Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooma talvella: kaikki mitä et voi jättää väliin

Nauti yhdestä vuoden taianomaisimmista vuodenajoista, jota joulu ja sen kauniit kuvat leimaavat. Tässä on luettelo suunnitelmista, jotta et jäätyisi.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Rooma talvella: kaikki mitä et voi jättää väliin

Katot lumen peitossa rankan lumisateen aikana Rooman keskustassa. | ©Stefano Costantini

Talvi on maagista aikaa vierailla Roomassa: saat koko kaupungin itsellesi, voit nauttia joulumarkkinoista ja pitää hauskaa kauniin naamion takana italialaisissa karnevaaleissa. Ota huomioon 10 asiaa, joita et voi jättää väliin ikuisessa kaupungissa vuoden kylmimpinä ja idyllisimpinä kuukausina. Älä anna sään estää sinua, urhea mies!

1. Nauti Piazza Navonan joulumarkkinoista

Vierailu Piazza Navonan markkinoilla| ©Rafael Jiménez
Vierailu Piazza Navonan markkinoilla| ©Rafael Jiménez

Majesteettisella Piazza Navonalla on Rooman tärkeimmät joulumarkkinat Berninin luomien upeiden suihkulähteiden läheisyydessä. Miten voit vastustaa kuumaa kaakaota ulkoilmassa tämän taianomaisen näkymän äärellä? Jos teet matkasi aikana opastetun kaupunkikierroksen, tulet varmasti kulkemaan tämän aukion ohi.

Mitä löydän näiltä markkinoilta?

Tällä Rooman sydämessä sijaitsevalla kirpputorilla on italialaisiin makeisiin ja suklaisiin erikoistuneita elintarvikekioskeja, joulupuuhiin liittyviä koristeita tarjoavia kojuja, joissa on muun muassa Befanan hahmo, alkuperäisen hyvän noidan hahmo, joka tuo lahjoja 6. tammikuuta Italiassa (josta kerron myöhemmin lisää), sekä tiloja, joissa myydään käsitöitä.

jouluvalot ja katumuusikot tekevät loput. Jos olet jäänyt kaipaamaan enemmän, merkitse muistiin parhaat joulumarkkinat, jotka tekevät kokemuksestasi ikuisessa kaupungissa ainutlaatuisen. Haluat nähdä ne kaikki!

Varaa kierros Rooman suihkulähteille ja aukioille

2. Katso paavin kukkatarjous Neitsyt Marialle

Tahrattoman sikiämisen madonna ja ruusukruunu| ©John Silver
Tahrattoman sikiämisen madonna ja ruusukruunu| ©John Silver

Jos matkustat Roomaan joulukuun pitkänä viikonloppuna, yksi kaupungin jännittävimmistä ja hengellisimmistä juhlista Rooman pyhän viikon ohella on 8. joulukuuta vietettävä tahrattoman sikiämisen juhla. Olitpa uskovainen tai et, suosittelen, ettet jätä sitä väliin - se saa sinut kananlihalle!

Tässä yhteydessä paavi tekee perinteisen julkisen kunnianosoituksen tahrattomalle sikiölle Plaza de Españalla laskemalla seppeleen Neitsyt Marian patsaalle. Seppeleen laskevat kuitenkin Rooman palomiehet, sillä patsas on... peräti 10 metriä korkea!

Jos tämä suunnitelma kiinnostaa sinua, jätän sinulle tämän artikkelin siitä, miten osallistua paavin audienssille.

Varaa liput paavin audienssille

3. Ihaile oopperaa Roomassa

Teatro Costanzi -teatterin ulkopuolella| ©California Will
Teatro Costanzi -teatterin ulkopuolella| ©California Will

Vierailitpa Roomassa mihin vuodenaikaan tahansa, et voi koskaan jättää hyvää kulttuurisuunnitelmaa väliin, etenkään talvella, jolloin ulkoilma-aktiviteetit eivät ole niin houkuttelevia. Suosittelen, että säästätte yhden matkanne illoista oopperan katsomiseen Roomassa.

