Parhaat ruoanlaittokurssit Roomassa

Tutustu italialaiseen kulttuuriin ja nauti ruoanlaittokursseista, joilla voit tutustua paikallisen gastronomian makuihin ja tuoksuihin.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Parhaat ruoanlaittokurssit Roomassa

Pizza | © Carissa Gan

Oppiminen kokkaamaan kuin aito italialainen on todellinen turistinähtävyys ja yksi parhaista asioista, joita Roomassa voi tehdä. Tämäntyyppisen aktiviteetin avulla voit tutustua kaupungin gastronomiseen puoleen ja löytää uusia makuja ja tapoja valmistaa tyypillisiä ruokia, joita et tiennyt aiemmin.

Vaikka italialainen kulttuuri on levinnyt hyvin ympäri maailmaa, italialaiset ovat ylpeitä maansa ruoanlaittotavasta ja salaisuuksistaan, kun on aika ryhtyä hommiin. Tässä postauksessa kerron, mitkä ovat parhaita kokkauskursseja Roomassa, jotta voit ottaa kaiken irti vierailustasi kaupungissa ja hankkia uutta kulinaristista tietoa. Ota matkastasi kaikki irti!

1. Pasta- ja biscottikurssit

Pasta ruoanlaittokurssi| ©Departure
Pasta ruoanlaittokurssi| ©Departure

Nämä ruoanlaittokurssit järjestetään erittäin kauniilla alueella Roomassa: Rooman juutalaiskorttelissa. Jos haluat oppia valmistamaan aitoa paikallista pastaa ammattikokin kanssa, tämä retki on täydellinen sinulle.

Kun kuulee sanan "Italia", ensimmäisenä tulee mieleen pasta, Italian suuri ylpeys. Erinomainen tapa oppia kaikki maailman kuuluisimman ruoan valmistuksen salaisuudet on osallistua kurssille Italian tärkeimmässä kaupungissa.

Kurssit järjestetään yleensä ravintoloissa, joissa opit valmistamaan ja kokkaamaan tuoretta kotitekoista pastaa, kauden pääruokaa ja erikoisjälkiruokaa.

Jos matkustat Roomaan talvella, kursseilla keskitytään tuoreista vihanneksista koostuviin ruokalajeihin, joista valmistetaan omaperäinen "fritto romano". Toisaalta Roomaan kesällä suuntautuvilla kursseilla opetetaan kuorimaan latva-artisokkia juutalaistyylistä ruoanlaittoa varten, joka on yksi roomalaisen keittiön kohokohdista.

Lopuksi voit kokeilla aidosti roomalaista jälkiruokaa, kuten viinissä paistettua ciambellinea, kuuluisaa rapeaa donitsia, joka valmistetaan neljästä yksinkertaisesta ainesosasta, mutta jonka valmistuksessa on monia odottamattomia käänteitä.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 64 €
 • Kesto: 3 tuntia.

Varaa pasta- ja tiramisu-kokkauskurssi Roomasta

2. Gelaton valmistuskurssit

Gelato| ©Lauren Shiplett
Gelato| ©Lauren Shiplett

Italialainen gelato on maailman herkullisinta gelatoa. Sen kermainen koostumus ja ainutlaatuiset maut tekevät siitä aina hyvän hetken kokeilla vielä yhtä. Tässä tapauksessa esittelen kierroksen, joka järjestetään Rooman gelato-salongissa: italialaistyylisiä gelaton valmistuskursseja.

Tunnin mittaisella kurssilla opit valmistamaan kolmea eri makua, ja kurssin aikana opit käyttämään oikean gelaton valmistajan koneita ja kaikkien ainesosien mittasuhteita italialaisen kulttuurin arvoisen tuotteen luomiseksi.

Hauskinta on kuitenkin se osa, jossa sinulla on mahdollisuus luoda oma uusi makusimieltymystesi ja mielikuvituksesi mukaan.

Lopuksi voit valmistamasi jäätelön lisäksi kokeilla jäätelökioskin muita makuja ja päättää kierroksen syömällä parasta italialaista gelatoa.

Jos haluat oppia tekemään gelatoa, joka kilpailee Rooman parhaiden gelatojen kanssa, älä missaa tätä tilaisuutta.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 47 €
 • Kesto: 1 tunti

3. Tunnin italialaisen pizzan kokkauskurssi

Pizza Roomassa| ©Giovanni Prestige
Pizza Roomassa| ©Giovanni Prestige

Italialaisen pizzan valmistukseen liittyy monia mysteerejä, ja italialaiset sanovat usein, että aitoa pizzaa saa vain Italiasta. Mutta entäpä jos ottaisit kokkauskurssin ja oppisit valmistamaan klassisen pizzan roomalaiselta ammattikokilta...?

