Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai lokakuussa: matkareittejä, vinkkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta!

Lokakuu on maaginen kuukausi. Miellyttävät lämpötilat kutsuvat sinut tutustumaan salaisiin nurkkiin, joita tämä tuhannen ja yhden yön kaupunki pitää sisällään. Liitytkö seuraani?

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minuuttia luettu

Dubai lokakuussa: matkareittejä, vinkkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta!

Dubain auringonnousu | © Tamas

Yksi parhaista vuodenajoista matkustaa Dubaihin on syksy ja erityisesti lokakuu. Pilvenpiirtäjien kaupunki loistaa erityisessä valossa ja lämpötilat ovat paahtavasta kesästä poiketen varsin miellyttävät (24º ja 35º asteen välillä) ulkoiluun.

Tässä artikkelissa kerron sinulle kaiken, mitä voit nähdä ja tehdä Dubaissa lokakuun aikana saadaksesi ainutlaatuisen kokemuksen. Tässä sitä mennään!

1. Juhli Oktoberfestia palmujen alla

Oktoberfestistä nauttiminen| ©Barasti
Oktoberfestistä nauttiminen| ©Barasti

Jos luulit, ettei Oktoberfest, suosittu olutjuhla, jota on vietetty Münchenissä (Saksassa) vuodesta 1810 ja joka on levinnyt maihin ympäri maailmaa, olisi saapunut Dubaihin, olit hyvin, hyvin väärässä. Älä koskaan epäile ohran voimaa!

Itse asiassa festivaali on yksi matkailijoiden parhaista tavoista toivottaa syksy tervetulleeksi tuhannen ja yhden yön kaupunkiin. Oktoberfestiä juhlitaan joka vuosi lokakuussa useissa Dubain hotelleissa, kuten Sheraton Jumeirahissa, Grand Hyatt Hotelissa ja JW Marriottissa. Tutustu ohjelmaan, ja jos lopulta päätät lähteä, älä unohda kohottaa maljaa huudon "Prost!" saattelemana.

Makkaraa, olutta runsaasti ja paljon hauskanpitoa

Ennen kuin lähdet, sinun on hyvä oppia sääntö numero yksi: aivan kuten Saksassa, täällä olutta tilataan ja tarjoillaan litroittain. Juna ensin! Arabiemiraattien Oktoberfestissä jäljitellään alkuperäisen tapahtuman henkeä, mutta kolmessakymmenessä asteessa. Monissa hotelleissa voit luultavasti juoda Paulanerisi aurinkotuolilla makoillen. Ei hassumpi muutos, vai mitä?

Lisäksi hotellin henkilökunta kopioi usein pukeutumista ja pukeutuu johonkin tyypillisistä alueellisista puvuista. Myös saksalainen ruoka (makkarat ja suolaiset munkit) on löytänyt tiensä Persianlahden kaupunkiin juhlia varten - tunnet itsesi todelliseksi baijerilaiseksi!

Varaa Dubain katuruokakierros

2. Pidä pelottavan hauskaa Dubain Halloween-juhlissa

IMG Worlds of Adventure Parkissa| ©OneTwoTrip Travel Expert
IMG Worlds of Adventure Parkissa| ©OneTwoTrip Travel Expert

Amerikkalaisten luvalla Halloween on yksi kaupungin jännittävimmistä juhlapyhistä. Lomaa juhlitaan tyylikkäästi 31. lokakuuta, ja Dubain hotellit ja ostoskeskukset koristellaan tyypillisillä koristeilla, kuten kurpitsoilla, noidilla, hirviöillä ja luurangoilla, jotta sekä paikalliset että turistit voivat viettää pelottavan hauskan päivän.

Lokakuun lopussa IMG Worlds of Adventure-teemapuistossa, jossa Marvel- ja sarjakuvahahmot heräävät henkiin, järjestetään usein erityinen Halloween-tapahtuma, jossa kävijät voivat kokea zombiapokalypsen, eksyä kummituslabyrinttiin ja kokea kauhistuttavia elämyksiä.

Varaa kiertomatka Dubaihin

3. Uppoudu intialaiseen kulttuuriin valojuhlilla

Juhli Diwali-festivaalia| ©WeedNeel
Juhli Diwali-festivaalia| ©WeedNeel

Kun olet kiivennyt vaikuttavaan Burj Khalifaan, maailman korkeimpaan pilvenpiirtäjään, luuletko nähneesi kaiken, mitä Dubailla on tarjota? Olen varma, että Diwali Festival of Lights, joka järjestetään Dubaissa loka- tai marraskuussa (vuodesta riippuen), muuttaa mielesi henkeäsalpaavilla näytöksillään ympäri kaupunkia.

