Dubai kamelin kyydissä

Kameliratsastukset aavikolla ovat Dubain matkailijoiden suosikkipuuhaa. Koska tämä toiminta on toiminnan ytimessä, tässä ovat parhaat vaihtoehdot historiallisesta perinteestä nauttimiseen.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Dubai kamelin kyydissä

Kamelit aavikolla | ©Arshla

Persianlahden rannikon ja Dubain modernin kaupungin taustalla on laaja aavikko. Dubain autiomaa, joka tunnetaan paikallisten keskuudessa nimellä Rub al-Khali, on osa Arabian autiomaata ja yksi maailman suurimmista. Tämän erämaan historia liittyy beduineihin, Pohjois-Afrikan ja Arabian alueilta kotoisin oleviin arabinomadeihin, jotka asuivat aavikolla ja sen ympäristössä. Nimi "beduiini" on kuitenkin peräisin arabian kielestä ja tarkoittaa "aavikon asukasta".

Heidän historiaansa ei voi ymmärtää ilman eläintä, joka antoi heille liikkuvuutta ja ruokaa, kamelia. Beduiinien perinne on siirtänyt eteenpäin kaiken tätä eläintä koskevan tietämyksensä, minkä ansiosta voimme nykyään nauttia yhdestä aavikon tunnusomaisimmista perinteistä. Kameliratsastukset ovat epäilemättä yksi Dubain nähtävyyksistä.

Paras valinta kameliratsastukseen: aavikkoretkellä

Kameliretkeily| ©Gloria Llamas
Kameliretkeily| ©Gloria Llamas

Paras, ellei jopa ainoa tapa nauttia kameliratsastuksesta on osana Dubain aavikkoretkiä. Nämä retket ovat kaukana asfaltista, pilvenpiirtäjistä ja kaupungin hälinästä, ja ne ovat paras vaihtoehto, jos haluat nauttia alueen luonnosta. Aavikkoretkiä tarjotaan paketteina, jotka sisältävät monenlaisia aktiviteetteja jokaisen makuun. Kameliratsastukset ovat pakollinen osa kaikkia retkiä, ja ne ovat yleensä suosituin aktiviteetti.

Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää kameliretkistä ja täydentävistä aktiviteeteista, joita voit tehdä. Kaikki tämä sopii jokaisen kukkarolle. Jos haluat selvittää, mitkä ovat parhaat aavikkoretket, tässä ovat parhaat vaihtoehdot.

Varaa aavikkokierros Dubaissa

Vaihtoehto 1: edullinen kiertomatka

Lapset nauttivat aavikkokävelystä| ©Viator.com
Lapset nauttivat aavikkokävelystä| ©Viator.com

Jos kameliratsastus on tärkein kiinnostuksenkohteesi, eivätkä muut aktiviteetit kiinnosta sinua, olet onnekas. Halvimpiin aavikkomatkavaihtoehtoihin kuuluu aina kameliratsastus pysyvänä aktiviteettina, sillä se on suosituin aktiviteetti matkailijoiden keskuudessa. Halvimmat retket maksavat 20-40 euroa per henkilö. Dubain aavikkoretkien hinnat ovat suuntaa-antavia, mutta aina tämän vaihteluvälin sisällä, sillä ne riippuvat yrityksestä, jolta retken varaat.

Monet Dubain hotelleista toimivat näiden retkien lähtöpaikkoina. Sinut haetaan maastoautolla ja ajetaan aavikon hiekkaan, jossa yleensä pystytetään tyypillinen beduiinien perusleiri. Kun olet perillä, sinulle tarjotaan yleensä tervetuliaisvälipala, joka koostuu paikallisista tuotteista. Kameliratsastukset järjestetään yleensä ennen auringonlaskua, kun lämpötila alkaa laskea, jolloin sinulla on mahdollisuus ihailla ja valokuvata upeaa aavikon auringonlaskua. Nämä retket kestävät noin 5-6 tuntia hotellilta lähtemisestä paluuseen.

Varaa edullinen retki Dubain aavikolle

Vaihtoehto 2: välihinta

Aavikon halki kamelilla| ©Jose David Vazquez Moreno
Aavikon halki kamelilla| ©Jose David Vazquez Moreno

Toiminta ja dynamiikka ovat samat kuin edellä on kuvattu. Nouto hotellista ja saapuminen leirille. Perusmatkat sisältävät niin sanotusti kaiken edellä mainitsemani, mutta niihin on mahdollista sisällyttää uusia aktiviteetteja. Kun mukaan lisätään joitakin jäljempänä mainitsemiani lisämaksuja, hinnat alkavat yleensä 40 eurosta 70 euroon, ja koko kierros kestää noin 7 tuntia. Kaikki riippuu järjestäjien tarjoamista aktiviteeteista ja siitä, mitä vuokraat. Kameliratsastus tietenkin mukaan lukien. Nämä lisävarusteet voivat olla:

 • Arabialaiset kahvit ja teet.
 • Hennamaalaus (väliaikaiset arabitatuoinnit).
 • Hiekkalautailu (hiekkahiihto).
 • Perinteiset arabipuvut valokuvausta varten.
 • Perinteiset tanssiesitykset
 • Tyypillinen buffet-illallinen, jossa on kasvisvaihtoehtoja

Minulle keskellä on hyve, ja tämäntyyppinen matka on suositeltavin. Kameliratsastus kestää yleensä noin tunnin ratsastusta kohden ja on kamelin itsensä hyväksi. Matka aavikon halki "vain" kamelilla ratsastamaan voi siis jäädä hieman lyhyeksi. Hieman enemmän rahaa, kun lisäät joitakin näistä aktiviteeteista, kuten buggy-kierroksen Dubain aavikolla, saat täydellisen kokemuksen, joka varmasti jättää sinut enemmän kuin tyytyväiseksi.

