Burj Khalifa yöllä

Kun kiipeät Burj Khalifaan yöllä, voit nähdä yhden maailman tunnetuimmista kaupungeista maailman korkeimmasta rakennuksesta. "Vertikaalisena kaupunkina" tunnettu kaupunki tarjoaa pimeän tultua yhä erinomaiset näkymät, joista kannattaa nauttia.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

7 minuuttia luettu

Burj Khalifa yöllä

Näkymä Burj Khalifaan myöhään iltapäivällä | ©George Kurzik

Burj Khalifaa ei voi olla huomaamatta Dubaissa vieraillessasi, sillä se on vaikuttavan korkea, 828 metriä. Guinnessin ennätysten mukaan tämä on maailman korkein rakennus, mikä on yksi syy siihen, miksi täällä käy niin paljon ihmisiä. He päättävät jopa kiivetä Burj Khalifaan yöllä, haluatko tehdä sen?

Burj Khalifa on osoitus siitä, miten pitkälle rakennustekniikka ja arkkitehtuuri ovat edenneet. Älä vain ota kuvaa itsestäsi tämän pilvenpiirtäjän edessä, vaan kehotan sinua nauttimaan näkymistä Burj Khalifan huipulta, älä huoli, jos voit tehdä sen vain yöllä. Takaan, että kokemus kaupungin näkemisestä pimeän tultua korkeuksista on uskomaton.

Burj Khalifan yöliput

Liput Burj Khalifan kiipeämiseen| ©Jules Shamblin
Liput Burj Khalifan kiipeämiseen| ©Jules Shamblin

Liput Burj Khalifan yöllisille näköalatasanteille ostetaan samalla tavalla kuin päiväliput. Siksi yksi tapa tehdä ostos on verkossa. Tämän menetelmän etuna on, että voit ostaa liput etukäteen ja valita haluamasi yöajan.

Iltaisin ravintola on avoinna kello 19:00-23:00 (torstaista lauantaihin keskiyöhön). Lipunmyyntipisteet ovat avoinna klo 8.30-22.00.

Yölippujen hinnat ovat korkeammat kuin päivälippujen. Sinun on maksettava 15-35 euroa enemmän kuin päivällä (riippuen siitä, mille näköalapaikalle haluat mennä).

Varaa yökierros, johon sisältyy liput Burj Khalifaan

Burj Khalifan näköalatasanteille yöllä pääsymaksut

Kiipeäminen Burj Khalifaan| ©Jose Aliling
Kiipeäminen Burj Khalifaan| ©Jose Aliling

Yksi tärkeä asia, joka on hyvä tietää, jos haluat nousta Burj Khalifaan yöllä, on se, että Burj Khalifan sisäänpääsymaksut nousevat noina aikoina. Myös pääsy 148. kerroksen näköalatasanteelle on kalliimpaa kuin 124. ja 125. kerroksessa.

Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi molemmille näköalatasanteille. Huomaa, että tiettyinä vuodenaikoina (jolloin kaupungissa on enemmän turisteja) liput ovat kalliimpia. Jos ostat lippusi osana pakettia, johon sisältyy muita palveluja, myös hinnat nousevat.

  1. ja 125. kerros
 • Noin 35 € päivän aikana
 • Noin 50 euroa yöllä.
 • Asunto 148
 • Noin 90 € päivän aikana
 • Noin 125 € per yö

Varaa liput Burj Khalifaan

Burj Khalifan näköalatasanteen aukioloajat yöllä

Burj Khalifan näköalatasanne| ©Ilya Varlamov
Burj Khalifan näköalatasanne| ©Ilya Varlamov
 1. ja 125. kerros avataan klo 10:00 ja suljetaan klo 22:00. Sulkemisaika muuttuu torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Molemmat kerrokset ovat auki keskiyöhön asti näinä kolmena päivänä.

Ainoa tekijä, joka muuttuu 148. kerro ksessa, on aukioloaika, joka on klo 12:00. Tämän ajan ansiosta ihmisillä on mahdollisuus vierailla auringon laskiessa ja jopa silloin, kun Dubain yllä on jo yö.

Varaa liput Burj Khalifan 148. kerrokseen

Miksi mennä Burj Khalifaan yöllä?

