Dubai jouluna

Jos etsit pohjoisen pallonpuoliskon talvilomaa auringossa, mutta et halua jäädä paitsi joulun hauskuudesta ja juhlallisuuksista, Dubai on oikea kohde sinulle!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Dubai jouluna

Ilotulitus Dubaissa | ©Bengin Ahmad

Dubain joulujuhlat toivottavat sinut tervetulleeksi valoilla, tapahtumilla, joulukuusilla ja ikimuistoisella tunnelmalla. Monet ostoskeskukset, markkinat ja soukit ovatavoinna, Jumeirahin Souk Madinatissa on talvinen ihmemaa ja Mall of the Emiratesissa joulumarkkinat, joilla on kaikkea lahjaideoista juhlatarvikkeisiin.

1. Lähde seikkailuun Ski Dubaissa

Nauti Ski Dubain hiihtämisestä| ©Lars Plougmann
Nauti Ski Dubain hiihtämisestä| ©Lars Plougmann

Ski Dubai on 6 705 neliömetrin laajuinen ja 85-metrinen lumihuippuinen vuori, ja se on ympärivuotinen nähtävyys. Mutta joulun aikaan kokemus on vieläkin lumoavampi.

Kun joululaulut ja joulupukki tervehtivät kävijöitä, hiihtämisestä tulee välittömästi ikimuistoinen kokemus. Lisäksi pääset lähelle eläinkunnan suloisimpia otuksia - pingviinejä. Varaa Ski Dubai -lippusi ja nauti niiden hyppimisen seuraamisesta niiden luonnollisessa elinympäristössä.

Varaa Ski Dubai -lippu

2. Hämmästy La Perle de Dragonin spektaakkelista

Dubain La Perle -esitys|©Rike Busch
Dubain La Perle -esitys|©Rike Busch

Joulumatkallasi Dubaihin muista osallistua La Perle de Dragone-esitykseen, joka on maaginen ja hypnoottinen, noin puolitoista tuntia kestävä teatteriesitys.Yli 60 taiteilijaa ja jopa 130 ihmistä osallistuu tähän akrobaattiseen elämykseen, joka hämmästyttää sinut erilaisilla ilma- ja vedenalaisilla esityksillään. Lisäksi voit valita premium-lipun platina- tai vip-lipun, jonka yhteydessä saat nauttia myös popcornista, canapeista ja juomista.

Varaa lippusi La Perle de Dragone -näytökseen

3. Lennä Dubain yllä helikopterikierroksella

dubai_helikopteri|©kazakov.o
dubai_helikopteri|©kazakov.o

Jos pidät jännityksestä, Dubai on oikea paikka.

Siksi suosittelemme, että varaathelikopterikierroksen, saat ainutlaatuisen näkymän Dubain edustavimpiin nähtävyyksiin ja kohteisiin, kuten Burj Khalifaan, Palm Jumeirahiin tai Atlantikseen. Lennät kaupungin pilvenpiirtäjien ja keinotekoisten saarten välissä. Ja jos se osuu samaan aikaan joulun kanssa, nautit valaistuksesta vielä enemmän.

Voit valita lennon keston 12-25 minuuttiin ja yllättää kumppanisi, perheesi tai matkakumppanisi, kun lennät Arabiemiraattien ikonisimpien rakennusten yllä.

Varaa helikopterikyyti Dubaissa

4. Tutustu parhaaseen auringonnousuun ilmapallolennolta

Kuumailmapallot|©FAI - World Air Sports Federation
Kuumailmapallot|©FAI - World Air Sports Federation

Toinen upea tapa nauttia Dubain joulusta on, miksei, lähteä ilmapallolennolle auringonnousun aikaan, joka on ainutlaatuinen ja ainutkertainen kokemus. Tunnin mittainen lento, jonka aikana näet kaupungin parhaat näkymät 600-1 200 metrin korkeudesta.

Voit myös valita korkeatasoisemman ja täydellisemmän kokemuksen, jos varaat aamiaisella varustetun ilmapallolennon aavikon suojelualueen yllä, johon sisältyy myös maastoajoneuvokierros aavikolla, gourmet-aamiainen majlisissa - arabialaisessa loungessa - ja kierros dyyneillä maastoautolla - . Molempiinkokemuksiin sisältyy tietenkin kuljetus hotellille ja takaisin.

