Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mistä nähdä jouluvalot Pariisissa

Voitko kuvitella, että voit vierailla valojen kaupungissa täydessä vauhdissa? Jos olet menossa jouluksi Pariisiin, lue vinkkini ja löydä parhaat paikat, joissa voit nähdä Ranskan pääkaupungin valot.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Mistä nähdä jouluvalot Pariisissa

Näkymä Riemukaarelle joulun aikaan | ©Craig Philbrick

Suunnitteletko matkaa Pariisiin jouluksi? Yksi parhaista tavoista juhlia joulua Pariisissa on nähdä kaupungin ikonisimpien maamerkkien valot. Valo, värit ja joulun loisto tulvivat Pariisin kaduille Champs Elysées'n kaltaisilta suurilta kaduilta rauhallisempiin esikaupunkeihin, ja olet onnekas, jos pääset näkemään tämän spektaakkelin vierailusi aikana!

Valot sytytetään yleensä marraskuun lopusta tammikuun alkuun, joten sinulla on runsaasti aikaa lähteä Pariisiin ja kokea erityinen joulu vierailemalla nähtävyyksissä, jotka näyttävät vielä vaikuttavammilta tähän aikaan vuodesta. Kun Pariisissa tulee yö, joulu ilmestyy tuhansien ja taas tuhansien hehkulamppujen muodossa, jotka seuraavat sinua matkallasi.

1. Eiffel-tornin valoshow

Eiffel-tornin valaistus| ©kuhnmi
Eiffel-tornin valaistus| ©kuhnmi

Eiffel-torni valaistaan joka ilta, mutta marraskuusta tammikuuhun, kun joulu saapuu Pariisin kaduille, noin 20 000 lampun valot muuttuvat vieläkin erikoisemmiksi. Mutta maailman kuuluisin torni ei ole ainoa, joka loistaa: koko sinne johtava tie on täynnä sinivalkoisia valoja, jotka luovat juhlavan tunnelman.

Kuin lumihiutaleet, jotka putoavat puiden latvoista, tuhannet valot reunustavat Eiffel-tornin esplanadille saapuvien vierailijoiden polkua. Kun saavut tornin juurelle, valojen ja värien spektaakkelin lisäksi sinua tervehtii pieni ravintola läpinäkyvässä kupolissa, joka sijoitetaan ensimmäiseen kerrokseen joka joulu. Tarvitsetko pysähdyksen ennen kuin jatkat Pariisin joulun ihailua? Täällä voit nauttia kuuman (ja makean!) juoman.

Luistelu Eiffel-tornin valojen alla

Jos levon sijaan haluat enemmän liikettä, mikset lähtisi luistelemaan? Aivan oikein, joulusesongin aikana Eiffel-tornin ympärille asennetaan jäähalli, jossa voit luistella valoshow'n ympäröimänä, mikä tekee tästä suunnitelmasta entistäkin loistavamman. Eikö se olekin loistava suunnitelma koko perheelle?

Lisäksi, jos matkustat Pariisiin lasten kanssa, tällä vierailulla on yllätys, josta he tulevat pitämään... Minulle on kerrottu , että joulupukki kävelee Eiffel-tornin ympärillä vuoden erikoisimpina viikkoina. Etkö aio mennä katsomaan häntä? Muista, että vaikka et tarvitsekaan lippua kävellessäsi alueella, sinun on noustava Eiffel-torniin, jos haluat.

Varaa liput Eiffel-torniin

2. Valaistu polku Avenue des Champs Elysées -kadulla

Champs Elysées'n valaistus| ©Levon Avdoyan
Champs Elysées'n valaistus| ©Levon Avdoyan

Sen lisäksi, että Champs Elysées 'llä on aina yksi Pariisin suurimmista joulumarkkinoista, joita ei voi jättää väliin, yöllä sadat valot ja animaatiot täyttävät Pariisin vilkkaimman kadun taikaa. On epäilemättä hyvin jännittävää kävellä yli 2 kilometriä valaisevien seppeleiden koristelemien puiden välissä. Vaikka kävelymatka on hieman pitkä, suosittelen, että otat sen rauhallisesti ja pysähdyt torikojuilla samalla, kun katselet Riemukaaren kasvavan yhä suuremmaksi kävellessäsi sitä kohti.

