Mitä tehdä Lontoossa 1 päivässä

Jos sinulla on vain yksi päivä aikaa nähdä Lontoo ja olet kaupungissa ensimmäistä kertaa, sinun on luettava tämä reitti!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 1 päivässä

Big Ben, Lontoo | ©Lucas Davies

Britannian pääkaupunki on valtava kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Mutta jos aiot vierailla Lontoossa yhden päivän aikana kaupunkilomalla, sinun on tutustuttava tärkeimpiin nähtävyyksiin, sillä on hyvin vaikeaa käsitellä kaikkea, varsinkin jos olet siellä ensimmäistä kertaa. Varsinkin jos olet siellä ensimmäistä kertaa.

Jotta voit nähdä joitakin Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä yhdessä päivässä, olen koonnut tämän lyhyen reitin, joka auttaa sinua opastamaan. Kaikki nähtävyydet ovat suhteellisen lähellä toisiaan, joten voit tutustua niihin kaikkiin yhdellä pitkällä kävelyllä. Pue mukavat kengät jalkaan, sillä nyt lähdetään liikkeelle!

Lontoo päivässä, aamulla

Tower Bridge - Lontoo - Yhdistynyt kuningaskunta|©Jan Voorhaar
Tower Bridge - Lontoo - Yhdistynyt kuningaskunta|©Jan Voorhaar

Aloitamme päivän Tower Bridgeltä, jonne pääsee metrolla Tower Hillin asemalta tai Lontoon kiertoajelubussin pysäkiltä 362 Tower Hill, jotka molemmat ovat hyvin lähellä Lontoon tornia.

Kierros Tower Bridge

Tower Bridge on yksi Lontoon näkyvimmistä ja huomiota herättävimmistä maamerkeistä. Se on 1800-luvun vetosilta, joka on rakennettu kauniiseen viktoriaaniseen tyyliin ja joka on pakollinen kuva muistoalbumissasi.

Varaa lippusi Tower Bridgeen ja opi, miten se rakennettiin ja miten sen nostojärjestelmä toimi.

Joen tällä puolella ennen kuin jatkat kierrosta Lontoon keskustassa, suosittelen pitämään tauon ja lataamaan akut. Postauksesta Missä syödä Lontoon Towerin lähellä löydät useita ehdotuksia ja ravintoloita, joihin kannattaa mennä.

Tutustu Lontoon Towerin historiaan

Reitin seuraava pysäkki: Tower of London. Tulet yllättymään nähdessäsi näin hyvin säilyneen paikan, hyvin vanhan linnoituksen, joka on ollut pystyssä lähes vuosituhannen ajan ja joka on aikojen saatossa todistanut monia tärkeitä lukuja Englannin historiassa. Lontoon tornia ympäröi mysteerin ja pelon sädekehä, koska sen muurien sisällä on tapahtunut useita synkkiä tapahtumia.

Ehkä juuri siksi se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, vaikka monumenttiin tutustumiseen on muitakin syitä, kuten kruununjalokivikokoelma, Line of Kings -näyttely ja keskiaikainen palatsi, vain muutamia mainitakseni. Suuren kävijämäärän vuoksi suosittelen, että varaat lippusi Tower of Londoniin etukäteen.

Postauksesta Mitä nähdä Tower of Londonissa voit lukea yhteenvedon merkittävimmistä paikoista, jotka kannattaa nähdä Towerin sisällä.

Varaa liput Lontoon Toweriin

Astu sisään St Paulin katedraaliin

Pyhän Paavalin katedraali| ©Olga Lioncat
Pyhän Paavalin katedraali| ©Olga Lioncat

Jatka tätä yhden päivän Lontoon-kierrosta vierailemalla St Paulin katedraalissa, joka on yksi maailman suurimmista katedraaleista ja toiseksi suurin katedraali Vatikaanissa sijaitsevan Pyhän Pietarin basilikan jälkeen. Tiesitkö, että St Paulin katedraalin paikalla on aina sijainnut uskonnollisia rakennuksia? On todisteita siitä, että paikalle on rakennettu dolmen ja kreikkalainen temppeli, ja jo 6. vuosisadalla jKr. paikalla oli kirkko.

Ennen nykyistä Pyhän Paavalin katedraalia sijaitsi toinen puusta tehty katedraali, joka tuhoutui tulipalossa Lontoon suuressa tulipalossa vuonna 1666. Muutamaa vuotta myöhemmin arkkitehti Christopher Wren sai tehtäväkseen rakentaa sen uudelleen, ja työ valmistui vuonna 1710. Onneksi sille ei tapahtunut enää mitään, ja se selvisi toisen maailmansodan pommituksista.

Sisustus on ihmeellinen, erityisesti kauniit, freskoilla koristellut katot.

Varaa liput Pyhän Paavalin katedraaliin

Aja London Eye -näköalalla

Ylitä Westminsterin silta ja mene joen yli London Eyeen, Thames-joen rannalla sijaitsevaan upeaan maailmanpyörään, joka muutti kaupungin horisonttia aina The Shard -pilvenpiirtäjän tuloon asti.

