuussa? Ota huomioon nämä upeat aktiviteetit!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minuuttia luettu

Lontoo lokakuussa: suosituksia ja vinkkejä kaupungista nauttimiseen

Ilmakuva Lontoon kaupungista Sky Gardenista. | ©MJ Tangonán

Lontoo on kaupunki täynnä elämää ja jatkuvaa liikettä - aina on jotain kiehtovaa tekemistä!

Lokakuu on myös kuukausi täynnä hauskoja tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka pitävät sinut viihdyttävänä Britannian pääkaupungissa ollessasi - tutustu kaikkiin Lontoon aktiviteetteihin lokakuussa!

1. Ota parhaat tilannekuvat Lontoosta risteilyalukselta käsin

Risteilyt Lontoossa|©Arno van Marrewijk
Risteilyt Lontoossa|©Arno van Marrewijk

Mikä olisikaan parempi aika kuin lokakuu, jolloin lämpötilat ovat vielä leudot, nauttia Thamesin risteilystä, jonka suunnitelma valloittaa sinut.

Sinulla on upeat näkymät tämän häikäisevän kaupungin tärkeimpiin monumentteihin, kuten London Eye, Big Ben, Lontoon torni... ja saat matkasi parhaat valokuvat, kun taas elävän selostuksen ansiosta opit kaikki yksityiskohdat ja kaupungin historian.

Sinulla on lukuisia vaihtoehtoja eri aikatauluilla, hinnoilla ja palveluilla nauttia tästä kokemuksesta. Tässä muutamia ehdotuksia:

Varaa Thamesin risteily

2. Astu Harry Potterin maailmaan

Harry Potter Lontoossa|©New York Habitat
Harry Potter Lontoossa|©New York Habitat

Jos olet innostunut Harry Potterista, olet tullut täydelliseen kohteeseen. Lontoossa on monia J. K. Rowlingin romaanisaagaan perustuvia aktiviteetteja.

Toisaalta sinulla on mahdollisuus osallistua Harry Potter -kierrokselle tai, suosittelen, voit ostaa lipun Warner Bros Studio Harry Potter Parkiin. Kumman vaihtoehdon valitset?

Varaa liput Kew Gardensiin

3. Tee retki Stonehengeen

Stonehenge|©Mark H. Anbinder
Stonehenge|©Mark H. Anbinder

Ja me jatkamme toisen kirjallisuussaagan parissa: oletko nähnyt Outlander-sarjan? Jos olet, sinun on varattava matka Stonehengeen Lontoosta, kaupungista, josta Diana Gabaldonin teos alkaa.

Tähän retkeen sisältyy edestakainen kuljetus Lontoosta, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset perille, käytössäsi on myös ääniopas, joten et menetä mitään yksityiskohtia, ja sinulla on mahdollisuus sisällyttää retkelle tyypillinen menu.

Kierros kestää noin 6 tuntia ja maksaa alkaen 82 euroa.

.

Varaa retki Stonehengeen

4. Osallistu Kew Gardensin Japani-festivaaleille

Kew Gardensin Japanin festivaali| ©Koji Moriya
Kew Gardensin Japanin festivaali| ©Koji Moriya

Jos Lontoon-lomasi aikana haluat varmasti vierailla Kioton puutarhassa (yksi Britannian pääkaupungin uteliaimmista salaisista paikoista ), saatat olla kiinnostunut myös Kew Gardens' Japan Festivalista, joka on yksi lokakuussa järjestettävistä kiehtovimmista tapahtumista.

Syksy Lontoossa on ihanteellista aikaa eksyä Lontoon puutarhoihin ja puistoihin. Maisema muuttuu ja antaa tilaa upeiden värien räjähdykselle, jonka haluat varmasti vangita kamerallasi. Erityisesti Kew Gardensin Japani-festivaali, jossa voit kokonaisen kuukauden ajan juhlia japanilaista kulttuuria ja taidetta samalla kun mietiskelet tämän vaikuttavan kasvitieteellisen puutarhan kasvillisuutta.

