Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai helmikuussa: matkareittejä, vinkkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta!

Helmikuu on hyvin erikoinen kuukausi, jossa ystävänpäivän, kiinalaisen uudenvuoden ja autovapaan päivän kaltaiset tapahtumat tekevät tästä kuukaudesta kuuluisan. Kerron sinulle kaiken, mitä sinun pitäisi tietää, jotta et missaa mitään.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Dubai helmikuussa: matkareittejä, vinkkejä, aktiviteetteja ja paljon muuta!

Dubain yöelämä | © Pleasant clicks

Helmikuu on kuuluisa kertaluonteisista tapahtumista, kuten autottomasta päivästä, jolloin melu ja ilmansaasteet katoavat kuin ihmeen kaupalla päiväksi, tai erityisestä ystävänpäivän kuumailmapallolennosta ja kuvauksista auringonlaskun aikaan suloisen musiikin säestyksellä. Unohtamatta kiinalaista uutta vuotta, joka on yksi Dubain tunnelmallisimmista päivistä.

Se on myös kuukausi, jolloin kaupungin gastronomia on huipussaan sellaisten messujen ansiosta kuin : Madinat Souk Tasting Tour viinin ystäville tai Dubai Restaurant Festival niille, jotka haluavat nauttia eksoottisia ja maailmankuuluja ruokia maksamatta kovin paljon.

.

1. Juhli autovapaata päivää

Kävele Dubain kaduilla| ©Evan Feigenbaum
Kävele Dubain kaduilla| ©Evan Feigenbaum

Autoton päivä on yksipäiväinen tapahtuma, jossa kielletään autojen käyttö henkilökohtaiseen käyttöön, jotta lisätään tietoisuutta toimintamme ympäristövaikutuksista ja saadaan ihmiset ajattelemaan asiaa. Tämä Dubaissa vuosittain järjestettävä tapahtuma osuu yleensä helmikuun viimeiseen sunnuntaihin.

Ensi silmäyksellä se vaikuttaa erikoiselta päivältä eikä juuri muulta; Dubaissa se ei kuitenkaan ole sitä. Siihen nimittäin osallistuvat valtion ja yksityiset yhdistykset, jotka järjestävät useita tapahtumia Dubain suosituimmissa paikoissa, kuten Burj Khalifa -pilvenpiirtäjässä, Dubai Mallissa ja muilla kaupungin tärkeillä alueilla. Siellä järjestetään keskusteluja, näyttelyitä, ulkoilma-aktiviteetteja ja muita esityksiä, joissa hyödynnetään sitä, että kyseessä on juhlapäivä, jolloin melu ja ympäristön pilaantuminen ovat vähäisiä.

Varaa ilmapallomatkat Dubai

2. Viininmaistelukierros Madinat soukissa

Vierailu Madinat Soukissa| ©giggel
Vierailu Madinat Soukissa| ©giggel

Helmikuu on Madinat soukissa hyvin erityinen kuukausi, sillä se on ainoa kuukausi, jolloin tarjotaan erityisiä ruoka- ja viininmaistelupalveluja. Sen lisäksi myös ruoka- ja viiniparitusmessut ovat avoinna (tosin monet myös käyttävät aikaa ja tilaa hyväkseen esitelläkseen tuotteitaan).

Tämä kuukausittainen tapahtuma tunnetaan myös nimellä The Tasting Class, sillä siellä annetaan myös vinkkejä ja niksejä ruoka- ja viiniparituskokemuksen parantamiseksi.

Jos siis haluat oppia lisää ruoka- ja viiniparituksesta, tiedät, minne sinun on mentävä helmikuussa, joka on yksi Dubain gastronomisesti kiinnostavimmista kuukausista.

Varaa Dubain katuruokakierros

3. Älä jätä huomiotta Dubai Duty Free Tennis Championships -tapahtumaa

Camila Giorgi osallistuu Tennis Dubai Duty Free Championship -kilpailuun.| ©Jimmie48
Camila Giorgi osallistuu Tennis Dubai Duty Free Championship -kilpailuun.| ©Jimmie48

Dubai Duty Free Tennis Championship alkaa helmikuun puolivälissä ja kestää yleensä noin 15 päivää. Jotta voit nauttia tästä näytöksestä, on tärkeää varata lippu tapahtuman viralliselta verkkosivustolta; näitä lippuja on kuitenkin saatavilla vain tapahtuman lähestyessä.

