Pariisi kesäkuussa: tapahtumia ja aktiviteetteja, joita et voi missata

Kesäkuussa alkaa sesonkiaika, joka on Pariisin dynaamisin ja energisin vaihe - tervetuloa kesään rakkauden kaupunkiin!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi kesäkuussa: tapahtumia ja aktiviteetteja, joita et voi missata

Pariisi, Ranska | ©Carl Newton

Kesäkuussa Pariisissa järjestettävät tapahtumat ovat melkoisia ja keskittyvät pääasiassa taiteeseen**(Fête de la Musique, Chopin-festivaali, Pariisin jazzfestivaali**) ja hauskanpitoon**(The French Open, Pariisin olutfestivaali, Pariisin** polkupyöräfestivaali).

Vaikka turisteja näkee varmasti enemmän kuin aiempina kuukausina, tämä kaikki voidaan korvata, jos olet kiinnostunut hauskanpidosta ja spektaakkelista. Kesäkuu ei myöskään ole kaikkein turistisin kuukausi, joten ei ole huono ajatus hyödyntää tätä aikaa rentoutumiseen tässä upeassa kaupungissa.

1. Osallistu Fête de la Musique -festivaaliin

Fête de la Musique -tapahtumassa Pariisissa| ©Jean-Pierre Dalbéra
Fête de la Musique -tapahtumassa Pariisissa| ©Jean-Pierre Dalbéra

Fête de la Musiquen yhteydessä järjestetään musiikkitapahtumia Montmartrella, Marais'ssa, Place de la Bastille -aukiolla, Place des Invalides -aukiolla ja Champs Elysées'llä. Mukana ovat kaikki musiikkityylit rockista, rapista ja jazzista klassiseen musiikkiin. Festival de la Musique järjestetään yleensä kesäkuun lopussa

Koko Pariisissa ja lähes kaikissa Ranskan kaupungeissa ja taajamissa järjestetään ilmaisia musiikkikonsertteja kaduilla, puistoissa ja jopa metroasemilla Pariisin kesän alkamisen kunniaksi.

Eläviä esityksiä on ulkona jokaisessa kaupunginosassa, ja konsertteja järjestetään mitä epätavallisimmissa tiloissa sekä kaikkialla, missä vain voit kuvitella. Lisätietoja saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

2. Luo oma katutaideteos Pariisissa

Katutaidetta kaupungissa| ©InfoParis
Katutaidetta kaupungissa| ©InfoParis

Kaikki Pariisin taide ei löydy museoista. Siksi suosittelen sinua varaamaan graffiti-työpajan Pariisissa, jossa voit arvostaa taidetta, joka on tulossa yhä suositummaksi ja vaikutusvaltaisemmaksi - katutaidetta! Ja pääset osallistumaan aktiivisesti tähän kokemukseen.

Ammattitaitoisista katutaiteilijoista koostuva ryhmä opettaa sinulle parhaat tekniikat, joilla voit luoda oman taideteoksesi aerosolisuihkemaalilla ja pystyt maalaamaan sen seinämaalaukseen, jolloin jätät jälkesi Ranskan pääkaupungin kadulle. Tämä 2 tunnin aktiviteetti sisältää kaikki materiaalit ja välineet: happinaamarit, piirustuskynät, hanskat, spraymaalit ja muut työpajassa tarvittavat välineet.

Saat myös didaktisen oppitunnin graffitipiirustuksen periaatteista. Tutustu uuteen kutsumukseen!

Varaa graffiti-työpaja Pariisissa

3. Pidä hauskaa kuin lapsi Fête des Tuileries - Paris Fair -tapahtumassa

Fête des Tuileriesin karuselli| ©Jean-François Gornet
Fête des Tuileriesin karuselli| ©Jean-François Gornet

Se on kuin lapsuutesi tivoli, jossa on trampoliineja, puskuriautoja ja karkkihiekkaa. Pieni tivoli täyttää Jardin des Tuileriesin nurkan ja päättyy Place de la Concorde-aukion reunaan. Tivolit järjestetään kesäkuun lopussa, ja ne kestävät yleensä viikon, joten jos olet Pariisissa vähintään kolme päivää, kannattaa harkita piipahtamista näillä tivoleilla ainakin päiväksi, ja jos se on Pariisin yöaikaan, sitä parempi.

Tarjolla on paljon pelottavia laitteita, hauskoja pelejä ja paljon pop-up-ravintoloita, joissa tarjoillaan nopeaa ranskalaista grilliruokaa. Loistava paikka, jos matkustat lasten kanssa pieneen Pariisiin. Siellä on jopa useita nähtävyyksiä, jotka muistuttavat Pariisin Disneylandin kyydityksiä, vierailua et todellakaan voi jättää väliin, jos vietät useita päiviä Pariisissa - tutustu Disneyland Parkin ja Walt Disney Studion taianomaiseen maailmaan!

