Pariisi elokuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Nauti musiikista ja elokuvasta Pariisissa elokuussa, joka tarjoaa myös loistavan sään, jotta voit liikkua kaupungilla hyvissä olosuhteissa.

Ana Caballero

Ana Caballero

5 minuuttia luettu

Pariisi elokuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Sacre Coeun yönäkymä, Pariisi | ©Andres Garcia

Jos matkustat Pariisiin elokuussa, siellä on paljon nähtävyyksiä ja tekemistä. Tämä kuukausi on kuuluisa musiikkitapahtumista, kuten Rock en Seine -tapahtumasta, sekä muista kansainväliseen elokuvaan liittyvistä kulttuuritapahtumista.

Kaiken lisäksi se on vuodenaika, jolloin sää on upea. Aloitetaan siis ilman muuta tästä oppaasta.

1. Anna Versaillesin suihkulähteiden yöllisen spektaakkelin häikäistä itsesi

Näytelmästä nauttiminen| ©FranceTourist
Näytelmästä nauttiminen| ©FranceTourist

Se tapahtuu vain kesällä ja vain lauantaisin heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Silloin Versaillesin upeat suihkulähteet valaistaan Aurinkokuninkaan ajalta peräisin olevan klassisen musiikin tahtiin.

Suosittelen tutustumaan eri vaihtoehtoihin, joilla voit varata liput Versaillesiin, niin koet kaiken, myös upean ilotulitusfinaalin Versaillesin puutarhoissa. Jos olet Pariisissa elokuussa, sitä ei kannata jättää väliin.

Varaa Versaillesin lippukierros

2. Tee rantakävely Pariisin Plagesin rannalla

Paris Plages| ©ParisInfo
Paris Plages| ©ParisInfo

Paris Plages on perinne, jossa Seine-joen rannalle luodaan rantatunnelmaa. Jotta saisit siitä käsityksen, paikalle kuljetetaan 5 000 tonnia hiekkaa, sata palmupuuta ja satoja aurinkovarjoja.

Rannat sijaitsevat Seinen rannalla heinäkuun lopusta elokuun loppuun. Jos siis kaipaat rantaa Pariisin kesämatkallasi, tiedät minne mennä. Siellä on lukuisia ruoka- ja juomakojuja, ilmaisia konsertteja, tanssia, sumuasemia ja paljon hauskoja aktiviteetteja, kuten hiekkalinnanrakennuskilpailuja.

Se on yksi parhaista paikoista, joissa kannattaa käydä kesällä sekä päivällä että yöllä. Lisäksi voit yöllä nähdä sen valaistuksen ja kaiken sen viehätyksen joelta käsin, jos varaat Seinen jokiristeilyn.

Varaa yöristeily Seinen joella

3. Virkistäydy ja rentoudu Aquaboulevardissa

Aquaboulevard|©Association Française des Credit Managers AFDCC
Aquaboulevard|©Association Française des Credit Managers AFDCC

Jos matkustat Pariisiin elokuussa, älä epäröi varata lippua Aquaboulevardiin, vaikuttavaan vesipuistoon. Se on itse asiassa Pariisin suurin ja yksi Euroopan arvostetuimmista. Siellä on yhteensä 11 vesiliukumäkeä ja lukuisia vesiaktiviteetteja ja -nähtävyyksiä

. Lisäksi rentoutumista kaipaaville on tarjolla rentoutumisalue saunoineen, porealtaineen ja uima-altaineen, jossa voit rentoutua. Älä epäröi! Se on ihanteellinen ehdotus sekä rohkeammille että niille, jotka etsivät rauhaa ja hiljaisuutta.

Varaa lippusi Aquaboulevardiin

4. Anna Monet'n puutarhojen häikäistä itsesi

Claude Monet'n puutarhat Givernyssä|©el copetin en andas
Claude Monet'n puutarhat Givernyssä|©el copetin en andas

Jos olet innostunut Claude Monet'n töistä, suosittelen sinua varaamaan retken Givernyyn ja tutustumaan impressionistimaalarin inspiraation lähteeseen. Tämä on ihanteellinen tapa tutustua hänen kukkiviin puutarhoihinsa, taloonsa ja vesililjalammikoihin ammattitaitoisen paikallisen oppaan johdolla.

Lisäksi kierroksen jälkeen sinulla on mahdollisuus tutustua Normandian alueella, Seine-joen länsirannalla sijaitsevan Givernyn kaupungin historialliseen keskustaan, jossa taidemaalari asui yli neljä vuosikymmentä.

