Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 1 päivässä

Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa nähdä Lontoo ja olet kaupungissa ensimmäistä kertaa, sinun on luettava tämä reitti!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 1 päivässä

Big Ben, Lontoo | ©Lucas Davies

Britannian pääkaupunki on valtava kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Mutta jos aiot vierailla Lontoossa yhden päivän aikana kaupunkilomalla, sinun on tutustuttava tärkeimpiin nähtävyyksiin, sillä kaikkea on vaikea käsittää. Etenkin, jos olet siellä ensimmäistä kertaa.

Jotta voit nähdä joitakin Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä yhdessä päivässä, olen koonnut tämän lyhyen reitin opastukseksi. Kaikki nähtävyydet ovat suhteellisen lähellä toisiaan, joten voit nähdä ne kaikki yhdellä pitkällä kävelyllä. Laita mukavat kengät jalkaan, sillä olemme vasta alussa!

1. Lontoo päivässä, aamulla

Kuuluisa Tower Bridge| ©Ericson Fernandes
Kuuluisa Tower Bridge| ©Ericson Fernandes

Aloitamme päivän Tower Bridgeltä, jonne pääset metrolla Tower Hillin asemalta tai Lontoon 362 Tower Hillin turistibussin pysäkiltä, jotka ovat molemmat hyvin lähellä Lontoon tornia.

Tornin silta

Tower Bridge, toinen kaupungin merkittävimmistä symboleista, joka herättää kaiken huomion. Se on 1800-luvun vetosilta, joka on rakennettu kauniiseen viktoriaaniseen tyyliin ja jonka kuva ei saa puuttua matkamuistoalbumistasi.

Vaikka Tower Bridgeen voi tutustua sisältä ja oppia, miten se pystytettiin ja miten sen hissijärjestelmä toimi, en suosittele käyttämään siihen aikaa, jos Lontoo on nähtävissä vain yhden päivän aikana.

Tällä puolella jokea, ennen kuin jatkat kierrosta Lontoon keskustassa, suosittelen pitämään tauon ja lataamaan akut. Postauksessa Missä syödä Lontoon Towerin lähellä on useita ehdotuksia ja ravintoloita, joihin kannattaa mennä.

Varaa Big Bus -kiertoajelubussi

Lontoon torni

Reitin seuraava pysäkki: Tower of London. Tulet yllättymään nähdessäsi näin hyvin säilyneen paikan, muinaisen linnoituksen, joka on ollut pystyssä lähes vuosituhannen ajan ja joka on nähnyt monia tärkeitä lukuja Englannin historiassa.

Lontoon Toweria ympäröi mysteerin ja pelon sädekehä, koska sen muurien sisällä on tapahtunut useita synkkiä tapahtumia.

Ehkä juuri siksi se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, vaikka on muitakin syitä tutustua monumenttiin, kuten kruununjalokivikokoelma, "Kuninkaiden linja" -näyttely tai keskiaikainen palatsi, muutamia mainitakseni.

Postauksessa Mitä nähdä Lontoon Towerissa voit lukea yhteenvedon kohokohdista, jotka voit nähdä Towerin sisällä.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Pyhän Paavalin katedraali

Pyhän Paavalin katedraali| ©Olga Lioncat
Pyhän Paavalin katedraali| ©Olga Lioncat

Jatka tätä Lontoon kierrosta päivässä vierailemalla upeassa St Paul's Cathedralissa, joka on yksi maailman suurimmista ja kooltaan toiseksi suurin Vatikaanin Pietarinkirkon jälkeen.

Tiesitkö, että sen paikalla on aina ollut uskonnollisia rakennuksia? On todisteita siitä, että tänne rakennettiin dolmen ja kreikkalainen temppeli, ja 6. vuosisadalla jKr. paikalla oli jo kirkko.

Ennen nykyistä Pyhän Paavalin katedraalia oli toinen puusta tehty katedraali, joka tuhoutui tulipalossa Lontoon suuressa tulipalossa vuonna 1666. Muutamaa vuotta myöhemmin arkkitehti Christopher Wren sai tehtäväkseen rakentaa sen uudelleen, ja työ valmistui vuonna 1710. Onneksi sille ei enää tapahtunut mitään, ja se selvisi toisen maailmansodan pommituksista.

Jos sinulla on aikaa, suosittelen käymään sisällä, sillä sisustus on upea, erityisesti kauniit katot, joita koristavat freskot.

