Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Burj Khalifan parasta tekemistä sisällä

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, jonka korkeus on 828 metriä ja yli 160 kerrosta. Rakennuksessa on asuntoja, toimistoja, ostoskeskuksia, teollisuustiloja ja yhteisöllisiä tapahtumapaikkoja.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

6 minuuttia luettu

Burj Khalifan parasta tekemistä sisällä

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat | ©Louie Nicolo Nimor

Burj Khalifa on yksi Dubain suosituimmista nähtävyyksistä. Se on niin vaikuttava, että sen voi nähdä jopa lentokoneesta. Haluatko kokea maailman korkeimman ravintolan ja näköalatasanteen? Voit nauttia siitä ja paljon muustakin vierailemalla tässä upeassa rakennuksessa.

Jos tämä ei vielä riittäisi, heillä on myös paras ilotulitusnäytös vuoden lopussa. Se olisi siis yksi parhaista ajankohdista matkustaa Dubaihin. Seuraavassa kerron hieman lisää siitä, mitä Burj Khalifan sisällä voi nähdä ja tehdä.

1. Tarkkailualusta "At The Top

Piso124, Huipulla SKY| ©Guilhem Vellut
Piso124, Huipulla SKY| ©Guilhem Vellut

At The Top Observer sijaitsee Burj Khalifan 124. ja 125. kerroksessa. Näet kaupungin kirjaimellisesti jalkojesi juuressa, sillä ne ovat 452 ja 456 metriä merenpinnan yläpuolella.

  1. kerroksessa sinulla on mahdollisuus käyttää huipputeknisiä kaukoputkia, joiden avulla voit katsella maisemia entistäkin paremmin. Ja 125. kerroksessa on rakennuksen suurin avoin tila, josta on parhaat panoraamanäkymät kaupunkiin. Parasta on se, että aikaa ei ole rajoitettu, voit nauttia maisemista, ottaa valokuvia ja videoita niin kauan kuin haluat.

Jos menet sesonkiaikaan, voi kuitenkin olla vaikeaa pysytellä lasin ääressä, jotta näkymä olisi parempi. Koska tässä pilvenpiirtäjässä käy päivittäin paljon ihmisiä, on suositeltavaa ostaa liput etukäteen.

Varaa liput Burj Khalifan 125. kerrokseen asti

2. SKY Luxury Lounge

Huipulla Huipulla| ©Fabio Achilli
Huipulla Huipulla| ©Fabio Achilli

SKY-luksusloungessa pääset rakennuksen 148. kerrokseen, noin 555 metriä merenpinnan yläpuolelle, ja saat opastetun kierroksen.

SKY avattiin 5. tammikuuta 2010, ja se oli maailman korkein näköalatasanne. Päivittäisten kävijöiden määrän vähentämiseksi johto antaa mahdollisuuden ostaa lippuja tietylle päivälle ja kellonajalle. Kierros kyseisessä kerroksessa kestää vain 30 minuuttia, mutta siellä on vähemmän ihmisiä, joten voit nauttia tilasta ja ilmapiiristä paremmin.

Tästä kerroksesta voit nähdä Iranin rannat, jos vuorovesi on laskenut ja näkymät ovat hyvät. Sinulla on myös mahdollisuus nauttia auringonlaskuista tästä kerroksesta. Voit hankkia Burj Khalifan liput täältä, jotta pääset At The Top (124. ja 125. kerros) ja SKY (148. kerros) -kerroksiin.

Varaa liput Burj Khalifan 148. kerrokseen asti

3. At.mosphere maailman korkein ravintola

Ruokailu Burj Khalifan Mosphere Att.| ©David Jones
Ruokailu Burj Khalifan Mosphere Att.| ©David Jones

Kun astut sisään tähän ihanaan ravintolaan, löydät laajan valikoiman hienoja ruokia, voit tilata välipalan, kevyen lounaan tai ylellisen illallisen. Ruokalistalla on eurooppalaisen keittiön parhaat palat. Suositeltavimpia ruokalajeja ovat wagyu-lohipihvit, osterit ja hanhenmaksa.

Nauti illallisesta pilvien korkeudella, eleganssia huokuvassa ilmapiirissä. Muista, että auringonlasku on päivän vilkkainta aikaa. Jos siis haluat mennä tuohon aikaan, on parasta mennä aikaisemmin ja varata pöytä, jotta voit nauttia näkymistä kaupungin horisonttiin ja Persianlahteen taustalla.

On tärkeää varata pöytä etukäteen, menitpä sitten kahvilaan tai ravintolaan, jotta pöydän löytäminen ei tuota ongelmia.

Varaa Burj Khalifan kiertoajelu lipun hinnalla.

4. Hissit

Burj Khalifan hissit| ©Reinhold Behringer
Burj Khalifan hissit| ©Reinhold Behringer

Burj Khalifan sisäänkäynnillä sinut asetetaan ensin odotushuoneeseen, kun muu ryhmä saapuu. Kun astut hisseihin, taika alkaa.

Tässä rakennuksessa on 57 hissiä, joista yksi on 504 metriä korkea. Nopein kulkee 10 metrin sekuntinopeudella, mikä vastaa 35 kilometriä tunnissa.

