Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Menorca 1 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Menorcan kiertäminen yhdessä päivässä saa sinut rakastumaan saareen ja haluamaan palata pian takaisin. Yksi päivä riittää kohokohtien näkemiseen.

Andressa García

Andressa García

6 minuuttia luettu

Menorca 1 päivässä: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Menorca | ©Salva Farreri

Saatat tarvita enemmän kuin viisi päivää tutustuaksesi koko saareen ja nähdäksesi kaiken, mitä Menorcalla on nähtävää, mutta yksi päivä riittää varmasti tietämään, että sinun on palattava katsomaan lisää. Laatimani matkareitin tarkoituksena on näyttää sinulle mahdollisimman paljon 24 tunnin aikana saarella.

Vain muutama tunti saarella saa sinut haluamaan viettää muutaman päivän lisää tutustuaksesi lähemmin saaren kulttuuriin ja perinteisiin, aina päiväaktiviteeteista levottomaan Menorcan yöelämään.

Opastettu ratsastus Menorcalla

Ratsastus Menorcalla| ©MenorcaCawal
Ratsastus Menorcalla| ©MenorcaCawal

Jos haluat aloittaa päiväsuunnitelman Menorcalla, suosittelen, että varaat kyydin saaren symbolisten paikkojen läpi.

Koska teillä on kiire, suosittelen varaamaan lyhimmät reitit, jotta säästätte aikaa ja voitte nähdä muita kiinnostavia paikkoja. Ihanteellinen kierros kestää tunnista puoleentoista tuntiin, ja se alkaa kello 8.00 aamulla.

Yleensä tämäntyyppinen aktiviteetti vie sinut kiertämään suuren osan saarta. Nämä retket lähtevät eri lahdilta. Jotkut retket alkavat Cala Fustamista, toiset Cala Rotjasta ja toiset Cala Mitjanasta.

Jos haluat kokeilla seikkailua kaukana meren adrenaliinista ja pidät ratsastuksesta, tulet rakastamaan tätä kokemusta.

Vaihtoehto 1: Vierailu Cala Rotjassa

Reitti lähtee Ferreríasista, ja se sisältää ajelun saaren tärkeiden ja symbolisten paikkojen läpi.

Tällä reitillä on mahdollisuus päästä yksityisille kartanoille ja kulkea hevosen selässä Camí de Cavallsia pitkin. Tämä tilaisuus antaa sinulle mahdollisuuden saada täydellisen kokemuksen erilaisista ympäristöistä.

Yksi tämän retken aikana vierailtavista paikoista on Monte Toro, saaren korkein paikka. Mielenkiintoisinta tässä on se, että voit kiivetä sinne hevosen selässä ja omaan tahtiisi.

Cala Rotjassa voit kokeilla ratsastusta vedessä hevosen kanssa. Tämä ratsastuskokemus sopii lapsille sekä kokeneille ja kokemattomille aikuisille ratsastajille.

Tämäntyyppiseen seikkailuun käytettävät hevoset ovat jatkuvasti koulutuksessa, jotta käyttäjä, riippumatta hänen suhteestaan tähän käytäntöön, tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Se on aktiviteetti, josta voit nauttia perheen, pariskunnan tai lasten kanssa.

Toiminnan arvioitu kesto on noin puolitoista tuntia. Tästä syystä suosittelen, että aloitat päivän klo 8:00 aamulla. Lähtöpaikka on Ferreríasissa, ja puolentoista tunnin kierroksen jälkeen palaat lähtöpaikkaan. Kierros voi maksaa alkaen 110 euroa per henkilö.

Matkustajan vinkki

Käytä mukavia vaatteita ja suljettuja kenkiä. Suosittelen myös takkia ja pitkiä housuja.

Vaihtoehto 2: Ratsastus ja vierailu Cala Mitjanassa

Tämä reitti, jonka voivat tehdä sekä asiantuntijat että aloittelijat, vie sinut saaren maagisten paikkojen läpi. Reitti alkaa Ferreríasista, kulkee osittain Camí de Cavallsia pitkin ja päättyy Cala Mitjanaan. Retki on todella maaginen ja lupaa sinulle yhteyden luontoon.

