Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai marraskuussa: matkareitti, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Jos olet tulossa Dubaihin marraskuussa, hyödynnä hyvää säätä tutustuaksesi kaupunkiin paremmin ja nauti upeista kulttuuri- ja viihdetapahtumista, joista on ilmoitettu - sinulla on varmasti hauskaa!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Dubai marraskuussa: matkareitti, jolla saat kaiken irti vierailustasi

Uusi ja Dubai | © Aleksandar Pasaric

Dubai on paratiisi marraskuussa, ihana sää seuraa sinua kaikkialle, ja voit nauttia Fitness Fest -festivaalista, italialaisesta oopperasta, Burj Al khalifan näyttelyistä, Dubai Frame -tapahtumasta ja muista marraskuun eksklusiivisista tapahtumista, kuten Dubai Watch Weekistä.

Varmista kuitenkin, että pääajatuksesi on tutustua tähän viehättävään kaupunkiin, oppia sen historiasta ja ottaa kaikki irti Dubain kiertomatkoista, Dubain venesataman risteilyistä, safareista Dubain aavikolla ja muista uskomattomista suunnitelmista, jotka voit valita, jos matkustat Dubaihin tähän aikaan vuodesta.

1. Älä unohda Dubain marraskuun Fitness Fest -tapahtumaa

Valmistautumassa treenaamaan| ©JESHOOTS.com
Valmistautumassa treenaamaan| ©JESHOOTS.com

Jos pidät urheilullisesta ja terveellisestä tyylistä, et voi jättää väliin Fitness Fest -festivaalia, joka järjestetään vuosittain marraskuun alussa Skydive Dubain lentokerhossa, jossa yllätyksistä ei ole puutetta! Jotta voit kuitenkin nauttia kaikista tarjolla olevista aktiviteeteista täysin ilmaiseksi, sinun on rekisteröidyttävä jollekin tapahtumaa järjestävistä virallisista fitness-sivustoista.

Pääsääntöisesti kaksi peräkkäistä päivää on täynnä ulkoilmaurheilukilpailuja, joissa on valtavia spektaakkeleita ja joissa on mukana julkkiksia ja kuuluisuuksia. Sen lisäksi tarjolla on myös ilmaisia seminaareja ja kursseja, joita urheilu- ja ravitsemusmaailman johtohahmot tarjoavat ja jotka auttavat sinua saavuttamaan terveellisen ja kestävän elämäntavan. Mikä tapa ottaa matkastasi kaikki irti!

Se ei lopu tähän! Sinulla on myös pääsy Healthy Cooking Theateriin, jossa kokit ja ravitsemusasiantuntijat opettavat yhdessä, miten valmistetaan maukkaita ja terveellisiä ruokia. Kuinka mahtavaa se onkaan?

Varaa Dubain kiertomatka

2. Älä missaa suurta päivää Dubain italialaisessa oopperassa!

Centerpoint-teatterissa, jossa oopperaa esitetään.| ©DUCTAC
Centerpoint-teatterissa, jossa oopperaa esitetään.| ©DUCTAC

Jos haaveilet taianomaisesta illasta Dubaissa, etsit varmasti lippuja tähän uskomattomaan vuosittaiseen tapahtumaan, joka järjestetään marraskuussa Centerpoint-teatterissa, joka täyttää odotukset.

Jos oopperakonserttiin osallistuminen saa sinut kananlihalle, en voi edes kuvitella, miltä tuntuisi osallistua tähän uskomattomaan vuosittaiseen tapahtumaan, jossa esiintyvät italialaisen oopperan suurimmat nimet. Lisäksi tapahtumapaikka on luksusta glamourin ystäville, ja pääset jopa näkemään ja tapaamaan joitakin taiteen ja musiikin suurimpia nimiä.

Varaa kiertomatka Dubaihin

3. Pidä silmällä Dubain kelloviikkoa

Myytävät kellot| ©Salvador Escalante
Myytävät kellot| ©Salvador Escalante

Jos harkitset hyvän kellon ostamista etkä tiedä, milloin tai minne mennä, selvitän epäilyksesi yhdellä lauseella: Mene Duba Watch Weekille! Vaikka tapahtuma vaikuttaa viikoittaiselta, se kestää itse asiassa koko marraskuun viimeisen puoliskon ajan. Ja kyllä, voit osallistua siihen ilmaiseksi Dubain kansainvälisessä rahoituskeskuksessa (DIFC).