Kaksikerroksisissa hisseissä on LCD-näytöt, joilla voit viihdyttää itseäsi, kun nouset näköalatasanteelle. Seinille heijastetaan myös kuvia, joissa näytetään muita kuuluisia rakennuksia ympäri maailmaa, jotka nousevat korkeammiksi hissin noustessa.

Varaa Burj Khalifan kiertoajelu lipun hinnalla.

5. Armani Hotel

Sisäänkäynti Armani Hotelliin| ©Beech Ovens
Sisäänkäynti Armani Hotelliin| ©Beech Ovens

Burj Khalifan 39 ensimmäisessä kerroksessa on ensimmäinen Armani-merkkinen hotelli. Kuuluisa suunnittelija Giorgio Armani suunnitteli tämän upean luksushotellin. Sviitit ovat kooltaan 45-390 neliömetriä, ja ne ovat täysin äänieristettyjä, ilmastoituja ja varustettuja.

Joissakin huoneissa on parvekkeet, joista on näkymät Persianlahdelle ja Dubain suihkulähteelle. Suurimmat sviitit ovat noin 390 metriä pitkiä, ja niissä on oleskelualue, oma baari ja pukuhuone.

Varaa Burj Khalifan kiertoajelu lipun hinnalla.

6. Hyppää alas huipulta

Laskuvarjohyppy Dubaissa| ©viaggiareadubai
Laskuvarjohyppy Dubaissa| ©viaggiareadubai

Jos pidät riskistä ja adrenaliinista, Burj Khalifa on todellinen helmi laskuvarjohyppyyn.

Pian sen avaamisen jälkeen jotkut ihmiset tulivat sinne turisteina ja päätyivät laittomasti laskuvarjohyppäämään. Se on kuitenkin ollut sallittua jo pitkään, mutta kaikkia turvallisuussääntöjä on noudatettava.

7. Dubai Mall

Dubai Mallin sisällä| ©Ole Bendik Kvisberg
Dubai Mallin sisällä| ©Ole Bendik Kvisberg

Vaikka tämä ostoskeskus ei sijaitse Burj Khalifan sisällä, minun on puhuttava siitä hieman. Koska päästäkseen pilvenpiirtäjään sinun on kuljettava tämän kuuluisan ostoskeskuksen läpi.

Tämä ostoskeskus avattiin vuoden 2008 lopussa, ja siinä on yli 1200 liikettä. Lisäksi se on yhteydessä metroon Burj Khalifa Dubai 1 -asemalla.

Tämän kompleksin toisessa päässä on suihkulähde, joka muistuttaa putoavaa sukeltajaa, ja veden vaikutus on erityisen vaikuttava. Siellä on myös ammattilaiskokoluokan jäähalli, jossa järjestetään jääkiekko-otteluita, mutta se on edelleen avoinna yleisölle.

8. Juo drinkki maailman korkeimmalla sijaitsevassa baarissa

Lounge Bar| ©Guilhem Vellut
Lounge Bar| ©Guilhem Vellut

Luksushotellin uusi Bar Lounge -baari Burj Khalifassa on 575 metriä korkea ja huokuu ylellisyyttä ja eleganssia. Se on baari, lounge ja konserttisali, joka sijaitsee kolmessa kerroksessa 152-154.

Baarissa on terassi, jolta kaupungin auringonlaskuja voi ihailla paremmin. Se on myös Armani-hotellin palveluksessa, ja se tarjoaa laajan valikoiman ruokia ja viihdettä. Loungessa on kolme päänähtävyyttä:

  • Teetä pilvissä: voit istua loungen pehmeillä ja mukavilla sohvilla ja herkutella tuoreilla leivonnaisilla ja jälkiruoilla. Näiden lisäksi on tarjolla hieno valikoima teetä ja kahvia sekä kävelyretki terassille.
  • Kupliva auringonlasku: Nauti upeasta auringonlaskunäkymästä virkistävän juoman ja herkkukanapesten kera.
  • Cocktaileja tähtien alla: vietä romanttiset treffit elävän musiikin ja DJ:n tahdissa maistellen parhaita cocktaileja ja herkullisia kanapeita.

The Loungeen pääsee Armani-hotellin aulan kautta, mutta jos menet ensin At The Top -näkymäpisteelle, sinne pääsee myös sieltä.

9. Tanssivat suihkulähteet

Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis
Tanssiva suihkulähde Burj Khalifassa| ©Vasilis blioumis

Nämä suihkulähteet sijaitsevat aivan Burj Khalifan edessä, ja niitä voi katsella ilmaiseksi, ja ne ovat erittäin suosittuja. Suurten ihmisjoukkojen vuoksi suosittelen saapumaan paikalle noin 20 minuuttia etuajassa nähdäkseni esityksen, joka kestää noin 5 minuuttia. Jos kävelet Dubaissa y öllä, et voi jättää tätä esitystä väliin.

Näytös on upea, ja siinä käytetään erivärisiä valoja sekä vedessä että Burj Khalifassa. Taustalla soi myös musiikki, joka lisää tunnelmaa.

