Rooma helmikuussa: ehdoton opas kaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin

Voitteko kuvitella Colosseumia aamunkoitteessa, jossa ei ole juuri lainkaan ihmisiä? Vuoden lyhimpänä ja romanttisimpana kuukautena se on mahdollista. Tutustu tähän oppaaseen lämmittääksesi gastronomian ja suunnitelmien avulla!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

6 minuuttia luettu

Rooma helmikuussa: ehdoton opas kaupungin parhaimpiin nähtävyyksiin

Colosseum, Italia | ©Ruben Ramirez

Helmikuu Roomassa ei ole vain karnevaalia! Vaikka se on vuoden lyhin kuukausi, sen 28 päivää ovat täynnä tekemistä Roomassa. Tässä makeanhimoisille suunnatussa oppaassa esittelen ikuisen kaupungin makeimmat ja kahvillisimmat paikat; miten voit vierailla museoissa ilmaiseksi, ystävänpäivää ja rakastavaisia unohtamatta. Kuten espanjalainen sananlasku sanoo: "lo bueno, si breve, lo bien, dos veces bueno".

...

1. Vieraile Rooman romanttisimmissa paikoissa ystävänpäivänä

Vierailu Trevin suihkulähteellä| ©Radek Kucharski
Vierailu Trevin suihkulähteellä| ©Radek Kucharski

Jos matkustat Roomaan paremman puoliskosi kanssa tähän aikaan vuodesta, voitte nauttia kävelystä käsi kädessä Villa Borghesen puutarhassa ja sen taianomaisissa veistoksissa, sinetöidä rakkautenne suudelmalla Trevin suihkulähteellä tai tehdä veneretken Tiberillä. Älä vain unohda heittää perinteistä kolikkoa suihkulähteeseen, tai etkö halua palata takaisin?

Lähde kiertoajelulle suihkulähteille ja aukioille tai tutustu lukittuihin siltoihin

Toinen erilainen suunnitelma, jonka voit tehdä kumppanisi kanssa, on kävellä Rooman parhaita siltoja pitkin, jossa on yllätys... Tuhansia riippulukkoja!

Tämä perinne tuli muotiin muutama vuosi sitten italialaisen kirjailijan Federico Moccian bestsellerin Ho voglia di te ilmestymisen jälkeen, jota seurasi elokuva. Tarinassa nuoret rakastavaiset sitovat ketjun ja riippulukon Rooman Milvio-sillalle, heittävät avaimen Tiber-jokeen ja vannovat toisilleen ikuista rakkautta. Nyt siis tiedät!

Valloita kumppanisi vatsan kautta

Jos haluatte täydentää treffejänne romanttisella illalla, suosittelen, että kutsutte kumppaninne illalliselle johonkin Trasteveren upeista ravintoloista. Tässä postauksessa jätän sinulle listan siitä, missä voit syödä illallista Trasteveressä. Näiden herkkujen jälkeen ja sen viehätyksen ansiosta, joka Trasteveressä on öisin, kuka ei rakastuisi uudelleen?

Varaa kiertoajelu Rooman suihkulähteille ja aukioille

2. Viritä korvasi ja ota suojaa kylmältä oopperatalossa

Teatro Costanzi -teatterin ulkopuolella| ©California Will
Teatro Costanzi -teatterin ulkopuolella| ©California Will

Jos päivä muuttuu sateiseksi, hyvä idea on ostaa oopperaliput Roomassa, jossa on talvella täysi näytelmä- ja konserttitarjonta, ja se on loistava tapa voittaa sää. Baletti- ja oopperaesityksiä pidetään kahdessa eri paikassa: Teatro Constanzi ja Teatro Nazionale.

Katsomot räjäyttävät tajuntasi! Erityisesti ne muistuttivat minua Wienin majesteettisesta oopperasta. Näytelmä? Suosittelen sinua menemään Teatro Constanzi -teatteriin katsomaan Giuseppe Verdin La Traviata-klassikkoa vuodelta 1853. Tarina kertoo kurtisaanin ja nuoren porvarin välisestä mahdottomasta rakkaudesta 1800-luvulla. Pakkaa mukaan fiksut rennot vaatteet!

