Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi elokuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Nauti musiikista ja elokuvasta Pariisissa elokuussa, joka tarjoaa myös loistavan sään Pariisissa liikkumiseen.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi elokuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Sacre Coeun yönäkymä, Pariisi | ©Andres Garcia

Tämä on yksi vuoden vilkkaimmista matkustusajankohdista, ja se on usein myös yksi kalleimmista, sillä perheet matkustavat tyypillisesti jostakin Ranskan osasta lomalle tai perheenjäsenten luo. Jos kuitenkin annat Pariisille mahdollisuuden elokuussa, huomaat pian, että siellä on vielä paljon nähtävyyksiä ja tekemistä, joiden ansiosta aika valon kaupungissa kuluu kuin siivillä.

Vaikka Pariisissa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden, elokuu on kuuluisa musiikkitapahtumista, kuten Rock en Seine -tapahtumasta, tai kansainvälisistä elokuvatapahtumista, kuten ulkoilmanäytöksistä. Se on myös kuukausi, jossa on upea sää. Aloitetaan siis ilman muuta tämän oppaan parissa.

1. Versailles'n suihkulähteiden kesäiltaesitys

Näytöksestä nauttiminen| ©FranceTourist
Näytöksestä nauttiminen| ©FranceTourist

Se järjestetään vain kesällä ja vain lauantaisin heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Tällöin Versaillesin upeat suihkulähteet valaistaan aurinkokuninkaan ajalta peräisin olevan klassisen musiikin tahtiin.

Suosittelen, että tutustut eri vaihtoehtoihin matkalle Pariisista Versaillesin palatsiin, niin koet kaiken, mukaan lukien upean ilotulituksen loppuhuipennuksen Versaillesin puutarhassa. Jos olet Pariisissa elokuussa, sinun ei kannata jättää sitä väliin.

Varaa retki Versaillesiin

2. Rantamatka Pariisin Plagesiin

Pariisi Plages| ©ParisInfo
Pariisi Plages| ©ParisInfo

Paris Plages on perinne, jossa Seine-joen rannalle luodaan rantatunnelmaa. Jotta saisit käsityksen, 5 000 tonnia hiekkaa, 100 palmupuuta ja satoja rantavarjoja kuljetetaan.

Rannat ovat Seinen rannalla heinäkuun lopusta elokuun loppuun. Jos siis kaipaat rantaa Pariisin kesämatkallasi, tiedät, minne mennä. Lisäksi yöllä sinulla on upeat näkymät valaistuille Seine-joen risteilyille. Lisätietoja saat tältä verkkosivustolta.

Tarjolla onlukuisia ruoka- ja juomakojuja, ilmaisia konsertteja, tanssia, sumuasemia ja paljon hauskoja aktiviteetteja, kuten hiekkalinnanrakennuskilpailuja. Se on yksi parhaista paikoista vierailla kesällä sekä päivällä että yöllä.

Varaa risteily Seinen varrella

3. Rock de Seinen kalliolla

Saint-Cloudin puisto| ©Anitsircana
Saint-Cloudin puisto| ©Anitsircana

Liity elokuuksi kaupunkiin jääneisiin pariisilaisiin stalwarteihin ja rokkaa! Kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuun puolivälissä Parc de Saint-Cloudissa Pariisin liepeillä. Vuonna 2003 alkaneella festivaalilla on nykyään viisi näyttämöä, ja siellä esiintyy 65 bändiä, jotka edustavat rockia, powerpoppia, sähköistä musiikkia ja kansanmusiikkia.

Puistossa voi jopa leiriytyä ja nukkua yön yli. Mikä kokemus! Leirintäalue on tietenkin varattava etukäteen verkossa, ja sinulla on oltava voimassa oleva passi.

On tärkeää tietää, että vain kolmen päivän lipun haltijat voivat poistua festivaalilta ja palata sinne. Hyvä uutinen on se, että sinne pääsee metrolla linjalla 10, joten on hyvä tietää, miten metroa käytetään ja miten Pariisissa yleensä liikutaan, jotta et menetä minuuttiakaan.

Jos olet menossa Pariisiin kolmeksi päiväksi elokuussa, tiedät jo keinon, jolla voit viettää hauskaa noiden päivien aikana, lisätietoja saat viralliselta sivustolta.

Varaa risteily Seinen varrella

4. Vieraile Silhouette Festivalilla

Siluettifestivaali| ©Infoparis
Siluettifestivaali| ©Infoparis

Ilmainen lyhytelokuvatapahtuma järjestetään elokuun lopussa Parc de la Butte du Chapeau Rougessa. Lisätietoja saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Vuonna 2002 perustetun Silhouette Associationin tavoitteena on edistää merkityksellisten lyhytelokuvien esittämistä laajalle ja monipuoliselle yleisölle. Se on nykyään yksi Ranskan suurimmista lyhytelokuvafestivaaleista.

