Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooma elokuussa: parasta tekemistä, jotta saat siitä kaiken irti

Elokuu on yksi vilkkaimmista kuukausista Italian pääkaupungissa, ja sinne saapuu paljon turisteja ja myös kansalaiset osallistuvat erilaisiin aktiviteetteihin. Jos aiot matkustaa Roomaan elokuussa, muista lukea, mitä kaikkea voit tehdä tuona kuukautena, jotta voit ottaa siitä kaiken irti.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Rooma elokuussa: parasta tekemistä, jotta saat siitä kaiken irti

Piazza Fontana di Trevi Roomassa | ©Michele Bitetto

Kun matkustat Roomaan elokuussa, muista, että kuukausi on hyvin kuuma, mutta älä huoli, sillä kuumuutta voi paeta monilla aktiviteeteilla.

Parasta Roomassa tässä kuussa järjestettävissä tapahtumissa on se, että kaikki ovat tervetulleita, myös turistit. Vaikka tämä ihana kaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, muista lukea tämä opas, jotta saat kaiken irti lomastasi Roomassa elokuussa.

1. Ota kaikki irti Ferragostosta, jota juhlitaan koko maassa

Ferragostosta nauttiminen| ©John Prato
Ferragostosta nauttiminen| ©John Prato

Ferragosto on jo vuosia yllättänyt matkailijat, sillä se on aika, jolloin italialaiset ottavat lomastaan kaiken irti. Sitä vietetään 15. elokuuta alkaen, ja näiden päivien aikana järjestetään suuria lounaita ja juhlia eri puolilla Roomaa ja ympäri Italiaa. Yleensä kansalaiset lähtevät mieluummin Italian rannikoille, mutta myös pääkaupungissa juhlitaan.

Älä huoli, jos lähdet kävelylle ja jotkut kaupat ovat kiinni tai kaduilla on vähän roomalaisia. Ferragoston aikana joillakin aukioilla voi olla markkinoita tai suuria ihmisryhmiä, jotka hyödyntävät kesälomaansa.

Yksi suurimmista eduista matkailijoille Ferragoston aikana on se, että monet kuuluisat nähtävyydet ovat vähemmän täynnä. Siksi he voivat mennä sinne ja välttää pitkät jonot, joita olisi elokuun muina päivinä.

.

Gran Ballo on yksi parhaista aktiviteeteista Ferragoston aikana

Turistit, jotka eivät käy roomalaisilla aukioilla tai kiinnitä huomiota siihen, mitä kaupungin kaduilla tapahtuu, jäävät paitsi Gran Ballo di Ferragostosta. Sen nimi tekee selväksi, että se on festivaali festivaalin sisällä, tapa, jolla roomalaiset juhlivat Ferragostoa.

Gran Ballo koostuu erilaisista tapahtumista, joita järjestetään eri puolilla kaupunkia, myös Rooman parhailla aukioilla. Esimerkiksi Piazza del Popolon a ukiolla on ryhmiä, jotka esittävät eri tanssilajeja.

Varaa kiertoajelu Rooman aukioille ja suihkulähteille

2. Astu sisään Castel Sant'Angeloon

Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román
Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román

Castel Sant'Angelo on yksi Rooman kuuluisimmista monumenteista, ja siellä voi vierailla ympäri vuoden. Suosittelen elokuussa käyntiä siksi, että tässä kuussa siellä voi vierailla myös yöllä. Sen lisäksi, että sinulla on mahdollisuus nähdä sen valojen valaistu ulkopuoli, sinne on mahdollista päästä sisään kello 19.30-23.00. Liput maksavat noin 12 €.

Monissa roomalaisissa monumenteissa on mahdollista vierailla, kun aurinko on jo laskenut ja kuu on taivaalla pääosassa. Suosittelen, että otat selvää , miten voit ostaa liput Castel de Sant'Angeloon, jotta et missaa tätä upeaa mausoleumia.