Osa kokemuksesta tarjoaa sinulle mahdollisuuden nousta lahden korkealle kohdalle, josta avautuvat upeat näkymät saarelle. Cala Mitjanassa voit myös ratsastaa rannalla ja mennä veteen yhdessä hevosten kanssa. Se on ainutlaatuinen kokemus, jonka haluat varmasti toistaa.

Ennen kuin osallistut tähän seikkailuun, sinun on otettava huomioon tietyt vähimmäisedellytykset, joista yksi on enintään 95 kilogramman paino. Kannattaa myös ottaa huomioon, että raskaana olevat naiset tai selkävaivoista kärsivät henkilöt eivät voi osallistua retkelle.

Ferreriasista Cala Mitjanaan ja takaisin kestää noin puolitoista tuntia. Lähtöajat ovat tunnin välein klo 9-12. Voit varata tämän aktiviteetin 113 eurolla per henkilö.

Vierailu Binissués-museossa

Binissuèsin luonnonmuseo| ©Bud Hirsch
Binissuèsin luonnonmuseo| ©Bud Hirsch

Heti ratsastuksen jälkeen seuraava paikka matkasuunnitelmassa, jota suosittelen, on vierailu Binissuès-museoon.

Pääset sinne Av. Verge del Toroa pitkin kohti Av. de Jaume Mascaró -katua. Sitten suuntaat Camí de Tramuntanaa kohti ja ajat suoraan Binissuésiin. Matka kestää vain 10 minuuttia yksityisautolla.

Vierailu Binissués-museossa on elämys, jota ei kannata jättää väliin. Se on ehdottomasti kiehtovaa puuhaa, jota voi tehdä vain yhden päivän aikana.

Tämä kokemus antaa sinulle ensikäden tietoa elämästä Menorcan maaseudulla sekä mahdollisuuden maistaa paikallisia makuja ja tutustua museoiden nähtävyyksiin.

Koko museon läpikäyminen kestää noin kaksi ja puoli tuntia, mukaan lukien kaikki kierroksella tehtävät aktiviteetit, joten suosittelen, että jatkat tätä aktiviteettia heti edelliseltä reitiltä saavuttuasi, jotta voit nauttia kaikista museon nähtävyyksistä ilman aikarajoituksia. Museoon saa lippuja alkaen 18 eurolla per henkilö.

Folkloristinen esitys

Tämän kokemuksen aluksi koet ainutlaatuisen taiteen, kulttuurin ja perinteiden spektaakkelin, jota tuskin löydät mistään muualta. Näytöksen aikana sinulla on mahdollisuus oppia elämästä maaseudulla. Vehnän kylvöstä maatilan ja sen eläinten tilojen tunnistamiseen.

Tämän esityksen aikana voit jopa osallistua vehnäleivän valmistukseen, joka leivottiin tyypillisissä puulämmitteisissä uuneissa, joita käytettiin muinoin. Makkaroiden maistelu ja maatilan eläinten ruokkiminen ovat myös osa esitystä ja matkaa ajassa taaksepäin.

Parasta tällä kierroksella on se, että kaikki osallistuvat näyttelijät saavat sinut tuntemaan, että olet menneisyydessä, koska he esittävät, miltä muinaisten aikojen talonpoikaissukupolvet näyttivät.

Juuston valmistus ja maistelu

Tyypillisten minorcanalaisten juustojen valmistuksen ja maistelun aikana pääset osallistumaan valmistusprosessiin, opit tekniikoista, joita käytetään juustojen makujen aikaansaamiseksi, ja lopuksi voit tarkistaa lopputuloksen omalla suullasi.

Juustonvalmistusmenetelmä on ollut käytössä jo 100 vuotta, joten voit tutustua sen makuun ja oppia omakohtaisesti myös saarelle ominaista elävää historiaa. Se on palkitseva kokemus pariskunnille tai perheille. Tämä aktiviteetti on saatavilla englanniksi, espanjaksi ja katalaaniksi.