Varaa välimatka Dubain aavikolle

Vaihtoehto 3: premium-kierros

Iltaa nauttimassa Dubaissa| ©Umar Khan
Iltaa nauttimassa Dubaissa| ©Umar Khan

Jos haluat täydellisimmän aavikkokokemuksen, eikä budjetti ole rajallinen, premium-matkat tarjoavat kaiken tarvittavan, jotta saat vietettyä päivän, johon sisältyy myös yöpyminen, jota et unohda. Suurin ero on se, että näillä retkillä yövytään aavikolla. Kokemukseen sisältyy kaikki näkemämme aktiviteetit, tietenkin ne, jotka haluatte tehdä, sekä lisäbonuksena yöpyminen aavikolla kuin oikea beduiini. Hinnat ovat jo lähellä 100 euroa tai yli 100 euroa, ja niissä on seuraavat lisät:

 • Osa premium-luokan elämyksistä tarjoaa safareita, joilla voit tutustua aavikon villieläimiin.
 • Illallinen sisältää kasvisvaihtoehtoja ja kaikenlaisia juomia.
 • Iltaisin tanssi- ja tuliesityksiä.
 • Yöpyminen Dubain autiomaassa tyypillisessä beduiiniteltassa, jossa on kaikki mukavuudet.
 • Yö tarjoaa myös upeita näkymiä ja valokuvia yötaivaasta (jos taivas on kirkas, mikä yleensä on tilanne).

Pelkästään illallinen ja show Dubain aavikolla sekä lisäbonuksena aavikolla nukkuminen ovat lisäkustannuksia.

Varaa premium-kierros Dubain aavikolle

Vinkkejä kameliretkeilyyn

Kamelia kantava henkilö| ©Vera Davidova
Kamelia kantava henkilö| ©Vera Davidova

Kameliretket ovat yleensä hyvin järjestettyjä ja niissä on kaikki mukavuudet. Aavikolle kannattaa kuitenkin lähteä tavallista paremmin valmistautuneena, jotta kokemuksesta voi nauttia sataprosenttisesti. Seuraavassa on muutamia vinkkejä Dubain aavikolla vierailuun:

Tärkeintä on varautua kuumuuteen. Lämpötila Dubaissa on yleensä yli 30 astetta ympäri vuoden, ja kuumuus on erityisen kovaa kesäkuusta syyskuuhun (vältä näitä kuukausia, jos voit). Älä siis unohda:

 • Käytä mukavia, viileitä ja vaaleita vaatteita (unohda Dubain pukeutumissäännöt, koska kyseessä on turistiaktiviteetti).
 • Hattu, lippis tai huivi on välttämätön pään suojaamiseksi.
 • Aurinkovoide on välttämätön.
 • Retkiin sisältyy vettä, mutta on suositeltavaa ottaa mukaan oma vesipullo tai kenttäpullo.

Painavan repun kantaminen voi olla epämukavaa, kun liikut aavikolla, mutta tiettyjä tavaroita kannattaa ottaa mukaan. Kaiken edellä mainitun lisäksi sinun pitäisi pakata reppuun lämpöä vastaan:

 • Kamera (tai älypuhelin, jos sinulla ei ole sellaista) on välttämätön näillä retkillä. Kameliretkillä on yleensä pysähdys auringonlaskun aikaan, jolloin voit katsella dyynien kauneutta. Se on hetki, jonka haluat ikuistaa, ja siitä saa upeita valokuvia.
 • Ota mukaan muovipussi tai vastaava suojaamaan kameraa, puhelinta ja muita elektronisia laitteita aavikon hiekalta.
 • Älä unohda pakata reppuusi sandaaliparia. Kävellessäsi aavikolla tai tehdessäsi aavikkokierroksen, johon kuuluu hiekkalautailua dyyneillä, kenkäsi hiekkaantuvat ja se on erittäin epämukavaa. Sandaalit ovat näinä aikoina paras tapa.
 • Jos olet altis matkapahoinvoinnille autossa, ota siihen lääkkeitä. 4WD-matka dyynien läpi tai mönkijäseikkailu Dubain aavikolla voi olla melko hektinen.
 • Retkiin sisältyy lounas, mutta päivä aavikolla on pitkä, joten kannattaa pakata reppuun ylimääräistä ruokaa. Vältä ruokia, jotka eivät kestä kuumuutta.