Tässä postauksemme siitä, miten saat liput oopperaan Roomassa.

Varaa liput oopperaan Roomassa

3. Pidä hauskaa Rooman karnevaaleissa!

Karnevaalinaamarit| ©Keith Jones
Karnevaalinaamarit| ©Keith Jones

Jos matkustat Roomaan tässä kuussa, voit nauttia yhdestä ikuisen kaupungin näyttävimmistä tapahtumista: Rooman karnevaaleista, jotka järjestetään yleensä helmikuun jälkipuoliskolla. Näet, kuinka pääkadut täyttyvät väreistä ja jännityksestä, ja löydät lukuisia juhlallisia paraateja roomalaisine hahmoineen.

Piazza del Popolon ja Via del Corson ympärille keskittyvään ohjelmaan kuuluu yleensä jazzkonsertti, suuri hevoskulkue, naamioita, leikkejä lapsille, teatteria ja ilotulituksia.

Tiedätkö, mistä se on saanut alkunsa?

Roomalainen karnevaali oli vuosisatojen ajan Rooman väestön suuri tapahtuma, jossa kaikki oli sallittua: orgioita, ylenpalttisia aterioita, uhrauksia ja naamiotansseja. Näinä päivinä orjat vapautettiin velvollisuuksistaan ja he vaihtoivat roolinsa omistajiensa rooliin.

Maista karnevaaleille tyypillisiä makeisia!

Jos olet makeanhimoinen, suosittelen käyttämään tilaisuutta hyväkseen ja maistamaan näiden juhlien tyypillisiä jälkiruokia, joista mainittakoon castagnole alla romana, eräänlainen paistettu paahtoleipä, bocconotti di ricotta ja frappe.

Varaa yksityinen kiertoajelu Roomassa

4. Tutustu Campo dei Fioriin ja sen kausituotteisiin

Campo dei Fiorin markkinoiden tuotteet| ©joanne clifford
Campo dei Fiorin markkinoiden tuotteet| ©joanne clifford

Jos haluat tehdä oman "Syö, rukoile, rakasta" -elokuvasi (2010) kuten Julia Robert elokuvassa, jossa hän päättää matkustaa ympäri maailmaa, mene Campo dei Fiorin markkinoille, kaupungin viehättävimmille ja kansanomaisimmille markkinoille. Täällä, kuten päähenkilöllemme Roomassa kävi, pääset tutustumaan siihen, mitä isolla alkukirjaimella syöminen tarkoittaa, ja kaikkiin siihen liittyviin rituaaleihin, kuten kiertelyyn ja tuoretuotteiden ostamiseen sadoista kojuista.

Seikkailunhaluiset voivat kokeilla yhtä kuuluisista roomalaisista jäätelöistä Piazza Navonalla, joka on vain kivenheiton päässä.

Tällä tuoksujen ja makujen festivaalilla voit nauttia kauden tuotteista, kuten manteleista, kastanjoista ja saksanpähkinöistä, jotka ovat niin suosittuja roomalaisessa keittiössä. Kuljeskele värikkäiden hedelmäkioskien ympärillä ja tutustu talon erikoisuuteen: roomalaisiin artisokkiin, joita ei voi ohittaa.

Markkinat päivällä, viihdekeskus yöllä

Torilla on vuodesta 1869 lähtien ollut joka aamu, paitsi sunnuntaisin, hedelmiä, vihanneksia, lihaa, siipikarjaa ja tuoretta kalaa myyviä kauppoja. Jos menet sinne illalla, huomaat, että esplanadista on tullut yksi yöelämän kohtauspaikoista ravintoloineen, cocktailbaareineen, elokuvateattereineen ja teattereineen.

Varaa gastronominen kiertoajelu Campo dei Fiorille

5. Lähde matkalle Frascatiin ja nauti sen karnevaaleista

Vieraile Rooman linnoissa| ©glolucach
Vieraile Rooman linnoissa| ©glolucach

Jos sinulla on onni viettää Roomassa noin viikko, suosittelen säästämään yhden niistä matkalle katsomaan karnevaaleja Frascatiin, Castelli Romaniin ("Rooman linnat") kuuluvaan kaupunkiin, joka on kuuluisa luonnonkauneudestaan, historiallisesta perinnöstään ja kadehdittavan hyvästä ruokakulttuuristaan ja valkoviinikulttuuristaan. Voit jopa hyödyntää päivän viininmaistajaisiin.

