Dubain aavikko: Mönkijäseikkailu

Haluatko seikkailla adrenaliinipitoisen seikkailun lomallasi Dubaissa? Lähde Lahbabin aavikolle ajamaan mönkijällä dyynien halki ja näkemään uskomattomia maisemia.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minuuttia luettu

Dubain aavikko: Mönkijäseikkailu

Aavikolla | ©Leif Bergerson

Oletko koskaan ajanut mönkijällä? Se on yksi jännittävimmistä kokemuksista, joita voit kokea matkallasi Dubain autiomaahan. Mikään ei vedä vertoja tunteelle, joka syntyy, kun liukuu näiden kulkuneuvojen kyydissä korkeiden hiekkadyynien halki useiden kilometrien tuntinopeudella.

Alkaen 47 eurosta voit ajaa mönkijällä Lahbabin aavikon kiehtovissa maisemissa ja täydentää tätä pientä seikkailua muilla seikkailullisilla aktiviteeteilla, kuten hiekkasuksilla, dyyni-ajelulla 4x4:llä tai buggy-ajelulla. Jännitystä on luvassa!

Tällä retkellä ei kuitenkaan ole pelkkää toimintaa - aikaa on myös rentoutua ja katsella auringonlaskua ja ottaa kuvia aavikkomaisemista. Kontrasti kaupungin pilvenpiirtäjien kanssa jättää sinut sanattomaksi, joten katsotaanpa, mistä näillä mönkijäpyöräilyretkillä Dubain aavikolla on kyse!

1. Mitä mönkijäelämys Dubain aavikolla tarjoaa?

Nelipyöräily Dubaissa| ©Hisham Binsuwaif
Nelipyöräily Dubaissa| ©Hisham Binsuwaif

Mönkijäpyöräily Dubain aavikolla on yksi hienoimmista muistoista, joita saat mukaan matkaltasi Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin. Saat mahdollisuuden tutustua Lahbabin aavikon kauniisiin maisemiin ja ottaa upeita auringonlaskukuvia hiekkadyynien yllä.

Jos kuitenkin haluat nähdä tämän paikan aivan eri näkökulmasta ja kokea pienen seikkailun, suosittelen, että koet adrenaliiniryöppyjä ajaessasi mönkijällä Dubain aavikolla täydellä vauhdilla.

Miksi lähteä tälle retkelle?

Jos olet extreme-urheilun harrastaja, mönkijäajelu Lahbabin aavikolla on epäilemättä kokemus, jota et unohda. Dyyneillä liukuminen ylös ja alas on huimaava ja riemastuttava tunne, joka aiheuttaa riippuvuutta!

Varaa mönkijäpyöräilyretkesi Dubaissa

2. Millaisia ovat mönkijäpyöräilyretket Dubaissa?

Ajelusta nauttiminen| ©Adrien Delforge
Ajelusta nauttiminen| ©Adrien Delforge

Aavikolla tapahtuva mönkijäpyöräily on yleensä osa retkeä, joka sisältää muita aktiviteetteja tässä ainutlaatuisessa ympäristössä, kuten hiekkalautailua tai dyyni-ajelua 4x4-maastoajoneuvolla.

Kaiken toiminnan jälkeen on myös aikaa levätä ja rentoutua. Moniin näistä Dubain aavikkoretkistä sisältyy lounas tai illallinen, johon kuuluu viihdettä ja erilaisia työpajoja arabikulttuurin taustaa vasten. Kuten huomaat, nämä ovat siis supertäydellisiä aktiviteetteja, joiden avulla voit nauttia luonnosta ja Dubain kulttuurista hyvin omaperäisellä tavalla.

Mitä nämä retket yleensä sisältävät?

 • Mönkijäpyöräily Dubain aavikolla
 • Dunebashing ammattitaitoisen kuljettajan kanssa
 • Hiekkalautailu dyyneillä
 • Lyhyet kameliratsastukset
 • Pysähdys aavikolla auringonlaskun katselemiseksi.
 • Lounas tai illallinen esityksen ja työpajojen kanssa
 • Kuljetus hotellille ja hotellilta
 • Englanninkielinen lisensoitu safariopas

Kuinka kauan voit ajaa mönkijällä aavikolla?

Yleensä sinulla on 30-45 minuuttia aikaa mönkijäajeluun ja loput ajasta jaetaan muiden aktiviteettien kesken.

Onko mönkijällä ajaminen vaarallista?

