Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Lontoo helmikuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Englannin pääkaupungin helmikuu on synonyymi upeille aktiviteeteille, kuten muodille, musiikille, taiteelle, näyttelyille ja Tortitakselle - lue lisää!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Lontoo helmikuussa: salaisuudet, joilla saat matkastasi kaiken irti

Trafalgar Square, Lontoo | ©Diane Picchiottino

Nykyään Lontoo on yksi maailman monimuotoisimmista kaupungeista; se on täynnä historiaa ja perinteitä, ja siellä asuu joitakin maailman merkittävimpiä kulttuureja. Britannian pääkaupunki houkuttelee vuosittain yli 27 miljoonaa kävijää, mikä tekee siitä Euroopan suosituimman kaupungin.

Helmikuu on erinomainen kuukausi vierailla Lontoossa hyvissä ajoin, sillä talven kylmyys houkuttelee yleensä vähemmän väkijoukkoja ja jonot vähenevät. Lisäksi juhlava ystävänpäivän tunnelma valloittaa sinut. Tässä on kuratoitu luettelo aktiviteeteista, joita kannattaa harkita, jos vierailet Lontoossa tässä kuussa.

1. Vieraile Warner Bross Studio -studion Harry Potter -puistossa

Tylypahkan linna| ©Karen Roe
Tylypahkan linna| ©Karen Roe

Tämä nähtävyys vie sinut suoraan yhden kaikkien aikojen ikonisimman saagan tekemisen kulissien taakse. Kyseessä on kierros Lontoossa sijaitsevassa Harry Potter Parkissa, jossa voit nähdä legendaarisen saagan todelliset lavasteet sekä erilaisia rekvisiittaa, malleja ja rekvisiittaa valkokankaan erikoistehosteita varten.

Jos mietit, miten pääset Warner Bross Studiosin Harry Potter Parkiin, se sijaitsee Leavesdenissä Hertfordshiressä; noin 20 kilometriä Lontoosta luoteeseen. Voit myös varata lippuja, joihin sisältyy kuljetus Lontoosta.

Varaa liput Harry Potter Parkiin

2. Juhli ystävänpäivää Thames-jokiristeilyllä

Ystävänpäivän risteily| ©Paul Kohler
Ystävänpäivän risteily| ©Paul Kohler

Jos vierailet Lontoossa helmikuussa kumppanisi kanssa, on mahdotonta vastustaa juhlallista ystävänpäivän tunnelmaa, joka vallitsee kaupungissa koko kuukauden ajan. Lontoo on ihanteelliset puitteet ystävänpäivälle, jota eivät vaivaa tylsät suunnitelmat ja kausikliseet. Britannian pääkaupungissa jotkut jopa pukeutuvat tänä päivänä naamiaisasuihin.

Epäilemättä tämän erityisen illan tähtisuunnitelma on lähteä yhdelle Thamesin risteilyistä. Näillä risteilyillä on monenlaisia hintoja, jotka on sovitettu kaikille budjeteille. Voit valita halvimmasta 1 tunnin risteilystä Westminsteristä Greenwichiin, illallisen sisältäviin risteilyihin tai kaikkein romanttisimpiin: auringonlaskuristeilyihin.

Varaa Thamesin auringonlaskuristeily

3. Tutustu Kew Gardensin värikkääseen orkideajuhlaan

Kew Gardensin orkideafestivaali| ©Russell Harris
Kew Gardensin orkideafestivaali| ©Russell Harris

Kew Gardensissa järjestetään joka vuosi helmikuun ensimmäisistä viikoista maaliskuun puoliväliin saakka vuotuinen orkideafestivaali. Jos olet kiinnostunut kasvien elämästä, tätä tilaisuutta ei kannata jättää väliin, ja se on kokemus, jonka vain Lontoo voi tarjota.

Festivaali järjestetään Princess Of Walesin konservatoriossa, joka on ilmastoitu tila, joka on suunniteltu säilyttämään näiden kauniiden kukkien vaatima trooppinen tunnelma.

Kew Gardens

Tämä Lontoon keskustassa sijaitseva kukkaparatiisi on paikka, jonne kannattaa mennä, jos kaipaat taukoa kaupungin hälinästä ja saastuneesta ilmasta. Täältä löydät lukemattomia kasvi- ja puulajeja, useita gallerioita täydellisesti hoidettuja puutarhoja, kasvihuoneita ja jopa vaikuttavan esityksen mehiläispesästä.

Varaa liput Kew Gardensiin

4. Älä missaa Lontoon West Endin musikaaleja.

