Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi kesäkuussa: tapahtumia ja aktiviteetteja, joita et voi missata

Kesäkuussa alkaa sesonkiaika, joka on Pariisin dynaamisin ja energisin vaihe - tervetuloa kesään rakkauden kaupunkiin!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Pariisi kesäkuussa: tapahtumia ja aktiviteetteja, joita et voi missata

Pariisi, Ranska | ©Carl Newton

Kesäkuussa Pariisissa järjestettävät tapahtumat ovat melkoisia ja keskittyvät pääasiassa taiteeseen (Fête de la Musique, Chopin-festivaali, Pariisin jazzfestivaali) ja hauskanpitoon**(The French Open, Pariisin olutfestivaali, Pariisin polkupyöräfestivaali**).

Vaikka turisteja on varmasti enemmän kuin edellisinä kuukausina, se kaikki voidaan korvata, jos olet kiinnostunut hauskanpidosta ja spektaakkelista. Kesäkuu ei myöskään ole kaikkein turistisin kuukausi, joten ei ole huono idea hyödyntää säätä ja rentoutua tässä upeassa kaupungissa vuoden kuudentena kuukautena.

.

1. Fête de la Musique

Fête de la Musique -tapahtumassa Pariisissa| ©Jean-Pierre Dalbéra
Fête de la Musique -tapahtumassa Pariisissa| ©Jean-Pierre Dalbéra

Fête de la Musiquen yhteydessä järjestetään musiikkitapahtumia Montmartrella, Marais'ssa, Place de la Bastille -aukiolla, Place des Invalides -aukiolla ja Champs Elysées'llä. Mukana ovat kaikki musiikkityylit rockista, rapista ja jazzista klassiseen musiikkiin. Festival de la Musique järjestetään yleensä kesäkuun lopussa

Koko Pariisissa ja lähes kaikissa Ranskan kaupungeissa ja taajamissa järjestetään ilmaisia musiikkikonsertteja kaduilla, puistoissa ja jopa metroasemilla Pariisin kesän alkamisen kunniaksi.

Eläviä esityksiä on ulkona jokaisessa kaupunginosassa, ja konsertteja järjestetään mitä epätavallisimmissa tiloissa sekä kaikkialla, missä vain voit kuvitella. Lisätietoja saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Varaa opastettu kierros Pariisissa

2. Suuri katutaidenäyttely Pariisissa

Kaupungin katutaide| ©InfoParis
Kaupungin katutaide| ©InfoParis

Kaikki Pariisin taide ei löydy Pariisin museoista. Jos haluat nähdä erinomaisen näyttelyn kansainvälisesti tunnettujen katutaiteilijoiden, kuten Shepard Faireyn (Obey), ST4:n, C215:n ja Hushin, graffiteista, suuntaa 13. kaupunginosaan Boulevard Paris 13 -hankkeeseen, joka on ulkoilmataidemuseo. Seinämaalaukset maalataan yleensä kesäkuun alussa, joten jos menet tuohon aikaan, sinulla on jopa etuoikeus nähdä nämä maineikkaat taiteilijat henkilökohtaisesti piirtämässä taideteoksiaan seinille ja ottaa kuva heidän kanssaan. Jos väkijoukot eivät kuitenkaan ole sinun juttusi, suosittelen menemään kesäkuun puolivälissä, jolloin voit nauttia graffiteista yksin.

Jos haluat käydä tapahtumassa, mene metrolla Place d'Italie -aukiolle 13. arrondissementissa ja kävele Boulevard Vincent Auriolia pitkin Rue Louise Weissille. Katso sitten ympärillesi, niin huomaat, että kaikki kadut ja korttelit ovat hyvin katutyylisiä ja poikkeavat suuresti Pariisin glamourisesta keskustasta.

Vaikka on totta, että et näe mitään Louvren kuuluisien maalausten kaltaista, joita arvioidaan olevan miljoonia, voit kuitenkin arvostaa taidetta, joka on tulossa yhä suositummaksi ja vaikutusvaltaisemmaksi - katutaidetta! Kutsun sinut myös yrittämään ymmärtää, mitä nämä graffitit välittävät, ne ovat todella ilmeikkäitä! Lisätietoja saat tapahtuman virallisilta verkkosivuilta.

Varaa graffiti-työpaja Pariisissa

3. Chopin-festivaali

Parc de Bagatelle, jossa festivaali järjestetään.| ©Wikimedia
Parc de Bagatelle, jossa festivaali järjestetään.| ©Wikimedia

Vuotuinen festivaali järjestetään Parc de Bagatelle - puistossa, ja siellä kuullaan iltapäivä- ja iltakonsertteja, joissa esiintyy pianisteja eri puolilta maailmaa. Jos olet Chopinin ystävä, älä jätä sitä väliin. Chopin-festivaali järjestetään kesäkuun lopussa, ja siihen kuuluu myös muita minimusiikkitapahtumia, jotka eivät sisälly ohjelmaan ja jotka lisäävät tapahtuman erityisluonnetta.