On huomattava, että kyseessä on erittäin tunnettu mestaruuskilpailu tämän lajin fanien keskuudessa; itse asiassa Dubai sekä Abu Dhabi, Dubain lähellä sijaitseva kaupunki, ovat kaksi paikkaa, joissa tätä houkuttelevaa urheilulajia harjoitetaan eniten. Nimiä mainitakseni Rafa Nadal, Roger Federer ja Novak Djokovic ovat jo osallistuneet ja nostaneet mestaruuspokaalin, joten jos olet Dubaissa helmikuun puolivälissä, suosittelen pitämään silmällä viimeisimpiä päivityksiä tapahtumasta.

Varaa matka Abu Dhabiin Dubaista

4. Nauti Dubain ruokafestivaaleista

Dubai Food Festival 2015| ©Ugno
Dubai Food Festival 2015| ©Ugno

Tämä on ruoan ystävän unelma! Helmikuun kolmannelta viikolta alkaen voit nauttia tästä uskomattomasta gastronomisesta tapahtumasta, ja parasta Dubai Food Festivalissa on se, että se järjestetään ympäri kaupunkia. Se on messutapahtuma, jossa eri ravintolat muuttavat perinteisiä ruokalistojaan tuodakseen asiakkaille huippuosaamista edulliseen hintaan.

Hemmottele meheviä herkkuja eri kansainvälisistä keittiöistä: messujen oheistapahtumia ovat Beach Canteen (perheystävällinen tapahtuma, joka järjestetään yleensä jollakin Jumeirahin rannoista) ja Taste of Dubai (elegantti tapahtuma, jota leimaa useiden julkkiskokkien läsnäolo ja valmisteet kaupungin parhaista ravintoloista). Nauti katuruoasta, ylellisyydestä ja perinteistä: tässä tapahtumassa on kaikkea!

Varaa gastronominen kiertomatka Dubaihin

5. Älä missaa vuosittaista kirjallisuusfestivaalia

Henkilökohtainen lukeminen| ©turispol
Henkilökohtainen lukeminen| ©turispol

Dubain kirjallisuusfestivaali lupaa tuoda ihmiset yhteen ikään kats omatta ja pelkästään lukemisen rakkauden perusteella. Tapahtuma järjestetään vuosittain helmikuun kahden viimeisen viikon ja maaliskuun alun välisenä aikana, joten älä jätä sitä väliin.

Voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja ostaa itseäsi kiinnostavan kirjan, sillä kirjoja on tarjolla jokaiseen makuun, joka kielelle ja joka aihepiiriin. Kuka tietää, ehkä suosikkikirjailijasi on paikalla.

Festivaalilla on nimekkäitä kirjailijoita, muusikoita, elokuvantekijöitä ja taiteilijoita kaikkialta maailmasta. Tapahtuma on täynnä keskusteluja, kilpailuja, esityksiä ja keskusteluja. Jos olet taiteellisesti suuntautunut, et yksinkertaisesti voi jättää tätä väliin.

6. Dubain kiinalainen vuosi Dubaissa on upea tunnelma.

Lasershow Burj Khalifassa| ©Rene Siebring
Lasershow Burj Khalifassa| ©Rene Siebring

Vaikka on totta, että kiinalainen uusivuosi voi osua joko tammikuun lopulle tai helmikuulle, useimmiten se osuu vuoden toiselle kuukaudelle. Dubaissa sitä juhlitaan Burj Khalifassa auringonlaskun aikaan samana päivänä.

Jos satut olemaan Dubaissa kiinalaisena uutenavuotena, joka on yksi tärkeimmistä päivistä koko Aasiassa, huomaat todennäköisesti juhlapäivän. Ensinnäkin Burj Khalifa tarjoaa **lasershow'**ta. Dubain puistot ja lomakohteet liittyvät suureen päivään tarjoamalla viihdettä ja koristeltua tunnelmaa. Päivän kohokohta on Dubai Parks and Resortsin Grand Temple Fair, joka on loistava tapa oppia kiinalaisista perinteistä ja nauttia ainutlaatuisesta vuosittaisesta tapahtumasta.