Näkymä Burj Khalifan näköalatasanteelta| ©Ole Bendik Kvisberg
Näkymä Burj Khalifan näköalatasanteelta| ©Ole Bendik Kvisberg

Ehkäpä se, että se on yksi Dubain suosituimmista paikoista, ei ole saanut sinua vakuuttuneeksi siitä, että Burj Khalifaan kannattaa mennä yöllä. Siksi haluaisin kertoa sinulle, miksi sinun pitäisi lisätä yövierailu tässä rakennuksessa kaupunkimatkasi suunnitelmiin.

Kannustan sinua nousemaan jollekin Burj Khalifan näköalatasanteista seuraavista syistä:

Dubain suihkulähteen yölliset spektaakkelit

Dubai Fountain sijaitsee mahtavan Burj Khalifan juurella, ja siellä järjestetään joka päivä **klo 18:00-23:**00 esityksiä. Näytöksiä järjestetään 30 minuutin välein, ja ne kestävät noin 3 minuuttia. Niissä on valoja, yli 100 metrin pituisia vesisuihkuja ja musiikkia.

Näytökset näkyvät jopa 1000 metrin etäisyydeltä, joten voit nauttia niistä Burj Khalifan 124., 125. tai 148. kerroksessa. Parasta on se, että valojen ja vesisuihkujen säestyksellä soitetut laulut vaihtuvat koko yön ajan, joten suihkulähteen yölliset esitykset ovat vaihtelevia.

Dubain suihkulähteen suunnittelivat samat henkilöt, jotka olivat vastuussa Bellagio-hotellin (Las Vegas) suunnittelusta.

Lämpötila on viileämpi kuin päivällä

Kun aurinko laskee, lämpötila ja siten myös tuulen kylmyys laskee Dubaissa. Näin voit nauttia enemmän Burj Khalifan näköalapaikoista, erityisesti ulkotiloista. Monet maailman korkeimman rakennuksen kävijät eivät vietä paljon aikaa näköalatasanteiden ulkopuolella kuumuuden vuoksi.

Kun voit viettää enemmän aikaa terasseilla, voit ihailla Burj Khalifan uskomattoman näköalan jokaista yksityiskohtaa.

Vähemmän ihmisiä näköalatasanteilla

Sen lisäksi, että voit mennä varhain aamulla, on erittäin suositeltavaa mennä näköalatasanteille auringonlaskun jälkeen. Syynä on se, että kun aurinko laskee, monet ihmiset tulevat At the Topiin ja At the Top SKYyn.

Kun aurinko poistuu taivaalta ja yö laskeutuu Dubain ylle, kävijät poistuvat näköalatasanteilta. Näin ollen voit ilta-aikaan nauttia maisemista rauhassa ja hiljaisuudessa ja ottaa niin monta valokuvaa kuin haluat.

Varaa liput Burj Khalifaan

Tältä näyttää Burj Khalifan yönäkymä

Näkymä Dubai Mallin ostoskeskukseen Burj Khalifalta| ©elisasophia
Näkymä Dubai Mallin ostoskeskukseen Burj Khalifalta| ©elisasophia

Monet rakennukset, jotka näet Burj Khalifaan kiivetessäsi, ovat tyypillisiä Dubain yöelämälle. Korkeuksista näkee selvästi seuraavatasiat:

 • Burj Al Arab: ylellinen hotelli on 321 metriä korkea.
 • Dubai Frame: Kehysmainen rakennus on 150 metriä korkea.
 • Dubai Mall: ostoskeskuksessa on noin 1 200 liikettä.
 • Emirates Towers: Emirates Tower One (355 metriä) ja Emirates Tower Two (309 metriä).
 • Dubai Fountain: se on 275 metriä pitkä.

Päivällä Dubain hienoimmat moskeijat näkyvät taivaanrannalla, mutta nämä ovat joitakin niistä rakennuksista , joiden valaistuksen ansiosta ne näkyvät myös yöllä.

Varaa liput Burj Khalifaan

Lisätietoja Dubain yövalaistuksesta

Burj Khalifan valaistus| ©Many Wonderful Artists
Burj Khalifan valaistus| ©Many Wonderful Artists

Vaikka muutama vuosi sitten Dubai ei ollut tunnettu yövalaistuksestaan, tilanne on muuttunut. Kaikki Burj Khalifaa ympäröivät rakennukset ovat hyvin valaistuja, joten kaupunki näyttää upealta yöllä.

