Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai jouluna

Jos etsit pohjoisen pallonpuoliskon talvilomaa auringossa, mutta et halua jäädä paitsi joulun hauskuudesta ja juhlallisuuksista, Dubai on oikea kohde sinulle!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Dubai jouluna

Ilotulitus Dubaissa | ©Bengin Ahmad

Dubain joulujuhlat toivottavat sinut tervetulleeksi valoilla, tapahtumilla, joulukuusilla ja ikimuistoisella tunnelmalla.

Monet ostoskeskukset, markkinat ja soukit ovat avoinna koko juhlakauden ajan, ja Jumeirahin Souk Madinatissa on talven ihmemaa, jossa on erilaisia kojuja ja kauppoja juhlallisissa tunnelmissa.

Myös ostoskeskukset osallistuvat joulunviettoon. Mall of the Emiratesissa järjestetään joulumarkkinat, joilla on kaikkea lahjaideoista juhlatarvikkeisiin.

1. Tunne Irish Villagen tunnelma

Irlantilainen kylä| ©Stephen Colebourne
Irlantilainen kylä| ©Stephen Colebourne

Joulun aikaan Irish Village (kuuluisa irlantilaispubi) tarjoaa irlantilaisia viskeitä ja herkullisia irlantilaisia pataruokia, jotta nälkä pysyy kurissa. Garhoudissa sijaitsevassa Irish Villagessa on järvinäkymät ja maisemoitu alue, jonka valot lisäävät joulun tunnelmaa.

Irish Village on yksi tyylikkäimmistä paikoista juhlakauden aikana, eikä joulu ole poikkeus. Pubi on kuuluisa hienoista eurooppalaisista herkuista rennossa ja epämuodollisessa ilmapiirissä.

Lisäksi koko alue liittyy irlantilaiseen kylään hyvin yhteisöllisellä ilmapiirillä, jossa on elävää musiikkia, katumyyjiä ja paikkoja, joissa voi ottaa valokuvia ja nauttia joulusta.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

2. Nauti joulusta Winter Wonderlandissa

Vierailu talven ihmemaassa| ©Wayne Varney
Vierailu talven ihmemaassa| ©Wayne Varney

Nauti yhdestä Dubain hauskimmista jouluelämyksistä. Joulun aikaan Winter Wonderland muuttuu täysin jouluiseksi tilaksi, jossa on myös erityinen joulupukin luola.

Jos olet tulossa Dubaihin lasten kanssa, tästä paikasta tulee vieläkin mielenkiintoisempi, kun joulupukki ilmestyy ja alkaa tervehtiä sinua pussillinen herkkuja, kuten suklaata, suklaata ja muita herkkuja.

Sen lisäksi voit myös nauttia hauskoista seikkailuista lumipuistossa, kuten lumielokuvista, lumiukkojen rakentamisesta ja aamiaisesta joulupukin kanssa.

Kun nautit Winter Wonderlandista, kuoro laulaa tunnetuimpia joululauluja ja piristää sinua. Lisäksi tarjolla on kauden herkkuja, kuten piparkakkuja, jauhelihapiirakoita ja piparminttukaakaota. Suosittelen sitä 100-prosenttisesti erityisesti joulukuussa Dubaissa ja tammikuussa Dubaissa.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

3. Älä unohda Soukin juhlamarkkinoita

Vierailu Soukin juhlamarkkinoilla| ©Diana Bellheather
Vierailu Soukin juhlamarkkinoilla| ©Diana Bellheather

Tämä on yksi Dubain tärkeimmistä joulumarkkinoista, jossa voit tehdä lahjaostoksia ja nauttia joulun tunnelmasta joka päivä kello 15:00 - keskiyöhön.

Jumeirah Market muuttuu joka vuosi joulukuun aikana joulumarkkinoiksi, joilla on ostoskärryjä, jouluvaloja ja kelloja kaikkialla. Tuttuun tapaan täällä on 35-metrinen joulukuusi, joka sopii täydellisesti selfieitä varten. Lisäksi tarjolla on juhlaruokaa, viiniä, piparkakkuherkkuja, lumileikkejä, elävää musiikkia, joulupukki reessä ja paljon muuta.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

4. Vieraile Joulupukin salaisella saarella

Bluewater Island| ©Attila Boros
Bluewater Island| ©Attila Boros

Lämpötilojen laskiessa olisi hyvä ajatus nauttia auringosta joulun yli äskettäin avatulla Bluewaters Islandilla. Dubai Marina -venesataman vieressä sijaitsevalla Bluewaters-saarella on joitakin kaupungin viehättävimpiä paikkoja, ja siellä vietetään joulua kuten millään muulla Dubain keinotekoisella saarella. Joulupukin salaisena saarena tunnetulla saarella järjestetään vuosittain joulupukin luola, lasten aktiviteetteja sekä joulumusiikki- ja valoshow' ta Dubain yön laskeutuessa.

