Mistä nähdä jouluvalot Pariisissa

Voitko kuvitella, että voit vierailla valojen kaupungissa täydessä vauhdissa? Jos olet menossa jouluksi Pariisiin, lue vinkkini, joista löydät parhaat paikat nähdä Ranskan pääkaupunkia valaisevat valot.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Mistä nähdä jouluvalot Pariisissa

Näkymä Riemukaarelle joulun aikaan | ©Craig Philbrick

Suunnitteletko matkaa Pariisiin jouluksi? Yksi parhaista tavoista juhlia joulua Pariisissa on nähdä kaupungin tunnusomaisimmat paikat täyttävät valot. Champs Elysées'n kaltaisista suurista avenueista aina rauhallisempiin kaupunginosiin laitamilla.

Valot sytytetään yleensä marraskuun lopusta tammikuun alkuun, joten sinulla on runsaasti aikaa matkustaa Pariisiin ja kokea erityinen joulu vierailemalla nähtävyyksissä, jotka näyttävät entistäkin vaikuttavammilta tähän aikaan vuodesta. Sillä kun Pariisissa tulee yö, joulu ilmestyy tuhansina ja taas tuhansina hehkulamppuina, jotka seuraavat sinua matkallasi.

Eiffel-tornin valoshow

Pariisi yöllä| ©Luciano Teixeira
Pariisi yöllä| ©Luciano Teixeira

Eiffel-torni valaistaan joka ilta, mutta marraskuusta tammikuuhun noin 20 000 lampun valot muuttuvat vieläkin erikoisemmiksi, sillä maailman kuuluisin torni ei ole ainoa, joka loistaa, vaan koko sinne johtava polku on täynnä valoja, jotka luovat juhlavan tunnelman.

Tuhannet valot reunustavat tornin esplanadille saapuvien vierailijoiden polkua. Kun varaat lippusi Eiffel-torniin, valojen ja värien spektaakkelin lisäksi sinua tervehtii pieni ravintola läpinäkyvässä kupolissa, joka sijoitetaan ensimmäiseen kerrokseen joka joulu. Tarvitsetko pysähdyksen ennen kuin jatkat Pariisin joulun ihailua? Täällä voit nauttia kuuman (ja makean!) juoman.

Luistelu Eiffel-tornin valojen alla

Jos rentoutumisen sijaan kaipaat hieman enemmän liikettä, mikset lähtisi luistelemaan? Aivan oikein, joulun aikaan Eiffel-tornin ympärille on asennettu jäähalli, jossa voit luistella valoshow'n ympäröimänä, mikä tekee tästä suunnitelmasta entistäkin loistavamman.

Jos matkustat Pariisiin lasten kanssa, tällä vierailulla on myös yllätys, josta he tulevat pitämään... Minulle on kerrottu , että joulupukki kävelee Eiffel-tornin ympärillä vuoden erikoisimpina viikkoina. Etkö aio mennä katsomaan häntä? Muista, että vaikka et tarvitse lippua kävellessäsi alueella, tarvitset lipun, jos haluat nousta Eiffel-torniin.

Varaa liput Eiffel-torniin

Valaistu polku Avenue des Champs Elysées -kadulla

Champs Elysées -kadun valaistus| ©Levon Avdoyan
Champs Elysées -kadun valaistus| ©Levon Avdoyan

Sen lisäksi, että Champs Elysées on aina yksi Pariisin pakollisista joulumarkkinoista, yöllä sadat valot ja animaatiot täyttävät Pariisin vilkkaimman kadun taikaa. On epäilemättä erittäin jännittävää kävellä yli 2 kilometriä valaisevien seppeleiden täyttämien puiden välissä.

Vaikka kävelymatka on hieman pitkä, suosittelen ottamaan rauhallisesti ja pysähtymään markkinakojujen äärellä samalla, kun katselet, kuinka Riemukaari kasvaa ja kasvaa sitä kohti kävellessäsi.

Jos et pidä väkijoukoista, niitä on vaikea välttää, sillä Champs Elysées'n valoja katsomaan meneminen on yksi Pariisin tärkeimmistä joulusuunnitelmista, erityisesti sytytyspäivänä. Muistutan kuitenkin, että valot ovat päällä marraskuun lopusta tammikuun alkuun, joten voit mennä tuohon aikaan, ihailla niitä rauhallisemmin ja, miksei, jatkaa joulun tunnelmaa hieman pidempään.

.

Jouluvalot ja joulukuuset Place Vendomella

Joulu Place Vendomella| ©lights.of.world
Joulu Place Vendomella| ©lights.of.world

Marraskuusta tammikuuhun myös Place Vendome täyttyy joulun kunniaksi kultaisista valoista. Siksi tämä on ehdoton nähtävyys, jos haluat kokea joulun Pariisissa.

