Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Menorca 5 päivässä: opas, jonka avulla saat kaiken irti vierailustasi.

Viisi päivää ei riitä Menorcan kiertämiseen, mutta se riittää käymään saaren tunnetuimmissa paikoissa. Varmaa on, että sinulla on paljon vaihtoehtoja hauskanpitoon.

Andressa García

Andressa García

9 minuuttia luettu

Menorca 5 päivässä: opas, jonka avulla saat kaiken irti vierailustasi.

Morell Cove | ©Josep Trepat Font

On tavallista, että tällä saarella vierailevat eivät ehdi käydä kaikessa, mitä Menorcalla on tarjottavanaan. Vaikka Baleaarien saarista rauhallisin on pieni, siellä on laaja valikoima mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Viiden päivän matka riittää täydellisen matkasuunnitelman suunnitteluun, mutta samalla se pakottaa sinut palaamaan takaisin hakemaan lisää.

Suunnitelmissa, joita ehdotan teille saarella vierailua varten viidessä päivässä, on vähän kaikkea. Kulttuurista siirrytään historiaan ja maaseutuseikkailuihin, ja lopuksi on luvassa ainutlaatuinen vesielämys, jonka vain Menorca voi tarjota.

Päivä 1: Rauhallinen oleskelu Ciutadellassa

Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet
Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet

Aloitamme kierroksemme vierailemalla kaikessa Ciutadellan nähtävyydessä. Tämä kaupunki, joka oli aikoinaan Menorcan pääkaupunki, on yhä säilyttänyt erityisen viehätyksensä.

On mahdotonta käydä saarella eksymättä Ciutadellan kaduille, sekoittumatta sen asukkaiden joukkoon ja vierailematta sen tärkeimmissä historiallisissa ja arkkitehtonisissa kohteissa.

Nopea vierailu kaupungissa voi kestää kahdesta kolmeen tuntia, mutta jos viipyy yli kaksi päivää, ansaitsee kaupunkiin tutustumiseen kokonaisen päivän.

Ihaile vanhan kaupungin arkkitehtuuria

Kaupungin historiallinen keskusta on mielenkiintoinen, koska siellä voit vierailla arkkitehtonisissa maamerkeissä. Teatro Principal on tästä selkeä esimerkki, sillä se on yksi maailman vanhimmista toimivista oopperataloista.

Historiallisessa keskustassa voit vierailla myös kaupungin katedraalissa. Sen nimi on Santa María de Ciudadelan katedraali, ja se on mielenkiintoinen esimerkki goottilaisuudesta. Vanhakaupunki on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi.

Kävely sen kaduilla ei jätä sinua vain kunnioitukseen sen rakenteiden säilymisestä, vaan sinulla on myös mahdollisuus oppia hieman lisää Menorcan vanhan muurien ympäröimän kaupungin historiasta.

Vieraile Ciutadellan satamassa

Pohjoisessa sijaitseva Ciutadellan satama on yksi saaren tärkeimmistä paikoista. Vaikka se on pieni satama, johon on ennen tullut vain pieniä kauppa- ja kalastusaluksia, sen merkitys on kasvanut huomattavasti viime vuosina.

Nykyään, jos matkustat tällä alueella, huomaat ankkurissa olevien huviveneiden määrän.

Sataman ympärillä kannattaa tehdä rauhallinen kävelyretki. Tunnelma on miellyttävä sekä päivällä että yöllä.

Päivisin voit tehdä rauhallisen kävelyretken, ja vaikka satamassa olisi lounasaika, voit valita Välimeren keittiön monipuolisesta valikoimasta.

Punta Natin majakalta avautuvat mahtavat näkymät

Punta Natin majakka on seuraavana listalla ensimmäisenä päivänämme. Kun olet lopettanut kävelyn satamassa, käänny Carrer de la Quintana de Mar -katua kohti Punta Natia.