Unohtaa ei pidä myöskään maailman suurinta näköpyörää. Jos menet Bluewaters Islandille jouluksi, voit odottaa näkeväsi paljon ruokakojuja, joulukuusia ja yksityisiä joulun inspiroimia mökkejä.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

5. Kokeile osallistua Dubain joulukarnevaaleihin

Joulukarnevaali| ©eatnstays
Joulukarnevaali| ©eatnstays

Gems Private School Oud Metha muuttuu juhlalliseksi spektaakkeliksi. Joulukarnevaalit järjestää Dubaissa toimiva ulkomainen yhdistys, ja ne järjestetään Gems Private School Oud Methan alueella joka viikonloppu joulukuun ja tammikuun välisenä aikana.

Joulukarnevaaleissa on paljon toimintaa, kuten kasvomaalausta, ilmapallojen taivutusta, pomppulinna, taikashow'ta, junakyytejä, erilaisia upeita palkintoja, ruokakojuja ja paljon muuta. Lisätietoja saat tapahtuman verkkosivuilta.

6. Älä unohda pysähtyä Bab Al Shamsissa

Bab Al Shamsin joulukuusi| ©WhatsOne
Bab Al Shamsin joulukuusi| ©WhatsOne

Jos menet Bab Al Shamsille (Aurinkoportille) joulun aikaan, 13-metrinen, kauniisti koristeltu joulukuusi hämmästyttää sinua. Siellä voit kävellä joulukioskien läpi, tavata ja tervehtiä joulupukkia, kuunnella kausilauluja ja musiikkia sekä siemailla perinteistä glögiä ja erinomaista kuumaa kaakaota, joka on valmistettu joulupukin oman salaisen reseptin mukaan.
Aikuiset pääsevät sisään täysin ilmaiseksi, joten Bab Al Shams on yksi suositeltavimmista vierailukohteista, jos haluat nauttia hyvästä ruoasta ja tuntea olevasi osa joulun juhlallisuuksia.

Jouluaatto Bab Al Shamsissa

Joulukuun 25. päivänä on tarjolla runsaasti pelejä lapsille, kameli- ja poniratsastusta, taika- ja jongleerausesityksiä, elävää musiikkia ja mehevä kalkkunapaisti kaikkine lisukkeineen.

Uudenvuodenaatto Bab Al Shamsissa

Uudenvuodenaattona Bab Al Shamsissa ei enää järjestetä paljon toimintaa lapsille vaan aikuisille, ja tarjolla on itämaisia tanssiesityksiä, juomia ja kansainvälisesti maustettuja ruokia**, DJ:tä ja ilotulitusnäytöksiä**.

7. Juhli joulun aikaa Sound of Christmasin tahtiin Dubain oopperatalossa

Dubain oopperatalo| ©Alice Holtham
Dubain oopperatalo| ©Alice Holtham

Dubain oopperatalossa on luvassa jouluesitys, jossa voit kuunnella joulun ääniä. Nauti suosikkijoululauluistasi, olipa kyseessä Santa Baby, Jingle Bell Rock, Rockin' Around the Christmas Tree tai All I want for Christmas is You, Dubai Opera Big Band on täällä viemässä juhlasi korkeammalle tasolle. Musikaalit sijoittuvat joulun tärkeimpiin päiviin.

Yli 20 lahjakkaan jazzmuusikon yhtye saa sinut varmasti laulamaan sydämesi kyllyydestä ja nauttimaan musiikista kuin kukaan muu, sillä musiikkia on vaikea irrottaa joulusta.

8. Katso jouluelokuva rannalla

Elokuva Dubaissa Zero Gravity| ©Alice Holtham
Elokuva Dubaissa Zero Gravity| ©Alice Holtham

Joka vuosi joulusesongin aikana Dubai Zero Gravity -rantaklubi esittää jouluklassikoita valkokankaalla aivan rannalla. Lippujen hinta on 75 AED (18,32 Eur), ja ne voi lunastaa ruokaan ja juomaan. Ovet ovat avoinna kello 19.00, ja elokuva alkaa kello **20.**00.

On myös sanottava, että näkymät laitoksen aurinkotuoleilta ovat kauniit, koska se sijaitsee tarkoituksella suhteellisen pimeällä alueella rannalla, joten kaikki, mikä paistaa, on ihailtavaa.
Nappaa mukaasi pussi papuja tai popcornia ja käperry aurinkotuolille ulkoilmaelokuviin joulusesongin huipentuessa.

Jouluelokuvapäivät osuvat yleensä joulukuulle, joten lisätietoja saat seuraavasta linkistä.

