10 parasta tekemistä Dubai Marinassa

Dubain venesatama on nähtävyys, jota ei kannata jättää väliin, varsinkaan yöllä. Kun aurinko laskee, valot ja värit heijastuvat kanavaan, mikä antaa sille maagisen tunnelman.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

7 minuuttia luettu

10 parasta tekemistä Dubai Marinassa

Rakennukset Dubaissa | ©Timo Volz

Dubain eteläosassa on upea Dubai Marina -alue, joka on yksi Dubain matkan pakollisista vierailukohteista. Siellä on muun muassa ravintoloita, rantoja, Dubai Marina Mall -ostoskeskus ja asuinrakennuksia, kuten Al Majara.

Näet myös 3,5 kilometriä pitkän keinotekoisen vesikanavan, joka yhdistää mereen molemmista päistään. Se on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa, sillä se sopii erinomaisesti ulkoiluun.

1. Kävele, urheile ja nauti maisemista

Dubain venesatama| ©Enrico Strocchi
Dubain venesatama| ©Enrico Strocchi

Dubai Marinan kaupunginosa, yksi Dubain nähtävyyksistä, perustettiin vuonna 2000, ja sen tavoitteena oli olla maailman suurin keinotekoinen satama. Koko rakennelman rakentamisesta vastasi Emaar-rakennusyhtiö, joka rakensi pilvenpiirtäjiä, hotelleja, puistoja, ravintoloita ja suihkulähteitä tarjotakseen kävijöille henkeäsalpaavia panoraamanäkymiä.

Tällä alueella voit nauttia rauhallisesta kävelykadusta nimeltä Promenade, joka ympäröi koko ranta-alueen. Tällä alueella voit harrastaa urheilua, kuten lenkkeilyä ja rullaluistelua.

Tänne on keskittynyt suurin osa kaupungissa työskentelevistä ulkomaalaisista, joten sen ilmapiiri poikkeaa muusta Dubain ilmapiiristä. Mielestäni paras aika kävellä Dubai Marina -venesatamassa on iltaisin, kun tuulee viileä tuuli, ja jos lähdet jahtiristeilylle, johon sisältyy illallinen, pääset nauttimaan siitä.

Varaa jahtiristeily Dubain venesatamassa

2. Tee ostoksia Dubai Marinan ostoskeskuksessa

Dubai Marina Hall yöllä| ©Sergio Boscaino
Dubai Marina Hall yöllä| ©Sergio Boscaino

Tämä on yksi kuuluisista ostoskeskuksista, joissa voit vierailla, kun olet Dubai Marinassa, ja se alkaa yllättää sinut heti, kun olet lähistöllä. Sen pääsisäänkäynti sijaitsee aivan Sheikh Zayed Roadin varrella, raitiovaunupysäkkiä vastapäätä.

Tässä ostoskeskuksessa on yli 130 tunnettujen tuotemerkkien myymälää (joista osa on huippuluokan ja osa edullisempia), joista voit hankkia naisten ja herrojen kenkien ja vaatteiden parhaita merkkejä.

Tämä ostoskeskus sopii erityisesti perhekävelyyn. Sinulla on mahdollisuus tehdä ostoksia lastesi kanssa tunnettujen tuotemerkkien liikkeissä, joista löydät suuren valikoiman artikkeleita ja vaatteita pienimmille.

Nauti ruokailusta päivällä ja illalla

Dubai Marina Mall -ostoskeskuksessa voi viihtyä monella eri tavalla, ja yksi niistä on kävellä ostoskeskuksessa ja vierailla kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa, jotka tarjoavat kaikkea gourmet-hampurilaisista italialaiseen ruokaan. Yksi parhaista asioista tällä alueella on myös syödä veden äärellä, tai jos haluat tehdä ostoksia, käy Waitrose-supermarketissa.

Toisaalta jotkin Dubain kiertoajelut pysähtyvät venesatamaan, jossa esitellään venesataman alueita ja rakennuksia, kun taas toiset antavat aikaa kävelylle ja ostoksille. Dubai Marina Mall -ostoskeskus on myös nähtävyyksien listalla Arabian risteilyillä dhow'illa, huvijahdeilla ja pikaveneillä, ja monilla yökierroksilla ostoskeskukseen pääsee ottamaan kuvia kaupungin valojen täyttämästä horisontista.

