Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi heinäkuussa: kätevä opas kaupunkiin tutustumiseen

Valmistaudu viettämään upeaa aikaa valojen kaupungissa nauttien pitkistä aurinkoisista päivistä ja hauskoista aktiviteeteista heinäkuussa.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi heinäkuussa: kätevä opas kaupunkiin tutustumiseen

Pariisi, Ranska | ©Bruno Abatti

Pariisin heinäkuun tapahtumissa on vuoden jännittävimpiä tekemisen ja näkemisen kohteita: Tour de France -pyöräilykilpailu, valtava (ja ilmainen) Fnac-musiikkifestivaali Hotel de Villessä, palmupuita ilmestyy Seinen varrelle ja Bastiljipäivän ilotulitus Eiffel-tornilla valaisee yötaivaan.

Luvassa on myös suuri paraati, tulitansseja, ilmaisia ulkoilmaelokuvafestivaaleja, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Kuukausi, jolloin voit nauttia tästä upeasta kaupungista täysillä!

1. Bastilian päivän juhlallisuudet ja ilotulitus

Ilotulitteet| ©Designecologist
Ilotulitteet| ©Designecologist

Bastilian päivä, Pariisin suurin kesäjuhla ja kansallinen juhla koko Ranskassa, vietetään aina 14. heinäkuuta, jolloin vietetään Bastilian vankilan rynnäkön vuosipäivää (14. heinäkuuta 1789), joka oli Ranskan vallankumouksen käännekohta.

Päivä alkaa sotilasseremonioilla ja suurella sotilasparaatilla Champs Elysées'llä Riemukaarelta Place de la Concorde -aukiolle, ja sotilaslentokoneet tekevät ylilennon, joka näkyy suurimmasta osasta kaupunkia. Jos sinun pitäisi mennäPariisiin vain yhdeksi päiväksi koko vuoden aikana , suosittelisin ehdottomasti 14. heinäkuuta.

Sotilasseremoniat alkavat kello 10, ja paraati alkaa kello 11.

Älä myöskään unohda ilotulitusnäytöstä Eiffel-tornilla, joten jos vierailet Eiffel-tornissa yöllä, näet, kuinka se on täysin valaistu ja viritetty Bastilian päivän tunnelmaan. Tornin valojuhla kestää noin puoli tuntia. Tour Eiffelin alla on myös tilaa oopperalle kello 21.30 alkaen, joka ei ole aivan sama asia kuin Opera Garnierin ilmainen esitys, mutta se on melkoinen spektaakkeli. Voit myös hyödyntää sijaintia ja sitä, että olet menossa illalla syömään johonkin Eiffel-tornin lähellä sijaitsevaan ravintolaan.

Erityiset Bastilian päivän ilotulitusristeilyt

Bastilian päivän ilotulitusta voi ehkä parhaiten seurata risteilyltä Seinäjoella 14. heinäkuuta.

Voit jopa nauttia illallisristeilystä Seinen risteilyllä, kun kellut kaikkien Seinen varrella sijaitsevien ikonisten maamerkkien ohi ja katselet sitten huikaisevaa ilotulitusta huipulla, joka on korvaamaton.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

2. Paris l'Été -festivaali

Kaupungin katutaide| ©InfoParis
Kaupungin katutaide| ©InfoParis

Tämä vuosittainen taidefestivaali esittelee tanssi-, musiikki- ja teatteritapahtumia Pariisin eri suosituissa kaupunginosissa. Pariisin kesäjuhlat on järjestänyt vuodesta 1990 lähtien taide- ja kulttuuritapahtumia eri puolilla kaupunkia. Festivaali kestää heinäkuun alusta elokuun alkuun.

Esillä on teatteria, tanssia, sirkusta, musiikkia ja taideinstallaatioita monissa pääkaupungin tunnetuissa ja epätavallisissa paikoissa. Useimmat niistä ovat ulkona ja perinteisten viihdepaikkojen ulkopuolella.

