Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

11 Tekemistä Menorca lokakuussa

Jos etsit pakopaikkaa ennen talven kylmyyden saapumista, Menorca on paras vaihtoehto lokakuussa.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

11 Tekemistä Menorca lokakuussa

Menorca | ©Franco Vannini

Palma de Mallorcan naapurissa sijaitseva Menorca on Välimeren saari, joka on täynnä epätavallisia paikkoja, historiallisia nähtävyyksiä ja ruokakulttuuria. Jos etsit pakomatkaa ennen talven kylmyyden saapumista, Menorcan kaikki nähtävyydet ja aktiviteetit tekevät siitä parhaan vaihtoehdon lokakuussa.

Menorcan syyslämpötilat ovat melko lämpimiä, ja lokakuussa on vielä päiviä, jolloin lämpötila on yli 20 °C. Siksi voit nauttia luonnosta mukavasti. Lisäksi koska nyt ei ole sesonkiaika, sinulla on mahdollisuus tutustua saareen ilman suurta turistihälinää.

1. Älä jätä väliin Jornades Menorca en Kayak -tapahtumaa ja nauti ajelusta.

Urheilua, aurinkoa, merta ja rantaa| ©Artem Zhukov
Urheilua, aurinkoa, merta ja rantaa| ©Artem Zhukov

Jos etsit seikkailua, liikettä ja haluat tutustua saareen lähemmin sen rannikoiden ja luolien kautta, kajakkiretki on ihanteellinen. Yksi vaihtoehdoista, jos matkustat lokakuussa, on osallistua Jornades Menorca en Kayak-tapahtumaan.

Tällä 8 päivän retkellä voit solmia elinikäisiä ystävyyssuhteita, sillä teidän on työskenneltävä tiiminä leirin pystyttämisessä ja aterioiden valmistamisessa. Vietätte myös paljon aikaa yhteistyössä päivittäisillä kajakkiretkillä ympäri saarta.

Jos et ole koskaan ennen käyttänyt kajakkia, ei hätää, sillä tarjolla on myös kursseja aloittelijoille 12-vuotiaista alkaen.

Sinun ei tietenkään tarvitse osallistua näihin päiviin nauttiaksesi melonnasta Menorcalla. Saarella ei ole pulaa melontaretkistä ja -aktiviteeteista. Sitä paitsi yksi lokakuun eduista on se, että rannoilla tai vedessä ei ole tungosta, joten navigointi on miellyttävämpää.

Vuokraa kajakki Menorcalla

2. Vieraile Menorca Talayoticissa ilman väkijoukkoja

Naveta des Tudons| ©Sole Perez
Naveta des Tudons| ©Sole Perez

Menorcalla on esihistoriallisia kohteita, jotka ovat ehdolla Unescon maailmanperintökohteiksi. Nimi Talayotic tulee yhdestä saaren kuuluisimmista rakennelmista, talayoteista, jotka ovat suuria vartiotorneja. Siellä on myös jäänteitä hautajais- ja uskonnollisista rakennelmista.

Lokakuu on ihanteellinen päiväsaikaan tapahtuvaan vierailuun raunioilla, koska ilmasto on miellyttävä ja niitä voi katsella käytännössä yksin. Voit seurata jotakin ehdotetuista reiteistä, joiden kautta voit käydä useilla esihistoriallisilla kohteilla, tai voit yksinkertaisesti valita yhden arkeologisen kohteen ja keskittyä siihen.

Jos haluat retken, jossa on upeat maisemat, suosittelen kiipeämistä kalliolle Assentament Costaner de Cala Morell, josta voit nähdä keinotekoisten luolien muodostaman kylän ja ihailla unenomaista auringonlaskua. Kiipeäminen ei ole helppoa, mutta huipulle päästyään näkymä on sen arvoinen.

Varaa veneretki Menorcalla

3. Lähde jeeppisafarille Menorcalla, jos sää ei ole liian hyvä

Jeeppisafari Menorca| ©ryan carter
Jeeppisafari Menorca| ©ryan carter

Vaikka sää lokakuussa on yleensä hyvä, ei ole harvinaista, että lokakuinen päivä on hyvin pilvinen tai tuulinen. Näissä tapauksissa, kun kadulla käveleminen voi olla epämukavaa, voit varata hyvin omaperäisen ja hauskan aktiviteetin: jeeppisafarin Menorcalla.

Tämä retki on yksi suosituimmista aktiviteeteista lapsille Menorcalla, sillä he näkevät mukavasti useita saaren nähtävyyksiä.

Paikallisen oppaan johdolla ja avoautossa retkellä pysähdytään joillakin saaren vähemmän tunnetuilla poukamilla sekä useilla upeilla näköalapaikoilla.

