Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubain aavikko: Hiekkalautailu dyyneillä

Etsitkö toimintaa lomallasi Dubaissa? Nappaa lauta ja lähde hiekkalautailemaan aavikolle!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Dubain aavikko: Hiekkalautailu dyyneillä

Hiekkalautailu dyyneillä | ©Dener Vieira

Haluatko jännittävän seikkailun Dubain aavikolla? Koe riski ja adrenaliiniryöppy kiivetessäsi Lahbabin aavikon korkeille dyyneille ja liukua alas maahan speed boardilla - et ole koskaan ennen kokenut mitään vastaavaa!

Alkaen 45 eurosta voit harrastaa hiekkalautailua Dubain aavikolla ja täydentää tätä kokemusta muilla riskialttiilla urheilulajeilla. Sinulla on myös aikaa rentoutua ja nauttia kauniista maisemista ja ladata akkuja beduiinityyliin.

Voit itse päättää, kuinka kauan vietät siellä aikaa, mutta varoitan sinua, että kun olet kerran kokeillut sitä, haluat jäädä sinne niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Se on yksi kaupungin pakollisista aktiviteeteista, joten katsotaanpa tarkemmin, mistä Dubain aavikon hiekkalautailuretkillä on kyse!

1. Millainen on Dubain aavikkohiekkalautailukierros?

Hiekkalautailu Dubaissa| ©Mitch Altman
Hiekkalautailu Dubaissa| ©Mitch Altman

Jos et ole koskaan ennen harrastanut hiekkalautailua, Dubaissa sinulla on siihen mahdollisuus aavikkomatkalla- se on mahtavaa!

Sen lisäksi, että voit kokea adrenaliiniryöppyjä liukumalla alas dyynejä, voit myös kokea muita seikkailullisia aktiviteetteja, kuten dyyneillä ajelua 4x4-maastoajoneuvolla tai mönkijällä ajamista täydellä vauhdilla. Jos sinua kiinnostavat riskit ja toiminta, sinun on ehdottomasti kokeiltava tätä.

Myöhemmin näillä retkillä on aikaa rentoutua ja nauttia aidosta beduiinien elämäntyylistä osallistumalla lounaalle tai illalliselle aavikolla , jossa on viihdettä ja erilaisia arabikulttuuriin liittyviä työpajoja.

Mitä nämä matkat yleensä sisältävät?

 • Hiekkalautailu Dubain aavikolla
 • Dunebashing ammattikuljettajan kanssa
 • Mönkijäpyöräily
 • Lyhyet kameliratsastukset
 • Pysähdy aavikolle katsomaan auringonlaskua.
 • Lounas tai illallinen esityksen ja työpajojen kanssa
 • Kuljetus hotellille ja hotellilta
 • Englanninkielinen lisensoitu safariopas

Varaa Dubain aavikkoretki aktiviteetteineen

Mitä on hiekkalautailu?

Siinä ajetaan lumilautaa muistuttavalla laudalla hiekkadyyneillä ja tehdään liikkeitä, jotka muistuttavat surffausta tai rullalautailua, sillä jalat tuetaan samalla tavalla ja temppujen suorittamiseen tarvittava paine on hyvin samanlainen.

Jos sinulla on jonkin verran tietoa näistä kahdesta urheilulajista, hiekkalautailu Dubain aavikolla on sinulle erittäin helppoa. Jos tämä on ensimmäinen kerta, dynamiikkaan tottuminen ei kuitenkaan ole liian vaikeaa, kunhan tekniikka on hallussa. Tämäntyyppisen retken aikana ohjaaja antaa sinulle tiedotuksen ennen retken alkua, jotta saat kokemuksesta kaiken irti.

Vaikka hiekkalautailua pidetäänkin extreme-urheiluna, se on vähemmän riskialtista aloittelijoille kuin muut lajit, sillä hiekka on melko pehmeää ja joustavaa, mikä pehmentää putoamisia, etkä loukkaannu niin paljon.

Dyyneillä liukuminen voi kuitenkin olla melko nopeaa (varsinkin mitä korkeammalle dyynit nousevat), ja hiekka on epätasaista, ja tielläsi voi olla kuoppia, jotka muistuttavat aaltojen murtumista.

Tämä tekee hiekkalautailusta jännittävän ja jännittävän urheilulajin, mutta nauttiaksesi siitä turvallisesti sinun on käytettävä suojavarusteita, kuten kypärää, polvi- ja kyynärpääsuojia.

Missä Dubaissa voi harrastaa hiekkalautailua?

Nämä retket järjestetään yleensä Lahbabin autiomaassa, joka on ainutlaatuinen paikka alueella, jolle ovat ominaisia suuret punaiset hiekkadyynit, joissa koet jännittävän seikkailun ja yhden maailman kauneimmista auringonlaskuista.