Dubai on yksi kosmopoliittisimmista metropoleista. Lähes 3 miljoonan intialaisen väestöllä tämä yhteisö edustaa maan suurinta väestöryhmää. Tämän vuoksi Diwali, intialainen joulujuhla, on tärkeä tapahtuma kaupungin toimintakalenterissa. Itse asiassa hinduille tämä juhla on yhtä arvostettu kuin joulu kristityille.

Tanssia, musiikkia ja värejä kaikkialla suurkaupungissa

Pääaukiolla nähdään valoshow. Esityksiä ja tanssia on myös Dubain kuuluisilla suihkulähteillä, jotka muutetaan tilaisuutta varten värikkääksi näyttämöksi intialaisen musiikin tahdissa. Päivä päättyy yleensä ilotulitukseen kaupungin tärkeimmissä paikoissa, kuten Bluewaters Islandilla.

Varaa liput Burj Khalifan katsomoon

4. Seuraa vuodenaikojen vaihtumista Miracle-kukkapuutarhassa

Vierailu Miracle-puutarhassa| ©Oiva Eskola
Vierailu Miracle-puutarhassa| ©Oiva Eskola

Yksi lempipuuhistani syksyllä on katsella puistojen vuodenaikojen värisävyjä. Tähän aikaan vuodesta Miracle Garden avaa porttinsa ja näyttää erityisen kauniilta. Ja kuten kaikki muukin Dubaissa, se on kukkien täyttämä tila... isosti! Puisto on Guinnessin ennätysten kirjassa muun muassa maailman suurimman kukkakellon ja yhden legendaarisen lentokoneen jäljitelmän ansiosta.

Lisäksi puistossa järjestetään päivittäin paraateja ja näytöksiä, joissa esitellään upeita kukkakulkuneuvoja elävän musiikin ja katutanssijoiden säestämänä. Tärkeä seikka! Vaikka alueelle ei saa tuoda ruokaa, siellä on yli 30 ruoka- ja juomakioskia, mukaan lukien ravintoloita, kahviloita, makeisliikkeitä ja houkutteleva tuoremehukioski - ihanteellinen paikka virkistäytymiseen!

Mitä Miracle Gardenissa on nähtävää?

 • Kello: Tämä halkaisijaltaan yli 15 metrin mittainen ihmeellinen laitteisto on rakennettu aidoista kukista ja kasveista, joiden kuviot muuttuvat vuodenaikojen mukaan - mikä on erityisen tärkeää maassa, jossa on näin kuiva ilmasto.
 • Emirates 380: voisitko kuvitella lentäväsi koneella, joka on muotoiltu kukkien avulla? No, vaikket voisikaan matkustaa sillä, puutarhassa voit nähdä Airbus A380: n, Dubain lippulaivalentoyhtiön Emiratesin A380-koneen elävän kokoisen version, josta on tullut maailman suurin kukkainstallaatio, joka on luotu 500 000 tuorekukasta. Superkiinnostavaa!
 • Smurf Village: Tämä on erityisesti lapsille suunniteltu nähtävyys. Täällä voit nähdä kylän, joka on täynnä näitä sinisiä hahmoja, jotka on tehty kukka-asetelmilla. Iltaisin järjestetään hauskoja esityksiä illan piristykseksi.
 • Lake Park: erittäin söpö järvi, jota ympäröivät kukkien peittämät pikkutalot ja veneet, pensailla muotoillut sammakot ja flamingot (tosin tekaistut). Kannattaa käydä!

Varaa kiertomatka Dubaihin

5. Kierrä maailman ympäri päivässä Global Villagessa.

Vierailu Global Villagessa yöllä| ©Syed Ali
Vierailu Global Villagessa yöllä| ©Syed Ali

Jos olet vannoutunut matkailija, rakastat luultavasti Global Villagea, viihdepaikkaa, joka avataan yleensä joka vuosi lokakuun lopussa ja joka koostuu yli 40 maata esittävästä uudelleenluonnehdinnasta, jonka tarkoituksena on tutustuttaa kävijät niiden kulttuuriin tanssin ja tanssien, paikallisten tuotteiden ja käsitöiden avulla.

Suosikkinäytökseni, joka järjestetään teemapuiston sydämessä, oli vieressä oleva tulta puhaltava lohikäärme-esitys. Sen rannalla on myös ikoninen kelluva tori, jossa voit maistella ruokia eri puolilta Aasiaa samalla kun nautit esityksestä - täydellinen suunnitelma!

Miten idea syntyi?

Tämän ainutlaatuisen puiston synty juontaa juurensa Dubai Creekin rannalle vuonna 1996, jolloin myyjät perustivat kojuja, joista voit ostaa tyypillisiä tuotteita eri maista. Näistä vaatimattomista alkuajoista ei kuitenkaan ole enää paljon jäljellä, sillä laitos on nyt muutettu suureksi puistoksi.