Kuten kaikkiin seikkailutoimintoihin, myös mönkijöihin liittyy tietty riski, joten niillä ajaessa on syytä noudattaa varotoimia.

Koska niissä on neljä pyörää eikä kahta, monet ihmiset tulevat liian itsevarmoiksi, mutta et saa olla varuillasi, sillä kyseessä on epävakaa ajoneuvo, ja sinun on oltava hyvin varovainen, ettet kaadu.

Jos et ole koskaan aiemmin ajanut mönkijällä ja ajat ensimmäistä kertaa Dubain autiomaassa, etuna on, että sinulla on apunasi opettaja, joka selittää yksityiskohtaisesti, miten ajoneuvoa käsitellään ja miten turvavarusteet laitetaan oikein päälle. Lisäksi kierroksen aikana valvoja ohjaa yleensä saattueen läpi dyynien ja antaa sinulle apua aina, kun tarvitset sitä.

Jotta voit nauttia kokemuksesta täysillä, on erittäin tärkeää noudattaa kaikkia ohjaajan antamia ohjeita ja olla välittämättä adrenaliiniryöpystä.

Missä Dubaissa on mönkijäpyöräilyä?

Mönkijäpyöräilyretket järjestetään yleensä Lahbabin autiomaassa, joka on alueella ainutlaatuinen paikka, jolle ovat ominaisia korkeat, kauniit punaiset hiekkadyynit. Se on loistava paikka seikkailu-urheiluun ja maailman kauneimpiin kuuluviin auringonlaskuihin.

Varaa aavikkosafarimatka aavikolla mönkijäsafarilla

3. Minkä hintaisia ovat mönkijäbongausretket Dubain aavikolla?

Käteisellä| ©cottonbro
Käteisellä| ©cottonbro

Alkaen 62 punnasta voit varata retken Dubain aavikolle ja ajaa mönkijällä dyynien halki vertaansa vailla olevissa maisemissa.

Tämän aktiviteetin aikana voit mönkijäajelun lisäksi nousta 4x4-maastoajoneuvon kyytiin dyyni-ajelua varten tai surffata hiekalla hiekkalautalla. Jos pidät extreme-urheilulajeista, sinun kannattaa varata kaupungissa ollessasi aikaa näiden lajien kokeilemiseen. Ei vain itse aktiviteetin vuoksi vaan myös tutustuaksesi Lahbabin autiomaahan, joka on yksi Arabiemiraattien kauneimmista kolkista.

Hinta on täysin sen arvoinen, sillä kyseessä on erittäin kattava retki. Kauniiden maisemien näkemisen ja extreme-urheilun harrastamisen lisäksi voit myös uppoutua hieman kulttuuriin brunssin tai illallisen ja esityksen kautta beduiinileirissä.

Yhtäältä tutustut hieman paremmin alueen tyypilliseen ruokakulttuuriin ja toisaalta osallistut erittäin viihdyttävään esitykseen arabimusiikista, -tanssista ja -folkloresta. Artikkelissa Retket illallisella ja show'lla Dubain aavikolla kerron sinulle perusteellisesti, mistä ne koostuvat. Ne ovat uskomattomia!

Ja mitä tulee tämäntyyppisen retken hintaan, suosittelen sinua katsomaan postausta Kuinka paljon maksaa vierailla Dubain aavikolla: retkien hinnat, sillä siellä on perusteellinen katsaus tähän asiaan, jotta voit järjestää budjettisi paremmin tämän unelman toteuttamiseksi.

Varaa mönkijäpyöräilyretki Dubaissa

4. Milloin on paras aika lähteä mönkijäajelulle Dubain aavikolle?

Neljän hengen mönkijäajelu aavikolla| ©Andre Mouton
Neljän hengen mönkijäajelu aavikolla| ©Andre Mouton

Paras aika

Koska Dubaissa vallitsee subtrooppinen aavikkotyyppinen ilmasto, kaupungissa on aina kuuma riippumatta siitä, milloin matkustat kaupunkiin. Kesällä lämpömittarit voivat kuitenkin kohota helposti 50 asteen yläpuolelle, joten se ei ole paras aika tehdä matkaa aavikolle ja harrastaa mönkijäpyöräilyä.

Jos haluat kokea tämän, suosittelen kevättä tai syksyä, jotka ovat myös lämpimiä vuodenaikoja, mutta eivät yhtä kuumia kuin kesä, joten voit nauttia ulkoilma-aktiviteeteista ilman paahtavaa kuumuutta. Dubaissa on myös keskikesä, joten se on hieman halvempaa kuin jos valitset talven.