Yli 100 elokuvaa esitetään yhdeksänä iltana, ja kolme tuomaristoa valitsee eri kategorioiden parhaat elokuvat. Avajaisilta alkaa hauskalla ulkoilmakonsertilla. Puisto on noin 30 minuutin metromatkan päässä Pariisin keskustan Chateletista.

Piditpä elokuvista tai et, palkintojenjakotilaisuuteen, avajais- ja päätösmusikaaleihin osallistuminen ja hyvästä ruoasta nauttiminen riittää houkuttelemaan sinut mukaan.

Varaa yksi Pariisin parhaista retkistä

5. Hanki esimakua Peacock Society -festivaalista

Grande Halle de Parc Floral| ©Alexandre Vialle
Grande Halle de Parc Floral| ©Alexandre Vialle

Jos olet matkalla Pariisiin elokuun alussa, älä jätä väliin Peacock Society -festivaalia, joka on elektronisen musiikin ja taiteen juhla. Tapahtuma järjestetään Parc Floralissa, bois de Vincennesissä, Pariisin suurimmassa puistossa.
Tapahtuma järjestetään Grande Halle de Parc Floralissa, joka on valtava historiallinen teollisuushalli, joka on riittävän suuri ja jossa on kaksi suurta areenaa, jotka on valaistu upeilla lasikatoksilla.

Alueellaon myös ulkotiloja, kuten rentoutumisalue, jossa on baareja ja katuruokarekkoja. Uutuutena on elokuvakerho, jossa on laboratoriopaviljonki, dokumenttielokuvanäytöksiä ja keskusteluja - todellista herkkua! Festivaalilla on myös virallinen verkkosivusto, joten olet aina ajan tasalla hinnoista ja aukioloajoista.

6. Nauti ulkoilmaelokuvasta

Pariisin ulkoilmaelokuvateatteri| ©Marko Kudjerski
Pariisin ulkoilmaelokuvateatteri| ©Marko Kudjerski

Luulitko, että suuret näytökset ovat menneisyyttä? Ajattele uudelleen. Pariisissa järjestetään joka elokuu useita ilmaisia elokuvanäytöksiä, joissa esitetään klassikoita ja uudempia elokuvia (useimmat niistä esitetään Parc de la Villette -puistossa). Elokuvat esitetään yleensä alkuperäiskielellä, joten vaikka et ymmärtäisikään ranskaa, voit ehkä katsoa elokuvan englanniksi!

Parasta osallistumisessa on se, että näytöksiä järjestävälle nurmikolle pääsee ilmaiseksi ja varauksetta, ja lisäksi voit tuoda mukanasi oman piknikin tai jopa lainata aurinkotuoleja, joilla voit istua ja katsella elokuvaa täysin mukavasti.

7. Osallistu ilmaiseen Wonderland Paris -festivaaliin

Wonderland Paris -festivaali| ©Quim Esteban Osta
Wonderland Paris -festivaali| ©Quim Esteban Osta

Yksi uusista ilmaisista ulkoilma-aktiviteeteista, joista Pariisin kävijät ja paikalliset voivat nauttia elokuussa, on Wonderland Paris, kesäfestivaali, joka kestää syyskuun alkuun asti. Julkkiskokit kokkaavat herkullista ruokaa ja järjestävät ulkoilmakonsertteja. Wonderland Paris sijaitsee Pariisin 20. kaupunginosassa, ja se on vierailun arvoinen.

8. Tréteaux Nomades

Montmartren alue| ©Ed Webster
Montmartren alue| ©Ed Webster

Tämä erityinen festivaali järjestetään** Montmartren korttelin** tähtitaivaan alla kesän lopulla. Tämä hauska tapahtuma kokoaa yhteen taiteellista komediaa, musikaaleja, runoutta ja paljon teatteria.

Tapahtuma järjestetäänelokuun lopun ja syyskuun alun välisenä aikana Arènes de Montmartressa. Näyttämöllä ja kuudessa eri paikassa on jopa kolmekymmentä näyttelijää, ja tavoitteena on tehdä teatterista kaikkien ulottuvilla olevaa. Lisäksi paikka on helposti tunnistettavissa, sillä tunnelma on taukoamaton keskipäivästä keskiyöhön.