6. Nauti kamelikilpailuista

Kamelikilpailut| ©Lars Plougmann
Kamelikilpailut| ©Lars Plougmann

Kamelit ovat olennainen osa emiraattikulttuuria ja -elämää, minkä vuoksi kameliratsastuksen varaaminen Dubaissa on niin yleistä. Nämä eläimet tarjoavat ruokaa, ravintoa, kuljetusta ja myös viihdettä paikallisille. Yksi pitkäaikaisimmista perinteistä, joka jatkuu tänäkin päivänä, on kamelikilpailut, laji, jonka kausi alkaa lokakuussa.

Kamelit harjoittelevat ympäri vuoden, niillä on erityisruokavalio ja ne käyvät eläinlääkärintarkastuksissa, aivan kuin ne olisivat huippu-urheilijoita. Yleensä kilpailut alkavat aikaisin aamulla, noin kello 7.00, ja päättyvät noin kello 8.30, kun aurinko antaa asukkaille lepoa. On syytä huomata, että tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se järjestetään kahtena tai kolmena päivänä viikossa.

Käytännön vinkkejä kilpailujen seuraamiseen

 • Kamerat eivät ole sallittuja kilparadoilla.
 • Virvoitusjuomia voi ostaa sisällä.
 • Voittajakameleistaei voi lyödä vetoa.
 • Jos voit, älä unohda pakata matkalaukkuusi pientä kiikaria.

Varaa kameliajelu Dubaissa

7. Näe muuttolintuja luonnonsuojelualueella

Ras Al Khorin luonnonsuojelualue| ©Fariz Safarulla
Ras Al Khorin luonnonsuojelualue| ©Fariz Safarulla

Muuttolintujen tarkkailu niiden luonnollisessa elinympäristössä on yksi unohtumattomimmista kokemuksista, joita voit kokea Dubain lokakuun matkallasi. Kosteikoilla, vain muutaman metrin päässä Dubain vilkkaasta kaupungista, sijaitseeRas Al Khorin villieläinsuojelualue, jossa asuu tuhansia lajeja.

Mitä lajeja voin nähdä?

Vaikka suojelualue on suljettu eläinten ja alueen ekosysteemin suojelemiseksi, pääset maksutta lintutarkkailupaikoille ja voit ikuistaa kameralla lukuisat vaaleanpunaiset flamingot, jotka muuttavat joka vuosi etsimään parempaa ilmastoa suojaa ja ruokaa.

Vaaleanpunaisten höyhenten joukossa saatat nähdä harmaahaikaroita, merimetsoja, haikaroita, kalasääskiä ja monia muita lajeja. Suojelualue koostuu 6 kilometrin pituisesta kosteikkoalueesta, joka koostuu suolamoreenista, mutaluhdista, mangroveista ja laguuneista, joissa linnut pesivät.

8. Koe maaginen ilta erämaassa

Illasta nauttiminen Dubaissa| ©Umar Khan
Illasta nauttiminen Dubaissa| ©Umar Khan

Jos haluat viimeistellä matkasi tähän maagiseen kaupunkiin, suosittelen varaamaan illallis- ja show-retken Dubain autiomaahan, sillä tähän aikaan vuodesta voit nauttia miellyttävästä iltasäästä ja hyvästellä kaupungin tyylikkäästi. Lisäksi olet turvassa hiekkamyrskyiltä, joita esiintyy muina vuodenaikoina.

Dubain autiomaaseikkailuun sisältyy yleensä paikallisten aromien ja makujen täyttämä illallinen, joka päättyy itämaiseen esitykseen beduiinileirissä tähtikirkkaan yön alla. Näet kirkkaimman taivaan ikinä! Onko romanttisempaa tapaa päättää lomasi?

Varaa yö Dubain aavikolla

9. Lähde afrikkalaiselle safarille ja bongaa kirahveja, krokotiileja ja leijonia

Valkoinen leijona Dubain safaripuistossa| ©Asif Ali Yousafzai
Valkoinen leijona Dubain safaripuistossa| ©Asif Ali Yousafzai

Edullisempi ja helpommin toteutettavissa oleva vaihtoehto perinteisille safareille Keniassa tai Tansaniassa on vierailla Dubain safaripuistossa, joka aloittaa toimintansa uudelleen lokakuussa suljettuaan kesän korkeiden lämpötilojen vuoksi. Puiston sisätiloihin tutustuminen voi kestää 4-5 tuntia, ja halutessasi voit ostaa yöpassin, joka saa sinut tuntemaan olosi kuin Indiana Jones -elokuvassa.

**Al Warqa 5:**ssä sijaitsevassa Dubai Safari Parkissa on noin 3 000 eläintä eri puolilta maailmaa. Puistossa keskitytään ympäristökasvatukseen sekä eläinten suojeluun ja hyvinvointiin, ja se koostuu viidestä keskeisestä alueesta: African Village, Asian Village, Arabian Desert, Explorer Village ja Adventure Valley.