Tapahtuma sai alkunsa, kun haluttiin juhlistaa suuren muusikon FredericChopinin tai paremmin tunnetun historian romanttisimman pianosäveltäjän uraa. Vuonna 1983 Chopin-seura perusti viisaudessaan vuosittaisen Chopin-festivaalin juhlistaakseen tämän suuren miehen taiteellista uraa ja houkutellakseen hänen musiikkityylinsä ystäviä, jotta hänen musiikkinsa ei koskaan unohtuisi.

.

4. Fête des Tuileries - Pariisin messut

Fête des Tuileriesin karuselli| ©Jean-François Gornet
Fête des Tuileriesin karuselli| ©Jean-François Gornet

Se on kuin lapsuutesi tivoli, jossa on trampoliineja, puskuriautoja ja karkkihiekkaa. Pieni tivoli täyttää Jardin des Tuileriesin nurkanja päättyy Place de la Concorde -aukion reunaan. Tivolit järjestetään kesäkuun lopussa, ja ne kestävät yleensä viikon, joten jos olet Pariisissa vähintään kolme päivää, kannattaa harkita piipahtamista ainakin yhdeksi päiväksi, ja jos se on Pariisin yöaikaan, sitä parempi.

Tarjolla on paljon pelottavia laitteita, hauskoja pelejä ja paljon pop-up-ravintoloita, joissa tarjoillaan nopeaa ranskalaista grilliruokaa. Loistava paikka, jos matkustat lasten kanssa pieneen Pariisiin. Siellä on jopa useita nähtävyyksiä, jotka muistuttavat Pariisin Disneylandin nähtävyyksiä).

5. Paris Jazz & Blues -festivaali

Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis
Pariisin jazzfestivaali| ©InfoParis

Kansainvälistä tapahtumaa kehutaan yhdeksi maailman parhaista musiikkifestivaaleista, ja se järjestetään neljän viikonlopun ajan kauniissa Parc Floral de Vincennes -puistossa. Täydellinen ohjelmisto julkaistaan toukokuun puolivälissä. Yksi festivaalin parhaista puolista on se, että konsertit ovat ilmaisia ja niihin sisältyy sisäänpääsy puistoon.

Tapahtuma alkaa kesäkuun lopussa ja kestää heinäkuun puoliväliin asti Pariisissa, joten muista käydä festivaalin virallisilla verkkosivuilla pysyäksesi mahdollisimman ajan tasalla.

6. Champs Elysées -elokuvafestivaali

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Punainen matto on levitetty: Pariisi, elokuva ja kesä. Tämä hauska elokuvafestivaali esittää 80 ranskalaista ja amerikkalaista elokuvaa Avenue des Champs-Elysées'n elokuvateattereissa: Le Balzac, Gaumont Marignan, Le Lincoln, Publicis Cinémas, UGC George V ja Club de l'Etoile. Näytösten lisäksi järjestetään alan tapahtumia, joihin kuuluu joukko paneelikeskusteluja ja **kilpailu, jossa valitaan festivaalin kuusi parasta elokuvaa.**Festivaali järjestetään kesäkuun puolivälissä, ja sekestää yleensä noin viikon. Nyt sinulla on siis suunnitelmia seitsemää päivääsi Pariisissa.

Vaikka festivaali on näyttävä ja erittäin kuuluisa kansallisesti ja kansainvälisesti, jos olet Pariisissa neljä päivää tai vähemmän, suosittelen nauttimaan pikemminkin esittelystä kuin itse elokuvista, sillä se voi olla hyvin aikaa vievää. Toisin sanoen, kun olet Pariisissa vain lyhyen aikaa, on suositeltavaa ottaa kaikki irti lyhyestä oleskelustasi. Täällä on postaus, jossa on lisää vinkkejä Pariisissa vierailuun ja siitä parhaan mahdollisen hyödyn ottamiseen.

.

7. La Fête du Velo - polkupyöräfestivaali

Ihmiset pyöräfestivaaleilla| ©Thomas Bresson
Ihmiset pyöräfestivaaleilla| ©Thomas Bresson

20 vuotta sitten perustetun pyöräilyfestivaalin vuosittaisena tavoitteena on lisätä tietoisuutta pyöräilystä. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna eri puolilla Ranskaa järjestettävässä festivaalissa on pyöräilykilpailuja, pyöräilytapahtumia ja työpajoja.

Voit vuokrata pyörän ja liittyä tuhansien pariisilaisten joukkoon, kun he polkevat ympäri kaupunkia juhlien Le velo! Tapahtumaan osallistuu myös monia katukauppiaita, jotka myyvät vesipulloja ja hedelmiä, puhumattakaan monista ravintoloista, jotka tarjoavat erikoismenuja ja muuta sellaista, joka on keskittynyt akkujen lataamiseen energiaa kuluttavana viikonloppuna.

Festivaalin ajeluista avautuvat upeat näkymät Eifelin tornille, Notre Damelle ja satunnaisesti risteilylle Seine-joella, jos on onnenpäiväsi.