Varaa sandboarding retki Dubaissa

2. Minkä hintaisia ovat Dubain aavikolla tehtävät hiekkalautailuretket?

Perheen hiekkalautailu| ©Jean and Fred
Perheen hiekkalautailu| ©Jean and Fred

45 ¤ voit harjoitella hiekkalautailua Dubain aavikolla varaamalla liput Helloticketsistä retkelle, jossa voit paitsi pitää hauskaa surffaamalla dyyneillä myös viettää päivän ulkona harrastamalla muita urheilulajeja, kuten mönkijäpyöräilyä, dyyni-ajelua 4x4-ajoneuvolla tai kamelisafareita, muutamia esimerkkejä mainitakseni.

Näihin retkiin sisältyy yleensä brunssit tai illalliset, ja kokemuksen täydentämiseksi aavikolla järjestetään esitys, ja totuus on, että ne ovat todella hienoja! Postauksessa Dinner and show -retket Dubain aavikolla kerron, mistä niissä on kyse.

Olet ehkä ajatellut tehdä tämän seikkailun yksin, mutta sinun on hyvä tietää, että tämä vaihtoehto ei ole mahdollinen, sillä ainoa tapa tehdä se on palkata paikallinen toimija, koska joihinkin harrastettaviin seikkailuihin liittyy riskejä. Dubain aavikolla on tarjolla monia retkiä hiekkalautailuun.

Jos haluat tietää lisää tämän aktiviteetin hinnoista, suosittelen lukemaan postauksen Kuinka paljon maksaa vierailla Dubain aavikolla: retkien hinnat. Näin saat lisätietoja, joiden avulla voit varata budjettiisi ja taskuusi parhaiten sopivan matkan.

Varaa sandboarding retki Dubaissa

3. Mihin aikaan minun pitäisi lähteä hiekkahyppäämään Dubain aavikolle?

Auringonlaskun hiekkalautailu| ©Tomáš Malík
Auringonlaskun hiekkalautailu| ©Tomáš Malík

Dubain aavikollaon aamu- ja iltapäiväisiä hiekkalautailuajankohtia, mutta se, kumman valitset, riippuu suunnitelmistasi kaupungissa ja siitä, kuinka paljon vapaa-aikaa sinulla on käytettävissä hiekkalautailuun.

Iltapäivällä, täydellistä kokemusta varten

Mielestäni dyyneillä hiekkalautailu on paljon täydellisempi kokemus, jos valitset iltapäiväretken, koska tämän ja muiden seikkailu-urheilulajien lisäksi voit myös katsella auringonlaskua vertaansa vailla olevissa maisemissa ja syödä illallista tähtien alla beduiinileirissä. Tämä on jotain, mitä aamukierrokset eivät yleensä sisällä, ja se on todella upea kokemus, jota ei kannata jättää väliin matkan aikana.

Iltapäiväretket Dubain aavikolle alkavat yleensä noin klo 14.30 tai 15.00, jotta voit hyödyntää iltapäivän aavikolla ja tehdä muita seikkailullisia aktiviteetteja, kuten 4WD-dyyniajelua, mönkijäpyöräilyä tai kameliratsastusta. Auringonlaskun jälkeen on illallisen ja esityksen aika.

Ne kestävät yleensä noin 6-7 tuntia ja ovat pisimpiä. Iltapäiväretket ovat hyvä vaihtoehto, jos aiot viipyä Dubaissa vähintään 4-5 päivää.

Huomenta, jos teillä on vähän aikaa

Jos iltapäivän aikataulu ei sovi sinulle, koska sinulla on muita suunnitelmia, toinen mahdollisuus on mennä hiekkasuksilla dyyneille aamulla.

Tämäntyyppiset aktiviteetit alkavat yleensä kello 7 ja 10 välillä, riippuen valitsemastasi ajankohdasta. Ne ovat hyvä vaihtoehto, jos et siedä kuumuutta ja haluat nousta aikaisin, jotta voit hyödyntää päivän alkutuntien leudompia lämpötiloja.

Aamupäivän hiekkalautailuretket Dubain aavikolla kestävät yleensä noin 4 tuntia, mikä on hyvä vaihtoehto, jos sinulla ei ole paljon aikaa, mutta et halua jättää kokemusta väliin.

Jotkut niistä voivat kuitenkin kestää hieman pidempään, jos niihin sisältyy pieni brunssi, joka sisältää arabialaista teetä ja gahwaa (kahvia), gaymatia (makeisia), taateleita, hedelmiä ja virvoitusjuomia.

Jos aiot viettää Dubaissa vain lyhyen aikaa, esimerkiksi 2 päivää Dubaissa tai 3 päivää Dub aissa on paras vaihtoehto, koska silloin sinulla on iltapäivä aikaa tehdä muita asioita.

Entä minä viikonpäivänä minun pitäisi valita hiekkalautailu Dubaissa?

Islamilaisessa kulttuurissa perjantai on viikoittainen lepopäivä, joten monet kaupat ovat tänä päivänä kiinni, eikä Dubaissa ole paljon tekemistä.

