Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta tekemistä Dubai Marinassa

Dubain venesatama on nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin, etenkään yöllä. Kun aurinko laskee, valot ja värit heijastuvat kanavaan, mikä antaa sille maagisen tunnelman.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

10 parasta tekemistä Dubai Marinassa

Rakennukset Dubaissa | ©Timo Volz

Dubain eteläosassa on uskomaton Dubai Marina -alue, joka on yksi Dubain-matkan pakollisista vierailukohteista. Siellä on muun muassa ravintoloita, rantoja, Dubai Marina Mall -ostoskeskus ja Al Majaran kaltaisia asuinrakennuksia. Siellä on muun muassa ravintoloita, rantoja, Dubai Marina Mall -ostoskeskus ja asuinrakennuksia, kuten Al Majara.

Näet myös 3,5 kilometrin pituisen keinotekoisen vesikanavan, joka yhdistyy mereen molemmista päistä. Se on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa, sillä se sopii erinomaisesti ulkoiluun.

1. Dubai Marina Quarter

Dubai Marina| ©Enrico Strocchi
Dubai Marina| ©Enrico Strocchi

Dubai Marinan kortteli, yksi Dubain nähtävyyksistä, perustettiin vuonna 2000, ja sen tavoitteena oli olla maailman suurin keinotekoinen satama. Koko rakennelman rakentamisesta vastasi Emaar-rakennusyhtiö, joka rakensi pilvenpiirtäjiä, hotelleja, puistoja, ravintoloita ja suihkulähteitä tarjotakseen kävijöille henkeäsalpaavia panoraamanäkymiä.

Tällä alueella voit nauttia rauhallisesta kävelykadusta nimeltä Promenade, joka ympäröi koko ranta-alueen. Tällä alueella voit harrastaa urheilua, kuten lenkkeilyä ja rullaluistelua.

Tänne on keskittynyt suurin osa kaupungissa työskentelevistä ulkomaalaisista, joten täällä on erilainen tunnelma kuin muualla Dubaissa. Mielestäni paras aika kävellä Dubai Marinassa on iltaisin, kun tuulee viileä tuuli.

Varaa jahtikierros Dubain venesatamassa

2. Dubai Marina Mall

Dubai Marina Hall yöllä| ©Sergio Boscaino
Dubai Marina Hall yöllä| ©Sergio Boscaino

Tämä on yksi kuuluisista ostoskeskuksista, joissa voit vierailla, kun olet Dubai Marinassa, vierailet siellä mielelläsi vain saapumalla sen sisäänkäynnille. Sen pääsisäänkäynti sijaitsee Sheikh Zayed Roadin vieressä, raitiovaunupysäkkiä vastapäätä.

Tässä ostoskeskuksessa on yli 130 tunnettujen tuotemerkkien myymälää (jotkut huippuluokan ja jotkut kohtuuhintaisia), joista voit hankkia naisten ja miesten kenkien ja vaatteiden parhaita tuotemerkkejä.

Tämä ostoskeskus sopii erityisesti perhekävelyyn. Sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia lastesi kanssa tunnettujen tuotemerkkien liikkeissä, joista löydät suuren valikoiman artikkeleita ja vaatteita pienimmille.

Dubai Marina Mallin ruokailu- ja yöelämäkierrokset

Kävele ostoskeskuksen sisällä ja käy kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa, jotka tarjoavat kaikkea gourmet-hampurilaisista italialaiseen ruokaan. Dubai Marina Mallissa voi viihtyä eri tavoin.

Jotkin Dubain kiertomatkat pysähtyvät venesatamassa ja tuovat esiin sen kaupunginosia ja rakennuksia, kun taas toiset antavat aikaa kävelylle ja ostoksille. Ostoskeskus on myös nähtävyyksien listalla Arabian risteilyillä dhow'illa, huvijahdeilla ja pikaveneillä.

Monilla yökierroksilla ostoskeskus on mukana, jotta voit ottaa kuvia kaupungin valojen täyttämästä horisontista. Parhaita aktiviteetteja ovat ruokailu rannalla ja vierailu Waitrose-supermarketissa.

Varaa Dubain ruokakierros

3. Ranta

Vierailu Dubai Marinan rannalla| ©Fabio Achilli
Vierailu Dubai Marinan rannalla| ©Fabio Achilli

The Beach on koko Dubain kaunein ranta ja yksi vilkkaimmista. Ympärillä voit ihailla korkealle kohoavia asuinrakennuksia, kuten Jumeirah Beachia, Hilton-hotellia ja upeaa Cayan Toweria.

Näet myös yhden kaupungin kuuluisimmista keinotekoisista saarista, Jumeirah Palm Islandin, jossa Atlantis-hotelli sijaitsee. Ympäröivillä hotelleilla on suuri osa rannasta varattu yksinomaan niille, mutta rannalla on myös julkisia alueita, joten sinne pääsee.

Tämä ranta on saasteeton The Beachin työntekijöiden ahkeran työn ansiosta, jotka puhdistavat sitä jatkuvasti. Toisaalta rannan yksityinen alue voi maksaa 12-26 euroa, hinta vaihtelee aurinkotuolien, aurinkovarjojen ja pyyhkeiden vuokrauksen mukaan.

