Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Givernyn ja Monet Housen päiväretket Pariisista

Tutustu impressionistisen taidemaalarin inspiraation lähteeseen, joka asettui tänne vuonna 1883. Osa hänen kuuluisimmista teoksistaan syntyi täällä.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

4 minuuttia luettu

Givernyn ja Monet Housen päiväretket Pariisista

Jardin de Monet, Giverny, Ranska | ©Adora Goodenough

Giverny on viehättävä kylä vain 80 kilometrin päässä Ranskan pääkaupungista, joten se on ihanteellinen valinta retkelle Pariisista. Talo ja puutarha, jossa Monet asui, ovat viehättäviä ja vierailun arvoisia.

Pariisin nähtävyydet ovat lukemattomat, mutta kun on viettänyt muutaman päivän Louvren ja Eiffel-tornin kiipeilyn välissä, silloin tällöin haluaa päästä pois suurkaupungin hälinästä ja ladata akkujaan maaseudulla. Tässä ovat opastetut retket Givernyyn.

Retki Givernyyn ja Monet'n taloon

Giverny| ©Baptiste Riffard
Giverny| ©Baptiste Riffard

Pariisin ja Rouenin puolivälissä on Givernyn kaupunki. Se sijaitsee Seinäjoen rannalla ja on kuuluisa impressionistimaalari Claude Monet'n asuinpaikasta. Taiteilija tuli Givernyyn vuonna 1883 ja asui täällä vuoteen 1926, jolloin hän kuoli.

Bussi jättää sinut hänen entisen talonsa eteen, jota ympäröi upea puutarha, jossa on lampi, viehättäviä siltoja ja rehevää kasvillisuutta. Opas kertoo mielenkiintoisimmat anekdootit ja näyttää paikkoja, jotka ovat inspiroineet hänen maalauksiaan.

Monet'n talo on pieni helmi. Sen rakkaimmat huoneet ovat pieni sininen olohuone (jossa hänen vaimollaan oli tapana viettää aikaa lasten kanssa), Rouenin kaakeleilla koristeltu viehättävä keittiö ja ruokasali, jossa on keltaiset seinät ja huonekalut sekä kokoelma japanilaisia grafiikkaa.

Muuten, jos pidät japanilaisesta taiteesta, suosittelen vierailua Maison de la culture du Japoniin Pariisissa.

 • Kesto: noin 4,5 tuntia
 • Hinta: noin 98 €.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

Yhdistetty vierailu Givernyyn ja Versaillesiin

Vierailu Givernyssä| ©Aaron Perkins
Vierailu Givernyssä| ©Aaron Perkins

Vaihtoehto, jossa yhdistyvät kaksi Ranskan maamerkkiä. Tämän retken ensimmäinen osa on samanlainen kuin edellisenkin: ilmastoitu bussi vie sinut Givernyyn, jossa sinulla on mahdollisuus vierailla Monet'n talossa. Asunnossa on säilynyt alkuperäiset huonekalut ja koristeet sekä taiteilijan japanilaiskaiverruskokoelma.

Opastettu kierros jatkuu puutarhassa, jossa kukoistavat daaliat, vesililjat, iirikset, itkupajut ja kymmenet muut lajit.

Kierroksen päätteeksi nouset takaisin bussiin ja saavut Versaillesin palatsiin, 1600-luvun ranskalaisen taiteen jalokiviin. Vuonna 1682 kuningas Ludvig XIV siirsi kuninkaallisen hovin tänne ja määräsi rakennuttamaan monet nykyisin nähtävillä olevista rakennuksista.

Sen kaunein huone on peilisali kristallikruunuineen ja Le Brunin maalauksineen. Reitti jatkuu puutarhojen läpi, joissa järjestettiin monarkkien ja aristokraattien juhlia.

Jos vierailet Pariisissa huhtikuussa, voit nauttia soittolähteiden spektaakkelista (joka tiistai, lauantai, sunnuntai ja juhlapyhä huhtikuusta lokakuuhun).

Jos haluat nauttia ranskalaisesta kulttuurista asiantuntevan historian oppaan johdolla, voit myös osallistua tälle pienryhmämatkalle Givernyyn ja Versaillesiin Pariisista.

 • Kesto: noin 9 tuntia
 • Hinta: 250-300 €.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

Päivä Givernyssä ja Rouenissa

Monet'n talo| ©Deborah Bates
Monet'n talo| ©Deborah Bates

Nämä retket lähtevät yleensä Pariisista aamulla. Lyhyen moottoritieajelun jälkeen bussi saapuu Monet'n talon eteen. Vierailu käsittää sekä talon sisätilat että puutarhan, joka on ranskalaisen taidemaalarin tärkein inspiraation lähde.

Asiantunteva opas on koko ajan käytettävissänne ja selittää paikan historiaa ja anekdootteja. Vierailun päätteeksi bussi palaa takaisin Pariisiin ja pysähtyy Rouenissa, Normandian historiallisessa ja kulttuurisessa pääkaupungissa.

Rouen tunnetaan ennen kaikkea kahdesta asiasta: se on paikka, jossa Jeanne d'Arc teloitettiin, ja se on 100 kellotornin kaupunki.

Kirkkoja on todellakin paljon, ja kaunein ja kuuluisin niistä on epäilemättä Notre Damen katedraali. Vaikka pommitukset vaurioittivat sitä pahoin toisen maailmansodan aikana, myöhemmissä töissä se on palautettu alkuperäiseen muotoonsa.

Muita merkittäviä monumentteja ovat Saint-Macloun kirkko (upea esimerkki myöhäisgoottilaisesta arkkitehtuurista), Gros-Horloge (kello, jossa on allegorisia hahmoja, jotka kuvaavat kuun päiviä ja vaiheita) ja Sainte-Jeanne-d'Arcin kirkko, jossa Orleansin neito kärsi marttyyrikuoleman.