Hinnat nousevat Dubaissa joulukuun ja maaliskuun välillä, mutta lämpötilat ovat miellyttävimpiä vuoden aikana, eivätkä ne yleensä ylitä 30 celsiusastetta. Jos budjetti ei ole ongelma, tämä vuodenaika on loistava aika lähteä mönkijäpyöräilemään Dubain aavikolle.

Jos haluat tietää lisää kaupungin ilmastosta, älä missaa postausta Paras aika matkustaa Dubaihin, jotta voit suunnitella matkasi ja kaikki aktiviteetit, joita teet lomasi aikana!

Paras päivä

Mikä tahansa päivä on hyvä päivä seikkailuun Dubain aavikolla, mutta erityisesti perjantaina, joka on islamilaisessa kulttuurissa viikoittainen lepopäivä, voit hyödyntää sitä, että monet kaupat ovat tuona päivänä kiinni, ja lähteä pois kaupungista.

Siellä ei ole paljon tekemistä, joten kannattaa suunnata Lahbabiin pienelle pakomatkalle ja harrastaa adrenaliinipitoisia mönkijähupia. Näet upeat maisemat ja voit kuvata itsesi ajamassa tällaisella ajoneuv olla läpi valtavien aavikkodyynien. Onko tämä hyvä suunnitelma vai ei?

Paras aika

Aamulla**, jos sinulla on vähän aikaa tai et kestä kuumuutta**

Tämä riippuu hieman aikataulustasi loman aikana. Jos esimerkiksi aiot viettää kaupungissa vain muutaman päivän(2 päivää Dubaissa tai 3 päivää Dubaissa levätäksesi), paras vaihtoehto on valita aamupäivän aikataulu, sillä retket alkavat aikaisin (klo 7-10 välillä) ja kestävät noin 4 tuntia, joten palatessasi sinulla on koko iltapäivä vapaata aikaa tehdä muita kaupungissa odottamiasi asioita.

Aamukierrokset ovat myös hyvä vaihtoehto, jos et siedä kuumuutta ja haluat mieluummin nousta aikaisin ylös, jotta voit hyödyntää alkupäivän viileämpiä lämpötiloja.

Iltapäivällä, jos olet useita päiviä Dubaissa ja etsit täydellistä kokemusta

Mutta jos aiot viettää Dubaissa enemmän aikaa (noin 5 päivää Dubaissa tai 7 päivää Dub ain nähtävyyksien katselussa) ja kuumuus ei haittaa sinua, voit ottaa iltapäiväkierroksen, Mielestäni kokemus Lahbabin aavikolla vierailusta ja mönkijällä ajamisesta tässä upeassa punertavassa hiekkameressä on paljon kokonaisvaltaisempi, jos valitset iltapäivän aikataulun, koska retket ovat pidempiä (ne kestävät noin 6 tai 7 tuntia) ja voit tehdä paljon muita aktiviteetteja, kuten hiekkalautailua, dunebashingia 4x4:llä, kamelimatkoja, vatsatanssia tai valokuvausta perinteisissä arabialaisissa puvuissa, muiden muassa.

Iltapäiväretket Dubain aavikolle alkavat yleensä noin kello 14.30 tai 15.00, joten voit viettää iltapäivän erämaassa harrastamalla seikkailu-urheilua, katselemalla auringonlaskua upeissa maisemissa ja syömällä tähtien alla beduiinileirissä ennen kuin lähdet takaisin kaupunkiin.

Jos sinulla on tilaisuus, suosittelen valitsemaan iltapäivän mönkijäpyöräretken aavikolla - se on paljon pidempi, täyteläisempi ja hauskempi!

Varaa mönkijäsafari aavikolle

5. Vinkkejä Dubain aavikolla vierailemiseen ja mönkijällä ajamiseen Dubain aavikolla

Nelipyörällä ajavat ihmiset| ©Monica Ippoliti
Nelipyörällä ajavat ihmiset| ©Monica Ippoliti

Jotta saisit kaiken irti mönkijäajelusta Dubain aavikolla, suosittelen ottamaan huomioon nämä vinkit.