Seuraavassa kerron joidenkin edellä mainitsemieni rakennusten valaistuksesta:

 • Burj Al Arabin ulkovalaistus on joka ilta erivärinen, usein sininen. Rakennusta ei ole vaikea nähdä ylhäältä käsin ja ihailla sen purjeen muotoista rakennusta.
 • Dubai Frame on yksi Dubain taivaanrannan uusimmista rakennuksista, eikä sen suunnittelussa voisi olla ilman valoja, jotka tekevät siitä erottuvan yöllä. Kun vierailet Burj Khalifassa yöllä, näet varmasti kaupungin mahtavat puitteet valaistuina sinisellä, keltaisella, vihreällä, vaaleanpunaisella tai millä tahansa muulla värillä.
 • Dubain suihkulähde on Burj Khalifan lähin kohta, ja yöllä se on valaistu tuhansilla valoilla. Joskus ne vaihtavat väriä, mutta yleensä ne ovat keltaisia, ja keltaisen värin voimakkuus vaihtelee kunkin vesinäytöksen laulun rytmin mukaan.

Burj Khalifan valaistus

En voi puhua Dubain yövalaistuksesta keskittymättä Burj Khalifaan. Sisällä ollessasi et tietenkään voi nauttia ulkoa tulevasta valosta, mutta kun astut ulos, sinun on hyvä huomioida se. Rakennusta ei ole valaistu vain eri väreillä vaan myös kuvilla, miten tämä on toteutettu?

Burj Khalifassa on LED-järjestelmä, joten rakennus pystyy heijastamaan kuvia ikään kuin se olisi jättimäinen näyttö. Kaikkea ohjataan ohjelmistolla, jossa pikselit on määritetty. Ehkäpä Dubaissa vieraillessasi sinulla on mahdollisuus nähdä maailman suurin LED-näyttö Burj Khalifassa.

Varaa yökierros, johon sisältyy liput Burj Khalifaan

Vinkkejä Burj Khalifan kiipeämiseen yöllä

Burj Khalifa valaistuna yöllä| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa valaistuna yöllä| ©Zoltan Tasi

Nyt kun tiedät, millaisen hienon kokemuksen saat kiivetessäsi Burj Khalifaan yöllä, on aika antaa vinkkejä vierailua varten:

 • Lippu kannattaa ostaa netistä etukäteen, jotta sinun ei tarvitse jonottaa rakennuksessa.
 • Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus tai passi, sillä se on esitettävä päästessäsi näköalatasanteille.
 • Saavu paikalle noin 30 minuuttia ennen lipun varauksen mukaista aikaa.
 • Hissit kulkevat hyvin nopeasti ylös, joten pääset perille alle 2 minuutissa. Älä siis huoli, jos korviin sattuu hieman, kun lähdet nousemaan.

Miten päästä takaisin majapaikkaasi Burj Khalifan kiipeämisen jälkeen yöllä?

Jos päätät mennä Burj Khalifaan yöllä, miten pääset takaisin majapaikkaasi? Kaupungin takseja on saatavilla myöhään asti, ja hinnat ovat kohtuullisia.

Kaupungin bussiverkosto on avoinna aamukymmenestä keskiyöhön. Kun lähdet Burj Khalifasta, kannattaa siis ottaa bussi majapaikkaasi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää metroa, joka kulkee keskiyöhön asti ja torstaisin ja perjantaisin kello yhteen yöllä.

Varaa yökierros, johon sisältyy liput Burj Khalifaan

Ruokapaikat Burj Khalifan lähellä

Ruokailu Burj Khalifan Mosphere Att.| ©David Jones
Ruokailu Burj Khalifan Mosphere Att.| ©David Jones

Jos et syö ennen Burj Khalifaan nousemista, on paikkoja, joissa voit ruokailla vierailun jälkeen. **Suosittelemani ravintolat ovat seuraavat:
**