4. Kierrä Ciutadella syksyn rauhassa

Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet
Ciutadellan satama| ©Jaume Escofet

Vaikka Ciutadellan näht ävyyksiä voi (ja kannattaa) kiertää ympäri vuoden, lokakuu on mielestäni yksi parhaista kuukausista. Hyvän lämpötilan lisäksi parasta on se, että silloin voi kävellä rauhassa sen kaduilla ilman, että ne ovat täynnä vierailijoita.

Saaren viehättävimmillä kaduilla järjestetään noin kaksi tuntia kestäviä kierroksia, joiden aikana voi tutustua esimerkiksi Llabrésin apteekkiin, joka on yksi saaren nykyaikaisista rakennuksista, ja Santa Claran luostariin, jolla on huomattava historiallinen menneisyys.

Voit myös järjestää oman reittisi, vaeltaa sataman viehättävillä kaduilla ja pysähtyä lounaalle tai drinkille johonkin ravintolaan.

Voit myös nauttia monista Menorcan käsityötuotteista, kuten kuuluisista kengistä, jotka on ylpeästi valmistettu saarella.

.

5. Koe ainutlaatuinen kulttuuritapahtuma Cranc-festivaalilla

Cranc-festivaali| ©Neo
Cranc-festivaali| ©Neo

Cranc on pienimuotoinen festivaali, joka järjestetään syyskuun lopussa. Se järjestetään yleensä paikoissa, kuten Es Claustren terassilla, joka oli aikoinaan karmeliittaluostari ja on nykyään kulttuurille omistettu tila.

Cranc-festivaali tuo mukanaan erilaisia musiikkityylejä, sekä espanjalaisia että kansainvälisiä, ja se on erinomainen tilaisuus nauttia kauden ensimmäisistä syysilloista, jotka ovat täynnä raikkautta ja elinvoimaa.

Jos pienimuotoisetkin festivaalit eivät ole sinun juttusi, voit pitää silmällä DJ:tä ja laulajia Es Claustressa ympäri vuoden - katso virallisilta verkkosivuilta, mitä siellä tapahtuu, kun olet siellä. Älä unohda varata paikkaa etukäteen.

Käytännön tietoa

 • Missä: Pati del Claustre del Carme, 50.
 • Hinta: alkaen 20 €
 • Aikataulu: vaihtelee esitysten mukaan.

6. Käy ostoksilla Capllonchin yömarkkinoilla

Capllonchin yömarkkinat| ©Judith_travel87
Capllonchin yömarkkinat| ©Judith_travel87

Lokakuussa päättyvät monet Menorcan kesän aikana järjestetyt aktiviteetit. Tästä syystä nyt on aika ottaa kaikki irti ja käydä esimerkiksi Ciutadellassa sijaitsevilla Capllonchin käsityöläismarkkinoilla, jotka sulkevat ovensa kuun lopussa.

Hyvä suunnitelma olisi käydä päivällä kaikissa Ciutadellan nähtävyyksissä ja odottaa kello 19:ään asti, jolloin nämä yömarkkinat yleensä aukeavat. Siellä on erilaisia kojuja, joista useimmat on omistettu käsitöiden myynnille. Tietenkin siellä on myös joitakin kojuja, jotka tarjoavat tyypillistä paikallista ruokaa, jonka voit käyttää illalliseksi sen jälkeen yhdessä Menorcan parhaista ravintoloista.

Käytännön tietoja

 • Missä: Carrer del Pere Capllonch, Ciutadella.
 • Hinta: ilmainen
 • Aukioloajat: maanantaista torstaihin: klo 19:00-0:00 / perjantaista sunnuntaihin: klo 17:00-1:00.

7. Ilmoittaudu Volta Cicloturista -tapahtumaan tai lähde pyöräretkelle omatoimisesti

Menorcan pyöräretki| ©Chris Combe
Menorcan pyöräretki| ©Chris Combe

Jos on paikka ja aika, jolloin tekee mieli tarttua pyörään ja pyöräillä uskomattomien maisemien halki, se on Menorca lokakuussa. Juuri tuossa kuussa saarella järjestetään tapahtuma, joka juhlistaa tämäntyyppistä aktiivimatkailua: Volta Cicloturista Internacional a Menorca.

Jos olet kiinnostunut, voit ilmoittautua kolmelle pyöräilyvaiheelle, joiden pituus vaihtelee 28 ja 100 kilometrin välillä päivässä saaren luonnon keskellä. Nämä ovat tietysti reittejä, jotka edellyttävät hyvää kuntoa.

Jos et ole kovin tottunut pyöräilyyn, saarella on myös useita erilaisia reittejä, jotka voit tehdä ongelmitta. Monet yritykset vuokraavat polkupyöriä ympäri vuoden, myös sähkökäyttöisiä.

On syytä mainita, että kaikki Menorcan urheilutoiminta toteutetaan kestävällä tavalla, joka edistää luonnon ja ympäristön kunnioittamista.

Käytännön tietoja

 • Missä: Rekisteröinti tapahtuu verkossa
 • Hinta: Noin 70 €.
 • Milloin: Noin 20. lokakuuta

8. Tutustu Menorcan syksyiseen gastronomiaan

Mahónin juusto| ©manuel m. v.
Mahónin juusto| ©manuel m. v.

Syksy on hyvää aikaa rentoutua ja maistella saaren ainutlaatuisia makuja. Menorcalla käytetään paljon kausituotteita, mikä ei ainoastaan paranna ruokia, vaan antaa myös mahdollisuuden tutustua sen kulttuuriin sen gastronomian kautta.

Lokakuussa kurpitsan, munakoison, paprikan ja sipulin kaltaiset vihannekset ovat pääosassa, mutta kauden todelliset tähdet ovat sienet.

Suosituimpia ovat sclatasangit, jotka löytyvät monilta markkinoilta ja monilta ruokalistoilta ja jotka ovat erittäin maukkaita.

Voit myös osallistua useisiin gastronomisiin aktiviteetteihin:

 • Juusto: Lokakuussa on hyvä aika vierailla maatilalla, jossa valmistetaan kuuluisaa "Queso de Mahónia". Useimmissa niistä voit maistella sitä ja tietenkin ostaa sitä, kuten Hort de Sant Patricissa, lähellä Ferreriesiä.
 • Viini: Saaren viinintuotanto on kasvanut viime vuosina, ja sen myötä myös viinimatkailu on lisääntynyt. Yksi vierailuja tarjoavista viinitiloista on Sant Lluisissa sijaitseva Binifadet, jonka viinejä pääset maistelemaan.
 • Gin: Vaikka et ehkä tiedä sitä, gini on hyvin suosittu tuote saarella, mikä johtuu brittimiehityksestä. Jos haluat maistaa tätä juomaa ja selvittää, miten sitä valmistetaan, voit käydä Xoriguerin myymälässä Mahónin satamassa.

9. Vietä maaginen ilta tähtiä tarkkaillen

Macarellan poukama| ©Antonio L
Macarellan poukama| ©Antonio L

Jos olet Menorcalla lokakuun toisella viikolla, saatat nähdä yhden syksyn vaikuttavimmista luonnonnäytelmistä: Draconidit, syksyn ensimmäinen tähtiparvi.

Sitä paitsi tältä saarelta löytyy vain harvoja parempia paikkoja sen näkemiseen, sillä se on jopa sertifioitu Starlight-kohteeksi, joka on tunnustus niille paikoille, jotka pitävät huolta pimeän taivaan laadusta ja sitoutuvat puolustamaan sitä.

Tämän tähdenlentosateen näkemiseksi on mentävä jonnekin, missä ei ole valosaastetta, mikä Menorcalla on suhteellisen helppoa. Hyviä alueita ovat Son Saura, Macarellan poukama ja Cavallerían ja La Vallin välinen rannikkoalue.

Joihinkin näistä paikoista suunnitellaan yönäköalapaikkoja, joilla edistetään astroturismia, sekä useita Talayotic-asutuksia.

10. Etsi rauhallinen poukama, jossa voit rentoutua syksyn valossa

Turquetan poukama| ©Enrique Maestro
Turquetan poukama| ©Enrique Maestro

Luulitko, että koska on lokakuu, et voisi nauttia Menorcan rannoista? Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta, sillä sen lisäksi, että uintilämpötila on yleensä erittäin miellyttävä, ei ole parempaa puuhaa kuin etsiä rauhallinen poukama, jossa voi rentoutua ja jossa ei ole juuri lainkaan ihmisiä.

Saaren pohjoisosassa on Cala Pregonda, jossa on rantoja, joilla on punertavaa hiekkaa ja samanvärisiä kiviä sekä odotetun kristallinkirkkaat vedet, jotka heijastavat taivaan sinistä.

Saaren eteläosassa on Cala Mitjana ja Cala Mitjaneta, joissa on valkoista hiekkaa ja upeaa rantakasvillisuutta rannan ympärillä. Näille rannoille on saavuttava aikaisin, koska sinne menee suurin osa turisteista, mutta näkymät ovat sen arvoisia.

Toinen uskomattomimmista rannoista, jota suosittelen, on Cala Galdana, joka on käytännössä kuin jättimäinen uima-allas meressä.

Jos et halua tyytyä käymään vain yhdellä näistä poukamista, voit myös varata yhden veneretkistä useisiin saaren poukamiin.

Varaa venematka Menorcan rantojen ympäri

Menorcan sää lokakuussa

Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe
Auringonlasku Menorcalla| ©Chris Combe

Lokakuun sää Menorcalla on yleisesti ottaen erittäin miellyttävä. Keskimääräinen enimmäislämpötila on 23º, kun taas keskimääräinen vähimmäislämpötila on 16º.

Lisäksi suurin osa päivistä on aurinkoisia, vaikka toisinaan saattaa esiintyä myrskyä tai tuuli puhaltaa jonkin verran.

.