Tässä tärkeässä historiallisessa muistomerkissä voit ottaa vaikuttavia valokuvia ja tarkastella yksityiskohtaisesti majakkaa ympäröiviä rakenteita. Pääset sinne pysäköimällä autosi sisäänkäynnille ja jatkamalla jalkaisin majakalle.

Se on hyvä paikka katsella auringonlaskua ja myös arvostaa henkeäsalpaavaa merinäköalaa. Punta Natin majakkakompleksi koostuu kahdesta suorakulmion muotoisesta rakennuksesta. Majakka sijaitsee noin 42 metrin korkeudella merenpinnasta.

Matkustajan vinkki

Yöllä on mahdollista ihailla upeaa tähtitaivasta vähäisen valosaasteen vuoksi.

Auringonlasku Pont D'en Gilissä

Jos saavut liian aikaisin Punta Natin majakalle etkä ehdi nähdä auringonlaskua, voit mennä Pont D'en Giliin. Tämä on ainutlaatuinen ja kaunis luonnollinen nähtävyys, jossa kannattaa vierailla. Se on sillan muotoinen kalliomuodostelma.

Tästä paikasta avautuvat Ciutadellan kauneimmat näkymät auringonlaskuun. Pont d'en Gilille pääsee monella tavalla, polkupyörällä tai autolla.

Sinne pääsee myös meriteitse, kun otetaan huomioon, että tämä kalliossa oleva aukko sallii pienten ja keskikokoisten veneiden pääsyn sinne.

Kun ilta laskee Ciutadellassa

Kun aurinko laskee, voit nauttia illanvietosta jossakin kaupungin baareista. Muutama drinkki ja tapakset voivat auttaa sinua rentoutumaan päivän intensiivisen kävelyn jälkeen.

Kun haluat vihdoin levätä, kaupunki tarjoaa laajan valikoiman hotelleja. Yöpymispaikat ovat epäilemättä maaginen kokemus. Voit yöpyä budjettiisi sopivissa hotelleissa.

Sinulla on myös mahdollisuus majoittua huoneistohotelleissa. Huoneen hinnat vaihtelevat, mutta yleensä majoituksen saa 57 eurosta yöltä.

2. päivä: Historiallinen ja kulttuurikierros

Fornells alkaen Monte Toro| ©Luca Sbardella
Fornells alkaen Monte Toro| ©Luca Sbardella

Toisena päivänä Menorcalla ehdotan, että jätätte Ciutadellan ja lähdette historialliselle ja kulttuuriselle kierrokselle muihin yhtä mielenkiintoisiin paikkoihin. Aloitamme reitin pienen Fornellsin kylän läpi, joka sijaitsee aivan saaren pohjoisosassa.

Jatkaessasi majakoiden katsomista suosittelen, että käyt Cavallerian majakalla myös tänä päivänä. Olisi erinomainen vaihtoehto nousta Monte Torolle ja vierailla huipulla sijaitsevassa pyhäkössä. Lopuksi nopea käynti Es Mercadalissa.

Kävelyretki Fornellsissa

Fornellsin kylä sijaitsee samannimisellä lahdella ja tarjoaa paljon tekemistä. Paikkakierroksen lisäksi voit esimerkiksi lähteä Fornellsista snorklaamaan veneretkelle. Mitä tulee kyläkierrokseen, olen varma, että se on teille kaunis kokemus.

Päästäksesi Ciutadellasta Fornellsiin sinun on otettava vuokra-auto. Se ei ole kävelymatka, jota voi tehdä kävellen, kun otetaan huomioon, kuinka pitkä matka on paikasta toiseen. Ciutadella de Menorcan kaupungista Fornellsiin pääsee noin puolessa tunnissa.

Näiden kahden pisteen välillä ei ole julkisia liikenneväyliä. Toinen vaihtoehto on vuokrata opastettu retki Ciutadella de Menorcasta Fornellsiin.

Fornells on kalastajakylä, jonka tärkein nähtävyys ovat sen perinteiset kadut ja talot. Lisäksi sen gastronominen tarjonta on monipuolista ja monipuolista, ja se on aina Välimeren henkeä kunnioittavaa. Jos menet sinne aamulla, nautit varmasti hyvän aamiaisen Fornellsissa.