Kyseessä ei ole pelkästään tapahtuma, jossa myydään luksuskelloja, vaan ne ovat esillä kuin taideteokset. Ajatus siitä, että voit kantaa ainutlaatuista kelloa mukanasi kaikkialle ja saada sen kertomaan ajan, on yksinkertaisesti korvaamaton.

Jos DIFC ei jostain syystä ole lähelläsi, älä kuitenkaan luovuta, sillä myös Dubai Mallissa järjestetään Clock Week -tapahtuma. Eikä kaikki ole aivan mahdotonta - valikoimaa on paljon, joten on mahdollista viedä kotiin eksklusiivinen kello ilman, että taloudellinen hyvinvointi kärsii.

Varaa kiertomatka Dubaihin

4. Avaa Burj Khalifan taidenäyttely

Burj Khalifan sisäänkäynti| ©Jose Jaf
Burj Khalifan sisäänkäynti| ©Jose Jaf

Burj Khalifan sisällä oleva Dubain taidenäyttely kestää yleensä helmikuuhun asti, mutta se avataan marraskuussa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on onni olla tässä unelmakaupungissa vuoden toiseksi viimeisenä kuukautena, pääset näkemään yhden maailman tärkeimmistä taidetapahtumista- on mahdotonta kuvailla sitä taidemäärää, joka tästä tapahtumasta löytyy! Ja mikä parasta! Maailman korkeimmassa rakennuksessa- usko pois! Korkeuksista käsin kaikella on erityinen maku.

Lisäksi monet marraskuussa Burj Khalifassa järjestettävistä näyttelyistä ovat maksuttomia, ja tarkoituksena on edistää kiinnostusta taidetta kohtaan tässä Arabiemiraattien taianomaisessa kaupungissa. Eikö olekin mielenkiintoista?

Osta liput Burj Khalifaan

5. Dubai Frame odottaa sinua marraskuussa

Ulkonäkymä Dubai Frameen| ©Ashwin Kumar
Ulkonäkymä Dubai Frameen| ©Ashwin Kumar

Marraskuu on Dubaissa hyvin taiteellinen kuukausi, joten vierailu tässä uskomattomassa ja innovatiivisessa museossa on ehdoton. Marras- ja joulukuuon Dubaissa hyvin muodikasta aikaa tutustua kaupunkiin, sen historiaan ja kulttuuriin. Pääsymaksu on yleensä noin 15 euroa, mutta jos vierailet marraskuussa, voit saada jopa 80 prosentin alennuksen.

Tämä jättimäinen kehyksen muotoinen museo pyrkii näyttämään meille Dubain kaksi täysin erilaista puolta. Yhtäältä näet modernin, ylellisen Dubain ja toisaalta vanhan kaupungin eli Dubain alkuperän. Sen lisäksi voit nauttia useista audiovisuaalisista näyttelyistä, jotka pyrkivät esittelemään tämän ikonisen kaupungin menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

Kun sinulla on onni nähdä koko kaupunki kunnon korkeudesta kahdesta täysin erilaisesta näkökulmasta, saat vilahduksen sen nopeatempoisesta, mutta ihailtavasta historiasta. Lisäksi, jos haluat nähdä jokaisen nurkan ja kolkan läheltä, Dubain kiertoajelut voivat auttaa sinua täydentämään kuvaa kaupungista ja sen kulttuurista.

Varaa liput Dubai Frameen

6. Lähde ajelulle IMG Worlds of Adventure -seikkailun parhaisiin nähtävyyksiin

IMG Worlds of Adventure -tapahtumassa| ©OneTwoTrip Travel Expert
IMG Worlds of Adventure -tapahtumassa| ©OneTwoTrip Travel Expert

Jos pidät adrenaliinista ja jännitysnäytelmistä ja satut olemaan Dubaissa marraskuussa, IMG Worlds of adventure in pitäisi olla ensimmäinen kohteesi, sillä se on maailman suurin sisätiloissa sijaitseva teemapuisto. Vaikka se on avoinna myös muina vuodenaikoina, marraskuussa on suurimmat alennukset, sillä se osuu samaan aikaan Marvel-sarjakuvien ja -figuurien buumin kanssa. Lisäksi marraskuussa se on avoinna poikkeuksetta joka päivä.