Se on vielä upeampi kokemus, jos näet sen ylhäältä, pilvenpiirtäjän At The Top Sky -näköalatasanteelta.

10. Katso pilvenpiirtäjä, joka on saanut inspiraationsa kukasta.

Burj Khalifa Dubain ostoskeskuksesta käsin| ©Maher Najm
Burj Khalifa Dubain ostoskeskuksesta käsin| ©Maher Najm

Burj Khalifan rakenne on saanut inspiraationsa Dubaille tyypillisestä kukasta nimeltä "Hymenocallis". Tämä kukka pystyy sopeutumaan trooppiseen ilmastoon, ja sillä on hyvin pitkät terälehdet. Tämän vuoksi Burj Khalifa on Y-muotoinen, ja sen keskipisteen ympärillä on useita Y-muotoisia elementtejä.

Sisustuksen suunnitteli Nada Andric, joka käytti kiillotettua kiveä, ruostumatonta terästä, lasia ja kivilattioita. Näitä komponentteja käytettiin huolellisesti simuloimaan paikallisia koristeita. Pilvenpiirtäjässä on myös erilaisia taideteoksia.

Burj Khalifan kuriositeetit

Burj Khalifan näköalapaikan alue| ©Ilya Varlamov
Burj Khalifan näköalapaikan alue| ©Ilya Varlamov

Burj Khalifa on kolme kertaa Eiffel-tornin kokoinen, joten voit saada käsityksen sen korkeudesta. Kirkkaana päivänä sen voi nähdä jopa 100 kilometrin päästä. Rakennus on päällystetty 26 000 lasipaneelilla, jotka on suunniteltu kestämään Dubain kesän kuumuutta.

Sen nimeksi oli alun perin tarkoitus tulla "Burj Dubai", joka tarkoittaa "Dubain tornia". Viime hetkellä se nimettiin uudelleen Arabiemiraattien presidentin Khalifa bin Zayed al Nahayanin kunniaksi.

Suosituksia Burj Khalifassa vierailua varten

Auringonlasku Burj Khalifan näköalatasanteelta.| ©Simon Bierwald
Auringonlasku Burj Khalifan näköalatasanteelta.| ©Simon Bierwald

Jos haluat katsella auringonlaskua Burj Khalifasta, suosittelen ottamaan selvää auringonlaskun ajankohdista kyseiseen vuodenaikaan. Auringonlaskuajat vaihtelevat kuukausittain. Talvella auringonnousut tarjoavat myös upeimmat näkymät, joten voit varata liput perjantaille ja lauantaille.

Vaikka lippuja voi ostaa itse rakennuksesta, on epätodennäköistä, että lippuja olisi saatavilla samana päivänä. Ostokset kannattaa siis tehdä netistä ennen matkaa tai yksi tai kaksi päivää etukäteen.

Burj Khalifalle pääsee useilla eri tavoilla, joista nopein ja mukavin on taksi. Riippuen alueesta, jossa asut, matka voi maksaa noin 10 euroa. Voit myös mennä punaisella metrolinjalla Burj Khalifan / Dubai Mallin asemalle.

Voit myös varata passin yhteen Dubain parhaista kiertoajelubusseista, joka jättää sinut Burj Khalifan sisäänkäynnille, ja mikä parasta, saat samalla kierroksen muuhun kaupunkiin.

Tässä kaupungissa on monia yhtä vaikuttavia nähtävyyksiä kuin Burj Khalifa, ja voit liittyä parhaisiin Dubain retkiin ja retkiin, jotta et jäisi mistään paitsi.

Varaa Burj Khalifan kiertoajelu lipun hinnalla.

Onko Burj Khalifa vierailun arvoinen?

Kiipeäminen Burj Khalifaan| ©Jose Aliling
Kiipeäminen Burj Khalifaan| ©Jose Aliling

Kannattaa ehdottomasti maksaa, jotta pääsee sisään ja näkee Burj Khalifan ylhäältä ja ihailee koko mahtavaa kaupunkia ylhäältä. Koska se on yksi Dubain tärkeimmistä nähtävyyksistä, joudut jonottamaan hieman, mutta jonot etenevät melko nopeasti. Ne tarjoavat viihdettä ja jopa virvokkeita odottaessasi.

At The Topin 124. kerroksessa on lahjatavaramyymälöitä ja kaikkea muuta sekä kosketusnäyttöihin liitettyjä kameroita. Voit zoomata lattiaa ja nähdä reaaliajassa, mitä alapuolella tapahtuu.

He tarjoavat äänikierroksen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti suunnittelu- ja arkkitehtuuriprosessista, vaikka näkymät ovatkin aina keskiössä. Jos siis haluat tietää, millaista on seistä maailman korkeimmassa rakennuksessa ja tuntea olevansa pilvissä, kannattaa ehdottomasti vierailla Burj Khalifassa.

Mutta jos haluat ottaa hieman suuremman riskin ja kokea vähemmän ylellisen, mutta yhtä jännittävän tai jännittävämmän kokemuksen, voit tehdä matkan Dubain aavikolle.

Varaa Burj Khalifan kiertoajelu lipun hinnalla.