9. Jouluhiihto Ski Dubaissa

Nauttiminen Ski Dubai| ©Lars Plougmann
Nauttiminen Ski Dubai| ©Lars Plougmann

Ski Dubai on 6705 neliömetrin laajuinen ja 85-metrinen lumihuippuinen vuori, ja se on nähtävyys, joka vetää ihmisiä puoleensa ympäri vuoden. Mutta joulun aikaan kokemuksesta tulee vieläkin lumoavampi.

Kun jouluvirret ja joulupukki tervehtivät kävijöitä, hiihtämisestä tulee heti ikimuistoinen kokemus. Lisäksi pääset lähelle eläinkunnan suloisimpia otuksia: pingviinejä. Nauti niiden hyppimisen seuraamisesta niiden luonnollisessa elinympäristössä.

10. Yövy Habtoor Palace Gardenissa

Vierailu Habtoorin palatsissa jouluna| ©Time Out Editors
Vierailu Habtoorin palatsissa jouluna| ©Time Out Editors

Habtoorin palatsin puutarha on pakollinen nähtävyys, joka kannattaa lisätä joulukalenteriisi. Se on tuikkivien valojen täyttämä tila, joka on sisustettu hyvin ainutlaatuiseen tyyliin. Vaikka on totta, että puutarha kuuluu Habtoor Palace -hotelliin, siellä voi vierailla ilman majoitusta. Jos kuitenkin olet, sinulle voi olla helpompaa liittyä juhliin. Joulusesongin aikana aukioloajat ovat kello 17.00 - 24.00.

Ja jos rakastat jouluruokaa, olet tullut oikeaan paikkaan saadaksesi tarpeeksesi. Tarjolla on laaja valikoima pop-up-kioskeja ja ulkona myytävää katuruokaa. Habtoor Palace Garden on ihanteellinen joulunviettopaikka, jossa voit vierailla, seurustella, viettää hauskaa perheen tai ystävien kanssa ja ennen kaikkea nauttia upeasta joulutunnelmasta.

Lisäksi voit jopa laulaa yhdessä joululaulajien kanssa ja ihailla joidenkin katutaiteilijoiden live-esityksiä.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

Dubai joulun sää

Dubain rannoilla kierteleminen| ©Dan Bentley
Dubain rannoilla kierteleminen| ©Dan Bentley

Joulukuun lopulla voit odottaa ihanan leutoa säätä, jolloin päivällä on korkeimmillaan 26 °C ja meriveden lämpötila on noin 25,6 °C - täydellinen lämpötila uimiselle Dubain koskemattomilla rannoilla!

Joulun aikaan ei yleensä sada, joten älä odota harmaita ja synkkiä päiviä. Joulukuussa sumu voi kuitenkin olla ongelma, erityisesti varhain aamulla. Sääolosuhteet huomioon ottaen suosittelen kevyitä vaatteita siltä varalta, että teitä alkaa hieman viluttaa, vaikka pelkäänpä, että se ei ole kovin yleistä.

Vinkkejä joulun viettoon Dubaissa

Etsitään majoitusta| ©cottonbro
Etsitään majoitusta| ©cottonbro

Joulukuun ihana sää yhdistettynä juhlakauteen tekee joulun ja uudenvuoden välisestä viikosta Dubaissa yhden vuoden vilkkaimmista.

Jos haluat nauttia jouluillallisen, suosittelen, että varaat aina etukäteen paikan joko hienosta ravintolasta tai tavallisesta ravintolasta. Muista myös, että nyt on juhlakausi, joten hinnat voivat olla hieman tavallista korkeammat.

Julkinen liikenne toimii Dubaissa joulun aikaan aivan samoin kuin muina vuodenaikoina, joten suosittelen tätä opasta Dubaissa liikkumisesta, se auttaa sinua suunnittelemaan matkasi paremmin. Suosittelen kuitenkin aina aloittamaan vierailun Dubain bussikierroksella, jotta voit tutustua kaupungin tärkeimpiin alueisiin.

Koska kaupungissa on kaunis ranta ja useimmissa hotelleissa on uima-altaat, ota mukaan uima-asut.
Siellä on useita paikkoja, joista voit ostaa matkamuistoja ja lahjatavaroita läheisillesi. Jos odotat tammikuuhun asti, saatat nähdä hämmästyttäviä alennuksia.

Uskonnolliset palvelut Dubaissa jouluna

Santa Marian katolinen kirkko| ©Christian World
Santa Marian katolinen kirkko| ©Christian World

Dubai on ylpeän suvaitsevainen kaupunki kulttuurin ja uskonnon suhteen, ja siellä on useita mielenkiintoisia kirkkoja, joissa voit vierailla, jos olet uskovainen.