Linnan sisällä on tavallista nähdä puolustusrakenteita ja vankiloita, joihin historiaa merkinneet ihmiset vangittiin. Siellä on myös koristeltuja huoneita, kirjastoja ja paljon muuta. Vierailu tässä historiallisessa rakennuksessa yöllä on loistava vaihtoehto. Kesä-, heinä- ja syyskuussa on myös mahdollista tehdä yökierros.

Varaa liput kohteeseen Castel Sant Angelo

3. Tutustu Vatikaanin museoiden kaikkiin yksityiskohtiin

Vierailu Vatikaanin museoissa| ©Ana Rey
Vierailu Vatikaanin museoissa| ©Ana Rey

Kuten Castel Sant'Angelon kohdalla, myös Vatikaanin museoiden lippujen ostamista varten kannattaa kysyä neuvoa, sillä museot ovat avoinna iltaisin, ja tällaisia vierailuja on elokuussa tarjolla joka päivä. Ilta-aukioloajat alkavat kello 19:00 ja päättyvät kello 23:00 (galleriat tyhjennetään kello 22:30 alkaen), ja ne ovat voimassa huhtikuun puolivälistä lokakuuhun.

Jos haluat vierailla Rooman museoissa, sinun on hyvä tietää, että päivisin museoissa on paljon väkeä, joten kaikkia sisätilojen koristeita ei ole mahdollista tarkastella yksityiskohtaisesti. Yökierroksilla ei kuitenkaan ole paljon ihmisiä, vaan väkeä on alle 100.

Kun käytävillä on paljon vähemmän kävijöitä, sinulla on mahdollisuus pysähtyä katsomaan katto- ja seinämaalauksia sekä koristeita. Sikstuksen kappeli kuuluu myös yökierrokseen.

Varaa opastettu kierros Vatikaaniin

4. Nauti musiikista Villa Ada Roma -festivaalilla

Villa Ada Rooma -festivaaleilla| ©VillaAda
Villa Ada Rooma -festivaaleilla| ©VillaAda

Tämä yli kaksi ja puoli vuosikymmentä vanha musiikkifestivaali kestää elokuun puoliväliin saakka. Kuukauden kahden ensimmäisen viikon ajan sinulla on mahdollisuus osallistua ja kuunnella musiikkilajeja sävellyksistä italialaiseen indieen.

Jokaisella festivaalilla on erilainen nimi, joka antaa esimakua siitä, mistä voit nauttia. Kyseessä on suuri kulttuuritapahtuma, jossa on yleensä yli 60 konserttia, kulttuurikeskusteluja ja kokouksia. Ohjelma vaihtuu joka päivä, joten tarjolla on vaihtoehtoja kaikille mieltymyksille.

Konserttien liput eivät ole joka päivä samanhintaisia, vaan ne vaihtelevat esiintyvän artistin mukaan ja vaihtelevat 10 euron välillä. Villa Ada Roma -festivaali järjestetään Via di Ponte Salariolla, joka on noin 5 kilometrin päässä Rooman keskustasta.

5. Katso italialainen tai kansainvälinen elokuva Tiberin saarella

Elokuvafestivaaliin valmistautuminen| ©Larry Koester
Elokuvafestivaaliin valmistautuminen| ©Larry Koester

Kesä on täydellistä aikaa tehdä asioita ulkona, varsinkin jos se on jossain viileässä paikassa, kuten joen lähellä. Tiberina-saari sijaitsee Tiber-joessa alle 5 kilometrin päässä Roomasta, ja siellä järjestetään joka kesä elokuvafestivaali. Siellä nähdään lyhyt- ja pitkät elokuvat Italiasta ja muista maista.

Tapahtumassa nähdään kymmeniä näytöksiä, ja italialaisille lyhytelokuville on suunnitteilla jopa kilpailu. Jos haluat nauttia laadukkaasta elokuvasta mielenkiintoisilla teemoilla, tämä on omaperäistä tekemistä Roomassa elokuussa.

.