Varaa veneilyretki snorklaamalla Fornellsista käsin

Näkymät Cavallerian majakalta

Fornellsin vierailun jälkeen hyvä reitti on suunnata Cavallerian majakalle. Tätä reittiä pitkin on suunnattava Camí de Tramuntanaa kohti, joka vie suoraan majakalle.

Paras aika vierailla Cavallerian majakalla on päivällä. Monet matkailijat haluavat vierailla alueella yöllä, mutta se on yleensä hieman vaarallisempi, koska alueella on paljon kallioita. Tästä syystä se on toiseksi tärkein paikka Menorcan toisen päivän matkasuunnitelmassasi.

Näkymät majakalta ovat henkeäsalpaavat. Mielenkiintoista on, että aivan majakan vieressä on luola, johon voi mennä sisään ja josta avautuvat vieläkin kauniimmat näkymät. Luolan kanssa on oltava varovainen, sillä sinne pääsee korkeintaan 15-20 metrin syvyyteen.

Matkustajan vinkki

Älä kasaa kiviä "palataksesi takaisin Menorcalle", sillä se on huono käytäntö majakan ekosysteemille.

Monte Toron kiipeily

Kolmantena Menorcan toisen päivän aktiviteettilistallamme emme voineet jättää väliin vierailua Monte Torolla. Se on kokemus, jonka voit kokea joko autolla tai kävellen.

Päästäksesi tähän paikkaan sinun on otettava auto Fornellsista Es Mercadaliin, jotta voit aloittaa Monte Toron kiipeämisen. Kiipeämisen lopussa on Menorcan syrjäisin kirkko.

Monte Toron neitsyt Marian pyhäkössä näet ilahduttavan kristinuskon ja uskonnon esittelyn. Jos haluat saada parhaat postikortit Menorcasta korkeuksista, tämä on ihanteellinen paikka. Haluat varmasti jo lounasta, joten älä epäröi mennä lounaalle Sa Posada del Toro -ravintolaan.

Lyhyt vierailu Es Mercadaliin

Monte Toron juurella on pieni kylä, Es Mercadal, jota ei voi olla huomaamatta matkalla.

Se on todella pieni kylä, jossa vierailet hyvin lyhyessä ajassa ja jonka kaupunkikeskus sijaitsee pääkirkon ympärillä.

Vaikka Es Mercadal on pieni kylä, se edustaa Menorcan maantieteellistä keskustaa, ja se tarjoaa laajan valikoiman vaihtoehtoja sekä ruokailuun että oleskeluun.

Jos olet viettänyt yön täällä etkä halua mennä toiseen lähikaupunkiin, saati sitten palata Ciutadellaan, voit yöpyä Es Mercadalissa. Hotellitarjonta on laadukasta ja hinnat vaihtelevat 50-100 euron välillä yöltä.

Päivä 3: Koko päivän jeeppisafari

Jeep Safari Menorca| ©ryan carter
Jeep Safari Menorca| ©ryan carter

Kolmantena matkapäivänä sinua odottaa seikkailu saaren eksoottisimmissa paikoissa.

Suurin osa paikoista, joihin voit tutustua jeeppisafarilla, on suljettu yleisöltä tai niihin on vaikea päästä yksityisajoneuvolla tai muulla liikennevälineellä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa varata tämä seikkailu.

Molemmissa retkissä on se hyvä puoli, että molemmissa on kuljetus ja ne noutavat sinut majapaikastasi. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden odottaa sinua lähtöpisteessä. Voit valita, maksatko yksilöllisesti vai vuokraatko retken yksinomaan perheille.

Aja vähemmän vierailtujen paikkojen läpi

Tässä ensimmäisessä vaihtoehdossa sinulla on mahdollisuus tutust ua saaren vähän tunnettuihin paikkoihin. Vierailut louhoksilla, vaikeakulkuisilla rotkoilla ja kallioilla sijaitsevilla majakoilla ovat osa tätä reittiä. Sinulla on myös mahdollisuus löytää kauniita piilotettuja poukamia.