Varaa Dubain ruokakierros

3. Nauti Dubain kauneimmasta ja vilkkaimmasta rannasta

Vierailu Dubai Marinan rannalla| ©Fabio Achilli
Vierailu Dubai Marinan rannalla| ©Fabio Achilli

The Beach on Dubain kaunein ranta ja yksi vilkkaimmista. Ympärillä voit ihailla korkealle kohoavia asuinrakennuksia, kuten Jumeirah Beachia, Hilton-hotellia ja upeaa Cayan Toweria.

Näet myös yhden kaupungin kuuluisimmista keinotekoisista saarista, Jumeirah Palm Islandin, jossa sijaitsee Atlantis-hotelli. Ympäröivillä hotelleilla on suuri osa rannasta varattu yksinomaan niille, mutta myös julkisia alueita on, joten niille on mahdollista päästä. Joka tapauksessa rannan yksityinen alue voi maksaa 12-26 €, sillä hinta vaihtelee aurinkotuolien, sateenvarjojen ja pyyhkeiden vuokrauksen mukaan.

Vaikka julkinen alue on hyvin suojattu ja huollettu, siellä ei saa käyttää sateenvarjoja. Jos siis menet sinne, älä unohda aurinkorasvaa ja hattuja suojaamaan sinua voimakkaalta auringolta.

Niin, ja tämä ranta on saasteeton The Beachin työntekijöiden ahkeran työn ansiosta, jotka puhdistavat sitä jatkuvasti.

Varaa vesiskootteriajelu Dubaissa

4. Näe näkymä The Observatory Barin näköalatasanteelta.

Marriott Harbour Hotel & Suitesin observatorio Dubaissa.| ©Marriott Harbour Hotel & Suites
Marriott Harbour Hotel & Suitesin observatorio Dubaissa.| ©Marriott Harbour Hotel & Suites

Jos vierailet Marriott Harbour Hotel & Suites -hotellissa, löydät 52. kerroksessa sijaitsevan hämmästyttävän The Observatory -nimisen näköalabaarin. Tämän näköalatasanteen kautta voit arvostaa upeaa näkymää Jumeirah Palmiin ja Dubain venesatama-alueelle. Tämä on loistava vaihtoehto viettää viimeinen yösi Dubaissa ja hyvästellä kaikki sen kauneus ja loisto.

Auringonlaskun katseleminen tämän baarin näköalatasanteen ikkunoista on kokemus, jota suosittelen lämpimästi. Baarin ruokalista on erikoistunut grillattuihin ruokiin. Päästäksesi hotellin baariin sinun on tehtävä varaus vastaanotossa.

Varaa illallisristeily Dubaissa

5. Purjehdi Dubain rannikkoa pitkin

Odotat pääsyä veneeseen Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture
Odotat pääsyä veneeseen Dubai Marina -venesatamassa.| ©LafullPicture

Sukella ylellisyyteen yksityisellä jahdilla tällä kiertoajelulla Dubain huvivenesatamassa, jossa voit purjehtia asiantuntevan oppaan avust uksella, joka antaa sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot tutustuaksesi paikkaan enintään 10 hengen yksityisellä jahdilla.

Jännittävintä tällä kierroksella on se, että se pysähtyy lyhyesti laguunissa, jossa voit uida vapaasti. Veneen sisällä sinulla on mahdollisuus saada virvokkeita, kuten vettä ja muita juomia, maksutta. Voit myös tuoda mukanasi omia juomia.

Kierros maksaa noin 52 euroa, ja yksityisveneessä saat pelastusliivit ja pyyhkeet, jos menet uimaan. Kierros on melko kattava ja kestää 2 tuntia, ja jos sinulla on siihen mahdollisuus, se on sen arvoinen.

Kierrä Dubai Marinan rantakatu pikaveneellä

Speedboat Tour| ©Get Your Guide
Speedboat Tour| ©Get Your Guide

Jos olet seikkailunhaluisempi ja seikkailunhaluisempi, tämä kierros on juuri sinua varten. Täällä sinulla on mahdollisuus purjehtia merelle pikaveneellä.