Varaa Dubain kiertomatka

7. Tervetuloa Dubai Gulfoodiin

Osallistuminen Gulfood Dubai -tapahtumaan| ©FoodBev
Osallistuminen Gulfood Dubai -tapahtumaan| ©FoodBev

Gulfood on vuosittainen messutapahtuma, joka järjestetään helmikuun puolivälissä Dubai World Trade Centerissä. Tapahtuma vetää puoleensa lähinnä elintarvike- ja juomateollisuuden veteraaneja, mutta voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi, kunhan rekisteröidyt virallisella verkkosivustolla.

Sitä pidetään yhtenä Persianlahden, Lähi-idän, Afrikan, Kaakkois-Aasian ja Oseanian suurimmista elintarvike- ja juomamessuista. Ruoka-, juoma- ja elintarvikenäyttelyiden määrä ja monipuolisuus eivät jätä sinua välinpitämättömäksi, mutta on hyvä pitää silmällä virallistenverkkosivujen päivityksiä, jos niihin tulee muutoksia.

Varaa ruokakierros Dubaissa

8. Aloita Dubai Yacht Show upealla tyylillä

Dubai Yacht Show'sta nauttiminen| ©Posterus Event
Dubai Yacht Show'sta nauttiminen| ©Posterus Event

Dubai Yacht Show on vuosittain helmikuussa järjestettävä tapahtuma, joka on tarkoitettu erityisesti veneiden ja jahdin harrastajille. Se on hyvin erityinen päivä, jolloin voit tehdä maksuttomia retkiä jahdilla yhdessä omistajien kanssa.

Tarkoituksena on esitellä näitä veneitä ja jahteja ennen kuin ne huutokaupataan tai myydään markkinoilla, joten saatat nähdä korkea-arvoisia valtion virkamiehiä ja suuria nimiä Dubain ja koko maailman alueelta. Lisäksi rannalla on usein ruokakojuja, joista voi katsella mukavasti.

9. Kolme päivää hulluutta Dubai Jazz Festivalilla

Dubain jazzfestivaaleista nauttiminen| ©Kevin Sebastian
Dubain jazzfestivaaleista nauttiminen| ©Kevin Sebastian

Dubai Jazz Festival on helmikuun puolivälissä järjestettävä kolmipäiväinen tapahtuma, jossa esiintyy sekä paikallisia että kansainvälisiä jazz- ja blues-artisteja. Dubai Jazz Festival järjestetään Dubai Media Cityn amfiteatterissa, joka on tämän vuosittaisen festivaalin laadun veroinen paikka. Varauksia ja lisätietoja tapahtumasta saatte epäröimättä festivaalin virallisilta verkkosivuilta.

Jo pelkästään kertomalla, että lavalla ovat esiintyneet sellaiset nimet kuin Tom Jones, Kool & The Gang ja Mariah Carey, voitte kuvitella, millaisesta tapahtumasta on kyse. Jos siis pidät jazz- tai blues-musiikista, ei ole pahitteeksi sisällyttää sitä helmikuun illanviettosuunnitelmiin Dubaissa.

10. Nauti Dubai Festival City Mall -ostoskeskuksesta

Dubai Festival Center Mall -ostoskeskuksen ravintola-alue| ©David James
Dubai Festival Center Mall -ostoskeskuksen ravintola-alue| ©David James

Kuten olemme maininneet, helmikuu on kuukausi, joka on täynnä ruokaa, joten et voi jättää väliin Dubai Festival City Mallin massiivista tapahtumaa, jossa keskitytään Lähi-idän keittiöön ja jossa voit maistella lukemattomia ruokalajeja räätälöidyistä gourmet-annoksista intiimeihin kokkausnäytöksiin maailmankuulujen kokkien kanssa.

Mielenkiintoista tapahtumassa on se, että ruokalajeille asetetaan kiinteät hinnat niiden luonteesta riippumatta, mikä tekee tästä tapahtumasta selkeän mahdollisuuden herkutteluun.