Joen tältä puolelta avautuu aivan uusi ja kaunis näkymä Westminsterin palatsille, Big Benille ja itse Thamesille, mutta todellinen herkkupala on ajaa London Eye -pyörällä, josta avautuu lintuperspektiivistä kaunis kaupunkikuva. Sinulla on useita lippuvaihtoehtoja, joilla pääset kyytiin:

Tämä on yksi pakollisista kokemuksista Britannian pääkaupungissa ollessasi. Tarkista London Eye aukioloajat ja London Eye -lippujen hinnat suunnitellaksesi vierailuasi, ja kun sinulla on vapaata aikaa, uhmaa huimausta ja kiipeä huipulle.

Varaa lippusi London Eyeen

Lontoo päivässä, iltapäivällä

Westminsterin palatsi|©Jhonnilo Soares Cunha
Westminsterin palatsi|©Jhonnilo Soares Cunha

Lounastauon jälkeen alkuiltapäivä on hyvä aika lähteä opastetulle kävelykierrokselle Lontoossa Westminsterin alueella ja Buckinghamin palatsissa. Se on hyvä tapa oppia oppaan johdolla kaikki Lontoon keskustan salaisuudet sekä uteliaita anekdootteja, jotka tuovat lisäarvoa matkallesi.

Hämmästy Big Benistä ja Westminsterin palatsista

Seuraavana pysähdyspaikkana tällä yhden päivän Lontoon kiertomatkalla on Big Ben ja Westminsterin palatsi. Tämä upea viktoriaaninen goottilainen rakennus, joka tunnetaan myös nimellä Houses of Parliament, on aina ollut poliittisen vallan symboli sekä silloin, kun se oli kuninkaallinen residenssi, että nyt, kun siinä sijaitsee kaksi kamaria, jotka muodostavat Britannian parlamentin.

Westminsterin palatsin huoneet on sisustettu hienoon klassiseen englantilaiseen tyyliin. Suosittelen osallistumaan opastetulle kierrokselle nauttiaksesi rakennuksen upeasta arkkitehtuurista ja kävelemään ympäri aluetta ottaaksesi valokuvia. On joitakin yleisölle avoimia alueita, kuten kauniit puutarhat, joissa voit tutustua parlamenttitaloon lähemmin. Älä unohda ottaa valokuvaa taustalla näkyvän Big Benin kanssa, Westminsterin palatsin legendaarisen kellon, joka on jo itsessään kaupungin ikoni.

Seuraavassa on joitakin ehdotuksia molempiin paikkoihin ja niiden ympäristöön tutustumista varten:

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Ihaile Westminster Abbeyta

Kun olet käynyt Big Benissä ja Westminsterin palatsissa, jatka kävelyä ja saavut Westminster Abbeyyn, joka on Englannin vanhin kristillinen kirkko ja yksi sen tärkeimmistä muistomerkeistä. Niin paljon, että sitä pidetään elävänä osana maan historiaa. Siksi sinun ei kannata jättää sitä väliin yhden päivän Lontoon-kierroksellasi.

Ulkoapäin se on kaunis, mutta nautit tästä goottilaisesta jalokivestä eniten, jos otat opastetun kierroksen Westminster Abbeyn sisälle, sillä siellä on paljon upeita taideteoksia ja hämmästyttäviä paikkoja, kuten kuninkaallinen Pantheon, Runoilijoiden kulma tai Chapter House, monien muiden muassa. Tiesitkö, että se on kirkko, jossa kuninkaalliset kruunajaiset pidetään?

Jos olet utelias, suosittelen sinua lukemaan postauksen What to see in Westminster Abbey, jossa voit tutustua kaikkeen, mitä tällä kansallisella pyhäkköllä on tarjota.

Varaa opastettu kierros Westminster Abbeyyn

Älä jätä väliin Buckinghamin palatsia

Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle
Buckinghamin palatsin ulkotilat| ©Craige McGonigle

Seuraava pysähdys tällä Lontoon päivän kiertomatkalla on kuuluisa Buckinghamin palatsi, joka on ollut Britannian kuningasperheen asuinpaikka kuningatar Victorian ajoista lähtien ja jossa asuu nykyisin Englannin kuningatar Elisabet II. Juuri tässä on sen viehätysvoima: se on yksi maailman harvoista toimivista palatseista. Monet kävijät tulevat tänne katsomaan Lontoossa järjestettävää näyttävää vartijanvaihdon seremoniaa.

Jos sinulla on hieman aikaa ja vierailusi osuu samaan päivään kuin tämä tapahtuma (tarkista heidän Twitter-profiilistaan, milloin se järjestetään), suosittelen jäämään, sillä se on hyvin erikoinen spektaakkeli nähtäväksi ja voit ottaa paljon matkamuistokuvia.