Vaikka julkinen alue on hyvin suojattu ja huollettu, siellä ei saa käyttää sateenvarjoja. Jos siis menet sinne, älä unohda aurinkorasvaa ja hattuja suojaamaan sinua voimakkaalta auringolta.

Varaa vesiskootteriajelu Dubaissa

4. The Observatory Barin näköalapaikka

Marriott Harbour Hotel & Suites -hotellin observatorio Dubaissa.| ©Marriott Harbour Hotel & Suites
Marriott Harbour Hotel & Suites -hotellin observatorio Dubaissa.| ©Marriott Harbour Hotel & Suites

Jos vierailet Marriott Harbour Hotel & Suites -hotellissa, löydät 52. kerroksessa sijaitsevan hämmästyttävän näköalabaarin nimeltä The Observatory. Tämän observatorion kautta voit ihailla upeaa näkymää Jumeirah Palmille ja Dubai Marina -alueelle. Tämä on loistava vaihtoehto viettää viimeinen yösi Dubaissa ja hyvästellä kaikki sen kauneus ja loisto.

Auringonlaskun katseleminen tämän baarin näköalatasanteen ikkunoista on kokemus, jota suosittelen lämpimästi. Baarin ruokalista on erikoistunut grillattuihin ruokiin. Päästäksesi hotellin baariin sinun on tehtävä varaus vastaanotossa.

Varaa illallisristeily Dubaissa

5. Yksityinen jahtiristeily

Odotat jahdin nousua Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture
Odotat jahdin nousua Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture

Yksityinen jahti, johon pääsee enintään 10 henkilöä (valitsemastasi paketista riippuen). Tällä Dubain venesataman kierroksella voit purjehtia asiantuntevan oppaan avustuksella, joka antaa sinulle kaiken tarvittavan tiedon tutustuaksesi paikkaan.

Tämän kierroksen jännittävin osa on se, että se pysähtyy lyhyesti laguunissa, jossa voit uida vapaasti. Veneen sisällä saat ilmaiseksi välipaloja, kuten vettä ja muita juomia, ja voit tuoda mukanasi omia juomia. Hinta on noin 52 euroa.

Yksityisveneessä sinulla on pelastusliivit ja pyyhkeet, jos menet uimaan. Kyseessä on melko kattava, 2 tuntia kestävä kierros, ja jos sinulla on siihen mahdollisuus, siitä kannattaa maksaa.

Varaa jahtikierros Dubain venesatamassa

6. Venekierros Dubai Marinan rantaviivalla

Speedboat Tour| ©Get Your Guide
Speedboat Tour| ©Get Your Guide

Jos olet seikkailunhaluisempi ja seikkailunhaluisempi, tämä kierros on juuri sinulle. Täällä sinulla on mahdollisuus purjehtia merelle pikaveneellä.

Tämä kierros vie sinut Jumeirah Palmille ja takaisin Atlantis-hotellin ohi, ja pysähdyt lyhyelle tauolle, jotta voit tutustua tarkemmin. Moottoriveneen reitti jatkuu Burj Al Arabin ohi ja päättyy Dubai Marina -venesatamaan. Kierros maksaa noin 43 €/henkilö, ja sen kesto on 60-90 minuuttia.

Tällä kierroksella näet läheltä paitsi henkeäsalpaavan meren, myös kauneimmat maisemat ja hotellit. Palattuasi venesatamaan voit nauttia herkullisen aterian jossakin ravintoloista.

.

7. Ylellinen risteilyalusretki

Dubai Marina -risteily| ©Krzysztof Skóra
Dubai Marina -risteily| ©Krzysztof Skóra

Voit nauttia risteilystä Dubai Marina Cruise -risteilyaluksella, johon mahtuu enintään 10 hengen yksityinen ryhmä. Näillä risteilyillä voit ottaa aurinkoa, siellä on oleskelualue, viihtyisä sisätila, keittiö ja kylpyhuone. Risteilymatka voi maksaa noin 44 euroa.

Risteilylle voit tuoda mukanasi omia ruokia ja juomia, joita voit nauttia avomerellä. Päiväkierroksen aikana saat parhaat panoraamanäkymät Dubain horisonttiin ja voit pysähtyä uimaan.

Jos valitset yökierroksen, voit hämmästyä vielä enemmän kaupungin näkymistä ja valojen täyttämistä pilvenpiirtäjistä.

Varaa illallisristeily Dubaissa

8. Nähtävyyksien kiertoajelu laivalla

Atlantis-hotelli kiertoajelulla| ©Sergio Boscaino
Atlantis-hotelli kiertoajelulla| ©Sergio Boscaino

Voit valita jotakin edullisempaa kuin jahdin tai risteilyn, mutta samanlaiset panoraamanäkymät. Hinta on noin 30 euroa. Veneet on suunniteltu liikkumaan nopeasti, joten purjehdi kierroksen ajan merelle tuulen tuiverruksessa ja näe nähtävyyksiä, kuten esim:

  • Atlantis-hotelli.
  • Jumeirah Palm.
  • Burj Al Arab.
  • Useita kuninkaallisia palatseja.
  • Dubain laguuni.

Varaa venematka Dubaissa

9. Cayan-torni

Cayan-torni| ©Hemin Suthar
Cayan-torni| ©Hemin Suthar

Dubai Marinan katuja reunustavat valtavat, huomiota herättävät rakennukset. Mutta niiden joukosta erottuu eniten Cayan Tower -rakennus. Kyseessä on vuonna 2013 valmistunut pilvenpiirtäjä, jossa on 73 kerrosta ja joka on 306 metriä korkea. 80 %:n kierrosluku eli sen muoto on spiraali.

Jokainen kerros suunniteltiin huolellisesti siten, että se pyörii 1,2 astetta edelliseen kerrokseen nähden. Tämä tekee siitä ainutlaatuisen arkkitehtuurin teoksen maailmassa. Yksi sen erikoisuuksista on se, että titaaninväriset metallipaneelit suojaavat huoneita suoralta auringonvalolta.

10. Vieraile Dubain venesatamassa

Osa Palm Jumeirahia| ©Zicarlo van Aalderen
Osa Palm Jumeirahia| ©Zicarlo van Aalderen

Tämä Dubain Marina-alueella sijaitseva venesatama on avoinna yleisölle, ja se tarjoaa mahdollisuuden harrastaa kaikenlaista urheilua. Aja vesiskootterilla ja tee hauska ajelu rannalla. Tätä varten sinun on tuotava mukanasi henkilökortti ja oltava yli 16-vuotias. Muussa tapauksessa et saa käyttää saatavilla olevia vesiskoottereita. Vesiskootterin hinta voi vaihdella sen mukaan, kuinka kauan haluat maksaa sen käytöstä. Vähimmäishinta 30 minuutilta on noin 89 euroa.

Tämä on loistava suunnitelma koko perheelle, sillä sen käyttämiseen ei tarvita aiempaa osaamista ja siitä voi nauttia täysillä.

Varaa vesiskootterisessio Dubaissa

Mikä on Jumeirah Palm at Dubai Marina?

Tiedän, että koko Dubai Marinassa nähtävillä olevien asioiden aikana olen maininnut paljon Jumeirah Palmista. Se on keinotekoinen saari, joka näkyy ylhäältä päin, ja tästä kulmasta näet sen palmun muodon.

Yksi sen tunnetuimmista maamerkeistä on sen päälle rakennettu Atlantis-hotelli, jonne pääsee autolla tai ajamalla Dubai Monoraililla, joka kulkee koko palmun rungon pituudelta.

Monorailin luo pääset **punaisella metrolinjalla ** Dubai Marinan asemalle, josta on suora yhteys Dubain raitiovaunuun. Jää sitten pois pysäkillä numero 9. Kun olet jäänyt pois, sinun on mentävä kävelysillalle ylittämään Sufouh Roadille, ja sieltä suoraan katetun korotetun tunnelin läpi parkkipaikalle ja seurattava kylttejä, joissa lukee "Monorail". Kun olet kulkenut koko parkkipaikan läpi, saavut Dubain monorailin sisäänkäynnille.

Monorail-lippujen hinnat ovat:

  • Yhdensuuntainen matka: 4,80 € (alle 2-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi).
  • Edestakainen matka: 7, 20 €.
  • Hinta voi vaihdella päivämäärän mukaan.

Toinen La Palmera Jumeirahin nähtävyys on Atlantis Aquaventure. Se on Atlantis-hotellin viereen rakennettu vesipuisto. Tämän palmun lehvästöön on rakennettu lukuisia huviloita, joista jokaisella on katuyhteys ja oma yksityinen ranta.

Miten Dubai Marinaan pääsee?

Metroa odotellessa| ©Fabio Achilli
Metroa odotellessa| ©Fabio Achilli

Helppo tapa päästä sinne on mennä punaisella metrolinjalla DMCC-asemalle. Tämä linja kulkee kaupungin tärkeimpiin kohteisiin, joten se on myös yksi parhaista tavoista liikkua Dubaissa. Jokaisella pysäkillä on nimi, joten sinne on helppo löytää perille. Punaisen linjan tärkeät pysäkit ovat:

Toinen vaihtoehto on raitiovaunu, joka pysähtyy Dubai Marinan asemalla. Myös busseilla on pysäkki nimeltä Marina Promenade. Jos ajat Dubain keskustasta, seuraa Sheikh Zayed Roadia ja mene tunneliin uloskäynnin 32 jälkeen.

Viimeinen vaihtoehto (mielestäni mukavin) on varata paikka Big Bus-bussissa, joka kulkee ympäri Dubain. Ne kulkevat 20 minuutin välein ja järjestävät opastettuja kierroksia eri puolilla kaupunkia. Lue lisää Dubain parhaista kiertoajelubusseista.

Tämä kaupunki voi epäilemättä yllättää sinut, sillä löydät jokaisesta nurkasta jotain vaikuttavaa.