Kierroksella voit vierailla opastetusti yksityisillä maatiloilla, joilla tuotetaan korkealaatuisia juustoja. Kierroksella maistellaan myös näitä tuotteita. Vierailet saaren strategisissa kohteissa, kuten vesimyllyissä, arkeologisissa jäännöksissä ja muissa.

Aja rajoitettujen alueiden läpi

Voit valita toisenlaisen kiertomatkan, joka on kattavampi ja suuntautuu todella rajoitettuihin paikkoihin, joihin tavallisilla vierailijoilla ei ole pääsyä. Menorcan pohjoisrannikolta näet kauniin auringonlaskun. Vierailet myös valkoisten kallioiden korkeilla alueilla sijaitsevissa louhoksissa.

Sinua odottaa täydellinen elämys kaikkein epäsuotuisimmissa metsissä ja paikoissa. Kierros maaseudulla on seikkailu, jota et halua missata mistään hinnasta. Et voi jättää väliin alueen tyypillisten juustojen maistelua ja tutustumista niiden valmistus- ja kypsytysprosessiin.

Matkustat läpi ainutlaatuisten maisemien, joihin voit tutustua vain Land Roverilla, joka tekee tämäntyyppisiä retkiä. Lopuksi menet rotkoihin, joihin on hyvin vaikea päästä, ja saat enemmän kuin äärimmäisen seikkailukokemuksen.

Varaa jeeppisafarikierroksesi

4. päivä: Vierailu Menorcan eteläosassa

Maón satama| ©Eduardo Ortín
Maón satama| ©Eduardo Ortín

Matkasi neljäntenä päivänä aloitat tutustumisen Men orcan kuuluisimpiin aktiviteetteihin, sen rantoihin. Tänä päivänä kutsun teidät matkustamaan saaren eteläosaan Mahóniin, Menorcan varsinaiseen pääkaupunkiin.

Tänä päivänä voit myös vierailla La Molan linnoituksessa, joka on vaikuttava rakennus, joka on osa saaren vanhinta arkkitehtuuria. Tämä ei ole vain hauska, vaan myös hyvin rikastuttava ja opettavainen kierros. Päivän päätteeksi ei ole mitään parempaa kuin jäädä nauttimaan Binibecan kylästä.

Lämmin oleskelu Mahonin satamassa

Mahónin satamassa on vaikuttavaa se, että se on täysin luonnollinen muodostelma, joka helpottaa veneiden saapumista saarelle.

Se on maailman toiseksi syvin satama ja Euroopan suurin luonnonsatama. Tässä paikassa on epäilemättä viehätyksensä, ja Menorcalta on mahdotonta lähteä käymättä siellä.

Mahon on yhtä vilkas päivällä kuin yölläkin. Jos vierailet täällä päivällä, voit nähdä monet satamaan ankkuroituvat veneet. Jos menet yöllä, ilmapiiri on juhlavampi ja jännittävämpi, eläväisempi, ja siellä on paljon paikkoja, joissa voi nauttia muutaman virkistävän juoman ja syödä jotain.

Matkasuunnitelmastasi riippuen voit mennä Port Mahoniin päivän aikana. Mutta ei hätää, päivälläkin on yhtä jännittäviä aktiviteetteja. Jos haluat aloittaa rantapäivän, voit lähteä melomaan tästä satamasta.

Vuokraa kajakki Menorcalla

Labyrintit La Molan linnoituksessa

La Molan linnoitus on muinaisina aikoina rakennettu muistomerkki, joka suojasi kaupunkia ulkomaalaisten hyökkäyksiltä. Mahónin satama on aina ollut avainasemassa sotilaallisessa organisaatiossa vuosisatojen ajan. Tämä ymmärrettiin jo hyvin varhain, joten tämän linnoituksen rakentaminen määrättiin.