Talon museot

Kierroksen aikana sinulla on myös mahdollisuus oppia, miten Menorcan asukkaat elivät vuosina 1700 ja 1800. Yksi mielenkiintoisimmista kierroksista on kartanon sisäpuolella. Salortin perhe, joka asui aiemmin nykyisessä museossa, vietti lomansa ja keväänsä tässä kartanossa, joten voit nähdä , millaista oli näiden ihmisten elämä ja mukavuus 1800-luvulla.

Toisessa talossa, maalaistalossa, voit tutustua siihen, miten talonpojat ja vähäosaiset, kuten Salortin perhe, elivät.

Saat kierroksen talon kaikkiin tiloihin, keittiöön, suureen olohuoneeseen ja muihin tiloihin rakennuksen sisällä. Maalaistalossa järjestettiin maataloustyöt 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa.

Toinen osa museovierailua talossa esittelee täydellisen kokoelman kaikkea, mikä liittyy pelloilla käytettyihin työkaluihin.

Tässä kokoelmassa on kaikkea hevosen satuloista keittiövälineisiin ja muihin maanmuokkauksessa tarvittaviin esineisiin. Voit nähdä ensimmäisen Menorcalla liikkuneen ajoneuvon.

Luonnontieteellinen museo

Binissuésin luonnontieteellisessä museossa on vaikuttava määrä lajeja Menorcalta ja maailmalta. Carreras Torrentin veljesten yksityiskokoelmaan kuuluu noin 8000 lajia.

Mielenkiintoisinta tässä vierailussa on se, että voit nähdä harvinaisimpia, suurimpia ja vähiten tunnettuja lajeja kaikkialta maailmasta tämän suuren eläinmäärän joukossa.

Mielenkiintoista museossa on yli 1 500 sienen edustus 350:stä eri lajista, jotka ovat tyypillisiä Menorcan saarelle. Nämä lajit ovat käsintehtyjä esiteltäviksi turisteille.

Yksi retkellä nähtävistä lajeista on Potosia Cuprea Ferreriesensis -kuoriainen, joka on säilynyt koskemattomana siitä lähtien, kun se eli dinosaurusten aikakaudella. Sitä pidetään yhtenä maailman vahvimmista ja suurimmista eläimistä, sillä se pystyy kantamaan jopa kolmekymmentä kertaa painonsa verran yhden tunnin ajan.

Luonnontieteellisessä museossa voit tutustua neljään luontoa käsittelevään osastoon: eläintiede, malakologia, geologia, mykologia ja kasvitieteet. Jokaisessa niistä on erilaisia lajeja, joista koko perhe saa tietoa ja joista voi nauttia.

Varaa vierailusi Binissuès-museoon

Puolen päivän retki veneellä eteläisiin poukamiin

Macarella Cove| ©Antonio L
Macarella Cove| ©Antonio L

Kun olet syönyt kevyen lounaan museon ravintolassa (tai ostan jotain juotavaa matkalla, jos aikaa on vähän), on aika jatkaa kierrosta, tällä kertaa puolen päivän retkelle eteläisiin poukamiin.

Laivaan nousu tapahtuu Cala'n Boscissa, vain 20 minuutin päässä Binissuésista. Veneeseen noustaksesi ja aloittaaksesi kierroksen sinun tulee saapua paikalle noin 20 minuuttia ennen lähtöaikaa.

Tämä retki on **saatavilla klo 10:00 ja 14:**00. Jos kyseessä on sinulle laatimani matkasuunnitelma, sinun on varattava klo 14:00 alkava vaihtoehto. Alukselle pääsemiseksi sinun on saavuttava Cala en Boscin satamaan noin klo 13.30.

Tällä retkellä nouset keskikokoiseen veneeseen, jolla voit vierailla kaikissa saaren eteläosan poukamissa.