Lisäksi festivaalin aikana järjestetään runsaasti aktiviteetteja, kuten näyttelyitä, musiikki- ja tanssiesityksiä, ikebana-työpajoja (japanilaista kukkasidontaa) ja paljon muuta. Varaa liput Kew Gardensiin ja merkitse aikatauluusi tämä syksyinen herkku!

Varaa liput Kew Gardensiin

5. Jäljitä Viiltäjä-Jackia Lontoon kaduilla

Vierailu Viiltäjä-Jackin museossa kiertoajelulla| ©Matt Brown
Vierailu Viiltäjä-Jackin museossa kiertoajelulla| ©Matt Brown

Toinen suunnitelma tehdä Lontoossa lokakuussa, jos vierailusi osuu samaan aikaan Halloweenin kanssa, on varata kierros Viiltäjä-Jackin Lontooseen, joka näyttää sinulle kaupungin pelottavimman puolen.

Sen lisäksi, että opit tämän kuuluisan ja häikäilemättömän sarjarikollisen historiasta, tutustut toiminnan aikana myös muihin Lontoon mustan legendan karmiviin paikkoihin, kuten ruttokuoppiin, ensimmäiseen psykiatriseen sairaalaan, Traitor's Gateen, Lontoon Toweriin tai joihinkin East Endin kummitusalueisiin. Oletko valmis viettämään pelottavaa aikaa?

Varaa retki Viiltäjä-Jackin Lontoon kierrokselle

6. Pue päällesi paras asusi ja lähde pitämään hauskaa Halloweenina

Valmiina Halloweeniin| ©radiographie
Valmiina Halloweeniin| ©radiographie

Jos oleskelusi Lontoossa osuu samaan aikaan Halloweenin kanssa, muista pakata mukaan asu, sillä 31. lokakuuta vietettävänä yönä haluat varmasti juhlia joissakin Britannian pääkaupungin klubeissa.

Mutta minne mennä? Tässä on muutamia parhaita paikkoja, joissa voit käydä yöllä Lontoossa:

  • Notting Hill & Marble Arch: Ihanteellinen nuoremmalle yleisölle. Siellä on sekä baareja että pubeja, joissa voi käydä syömässä.
  • Camden: Niille, jotka etsivät rentoa ja indie-ilmapiiriä nauttiakseen Lontoon yöelämästä.
  • Brixton: Jos haluat kuunnella elävää musiikkia, Brixtonin baarit eivät tuota pettymystä.
  • Piccadilly Circus: Jos haluat liikkua suositussa ilmapiirissä ja kuunnella kaupallista musiikkia viettääksesi hauskaa ystävien kanssa.

Ja jos haluat varmistaa, ettet jää paitsi suunnitelmastasi, sinulla on mahdollisuus varata aavekierros:

Varaa aavekierros

7. Tutustu Lontoon Toweriin

Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr
Lontoon Towerin sisällä| ©Doug Kerr

Jos vierailet Lontoossa lokakuussa, voit hyödyntää halloweenia tässä kuussa ja tutustua Tower of Londoniin, muinaiseen linnoitukseen, joka on ollut pystyssä lähes vuosituhannen ajan ja joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, koska se on yhdistelmä kauhua ja salaperäisyyttä, joka on saanut inspiraationsa sen karmivasta historiasta ja täällä tapahtuneista tapahtumista.

Kuningas Henrik VIII:n toinen vaimo teloitettiin monien muiden tavoin Towerissa, ja Anne Boleynin haamun sanotaan vaeltelevan Green Towerissa pää kainalossaan.

Mutta älä huoli, todennäköisesti et näe siellä mitään yliluonnollisia tapahtumia, vaikka näetkin paljon söpöjä pieniä variksia parveilemassa muistomerkin ympärillä - ne ovat siellä melkoinen nähtävyys!