Vinkki: älä unohda kameraa.

Varaa kuumailmapallolento Dubaissa

5. Tunne irlantilaisen kylän tunnelma

Irlantilainen kylä| ©Stephen Colebourne
Irlantilainen kylä| ©Stephen Colebourne

Joulun aikaan Irish Village (kuuluisa irlantilaispubi) tarjoaa irlantilaisia viskeitä ja herkullisia irlantilaisia pataruokia, jotta nälkä pysyy kurissa.

G arhoudissa sijaitsevasta Irish Villagesta on järvinäkymät ja maisemoitu alue, jonka valot parantavat jouluelämystä. Irish Village on yksi tyylikkäimmistä paikoista juhlakaudella, eikä joulu ole poikkeus.

Pubi on kuuluisa hienoista eurooppalaisista herkuista rennossa ja epämuodollisessa ilmapiirissä. Lisäksi koko alue liittyy Irish Villageenhyvin yhteisöllisellä tunnelmalla, jossa on elävää musiikkia, katukauppiaita ja paikkoja, joissa voi ottaa valokuvia ja nauttia joulusta.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

6. Koe joulu Winter Wonderlandissa

Vierailu Winter Wonderlandissa| ©Wayne Varney
Vierailu Winter Wonderlandissa| ©Wayne Varney

Nauti yhdestä Dubain hauskimmista jouluelämyksistä Winter Wonderlandissa, joulutilassa, jossa on joulupukin luola.

Suosittelen sitä 100-prosenttisesti erityisesti joulukuussa Dubaissa ja tammikuussa Dubaissa. Jos olet menossaDubaihin lasten kanssa, tämä paikka muuttuu vielä mielenkiintoisemmaksi, kun joulupukki ilmestyy paikalle ja alkaa tervehtiä sinua lahjapussin kanssa, joka sisältää suklaata, suklaata ja muita herkkuja. Sen lisäksi voit nauttia lumipuistossa myös hauskoista seikkailuista, kuten elokuvista, lumiukkojen rakentamisesta ja aamiaisesta joulupukin kanssa.

Samalla kun nautit Winter Wonderlandista, kuoro on paikalla piristämässä sinua laulamalla tunnetuimpia joululauluja. Lisäksi tarjolla on kauden herkkuja, kuten piparkakkuja, jauhelihapiirakoita ja mausteista minttusuklaalastua.

Dubain kiertoajelubussin varaus

7. Älä unohda Soukin juhlamarkkinoita

Vierailu Soukin juhlamarkkinoilla| ©Diana Bellheather
Vierailu Soukin juhlamarkkinoilla| ©Diana Bellheather

Tämä on yksi Dubain tärkeimmistä joulumarkkinoista, joilla voit tehdä lahjaostoksia ja nauttia joulutunnelmasta joka päivä kello 15.00-24.00. Joka vuosi joulukuun aikanaJumeirahin markkinat muuttuvat joulumarkkinoiksi, ja kaikkialla on ostoskärryjä, jouluvaloja ja joulukelloja.

Tuttuun tapaan näet 35-metrisen joulukuusen, joka sopii täydellisesti selfieitä varten. Tarjolla on myös juhlaruokaa, viiniä, piparkakkuherkkuja, lumileikkialueita, elävää musiikkia, joulupukki reessä ja paljon muuta.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

8. Vieraile Joulupukin salaisella saarella

Bluewater Island| ©Attila Boros
Bluewater Island| ©Attila Boros

Lämpötilojen laskiessa olisi hyvä ajatus nauttia auringosta joulun yli äskettäin avatulla Bluewaters Islandilla. Dubai Marina -venesataman vieressä sijaitsevalla Bluewaters Islandilla on kaupungin viehättävimpiä paikkoja, ja siellä vietetään joulua kuten millään muulla Dubain keinotekoisella saarella.

Joulupukin salaisena saarena tunnetulla saarella järjestetään vuosittain joulupukin luola, lasten aktiviteetteja sekä joulumusiikki- ja valoshow' ta Dubain yön laskeutuessa.