Tämän retken tarkoituksena on, että tutustut saaren koskemattomimpiin rantakohteisiin. Voit vierailla muun muassa Turquetan, Macarellan, Macarelletan, Mitjanan, Trebalugerin ja Galdanan poukamissa.

Cala Galdanassa retki jatkuu muutaman minuutin edestakaisin, mikä pidentää retkeä vielä kolmellakymmenellä minuutilla. Tämä tapahtuu iltapäiväkierroksella, jonka olemme valinneet.

Paluupiste on sama kuin alkuperäinen lähtöpiste. Kierroksen kesto on noin 3 tuntia ja 30 minuuttia.

Jos haluat nauttia tästä todella rikastuttavasta kokemuksesta, voit ostaa lippuja alkaen 36 eurolla. Tämän retken voit tehdä perheen, ystävien tai kumppanin kanssa. Jos matkustat lasten kanssa, voit lähteä alukselle ongelmitta.

Varaa retkesi Etelä-Espanjan poukamiin

Yöstä nauttiminen Ciutadellassa

Ciutadella| ©Freebird
Ciutadella| ©Freebird

Kun olet viettänyt melko hektisen päivän, josta nautit varmasti paljon, ei ole mitään parempaa kuin rentoutua nauttimalla virkistäviä juomia ja syömällä hyvää ruokaa Ciutadellan ravintoloissa.

Kävellessäsi ympäriinsä huomaat ehkä, että seuraavalla vierailullasi saarille et voi jättää väliin kierrosta Ciutadellan nähtävyyksiin.

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, voit mennä nauttimaan Ciutadellan yöelämästä klo 18:30 tai 19:00 alkaen.

Jos haluat aloittaa illan jollain yksinkertaisella, suosittelen syömään jotain trendikkäissä baareissa ja ravintoloissa. Gastronomiset vaihtoehdot ovat monipuolisia, ja voit valita hampurilaisista, pizzoista, tyypillisestä välimerellisestä ruoasta, fish and chipsistä ja muista tämäntyylisistä ruokalajeista, jotka piristävät iltaa.

Viininmaistiaisia ja muita virkistäviä juomia on myös tarjolla jokaisessa Ciutadellan sataman ja koko kaupungin paikoissa. Jos haluat mieluummin muita juomia, kuten teetä tai kahvia, voit myös saada monenlaisia kahviloita, joissa voit nauttia yksin, ystävien, perheen tai kumppanin kanssa.

Kun olet ladannut akkujasi hyvällä aterialla, voit jatkaa iltaa missä tahansa baareissa ja diskoissa, jotka ovat valmiina käynnistämään yön juhlat. Voit nauttia useista rytmeistä, jotka saavat sinut tanssimaan ja nauttimaan.

Miten päästä pois Menorcalta

Ajaminen| ©Tobi
Ajaminen| ©Tobi

Kun päiväsi Menorcalla on ohi ja haluat lähteä saarelta, voit matkustaa hotellilta lentokentälle eri tavoin. Voit ottaa taksin, julkisen liikenteen tai yksityisauton.

Menorcalta voi lähteä myös meriteitse. Tässä tapauksessa suosittelen teitä menemään meriteitse mantereelle ja lentämään sieltä määränpäähän.

Järjestä päivän aktiviteetit

 • Ratsastus Menorcalla
 • Alkaen 110 €.
 • Arvioitu kesto: 1 h 30 m
 • Reitti: Cala Fustam, Cala Rotja, Cala Mitjana.
 • Alkamisaika: klo 8:00.
 • Vierailu Binissués-museossa
 • Alkaen 18 €.
 • Arvioitu kesto: 2 h 30 m
 • Matkareitti: Folklore-esitys, juustonvalmistus, vierailu museotaloissa ja luonnontieteellisessä museossa.
 • Alkamisaika: klo 10:00.
 • Puolen päivän retki etelän poukamiin
 • Alkaen 36 €
 • Arvioitu kesto: 3 h 30 m
 • Reitti: Turqueta, Macarella, Macarelleta, Mitjana, Trebaluger ja Galdana.
 • Alkamisaika: 14:00