6. Osallistu oopperaesityksiin ainutlaatuisessa ympäristössä

Ooppera Caracallassa| ©Leigh Williams
Ooppera Caracallassa| ©Leigh Williams

Kuvittele tämä: vertaansa vailla oleva näyttämö ja oopperan ja baletin asiantuntijoiden esitykset. Jos vierailet Roomassa elokuussa, sinun ei tarvitse tyytyä pelkkään mielikuvitukseen, sillä Teatro dell'Opera di Roma -teatterin esitykset pidetään Caracallan kylpylöissä elokuun alussa.

Esityksen aikana on tavallista, että tapaat muita ulkomaisia turisteja, jotka päättävät osallistua tähän toimintaan. Nämä esitykset takaavat sen laadun, joka on ominaista kuuluisalle roomalaiselle teatterille. Lämpökylpylöiden rauniot täydentävät esityksiä ja tekevät kokemuksestasi ainutlaatuisen.

Joka päivä esiintyy eri taiteilija, esityksistä ilmoitetaan Teatro dell'Opera di Roma -teatterin verkkosivuilla. Lippujen hinnat alkavat 25 eurosta ja jotkut ovat yli 135 euroa.

7. Lunta Roomassa keskikesällä

Santa Maria Maggioren basilikan julkisivu| ©Pierre Selim Huard
Santa Maria Maggioren basilikan julkisivu| ©Pierre Selim Huard

Yksi Rooman basilikoista on Santa Maria Maggiore eli Santa Maria Maggiore, joka tunnetaan myös nimellä Santa Maria della Neve. Joka 5. elokuuta siellä juhlitaan ihmettä, jonka Neitsyt Maria Maggiore on kuulemma tehnyt ilmestyttyään paavi Liberiuksen unessa. Legendan mukaan Madonna pyysi 4. ja 5. elokuuta 358 jKr. paavia pystyttämään hänelle kirkon, ja 5. elokuuta aamulla satoi lunta paikalle, jonne myöhemmin pystytettiin basilika.

Tämän vuoksi uskovaiset muistavat elokuun lumiihmettä basilikan edessä olevalla aukiolla. Juhlassa järjestetään ääni- ja valoshow, ja läsnäolijat näkevät keinotekoisen lumisateen, joten sinun ei tarvitse käydä Roomassa talvella nähdäkseen lunta.

8. Neitsyt Marian taivaaseenastumisen päivä

Santa Maria dell'Animan kirkon sisällä| ©Rome Sightseeing
Santa Maria dell'Animan kirkon sisällä| ©Rome Sightseeing

Katolisen perinteen mukaan Maria nousi taivaaseen 15. elokuuta, joten uskovaiset juhlivat tätä päivää. Koska Roomassa monet ihmiset ovat katolilaisia ja Vatikaani sijaitsee siellä, juhlia järjestetään kaikkialla kaupungissa.

Yksi tunnetuimmista Roomassa järjestettävistä taivaannousun aktiviteeteista on messu, joka pidetään samassa basilikassa, jossa lumen ihmeen muistoa vietetään. Paavin itsensä lähettämä kardinaali saapuu Santa Maria Maggioren basilikaan toimittamaan kukkalahjan ja rukoilemaan.

Koska Ferragosto osuu samaan aikaan tämän uskonnollisen juhlan kanssa, on tavallista, että monet roomalaiset hyödyntävät juhlapäivää lomansa aloittamiseen. Jos olet uskonnollinen, sinulla on mahdollisuus osallistua johonkin Rooman kirkoissa järjestettävistä juhlista.

9. Torju kuumuutta hyvällä jäätelöllä

Eläköön jäätelö| ©Rahul Pandit
Eläköön jäätelö| ©Rahul Pandit

Rooma on täydellinen paikka nauttia parasta jäätelöä, ja mikä olisikaan parempaa kuin keskellä kesää? Italian pääkaupungissa on monia jäätelöbaareja, suosittelen nauttimaan jälkiruoan puistossa, tämän kaupungin puistoissa on useita tekemistä.

Kesällä roomalaisissa jäätelöbaareissa on makuja, jotka on valmistettu tälle vuoden ajalle tyypillisistä hedelmistä, kuten melonista, mansikasta ja kirsikasta. Päivittäisen juoksulenkkisi jälkeen (tai johonkin muuhun aikaan päivästä) sinulla on mahdollisuus hemmotella suuta italialaisella gelatolla.