Tässä jättimäisessä, sekä lapsille että aikuisille suunnitellussa teemapuistossa on suosittuihin sarjakuvahahmoihin, Marvelin supersankareihin, dinosauruksiin, vuoristoratoihin, kummitustaloihin ja muihin jännittäviin laitteisiin perustuvia ajeluja.

7. Älä jätä huomiotta Dubai Design Weekiä

Making a Design| ©Andrea Piacquadio
Making a Design| ©Andrea Piacquadio

Dubai Design Week järjestetään marraskuun puolivälissä Dubai Design Districtissä, eikä se ole mitään muuta kuin Lähi-idän suurin vuosittainen luovan alan festivaali. Onneksesi tapahtuma on täysin ilmainen, joten tiedät mitä tehdä Dubaissa keskellä kuukautta.

Tapahtuma ei kata vain tekstiilejä, vaan tilaa on myös taiteelle ja arkkitehtuurille - vau, tapahtuma, joka miellyttää kaikkia. Lisäksi tarjolla on näyttelyitä, jännittäviä aktiviteetteja, keskusteluja, työpajoja ja muita yllätyksiä.

Mikä parasta, tapahtuman sisällä on kaksi suosittua alatapahtumaa: Grad Show ja Abwab.

Grad Show

Tässä minitapahtumassa esitellään 100 parasta yliopisto-opiskelijoiden suunnittelemaa ideaa, joiden tarkoituksena on antaa nuorille ääni ja mahdollisuus.

Abwab

Abwab on paviljonki, jossa esitellään Lähi-idän, Afrikan ja Etelä-Aasian arvostetuimpia taideteoksia. Tapahtuma, johon sinun kannattaa osallistua, jos rakastat taidetta.

.

8. Älä unohda poiketa Speciality Food Festival -tapahtumassa

World Trade Center Dubaissa| ©Imre Solt
World Trade Center Dubaissa| ©Imre Solt

Speciality Food Festival on kolmipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään Dubai World Trade Centerissä. Osallistuaksesi tähän tapahtumaan sinun ei tarvitse maksaa lippua, mutta sinun on lähetettävä järjestäjille sähköpostia virallisella SFF:n verkkosivustolla vahvistaaksesi osallistumisesi.

Olen varma, että tulet hämmästymään eksoottisista ja käsityöläisraaka-aineista valmistettujen ruokien määrästä, kokeilut ja innovaatiot, joita tulet näkemään, ovat kiitettäviä. Kuten sanonta kuuluu, kaikki mikä kiiltää, ei kuitenkaan ole kultaa; koska kyseessä on maksuton tapahtuma, siihen osallistuu yleensä hyvin paljon ihmisiä, joten on mahdollista, että kokemuksesi muuttuu tapahtuman pienen kapasiteetin vuoksi. Tämän vuoksi suosittelen, että osallistut tapahtumaan mahdollisimman aikaisin ja otat selvää , miten pääset liikkumaan Dubaissa, jotta vältyt pettymykseltä.

.

9. Pääset lähelle vesimaailmaa Dubain akvaariossa ja vedenalaisessa eläintarhassa

Vierailu Dubain akvaariossa| ©Franklin Heijnen
Vierailu Dubain akvaariossa| ©Franklin Heijnen

Vaikka Dubai Aquarium & Underwater Zoo on ennennäkemätön paikka, jossa voit käydä muina vuodenaikoina ongelmitta. Asia on kuitenkin niin, että sen kapasiteetin huomioon ottaen marraskuu on kuukausi, jolloin sinulla on eniten vapautta vierailla tässä hämmästyttävässä paikassa ilman, että sinun tarvitsee seistä varpaillaan tai odottaa muiden ihmisten liikkumista nähdessäsi, mikä kiinnitti huomiosi.