Varaa päiväliput Disneyland Parisiin

4. Lähde pyöräilemään La Fête du Velo -pyöräfestivaaleille

Ihmiset pyöräfestivaaleilla| ©Thomas Bresson
Ihmiset pyöräfestivaaleilla| ©Thomas Bresson

20 vuotta sitten perustetun pyöräilyfestivaalin vuosittaisena tavoitteena on lisätä tietoisuutta pyöräilystä. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna eri puolilla Ranskaa järjestettävässä festivaalissa on pyöräilykilpailuja, pyöräilytapahtumia ja työpajoja.

Voit vuokrata pyörän ja liittyä tuhansien pariisilaisten joukkoon, kun he polkevat ympäri kaupunkia juhlien Le velo! tai voit myös varata pyöräretken Pariisiin. Tulet arvostamaan sitä, kuinka monet katukauppiaat osallistuvat tähän tapahtumaan myymällä vesipulloja ja hedelmiä. Puhumattakaan siitä, että monet ravintolat tarjoavat erikoismenuja ja keskittyvät enemmänkin akkujen lataamiseen viikonloppuna, jolloin energiaa kuluu paljon.

Tämän festivaalin kierroksilta avautuvat upeat näkymät Eiffel-tornille, Notre Damelle ja satunnaisesti risteily Seinäjoella, jos sinulla on onnenpäivä.

Varaa pyöräretki Pariisiin

5. Nauti musiikista Chopinin festivaaleilla

Parc de Bagatelle, jossa festivaali järjestetään.| ©Wikimedia
Parc de Bagatelle, jossa festivaali järjestetään.| ©Wikimedia

Vuosittainen festivaali järjestetään Parc de Bagatelle - puistossa, ja siellä kuullaan iltapäivä- ja iltakonsertteja, joissa esiintyy pianisteja eri puolilta maailmaa. Jos olet Chopinin ystävä, älä jätä sitä väliin. Chopin-festivaali järjestetään kesäkuun lopussa, ja siihen kuuluu myös muita musiikillisia minitapahtumia, jotka täydentävät tapahtumaa.

Tapahtuma sai alkunsa, kun haluttiin juhlistaa suuren muusikon Frederic Chopinin eli paremmin historian romanttisimpana pianosäveltäjänä tunnetun muusikon uraa. Vuonna 1983 Chopin-seura perusti viisaudessaan vuosittaisen Chopin-festivaalin juhlistaakseen tämän suuren miehen taiteellista uraa ja houkutellakseen hänen musiikkityylinsä faneja, jotta hänen musiikkinsa ei koskaan unohtuisi.

.

6. Pysy ajan tasalla uusimmista musiikkiuutisista Paris Jazz & Blues Festivalilla

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Tätä kansainvälistä tapahtumaa pidetään yhtenä maailman parhaista musiikkifestivaaleista, ja se järjestetään neljän viikonlopun ajan kauniissa Parc Floral de Vincennes -puistossa. Täydellinen ohjelmisto julkaistaan toukokuun puolivälissä. Yksi festivaalin parhaista puolista on se, että konsertit ovat ilmaisia ja niihin sisältyy sisäänpääsy puistoon.

Tapahtuma alkaa kesäkuun lopussa ja kestää heinäkuun puoliväliin Pariisissa,joten kannattaa käydä festivaalin virallisella verkkosivustolla pysyäksesi mahdollisimman ajan tasalla.

7. Nauti seitsemännestä taiteesta Champs Elysées -elokuvafestivaaleilla

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Punainen matto on levitetty: Pariisi, elokuva ja kesä. Tämä hauska elokuvafestivaali esittää 80 ranskalaista ja amerikkalaista elokuvaa Avenue des Champs-Elysées'n elokuvateattereissa: Le Balzac, Gaumont Marignan, Le Lincoln, Publicis Cinémas, UGC George V ja Club de l'Etoile.

Näytösten lisäksi järjestetään alan tapahtumia, joihin kuuluu sarja paneelikeskusteluja ja kilpailu, jossa valitaan festivaalin kuusi parasta elokuvaa. Festivaali järjestetään kesäkuun puolivälissä, ja se kestää yleensä noin viikon. Sinulla on siis jo suunnitelmia, jos vietät 7 päivää Pariisissa.

Vaikka festivaali on näyttävä ja erittäin kuuluisa kansallisesti ja kansainvälisesti, jos olet Pariisissa 4 päivää tai vähemmän, suosittelen nauttimaan pikemminkin esittelystä kuin itse elokuvista, sillä se voi olla hyvin aikaa vievää. Toisin sanoen, kun olet Pariisissa vain lyhyen aikaa, on suositeltavaa ottaa kaikki irti lyhyestä oleskelustasi. Tässä postauksessa lisää vinkkejä Pariisissa vierailuun, jotta kaikki sujuu ongelmitta.