Lisätietoja saat festivaalin virallisilta verkkosivuilta - tapahtumat ovat ilmaisia!

3. Vierailu Givernyssä heinäkuussa

Vierailu Givernyssä| ©Aaron Perkins
Vierailu Givernyssä| ©Aaron Perkins

Givernyyn on helppo ja nopea päiväretki Pariisista, ja jos olet Monet-fani, se on kokemus, joka kannattaa laittaa bucket-listasi kärkeen.

Impressionistitaiteilija Claude Monet vietti elämänsä viimeisen puoliskon Givernyssä, Normandiassa sijaitsevassa pienessä kylässä noin 45 mailia**(noin 1 tunti ja 15 minuuttia)** Pariisin ulkopuolella, jossa hänen kuuluisat vesilililalammikkonsa kukkivat heinäkuun aikana.

Monet'n kuoleman jälkeen tehdyn huolellisen restauroinnin ansiosta näet hänen talonsa, puutarhansa ja vesililammen sellaisena kuin ne olivat, kun hän asui siellä ja maalasi joitakin suurimmista mestariteoksistaan. Jos olet myös kiinnostunut tästä taiteilijasta ja impressionismin luojasta ja oleskelusi Pariisissa ei ole niin lyhyt, voit mennä jonain päivänä Louvren museoon ja nähdä joitakin hänen parhaista teoksistaan livenä.

4. Pariisin Japan Expo

Pariisin metron sisällä| ©Davyn Ben
Pariisin metron sisällä| ©Davyn Ben

Oletko Japanin ja sen kulttuurin ystävä? Jos näin on, sinun on ehdottomasti osallistuttava Japan Expo -tapahtumaan, joka on heinäkuussa järjestettävä eksklusiivinen tapahtuma, jossa esitellään taistelulajeja, videopelejä, musiikkia ja paljon muuta ja joka järjestetään yhdessä Ranskan suurimmista messukeskuksista, joka on vain yhden RER-pysäkin päässä Charles de Gaullen lentokentältä, joten Pariisintuntemus on ratkaisevan tärkeää, erityisesti Pariisin metrossa.

Expo Paris Japan järjestetään heinäkuun ensimmäisellä viikolla Paris Nord Villepinte -messukeskuksessa. Lisätietoja on virallisella verkkosivustolla.

Tapahtumassa on signeerauksia, puhujia, työpajoja ja mestarikursseja, joissa kuuluisat taiteilijat (animaattorit, kuvittajat, videopelien tekijät, elokuvatuottajat, muusikot ja säveltäjät) paljastavat salaisuutensa ja vinkkinsä.

Myös musiikille on tilaa, rockista, RnB:stä, J-popista, punkista, elektrosta, shamisenista, kotoista, sanshinista ja perinteisistä tyylilajeista. Lisäksi järjestetään käytännön työpajoja, joissa opetetaan piirtämisen, mallintamisen, ikebanan, origamin ja kalligrafian perusteita.

Japanilaisen kulttuurin festivaali ei voi olla ilman videopelejä. Monet videopelit ovat saatavilla ilmaiseksi, ja voit kokeilla uusimpia julkaisuja ja osallistua turnauksiin. Myös pelintekijät ovat paikalla kertomassa työstään ja antamassa asiantuntijaneuvoja.

Siellä on myös taistelulajeille omistettu alue, jossa voit oppia Ninjutsun, kendon, judon, aikidon ja karaten perusteita.

5. Kesämyynti suunnittelijoiden muodista

Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Polina Tankilevitch
Myynnin hyödyntäminen parhaalla mahdollisella tavalla| ©Polina Tankilevitch

Kuuluisa Pariisin kesäsale jatkuu heinäkuun puoliväliin saakka. Monille "tajuaville" muodin ystäville heinäkuun loppupuoli on ostosten optimaalinen ajankohta, jolloin kaupat tekevät 2. ja jopa 3. alennuksia ja vaihtavat ikkunoissaan olevat myyntikyltit 70- tai jopa 80-prosenttisiin alennuksiin.