Esityksen alkua odotellessa Her Majesty's Theatre -teatterissa| ©Lotta Holmström
Esityksen alkua odotellessa Her Majesty's Theatre -teatterissa| ©Lotta Holmström

Lontoo on paitsi suosittu matkailukohde myös teatteriteollisuudestaan tunnettu kaupunki. Kuten New Yorkin Broadwaylla, Lontoon parhaat musikaalit löytyvät West Endistä. Siksi kaupungissa vierailevat matkailijat lisäävät aina West Endin esityksen Lontoon tekemisten listalleen.

Samalla Lontoon talvi on teatterin ystäville täydellinen aika hyödyntää alennusmyyntejä. Näytöksestä riippuen voit löytää alennettuja lippuja ja erilaisia tarjouksia. Joulukuun, tammikuun ja helmikuun aikana teatteriliput ovat edullisempia, jotta yhä useammat ihmiset pääsisivät ulos kodin lämmöstä.

Varaa liput Lontoon musikaaleihin

5. Nauti Lontoon muotiviikosta

Lontoon muotinäytös| ©Isabel Infantes
Lontoon muotinäytös| ©Isabel Infantes

Tämä on upea couture-elämys, joka sisältää brittiläisten ja kansainvälisten suunnittelijoiden catwalk-esityksiä ja esittelyjä ja josta muodin ystävät nauttivat paljon.

Lontoon muotiviikko on yksi maailman neljästä tärkeimmästä muotiviikosta, ja se järjestetään vuosittain helmi- ja syyskuussa. Tapahtuma järjestetään myös muissa kaupungeissa, kuten Pariisissa, Milanossa ja New Yorkissa. Lippuja tapahtumaan voi ostaa suoraan niiden verkkosivuilta valitsemalla suunnittelijan, jonka toivot näkeväsi, ja ottamalla yhteyttä tapahtuman lehdistötoimistoon.

Jos sinulla on vaikeuksia päästä eksklusiivisempiin tapahtumiin, tässä vinkki: hanki liput Lontoon muotiviikkojen festivaaleille. Tämä on helpommin lähestyttävä ja edullisempi tapahtuma, joka järjestetään heti Lontoon muotiviikkojen jälkeen. Voit osallistua live-keskusteluihin muotialan vaikuttajien kanssa, osallistua eksklusiivisiin catwalkeihin, saada alennuksia huippuluokan liikkeistä ja monia muita aktiviteetteja.

6. Jos olet menossa lasten kanssa, älä jätä väliin Imagine Children's Festival -tapahtumaa

Lapset Imagine Children's Festival -tapahtumassa| ©Victor Frankowski
Lapset Imagine Children's Festival -tapahtumassa| ©Victor Frankowski

Jos aiot matkustaa Lontooseen lasten kanssa, suosittelemme osallistumaan Imagine Children's Festival -tapahtumaan, joka on ensisijaisesti lapsille suunnattu taidefestivaali ja joka järjestetään joka helmikuu 12 päivän ajan Southbank Centressä. Tapahtumia on kaikenikäisille vauvoista teini-ikäisiin, ja ainakin puolet niistä on täysin ilmaisia!

Tämä lastenfestivaali ei ole pelkästään ihastuttava, vaan se myös juhlistaa tarinankerronnan voimaa. Suosittelemme tutustumaan ihastuttavaan valikoimaan aktiviteetteja ja esityksiä Lontoossa vieraillessasi, sillä tarjolla on jotain kaikenikäisille ja -makuisille. Musiikista, taiteesta, tarinankerronnasta, nukketeatterista ja peleistä löytyy luovuutta.

7. Osallistu englantilaisen pannukakkupäivän juhlintaan.

Pannukakkukilpailuihin| ©Martin Deutsch.
Pannukakkukilpailuihin| ©Martin Deutsch.

Shrove Tuesday on uskonnollinen juhlapäivä, joka edeltää 40 päivän paastonaikaa. Sitä vietetään vuosittain 3. helmikuuta ja 9. maaliskuuta välisenä aikana, ja englantilaiset juhlivat sitä perinteisellä pannukakkujuhlalla. Jos olet Lontoossa tämän juhlan aikaan, hemmottele itseäsi ja osallistu hauskanpitoon pannukakkuvuorella ja osallistu yhteen kuuluisista pannukakkukilpailuista.

Mitä pannukakkukilpailut ovat?

Kyseessä on relekilpailu, jossa osallistujat juoksevat katua pitkin, pannu kädessä, pannukakkuja käännellen. Kyseessä on Englannissa perinteeksi muodostunut Shrove Tuesday -tapahtuma; vaikka sitä järjestetäänkin lähes kaikissa englantilaisissa kaupungeissa, historioitsijat arvioivat sen alkulähteiksi Olneyn, Buckinghamshiren osavaltion. Jos haluat osallistua tähän erikoiseen juhlaan, tässä on muutamia ideoita:

Miksi pannukakkupäivää vietetään?