Virittäkää korvanne ja valmistautukaa nauttimaan klassisesta musiikista Teatro Costanzi-teatterissa, jolla on yli vuosisadan mittainen historia ja jonka Perugiassa asuvan Annibale Brugnolin freskomaalaama kupoli jättää teidät sanattomiksi. Täällä melodiat ja arkkitehtuuri kulkevat käsi kädessä!

Joulukonsertit

Jos olet musiikin ystävä, voit käyttää joulun hyväkseen ja osallistua klassisen musiikin konsertteihin, joita järjestetään eri puolilla kaupunkia, erityisesti aukioilla ja kirkoissa. Osa niistä on improvisoituja! Suosikkejani ovat Chiesa di Sant'Antonio dei Portoghesi, Santa Maria ai Monti ja Sant'Ignazio.

Varaa liput oopperakonserttiin Roomassa

4. Liukua jäähallilla Roomassa

Luistelu Roomassa| ©Jacqueline Poggi
Luistelu Roomassa| ©Jacqueline Poggi

Luulitko, että luistelua voi harrastaa vain New Yorkissa? Olit väärässä. Talvella Rooma muuttuu valkoiseksi keinotekoisten jäähallien ansiosta, ja kaupunki on ihanteellinen paikka viettää hauska iltapäivä kumppanin, ystävien tai perheen kanssa. Ole vain varovainen, ettet liukastu!

Jäähallit ovat yleensä avoinna joulukuusta helmikuuhun. Mitkä ovat Rooman parhaat vierailukohteet?

Ice Park Village, Euroma2-ostoskeskuksessa

Jos matkustat Roomaan talvella lasten kanssa, älä anna kylmyyden voittaa sinua! Vaikka se ei olekaan suosikkini pienen kokonsa vuoksi, Euroma2-ostoskeskuksessa sijaitseva Ice Park Village järjestää talon pienimmille omistettua ohjelmaa, jossa on leikkimielisiä leikkejä, klovniesityksiä ja teemajuhlia, joiden päähenkilönä on joulupukki, joka liukuu jäällä.

Isommat lapset voivat lämmitellä kaakaolla tai kahvilla ja nauttia elävästä musiikista ja talvi-iltoina esiintyvien kansallisten ja kansainvälisten urheilijoiden jääshow' sta.

 • Missä? Jäähalli sijaitsee Euroma2-ostoskeskuksen vieressä, osoitteessa 83, Océano Pacífico Street.
 • Aukioloajat? Maanantaista sunnuntaihin, mukaan lukien yleiset vapaapäivät, klo 10-22.
 • Hinta? 8 € arkisin ja 10 € lauantaisin ja sunnuntaisin.

Grizingin kylä, Castel Sant Angelon luona

Tämä Piazza Adrianalla Castel Sant Angelon vieressä sijaitseva jäähalli on kaupungin jäähalleista näyttävin. Mielestäni luistelu täällä on vertaansa vailla, koska meillä on arkkitehtoninen jalokivi taustana. Tässä artikkelissa selitän, miksi Castel Sant Angelossa kannattaa vierailla, jotta voit käyttää tilaisuutta hyväkseni ja käydä siellä.

Jos luistelet Castel Sant Angelon jäähallissa, älä unohda pysähtyä torilla ja maistaa tyypillisiä italialaisia makeisia ja glögiä - tulet pitämään siitä!

5. Hävitä kaloreita San Silvestren roomalaisessa kilpailussa

Osallistuminen We run Rome -tapahtumaan| ©Mara Jochem
Osallistuminen We run Rome -tapahtumaan| ©Mara Jochem

"Missä menet, tee niin kuin näet". Kuinka monta kertaa olet nähnyt joulupukin televisiossa juoksemassa San Silvestre -reitillä uudenvuodenaattona tai uimassa meressä keskellä talvea? Älä huoli, sillä tällä suunnitelmalla et vain palele, vaan lämpenet: kaupungilla on oma juoksukilpailunsa 31. joulukuuta, We run Rome, joten voit jättää matkan kalorit taaksesi.

Voitko kuvitella, kuinka hauskaa voi olla juosta 2000 muun ihmisen kanssa joulupukin hattu päässään? Lähtö tapahtuu joka vuosi Via delle Terme di Caracallalta noin kello 14.00. Hauskinta on se, että voit valita kymmenestä mahdollisesta reitistä, jotka kulkevat roomalaisten kaupunginosien läpi, ja päättää myös, haluatko osallistua kilpailulliseen 10 kilometrin juoksuun vai ei-kilpailulliseen 5 kilometrin juoksuun.

.

6. Juhli uudenvuodenaattoa Roomassa... linssejä ja sianlihaa!

Linssin valmistelu| ©Mikel Seijas Alonso
Linssin valmistelu| ©Mikel Seijas Alonso

Kukapa ei olisi haaveillut vuoden päättämisestä toisessa kaupungissa? Jos olet yksi niistä onnekkaista, jotka aikovat päättää 365 päiväänsä juhlallisesti (erityisesti koska astut jalallesi ikuiseen kaupunkiin), voin kertoa, että uudenvuodenaatto Roomassa on uskomaton.

.

Unohda laihduttaminen vuoden viimeisenä iltana

Älä kuitenkaan odota lammasta, katkarapuja ja 12 viinirypäleitä uuden vuoden tervetuliaisiksi. Italialaiset ovat valmistaneet ainutlaatuisen linsseistä ja sianlihasta koostuvan juhla-aterian, joka perinteen mukaan tuo onnea ja runsautta - määrät ovat niin suuria, että sinun on vaikea syödä sitä loppuun! Kun olet syönyt ravintolassa tyypillistä ruokaa, voit liittyä tapaan nostaa malja keskiyöllä hyvän spumante-viinin kera.

Konsertit ja ilotulitus toivottavat uuden vuoden tervetulleeksi

"Hyvää uutta vuotta" - mitä nyt? Keskipäivästä alkaen kaupunki muuttuu jättimäiseksi näyttämöksi, ja voit nauttia ilmaisista konserteista eri puolilla kaupunkia. Tunnetuimpia ovat Circus Maximuksessa ja keisarillisilla foorumeilla järjestetyt tapahtumat. Lisäksi ilotulitus toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi. Mitä muuta voisit toivoa?

7. Hyödynnä alennusmyynnit tai talven "saldi"!

Ota kaikki irti myynnistä| ©Sam Lion
Ota kaikki irti myynnistä| ©Sam Lion

Joulun jälkeen Roomassa alkaa alennusmyynti, joka on yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista, kun kaupat tarjoavat näyttäviä alennuksia, jotka voivat olla jopa 70 prosenttia. Nyt on ehdottomasti hyvä aika tehdä ostoksia Roomassa ja esitellä italialaista muotia palatessasi, joten jätä matkalaukkuun tilaa!

Talvimyynti alkaa tammikuun alussa ja päättyy helmikuun puolivälissä. Jos olet innokas shoppailija, tämä on paras aika vuodesta löytää löytöjä, sillä toisin kuin kesämyynnissä, kaupat eivät ole täynnä turisteja. Shoppailu Roomassa on loistava tapa tehdä ostoksia!

8. Tapaa ystävällinen italialainen kuningatar Maga: noita Befana

Befana-festivaalin aikana järjestetään paraateja ja juhlia.| ©GenovaQuotidiana
Befana-festivaalin aikana järjestetään paraateja ja juhlia.| ©GenovaQuotidiana

Tiesitkö, että Italiassa iloinen noita Befana toimittaa lahjat 5. tammikuuta varhain aamulla? Tämä legendaarinen vanha nainen lentävällä luudallaan on varastanut joulupukilta ja kolmelta viisaalta mieheltä työpaikan. Haluaisitko tavata hänet?

Mitä tehdä illalla ennen Hänen Majesteettinsa saapumista?

Jos matkustat Roomaan tähän aikaan vuodesta, älä jätä väliin 5. ja 6. tammikuuta järjestettäviä festivaaleja. Ennen kuin noita Befana hiipii roomalaisiin koteihin, Piazza Navona on koristeltu noitaa varten, ja siellä järjestetään improvisoitu karnevaali, jossa ihmiset ovat pukeutuneet pukuihin kuunvalossa. Aukiolla on myös huvipuistoja, käsintehtyjä leluja myyviä kauppoja ja makeiskioskeja.

Mitä tehdä kolmen kuninkaan päivänä, mutta ilman kuninkaita?

Unohda suklaa ja "roscón de Reyes" (Kolmen kuninkaan kakku)! Tammikuun 6. päivän aamuna voit kuitenkin osallistua Via della Conciliazionelta Vatikaanin Pietarinaukiolle kulkevaan kulkueeseen, jossa on yli sata aikakauden pukuihin pukeutunutta ja hevosilla ratsastavaa ihmistä, ja pääosassa on tietysti Befana. Jos olet käyttäytynyt hyvin, hän jättää sinulle illalla herkulliset valkoiset hiilet, ja jos et, niin perinteisesti mustat hiilet.

.

9. Käytä naamiota Rooman karnevaaleilla

Karnevaalinaamarit| ©Keith Jones
Karnevaalinaamarit| ©Keith Jones

Jos haluat kokea unohtumattoman kokemuksen ja uppoutua Rooman karnevaaleihin, jotka ovat yksi maan vuosisatoja vanhimmista perinteistä, suosittelen hankkimaan naamarin. Tämä naamio säilyttää koskemattomana 1700-luvun tyylikkään, barokkisen ja koristeellisen estetiikan. Naamioit itsesi tällä hauskalla puvulla italialaisten keskuudessa!

Roomalainen karnevaali järjestetään ennen pääsiäistä. Suuri paraati alkaa Piazza del Popololta ja jatkuu Espanjalaisportaiden ja Piazza Navonan läpi hevosvaunujen, seurueiden, katutaiteilijoiden ja värikkäisiin naamioihin pukeutuneiden ritarien ja neitojen kera. Ole mukana!

Joitakin ideoita alkuperäistä asua varten

Jos olet epävarma siitä, mitä pukea päällesi, suosittelen pukeutumaan Rooman perinteisiin hahmoihin, kuten "Rugantinoksi", Trasteveren ylimieliseksi veijariksi, joka pukeutuu aina vanhoihin housuihin, tai aatelismieheksi "Cassandrino".

.

10. Juhli kaikkein erikoisinta ystävänpäivää Roomassa

Akveduktien puisto Roomassa| ©Andy Montgomery
Akveduktien puisto Roomassa| ©Andy Montgomery

Se ei ole Pariisi, mutta sen ei tarvitsekaan olla. Rooma on yksi Euroopan romanttisimmista pääkaupungeista. Olet tehnyt päätöksen: lähdet ystävänpäivänä parempiesi kanssa lomalle ikuiseen kaupunkiin. Mutta mitä voit tehdä? Tässä on joitakin ehdotuksia:

Katsele auringonlaskua akveduktien välissä

Yksi parhaista paikoista kävellä käsi kädessä ja julistaa ikuista rakkautta Roomassa on Akveduktien puisto, joka on kirjaimellisesti elokuvakohde (Sorrentino kuvasi täällä yhden kohtauksen elokuvasta "La Grande Bellezza"). Tästä eristäytyneestä ja piilossa olevasta enklaavista on tullut yksi Italian pääkaupungin upeimmista salaisista paikoista auringonlaskun katseluun.

Nauti romanttisesta illallisesta ja kävele kuunvalossa Tiber-joen varrella.

Onko olemassa viehättävämpää kaupunginosaa kuin Trastevere? Jos haluat hemmotella itseäsi ja rakkaasi ystävänpäivän illallisella kynttilänvalossa yhdellä Rooman boheemimmista, taiteellisimmista ja kauneimmista alueista: Trasteveressä. Epäilemättä sen pitäisi olla romanttisen matkasi olennainen pysähdyspaikka.