Ja mikä erittäin tärkeää, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset perille, sillä tämä lounasretki sisältää edestakaisen kuljetuksen.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

5. Vieraile Montmartressa Tréteaux Nomades -festivaalilla

Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster
Montmartren kaupunginosa| ©Ed Webster

Montmartren kaupunginosan tähtitaivaan alla järjestetään elokuun lopun ja syyskuun alun välisenä aikana tämä erityinen festivaali. Hauska tapahtuma kokoaa yhteen taiteellista komediaa, musikaaleja, runoutta ja paljon teatteria.

Näet jopa 30 näyttelijää lavalla kuudessa eri paikassa, ja tavoitteena on tehdä teatterista kaikkien ulottuvilla olevaa. Tunnelma on taukoamaton keskipäivästä keskiyöhön.

Vinkkinä Pariisissa oleskelua varten suosittelen, että menet aina ajoissa, erityisesti ilmaisiin tapahtumiin. Lisätietoja saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Varaa kierros Montmartrelle

6. Tutustu Eiffel-torniin Fête de la Libération -tapahtumassa Pariisissa

Tour Eiffel | ©Campus France
Tour Eiffel | ©Campus France

Elokuun 25. päivä on hyvin tärkeä päivä Pariisissa, sillä silloin juhlitaan Ranskan vapautumista Saksan miehityksestä. Tapahtumia järjestetään eri puolilla kaupunkia, ja suuri juhla järjestetään Hotel de Villen edessä olevalla aukiolla. Pariisin vapautumisen juhlallisuuksiin liittyy yleensä puheita, esityksiä, Ranskan lippuja ja ruokakojuja.

Huomattakoon, että Charles de Gaulle totesi voittopuheessaan: "Pariisi on vapautettu! Pariisi on vapautettu itse, sen kansa on vapauttanut sen Ranskan armeijoiden tuella, koko Ranskan, taistelevan Ranskan, ainoan Ranskan, todellisen Ranskan, ikuisen Ranskan avulla ja tuella!"."

Jos teillä on aikaa, suosittelen teitä varaamaan liput Pariisin Eiffel-tornille, valitkaa viimeinen mahdollinen aika, niin voitte nähdä valoshow'n ja liput ympäri puistoa.

Varaa liput Eiffel-torniin Pariisissa

7. Nauti ulkoilmaelokuvasta

Ulkoilmaelokuvateatteri Pariisissa| ©Marko Kudjerski
Ulkoilmaelokuvateatteri Pariisissa| ©Marko Kudjerski

Luulitko, että suuret näytökset ovat menneisyyttä? Ajattele uudelleen. Pariisissa järjestetään joka elokuu useita ilmaisia elokuvanäytöksiä, joissa esitetään klassikoita ja uudempia elokuvia (useimmat niistä esitetään Parc de la Villette -puistossa).

Elokuvat esitetään yleensä alkuperäiskielellä, joten jos et ymmärrä ranskaa, voit ehkä nähdä elokuvan englanniksi!

Parhaana puolena on se, että sisäänpääsy on maksuton, ja lisäksi voit ottaa mukaan oman piknikin tai jopa lainata aurinkotuoleja, jotta voit istua ja katsoa elokuvan tai kaksi täysin mukavasti.

8. Rokkaa Rock de Seinen rock-konsertissa

Parc de Saint-Cloud| ©Anitsircana
Parc de Saint-Cloud| ©Anitsircana

Liity elokuuksi kaupunkiin jääneisiin pariisilaisiin stalinisteihin ja rokkaa! Kolmipäiväinen tapahtuma järjestetään elokuun puolivälissä Parc de Saint-Cloudissa Pariisin laitamilla. Vuonna 2003 alkanut tapahtuma tarjoaa nykyään viisi lavaa, joilla on 65 bändiä, jotka edustavat rockia, powerpoppia, sähköistä musiikkia ja kansanmusiikkia.

Puistossa voi jopa leiriytyä ja yöpyä. Mikä kokemus! Sinun on tietenkin varattava leirintäalue netistä etukäteen ja sinulla on oltava voimassa oleva passi. On tärkeää tietää, että vain kolmen päivän lipun omaavat voivat poistua festivaalilta ja palata sinne.