Vinkkinä Pariisissa oleskelua varten suosittelen, että menet aina ajoissa, erityisesti ilmaistapahtumiin. Lisätietoja saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

9. Pariisin vapautusfestivaali

Vapautusjuhla Eiffel-tornissa| ©Yann Caradec
Vapautusjuhla Eiffel-tornissa| ©Yann Caradec

Elokuun 25. päivä on hyvin tärkeä päivä Pariisissa, sillä silloin juhlitaan Ranskan vapautumista Saksan miehityksestä. 25. elokuuta järjestetään useita tapahtumia eri puolilla kaupunkia, ja suuri juhla järjestetään Hotel de Villen aukiolla. Pariisin vapautumisen juhlallisuuksiin liittyy yleensä puheita, esityksiä, Ranskan lippuja ja ruokakojuja. Jos sinulla on aikaa, suosittelen myös Eiffel-tornille menoa, näet lippuja kaikkialla puiston alapuolella ja Eiffel-tornin valoshow'n yöllä.

Elokuun 25. päivästä 1944 lähtien Pariisissa on juhlittu toisen maailmansodan aikaista natsimiehityksen päättymistä. Kyseinen päivä oli itse asiassa päivä, jolloin kaupunki vapautui lopullisesti natsien sorron alaisuudesta.

Charles de Gaullen voittopuheessa hän sanoi kuuluisasti: "Pariisi vapautettu! Vapautettu itse, vapautettu kansansa toimesta Ranskan armeijoiden tuella, koko Ranskan, taistelevan Ranskan, ainoan Ranskan, todellisen Ranskan, ikuisen Ranskan avulla ja tuella!".

10. Rentoudu Classique au Vertin kanssa

Classique au Vert| ©OTC
Classique au Vert| ©OTC

Classique au Vert on klassisen musiikin konserttifestivaali, joka järjestetään pääasiassa elokuussa Parc Floralissa Bois de Vincennesissä.

Jos haluat rentoutua hieman ja nauttia hyvästä musiikista tässä upeassa ja kauniissa puistossa, Classique au Vert on tapahtuma, johon sinun kannattaa osallistua. Auringonlaskun katseleminen klassisen musiikin tahdissa on jotain, mitä vain pariisilaiset ja klassisen musiikin ystävät voivat kuvailla sinulle.

Jos rakastat klassista musiikkia ja aiot matkustaa Pariisiin vähintään seitsemäksi päiväksi, suosittelen, että varaat ainakin yhden päivän tälle Classique-tapahtumalle!

Onko Pariisi suljettu elokuussa?

Näkymä Montparnassen tornista| ©Guilhem Vellut
Näkymä Montparnassen tornista| ©Guilhem Vellut

Vaikka on totta, että osa Pariisista on suljettu elokuussa, tämä vaikuttaa yleensä vain perheyrityksiin ja pienempiin ravintoloihin, jotka päättävät levätä osan kuukaudesta, vierailla sukulaisten luona ja vaihtaa maisemaa.

Jos siis olet kuullut tämän jostain, voin vakuuttaa, että elokuu on edelleen loistava kuukausi tutustua kaupunkiin ja ottaa kaikki irti Pariisin tapahtumista, kuten olet nähnyt tässä postauksessa.

Sää elokuussa

Aurinkoinen päivä Pariisissa| ©Regine G.
Aurinkoinen päivä Pariisissa| ©Regine G.

Elokuun keskilämpötila on 18-24 celsiusastetta, mikä tarkoittaa täydellistä säätä Pariisin kaduilla kuljeskeluun. Lisäksi elokuussa paistaa eniten aurinko vuodessa, mikä tarkoittaa, että sinulla on enemmän aurinkoisia tunteja nauttia kaupungista.

On syytä huomata, että viime vuosina Pariisissa, Ranskassa ja Euroopassa yleensä on ollut yhä enemmän helleaaltoja. Jos Pariisin-vierailun aikana on helleaalto, on tärkeää varautua: pidä nestettä ja pukeudu viileisiin vaatteisiin.

Harkitsisin myös sellaisen hotellin varaamista, jossa on ilmastointi, sillä tämä palvelu ei ole Euroopassa aina itsestäänselvyys, erityisesti B&B-hotelleissa ja vanhemmissa hotelleissa.

Mitä pukeutua Pariisissa elokuussa

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

On yksi sana, joka kuvaa täydellisesti ranskalaista kaupunkia elokuussa: kuumuus! Ota mukaan runsaasti kevyttä, hengittävää vaatetusta sekä aurinkolasit, hattu ja runsaasti aurinkovoidetta.

Toisaalta illat voivat olla hieman viileitä, joten kannattaa ehkä pakata mukaan kevyt takki kaiken varalta, mutta jos aiot käydä Pariisissa joidenkin uskonnollisten rakennusten sisätiloissa, muista, että sinun on ehkä peitettävä hartiat ja polvet ennen sisäänpääsyä.