.

Mistä Frascatin karnevaalit koostuvat?

Ohjelma alkaa pormestarin symbolisella kaupungin avainten luov uttamisella kuningas Puponelle, ja siihen kuuluu värikäs vaunujen ja naamioiden paraati. Tapahtuma päättyy tiistaina kaupungin pääaukiolla kuuluisaan rituaaliin, jossa poltetaan Pulcinella, yksi Italian tämän vuodenajan rakastetuimmista ja tyypillisimmistä hahmoista, jolle on ominaista suuri koukkunenä.

Varaa retki Frascatin linnoihin

6. Pakene Firenzeen suklaamessuille

Piazza Santa Croce Firenzessä| ©Fred Romero
Piazza Santa Croce Firenzessä| ©Fred Romero

Ikuinen kaupunki on kiehtova, mutta jos haluat täydentää matkaasi toisenlaisella pakomatkalla, suosittelen, että vierailet Roomasta käsin retkellä Firenzessä, Italian taiteen ja renessanssin kehdossa, jossa järjestetään helmikuussa yksi sen makeimmista festivaaleista: suklaamessut. Tässä artikkelissa kerron , miten Roomasta pääsee helposti Firenzeen.

Käsityöläissuklaamessut, joihin osallistuu kokkeja ja suklaata valmistavia suklaata valmistavia yrityksiä eri puolilta Italiaa, järjestetään yleensä helmikuussa Piazza Santa Crocella, ja ne kestävät yleensä noin 10 päivää. Täällä voit maistella parasta suklaata, nauttia iltapäivän aperitiivin ja nauttia kokkauskursseista - kuuma suklaa talvella maistuu hyvältä!

Varaa matka Firenzeen Roomasta

7. Hyödynnä sunnuntait ja käy museoissa ilmaiseksi!

Kapitolina-museoiden julkisivu| ©Erik Drost
Kapitolina-museoiden julkisivu| ©Erik Drost

Loistava suunnitelma sunnuntaiksi, jopa parempi kuin elokuva ja viltti, suojaksi kylmältä on pysytellä lämpimänä Rooman museoissa Rubensin, Rafaelin ja Caravaggion suurten teosten ympäröimänä. Ei kuulosta pahalta, eikö kuulostakin?

Kaiken lisäksi, jos kerron, että talvikuukausien ensimmäisenä sunnuntaina sisäänpääsy on täysin ilmainen, suunnitelma ei voisi olla parempi. Ja halpa! Kannattaa kuitenkin tietää, että suosituimmissa museoissa on pitkiä jonoja, kuten esimerkiksi lippujen ostamiseen Colosseumiin tai Castel Sant'Angeloon... Toisaalta Vatikaanin museoihin liput ovat ilmaisia kuukauden viimeisenä sunnuntaina. Ole kärsivällinen ennen kuin lähdet!

Tässä on luettelo mielestäni parhaista museoista Ikuisessa kaupungissa:

8. Liu'uta viimeisen kerran jäähallilla... Ole varovainen!

Luistelu Roomassa| ©Jacqueline Poggi
Luistelu Roomassa| ©Jacqueline Poggi

Italialaisen mässäilyn (joka koostuu pääasiassa pastasta ja pizzasta) alas huuhtomiseksi hyvä urheilusuunnitelma on luistella ikuisen kaupungin jäähalleilla kumppanin, ystävien tai perheen kanssa. Helmikuussa sinulla on yksi kauden viimeisistä mahdollisuuksista liukastella keinolumella, ja sinulla on varmasti hauskaa!

Nämä laitokset ovat yleensä avoinna joulukuun ja helmikuun välisenä aikana. Rooman majesteettisin tälle toiminnalle omistettu ympäristö on Piazza Adrianalla sijaitsevan Castel Sant' Angelon vieressä sijaitseva jäähalli. Siellä järjestetään yleensä yksi Rooman joulumarkkinoista, jossa voit nauttia kuumaa kaakaota tai glögiä, kerätä voimiasi ja ihailla mahtavaa rakennusta - tulet rakastamaan tätä paikkaa!