Kuvittele, että sinulla on vapaus tarkkailla ja päästä lähelle yli 140 vesieläinlajia. Yli 400 haita! En tiedä sinusta, mutta minä voisin jäädä sinne loppuelämäkseni.

Varaa liput Dubai Aquarium and Underwater Zoo -tapahtumaan

10. Jumeirahin moskeija Opastettu kierros

Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass
Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass

Marraskuu on yksi parhaista kuukausista vierailla Jumeirahin moskeijassa, sillä se on vähemmän uskonnollinen kuukausi, joten voit nähdä tämän arkkitehtuurin ihmeen jokaisen yksityiskohdan ilman hälinää ja oppia lisää islamin perusasioista ja kuriositeeteista. Jos mahdollista, yritä kuitenkin saapua paikalle ennen kello 10 aamulla, sillä opastettuja kierroksia järjestetään vain tiistai-, lauantai- ja sunnuntaiaamuisin, ja ne kestävät vain puolitoista tuntia.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää arabikulttuurista, suosittelen matkustamaan Abu Dhabiin Dubaista

Tärkeää! Miehet eivät saa mennä sisään shortsit jalassa, ja naisten tulee käyttää huivia hiustensa peittämiseksi, jos he haluavat mennä sisään.


Marraskuun lämpötilat Dubaissa

Dubain venesatama| ©Enrico Strocchi
Dubain venesatama| ©Enrico Strocchi

Marraskuu on Dubain joulukuun jaDubain tammikuun ohella yksi parhaista kuukausista vierailla Dubaissa. Keskimääräinen maksimilämpötila on 31 °C ja keskimääräinen minimilämpötila 18 °C, joten et voi valittaa!

Suosittelen silti aina tarkistamaan viralliset sääsivustot, jotta poikkeukset eivät pilaa päivääsi. Lisäksi marraskuussa sataa harvoin ja aurinko paistaa keskimäärin 10 tuntia. Eikö olekin luksusta?

Miksi matkustaa Dubaihin marraskuussa?

25 asteen keskilämpötila ja tuskin lainkaan sadetta ovat yksi Dubain matkan suurista eduista tähän vuodenaikaan. Lisäksi vesi on yleensä tarpeeksi lämmintä, jotta voi tehdä risteilyn Dubai Marina-venesatamassa tai jopa uida rannikon kristallinkirkkailla rannoilla.

Toinen etu on kulttuuritoiminnan alennukset, joiden ansiosta voi käydä museoissa sekä taide- ja musiikkitapahtumissa ilman, että lompakko valittaa.

Marraskuun hinnat Dubaissa

Varauksen tekeminen| ©Christina Morillo
Varauksen tekeminen| ©Christina Morillo

Mukavaksi kuukaudeksi marraskuu on itse asiassa melko edullinen verrattuna muihin vuoden kuukausiin, jolloin turistien suuri määrä tarkoittaa, että kysynnän ja tarjonnan vuoksi elinkustannukset ovat hieman korkeammat. Varaa kuitenkin hyvissä ajoin, sillä lentojen ja hotellien hinnat nousevat yleensä marraskuun lopulla.

Vaikka marraskuu ei ole paras kuukausi Dubaissa alennusten saamiseksi, ellei ole kiinnostunut kulttuuritoiminnasta (jälkimmäisestä on yleensä hyviä tarjouksia), se ei tarkoita, ettetkö voisi löytää alennusta tai kahta.

Mitä pukeutua Dubaihin marraskuussa

Laukkujen pakkaaminen| ©Monstera
Laukkujen pakkaaminen| ©Monstera

Vaikka marraskuu on kuukausi, jonka keskilämpötila on melko miellyttävä, ei ole epätavallista nähdä kuuma- ja kylmähuippuja, sillä Dubai sijaitsee aavikkoalueella. Tästä syystä on tavallista pukeutua kesä- tai kevätvaatteisiin aamuisin ja iltapäivisin ja pukeutua hieman lämpimämmin, kun pimeys alkaa laskeutua.

Joka tapauksessa maassa vallitsevan uskonnon vuoksi sinun on noudatettava tiettyjä pukeutumissääntöjä. Suosittelen lukemaan tämän kirjoituksen siitä, miten pukeutua Dubaissa, jos haluat lisätietoja.