Mahónin satamasta pääsee tähän paikkaan vuokra-autolla La Molaan. Mennään Carrer Andana de Ponentia pitkin Moll de Ponentiin, josta pääsee suoraan linnoitukselle.

Kiertoajelu alueella on ainutlaatuinen kokemus Menorcalla, erityisesti siksi, että siellä voi tutustua saaren kaukaisimpaan historiaan.

Toisaalta kierroksesta tekee paljon hauskempaa paikan lukuisat käytävät. Siinä on useita kapeita polkuja, jotka näyttävät labyrintiltä. Sen sisään voi helposti eksyä.

Jotta voisit käydä läpi koko aitauksen, eksyä ja löytää takaisin sekä ottaa valokuvia, sinun on varattava vähintään pari tuntia aikaa.

Tässä vaiheessa on jo melkein keskipäivä, ja sinulla alkaa varmasti olla nälkä. Seuraava kohde tarjoaa sinulle laajan valikoiman Välimeren reseptejä.

Vieraile valkoisessa Binibecassa

Päästäksesi seuraavaan kohteeseen Menorcan vierailullasi sinun on otettava auto Binibecaan. Sinun on lähdettävä La Molasta Binibequeriin johtavaa tietä pitkin.

Binibeca sijaitsee saaren kaakkoisrannikolla. Ensimmäinen pysähdys, kun saavut kylään, on lounas. Sen gastronominen tarjonta ei poikkea muista saaren paikoista, Välimeren ruoka on vallalla, joten voit aina saada hyviä ruokia lounaaksi, ja saat myös hyviä tapaksia.

Tämä kalastajakylä on kaunis, ja rakastut varmasti sen valkoisten talojen erikoislaatuisuuteen, jotka on sijoitettu kuin palapeli ympäriinsä. Kylässä on tämä hyvin tyypillinen klassisen ja kylä-Euroopan tyyli. Se on epäilemättä kaunis vierailu, joka jättää sinulle hienoja postikortteja.

Päivä 5: Päiväretki Calas del Suriin (eteläiset poukamat)

Macarella Cove| ©Antonio L
Macarella Cove| ©Antonio L

Ja lopuksi, viiden päivän kiertomatkamme päätteeksi Menorcan eloisalla saarella, emme voineet jättää väliin vesiaktiviteetteja.

Vaikka vesiurheilutarjonta on paljon laajempi, olen päättänyt ehdottaa rauhallista ja rentouttavaa reittiä, jolla voit tutustua saareen.

Veneajelu eteläisten lahtien läpi vie sinut idyllisissä poukamissa sijaitseville taianomaisille rannoille. Tämäntyyppisellä retkellä pysähdytään jokaisessa käydyssä poukamassa, joten sinulla on mahdollisuus uida jokaisessa niistä. Koska vietät koko päivän laivalla, ateriat nautitaan laivalla.

Joihinkin retkiin sisältyy välipaloja, joihinkin ei, ja näissä tapauksissa suosittelen, että ostatte ruokaa mukaanne.

Son Saura

Yksi eteläisten lahtien päiväretken pysähdyspaikoista on Arenal de Son Saura, joka on yksi saaren koskemattomista rannoista, mikä tarkoittaa, että siellä ei käy niin paljon kävijöitä, että sitä voisi pitää vilkkaana rantana.

Erikoista tässä rannassa on se, että se on hieman levän peitossa, joten se ei ole kovin houkutteleva uimiseen. On kuitenkin todellista luksusta, että voit tutustua tähän paikkaan ja ottaa paljon kuvia näin kauniissa maisemissa.

Es Talaier

Reittiä jatketaan, ja seuraava vierailukohde on Es Talaier. Aivan Cala Son Sauran vieressä sijaitseva koskematon poukama tarjoaa paratiisimaisen maiseman.

Yksi tämän poukaman parhaista puolista on sen hieno valkoinen hiekka. Es Talaierin kävijät nauttivat yleensä turkoosista vedestä.