Tämän juhlan taustalla on perinne, jossa käytetään luovasti tiettyjä elintarvikkeita, joista luovutaan vapaaehtoisesti paaston aikana paaston vuoksi. Nämä elintarvikkeet ovat voi, munat ja maito.

8. Älä missaa London Classic Car Show'ta

Kierros London Classic Car Show'ssa| ©Tony Harrison
Kierros London Classic Car Show'ssa| ©Tony Harrison

London Classic Car Show on kaikkien klassikkoautojen omistajien, keräilijöiden, tuntijoiden ja fanien pakollinen tapahtuma. Se on suosittu juhla, joka järjestetään helmikuussa englantilaisessa metropolissa, ja se kokoaa yhteen yhden Yhdistyneen kuningaskunnan laajimmista kokoelmista.

Parin päivän ajan sinulla on mahdollisuus nauttia kokoelmasta, johon kuuluu yleensä yli 700 klassikkoautoa. Aiemmissa tapahtumissa on pystytetty sisätiloissa sijaitseva ajorata, jossa näytetään parhaita autoja toiminnassa. Lisäksi on mahdollisuus paitsi katsella, myös ostaa joitakin esillä olevista malleista ja saada kontakti alan vaikuttajiin tai johtaviin jälleenmyyjiin.

.

9. Älä missaa Camden Marketia

Vierailu Camden Marketissa| ©Mario Sánchez Prada
Vierailu Camden Marketissa| ©Mario Sánchez Prada

Tämä on Lontoon neljänneksi suosituin nähtävyys ja yksi maailman tunnetuimmista markkinoista; noin 10 000 turistia käy siellä joka viikonloppu, joten siellä voi olla uskomattoman vilkasta. Neuvomme, että jos vierailet Lontoossa helmikuussa, hyödynnä hiljainen sesonki ja vähemmän ruuhkaiset päivät Camden Marketissa käymiseen ja nauti kokemuksesta vielä enemmän.

Mitä Camden Marketista voi löytää?

Lontoon pohjoisosassa Camden Town -nimisessä paikassa sijaitseva tori on tunnelmaltaan hyvin erilainen kuin muu kaupunki. Omaperäisyydellä ja vaihtoehtoisella tunnelmalla ladattu tori on jaettu kuuteen eri tilaan, joissa voit nauttia matkamuistomyymälöistä, vaihtoehtoisista vaatteista, jalkineista, tuhansista käsintehdyistä tuotteista ja tietenkin hyvästä ruoasta!

Mitkä ovat Camden Marketin aukioloajat?

Virallisten verkkosivujen mukaan Camden Markets on avoinna päivittäin klo 10-18. Talvikaudella nämä aukioloajat voivat vaihdella klo 8.30-17.00. Camden Market on avoinna ympäri vuoden, ja se suljetaan vain joulupäivänä.

10. Uppoudu kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan

Kiinalaisen uudenvuoden paraati| ©Kel, eh?
Kiinalaisen uudenvuoden paraati| ©Kel, eh?

Kiinalainen uusivuosi järjestetään joka vuosi helmikuun puolivälin tienoilla, vaihdellen muutaman päivän tai viikon verran. Lontoossa vietettävä juhla on yksi maailman suurimmista Aasian ulkopuolella, minkä vuoksi sadattuhannet ihmiset kerääntyvät Lontooseen joka vuosi.

Kiinalaisen uudenvuoden tapahtumat Lontoossa ovat vilkkaita, hauskoja ja vieraanvaraisia. Niihin kuuluu lohikäärmetansseja, perinteisiä ruokia ja teatteriesityksiä. Aasialaisyhteisön ihanan luova kiinalaisen uudenvuoden paraati järjestetään aivan Lontoon keskustassa. Paikalliset baarit ja ravintolat osallistuvat juhlaan omaksumalla perinteen ja järjestämällä teemajuhlia tiloissaan.

Lontoon lämpötilat helmikuussa

Lunta Lontoossa| ©Landsil
Lunta Lontoossa| ©Landsil

Jos päätät vierailla Lontoossa helmikuussa, kannattaa varautua kylmään säähän suurimman osan kuukautta. Virallisten tietojen mukaan keskimääräinen enimmäislämpötila on 8 °C, kun taas keskimääräinen vähimmäislämpötila on noin 2 °C.

Helmikuussa aurinkoisia päiviä on keskimäärin vain 12. Sateisia päiviä on 16 eli 10 sadepäivää ja 3 lumipäivää. Yhteenvetona voidaan todeta, että helmikuussa Lontoossa voi odottaa auringonpaistetta vain puolet päivistä. Hyödynnä tämä aika ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten kaupungin pääkierroksiin.