Nyt on siis hyvä aika lähteä kaupungista ja lähteä aavikolle nauttimaan ulkoilmaelämästä, kuten hiekkalautailusta.

4. Milloin on paras vuodenaika hiekkalautailla Dubain aavikolla?

Retkestä kaikki irti| ©Wesley & Brandon Rosenblum
Retkestä kaikki irti| ©Wesley & Brandon Rosenblum

Dubain ilmasto on subtrooppinen aavikkoilmasto, joten kaupungissa on aina melko kuuma riippumatta siitä, milloin päätät harrastaa tätä seikkailulajia.

Matkustusajankohdasta riippuen lämpömittarit voivat kuitenkin olla polttavan kuumia tai lämpimiä ja siedettäviä. Nämä muutamat asteet eroa tekevät hiekkalautailusta dyyneillä paljon miellyttävämpää.

Kun siis suunnittelet matkaa Dubain aavikolle, suosittelen, että valitset syksyn tai talven (jolloin kuumuus on hieman lievempää) ja vältät kesää (jolloin lämpömittarit nousevat ja ilmakehä on kuumottava).

Jos kuitenkin haluat tietää lisää tämän kaupungin säästä, älä jätä väliin postausta Paras aika matkustaa Dubaihin, se auttaa sinua varmasti päättämään!

5. Vinkkejä Dubain aavikolla vierailuun ja hiekkalautailuun aavikolla

Hiekkalautailu dyyneillä| ©Ray
Hiekkalautailu dyyneillä| ©Ray
 • Hiekkalautailu on seikkailulaji, johon liittyy tiettyjä riskejä. Kun harrastat hiekkahyppyä Dubain aavikolla, on suositeltavaa ottaa vakuutus onnettomuuden varalta. Nämä retket kuuluvat yleensä vakuutuksen piiriin, mutta ota varmuuden vuoksi oma vakuutus. Terveydenhuolto on Dubaissa erittäin kallista.
 • Pakkaa reppuusi lääkkeitä matkapahoinvointia varten. Hiekkalautailun lisäksi voit myös ajella dyyneillä 4WD-ajoneuvoilla tai mönkijäpyöräillä, jotka voivat aiheuttaa matkan varrella pahoinvointia. Ota mukaan jotakin päänsärkyyn, jonka kova kuumuus voi aiheuttaa.
 • Älä myöskään unohda nesteyttää säännöllisesti. Ota mukaan vettä ja isotonista juomaa, jotta voit tankata energiaa aktiviteetin aikana - teet kovasti töitä!
 • Dubain aavikon aurinko paistaa kirkkaasti, ja auringonpolttama on helppo saada. Jos haluat välttää tämän, pakkaa reppuusi SPF 50 -aurinkovoidetta sekä hattu ja aurinkolasit.
 • Vaatteiden osalta suosittelen käyttämään väljiä vaatteita, jotka on valmistettu viileistä kankaista, kuten puuvillasta tai pellavasta, ja jotka peittävät koko vartalon. Dubain aavikolla on hyvin kuuma, ja tämäntyyppiset vaatteet auttavat suojaamaan sinua.
 • Mitä tulee jalkineisiin, älä käytä sandaaleita tai avokärkisiä kenkiä hiekkalautailua varten. Hiekka pääsee jalkoihin, eikä se sovellu hiekkalautailuun. Käytä sen sijaan suljettuja kenkiä, jotka ovat mukavat kävellä aavikolla.
 • Ota kamerasi ja puhelimesi täyteen ladattuna mukaan, jotta voit ottaa kuvia ja videoita vaelluksen aikana - et halua, että ne loppuvat kesken! Aavikolla ei ole vastaanottoa, joten sinun on odotettava, että pääset takaisin hotelliin, jotta voit ladata kuvat sosiaaliseen mediaan.

6. Mitä muita extreme-urheilulajeja Dubain aavikolla on tarjolla?

Retkestä nauttiminen| ©Adrien Delforge
Retkestä nauttiminen| ©Adrien Delforge

Hiekkalautailun lisäksi Dubaissa voit kokea adrenaliinipöhinää myös ottamalla buggy- tai mönkijäajelun, joka antaa sinulle tunteen, että lennät aavikon yllä.

Sinulla on aikaa ajaa näillä ajoneuvoilla ja nähdä joitakin kauneimmista luonnonalueista, joita olet koskaan nähnyt - dyynit, palmuviljelmät ja kamelit kaikkialla!

Jos haluat tietää tarkemmin, mistä nämä retket koostuvat, suosittelen lukemaan postaukset Dubain aavikko: mönkijäseikkailu tai Dubain aavikko: buggy-retket.

Vinkkejä Dubain aavikolla vierailuun -kirjoituksessa voit lukea lisää suosituksia, jotka auttavat sinua ottamaan kaiken irti kokemuksestasi dyyneillä.

Varaa aktiviteettimatka Dubain aavikolle