Varaa liput St Paul's Cathedraliin

London Eye

Ylitä Westminsterin silta ja mene joen yli London Eyeen, Thames-joen rannalla sijaitsevaan upeaan maailmanpyörään, joka muutti kaupungin horisonttikuvan aina vaikuttavan The Shard -pilvenpiirtäjän tuloon asti.

Joen tältä puolelta avautuu aivan uusi ja kaunis näkymä Westminsterin palatsille, Big Benille ja itse Thamesille, mutta todellinen herkku on London Eye -näköalalla ajaminen, jolloin voit ihailla kaunista kaupunkikuvaa lintuperspektiivistä.

Tämä on yksi pakollisista kokemuksista Britannian pääkaupungissa ollessasi. Tutustu London Eyen aukioloaikoihin ja London Eyen lippujen hintoihin suunnitellaksesi vierailusi, ja kun sinulla on vapaata aikaa, uhmaa huimausta ja kiipeä huipulle.

Varaa liput Lontoon silmään

2. Lontoo päivässä, illalla

Big Ben yöllä| ©Daniel Coyle
Big Ben yöllä| ©Daniel Coyle

Lounastauon jälkeen alkuiltapäivästä on hyvä aika lähteä opastetulle kävelykierrokselle Lontooseen Westminsterin alueelle ja Buckinghamin palatsiin. Se on loistava tapa oppia oppaalta kaikki Lontoon keskustan salaisuudet sekä uteliaita anekdootteja, jotka tuovat lisäarvoa matkallesi.

Big Ben ja Westminsterin palatsi

Tämän päivän Lontoon-kierroksen seuraava pysähdyspaikka on Big Ben ja Westminsterin palatsi.

Tämä upea viktoriaaninen goottilainen rakennus, joka tunnetaan myös nimellä Houses of Parliament, on aina ollut poliittisen vallan symboli sekä silloin, kun se toimi kuninkaallisena residenssinä, että nykyään siinä on kaksi kamaria, jotka muodostavat Britannian parlamentin.

Westminsterin palatsin huoneet on sisustettu hienoon klassiseen englantilaiseen tyyliin. Jos sinulla on aikaa matkasi aikana, suosittelen, että otat opastetun kierroksen nauttiaksesi rakennuksen upeasta arkkitehtuurista, mutta jos sinulla ei ole aikaa, älä huoli, sillä voit aina kävellä ympäriinsä ja ottaa kuvia.

Osa alueista on avoinna yleisölle, kuten kauniit puutarhat, joista voit tarkastella parlamenttitaloa lähemmin.

Älä unohda ottaa valokuvaa taustalla näkyvän Big Benin kanssa, Westminsterin palatsin legendaarisen kellon, joka on jo itsessään kaupungin ikoni.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Westminster Abbey

Kun olet käynyt Big Benissä ja Westminsterin palatsissa, jatka kävelyä ja saavut Westminster Abbeyyn, joka on Englannin vanhin kristillinen kirkko ja yksi sen tärkeimmistä muistomerkeistä. Niin paljon, että sitä pidetään elävänä osana maan historiaa. Siksi sinun ei kannata jättää sitä väliin yhden päivän Lontoon-kierroksellasi.

Ulkoapäin se on kaunis, mutta nautit tästä goottilaisesta jalokivestä eniten, jos teet opastetun kierroksen Westminster Abbeyn sisällä, sillä siellä on paljon upeita taideteoksia ja hämmästyttäviä paikkoja, kuten kuninkaallinen Pantheon, Runoilijoiden kulma tai kappeli. Tiesitkö, että se on kirkko, jossa kuninkaalliset kruunajaiset pidetään?

Jos olet utelias, suosittelen lukemaan postauksen Mitä nähdä Westminster Abbeyssa, jossa voit tutustua kaikkeen, mitä tällä kansallisella pyhätöllä on tarjottavanaan.

Varaa liput Westminster Abbeyyn

Buckinghamin palatsi

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Seuraava pysähdys tällä yhden päivän Lontoon-kierroksella on kuuluisa Buckinghamin palatsi, joka on ollut Britannian kuningasperheen asuinpaikka kuningatar Victorian ajoista lähtien ja jossa Englannin kuningatar Elisabet II asuu tällä hetkellä.

Juuri tässä piilee sen viehätys: se on yksi maailman harvoista toimivista palatseista. Monet kävijät tulevat tänne nähdäkseen Lontoossa järjestettävän näyttävän vartijanvaihdon.

Jos sinulla on hieman aikaa ja vierailusi osuu samaan päivään kuin tämä tapahtuma on suunniteltu (tarkista heidän Twitter-profiilistaan, milloin se järjestetään), suosittelen sinua jäämään, koska se on hyvin utelias spektaakkeli ja voit ottaa paljon matkamuistokuvia.