Varaa salainen kierros Lontoon keskustassa

Lontoon helmikuun turistiryntäykset

Vierailu Tower Brigdessä| ©Vienna Reyes
Vierailu Tower Brigdessä| ©Vienna Reyes

Talven ja sen matalien lämpötilojen vuoksi Lontoon matkailijamäärät ovat helmikuussa keskimääräistä alhaisemmat kuin muina vuoden kuukausina samassa kohteessa.

Helmikuu on ihanteellinen kuukausi matkustaa Lontooseen edullisesti. Tässä kuussa perinteisemmät matkailijat lomailevat mieluummin lämpimämmissä kohteissa. Tämä on suuri etu, jota kannattaa hyödyntää: jonot vähenevät lähes olemattomiin, joten voit nauttia paljon enemmän aktiviteeteista, kuten Britannian pääkaupungin tärkeimmistä museoista.

Varaa liput Madame Tussauds -vahakabinettiin

Lontoon hinnat helmikuussa

Laskun maksaminen| ©cottonbro
Laskun maksaminen| ©cottonbro

Helmikuu on hyvä aika käydä Lontoossa edullisesti, sillä se on sesongin ulkopuolella, ja kylmän sään vuoksi monet eivät pidä sitä parhaana ajankohtana matkustaa Lontooseen. Helmikuun vierailu voi lopulta maksaa paljon vähemmän kuin vastaava matka sesonkiaikana, kuten kesä- tai heinäkuussa.

Vaikka on vielä melko kylmä, olemme varmoja, että alennetut lippujen hinnat rohkaisevat sinua jäämään. Helmikuussa monet majoitusliikkeet tarjoavat alennuksia, ja jos matkustat lentäen toisesta maasta, voit saada alennuksia myös lentolippujen hinnoista. Lisäksi voit nauttia alennetuista retkihinnoista.

Varaa retki Oxfordiin, Windsoriin ja Stonehengeen Lontoosta käsin

Mitä pakata mukaan Lontoon vierailua varten helmikuussa

Matkalaukun pakkaaminen| ©Timur Weber
Matkalaukun pakkaaminen| ©Timur Weber

Kuten edellä mainittiin, Lontoo on helmikuussa hyvin kylmä kohde, joten sinun on syytä varata talvivaatteet valmiiksi ennen matkaa. Yleisenä vinkkinä mainittakoon, että vältä löysiä vaatteita, sillä tuulet voivat olla melko voimakkaita ja kylmiä, mikä voi johtaa epämukavuuteen tai siihen, että tuulenpuuska puhaltaa suosikkivaatteesi pois.

Kun matkustat Lontooseen, yritä pakata matkalaukkusi:

  • Lämpimät talvivaatteet.
  • Vedenpitävät takit
  • Vedenpitävät saappaat
  • Lämpimät käsineet ja lämpimät korvalaput.
  • Hatut, takit hupulliset tai molemmat.
  • Älä unohda sateenvarjoa, tulet olemaan siitä kiitollinen, kun alkaa sataa.

Varaa yhteiskuljetus Lontoon lentokentältä hotelliisi

Vaihtoehtoisia suunnitelmia sateelta suojautumiseksi helmikuussa

Lontoon Tower kaukaa katsottuna| ©Federico Lo Forte
Lontoon Tower kaukaa katsottuna| ©Federico Lo Forte

Koska helmikuu on Lontoossa kuukausi, joka lupaa sadetta aina silloin tällöin, on hyvä, että sinulla on vaihtoehtoisia suunnitelmia tai aktiviteetteja, kun sääsovellus ennustaa sadetta koko päiväksi. Tässä on postaus, jossa on muutamia varteenotettavia talviaktiviteetteja Lontoossa:

Vierailu Lontoon museoissa

Olitpa kiinnostunut taiteesta, tieteestä tai historiasta Lontoossa on maailman vaikuttavimpia museoita, joihin kaikkiin on vapaa pääsy. Lontoon parhaita museoita ovat British Museum, National Gallery, Tate Modern, Science Museum ja Natural History Museum.

Tämän listan reunalla on Lontoon vahakabinetti, joka tunnetaan paremmin nimellä Madame Tussauds; se on yksi harvoista museoista, joihin on maksettava sisäänpääsy, mutta kun ottaa huomioon Madame Tussaudsista löytyvät vahahahmot, se on sen arvoista.

Kierros Lontoon Towerissa

Tämä on ihanteellinen paikka oppia Britannian historiasta, ja samalla voit tutustua kuninkaallisen perheen kruununjalokivien upeaan näyttelyyn, johon kuuluu myös keisarillisen valtion kruunu. Vartijat ovat todella ystävällisiä ja ilahduttavat London Toweriin liput ostavia kävijöitä verisillä tarinoilla ja kertomuksilla menneistä ajoista.

Varaa liput Lontoon Toweriin