Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai tammikuussa: kaikki, mitä voit nähdä ja tehdä kaupungissa tämän kuukauden aikana

Tammikuu on vuoden erikoisin kuukausi Dubaissa vierailemiseen. Se on parasta aikaa vierailla kaupungissa, ja kaupungissa järjestetään useita hyvin erityisiä tapahtumia, jotka houkuttelevat sekä asukkaita että vierailijoita.

María Cano

María Cano

8 minuuttia luettu

Dubai tammikuussa: kaikki, mitä voit nähdä ja tehdä kaupungissa tämän kuukauden aikana

Auringonlasku Dubaissa | © Emma Harrisova

Paras kuukausi Dubaissa vierailuun on epäilemättä tammikuu. Se kirjaa maltillisimmat lämpötilat ja on ihanteellinen nähtävyyksien katseluun ja kiertelyyn. Lisäksi tässä kuussa järjestetään useita tälle kuukaudelle ominaisia tapahtumia, kuten kuuluisa Dubai Shopping Festival, sekä muita kansainvälisesti tunnettuja urheilutapahtumia, kuten Dubain maraton, Dubai desert classic-golfkilpailu tai Dubai World Cup -karnevaalit, joka on tunnettu tapahtuma hevosten ystävien keskuudessa.

Älä epäröi! Tammikuu on kuukausi, jolloin kannattaa vierailla Dubaissa. Suosittelen sinulle postitse parasta aikaa matkustaa Dubaihin, eikä sinulla ole epäilyksiä siitä. Ja jos etsit lisätietoja Dubaissa, jotka eivät koske vain tätä kuukautta, älä epäröi lukea artikkelia Mitä nähdä ja tehdä Dubaissa.

.

1. Vieraile Dubain rannoilla tammikuussa

Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker
Ihmiset nauttivat rannalla Dubaissa| ©Keith Parker

Vaikka aluksi kaikki saattavat ajatella, että tammikuussa ei ole ihanteellinen aurinko- ja rantakohde, mikään ei voisi olla kauempana totuudesta, Dubai on täydellinen kohde tähän aikaan vuodesta, sillä lämpötilat ovat näinä päivinä 22 ja 25 ºC välillä, joten voit nauttia ihanasta päivästä lämpimissä lämpötiloissa ilman, että kärventyt, sillä kesäpäivinä lämpötilojen lisäksi aurinko paahtaa ja polttaa paljon. Lisäksi merivesi on tammikuussa vielä täydellisen lämpöistä uintia varten.

Dubain rannat ovat epäilemättä paratiisi. Joitakin rantoja, joilla voit vierailla matkallasi, ovat mm. seuraavat:

  • Kite Beach: Se on vertaansa vailla oleva ranta, jolla voi harrastaa vesiurheilua, kuten surffausta, melontaa ja leijalautailua.
  • Jumeirah Beach Residence (JBR): Tämä on yksi Dubain suosituimmista rannoista, ja se sopii erinomaisesti perhepäivän viettoon. Tällä rannalla voit myös nauttia kameliratsastuksesta. Siellä on lukuisia palveluja ravintoloista ja baareista ulkouima-altaisiin ja kuntosaleihin sekä vesiurheilukursseihin, kuten purjehdukseen ja surffaukseen.
  • Sunset Beach: Tämä on kauniisti maisemoitu ranta, ja se on epäilemättä yksi Dubaissa asuvien suosikkirannoista.
  • Jumeirah Beach Park: Tällä rannalla on monia palveluja, ja siellä on lukuisia puutarhoja ja viheralueita, jotka ovat ihanteellisia rentoutumiseen.
  • Marina Beach: Tältä rannalta on ainutlaatuinen näkymä, sillä täältä näet suuren määrän pilvenpiirtäjiä, jotka muodostavat kontrastin rantamaiseman tuntumaan. Sinusta tuntuu kuin olisit futuristisessa elokuvassa.

Varaa vesiskootteriajelu Dubain rannoilla

2. Kiipeä Burj Khalifaan tammikuussa

Burj Khalifan näköalatasanne| ©Ilya Varlamov
Burj Khalifan näköalatasanne| ©Ilya Varlamov

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus. Se on pakollinen, jos matkustat tähän unelmien kaupunkiin. Tämä vaikuttava rakennus vihittiin käyttöön 4. tammikuuta 2010, joten jos matkasi ajoittuu tammikuulle, sinulla on mahdollisuus nousta ylös samana päivänä kuin sen vuosipäivä, mikä on aina ylimääräinen plussa, sillä kuten kaikkina tärkeinä päivinä voi aina olla jokin etu tai erikoistapahtuma verrattuna vuoden muihin päiviin. Älä epäröi! Juhli tämän rakennuksen syntymäpäivää ostamalla liput Burj Khalifaan.

Osta lippuja Burj Khalifa

3. Atlantis Aquaventure uudenvuoden aikana

Atlantis Aquaventure ulkoa| ©Yoann Lyon
Atlantis Aquaventure ulkoa| ©Yoann Lyon

Aina on hyvä aika mennä Atlantis Aquaventureen, maailman suurimpaan vesipuistoon, jossa on useita liukumäkiä ja nähtävyyksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Lyömätön kokemus merieläimistön ystäville. Jos matkasi ajoittuu myös uudenvuodenaattoon, kannattaa muistaa, että tämä huvipuisto juhlistaa uutta vuotta hyvin erityisellä tavalla tarjoamalla tilaisuuteen sopivaa ainutlaatuista ja erityistä viihdettä ja gastronomisia kokemuksia. Lisäksi sinulla on mahdollisuus nähdä konsertti tai show, jonka pääosassa on merkittävä kansainvälinen artisti. Joka vuosi he onnistuvat tässä suhteessa yhä paremmin.

Heillä ei oikeastaan ole erityistä suunnitelmaa, mutta toimintatarjonta on hyvin laaja ja kaikenlaiseen makuun. Lisäksi perheen pienimmille järjestetään aina juhla. Kaikki tiedot kunkin vuoden suunnitelmasta löytyvät yksityiskohtaisesti Atlantis Aquaventuren verkkosivuilta.

Osta liput Atlantis Aquadventure -tapahtumaan

4. Dubai Shopping Festival

Naiset ostoksilla| ©Arina Krasnikova
Naiset ostoksilla| ©Arina Krasnikova

Dubai Shopping Festival eli Dubain ostosfestivaali järjestetään tammikuussa, ja se houkuttelee vuosittain miljoonia kävijöitä. Se tunnetaan lyhenteellä DSF, ja se tarjoaa useita alennuksia ja kampanjoita, jotka ovat jopa yli 70 prosenttia huippumerkeistä, ylellisyystavaroista ja minkä tahansa kategorian tuotteista, mikä tekee siitä ostosten ystävien vetonaulan.

Tämä festivaali, joka levittäytyy kaupungin ostoskeskuksiin, kauppoihin ja soukkeihin, tarjoaa monenlaista viihdeaktiviteettia. Sitä ei ole suunnattu tietylle yleisölle, vaan se on suunnattu kaikenikäisille ja -makuisille sekä paikallisille ja turisteille.

Lisäksi yksi sen tärkeimmistä vetonauloista on sen järjestämät arvonnat, joissa osallistujat voivat voittaa mitä tahansa suurista käteispalkinnoista ajoneuvoihin tai kaikenlaisiin ylellisyysesineisiin.

Festivaali on vierailun arvoinen, ja se muuttaa kaupungin lukuisten esitysten ja ilotulitusten myötä. Lisäksi Dubain ostosfestivaalin yhteydessä järjestetään useita kiertokäyntejä, joten ulkopuoliset matkailijat voivat tutustua kaikkiin yksityiskohtiin ja saada opastusta ja neuvoja parhaista hinnoista. Jos päätät lähteä tähän aikaan vuodesta ja uppoutua festivaaliin, suosittelen lukemaan postauksen Dubain pakolliset asuinalueet, josta näet, missä kaupungin tärkeimmät soukit sijaitsevat.

Toisaalta on tärkeää tietää , miten Dubaissa liikkuu, jotta voi ottaa kaiken irti Dubai Shopping Festivalista.

Varaa Dubain kiertomatka

5. Dubain aavikkoklassikko

Dubain aavikkoklassikkoon osallistuminen| ©Suavemente77
Dubain aavikkoklassikkoon osallistuminen| ©Suavemente77

Tammikuussa järjestetään merkittävä urheilutapahtuma, Dubai desert classic, joka on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu golfkilpailu. Tällä miesten golfkilpailulla, joka järjestetään yleensä tammikuun viimeisellä viikolla, on pitkä historia, sillä se on järjestetty vuodesta 1989 lähtien.

Dubai desert classic päättää Gulf Swingin, Lähi-idän golfkauden, jota leimaavat muut merkittävät tapahtumat, kuten Abu Dhabin golfmestaruuskilpailut ja Qatar Masters. Silti tunnetuin tapahtuma on tämä tammikuun lopussa Dubaissa järjestettävä turnaus.

Jos pidät golfista, et voi jättää väliin Blacklight Minigolf 3D-elämystä, 18-reikäistä 3D-minigolfpuistoa, jossa voit viettää unohtumattoman päivän perheesi kanssa.

Varaa liput Blacklight Minigolf 3D -tapahtumaan Dubaissa

6. Dubai Marathon

Osallistuminen Dubai Marathoniin| ©ercallimages
Osallistuminen Dubai Marathoniin| ©ercallimages

Toinen erityinen aktiviteetti tammikuussa on Dubai Marathon. Tämä vuonna 2000 alkanut kilpailu houkuttelee joka vuosi tuhansia juoksijoita ja sponsoreita, joten olitpa sitten tämän lajin ystävä tai et ja vierailusi osuu kyseiseen kuukauteen, älä epäröi tarkistaa päivämäärää, jolloin tämä tapahtuma järjestetään. Se on nauttimisen arvoinen spektaakkeli.

Ja jos ihmettelet, miksi se osuu juuri tähän kuukauteen. Vastaus on selvä, tammikuu on kuukausi, jossa lämpötilat ovat alhaisimmat, mutta alhaisilla lämpötiloilla tarkoitamme 22 - 24 ºC, joten se on upea keskiarvo tämän tapahtuman juhlille, jolloin jokin muu aika vuodesta ei olisi suositeltavaa kaupungin korkeiden lämpötilojen vuoksi.

Matkailijan vinkki

Jos vierailet Dubaissa tammikuussa, suosittelen, että otat mukaan kiertoajelun, jolla vierailet Dubain ostosfestivaaleilla, ja tutustut yksityiskohtaisesti tämän kansainvälisesti tunnetun ostosfestivaalin yksityiskohtiin ja yksityiskohtiin.

7. Tervetuloa uuteen vuoteen Dubaissa

Ilotulitus Dubaissa| ©Ken Liew
Ilotulitus Dubaissa| ©Ken Liew

Toinen Dubain näyttävimmistä tapahtumista on uudenvuodenaaton juhlallisuudet. Jos matkasi osuu vuoden ensimmäiseen päivään, kaupunki juhlii tätä juhlaa tyylikkäästi lukuisilla ilotulitusnäytöksillä ja useilla tapahtumilla eri puolilla kaupunkia sekä glamourilla ja ylellisyydellä, jotka valtaavat Dubain tänä erityisenä yönä.

Tänä päivänä eri puolilla kaupunkia järjestetään erilaisia kansainvälisten artistien esityksiä, ja rannat täyttyvät musiikista ja tanssista. Maaginen yö, jota Dubai juhlii tyylillä. Joten jos sinulla on mahdollisuus vierailla kaupungissa tänä päivänä, älä epäröi, hauskuus on taattu!

Ja jos olet Dubaissa uudenvuodenaattona, muista lukea postaus Dubai jouluna, jos sinulla on aikaa nauttia joistakin erityisesti tätä vuodenaikaa varten luoduista aktiviteeteista.

8. Nauti kolmen viisauden miehistä Dubaissa

Kolmen viisaan miehen paraatista nauttiminen Dubaissa| ©ElCorreodelGolfo
Kolmen viisaan miehen paraatista nauttiminen Dubaissa| ©ElCorreodelGolfo

Olisitko koskaan kuvitellut nauttivasi Kolmen viisaan paraatista keskellä Dubaissa? No, voin vahvistaa, että se on mahdollista. Kolmen viisaan paraatin on luonut yhdistys Espanarab, ja se juhlistaa tätä erityistä hetkeä, aivan kuten kotimaassamme, 5. tammikuuta. Gasparilla, Melkiorilla ja Balthasarilla on myös erityinen piirre verrattuna tähän juhlaan maassamme: he saapuvat paikalle kameleilla. Miten muuten he pääsisivät sinne?

Kokoontuminen, jossa ei ole pulaa lahjoista eikä tilaisuudelle tyypillisistä tuotteista ja johon osallistuu satoja ihmisiä. Lisäksi näinä päivinä ja tämän juhlan yhteydessä järjestetään myös muunlaisia tapahtumia, kuten jouluelokuvanäytöksiä, aperitiiveja ja erikoisaterioita tapas-baareissa tai espanjalaisissa ravintoloissa, ja voit jopa nauttia herkullisesta "roscón de reyes"-kakusta (rengaskakku).

Yksi vaihtoehto tähän on La Despensa, espanjalaisten tuotteiden kauppa, joka juhlistaa joulua tyylikkäästi myymällä erilaisia tyypillisiä joulutuotteita. Jos siis mietit, ettet lähde Dubaihin kolmen viisaan juhlapyhinä, koska he saattavat ohittaa kotisi, älä huoli, he eivät jätä sitä huomaamatta.

9. Mene Dubai Mall -ostoskeskukseen tammikuussa

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Dubain ostoskeskukseen meneminen on yksi matkasi leukoja hivelevimmistä vierailuista. Se on maailman suurin ostoskeskus, ja siellä on yli tuhat liikettä, sekä suuria luksusmerkkejä että vaatimattomampia merkkejä. Siellä on kaikki merkit, joita voit kuvitella. No, vaikka voit vierailla tässä ostoskeskuksessa ympäri vuoden, tammikuu tarjoaa joukon etuja. Toisaalta kuukauden ensimmäisinä päivinä voit vielä nauttia joulun ja uudenvuoden jäänteistä, joiden koristelu on aina plussaa vierailulle.

Toisaalta koko tammikuun ajan järjestetään Dubai Shopping Festival, ostosfestivaali, jossa on paljon tarjouksia ja alennuksia kaikenlaisista tuotteista. Kaikki kaupungin kaupat osallistuvat tähän festivaaliin sekä soukeissa että ostoskeskuksissa. Siksi ei ole parempaa kuukautta vierailla Dubai Mallissa kuin juuri tämän festivaalin aikaan.

10. Dubain MM-karnevaalit

Dubai World Cup -karnevaaleilla| ©Land Rover MENA
Dubai World Cup -karnevaaleilla| ©Land Rover MENA

Hevoset ovat toinen arabimaailman suurista intohimoista, ja kisat ovat sosiaalinen tapahtuma. Vuodesta 1996 lähtien järjestetyt Dubai World Cup -karnevaalit järjestetään vaikuttavalla kilparadalla, Meydanissa. Se ei itse asiassa järjestetä kokonaan tammikuussa, vaan se avataan tammikuussa ja kestää maaliskuuhun asti. Kaksi kuukautta hevoskilpailuja lajin ystäville.

Lisäksi jokaisena Dubai World Cup -karnevaalipäivänä järjestetään pop-tähden konsertti, ilotulitusnäytös tai vastaava tapahtuma. Joten myös ne, jotka eivät ole niin kiinnostuneita hevosmaailmasta, voivat nauttia tästä tapahtumasta tyylillä. Kyseessä on ehdottomasti kaupungin kalenterin avaintapahtuma.

Dubain lämpötila tammikuussa

Sunny Beach -päivä Dubaissa| ©Ethan Wilkinson
Sunny Beach -päivä Dubaissa| ©Ethan Wilkinson

Dubain lämpötila tammikuussa on erinomainen nähtävyyksien katseluun. Minimilämpötila on 13-15 ºC ja maks imilämpötila 23-24 ºC, ja auringonpaistetta on keskimäärin 8 tuntia päivässä.

Sateiden osalta sataa keskimäärin yhtenä päivänä kuukaudessa, mutta tämä on yleistä Dubaissa marraskuusta maaliskuuhun. Tämän ilmaston vuoksi riittää, että pukeudut hikipaitaan tai takkiin, ja voit nauttia kaupungista mukavasti talvellakin. Älä myöskään unohda pakata mukaan aurinkovoidetta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tammikuu on yksi huonoimmista kuukausista matkalle Dubain aavikolle, sillä hiekkamyrskyt ovat yleisiä ja erittäin epämiellyttäviä.

Dubain turistijoukot tammikuussa

Turistit nauttivat suihkulähde-esityksestä Dubaissa| ©Lucsaflex
Turistit nauttivat suihkulähde-esityksestä Dubaissa| ©Lucsaflex

Tammikuu on Dubaissa turistien huippusesonkiaikaa. Se on kuukausi, jolloin saapuu eniten kävijöitä, sillä maalle ominainen kuiva ilmasto ja auringonpaistetuntien suuri määrä tekevät maasta sopivamman vierailukohteen tässä kuussa kuin muina vuodenaikoina, toisin kuin useimmissa muissa kohteissa.

Lisäksi tammikuun ensimmäisinä päivinä voi vielä nauttia uudesta vuodesta ja joulun viimeisistä jäänteistä, ja tammikuun jälkipuoliskolla järjestetään Dubai Shopping Festival-festivaali, jossa on suuria alennuksia ja joka tuo kaupunkiin miljoonia turisteja.

Tammikuun juhlallisuudet Dubaissa

Kalenteri| ©Olya Kobruseva
Kalenteri| ©Olya Kobruseva

On erittäin tärkeää olla selvillä kalenteriin punaisella merkityistä päivistä, kun vierailee missä tahansa paikassa. Dubaissa kuukauden ainoa yleinen vapaapäivä on 1. tammikuuta, joka osuu yksiin kristillisen uudenvuoden kanssa. Kannattaa siis olla tietoinen siitä, että tänä päivänä tärkeimpien nähtävyyksien aukioloajat saattavat poiketa muun vuoden aukioloajoista tai tietyt paikat saattavat olla jopa suljettuina.

Dubain hinnat tammikuussa

Hintatarkistus| ©Karolina Grabowska
Hintatarkistus| ©Karolina Grabowska

Dubain hintoja tammikuussa voidaan analysoida kahdesta näkökulmasta. Toisaalta se on lentojen ja majoituksen osalta yksi vuoden kalleimmista kuukausista, koska kyseessä on sesonkiaika. Toisaalta ostosten kannalta se on vuoden halvin kuukausi, koska se osuu samaan aikaan Dubai Shopping Festivalin kanssa, ja silloin on suurimmat alennukset ja tarjoukset ostoksistasi.

Mitä pakata mukaan Dubain vierailua varten tammikuussa?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Kun pakkaat matkalaukkusi matkalle Dubaihin tammikuussa, on ihanteellista ottaa mukaan hikipaita, takki, villatakki, villapaita tai vastaava, sillä vaikka korkeimmat lämpötilat ovat noin 22-24 ºC, alhaisimmat ovat noin 15 ºC, ja on suositeltavaa ottaa mukaan jotain, joka pitää lämpimänä yöllä, koska lämpötila laskee. Lue silti postaus miten pukeutua Dubaissa ja selvitä kaikki yksityiskohdat siitä, miten pukeutua matkaa varten.