Siellä sijaitsee myös maailman suurin näköpyörä. Jos menet Bluewaters Islandille jouluksi, voit odottaa näkeväsi runsaasti ruokakojuja, joulukuusia sekä yksityisiä joulun inspiroimia mökkejä.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

9. Kokeile osallistua Dubain joulukarnevaaleihin

Joulu Dubaissa|©Anita Yenovkian
Joulu Dubaissa|©Anita Yenovkian

Gems Private School Oud Metha muuttuu juhlalliseksi spektaakkeliksi.

Joulukarnevaalit järjestää Dubaissa toimiva ulkomainen yhdistys, ja ne järjestetään Gems Private School Oud Methan alueella joka viikonloppu joulukuun ja tammikuun välisenä aikana. Joulukarnevaaleissa on tarjollamonenlaisia aktiviteetteja, kuten kasvomaalausta, ilmapallojen taivuttelua, pomppulinnaa, taikashow'ta ja junakyytejä. Lisäksi tarjolla on erilaisiaupeita palkintoja, ruokakojuja ja paljon muuta. Lisätietoja saat tapahtuman verkkosivuilta.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

10. Älä unohda poiketa Bab Al Shamsissa

Bab Al Shamsin joulukuusi| ©WhatsOne
Bab Al Shamsin joulukuusi| ©WhatsOne

Jos menet Bab Al Shamsiin (Sun Gate) joulun aikaan, sinua hämmästyttää upeasti koristeltu 13-metrinen joulukuusi.

Siellä voit kiertää joulukioskeja, tavata ja tervehtiä joulupukkia, kuunnella kausilauluja ja musiikkia sekä siemailla perinteistä glögiä ja hienoa kuumaa kaakaota, joka on valmistettu joulupukin oman salaisen reseptin mukaan. Aikuiset pääsevät sisään täysin ilmaiseksi, ja Bab Al Shams on yksisuositeltavimmista paikoista, jos haluat nauttia hyvästä ruoasta ja tuntea olevasi osa joulun juhlallisuuksia.

Jouluaatto Bab Al Shamsissa

Joulukuun 25. päivänä lapsille on tarjolla runsaasti leikkejä, kameli- ja poniratsastusta, taika- ja jongleerausesityksiä, elävää musiikkia ja mehevä kalkkunapaisti kaikkine lisukkeineen.

Uudenvuodenaatto Bab Al Shamsissa

Uudenvuodenaattona Bab Al Shamsissa ei enää järjestetä paljon toimintaa lapsille vaan aikuisille, ja tarjolla on itämaisia tanssiesityksiä, kansainvälisillä mausteilla maustettuja juomia ja ruokia, DJ:tä ja ilotulitusnäytöksiä.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

11. Juhli joulun aikaa joulun soidessa Dubain oopperatalossa

Dubain oopperatalo| ©Alice Holtham
Dubain oopperatalo| ©Alice Holtham

Sinua odottaa joulunäytös, jossa voit päästä joulun ääniin Dubai Opera Housessa.

Nauti suosikkijoululauluistasi, olipa kyseessä sitten Santa Baby, Jingle Bell Rock, Rockin' Around the Christmas Tree tai All I want for Christmas is You. Dubai Opera Big Band on täällä viemässä juhlasi seuraavalle tasolle.

Musikaalit soivat joulun tärkeimpinä päivinä. Yli 20 lahjakkaan****jazzmuusikon yhtye saa sinut varmasti laulamaan sydämesi kyllyydestä ja nauttimaan musiikista niin kuin kukaan muu, sillä musiikkia on vaikea irrottaa joulusta.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

12. Pidä hauskaa jouluelokuvissa rannalla

Elokuva Dubain Zero Gravity -ravintolassa| ©Alice Holtham
Elokuva Dubain Zero Gravity -ravintolassa| ©Alice Holtham

Joka vuosi joulusesongin aikana Dubai Zero Gravity -rantaklubi esittää jouluisia klassikoita valkokankaalla aivan rannalla. Liput maksavat 75 AED (18,32 €), ja ne voi lunastaa kokonaan ruokaan ja juomiin.

Ovet ovat avoinna kello 19.00, ja elokuvateatteri alkaa kello 20.00. Myösnäkymä laitoksen lepotuoleista on kaunis - tämä johtuu siitä, että se sijaitsee tarkoituksella suhteellisen pimeällä alueella rannalla, joten kaikki, mikä paistaa, on ihailtavaa.