10. Kulttuuritapahtumia ympäri kaupunkia

Roma Summer Fest| ©Rockon.it
Roma Summer Fest| ©Rockon.it

Estate Romana on koko kesän kestävä festivaali, joka on luotu houkuttelemaan turisteja kaupunkiin. Koska kesä-, heinä- ja elokuu ovat hyvin kuumia kuukausia, ihmiset lähtevät mieluummin Italian rannikoille. Tämä festivaali on kuitenkin hyvä syy jäädä pääkaupunkiin.

Estate Romana sisältää monenlaista toimintaa teatterista lukuhetkiin ja museovierailuihin. Kaikki tapahtumat ovat ilmaisia, ja ohjelma on laaja, joten tarjolla on vaihtoehtoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Jos olet Roomassa elokuussa, käy Estate Romanan verkkosivustolla ja tutustu kulttuuriohjelmaan. Toimintaa järjestetään myös kesä- ja heinäkuussa.

Kesän lämpötilat Roomassa

Kesästä nauttiminen| ©David Ramírez
Kesästä nauttiminen| ©David Ramírez

Heinäkuu Roomassa ja elokuu Room assa ovat kuumimmat kuukaudet, ja keskimääräinen päivälämpötila nousee **30 °C:**een. Jos ilmankosteus on korkea, lämpöaistimus nousee paljon korkeammaksi, niin että olo on hellekesä.

Ferragoston lisäksi yksi syy joidenkin yritysten sulkemiseen on kuumuus. Niiden omistajat haluavat pysyä viileinä ja pitävät siksi liikkeensä suljettuina, kunnes lämpötila alkaa laskea.

Onko Roomassa paljon turisteja elokuussa?

Kävely Roomassa| ©Jordan Rowland
Kävely Roomassa| ©Jordan Rowland

Heinä- ja elokuu ovat turistien vilkkainta aikaa Roomassa, joten on normaalia, että kadut ovat täynnä ja jonot ovat pitkiä. Myös italialaiset valitsevat matkustaa tähän aikaan, he lähtevät rannikoille nauttimaan kesästä.

Se, että turisteja on paljon, ei tarkoita, ettei tekemistä olisi, vaan kaikki edellä luetellut aktiviteetit ovat saatavilla. Samoin museoita ja muita paikkoja, joihin voi mennä kaikkina kuukausina vuodesta.

Ovatko hinnat Roomassa liian korkeat elokuussa?

Maksun laskeminen| ©Karolina Grabowska
Maksun laskeminen| ©Karolina Grabowska

Koska Rooma on elokuussa paljon vierailtu kaupunki, älä ylläty, jos löydät hotellin, jonka hinta on korkeampi kuin muina vuodenaikoina, kuten keväällä ja syksyllä. Myös jotkin ravintolat ja kaupat päättävät nostaa hintojaan tässä kuussa.

Jos matkustat kuun lopussa, on mahdollista, että hinnat ovat laskeneet, mutta vain hieman.

Mitä pakata mukaan kesävierailulle Roomaan

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Oliur
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Oliur

Vastataksesi tähän sinun on otettava huomioon vuodenaika, sillä nyt on kesä, mitä suosittelen ottamaan mukaan matkallesi:

  • Kevyet vaatteet.
  • Pään suojaavia vaatteita, kuten hattu.
  • Aurinkolasit.
  • Aurinkovoidetta.
  • Mukavat jalkineet, jotka eivät kuitenkaan saa olla liian kuumia jaloille.

Älä myöskään unohda pitää mukanasi vesipulloa, jotta sinulla on aina vettä käsilläsi aktiviteetteja tehdessäsi. Juo jatkuvasti nestettä, jotta kuumuus ei vaikuta sinuun, ja muista istua ja levätä tiettyinä aikoina. Jälkimmäisen voit tehdä puistossa, aukiolla tai roomalaisen suihkulähteen lähellä.

Toivottavasti nautit joistakin edellä mainituista tapahtumista matkallasi Roomaan elokuussa. Hyvää matkaa!