Jos vierailet Pariisissa kesäkuussa, matka Roueniin on erittäin suositeltava. Kuun alkupuoliskolla järjestetään Armada, suuri purjealusten ja sotilasveneiden kokoontuminen. Voit nauttia spektaakkelista Seine-joen rannalla.

 • Kesto: noin 9 tuntia
 • Hinta: noin 250 €.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

Miksi tehdä retki Givernyyn ja Monet'n taloon?

Unikot, Monet| ©Frederick Stephenson
Unikot, Monet| ©Frederick Stephenson

Ranska on paljon muutakin kuin Pariisi. Maa kätkee sisäänsä tuhansia kauniita kaupunkeja ja luonnonkauniita kohteita. Näistä syistä kannattaa tehdä matka pois Eiffel-tornin luota ja tutustua lumoaviin paikkoihin, varsinkin jos matkustat Pariisiin keväällä.

Impressionistisen taiteen ystävien ei kannata jättää tätä retkeä väliin. Taiteilija muutti Givernyyn vuonna 1883 ja löysi täältä inspiraationsa. Öljykierros "Vesililjat" ja maalaukset, kuten "Taiteilijan puutarha Givernyssä" ja "Vesililjalampi ", maalattiin täällä.

Nämä kuuluisat maalaukset löytyvät muuten Musée Orangeriesta ja Musée d'Orsaysta.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että käyn Givernyssä ja Monet'n talossa omin päin?

Monet'n talo| ©Deborah Bates
Monet'n talo| ©Deborah Bates

Järjestetty retki on mielestäni paras vaihtoehto neljästä syystä:

 • Pääkaupungin ja Givernyn välillä ei ole suoria yhteyksiä. Saint-Lazaren asemalta kulkee juna Vernon-Givernyn kaupunkiin. Siellä Monet'n talolle päästäkseen sinun on otettava sukkulabussi tai taksi. Jos siltä tuntuu, voit myös kävellä noin 5 kilometriä. Järjestetyllä kiertomatkalla vältät kaiken tämän, sillä sinut jätetään kyydistä Givernyn jokaisen nähtävyyden eteen.
 • Opastetun kierroksen hinta on erittäin edullinen. Ne maksavat yleensä 70-80 euroa, mutta jos joudut maksamaan sisäänpääsymaksujen lisäksi junan ja taksin (meno-paluu) tai vuokra-auton (bensiinillä), kuluu rahaa lopulta enemmän.
 • Moottoritiemaksut ovat kalliita. Jos matkustat vuokra-autolla, ota huomioon, että A13 (nopein vaihtoehto) maksaa noin 30 €. Voit välttää maksulliset tiet, mutta tarvitset enemmän aikaa.
 • Retket alkavat keskeiseltä paikalta Pariisissa, esimerkiksi Louvren museon ympäristöstä. Ranskan pääkaupungissa on liikennejärjestelmä, eikä sinne ole vaikea päästä. Katso lisätietoja Pariisissa liikkumista käsittelevästä postauksesta.

Varaa matka Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

Missä syödä Givernyssä?

Sipulikeitto| ©Dan McWeeney
Sipulikeitto| ©Dan McWeeney

Jos sinulla ei ole paljon aikaa, voit mennä ravintolaan Les Nymphéas. Se sijaitsee aivan Monet'n taloa vastapäätä, ja sillä on kasvien ja kukkien ympäröimä piha (Square Gérald et Florence Van der Kemp).

Les Nymphéas käyttää tuoreita raaka-aineita läheisiltä maatiloilta kohtuulliseen hintaan. Valitettavasti se on suljettu joinakin kuukausina vuodesta. Se on yleensä avoinna huhtikuusta lokakuuhun klo 9:00-18:00. Ravintolassa on myös lasten ruokalista.

Kannattaako Givernyssä ja Monet'n talossa käydä lasten kanssa?

Fondation Claude Monet, Giverny, Ranska| ©Veronica Reverse
Fondation Claude Monet, Giverny, Ranska| ©Veronica Reverse

Tämä päiväretki on yleensä hyvin suosittu lasten keskuudessa. Huvila ja puutarha muistuttavatkin satumaisemia. Lisäksi retket eivät ole liian pitkiä, ja pienellä järjestelyllä kaikki sujuu hyvin.

Suosittelen joka tapauksessa lukemaan postauksen, jossa kerrotaan , mitä nähdä ja tehdä Pariisissa lasten kanssa.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan

Vinkkejä retkelle Givernyyn ja Monet'n taloon

Giverny, Ranska| ©Baptiste Riffard
Giverny, Ranska| ©Baptiste Riffard

Ensinnäkin on tärkeää tietää, että säätiö avautuu maaliskuun lopussa ja on avoinna marraskuun alkuun asti. Jos siis vierailet Pariisissa talvella, sinun on valittava jokin muu aktiviteetti. Tämän lisäksi tässä on vielä muutama vinkki:

 • Useimmat matkailijat vierailevat Givernyssä ja Monet'n talossa kesällä. Paras kuukausi on kuitenkin toukokuu, jolloin kevät on huipussaan.
 • Jos sinulla on siihen mahdollisuus, voit vierailla läheisessä Vernonissa, joka on viehättävä kylä Seinen rannalla. Se on noin 6 kilometrin päässä Givernystä.
 • Toinen nähtävyys lähialueella on Château Gaillard, linna, joka rakennettiin vuonna 1196 Rikhard Leijonasydämen käskystä.

Varaa retki Givernyyn ja Monet'n puutarhaan