 • Mosphere: Sinun ei tarvitse edes poistua rakennuksesta, sillä tämä tyylikäs ravintola sijaitsee Burj Khalifan 122. kerroksessa. Jos haluat syödä täällä, pöytä kannattaa varata muutama tunti etukäteen. Mosphere sulkeutuu klo 13:30.
 • Slice and Mix -ravintola: Tämä on ihanteellinen niille, jotka haluavat syödä rennossa ympäristössä. Palvelu on nopeaa, ja ravintolaa suositellaan perheille. Slice and Mix sijaitsee Jumeirah-kadulla, ja se sulkeutuu kello 13:00.
 • Johnny Rockets: Tämä yritys on erikoistunut hampurilaisiin, pirtelöihin ja ranskalaisiin. Johnny Rocketsilla on useita toimipisteitä eri puolilla Dubain alueita, katso ohjeet Johnny Rocketsin kotisivuilta.
 • 800 Pizza: Tämä vuonna 2007 avattu ravintola tarjoaa ohuita, kevyitä ja rapeita pizzoja. Dubaissa on useita 800 Pizzan toimipisteitä.

Näköalapaikat, joista voi nähdä Dubain yölliset nähtävyydet

Huipun näköalapaikka| ©Gray Line
Huipun näköalapaikka| ©Gray Line

Kaiken sen lisäksi, mitä Burj Khalifan sisällä voi tehdä, rakennuksessa on kaksi näköalatasannetta, At the Top, jotka sijaitsevat 124. ja 125. kerroksessa. Näissä kerroksissa voi viettää rajattomasti aikaa, mutta se ei tarkoita, että siellä voi olla aamusta iltaan. On kuitenkin ihmisiä, jotka ovat viihtyneet näköalatasanteella kolme tuntia.

Ylimmällä näköalatasanteella

At the Top -näköalatasanteella on ulkona alue, josta voit katsella kaupunkia suurista ikkunoista. Nyt 124. kerroksessa on kahvila, ja siellä voi ottaa valokuvan vihreää taustaa vasten. Lisäksi pienillä näytöillä näytetään, miten kaupunki on kehittynyt vuosien varrella ja miten se näkyy eri ilmastossa.

 1. kerroksesta voit myös nauttia vertaansa vailla olevasta panoraamanäkymästä, mutta tämä on erilainen kuin 124. Kerroksessa. Katolla on ainutlaatuinen muotoilu, ja siellä voit pelata pelejä, joista osa on ilmaisia.

148. kerroksen näköalatasanne

At the Top SKY on 555 metrin korkeudessa, joten sieltä avautuvat ainutlaatuiset näkymät kaupunkiin. Kuten 124. kerroksessa, myös 148. kerroksessa on ulkoilman näköalatasanne sekä premium-lounge, jossa vierailijat voivat viettää aikaa.

At the Top SKY -vierailu on paljon hienompi kuin 124. ja 125. kerroksessa, mutta aika näköalatasanteella on rajallinen. Vierailijoilla on mahdollisuus nauttia näkymistä 30 minuutin ajan.

Miten päästä Burj Khalifaan?

Metroa odotellessa| ©Fabio Achilli
Metroa odotellessa| ©Fabio Achilli

Burj Khalifalle pääsee Dubain keskustasta usealla eri tavalla. Vaihtoehdot ovat:

 • Metro: nouse punaiselle linjalle, pysäkki, jossa voit jäädä pois, on nimeltään "Burj Khalifa/Dubai Mall". Aikataulu on lauantaista keskiviikkoon kello 5:30 - keskiyöhön ja torstaisin ja perjantaisin kello 01:00 asti, joten sinulla on aikaa palata hotellillesi.
 • Taksi: kerro vain kuljettajalle määränpääsi, hinta on noin 20 euroa tai vähemmän, riippuen siitä, missä olet.
 • Bussi: Ota bussi F13 ja jää pois Dubai Mallin pysäkillä. Sinulla on keskiyöhön asti aikaa palata hotellillesi nähtyäsi Burj Khalifan yönäkymät. Toisin kuin jos ostat liput nähdäksesi Burj Khalifan päivällä, Dubain kiertoajelubussi ei toimi sinulle, koska monilla ei ole yöaikaan aikatauluja.
 • Kävely: Jos kävelymatka Burj Khalifalle ei ole liian pitkä, voit kävellä. Rakennus on helppo löytää, sillä se erottuu kaupungin muiden rakennusten joukosta.

Tässä artikkelissa antamani tiedot ovat hyödyllisiä, jos päätät mennä Burj Khalifaan yöllä. Nauti siitä täysillä!

Varaa yökierros, johon sisältyy liput Burj Khalifaan