Tietoa mönkijäpyöräilystä

 • Nelipyöräily on riskialtista puuhaa, joten suosittelen, että otat vakuutuksen ikävän onnettomuuden varalta. Näillä retkillä on yleensä vakuutus, mutta sinun kannattaa ottaa oma vakuutus kaiken varalta, sillä terveydenhuolto on Dubaissa hyvin kallista.
 • Noudata mönkijällä ajaessasi tarkasti ohjaajan ohjeita.
 • Nelipyörissä ei ole koria, joten suojavarusteet ovat välttämättömät (hyväksytty kypärä, käsivarsien ja jalkojen suojat sekä käsivarsien ja jalkojen suojat).
 • Kun ajat mönkijällä, älä käännä ohjaustankoa jyrkästi, sillä ajoneuvo voi kaatua. Paras tapa säilyttää turvallisuutesi on ajaa tasaisesti.
 • Aja mönkijää istuen ja ottamatta jalkojasi pois jalkatuilta. Näin vältetään tarpeettomat riskit.
 • Aja mönkijää nopeudella, joka vastaa sinun ja ajoneuvon ominaisuuksia. Älä aja liian lujaa, tai mönkijä voi tehdä sinulle likaisen tempun.
 • Mönkijöiden kilpa-ajo on kielletty, joten älä ryhdy tappeluun kanssakuljettajiesi kanssa. Koska niissä on neljä pyörää, nämä ajoneuvot antavat vääränlaisen turvallisuuden tunteen, ja voit helposti joutua vaaratilanteisiin, jos et käsittele niitä oikein.

Päivästä aavikolla

 • Pakkaa reppuusi matkapahoinvointilääkkeitä, sillä retken aikana teet useita extreme-aktiviteetteja, jotka saattavat jossain vaiheessa aiheuttaa pahoinvointia.
 • Muista juoda usein nestettä äläkä odota, kunnes sinua janottaa. Aavikolla on hyvin kuuma ja vaelluksen aikana teet paljon rasittavia aktiviteetteja, joten ota mukaan runsaasti vettä ja isotonista juomaa, jotta voit täydentää energiaasi.
 • Aavikon kuumuus voi aiheuttaa myös päänsärkyä, joten älä unohda pakata hattua ja lääkkeitä ensiapupakkaukseen.
 • Käytä SPF 50**-aurinkovoidetta**, jotta aavikon aurinko ei polta ihoasi. Ota mukaan myös aurinkolasit suojaamaan silmiäsi voimakkaalta auringonvalolta.
 • Päiväretkellä Dubain aavikolla ja suojautuaksesi päivällä kuumuudelta on parasta pukeutua väljiin, viileistä kankaista valmistettuihin vaatteisiin, jotka peittävät koko vartalon. Lämpötila voi kuitenkin laskea dramaattisesti yöllä, joten pakkaa mukaan lämpimät vaatteet, jos jäät illallisnäytökseen.
 • Mönkijäpyöräilyyn kannattaa käyttää suljettuja kenkiä. Muut kengät eivät ole mukavat.

Jos pidit näistä pienistä "vinkeistä", postauksessa Vinkkejä Dubain aavikolla vierailemiseen on lisää hyödyllisiä suosituksia, joiden avulla saat varmasti kaiken irti tästä jännittävästä seikkailusta dyyneillä.

Varaa mönkijäpyöräilyretkesi Dubaissa

6. Mitä muita extreme-urheilulajeja Dubain aavikolla voi harrastaa?

Hiekkalautailu| ©Maria Borisenko
Hiekkalautailu| ©Maria Borisenko

Mönkijäpyöräilyn lisäksi Dubain aavikolla voi harrastaa myös muita extreme-urheilulajeja, kuten hiekkalautailua (surffailua hiekalla kovalla vauhdilla), dyyni-ajelua maastoautolla (liukumista dyynejä pitkin kuin vuoristoradalla) tai buggy-ajelua (jolloin tuntuu kuin leijuisit aavikon yllä).

Jos olet toiminnan ja riskien harrastaja, sinulla on varmasti hauskaa tämäntyyppisellä retkellä, sillä pääset kokeilemaan kaikkia näitä aktiviteetteja hetken aikaa ja kokemaan unohtumattomia hetkiä. Sinulla on myös mahdollisuus nähdä Lahbabin aavikon ainutlaatuiset maisemat ja ottaa upeita kuvia muistoalbumiin.

Jos haluat tietää, mistä näissä aktiviteeteissa on kyse ja mitä voit tehdä, jos liityt johonkin niistä, suosittelen lukemaan postaukset Dubain aavikko: hiekkahyppy dyyneillä tai Dubain aavikko: buggy-retket.

Varaa aavikkosafariretki mönkijäsafarilla