Sanotaan, että kun näet tähdenlentotähden, sinun on toivottava jotakin. Vaikka tähdenlentotähdet eivät ole todellisia, Champs Elysées -kadun jouluvalojen luoma vaikutus on juuri sitä. Nykyaikaisimpien lamppujen LED-tekniikka antaa lisäksi entistä enemmän tunnetta siitä, että kävelee maisemassa, joka on täynnä kirkkautta ja värejä.

Jos et pidä väkijoukoista, niitä on vaikea välttää, sillä Champs Elysées -kadun valojen katsominen on yksi Pariisin tärkeimmistä joulusuunnitelmista, erityisesti valojen syttymispäivänä. Muistutan kuitenkin, että valot ovat päällä marraskuun lopusta tammikuun alkuun, joten voitte mennä noina päivinä, ihailla niitä rauhallisemmin ja, miksei, jatkaa joulun tunnelmaa hieman pidempään.

.

3. Jouluvalot ja joulukuuset Place Vendomella

Joulu Place Vendomella| ©lights.of.world
Joulu Place Vendomella| ©lights.of.world

Place Vendome on tyylikäs. Siellä sijaitsevat lukuisat koruliikkeet antavat paikalle tarpeeksi valoa ja säihkettä, kun niiden näyteikkunat ovat täynnä timantteja ja jalokiviä. Marraskuusta tammikuuhun aukio on kuitenkin myös täynnä kultaisia valoja joulun kunniaksi. Siksi tämä on ehdoton vierailukohde, jos haluat kokea joulun Pariisissa.

Julkisivuja koristavien valojen lisäksi Place Vendome -aukion valaistus erottuu koristeillaan, erityisesti jättimäisillä kuusilla, jotka päivällä ovat vihreitä mutta yöllä näyttävät lumisilta niitä peittävien valkoisten ja sinisten valojen määrän vuoksi.

Suosittelen, että menet katsomaan näitä valoja päivän päätteeksi, kun haluat vain levätä hetken. Väsytät toki pian, sillä tämän aukion hienostuneisuus, loisto ja glamour herättävät kenet tahansa.

4. Tutustu kaikkiin valaistuihin näyteikkunoihin Avenue Montaignen varrella

Jouluvalot Avenue Montaignen varrella| ©Ron Gunzburger
Jouluvalot Avenue Montaignen varrella| ©Ron Gunzburger

Pariisin ylellisimpiin kuuluvalle kadulle on lisätty joulu marraskuun lopusta lähtien. Kaikkien Pariisin katujen yleisen valaistuksen lisäksi tällä alueella erityisesti näyteikkunoiden valot saavat kaikki ohikulkijat suu auki. Vaikka et aio ostaa mitään siellä olevista putiikeista (kuten Chanelista tai Louis Vuittonista), suosittelen kävelemään ja ihailemaan jokaista näyttelyä, ne ovat sen arvoisia!

Älä luule, että pelkkä näyteikkunan katselu riittää, sillä jokainen muotimerkki suunnittelee jokaisen liikkeen huolellisesti ja oman persoonallisuutensa mukaisesti. Näin voit tutustua niihin yksi kerrallaan ja valita sen, josta pidät eniten, tai löytää sen, jossa on eniten valoja.

Yksi Avenue Montaignen valojen suurista eduista on se, ettei niiden näkemistä tarvitse odottaa iltaan asti, sillä ne häikäisevät ja elävöittävät myös Pariisin kylmiä talvipäiviä.