Parhaat paikat löytää löytöjä? Kaikkialta! Chanelin, Valentinon ja Armanin kaltaiset luksusbrändit houkuttelevat valtavia ihmisjoukkoja, samoin kuin Galeries Lafayette, BHV, Bon Marché ja Au Printemps, mutta pienempiä putiikkeja ja jopa globaaleja keskisuuria ketjuja ei saa unohtaa.

6. Ulkoilmaelokuvat Parc de la Villette -puistossa

Elokuvat Parc de la Villette -puistossa| ©InfoParis
Elokuvat Parc de la Villette -puistossa| ©InfoParis

Ilmaiset ulkoilmaelokuvat palaavat Parc de la Villette -puistoon joka kesä Cinéma en Plein Air (ulkoilmaelokuvateatteri) -tapahtuman myötä. Heinäkuun aikana keskiviikosta sunnuntaihin näet loistavan sekoituksen klassikkoelokuvia ja viimeaikaisia menestyselokuvia, jotka esitetään alkuperäiskielellä ja ranskankielisin tekstityksin heti, kun Pariisissa pimenee.

Ota mukaan viltti, piknik-illallinen ja pullo viiniä. Puisto on myös yksi Pariisin silmiinpistävimmistä ja yksi kaupungin suurimmista 55 hehtaarin suuruisista puistoista, jota ympäröivät teatterit, kahvilat, päiväkodit ja useat ruokapaikat. Jos kuitenkin vihreä osa kiinnostaa sinua eniten, suosittelen käymään Pariisissa huhtikuussa tai toukokuussa.

7. Fête Foraine des Tuileries

Tuileries-juhlan karuselli| ©Jean-François Gornet
Tuileries-juhlan karuselli| ©Jean-François Gornet

Fête Foraine des Tuileries, joka on kirjaimellisesti hauska tivoli, ilmestyy heinäkuun alussa yhtäkkiä Pariisin Tuileries-puutarhaan ja tarjoaa kuukauden ajan taukoamatonta viihdettä.

Jättimäinen maailmanpyörä (ota kamerasi mukaan, niin saat upeita kuvia Sacre Coeurista ja Eiffel-tornista), karusellit, puskuriautot, "hupitalot", sydäntäsärkevät ajelut jännitystä kaipaaville, lasten pelit ja paljon muuta, karnevaalit viihdyttävät lapsiperheitä, teini-ikäisiä ja kaikkia muita, jotka etsivät hauskanpitoa loppukesäksi. Täydellinen suunnitelma, jos olet matkalla Pariisiin lasten kanssa.

Ja tietysti tarjolla on valtavat määrät ruokaa: karkkia, vohveleita, jäätelöä, paistettua taikinaa, grilliruokaa ja juomia.

Tapahtuma järjestetään Jardin des Tuileries -puistossa ** Louvren museon ja Place de la Concorde -aukion välissä**. Lisätietoja saat tapahtuman verkkosivuilta.

8. Fnac-musiikkifestivaali

Pariisin kaupungintalo| ©wagner51
Pariisin kaupungintalo| ©wagner51

Älä missaa 30 kansainvälisen artistin ilmaisia live-konsertteja Hôtel de Villen (Pariisin kaupungintalon) edustalla iltahämärästä keskiyöhön. Tämä Pariisissa laajalti tunnettu musiikkitapahtuma kestää yleensä noin kolme päivää ja ajoittuu yleensä heinäkuun alkuun.

Ranskalainen Fnac-yhtiö on tämän tapahtuman konserttien ja musikaalien tavanomainen sponsori, ja tapahtumaan osallistuu jopa 100 000 fania. Raatihuone sijaitsee hyvin lähellä Pariisin museoaluetta ( Louvren ja Carnavalet-museon välissä).

Lisätietoja saat konsertin verkkosivuilta. Jos olet menossa Pariisiin kolmeksi päiväksi heinäkuussa ja pidät juhlatunnelmasta, iloitse, sillä sinulla on jo suunnitelmia!