8.Le Mondial de la Bière - Pariisin olutfestivaali

Olutfestivaaleilla| ©David Taquin
Olutfestivaaleilla| ©David Taquin

Käsityöoluen ystävät kokoont uvat nostamaan lasin historiallisessa Maison de la Mutualité -rakennuksessa ja tutustumaan oluen maailmaan maistelujen ja mestarikurssien avulla. Festivaali järjestetään kesäkuun puolivälissä, ja sitä pidetään yhtenä hauskimmista festivaaleista.

Kahdeksankymmentäpanimoa on edustettuna yhdessä Pariisin katuruoan parhaiden antimien kanssa. Jos olut on juoma, josta nautit, sinun kannattaa osallistua tähän megajuhlaan ja gastronomiseen eliittitapahtumaan Le Mondial de la Bière odottaa sinua!

9. La Nuit aux Invalides - Invalidien yö

Invalidien kansallispalatsi| ©Daniel Vorndran
Invalidien kansallispalatsi| ©Daniel Vorndran

Todista "Les Invalidesin" historiallinen yö Cour d'Honneurissa, Hotel des Invalidesissa, 7. arrondissementissa, häikäisevässä ääni- ja valoshow'ssa.

Näytöksessä tuodaan esiin ensimmäisen maailmansodan tapahtumat lapsen silmin kerrottuna. Silmiä hivelevä show on valaistu 1 000 kynttilällä ja siinä käytetään uusinta lasertekniikkaa. Etkö puhu ranskaa? Ei hätää, esitys on saatavilla englanniksi. La Nuit aux Invalides järjestetään kesäkuun lopussa. Jos haluat kuitenkin olla varma, että pääset paikalle, kannattaa varata paikka tapahtumapaikalta.

.

10.Marche des Fiertés - Paris Pride Parade (Pariisin ylpeysparaati)

Pride Parade| ©Amanda Hinault
Pride Parade| ©Amanda Hinault

Pariisin ylpeysparaati (nimeltään March des Fiertes LGBT) on järjestetty vuosittain neljänkymmenenyhden vuoden ajan, ja siihen osallistuu vuosittain miljoona ihmistä. Se on myös yksi maailman suurimmista Pride-kulkueista. Paraati alkaa Place de la Concordelta kello 14.00 ja päättyy kello 17. 00 Place de la Concordella, vaikka juhlallisuudet jatkuvat tietenkin vielä paljon tämän jälkeenkin. Joidenkin Pariisin maamerkkien ympärillä liehuu jopa lippuja.

Kyseessä on täysimittainen juhla, johon kuuluu ilmaisia konsertteja, tanssia ja tietysti jättimäinen paraati. Voit selvittää, mikä päivä kesäkuussa osuu tapahtuman viralliseen sivustoon.

Pariisin sää kesäkuussa

Sade Pariisissa| ©Peter Secan
Sade Pariisissa| ©Peter Secan

Alkukesän keskilämpötila on noin 17 celsiusastetta, ja alhaisimmat lämpötilat ovat 13 ja korkeimmat 20. Vaikka sateen mahdollisuus on aina olemassa (joten muista pakata sateenvarjo mukaan), sää on yleensä melko mukava ja tekee Ranskan pääkaupunkiin tutustumisesta paljon hauskempaa. Kannattaa myös harkita aurinkovoiteen ja hatun ottamista mukaan niitä päiviä varten, jolloin lämpömittari nousee!

Lähde opastetulle kierrokselle Pariisiin

Mitä pukeutua ja mitä pakata kesäkuun Pariisiin?

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Vaikka sää on yleensä melko lämmin, sinun on varauduttava sadepäiviin ja viileisiin öihin. Cardigaanit, kevyet takit ja huivit sopivat täydellisesti silloin, kun päivällä on lämmintä ja yöllä viileämpää. Pariisi on kaupunki, johon on parasta tutustua kävellen, joten mukaan kannattaa pakata mukavat kävelykengät. Vaikka monet ihmiset luulevat virheellisesti, että tässä eurooppalaisessa kaupungissa vieraileminen edellyttää täydellistä ** pukeutumista**, totuus on, ettei sinun tarvitse pukeutua joka kerta, kun lähdet ulos.

Asiat, jotka sinun on hyvä tietää ennen kesäkuun vierailua

Arts et Métiers -asema Pariisin metrossa| ©Clicsouris
Arts et Métiers -asema Pariisin metrossa| ©Clicsouris

Sinun on hyvä tietää ennen matkaa, että toisin kuin toukokuussa, jolloin matkailusesonki on vasta alkamassa, kesäkuussa alkaa vierailuhuippu, mikä tarkoittaa, että sinulla on paljon seuraa ympäri kaupunkia. Kannattaa siis myös tietää , miten liikkua Pariisissa, erityisesti Pariisin metrolla. Siksi sinun kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin etukäteen, varsinkin kun on tulossa erityisiä tapahtumia ja yleisiä vapaapäiviä.