8. Malja Le Mondial de la Bière - Pariisin olutfestivaaleilla

Olutfestivaaleilla| ©David Taquin
Olutfestivaaleilla| ©David Taquin

Käsityöoluen ystävät kokoontuvat nostamaan lasin historiallisessa Maison de la Mutualité -rakennuksessa ja tutustumaan oluen maailmaan maistiaisten ja mestarikurssien avulla. Festivaali järjestetään kesäkuun puolivälissä, ja sitä pidetään yhtenä hauskimmista festivaaleista.

Kahdeksankymmentäpanimoa on edustettuna yhdessä Pariisin katuruoan parhaiden antimien kanssa. Jos olut on juoma, josta nautit, sinun kannattaa osallistua tähän megajuhlaan ja gastronomiseen eliittitapahtumaan Le Mondial de la Bière odottaa sinua!

9. Tutustu Nuit aux Invalides - Invalidien yö -tapahtumaan

Invalidien kansallispalatsi| ©Daniel Vorndran
Invalidien kansallispalatsi| ©Daniel Vorndran

Todista "Les Invalidesin" historiallinen yö (Cour d'Honneur, Hotel des Invalides, 7. arrondissement) häikäisevässä ääni- ja valoshow'ssa.

Näytöksessä tuodaan esiin ensimmäisen maailmansodan tapahtumat lapsen silmin kerrottuna. Silmiä hivelevä show on valaistu 1 000 kynttilällä ja siinä käytetään uusinta lasertekniikkaa.

Etkö puhu ranskaa? Ei hätää, esitys on saatavilla englanniksi. La Nuit aux Invalides järjestetään kesäkuun lopussa. Jos haluat kuitenkin olla varma, että pääset paikalle, kannattaa varata paikka tapahtumapaikalta.

.

10. Osallistu Marche des Fiertés - Paris Pride -paraatiin

Pride-kulkue| ©Amanda Hinault
Pride-kulkue| ©Amanda Hinault

Pariisin ylpeysparaati (nimeltään March des Fiertes LGBT) on järjestetty vuosittain 41 vuoden ajan, ja siihen osallistuu vuosittain miljoona ihmistä. Se on myös yksi maailman suurimmista Pride-kulkueista. Paraati alkaa Place de la Concordelta kello 14.00 ja päättyy kello 17.00 Place de la Concordella, vaikka juhlallisuudet jatkuvat tietysti vielä paljon pidempään. Joidenkin Pariisin maamerkkien ympärillä liehuu jopa lippuja.

Kyseessä on täysipainoinen juhla, johon kuuluu ilmaisia konsertteja, tanssia ja tietenkin jättimäinen paraati. Voit selvittää, mikä päivä kesäkuussa osuu juhliin, tapahtuman viralliselta sivustolta.

Pariisin sää kesäkuussa

Sade Pariisissa| ©Peter Secan
Sade Pariisissa| ©Peter Secan

Alkukesän keskilämpötila Pariisissa on noin 17 astetta, ja alhaisimmat lämpötilat ovat 13 ja korkeimmat 20 astetta.

Vaikka sateen mahdollisuus on aina olemassa (muista siis ottaa sateenvarjo mukaan), sää on yleensä melko miellyttävä, ja se tekee Ranskan pääkaupunkiin tutustumisesta paljon hauskempaa. Kannattaa myös harkita aurinkovoiteen ja hatun ottamista mukaan niitä päiviä varten, jolloin lämpömittari nousee!

Lähde yksityiselle kiertoajelulle Pariisiin

Mitä pukeutua ja mitä pakata kesäkuun Pariisiin?

Pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Vaikka sää on yleensä melko lämmin, sinun on varauduttava sadepäiviin ja viileisiin öihin. Cardigaanit, kevyet takit ja huivit sopivat erinomaisesti, kun Pariisissa on päivisin lämmintä ja öisin viileämpää.

Pariisi on kaupunki, johon on parasta tutustua kävellen, joten mukaan kannattaa pakata mukavat kävelykengät. Vaikka monet luulevat virheellisesti, että tässä eurooppalaisessa kaupungissa vieraileminen edellyttää täydellistä "pukeutumista", totuus on, ettei sinun tarvitse pukeutua joka kerta, kun menet ulos.

Lähde kiertoajelulle Pariisin latinalaiseen kortteliin

Asioita, jotka sinun on hyvä tietää ennen kesäkuun vierailua

Arts et Métiers -asema Pariisin metrossa| ©Clicsouris
Arts et Métiers -asema Pariisin metrossa| ©Clicsouris

Sinun on hyvä tietää ennen lähtöäsi, että toisin kuin Pariisissa toukokuussa,** jolloin matkailusesonki on vasta alkamassa, kesäkuussa alkaa matkailuhuippu, mikä tarkoittaa, että sinulla on paljon seuraa ympäri kaupunkia. Kannattaa siis tietää , miten liikkua Pariisissa, erityisesti Pariisin metrolla.

Vinkki: majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, etenkin kun on tulossa erityisiä tapahtumia ja juhlapyhiä.

Kierrä Montmartrea