Tämä 60 minuutin kurssi Rooman keskustassa sijaitsevassa pizzeriassa on ainutlaatuinen tilaisuus oppia valmistamaan tätä tyypillistä italialaista ruokaa yhdessä Rooman parhaista ruokapaikoista.

Tässä työpajassa valmistat oman taikinan tyhjästä jauhoista ja vedestä ja leivot sitten oman pizzasi parhaista, tuoreista, paikallisista raaka-aineista. Saat kaikki välineet, raaka-aineet ja kokin tuen, ja lisäksi saat kurssin päätteeksi pizzaillallisen ja juoman, jota ei kannata jättää väliin. Voit valita proseccon, viinin tai oluen, ja päättää illan lasillisella sitruunamelonia tai kahvilla.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 50 €
 • Kesto: 1 tunti.

Varaa pizzan kokkauskurssi Roomassa

4. 3 tunnin italialaisen pizzan kokkauskurssi

Pizzan valmistelu| ©esrageziyor
Pizzan valmistelu| ©esrageziyor

Jos haluat oppia valmistamaan Italian tunnusomaisinta italialaista ruokaa parhaiden pizzamestareiden kanssa, tämä kokkikurssi on sinua varten.

Täällä pääset tutustumaan täydellisen pizzan salaisuuksiin Rooman keskustassa sijaitsevassa ravintolassa ja saat 90 minuutin oppitunnin täydellisen pizzataikinan valmistamisesta.

Kurssi sopii kaikenikäisille, joten se on yksi parhaista asioista, joita voi tehdä Roomassa lasten kanssa. Sinua opastetaan koko pizzan valmistus- ja leivontaprosessin ajan, ja sinulle selitetään kaikki tekniikat ja vinkit parhaan taikinan valmistamiseen ja pizzan oikeaoppiseen päällystämiseen.

Saat kaikki tarvitsemasi ainekset täydellisen maun saavuttamiseksi, puutarhasta poimitut vihannekset ja täysin tuoreet vihannekset, joten voit saada aikaan yhden Rooman parhaista pizzoista

Se on hauska ja herkullinen kokemus, joka sisältää pizzaillallisen jälkiruokineen, juoman ja pizzarullan matkamuistoksi, jotta muistat tämän hetken ikuisesti.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 142 €
 • Kesto: 3 tuntia.

Varaa pizzan kokkauskurssi Roomassa

5. Ruoanlaittokurssi, johon sisältyy lounas tai illallinen

Kotitekoinen Tiramisu| ©Marisquerias Civera
Kotitekoinen Tiramisu| ©Marisquerias Civera

Tämäntyyppinen ruoanlaittokurssi Roomassa on hyvin erityinen, sillä se järjestetään alkuperäisen Fettuccine Alfredon syntysijoilla. Tämä paikka on hyvin kuuluisa, ja sillä on suuri kulttuurinen arvo kaupungille. Täällä voit maistella parasta pastaa VIP-loungeissa, joiden kautta ovat kulkeneet monet kansainväliset ja italialaiset persoonallisuudet.

Alfredo alla Scrofa on saanut kansainvälisen hyväksymismerkinnän omien laatutuotteidensa, kuten pastan, viinin, oliiviöljyn, parmesanjuuston ja paljon muuta, osalta.

Kurssilla valmistetaan pastaa korkeimpien laatuvaatimusten mukaisesti, minkä jälkeen on lounas tai illallinen ravintolassa.

Täydellinen ruokalista koostuu Antipasto Alfredosta, jossa on italialaista salamimakkaraa, tuoretta puhvelimozzarellaa (todellista herkkua), alkuperäistä Fettuccine Alfredoa, naudanlihasuikaleita rucolasalaatin ja kirsikkatomaattien kanssa, uuniperunoita ja tuoreita kauden vihanneksia.

Älä missaa tilaisuutta kokeilla kotitekoista tiramisuajälkiruoaksi tai yksinkertaisesti palan tuoreita kauden hedelmiä. Ateria sisältää viiniä, vettä ja kahvia.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 37 €
 • Kesto: 2 tuntia

6. Pastan ja tiramisun valmistuskurssit

Pasta tehty| ©SergioDelgado
Pasta tehty| ©SergioDelgado

Tällä kurssilla opitaan valmistamaan kahta aitoa ja herkullista italialaista ruokaa, joita kaikki rakastavat: pastaa ja tiramisua. Osallistut 1,5 tunnin ajan Rooman keskustassa järjestettävään ylelliseen työpajaan, jossa sinulle annetaan vaiheittaisia selityksiä ja vinkkejä niiden valmistamiseen.

Alussa aloitat jälkiruoasta, jotta voit lisätä reseptien vaikeusastetta. Opit valmistamaan tiramisùa käyttämällä kaikkia täydellisesti valittuja ainesosia ja kaikkia tarvittavia välineitä.

Sitten saat selityksen siitä, miten teet oman taikinan jauhoista ja munista, ja kokki näyttää sinulle, millaisia reseptejä voit tehdä samasta taikinasta. Voit leikata sen mieltymystesi mukaan sen mukaan, mistä pidät eniten.

Ihanteellinen pasta on kuitenkin paljolti riippuvainen kastikkeen laadusta. Kun olet saanut taikinaoppitunnin päätökseen, voit oppia kaiken parhaista kastikkeista ja yhdistelmistä, jotka tuovat makusi parhaiten esiin, kuten carbonara, amatriciana, cacio e pepe ja paljon muuta.

Työpajan toisessa osassa nautit luokkatovereidesi kanssa mukavan aterian, jossa nautit pastaruokaa viinilasillisen kera.

Ryhmien koko on rajoitettu 15 henkilöön, ja se on täydellinen tilaisuus tutustua näiden ylpeän suosittujen ruokien resepteihin ja salaisuuksiin.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 55 €
 • Kesto: 2 tuntia.

7. Ruoanlaittokurssit pienissä ryhmissä

Ruoanlaittokurssi| ©Pablo D
Ruoanlaittokurssi| ©Pablo D

Jos etsit ruoanlaittokurssia, jossa voit syventyä paljon syvemmälle ruokien valmistukseen ja niiden valmistusprosessiin, suosittelen pienten ryhmien ruoanlaittokurssia Roomassa.

Tässä tapauksessa osallistujia on enintään 10 henkilöä, joten vastuullisella ammattikokilla on paljon enemmän aikaa jakaa tietojaan jokaisen harjoittelijan kanssa. Opit tekemään pastaa käsin ja saat todella ikimuistoisen kokemuksen Roomassa.

Kurssit ovat** 3 tunnin** mittaisia, ja ne järjestetään yksityisellä paikalla Rooman keskustassa, hyvin lähellä kaupungin parhaita monumentteja, Trasteveren kaupunginosassa. Samalla kun opit ja saat selityksiä, voit nauttia aperitiivin ja lasillisen proseccoa.

Tämä aktiviteetti sisältää kaikki ainekset herkullisen aterian valmistamiseen, kokin ohjeet, proseccon, viinin sekä kauden mukaan valitun alkupalojen ja illallisen, joka on tehty omin käsin.

Kun tunti on ohi, illallinen järjestetään yleensä pienessä puutarhassa, jossa on kaikki mukavuudet päivän päättämiseksi sen ansaitsemalla tavalla.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 85 €
 • Kesto: 3 tuntia

8. Rooman kiertoajelu ja ruoanlaittokurssi

Trevin suihkulähde| ©kat kye
Trevin suihkulähde| ©kat kye

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä voit myös yhdistää Roomassa järjestettävän upean ruoanlaittokurssin kaupunkikierrokseen. Pidän sitä kaikkein täydellisimpänä kokemuksena, sillä pääset uppoutumaan italialaiseen olemukseen ennennäkemättömällä tavalla.

Tämä kiertomatka on suunniteltu niille, jotka haluavat nähdä Italian pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja saada lisäksi ensiluokkaisen kokkauskurssin, jossa pääset tekemään pizzoja kuin oikea italialainen.

Kävelykierroksen aikana näet muun muassa historiallisia nähtävyyksiä, kuten Espanjalaiset portaat, Trevin suihkulähde, Pantheon, Piazza Navona ja Campo de Fiori.

Kun olet päättänyt kiertoajelun ammattitaitoisen oppaan kanssa, suuntaat paikalliseen ravintolaan aloittamaan oppitunnin pizzakokin, jota kutsutaan Italiassa "pizzaioloksi", kanssa.

Opit, miten pizza valmistetaan paikalliseen tyyliin ja kaikki pizzan valmistuksen salaisuudet tyhjästä. Hellävaraisen ja notkean taikinan valmistaminen ei ole helppoa, mutta tällä kurssilla pääset hyödyntämään kykyjäsi täydellisesti. Lisäksi siihen kuuluu myös herkullisen kastikkeen valmistaminen.

Erilaiset raaka-aineet ovat kaikki tuoreita ja peräisin puutarhasta, ja paistat oman luomuksesi perinteisessä italialaisessa pizzauunissa. Ei kannata jättää väliin.

Mielenkiintoisia faktoja

 • Hinta: alkaen 68 €
 • Kesto: 4 tuntia.