5. Näe valaistu Pariisi Place de la Concorde -puiston maailmanpyörästä käsin

Joulu Place de la Concordella| ©Cécile Leducq
Joulu Place de la Concordella| ©Cécile Leducq

Jos kuljeskelet Avenue des Champs Elysées'n roikkuvien valojen keskellä, saatat tulla **Place de la Concorde -**aukiolle, jossa valaistus on yhtä upea ja luo joulutunnelman, joka lumoaa epäilevimmätkin. Mutta jos on yksi asia, josta on tullut pakollinen nähtävyys, kun joulu saapuu Pariisiin, se on maailmanpyörä Place Placella.

Valojen lisäksi, jotka väistämättä houkuttelevat meidät sen luokse, parasta tässä maailmanpyörässä ovat sen tarjoamat näkymät, joita Pariisin parhaille näköalapaikoille ei ole mitään kadehdittavaa. Voitteko kuvitella, että voitte nähdä Pariisin keskustan valaistuna jouluna metrin korkeudelta? Kiipeä maailmanpyörän kyytiin ja hämmästy, sillä lupaan, että panoraamanäkymät ovat uskomattomat.

Hinta on noin 12 euroa, mutta lapsille on tarjolla alennuksia, ja he ovat varmasti innokkaita osallistumaan. Kun tulette alas, te aikuiset voitte käyttää tilaisuutta hyväksenne ja juoda virkistävää glögiä jossakin ympärillä olevista kojuista samalla kun jatkatte valojen katselua. Se on herkullista!

6. Notre Damen joulukuusen valaistus

Joulu Notre Damessa| ©Albyn Davis
Joulu Notre Damessa| ©Albyn Davis

Vaikka Notre Damen katedraali ei olekaan erityisen valaistu joulun aikaan, sen edessä oleva suuri kuusi riittää valaisemaan koko aukion. Etkö ole koskaan nähnyt sitä? No, nyt sinulla on yksi asia lisää listallesi. Valojen lisäksi kuusi koristellaan huolella, mikä tekee siitä entistäkin näyttävämmän ja kauniimman.

Puun luonnollisen vihreän ja sen valojen sinisen värin yhdistelmä on ihanteellinen lisä Notre Damelle. Haluat ehdottomasti ottaa kuvan katedraalin julkisivusta, joka erottuu puun valaistua siluettia vasten.

Suosittelen viettämään vähintään puoli tuntia istuen läheisellä penkillä ihailemassa puuta ja sen valoa Pariisin tähtitaivasta vasten.

.

7. Saint-Germain-des-Présin perinteisimmät valot

St Germain des Présin katumarkkinat| ©ParisDiscoveryGuide
St Germain des Présin katumarkkinat| ©ParisDiscoveryGuide

Tunnetko tämän Pariisin 6. kaupunginosassa sijaitsevan kaupunginosan? Jotkut historian suurimmista intellektuelleista ja taiteilijoista ovat tavanneet sen putiikeissa ja kahviloissa, mutta aivan kuin se ei olisi tehnyt kaupungista tarpeeksi erityistä, joulun aikaan kaikki sen kadut täyttyvät valoista. Suosittelen erityisesti Boulevard Saint Germainia ja Place Saint Germain des Prés -aukiota, jonne kaikki valaisevat koristeet on keskitetty ja jonne pääsee helposti Pariisin metron linjalla 6.

Vaikka monet ihmiset tulevat Saint-Germain-des-Présiin vain katsomaan joulumarkkinoita tai nauttimaan juomaa sen perinteisissä kahviloissa, monet yllättyvät, kun he törmäävät valoshow 'hun, joka lisää joulun taikaa ja sen kokemisen jännitystä.

Saint-Germain-des-Présissä ei ehkä ole Pariisin voimakkaimmat valot, mutta voin vakuuttaa, että siinä on jotain erityistä. Ja koska se ei ole yhtä turistinen kuin Champs-Elysées, voit nauttia joulusta rennommin ja tuntea olevasi oikean Pariisin sydämessä.

.

8. Joulun saapuminen Galeries Lafayetteen ja Boulevard Haussmanille marraskuussa

Joulu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Coral Pin
Joulu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Coral Pin

Haluatko kokea, että astut joulusatuun? Kirjoita muistiin tämä suositus: Boulevard Haussman. Tällä alueella sijaitsevat Pariisin kuuluisimmat tavaratalot, kuten Galeries Lafayette, joten bulevardin puissa roikkuvien valojen lisäksi voit odottaa joulua tervehtiviä koristeellisia ikkunanäyttelyitä ja jopa automaatteja.

Voin vakuuttaa, että kaikki suuret kaupat ovat silmiä hiveleviä valoillaan, väreillään ja jouluisilla näyteikkunoillaan, mutta jos johonkin paikkaan haluat suunnata, se on Galeries Lafayette ja sen valaistu julkisivu. Olet varmasti kuullut siitä, sillä rakennuksen arkkitehtuuri on jo vuoden aikana tarpeeksi vaikuttava, mutta jouluna se on sitäkin vaikuttavampi. Jos et usko minua, katso tämä video ja odota, kunnes näet 25-metrisen kuusen, joka hallitsee Gallerian aulaa juhlakauden aikana.

Jos annat katseesi jatkaa kuusen taakse (vaikka se onkin hankalaa), huomaat, että kaikkien Gallerian liikkeiden ikkunat noudattavat yhteistä tyyliä ja suunnittelua, jotta ne pysyisivät sopusoinnussa ja toisivat joulun taikaa jokaiseen nurkkaan.

9. Valojen kylä Bercy Villagessa

Bercy Village| ©Sarah Graham
Bercy Village| ©Sarah Graham

Kun saavut Bercy Villageen, mielikuvituksesi pääsee valloilleen. Koristeet saavat tuhansia ja taas tuhansia muotoja (eläimiä, palloja, puita...), ja kaikki ne ovat valaistuja. Tulos? Valomaisema, joka muuttaa tämän ulkoilmakauppakeskuksen eräänlaiseksi joulukyläksi, jonka ovat luoneet eräät Ranskan parhaista suunnittelijoista.

Bercy Village on historiallinen paikka, joten valojen katselun lisäksi voit istua yhdellä sen terasseista ja katsella sen valkoista kivi-, puu-, teräs- ja lasirakennetta samalla, kun siemailet lasillisen hyvää viiniä, sillä tässä pienessä kylässä on runsaasti viinikellareita.

Koska Bercy sijaitsee 22. arrondissementissa eikä ole niin suosittu kuin muut kaupunginosat, se on hyvä paikka nauttia Pariisin valoista ilman suuria ihmisvilinää, mutta samalla jännityksellä ja joulumielellä.

10. Jouluyöt Louvressa ja Tuileries'n puutarhassa

Joulu Tuileries'n puutarhassa| ©Tatsuo Kudo
Joulu Tuileries'n puutarhassa| ©Tatsuo Kudo

Oletko menossa Louvren museoon Pariisin-matkallasi? Suosittelen, että menet viime hetkellä tai jopa hyödynnät päivän, jolloin he avaavat ovensa yöllä, niin että lähtiessäsi löydät suuren Tuileries'n puutarhan joulupukuun puettuna ja koko paikan valaisevissa valoissa.

Pariisin keskustassa sijaitsee Louvren upea puutarha, ja joulun aikaan se on täynnä suuria valaisevia rakennelmia ja kauniita markkinoita. Tätä hetkeä kutsutaankin "Tuileries'n taikuudeksi", sillä valojen syttyminen marraskuun lopussa merkitsee alkua muutamalle viikolle, jolloin joulun lämpö ja hehku koskettavat jokaista sydäntä.

.

Osta lippuja Louvreen

Kun vietät aikaa kävellessäsi valaisevien koristeiden keskellä ja tutustuessasi niiden lukemattomiin muotoihin, voit tehdä jouluostoksia torikojuista.

Oletko jo merkinnyt muistiin kaikki pysähdyspaikat, joissa voit nähdä Pariisin jouluvalot? Lupaan, että tulet häikäistymään hyvällä tavalla ja että koet taianomaisen joulun.