9. Nauti ympäristöystävällisenä sunnuntaina liikennevapaasta kaupungista

Piazza della Repubblica lumen peitossa| ©Stefano Avolio
Piazza della Repubblica lumen peitossa| ©Stefano Avolio

Talvella Roomassa on erityinen viehätyksensä. Sen lisäksi, että voit nähdä lumen valkeaksi värjäämän kaupungin, kuten tapahtui vuonna 2018, jolloin Capitol ja Rooman monumentit hautautuivat kauniin valkoisen hunnun alle, voit kävellä ympäri kaupunkia joinakin sunnuntaipäivinä ilman liikennettä - kokemus, jota rakastat!

Voitko kuvitella löytäväsi Ikuisen kaupungin lumessa ja ilman autoja? Talvikuukausina Italian pääkaupunki pyrkii vähentämään saasteita ja kieltää ajoneuvojen pääsyn kaupungin keskustaan, lukuun ottamatta niitä, jotka käyttävät vähän saastuttavia energialähteitä, kuten sähköautoja.

10. Lämmittele Rooman parhaissa kahviloissa

Sant'Eustachio Il Caffè -kahvila| ©Michiel Jelijs
Sant'Eustachio Il Caffè -kahvila| ©Michiel Jelijs

Roomassa kahviloissa on erityinen aromi. Mikä tahansa Italian pääkaupungin kahvila tarjoilee sinulle herkullista kahvia keskivertokansalaiselle edulliseen hintaan. Tämä juoma on yksi la dolce far nienten symboleista. Tässä on luettelo suosikkikahviloistani:

.

 • Sant'Eustachio Il Caffè (Piazza Sant'Eustachio, 82): Se on viihtyisä paikka vuodelta 1938, jossa on säilynyt alkuperäiset mosaiikit ja sisustus. Tulet yllättymään, sillä se tuoksuu kahvilta jo ennen kuin astut sisään. Siellä myydään myös monenlaisia tuotteita kotiin vietäviksi matkamuistoiksi: jauhettua kahvia, suklaaseen kastettuja kahvipapuja, kahvitryffeleitä, kahvilikööriä ja jopa kahvipannuja - kofeiiniriippuvaisten temppeli!
 • Café Greco (Via Condotti, 86): Jos haluat matkustaa ajassa taaksepäin, istahda johonkin pöytään tässä historiallisessa kahvilassa, joka on ollut avoinna Roomassa vuodesta 1760 lähtien. Sitä pidetään ikuisen kaupungin vanhimpana ja Italian toiseksi vanhimpana, ja sen ohittaa vain toinen kahvila Venetsiassa.

Helmikuun lämpötilat Roomassa

Kävely Roomassa| ©Danila Giancipoli
Kävely Roomassa| ©Danila Giancipoli

Ennen matkaa suosittelen tarkistamaan Rooman sääennusteen AccuWeatherin tai eltiempo.es:n kaltaisista sovelluksista. Ne ovat varsin luotettavia!

Jos matkustat ikuiseen kaupunkiin tähän aikaan vuodesta, olet onnekas, sillä Rooman pääkaupunki tarjoaa helmikuussa Euroopan parhaita lämpötiloja. Yleensä lämpömittarit näyttävät korkeimmillaan 12-14º C: n lämpötiloja ja matalimmillaan 3-4º C:n lämpötiloja. Toisaalta sademäärät vähenevät melkoisesti, erityisesti sataa yleensä noin 7 päivänä kuukaudessa. Ole silti varautunut, äläkä unohda sateenvarjoasi kaiken varalta.

.

Mitä pakata mukaan helmikuun Roomassa vierailuun

Matkatavaroiden järjestäminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden järjestäminen| ©Vlada Karpovich
 • Saappaat tai mukavat umpikengät
 • villahattu
 • Huivi (tämän kauden tärkein asuste)
 • Lämpimät käsineet tai villakäsineet
 • Lämpimänä pitävä pusero tai collegepaita.
 • Paksut housut
 • takki tai takki
 • Lämpimät sukat, jalat ensin!
 • Sateenvarjo