Buckinghamin palatsin vahdinvaihdosta nauttimista varten suosittelen seisomaan Victory Monument -alueella palatsin portin edessä sijaitsevan rotundan keskellä, sillä sieltä on parhaat näkymät.

Ja jos haluat nähdä kuningattaren asunnon sisältä, voit tehdä sen myös, tosin vain kesäisin Lontoossa, kun monarkki on lomalla. Kerron tästä kokemuksesta lisää postauksessa Miten nähdä vartijan vaihtuminen ja Buckinghamin palatsi.

St James's Park

Voit kävellä Buckinghamin palatsin porteilta St. James's Parkiin, joka on kaupungin kuninkaallisista puistoista vanhin. 1500-luvulla kuningas Henrik VIII osti maan tehdäkseen siitä yksityisen metsästysmaansa, mutta vasta 1600-luvulla rakennettiin puisto sellaisena kuin se nykyään tunnetaan.

Vaikka St James's Park ei olekaan yksi kaupungin kuuluisimmista puistoista, se sijaitsee hyvin lähellä Buckinghamin palatsia, joten sen kasvit ja kukat näyttävät hyvin hoidetuilta. Se on täydellinen taustakuva aurinkoisena aamuna, kun palatsi on taustalla.

Suosittelen vierailua puiden ympäröimällä tekojärvellä. Puistosta on kauniit näkymät ja rauhallinen tunnelma, jonka vain linnunlaulu keskeyttää - et tunne olevasi Lontoon vilkkaassa sydämessä!

3. Lontoo päivällä, yöllä

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Kun olet pitänyt tauon St James's Parkissa ja ottanut kuvia maisemista auringonlaskun aikaan, on hyvä aika jatkaa tätä Lontoon päiväretkeä ja tehdä loppumatka.

Trafalgar Square

Kun lähdet St. James's Parkista ja menet The Mall -katua pitkin, tulet **Trafalgar Square -**aukiolle, joka on toinen Lontoon vilkkaimmista ja kuuluisimmista aukioista.

Tämä aukio pystytettiin 1800-luvulla muistoksi brittien voitosta Trafalgarin taistelussa, ja nykyään täällä on useita nähtävyyksiä, joista kannattaa ottaa kuvia.

Ensinnäkin on Nelsonin pylväs, joka on pystytetty taistelun aikana kuolleen brittiläisen amiraali Horatio Nelsonin kunniaksi. Sitä ympäröi useita leijonia, jotka on tehty ranskalaisten tykkien sulasta pronssista. Toisella puolella on Kansallisgalleria, kaupungin tärkein taidemuseo, jossa suosittelen käymään sisällä, kun sinulla on aikaa.

Trafalgarin aukiolla on myös Virginian osavaltion lahjoittama Yhdysvaltain presidentin George Washingtonin patsas. Tähän muistomerkkiin liittyy erikoinen seikka: se sijoitettiin Amerikasta tuotuun maahan, koska hän vannoi, ettei enää koskaan astuisi Britannian maaperälle. Eikö olekin kummallista?

Piccadilly Circus

Ja Regent Streetiä pitkin saavutte Piccadilly Circukseen, joka on tämän yhden päivän Lontoon-kierroksen viimeinen pysäkki!

Tämä keskusaukio tulee mieleen suurista valaistuista mainoskyltteistään ja siitä, että sen keskellä on Eros-suihkulähde, yksi Britannian pääkaupungin tunnuksista.

West Endissä sijaitseva Piccadilly Circus on aina täynnä ihmisiä kaikkina vuorokaudenaikoina, koska sen ympäristössä on paljon ravintoloita, kauppoja, teattereita ja elokuvateattereita.

Se on vilkas paikka, jossa sekä lontoolaiset että turistit kokoontuvat pitämään hauskaa. Varsinkin yöllä, kun neonvalot loistavat aukiolla sijaitsevien rakennusten neonkylttien loisteessa, mikä antaa aukiolle erittäin hienon futuristisen ja maagisen ilmeen.

Mitä tehdä kierroksen jälkeen?

Miten olisi, jos päättäisit upean päivän Lontoon kaduilla Piccadilly Circuksella ja rentoutuisit katsomalla yhden West Endin musikaaleista?

Niiden esitykset ovat ihmeellisiä ja kilpailevat New Yorkin maailmankuulun Broadwayn esitysten kanssa - Lontoon musikaalit saavat sinut varmasti ihastumaan!

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin