Lontoo maaliskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Maaliskuu on kuukausi, jolloin talvi jää taakse ja Lontoon kevät saapuu. Kuukausi on täynnä upeita festivaaleja, aktiviteetteja ja mahdollisuuksia nauttia Lontoosta.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuuttia luettu

Lontoo maaliskuussa: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Lontoon kadut | ©Pixabay

Lontoossa on aina hyvä aika vierailla, mutta kuten kaikessa muussakin, toiset ajat ovat parempia kuin toiset. Maaliskuussa on joitakin erityispiirteitä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen ajankohdan tehdä tämä matka ja nauttia kaikesta siitä, mitä Lontoon pääkaupungissa on nähtävää ja koettavaa.

Talven ja kevään välisenä siirtymäkuukautena sää näyttää kaksi kasvonsa, tyypilliset kylmemmät pilviset päivät ja aurinkoiset päivät. Sää ei kuitenkaan ole tärkein tekijä, kun valitaan näitä päivämääriä Lontoossa vierailulle. Ainutlaatuiset tapahtumat, kuten Pyhän Patrickin päivä ja The Head of the River Race Thames-joella.

Jos haluat tietää, mitkä ovat Lontoossa maaliskuussa parhaita tekemistä ja vierailukohteita, lue vain eteenpäin.

1.Nauti Pyhän Patrickin päivästä

Pyhän Patrickin päivä Lontoossa| ©Greater London Authority.
Pyhän Patrickin päivä Lontoossa| ©Greater London Authority.

Kun maaliskuun 17. päivä koittaa, Lontoo muuttuu vihreäksi. Pyhän Patrickin päivä on yksi kaupungin juhlituimmista juhlallisuuksista. Pyhän isänpäivän kunniaksi kaupungissa järjestetään valtava festivaali, jossa on elävää musiikkia, ruokaa, aktiviteetteja, suuri paraati ja irlantilaisen juhlan tapaan paljon olutta.

Festivaalin keskipisteenä on valtava paraati, johon osallistuu joitakin pääkaupungin ikonisimpia maamerkkejä. Se alkaa noin puoliltapäivin Piccadilly Streetiltä ja kulkee muun muassa Ritz-hotellin ja Piccadilly Circuksen ohi ja päättyy Trafalgar Squareen. Tuhannet lontoolaiset ja turistit kerääntyvät massiiviseen paraatiin katsomaan klassisten irlantilaistanssijoiden ja orkestereiden vartioimia, huomiota herättäviä vaunuja.

Marssi päättyy Trafalgarin aukiolle, jonne suurin osa tapahtumista keskittyy. Monet niistä keskittyvät irlantilaisen kulttuurin levittämiseen, ja hyvä irlantilainen juhla on runsas olut. Tämä festivaali on ilmainen, ja se alkaa yleensä klo 12:00 ja päättyy klo 18:00 illalla.

Festivaali ei keskity ainoastaan Trafalgar Squareen, vaan se ulottuu kaikkiin Lontoon pubeihin, joissa voit nauttia perinteistä irlantilaista ruokaa ja juomaa.

Varaa yksityinen kierros Lontoossa

2. Tule katsomaan Head of the River Race -kilpailua

Venekilpailun kilpailijat| ©Mike Finn
Venekilpailun kilpailijat| ©Mike Finn

Kevään saapuessa ja sään parantuessa Lontoossa saapuu myös historiallinen Headof the River Race-kilpailu Thamesin vesille. Maaliskuun kolmantena tai neljäntenä lauantaina vuoroveden mukaan järjestettävä kilpailu on alkusoittoa huhtikuun alussa järjestettävälle Oxford-Cambridge-kilpailulle.

Kilpailua on järjestetty Thamesin vesillä vuodesta 1926 lähtien, ja nykyään siihen osallistuu noin 420 venettä, joista suurin osa on englantilaisia ja noin 50 ulkomaista joukkuetta. Se on 6,8 kilometriä pitkä kuin Oxfordin ja Cambridgen välinen kilpailu, mutta sen suunta vaihtuu Mortlakesta Putneyhin. Monet ihmiset tulevat katsomaan tapahtumaa, koska se on ilmainen ja tarjoaa hyvän urheilunäytöksen.

Jos sää on hyvä, matka Thames-joen rannalle katsomaan purjehtijoiden kilpailua on yksi parhaista asioista, joita Lontoossa voi tehdä maaliskuussa.

Varaa Thames Bike Tour

3. Kokeile äitienpäivän makeaa

Äitienpäivän Simnel-kakku| ©James Petts
Äitienpäivän Simnel-kakku| ©James Petts

Toisin kuin Espanjassa, jossa äitienpäivää vietetään toukokuussa, Lontoossa äitienpäivää vietetään maaliskuussa. Tämä päivä tunnetaan äitienpäiväsunnuntaina, ja sitä vietetään kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Jos matkustat äitisi kanssa tai olet itse äiti, tähän päivään liittyy joitakin perinteitä, ja sen juhlimiseen Englannin pääkaupungissa on monia vaihtoehtoja.

Hyvä vaihtoehto juhlia sitä äitisi kanssa on maistella tämän päivän tyypillistä kakkua, Simnel-kakkua, monissa kahviloissa, jotka valmistavat sitä juuri tätä päivää varten. Tätä tyypillistä äitienpäiväkakkua tarjoilevat lukemattomat kahvilat, mutta tässä on joitakin tunnetuimpia:

Lontoon äitienpäivän perinne juontaa juurensa 1600-luvulle. Tuohon aikaan 10-vuotiaita lapsia pidettiin äitiensä oppipoikina, ja he saivat vierailla heidän luonaan ja tuoda heille lahjoja, kuten kukkia ja makeisia. Tästä juontaa juurensa Simnel-kakku, joka on tyypillinen äitienpäivän hedelmäkakku, joka on koristeltu kukilla.

Nyt on myös hyvä aika tutustua englantilaiseen teehetkeen jossakin Lontoon tyypillisessä hotellissa tai kahvilassa. Toinen vaihtoehto on vierailla kaupungin keskustassa sijaitsevassa legendaarisessa Harrods-tavaratalossa ja etsiä äidille hyvä lahja.

4. Earth Hour Lontoossa

Earth Hour Lontoossa| ©Magnus D
Earth Hour Lontoossa| ©Magnus D

Maaliskuun viimeinen lauantai on Earth Hour. Maailman luonnonsäätiön tukemassa tapahtumassa ehdotetaan, että kaikki maailman kaupungit sammuttaisivat valot tunnetuimmista rakennuksistaan ja muistomerkeistään ilmastonmuutoksen torjunnan symbolina.

Lontoo suhtautuu tähän aloitteeseen hyvin vakavasti ja sammuttaa tunnetuimpien symboliensa valot. Maaliskuun viimeisenä lauantaina kello 20.30-21. 30 muistomerkit, kuten ** Westminsterin palatsi ja Westminster Abbey, Big Ben ja Trafalgar Square**, sammuttavat valonsa ja tarjoavat hyvin erikoisen postikortin. On aina mielenkiintoista ja uteliasta nähdä nämä symbolit pimeässä.

Varaa pyöräretki Lontoon puistoihin ja puutarhoihin

5. Lontoo ylhäältä

Näkymä Westminsterin sillalle London Eye -näköalapaikalta| ©Stig Nygaard
Näkymä Westminsterin sillalle London Eye -näköalapaikalta| ©Stig Nygaard

Kun taivas kirkastuu maaliskuussa , on hyvä aika nauttia Lontoon parhaista näkymistä ylhäältä käsin. Tähän aikaan vuodesta auringonlaskut ovat upeita, ja mikä olisikaan parempi tapa nauttia niistä kuin Lontoon horisontti taustalla. Vaihtoehtoja on monia, mutta kaksi niistä erottuu joukosta näkymiensä ja Englannin pääkaupungin tunnusomaisimpien paikkojen joukosta.

London Eye

Maailman tunnetuin maailmanpyörä, joka on 135 metrin korkeudellaan myös Euroopan korkein. Se on Lontoon suosituin nähtävyys, jossa vierailee vuosittain lähes 4 miljoonaa kävijää, ja tämä johtuu London Eye -näköalasta avautuvista näkymistä. Kirkkaana päivänä näkymä ulottuu jopa 40 kilometrin päähän kaupungin ympärille, ja sen etuoikeutettu sijainti Thamesin rannalla tarjoaa postikorttimaisen näkymän Big Beniin, Buckinghamin palatsiin, Pyhän Paavalin katedraaliin tai Westminster Abbeyyn. Pakollinen nähtävyys Lontoossa

Osta lippuja London Eye -hotelliin

The Shard

Se on Yhdistyneen kuningaskunnan ja Länsi-Euroopan korkein rakennus 310 metrin korkeudellaan. Sen korkeimmalla kohdalla on Lontoon korkein näköalapaikka, josta voi kirkkaana päivänä nähdä hyvin selvästi lähes koko kaupungin. Sen teräväkärkinen muoto on tehnyt siitä pääkaupungin symbolin siitä lähtien, kun se vihittiin käyttöön vuonna 2012.