9. Palomiesten tanssiaiset

Palomiesten tanssiaisissa| ©Pierre-Franck Colombier
Palomiesten tanssiaisissa| ©Pierre-Franck Colombier

Osallistu 13. ja/tai 14. heinäkuuta järjest ettäviin vuotuisiin palomiesten tanssiaisiin (Bals des Pompiers ), jolloin kunkin Pariisin arrondissementin (kaupunginosan) pääpaloasema avaa kasarminsa ja pihansa ja toivottaa yleisön tervetulleeksi koko yön kestäviin juhliin, joissa on musiikkia, tanssia ja juomia. Osallistuminen on ilmaista, mutta tarjoiltavat ruoat ja juomat on maksettava.

Bals des Pompiers alkaa yleensä klo 21.00 ja päättyy klo 4.00. Paloasemasta riippuen tapahtuma voidaan järjestää 13. tai 14. heinäkuuta, ja joissakin tapauksissa molempina päivinä. Jos haluat lisätietoja tästä tapahtumasta, suosittelen seuraavaa verkkosivustoa.

Mitä pukeutua Pariisissa heinäkuussa

Pakkaus| ©Vlada Karpovich
Pakkaus| ©Vlada Karpovich

Jos vierailet Pariisissa heinäkuussa, saat lämpimiä iltoja ja viileitä öitä. Muista pakata mukaan runsaasti aurinkovoidetta, hattu kuumimpia päiviä varten ja paljon kevyttä, helppokäyttöistä vaatetta. Sandaalit ja shortsit ovat täydelliset tällaiseen säähän.

On kuitenkin myös tärkeää huomata, että heinäkuussa sataa eniten, joten muista pakata mukaan sateenvarjo kaiken varalta sekä vedenpitävät ja mukavat kengät.

Kaupoissa ympäri kaupunkia järjestettävät kesämyynnit saavat sinut haluamaan säästää matkalaukussasi hieman tilaa ja tuoda kotiin pari matkamuistoa. Ranskassa järjestettävät alennusmyynnit tunnetaan nimellä "les soldes", ja ne ovat valtion sääntelemiä, ja niitä voidaan järjestää vain kaksi kertaa vuodessa: kerran heinäkuun lopussa ja kerran jouluna Pariisissa. Jos haluat tehdä löytöjä Ranskassa ollessasi, nyt on oikea aika tehdä ostoksia!

Missä yöpyä Pariisissa heinäkuussa

Varauksen tekeminen| ©Christin Hume
Varauksen tekeminen| ©Christin Hume

Jos etsit kesämajoitusta kaupungista, kannattaa pitää mielessä, että hinnat voivat olla hieman tavallista korkeammat, koska niiden kysyntä on yleensä suurta.

Pariisissa on kuitenkin edelleen runsaasti majoituspaikkoja ja vaihtoehtoja kaikille budjeteille - mutta mitä aikaisemmin suunnittelet matkasi Pariisiin heinäkuussa, sitä halvemmalla pääset!

Pariisin sää heinäkuussa

Le Marais Quartier| ©Elsa Pereira
Le Marais Quartier| ©Elsa Pereira

Kesäkuukausina on paljon pitkiä, kuumia päiviä. Heinäkuussa on täydellinen sää nauttia pariisilaisesta kahvilakulttuurista, jossa baaritiskit ja raidalliset tuolit levittäytyvät leveille bulevardeille, ja kahvin tuoksu leijailee aina kaduilla.

Heinäkuussa Pariisin sää vaihtelee yleensä 16 ja 25 asteen välillä, ja keskiarvo on 20 astetta, mikä tarjoaa täydellisen ilmaston tutustua kaikkeen, mitä kaupungilla on tarjottavanaan. Iltaisin voi kuitenkin olla hieman viileämpää, joten sinun kannattaa pitää kevyt takki mukana, kun haluat tutkia Pariisia yöllä.