Vaikka tapahtuma on yleensä suositumpi kaupungin ylellisimpien ravintoloiden keskuudessa, myös monet keskitason ravintolat osallistuvat tapahtumaan.

On syytä huomata, että kaikki ravintolat eivät liity tähän liikkeeseen, ja toiset tarjoavat tätä palvelua vain yhden tai muutaman päivän ajan, sillä vaikka se on tapa lisätä tietoisuutta, se ei ole kestävä keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä.

.

Dubain matkailijavirta helmikuussa

Dubain kiertomatkailu| ©Dan Bentley
Dubain kiertomatkailu| ©Dan Bentley

Helmikuu, lukuun ottamatta kiinalaista uutta vuotta, ystävänpäivää ja autovapaapäivää, jolloin turistien läsnäolo on erittäin huomattavaa, on kuukausi, jossa turistivirta on maltillinen.

Jos siis aiot harrastaa jotain rutiininomaista toimintaa tai käydä ostoksilla, sinun on parasta välttää sitä näinä kahtena päivänä, sillä ne ovat Dubaissa hyvin erityisiä päiviä. Sen sijaan kannattaa hyödyntää nämä päivät kaupunkiin tutustumiseen ja nauttia tapahtuvista esityksistä ja aktiviteeteista.

Mitä pakata mukaan Dubain vierailua varten helmikuussa

Laukkujen pakkaaminen| ©Monstera
Laukkujen pakkaaminen| ©Monstera

Dubaissa helmikuussa on tapana olla hieman ailahtelevaa, ja vaikka kuukauden keskilämpötila on varsin siedettävä, lämpötilahuiput voivat olla hieman epämiellyttäviä. Esimerkkinä mainittakoon, että ei ole harvinaista, että lämpötila vaihtelee 15 asteesta 33 asteeseen päivän kuumimpana hetkenä.

Suosittelen siis pakkaamaan sekä kesä- että talvivaatteita, sillä lämpötilan vaihtelut helmikuussa voivat olla hyvin tuntuvia, varsinkin jos et ole käynyt kaupungissa aiemmin tai tulet vakaammasta ilmastosta. Unohda kuitenkin sateenvarjot ja mokkasiinit, sillä tässä vuoden kuukaudessa sataa harvoin.

Suosittelen myös tutustumaan tarkemmin siihen , mitä Dubaissa kannattaa pukea päälleen, jos haluat vierailla tietyissä paikoissa etkä tiedä, miten esiintyä.

.

Onko Dubaissa vierailu helmikuussa hyvä idea?

Ulkonäkymä Dubain kehyksestä| ©Ashwin Kumar
Ulkonäkymä Dubain kehyksestä| ©Ashwin Kumar

Se riippuu. Jos ajatuksenasi on osallistua kertaluonteisiin tapahtumiin ja nauttia kuukaudesta, jolloin turistivirta ei ole niin liioiteltua kuin Dubain joulukuun tai tammikuun huiput Dubaissa, niin kyllä, se olisi hyvä idea. Mielestäni helmikuu on ihanteellinen kuukausi nauttia kaupungista rennommassa tahdissa.

Myös jos pidät hienosta ruokailusta ja luksustapahtumista, helmikuu voisi sopia odotuksiisi.

.

Dubain hinnat helmikuussa

Hotellien hintojen tarkistaminen| ©Christina Morillo
Hotellien hintojen tarkistaminen| ©Christina Morillo

Olen pahoillani, että helmikuu on Dubain marraskuusta maaliskuuhun ulottuvien kuukausien ohella Dubain sesonkiaikaa. Tämä tarkoittaa, että se ei ole halvin kuukausi, mutta se on kuukausi, jolloin voit nauttia olostasi kuluttamatta niin paljon rahaa kuin muina kuukausina.

Kuten useimmissa asioissa, paras tapa säästää rahaa matkoillasi on kuitenkin suunnitella etukäteen ja tehdä varaus ajoissa. Loppujen lopuksi Dubai on edelleen hyvin turistikaupunki, jonka elinkustannukset määräytyvät sen hetkisen kysynnän ja tarjonnan mukaan.