Julkisivuja koristavien valojen seppeleiden lisäksi Place Vendomen valaistus erottuu koristeillaan, erityisesti jättimäisillä kuusilla, jotka ovat päivällä vihreitä, mutta yöllä näyttävät lumisilta niitä peittävien valkoisten ja sinisten valojen määrän vuoksi.

Neuvoni on, että mene katsomaan näitä valoja päivän päätteeksi, kun tekee mieli vain levätä hetki. Tämän aukion hienostuneisuus, glitteri ja loisto kuitenkin katoavat pian, sillä tämän aukion loisto ja glitteri herättää kenet tahansa. Voit myös varata yksityisen Pariisin kiertoajelun, joka vie sinut tähän ja muihin paikkoihin, joissa valot puhuvat puolestaan.

Varaa yksityinen kiertoajelu Pariisissa

Tutustu kaikkiin valaistuihin näyteikkunoihin Avenue Montaignen varrella

Avenue Montaignen jouluvalot| ©Ron Gunzburger
Avenue Montaignen jouluvalot| ©Ron Gunzburger

Yksi Pariisin ylellisimmistä avenueista on lisännyt jouluvaloja marraskuun lopusta lähtien. Kaikkien Pariisin katujen yleisen valaistuksen lisäksi tällä alueella juuri näyteikkunoiden valot saavat kaikki ohikulkijat pysymään suu auki.

Vaikka et aio ostaa mitään siellä olevista putiikeista (kuten Chanelista tai Louis Vuittonista), neuvon kävelemään samalla kun ihailet jokaista näyttöä, ne ovat sen arvoisia! Älä luule, että pelkkä yhden näyteikkunan katseleminen riittää, sillä jokainen muotimerkki suunnittelee jokaisen liikkeen huolella ja oman persoonallisuutensa mukaisesti.

Yksi Avenue Montaignen valojen suurista eduista on se, että sinun ei tarvitse odottaa yöhön asti nähdäksesi ne, sillä päivälläkin ne häikäisevät ja tuovat eloa kylmiin Pariisin talvipäiviin. Sitä paitsi voit nähdä ne myös hyppäämällä Pariisin kiertoajelubussin kyytiin, jos et halua kävellä niin paljon.

Varaa lippu Pariisin kiertoajelubussiin

Näe valaistu Pariisi Place de la Concorde -aukiolla sijaitsevasta maailmanpyörästä

Joulu Place de la Concordella| ©Cécile Leducq
Joulu Place de la Concordella| ©Cécile Leducq

Jos kävelet Avenue des Champs Elysées'n roikkuvien valojen seassa, saatat tulla Place de la Concorde-aukiolle, jonka valaistus on yhtä näyttävä ja luo joulutunnelman, joka lumoaa epäilevimmätkin. Mutta jos on yksi asia, josta on tullut pakollinen nähtävyys, kun joulu saapuu Pariisiin, se on Place de Concorde -paikalle sijoitettu maailmanpyörä.

Valojen lisäksi parasta tässä maailmanpyörässä ovat sen tarjoamat näkymät, joilla ei ole mitään kadehdittavaa Pariisin parhaille näköalapaikoille. Voitko kuvitella, että Pariisin keskusta on valaistu jouluna? Kiipeä sinne ylös, ja jäät suu auki, sillä lupaan, että näkymä on uskomaton.

  • Hinta: noin 12 euroa, mutta lapsille on tarjolla alennuksia.
  • Vinkki: kun tulette alas, te aikuiset voitte käyttää tilaisuutta hyväksenne ja juoda lohduttavaa glögiä jossakin ympärillä olevista kojuista samalla, kun jatkatte valojen tuijottelua. Se on herkullista!

Notre Damen joulukuusen valaistus

Joulu Notre Damessa| ©Albyn Davis
Joulu Notre Damessa| ©Albyn Davis

Vaikka Notre Damen katedraalia ei valaista erityisesti joulun aikaan, katedraalin edessä oleva suuri kuusi riittää valaisemaan koko aukion. Etkö ole koskaan nähnyt sitä aiemmin? No, nyt sinulla on yksi asia lisää lisättäväksi listallesi.

Valojen lisäksi kuusi on koristeltu huolella, mikä tekee siitä entistäkin vaikuttavamman ja kauniimman. Kuusen luonnollisen vihreän ja valojen sinisen yhdistelmä täydentää täydellisesti Notre Damen.

  • Vinkki: varaa vähintään puoli tuntia aikaa istua läheisellä penkillä ja ihailla puuta ja sen valoa Pariisin tähtitaivasta vasten.

Saint-Germain-des-Présin perinteisimmät valot

Saint Germain des Présin katumarkkinat| ©ParisDiscoveryGuide
Saint Germain des Présin katumarkkinat| ©ParisDiscoveryGuide

Tunnetko tämän Pariisin 6. kaupunginosassa sijaitsevan kaupunginosan? Jotkut historian suurimmista intellektuelleista ja taiteilijoista ovat tavanneet sen brasserioissa ja kahviloissa, mutta joulun aikaan kaikki sen kadut täyttyvät valoista. Suosittelen erityisesti menemään Boulevard Saint Germainille ja Place Saint Germain des Présille, jonne kaikki valokoristeet on keskitetty.

Vaikka monet ihmiset menevät Saint-Germain-des-Présiin vain katsomaan sen joulumarkkinoita tai nauttimaan juomaa sen perinteisissä kahviloissa, monet yllättyvät, kun he näkevät valoshow'n.

Saint-Germain-des-Présin valot eivät ole Pariisin voimakkaimmat, mutta voin vakuuttaa, että niissä on jotain erityistä. Sitä paitsi, koska se on vähemmän turistinen alue, voit nauttia joulusta rennommin. Suosittelen, että tutustut sen valoihin samalla, kun tutustut kaikkiin sen katuihin Saint-Germain-des-Présin kierroksella, jotta saat kaiken irti siellä olosta ja voit tutustua siihen syvällisesti.

Varaa kierros Saint-Germain-des-Présissä

Joulun saapuminen Galeries Lafayetteen ja Boulevard Haussmaniin

Joulu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Coral Pin
Joulu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Coral Pin

Haluatko elää kokemuksen joulutarinaan astumisesta? Merkitse muistiin tämä suositus: Boulevard Haussman. Tällä alueella sijaitsevat Pariisin tunnetuimmat tavaratalot, joten valojen lisäksi odotettavissa on koristeita täynnä olevia näyteikkunoita ja jopa joulua tervehtiviä automaatteja.

Voin vakuuttaa, että kaikki suuret liikkeet herättävät huomiota valoillaan, väreillään ja jouluisilla näyteikkunoillaan, mutta jos johonkin paikkaan haluat suunnata, se on Galeries Lafayette ja sen valaistu julkisivu. Olet varmasti kuullut siitä, sillä rakennuksen arkkitehtuuri on jo vuoden aikana tarpeeksi vaikuttava, mutta jouluna se on sitäkin vaikuttavampi.

Jos et usko minua, katso tämä video ja odota, kunnes näet 25-metrisen kuusen, joka hallitsee Galleries Lafayettea juhlakauden aikana. Kuusen lisäksi näet, miten Gallerioiden kaikkien liikkeiden ikkunat noudattavat yhteistä tyyliä ja muotoilua, jotta ne pysyisivät sopusoinnussa ja toisivat joulun taikaa jokaiseen nurkkaan.

.

Valojen kylä Bercy Villagessa

Bercy Village| ©Sarah Graham
Bercy Village| ©Sarah Graham

Kun saavut Bercy Villageen, mielikuvituksesi pääsee valloilleen. Koristeet saavat tuhansia ja taas tuhansia eri muotoja (eläimiä, palloja, puita jne.), ja kaikki ne ovat valaistuja. Lopputulos? Valomaisema, joka muuttaa tämän ulkoilmakaupan eräänlaiseksi joulukyläksi, jonka ovat luoneet eräät Ranskan parhaista suunnittelijoista.

Bercy Village on historiallinen paikka, joten valojen katselemisen lisäksi voit istua yhdellä sen terasseista ja tarkkailla sen valkoista kiveä, puuta, terästä ja lasia sisältävää rakennetta samalla, kun juot lasillisen viiniä, sillä tämä pieni kylä on täynnä viinikellareita.

Koska Bercy sijaitsee 22. arrondissementissa eikä ole yhtä suosittu kuin muut kaupunginosat, se on hyvä paikka nauttia Pariisin valoista ilman suuria ihmisvilinää, mutta silti yhtä jännittyneenä ja joulumielessä.

.

Louvren ja Tuileries'n puutarhan jouluyöt

Joulu Tuileries'n puutarhassa| ©Tatsuo Kudo
Joulu Tuileries'n puutarhassa| ©Tatsuo Kudo

Oletko menossa Pariisin matkallasi Louvreen? Suosittelen, että menet viime hetkellä tai jopa hyödynnät päivän, jolloin he avaavat ovensa yöllä, niin että lähtiessäsi löydät itsesi upeasta Tuileries'n puutarhasta, joka on puettu joulupukuun ja jonka valot valaisevat koko paikan.

Pariisin keskustassa levittäytyy Louvren upea puutarha, ja joulun aikaan se on täynnä suuria valaisevia rakennelmia, ja sen lisäksi, että siellä järjestetään kauniit markkinat, se on jouluna täynnä suuria valaisevia rakennelmia.

Ja samalla kun kuljeskelet valaisevien koristeiden seassa ja tutustut niiden lukemattomiin muotoihin, voit tehdä jouluostoksia torikojuista. Oletko jo merkinnyt muistiin kaikki pysähdyspaikat, joissa voit nähdä Pariisin jouluvalot? Lupaan, että ne häikäisevät sinua hyvällä tavalla ja koet taianomaisen joulun.

.

Osta liput Louvreen