Puistoon on kahdenlaiset sisäänpääsyt:

 • Yleisölipun ostavat kävijät pääsevät kaikkiin puiston kyliin lukuun ottamatta yhtä nähtävyyttä, Safari Journeya, joka on 35-40 minuutin mitta inen kokemus, jossa voi nähdä leijonia ja kirahveja läheltä ajoneuvossa kuin Afrikan savannilla.
 • Safari Journey -lipun ostaneet pääsevät myös kaikkiin puiston kyliin.

Nurian matkavinkki

Yksi puistoon pääsyn säännöistä on, että hartiat ja polvet on peitettävä. Tämän pukeutumissäännön noudattamatta jättäminen voi johtaa siihen, että sinut suljetaan ulos.

.

10. Pakene Abu Dhabiin ja vieraile sen suuressa moskeijassa

Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong
Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong

Jos sinulla on onni viettää vähintään neljä päivää eksoottisessa Dubaissa, suosittelen, että säästät yhden niistä lyhyelle matkalle Abu Dhabiin, joka on vain puolentoista tunnin matkan päässä. Lokakuu on yksi parhaista kuukausista vierailla, sillä lämpötila laskee 5 astetta (keskimäärin noin 30 astetta), ja se on loistavaa aikaa nähtävyyksien katseluun.

Tässä artikkelissa selitän yksityiskohtaisesti , miten pääset helposti Dubaista Abu Dhabiin. Omalla kohdallani päätin tehdä matkan Abu Dhabiin opastetulla kierroksella, jotta en jäisi mistään paitsi.

Mitä Abu Dhabissa kannattaa nähdä

 • Sheikh Zayedin moskeija, joka tunnetaan yleisesti suurmoskeijana, on yksi kauneimmista ja vaikuttavimmista temppeleistä, joita voit löytää. Todellinen arkkitehtoninen mestariteos.
 • Louvre Abu Dhabi: moderni ja futuristinen rakennus, jossa kannattaa vierailla, vaikka vain ulkoapäin. Se muistutti minua tavallaan Valenciassa sijaitsevaa Taiteiden ja tieteiden kaupunkia.
 • Qasr Al Watan: tämä on Arabiemiirikuntien presidentin palatsi. Jos matkustat Abu Dhabiin, olet onnekas, sillä tämä jalokivi avasi ovensa yleisölle hiljattain, maaliskuussa 2019.
 • Ferrari World: ainoa kuuluisalle Ferrari-merkille omistettu teemapuisto, joka sijaitsee Yas Islandilla, kaupungin vieressä olevalla keinotekoisella saarella, joka sopii täydellisesti nopeuden ystäville!

Varaa kiertomatka Abu Dhabiin Dubaista

Dubain lämpötilat lokakuussa

Dubai aamulla| ©Steve Jurvetson
Dubai aamulla| ©Steve Jurvetson

Mietit varmaan , milloin on lämpötilojen kannalta paras aika vierailla Dubaissa. Lokakuussa lämpötilat ovat 24 astetta ja korkeimmat noin 35 astetta. Voit nauttia hyvästä säästä, mutta et kuitenkaan palaa kuoliaaksi kuten heinäkuussa Dubaissa ja elokuussa Dubaissa. Tähän aikaan vuodesta lämpömittarit ovat jopa 5 astetta viileämpiä.

Kokemukseni mukaan suosittelen välttämään keskipäivää ja hyödyntämään aamut ja iltapäivät. Hyvä uutinen on, että tässä kuussa ei koskaan sada, joten unohda sateenvarjon pakkaaminen, sillä et tarvitse sitä! Eikö olekin mukavaa? Tässä artikkelissa annan sinulle lisää käytännön vinkkejä Dubaihin matkustamiseen.

.

Lokakuun hinnat Dubaissa

Käteinen käteisellä| ©cottonbro
Käteinen käteisellä| ©cottonbro

Voitko kuvitella rentoutuvasi yhdessä Dubain parhaista hotelleista edullisesti? Lokakuussa se on mahdollista. Toisin kuin talvikuukausina, jotka ovat vuoden kalleimpia kuukausia, koska silloin on sesonkiaika, syksyllä löydät paljon edullisia tarjouksia, koska se on keskisesonki.

Turistivirran osalta huomaat, että kaupunki ei ole yhtä täynnä kuin muina aikoina. Lokakuussa monet teemapuistot aloittavat uudelleen toimintansa kesätauon jälkeen korkeiden lämpötilojen vuoksi, ja metropoli alkaa herätä henkiin. Tunnet itsesi arabisheikiksi, kun kaupunki on lähes kokonaan sinun!