Hyvä uutinen on se, että sinne pääsee metrolla linjalla 10. Kannattaa siis osata käyttää metroa ja liikkua Pariisissa yleensä, jotta ei menetä minuuttiakaan. Jos olet menossa Pariisiin kolmeksi päiväksi elokuussa, tiedät jo yhden tavan viettää hauskaa. Lisätietoja saat virallisilta verkkosivuilta.

9. Osallistu Wonderland Paris -festivaaliin ilmaiseksi

Liisa Ihmemaassa -kokoelma|©Anaïs
Liisa Ihmemaassa -kokoelma|©Anaïs

Yksi uusista ilmaisista ulkoilma-aktiviteeteista, joista Pariisin kävijät ja paikalliset voivat nauttia elokuussa, on Wonderland Paris, kesäfestivaali, joka kestää syyskuun alkuun asti.

Herkullista ruokaa valmistavista julkkiskokeista ulkoilmakonsertteihin.

Wonderland Paris sijaitsee Pariisin 20. kaupunginosassa, ja se on vierailun arvoinen.

10. Nauti rentoutumisesta Classique au Vert -tapahtumassa

Classique au Vert| ©OTC
Classique au Vert| ©OTC

Classique au Vert on klassisen musiikin konserttifestivaali, joka järjestetään pääasiassa elokuun aikana Parc Floralissa Bois de Vincennesissä.

Jos haluat rentoutua hieman ja nauttia hyvästä musiikista tässä upeassa ja kauniissa puistossa, Classique au Vert on tapahtuma, johon sinun kannattaa osallistua. Auringonlaskun katseleminen klassisen musiikin tahdissa on jotain sellaista, mitä vain pariisilaiset ja klassisen musiikin ystävät voivat kuvailla sinulle.

Jos pidät klassisesta musiikista ja aiot matkustaa Pariisiin vähintään seitsemäksi päiväksi, suosittelen sinua varaamaan ainakin yhden päivän tähän klassiseen tapahtumaan!

Pariisi on suljettu elokuussa?

Näkymä Montparnassen tornista| ©Guilhem Vellut
Näkymä Montparnassen tornista| ©Guilhem Vellut

Vaikka on totta, että osa Pariisista on suljettu elokuussa, tämä vaikuttaa yleensä vain perheyrityksiin ja pienempiin ravintoloihin, jotka päättävät levätä osan tästä kuukaudesta, vierailla sukulaisten luona ja vaihtaa maisemaa.

Jos siis olet kuullut tämän jostain, voin vakuuttaa, että elokuu on silti hyvä kuukausi vierailla kaupungissa ja ottaa kaiken irti Pariisin tapahtumista, kuten olet nähnyt tässä postauksessa.

Elokuun sää

Aurinkoinen päivä Pariisissa| ©Regine G.
Aurinkoinen päivä Pariisissa| ©Regine G.

Vaikka Pariisissa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden ympäri vuoden, elokuu on ihanteellinen kuukausi matkustaa Pariisiin, sillä keskilämpötila on 18-24 astetta, mikä tarkoittaa täydellistä säätä Pariisin kaduilla kuljeskeluun ja lisäksi enemmän aurinkotunteja kaupungista nauttimiseen.

Kannattaa huomata, että viime vuosina Pariisissa, Ranskassa ja Euroopassa yleensäkin on esiintynyt yhä useammin helleaaltoja. Jos Pariisin-vierailusi aikana on helleaalto, on tärkeää varautua: pidä nestettä ja pukeudu viileisiin vaatteisiin.

Harkitsisin myös sellaisen hotellin varaamista, jossa on ilmastointi, sillä tämä palvelu ei ole Euroopassa aina itsestäänselvyys, varsinkaan B&B-hotelleissa ja vanhemmissa hotelleissa.

Mitä pukeutua Pariisissa elokuussa

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Yksi sana kuvaa täydellisesti ranskalaista kaupunkia elokuussa: kuuma! Ota mukaan runsaasti kevyitä, hengittäviä vaatteita sekä aurinkolasit, hattu ja aurinkovoidetta.

Toisaalta illat voivat olla hieman viileitä, joten kannattaa pakata mukaan kevyt takki kaiken varalta. Jos olet kuitenkin lähdössä Pariisiin ajatuksenasi käydä joidenkin uskonnollisten rakennusten sisätiloissa, muista, että sinun on ehkä peitettävä hartiat ja polvet ennen sisäänpääsyä.