Varaa lippusi Lontoon Toweriin

8. Nosta olut malja Oktoberfestissä

Olutmalja| ©Tembela Bohle
Olutmalja| ©Tembela Bohle

Oktoberfest syntyi 1800-luvulla Münchenissä, mutta sen ilo, hyvä tunnelma ja olutkulttuuri ovat saaneet festivaalin ylittämään rajat, ja nykyään sitä vietetään lokakuussa kaikkialla maailmassa.

Lontoo ei ole poikkeus! Canada Water, Ealing ja Canary Wharf ovat paikkoja, joihin on valittu teltat, joissa voit viettää hauskaa jättiläisoluiden, rinkeleiden ja hyvän musiikin parissa.

Jos haluat liittyä juhliin, suosittelen menemään ajoissa paikalle, jotta saat hyvän paikan teltoissa, sillä Oktoberfest on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista, ja se on aina ääriään myöten täynnä. Ja jos kokemuksesi on vähissä, voit varata pyöräretken, johon kuuluu olutpubikierros.

Varaa pyöräretki, johon sisältyy vierailu olutpubissa

9. Nauti Illuminature-valofestivaalista

Illuminature-festivaali| ©SecretLondon
Illuminature-festivaali| ©SecretLondon

Kukapa ei rakastaisi kunnon valofestivaalia? Lokakuussa Illuminature Festival järjestetään Barnesissa sijaitsevassa London Wetland Centre -keskuksessa, joka on villieläinten tarkkailukeskus, jossa asuu lukuisia lintuja, sammakkoeläimiä, perhosia ja muita olentoja.

Hämärän laskeutuessa voit tutustua luontoon erilaisella ja hyvin omaperäisellä tavalla, kun kuljeskelet lammikoissa ja ruovikossa, jotka on koristeltu valtavilla valotunneleilla, värikkäillä vesililjoilla ja suurilla lyhdyillä, jotka kuvaavat muun muassa joutsenia, pöllöjä ja flamingoja.

Osallistuaksesi aktiviteettiin tarvitset lipun, jonka voit varata keskuksen verkkosivuilta, ja lähtiessäsi sinulla on upeita kuvia, jotka voit ladata Instagramiin!

10. Tuo esiin kulttuurinen puolesi ja käy Lontoon taidemessuilla

Frieze Londonissa| ©Yin Xiuzhen
Frieze Londonissa| ©Yin Xiuzhen

Lontoon museot ovat ihmeellisiä, ja pääset nauttimaan todellisista taidejalokivistä. Jos olet kuitenkin käynyt niissä jo muutaman kerran ja haluat nähdä jotain erilaista, lokakuussa järjestetään kaksi Britannian pääkaupungin tärkeintä taidemessua, jotka houkuttelevat taiteilijoita kaikkialta maailmasta.

Toinen on Frieze London Regent's Parkissa ja toinen The Other Art Fair Itä-Lontoossa.

Jos haluat tuoda esiin kulttuuripuolesi ja viedä kotiin ainutlaatuisen matkamuiston kaupungissa oleskelustasi, suosittelen piipahtamaan messuilla ja tutustumaan alan viimeisimpiin uutuuksiin.

11. Juhli Lontoon cocktailviikkoa... koko kuukauden ajan!

Nauti hyvästä cocktailista| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films
Nauti hyvästä cocktailista| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films

Jos yksi suosikkilomasuunnitelmistasi on pukeutua hienosti ja lähteä ulos myöhään illalla, lokakuussa on tilaisuutesi kokea maailman suurin cocktailfestivaali Lontoossa: London Cocktail Week.

Yhdestä viikosta alkanut tapahtuma on ollut niin menestyksekäs, että sitä on laajennettu koko kuukaudeksi, ja nyt siihen osallistuu yli 200 baaria ja pubia, jotka tarjoilevat herkullisia cocktaileja, jotka kaupungin lahjakkaimmat baarimestarit ovat valmistaneet, sekä pop-up-tapahtumia, tilaisuuksia ja työpajoja.

London Cocktail Week -rannekkeella pääset nauttimaan yksinoikeudella 7 punnan hintaisia cocktaileja joissakin Britannian pääkaupungin upeimmista baareista. Houkutteleeko idea sinua? Sitten suosittelen tutustumaan festivaalin verkkosivuille ja etsimään parhaita baareja, joihin kannattaa mennä.