Osta lippuja Shardiin

6. Naistenpäivä Lontoossa

Äiti ja tytär juhlivat äitienpäivää| ©Pixabay
Äiti ja tytär juhlivat äitienpäivää| ©Pixabay

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään kaikkialla maailmassa 8. maaliskuuta. Missä tahansa paikassa ja milloin tahansa on hyvä aika juhlia tätä tasa-arvon juhlapäivää, mutta Lontoossa on erityinen tunnelma tänä päivänä. Kaupungeissa järjestettävien tavanomaisten marssien lisäksi Lontoossa järjestetään puhetilaisuuksia, aktiviteetteja, työpajoja ja kaikenlaisia tapahtumia tähän päivään liittyen.

Se on myös päivä, jolloin muistetaan suuria brittiläisiä naishahmoja, kuten Margaret Thatcheria, Virginia Woolfia ja Walesin Dianaa. Lontoosta nauttiminen feministisestä näkökulmasta on aina mielenkiintoista.

7. Kävele kirkkaina päivinä sen keskuspuistoissa

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Koska maaliskuun sää Lontoossa on niin vaihteleva, on hyvä varautua vaihtoehtoihin sään mukaan. Jos olet onnekas, ja maaliskuussa on todennäköisempää, että päivä on kirkas, voit käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kävellä joissakin Lontoon parhaista puistoista.

Hyde Park

Se on käytännössä metsä keskellä kaupunkia. Sen pinta-ala on 142 hehtaaria, ja siellä on yli 4000 puuta, kauniita niittyjä ja kukkapuutarhoja, jotka alkavat kukkia maaliskuussa. Voit käydä kävelyllä, tehdä veneajelun järvillä, vuokrata polkupyörän, syödä järvenrantaravintoloissa ja paljon muuta.

Hyde Parkissa on myös useita muistomerkkejä, kuten Kensingtonin palatsi ja prinsessa Dianalle omistettu kuuluisa suihkulähde.

Regent's Park

Lontoon pohjoisosassa on toinen kaupungin suurista puistoista, Regent's Park. Alueella on kaksi neliökilometriä viheralueita, järvi veneilyä varten, hyvin hoidettuja puutarhoja ja monenlaisia kahviloita ja ravintoloita. Se on erittäin suositeltavaa, jos matkustat lasten kanssa, sillä Regent's Parkissa sijaitsee Lontoon eläintarha, joka on maailman vanhin eläintarha.

St James's Park

Vanhinta ja tunnetuinta kuninkaallista puistoa ympäröi kolme palatsia, mukaan lukien Buckinghamin palatsi. Puiston vieressä kulkevalla The Mallilla järjestetään Horse Guards Parade, ja sen järvi, jossa asuu pelikaaneja, on puiston kohokohta.

8. Vieraile puistossa, joka on täynnä peuroja ja josta on yksi Lontoon parhaista näköaloista

Peura Richmond Parkissa.| ©AK_M_
Peura Richmond Parkissa.| ©AK_M_

Jos sää on hyvä, mikä on todennäköisempää maaliskuussa, voit valita matkan pois kaupungin hälinästä. Suosikkini on Richmond Park. Yksi maailman suurimmista kaupunkipuistoista ja täydellinen paikka nauttia luonnosta. Sitä pidetään kansallisena luonnonsuojelualueena sen villieläimistön vuoksi, sillä puisto on tunnettu peuralaumoista, jotka vierailijoiden on helppo havaita.

Vaikka se on Lontoon laitamilla, korkealla sijaitseva näköalapaikka tarjoaa hyvät näkymät kaupunkiin, ja tehokkaat kiikarit parantavat jo valmiiksi kauniita näkymiä. Parasta on se, että sinne on helppo päästä Waterloon asemalta suoraan junalla, ja matka kestää vain 15 minuuttia.

9. Juhli "Let it Be" -kappaleen vuosipäivää Abbey Roadilla

Abbey Roadin ylittäminen Lontoossa| ©Martin Alvarez Espinar
Abbey Roadin ylittäminen Lontoossa| ©Martin Alvarez Espinar

Tiesitkö, että Beatlesin kappale**"Let It Be**" julkaistiin maaliskuussa 1970? Jos olet legendaarisen bändin fani, voit juhlistaa yhden heidän ikonisen kappaleensa vuosipäivää Lontoossa ottamalla legendaarisen valokuvan Abbey Roadin risteyksessä.

Yksi maailman toistetuimmista valokuvista, jonka The Beatlesin jäsenet ottivat tämän tunnetun lontoolaisen kadun samannimisen albuminsa kanteen. Kuuluisa seepraristeys on vain lyhyen kävelymatkan päässä St. John's Woodin metroasemalta.

10. Kävele Kewin kuninkaallisessa kasvitieteellisessä puutarhassa

Kewin kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuolella| ©Diliff
Kewin kuninkaallisen kasvitieteellisen puutarhan ulkopuolella| ©Diliff

Maaliskuun puolivälissä, kevään lähestyessä, Lontoon puistojen kukat ja puutarhat ovat erityisen kauniita. Kewin kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarhaon julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja sen kukkien ja puiden seassa on ihmeellistä kävellä. Maaliskuun loppu on hyvä aika vierailla, sillä puutarhat alkavat kukkia.

Kewin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Lounais-Lontoossa Richmondin ja Kewin välissä Thamesin varrella.

11. Jos sataa, suojaudu museoon tai teatteriin

Sisäänpääsy British Museumiin| ©Patrick
Sisäänpääsy British Museumiin| ©Patrick

Täytyy olla hyvin onnekas, ettei Lontooseen suuntautuvalla matkallasi sada ainakin yhtenä päivänä. Maaliskuussa sademäärät ovat pienempiä kuin edellisinä kuukausina, mutta niitä esiintyy edelleen usein. Sade ei kuitenkaan estä kaupungista nauttimista. Lontoossa on loputtomasti sisäaktiviteetteja.

Museot

Olitpa sitten kiinnostunut taiteesta, historiasta, tieteestä tai jopa vahanäyttelijöistä, Lontoosta löytyy museo juuri sinulle. Monet niistä ovat maailman tärkeimpiä, kuten British Museum, Luonnonhistoriallinen museo, Tiedemuseo, National Gallery tai Madame Tussaudin vahakabinetti.

Vahakabinettia lukuun ottamatta kaikkiin niihin on lisäksi ilmainen sisäänpääsy yleisölle. Onko parempaa suunnitelmaa sadepäiväksi?

Osta lippuja kohteeseen Madame Tussauds

Teatterit

Lontoo on kuuluisa myös West End -musikaaleistaan. Alue, joka keskittyy parhaisiin englanninkielisiin musikaaleihin, kuten Oopperan kummitus, Leijonakuningas, Les Miserables tai Moulin Rouge monien muiden muassa. Loistava suunnitelma pilvisiä päiviä varten myös lasten kanssa.

.

Sää Lontoossa maaliskuussa

Auringonlasku Lontoon silmällä| ©Stevieboy55
Auringonlasku Lontoon silmällä| ©Stevieboy55

Lontoolla on ansaittu maine kylmänä kaupunkina. Maaliskuussa lämpötilat alkavat kuitenkin nousta ja aurinko paistaa useammin. Se on kuukausi, jolla on kaksi puolta. Maaliskuun korkeimmat lämpötilat ovat keskimäärin noin 20 celsiusastetta, mutta ne eivät yleensä ylitä tätä enimmäislämpötilaa. Lämpötilat ovat nousseet talveen verrattuna, vaikka ne ovat edelleen kylmiä ja liikkuvat 5 asteen tuntumassa. Thames-joen kulku kaupungin läpi tasoittaa lämpötiloja melkoisesti. Kuukauden edetessä päivistä tulee lämpimämpiä, ja kuun lopulla ne alkavat tuntua keväisiltä.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

Merkittävin muutos on tapahtunut pilvipeitteessä ja sademäärissä. Lontoo on tunnetusti sateinen ja aurinkoiset päivät ovat harvinaisia. Maaliskuussa suuntaus kuitenkin muuttuu, ja sateiden mahdollisuus vähenee, ja kirkkaita päiviä ja aurinkoisia tunteja on enemmän.

Jos sinulla on kylmä, älä unohda pakata takkeja ja paksumpia vaatteita. Älä kuitenkaan unohda lyhyitä hihojasi. Lontoo on erityinen myös sään suhteen, ja saman päivän aikana voit kokea kaikki neljä vuodenaikaa.

Lontoon nähtävyydet maaliskuussa

Osallistuminen vartijan vaihtumiseen| ©Chin Hsu
Osallistuminen vartijan vaihtumiseen| ©Chin Hsu

Lontoon matkailun huippusesonki ajoittuu kevääseen ja kesään, mikä johtuu pääasiassa säästä. Ongelmana on se, että näinä kuukausina kaupungissa vierailee valtava määrä ihmisiä. Maaliskuu on siirtymäkuukausi kylmän ja lämpimän sään välillä. Matkailijoita alkaa saapua enemmän vuoden kolmannella kuukaudella, mutta he ovat kaukana kesän väkijoukoista.

Koska nyt ei ole sesonkiaika, hinnat eivät ole niin korkeat, ja on helpompi löytää hyviä tarjouksia. Huonona puolena on ehkä sään arvaamattomuus. Maaliskuussa voit kokea talven kylmyyden ja kevään lämpötilat muutamassa päivässä. Matkalaukku on siis pakattava täyteen lämpimiä vaatteita ja samalla kevätvaatteita.

Minulle maaliskuu on kuukausi, jossa on hyvä tasapaino kaupungissa vierailevien ihmisten määrän ja melko siedettävien lämpötilojen välillä. Hyvä aika vierailla Lontoossa.