Retken aikana tämä on yksi matkan varrella olevista lahdista. Koska tila on pieni, koko paikan kattamiseen menee yksi tai kaksi tuntia. Tähän paikkaan pääsee Son Saurasta yleensä kävellen, joten paras tapa tutustua siihen on veneellä.

Turqueta

Se on yksi niistä lahdista, joilla on eniten kävijöitä. Se on yleensä melko turistinen turkoosien vesiensä ja rauhallisten aaltojensa vuoksi.

Sesonkiaikana se on yksi vilkkaimmista kohteista. Se on lyhyen matkan päässä lahdista, joissa olemme jo käyneet, ja se on epäilemättä erinomainen vaihtoehto viettää aikaa perheen kanssa.

Monet pitävät Turquetaa Menorcan kuuluisimpana poukamaana, ja totta puhuen se onkin. Kun pääset sinne, huomaat , että ilmapiiri on eloisa. Jos haluat vain rentoutua, voit levittää pyyhkeesi hiekalle ja nauttia auringosta, kunnes on aika jatkaa kierrosta.

Macarella

Saaren kauneimmaksi poukamaksi nimetty Cala Macarella on seuraava kohde Menorcan eteläosan poukamia kiertävällä retkelläsi. Yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on tänne kiinnittyvien veneiden määrä. Siniset vedet ja valkoinen hiekka tekevät sinuun vaikutuksen.

Valokuvien ottaminen Macarellassa on välttämätöntä tämän retken aikana. Kun olet Macarellassa, voit tuntea olosi turvalliseksi ja suojatuksi, sillä rannalla on hengenpelastajia, jotka pitävät silmällä alueella liikkuvia turisteja.

Macarelleta

Hyvin lähellä Macarellaa on vieläkin pienempi poukama, jolla on erikoisia piirteitä. Se on Macarelleta.

Tämä poukama erottuu edukseen nudistisena. Jos haluat tuntea olosi todella luonnossa, tämä on täydellinen paikka antaa vapaudellesi tilaa.

Macarelletaan on kuljettava Macarellasta kävellen, koska sinne on vaikea päästä, minkä vuoksi tämä poukama on myös parempi vaihtoehto vierailla veneellä.

Se on erinomainen kohde jatkaa etelän lahtien löytämistä ja niistä nauttimista. Paikan näkymät ovat postikorttien arvoisia ja virkistävästä juomasta nauttiminen merenrannalla.

Varaa retki saaren eteläosan poukamiin

Kuljetusvälineet, jotka helpottavat matkareittiäsi

Ajaminen| ©Tobi
Ajaminen| ©Tobi

Menorcan saarella liikkumiseen on useita liikennevälineitä. Yksi yleisimmistä on vuokrata auto saarelta tai ottaa oma ajoneuvo. Jos sinulla ei ole omaa autoa tai et aio vuokrata sellaista, voit myös käyttää julkista liikennettä tai ottaa taksin.

Julkisen liikenteen haittapuolena on se , että bussit eivät kulje kaikille saaren matkailualueille. Taksit voivat olla hieman kalliita.

Saarella on runsaasti vaihtoehtoja autonvuokraukseen, sillä se on ehdottomasti paras tapa liikkua.

 • Päivä 1: Ciutadella
 • Historiallinen keskus
 • Ciutadellan satama
 • Punta Natin majakka
 • Gil Bridge
 • Ciutadella yöt
 • Päivä 2: Historia ja kulttuuri
 • Fornellsin kylä
 • Cavallerian majakka
 • Mount Toro
 • Es Mercadal
 • Päivä 3: Jeeppisafari
 • Harvoin vierailtuja paikkoja
 • Rajoitetut sivustot
 • Päivä 4: Etelä-Menorca
 • Mahonin satama
 • La Molan linnoitus
 • Binibeca
 • Päivä 5: Calas del Sur
 • Son Saura
 • Es Talaier
 • Turqueta
 • Macarella
 • Macarelleta