Nappaa mukaasi pussillinen papuja tai popcornia ja käperry aurinkotuolille ulkoilmaelokuvaillaksi joulusesongin huipentuessa. Jouluelokuvapäivät osuvat yleensä joulukuulle, joten lisätietoja saat seuraavasta linkistä.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

13. Kävele Habtoorin palatsin puutarhassa

Vierailu Habtoorin palatsissa jouluna| ©Time Out Editors
Vierailu Habtoorin palatsissa jouluna| ©Time Out Editors

Habtoorin palatsin puutarha on pakollinen vierailukohde joulukalenteriisi, sillä se on täynnä tuikkivia valoja ja koristeltu hyvin ainutlaatuiseen tyyliin.

Se kuuluu Habtoor Palace -hotelliin, mutta siellä voi vierailla myös ilman hotellissa asumista. Tosin, jos olet, saatat kokea, että on mukavampi liittyä juhliin. Joulusesongin aikana aukioloajat ovat kello 17:stä keskiyöhön. Lisäksi, jos rakastat jouluruokaa, olet tullut oikeaan paikkaan saadaksesi tarpeeksesi. Tarjolla on laaja valikoima pop-up-kojuja ja ulkotiloissa tarjottavaa katuruokaa.

Habtoor Palace Garden on ihanteellinen joulunviettopaikka, jossa voit vierailla, seurustella, pitää hauskaa perheen tai ystävien kanssa ja ennen kaikkea nauttia upeasta joulutunnelmasta. Lisäksi voit jopa laulaa yhdessä joululaulajien kanssa ja ihailla joidenkin katutaiteilijoiden live-esityksiä.

Varaa suunnitelmasi Dubaissa

Dubain joulun sää

Dubain rannoilla| ©Dan Bentley
Dubain rannoilla| ©Dan Bentley

Joulukuun lopussa on odotettavissa ihanan leuto sää, kun päivällä on korkeimmillaan 26 °C ja meriveden lämpötila on noin 25,6 °C . Tämä sopii täydellisesti uimiseen Dubain koskemattomilla rannoilla! Joulun aikaan ei yleensä sada, joten älä odota harmaita ja synkkiä päiviä, mutta sumu voi olla ongelma joulukuussa, erityisesti varhain aamulla.

S umu voi kuitenkin olla ongelma joulukuussa, erityisesti varhain aamulla. Sää huomioon ottaen kannattaa pakata mukaankevyet vaatteet siltä varalta, että tulee hieman vilu, vaikka pelkäänpä, että se ei ole normaalia.

Varaa Dubain yöbussikierros

Vinkkejä joulun viettoon Dubaissa

Majoituksen löytäminen| ©cottonbro
Majoituksen löytäminen| ©cottonbro

Joulukuun ihana sää yhdistettynä lomasesonkiin tekee joulusta uudenvuoden viikkoon yhdestä vuoden vilkkaimmista Dubaissa.

  • Jos haluat nauttia jouluillallisen, suosittelen varaamaan aina etukäteen paikan joko hienosta tai tavallisesta ravintolasta.
  • Muista, että olet juhlakaudella, joten hinnat saattavat olla hieman tavallista korkeammat.
  • Julkinen liikenne toimii Dubaissa joulun aikaan aivan samoin kuin muinakin vuodenaikoina, joten suosittelen tätä Dubain liikkumisen opasta matkan suunnittelun tueksi.
  • Suosittelen kuitenkin aina aloittamaan lomasi Dubain bussikierroksella, jotta voit tutustua kaupungin tärkeimpiin alueisiin.
  • Koska kaupungissa on kaunis ranta ja useimmissa hotelleissa on uima-altaat sisällä, muista ottaa mukaan uima-asut.
  • Kaupungissa on useita paikkoja, joista voit ostaa matkamuistoja ja lahjatavaroita läheisillesi. Jos odotat tammikuuhun asti, saatat nähdä hämmästyttäviä alennuksia.

Varaa Dubain kiertoajelubussi

Dubain uskonnolliset palvelut jouluna

Pyhän Marian katolinen kirkko| ©Christian World
Pyhän Marian katolinen kirkko| ©Christian World

Dubai on ylpeän suvaitsevainen kaupunki kulttuurin ja uskonnon suhteen, ja siellä on useita mielenkiintoisia kirkkoja, joissa voit vierailla, jos olet uskovainen.

Varaa Dubain ruokakierros