.

12. Vietä aikaa Maan suurimpien supersankareiden kanssa

Pukeutuneita ihmisiä Lontoon ComicConissa| ©sharky-san
Pukeutuneita ihmisiä Lontoon ComicConissa| ©sharky-san

Jos olet sarjakuvien ja videopelien ystävä, sinulla on treffit MCM London ComicConiin ExCeL Londonissa kaupungin itäosassa lokakuun lopussa.

Kyseessä on Britannian suurin popkulttuurikokous, jossa on kolme päivää täynnä tapaamisia, paneeleita, cosplay-tapahtumia ja monenlaista muuta toimintaa! MCM London ComicCon -tapahtuman osallistujat voivat pukeutua cosplay-asuihin ja jopa osallistua EuroCosplay-kilpailuihin. Sinulla on varmasti hauskaa ja saat lomasi hienoimpia kuvia.

Älä siis epäröi pakata parasta asuasi Lontoon-matkallesi - Halloweenin ja MCM:n välillä saat siitä paljon irti!


Millainen lämpötila on lokakuussa Lontoossa?

Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge
Syksy Waterloo Gardensissa| ©carlfbagge

Syksy on loistavaa aikaa matkustaa Lontooseen ja nauttia kaikesta siitä, mitä Lontoossa voi tehdä. Lämpömittarit ovat korkeimmillaan noin 16ºC ja matalimmillaan 11ºC.

Lämpötilat ovat siis erittäin miellyttävät nähtävyyksien katseluun kaupungissa, koska ei ole enää niin kuuma kuin kesällä ja yöt viilentyvät. Lisäksi lokakuussa on vähemmän kävijöitä ja hinnat ovat alhaisemmat kuin aiempina kuukausina.

Varaa matka Downton Abbeyyn ja Oxfordiin

Kuinka kiireinen matkailusesonki on lokakuussa?

Big Ben Westminsterin palatsin luona London Eye -näköalapaikalta katsottuna| ©TheeErin
Big Ben Westminsterin palatsin luona London Eye -näköalapaikalta katsottuna| ©TheeErin

Lontooseen tutustuminen lokakuussa on ilo. Toisin kuin kesällä, syksyllä turisteja on vähemmän, mikä näkyy halvempina lento- ja majoitushintoina - on helpompi löytää hyvä tarjous!

Lontoon tunnelma on myös rauhallisempi, koska turisteja on vähemmän kuin kesällä, ja jonot kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ovat lyhyemmät. Itse asiassa se on ihanteellinen aika varata musikaali Lontoossa, kuten esim:

Varaa lippusi musikaaliin Lontoossa

Mitkä ovat Lontoon hinnat lokakuussa?

Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček
Ostosten maksaminen| ©David Dvořáček

Matkustaminen Lontooseen lokakuussa ei ole hyvä idea vain sään, vaan myös talouden kannalta. Jos sinulla on tiukempi budjetti, löydät helpommin hyviä hintoja, sillä kaupungissa ei ole niin paljon ruuhkaa kuin kesällä tai jouluna.

Varaa opastettu kierros British Museumiin

Mitä pakata mukaan Lontooseen lokakuussa?

Laukkujen pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Laukkujen pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Jos matkustat Lontooseen lokakuussa, kannattaa pakata mukaan useita vaatekerroksia, sillä sää voi olla hieman vaihteleva. Päivisin lämpötilat ovat vielä miellyttäviä, ja illat ovat yleensä viileämpiä. Myös sateet lisääntyvät tähän vuodenaikaan, joten on tärkeää pakata mukaan sateenvarjo.

Toinen pakollinen matkalaukkutarvike, kun matkustat Lontooseen lokakuussa, on hyvä naamiaisasu. Tarvitset sitä, jos olet menossa Halloween-juhliin tai osallistut MCM London ComicConiin.

Varaa Lontoon kiertoajelubussi