Huomioi! Tälle päivälle ei ole parempaa suunnitelmaa kuin hyvä illallinen Enoteca Ferrarassa Piazza Trilussalla, joka saa sinut rakastumaan useista syistä: sen miellyttävästä ja romanttisesta sisäpihasta, runsaista ruokalajeista ja kohtuullisista hinnoista.

Pieni ovi ilman kylttejä, numero 41 Piazza Trilussalla, toivottaa sinut tervetulleeksi tähän historialliseen paikkaan: entiseen Sant'Eufemian luostariin, joka on nyt muutettu viinikellariravintolaksi. Toivottavasti sinäkin tulet janoisena. Koska sen viinilista on hengästyttävä. Ja mikä parasta? Voit kohottaa maljan yhdellä heidän upeista pulloistaan.

Jos mikään näistä suunnitelmista ei vakuuta sinua, tässä on opas Rooman romanttisimmista paikoista. Nappaa kynä ja paperia... Ja yllätä parempi puoliskosi!

Mikä on lämpötila talvella Roomassa?

Sateinen yö Roomassa| ©Gabriella Clare Marino
Sateinen yö Roomassa| ©Gabriella Clare Marino
 • Joulukuu: minimilämpötila on 4ºC ja maksimilämpötila 13ºC. Ota sateenvarjo mukaan, sillä tässä kuussa sataa keskimäärin 8 päivänä!
 • Tammikuu: lämpömittari näyttää 12ºC:n ja 3ºC:n välillä. Lämpötila laskee vielä enemmän!
 • Helmikuu: lämpömittari näyttää noin 3º C:n lämpötilaa ja 14º C:n lämpötilaa.

Nurian matkavinkki

Kahvi on symboli Italiassa. Suojaudu kylmältä jossakin sen tunnusomaisista kahviloista, joista joillakin on yli satavuotiset perinteet. Kofeiinipotkua voisi kaivata!

Mitä pukeutua talvella Roomassa?

Matkatavaroiden järjestäminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden järjestäminen| ©Vlada Karpovich

Ennen kuin matkustat Italian pääkaupunkiin talvella, suosittelen, että katsot sääennusteita oleskeluasi varten. Viime vuosina ne ovat olleet melko tarkkoja.

Talvella lämpötilat ovat kuitenkin melko kylmiä, joten suosittelen, että pakkaatte matkalaukkuunne villapaitoja ja lämpimiä vaatteita. Älkää unohtako sateenvarjoa ja mäkikuormaa, sillä näinä kuukausina sataa usein.

Mitä matkalaukussasi on oltava?

 • Villahattu.
 • Paksu huivi.
 • Lämpimät, lämpimät käsineet.
 • Villapusero tai fleece, kumpi on sinulle mukavampi.
 • Lämpöliivi. Parempi varoa kuin katua!
 • Paksut housut.
 • Takki tai untuvatakki.
 • Sateenvarjo ja mackintosh

Yhteenvetona vertaile eri vuodenaikoja Roomassa vierailua varten

Tässä postauksessa olen juuri suositellut joitakin talvisuunnitelmia, mutta jos epäilet, mikä on paras vuodenaika, tässä on oppaita parhaista asioista Roomassa kesällä, mitä nähdä ja tehdä Roomassa keväällä ja mitä tehdä Roomassa syksyllä, jotta pääkaupungista saa kaiken irti. Ikuinen kaupunki on aina menestys kaikkina vuodenaikoina!

 • Talvi
 • Joulukuu - maaliskuu
 • Sää: Jäätävä
 • Korkein 16°C
 • Alin 2°C
  Ihanteellinen museokäynteihin
 • Kevät
 • Maaliskuu - kesäkuu
 • Sää: Leuto
 • Korkein 27°C
 • Alin 4°C
  Ihanteellinen ulkoiluun
 • Kesä
 • Kesäkuu - syyskuu
 • Sää: Kuuma ja kostea
 • Korkein 31º C
 • Alhainen 14º C
  Ihanteellinen ulkoiluun
 • Syksy
 • Syyskuu - joulukuu
 • Ilmasto: Lauhkea
 • Korkein 27º C
 • Alhainen 6º C
  Ihanteellinen ulkoiluun.