Tämä kierros vie sinut Jumeirah Palmille ja takaisin Atlantis-hotellin ohi, pysähtyen lyhyelle tauolle, jotta voit tutustua tarkemmin. Moottoriveneen reitti jatkuu Burj Al Arabin ohi ja päättyy Dubai Marina -venesatamaan. Kierros maksaa noin 43 €/henkilö ja kestää 60-90 minuuttia.

Tällä kierroksella näet läheltä paitsi henkeäsalpaavan meren, myös kauneimmat maisemat ja hotellit. Palattuasi venesatamaan voit nauttia herkullisen aterian jossakin ravintoloista.

Nauti ylellisestä risteilystä

Dubai Marina -risteily| ©Krzysztof Skóra
Dubai Marina -risteily| ©Krzysztof Skóra

Voit nauttia risteilystä Dubai Marina Cruise -risteilyaluksella, johon mahtuu enintään 10 hengen yksityinen ryhmä. Näillä risteilyillä voit ottaa aurinkoa, siellä on oleskelualue, viihtyisä sisäolohuone, keittiö ja kylpyhuone. Risteilymatka voi maksaa noin 44 euroa.

Risteilylle voit tuoda mukanasi omia ruokia ja juomia, joita voit nauttia avomerellä. Päiväkierroksen aikana saat parhaat panoraamanäkymät Dubain horisonttiin ja voit pysähtyä uimaan.

Jos valitset yökierroksen, voit hämmästyä vielä enemmän kaupungin näkymistä ja valojen täyttämistä pilvenpiirtäjistä.

Varaa illallisristeily Dubaissa

Näe nähtävyydet mereltä käsin

Atlantis-hotelli nähtynä kiertoajelulla| ©Sergio Boscaino
Atlantis-hotelli nähtynä kiertoajelulla| ©Sergio Boscaino

Voit valita jotain jahdin tai risteilyn edullisempaa, mutta samanlaisilla panoraamanäkymillä. Hinta on noin 30 euroa. Veneet on suunniteltu liikkumaan nopeasti, joten purjehdi kierroksen ajan merelle tuulen tuiverruksessa ja näe paikkoja, kuten esim:

  • Atlantis-hotelli.
  • Jumeirah Palm.
  • Burj Al Arab.
  • Useita kuninkaallisia palatseja.
  • Dubain laguuni.

Varaa venematka Dubaissa

6. Ihaile Cayan Towerin arkkitehtuuria.

Cayan-torni| ©Hemin Suthar
Cayan-torni| ©Hemin Suthar

Dubai Marinan katuja reunustavat valtavat, huomiota herättävät rakennukset. Mutta niiden joukosta erottuu eniten Cayan Tower -rakennus. Tämä pilvenpiirtäjä valmistui vuonna 2013, siinä on 73 kerrosta ja se on 306 metriä korkea. 80 %:n kierrosluku on 80 % eli se on spiraalin muotoinen.

Jokainen kerros suunniteltiin huolellisesti siten, että se pyörii 1,2 astetta edelliseen kerrokseen nähden. Tämä tekee siitä ainutlaatuisen arkkitehtuurin teoksen maailmassa. Yksi sen erikoisuuksista on se, että titaaninväriset metallipaneelit suojaavat huoneita suoralta auringonvalolta.

7. Vieraile Dubain venesatamassa

Osa Palm Jumeirahia| ©Zicarlo van Aalderen
Osa Palm Jumeirahia| ©Zicarlo van Aalderen

Dubain Marina-alueella sijaitsevaan venesatamaan on vapaa pääsy, ja siellä on mahdollisuus harrastaa kaikenlaista urheilua, kuten vesiskootteriaja hauskaa ajelua rannalla. Tätä varten sinun on pidettävä mukanasi henkilökortti ja oltava yli 16-vuotias. Muussa tapauksessa et saa käyttää saatavilla olevia vesiskoottereita. Vesiskootterin hinta voi vaihdella sen mukaan, kuinka kauan haluat maksaa sen käytöstä, mutta minimihinta 30 minuutilta on noin 89 euroa.

Tämä on loistava suunnitelma koko perheelle, sillä sen käyttämiseen ei tarvita mitään ennakkotietoja ja siitä voi nauttia täysillä.