Jos haluat nauttia Buckinghamin palatsin vartijanvaihdosta, suosittelen seisomaan Victoria-monumentin alueella keskellä rotundaa palatsin portin edessä, sillä sieltä sinulla on parhaat näkymät. Ja jos haluat nähdä kuningattaren residenssin sisältä, voit varata Westminsterin kierroksen, johon sisältyy liput Buckinghamin palatsiin. Lue lisää vartijanvaihdosta ja Buckinghamin palatsista.

Varaa Westminsterin kierros ja liput Buckinghamin palatsiin

Kävele James's Parkiin

Voit kävellä Buckinghamin palatsin porteilta St James's Parkiin, joka on kaupungin kuninkaallisista puistoista vanhin. Kuningas Henrik VIII osti 1500-luvulla maan tehdäkseen siitä yksityisen metsästysmaansa, mutta vasta 1600-luvulla rakennettiin puisto sellaisena kuin se nykyään tunnetaan.

Vaikka St James's Park ei olekaan yksi kaupungin kuuluisimmista puistoista, se sijaitsee hyvin lähellä Buckinghamin palatsia, joten sen kasvit ja kukat näyttävät hyvin hoidetuilta. Se on täydellinen tausta mukavalle valokuvaukselle aurinkoisena aamuna palatsin ollessa taustalla.

Suosittelen vierailua puiden ympäröimällä tekojärvellä. Sieltä on kauniit näkymät puistoon ja rauhallinen tunnelma, jonka vain linnunlaulu keskeyttää - et tunne olevasi keskellä vilkasta Lontoota!

Varaa paras Lontoon kiertoajelubussi

Lontoo päivällä ja yöllä

Trafalgar Square yöllä|©Leena22
Trafalgar Square yöllä|©Leena22

Kun olet pitänyt tauon St James's Parkissa ja ottanut kuvia maisemista auringonlaskun aikaan, on hyvä aika jatkaa tätä Lontoo päivässä -kierrosta ja tehdä viimeinen etappi.

Kävele Trafalgar Squaren läpi

Kun lähdet St. James's Parkista The Mall -katua pitkin, tulet **Trafalgar Square -**aukiolle, joka on toinen Lontoon vilkkaimmista ja kuuluisimmista aukioista. Tämä aukio rakennettiin 1800-luvulla muistoksi Britannian voitosta "Trafalgarin taistelussa", ja nykyään siellä on useita nähtävyyksiä, joista haluat varmasti ottaa kuvia.

Ensinnäkin siellä on Nelsonin pylväs, joka on pystytetty taistelussa kuolleen englantilaisen amiraali Horatio Nelsonin kunniaksi. Sitä ympäröivät leijonat, jotka on tehty ranskalaisten tykkien sulasta pronssista. Toisella puolella on Kansallisgalleria, kaupungin tärkein taidemuseo, jonka sisätiloissa suosittelen käymään, kun on aikaa. Hellotickets-sivuston kautta on saatavilla useita opastettuja kierroksia:

Trafalgar Square -aukiolla on myös Yhdysvaltain presidentin George Washingtonin patsas, jonka Virginian osavaltio on lahjoittanut. Tähän muistomerkkiin liittyy erikoinen seikka: se asetettiin Amerikasta tuotuun maahan, koska Washington vannoi, ettei hän enää koskaan astuisi Britannian maaperälle. Eikö olekin kummallista?

Opastettu kierros Lontoon kansallisgalleriassa

Pääset Piccadilly Circukselle

Ja Regent Streetiä pitkin pääset Piccadilly Circukselle, joka on tämän päivän Lontoon-kierroksen viimeinen pysäkki! Tämä keskusaukio soi kelloa suurilla valaistuilla mainoskyltteillään ja Eros-suihkulähteellä, joka on yksi Britannian pääkaupungin tunnuksista.

West Endissä sijaitseva Piccadilly Circus on aina täynnä mihin vuorokaudenaikaan tahansa, koska sen ympäristössä on runsaasti ravintoloita, kauppoja, teattereita ja elokuvateattereita.

Huomaat, että se on vilkas paikka, jossa sekä lontoolaiset että turistit kokoontuvat pitämään hauskaa. Varsinkin öisin, kun neonvalot loistavat aukiolla sijaitsevien rakennusten neonkylttien loisteessa, mikä antaa aukiolle erittäin hienon futuristisen ja maagisen ilmeen. Itse asiassa se on yksi pysähdyspaikoista, jos varaat Lontoon yön sightseeing-bussin.

.

Varaa Lontoon yöbussikierros

Päätä kierros parhaaseen musikaaliin

Jos haluat päättää näin upean päivän kiertämällä Lontoon katuja, miten olisi, jos hyödyntäisit Piccadilly Circusin päätteeksi mahdollisuuden rentoutua ja katsoa jonkun West Endin musikaaleista?

Niiden esitykset ovat ihmeellisiä ja kilpailevat New Yorkin maailmankuulun Broadwayn esitysten kanssa, ja Lontoon musikaalit jättävät sinut varmasti ihastumaan! Suosittelen kuitenkin, että ostat liput Lontoon musikaaleihin etukäteen.

.

Osta liput Lontoon musikaaleihin