Viimeisenä vinkkinä suosittelen, että tutustutte kaikkiin saatavilla oleviin matkavaihtoehtoihin ja varaatte matkan etukäteen, jotta vältätte ongelmat ja suunnittelette matkanne mahdollisimman hyvin.

Varaa edullinen retki Dubain aavikolle

Milloin on paras aika ratsastaa kamelilla?

Kameliajelu kahdelle| ©Jose Gill
Kameliajelu kahdelle| ©Jose Gill

Yleensä en suosittele vierailua muistomerkkeihin perjantaisin, koska se on islamilainen lepopäivä, ja ihmiset Dubaissa ja sen ympäristössä käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja vierailevat näissä paikoissa. Tämä ei päde kameliratsastukseen.

Perjantaisin kaupat ja nähtävyydet joko sulkevat ovensa tai lyhentävät aukioloaikojaan, joten se on hyvä päivä vierailla aavikolla. Kierrosten järjestäminen on yleensä erittäin hyvä. Tämän vuoksi kameliratsastukseen on harvoin tungosta tai pitkiä odotusaikoja.

Mitä tulee siihen, mihin aikaan päivästä on paras, sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Retkipäivät ovat kiinteitä ja ajoittuvat aina iltapäivään, kun lämpötila alkaa laskea ja hämärä laskeutuu.

Sinusta itsestäsi riippuu, mitkä kuukaudet ovat parhaita käydä Dubaissa ja sen aavikolla. Jos mahdollista, vältä kesäkuusta syyskuuhun. Aavikon kuumuus ja kuivuus voi olla tähän aikaan sietämätöntä. Siksi matkailun huippusesonki on lokakuusta huhtikuuhun. Henkilökohtainen suositukseni on käydä aavikolla joulukuussa, tammikuussa ja helmikuussa.

Varaa edullinen retki Dubain aavikolle

Onko kaupungissa kameliratsastusta?

Ihmiset kameleineen| ©Fredrik Öhlander
Ihmiset kameleineen| ©Fredrik Öhlander

Kuten ymmärrätte, kaupunki ei ole kameleille kaikkein sopivin ympäristö. Paikallinen väestö kunnioittaa kameleita suuresti, joten kaupungissa ei ainakaan virallisesti järjestetä kameliratsastusta.

Jos asut kaupungissa etkä halua matkustaa aavikolle katsomaan näitä eläimiä, sinulla on vaihtoehto. Historiallisella alueella **7 parasta tekemistä Al Fahidissa ** voit satunnaisesti löytää paimenia, jotka tuovat kameleitaan ja niiden tyypillisiä varusteita esitelläkseen matkailijoille näiden eläinten elämää. Tämä ei ole säännöllistä toimintaa, mutta voit mennä Al Fahidin vierailijakeskukseen kysymään, ja he voivat kertoa, milloin se järjestetään.
##Vaihtoehdot: kamelikilpailut ja gastronomia.

Kameliratsastus ei ole ainoa tapa nauttia kamelikulttuurista. Matkailijoilla on myös muita harvinaisempia ja vähemmän tunnettuja vaihtoehtoja kokea beduiinien kamelikokemus:

Kamelikilpailu

Paikallisen väestön suosima näytös, jota suositellaan myös vierailijoille. Kilpailukausi kestää lokakuusta huhtikuuhun, ja kilpailuja järjestetään perjantaisin ja lauantaisin varhain aamulla.

Dubaissa on monia ratoja, mutta jos haluat seurata kilpailuja livenä, paras on Al Marmoom Camel Racetrack. Dubain suurin kilparata sijaitsee Al Marmoomin kylässä, vain puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Pääset sinne taksilla, ja on jopa busseja, jotka vievät sinut suoraan tapahtumapaikan portille.

Varaa kameliratsastus Al Marmoomin ympäristössä

Gastronomia

Kameli tuottaa myös tuotteita, jotka ovat tyypillisiä alueen parhaille ruokapaikoille Dubaissa, kuten lihaa, maitoa ja suklaata. Moni ravintola ei tarjoa kamelinlihaa ruokalistallaan, mutta jos haluat kokeilla sitä Al Fahidin alueella, siellä on useita paikkoja, jotka ovat virallisia kamelinlihan toimittajia.

Kamelista saatavaa maitoa käytetään pääasiassa pirtelöiden ja jäätelön valmistukseen sekä kahvin kanssa käytettäväksi. Se on vähärasvaisempaa maitoa ja sisältää vähemmän kolesterolia, joten se sopii erinomaisesti herkille vatsoille.

Yksi suosituimmista kamelinmaitotuotteista on kamelinmaidosta valmistettu tuote. Suklaata. Kamelimaitoa sisältäviä patukoita, jäätelöitä ja makeisia on monenlaisia, ja ne ovat hyvä vaihtoehto lahjoiksi ja matkamuistoiksi tai vain nautittavaksi.

Kuten olet huomannut, kameli on olennainen osa Dubain kulttuuria, ja voit nauttia matkastasi unohtumattomien kokemusten parissa.

Varaa edullinen retki Dubain aavikolle