Varaa vesiskootterisessio Dubaissa

8. Pistä adrenaliini pintaan XLine Marinan köysiradalla

Zipline| ©Todd Wilhelm
Zipline| ©Todd Wilhelm

Jos haluat nauttia Dubain henkeäsalpaavista panoraamanäkymistä ja saada samalla adrenaliinisi nousemaan, XLine Marina Zip Line on paras vaihtoehtosi. Tämä aktiviteetti sopii jännitystä kaipaaville, mutta voit nauttia siitä myös ystävien ja perheen kanssa, sillä saat ohjeet ja turvallisuusohjeet ammattitaitoisilta asiantuntijoilta.

Lisäksi, jos varaat lipun XLine Marina Zip Lineen, et koe vain jännittävää seikkailua, vaan voit myös ottaa upeita valokuvia korkealta Dubai Marinan henkeäsalpaavan kaupunkimaiseman yläpuolelta.

Kokemukseen sisältyy kaikki turvavarusteet, kaappi pienten tavaroiden jättämistä varten sekä video- ja valokuvamateriaalia hyppysi aikana! Ehdottomasti kokemus, jota ei kannata jättää väliin.

Varaa lippu XLine Marina -köysirataelämykseen

9. Matkusta monoraililla Jumeirah Palm Tree -puistoon

Jumeirahin palmu ja monorail-juna| ©Leandro Neumann Ciuffo
Jumeirahin palmu ja monorail-juna| ©Leandro Neumann Ciuffo

Toinen hieno vierailukohde Dubai Marinassa on Jumeirah Palm, keinotekoinen saari, jonka palmun muotoa voi ihailla ylhäältä käsin.

Yksi saaren kuuluisimmista maamerkeistä on saaren huipulle rakennettu Atlantis-hotelli, jonne pääsee autolla tai matkustamalla Palm Monoraililla, joka kulkee palmun rungon pituussuunnassa.

Monorailille pääset **punaisella metrolinjalla ** Dubai Marinan asemalle, josta on suora yhteys Dubain raitiovaunuun. Jää sitten pois pysäkillä numero 9. Kun olet poistunut junasta, sinun on noustava kävelysillalle ylittämään Sufouh Roadille, ja siitä suoraan katetun korotetun tunnelin läpi parkkipaikalle ja seurattava kylttejä, joissa lukee "Monorail". Kun olet kulkenut koko parkkipaikan läpi, saavut Palm Monorailin sisäänkäynnille.

Monorail-lippujen hinnat ovat seuraavat:

  • Yhdensuuntainen matka: 4,80 € (alle 2-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi).
  • Edestakainen matka: 7,20 €.
  • Hinta voi vaihdella päivämäärän mukaan.

Toinen Jumeirah Palmin nähtävyys on Atlantis Aquaventure, Atlantis-hotellin viereen rakennettu vesipuisto. Tämän palmun lehvästöön on rakennettu lukuisia miljardien eurojen arvoisia huviloita, joista jokaisella on katuyhteys ja oma yksityinen ranta.

10. Käytä julkisia liikennevälineitä päästäksesi Dubai Marinaan

Metroa odotellessa| ©Fabio Achilli
Metroa odotellessa| ©Fabio Achilli

Ryhdy todelliseksi dubailaiseksi käyttämällä julkista liikennettä päästäksesi Dubai Marinaan. Helppo tapa päästä sinne on mennä punaisella metrolinjalla DMCC-asemalle. Tämä linja kulkee kaupungin tärkeimpiin kohteisiin, joten se on myös yksi parhaista tavoista liikkua Dubaissa. Jokaisella pysäkillä on nimi, joten siellä on helppo suunnistaa. Punaisen linjan tärkeät pysäkit ovat:

Toinen vaihtoehto on raitiovaunu, joka pysähtyy Dubai Marinan asemalla. Myös busseilla on pysäkki nimeltä Marina Promenade. Jos ajat Dubain keskustasta, seuraa Sheikh Zayed Roadia ja mene tunneliin uloskäynnin 32 jälkeen.

Viimeinen vaihtoehto (mielestäni mukavin) on varata paikka Big Bus-bussissa, joka kulkee ympäri Dubain. Ne kulkevat 20 minuutin välein ja järjestävät opastettuja kierroksia eri puolilla kaupunkia. Lue lisää Dubain parhaista kiertoajelubusseista.

Tämä kaupunki voi epäilemättä yllättää, sillä joka nurkan takaa löytyy jotain vaikuttavaa.