Fujairah-päivämatkat Dubaista

Dubai on yksi Lähi-idän mielenkiintoisimmista kohteista, mutta se ei ole kuitenkaan ainoa miellyttävä paikka Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Siksi kutsun sinut oppimaan kaikki yksityiskohdat retkestä, joka veisi sinut Dubaista Fujairahin kaupunkiin.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

6 minuuttia luettu

Fujairah-päivämatkat Dubaista

Grand Sheikh Zayed Mosque, Fujairah Fujairah Yhdistyneet arabiemiirikunnat Fujairah | ©Nick Fewings

Kun olet matkalla Dubain kaltaiseen paikkaan, on loogista, että haluat tutustua kaupungin jokaiseen yksityiskohtaan, koska tiedät, että se on yksi planeetan suosituimmista turistikohteista. Kun sinulla on kuitenkin riittävästi aikaa retkelle kaupungin laitamille, se on myös yksi parhaista asioista, joita Dubaissa voi nähdä ja tehdä. Tietäen, että palaat lopulta takaisin tähän moderniin ja kosmopoliittiseen kaupunkiin.

Tätä silmällä pitäen selitän tässä postauksessa kaiken, mitä sinun on tiedettävä matkasta Fujairahiin. Fujairah on yksi Arabiemiraattien parhaista paikoista nauttia vesiaktiviteeteista Omaninlahden kauniilla ja viehättävällä rannikolla.

1. Millainen on sukellus- tai snorklausmatka Fujairahiin Dubaista?

Snorklaus| ©Subtle Cinematics
Snorklaus| ©Subtle Cinematics

Fujairah ei sinänsä ole kovinkaan matkailullinen kohde Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa, se on itse asiassa suhteellisen pieni kaupunki verrattuna Dubaihin, ja siellä on vain vähän nähtävyyksiä, kun tiedetään, että Arabiemiraattien pääkaupunki ja itse Dubai ovat kansainvälisiä vierailijoita kiinnostavimpia kohteita.

Yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä on kuitenkin kilometrien pituinen rantaviiva suoraan Omaninlahdella. Omaninlahti on Arabianmeren osa, jossa on huomattavan suuri merikasvillisuuden ja -eläimistön monimuotoisuus. Tämä tekee siitä yhden parhaista kohteista ammattimaiseen sukeltamiseen Arabian niemimaan rannikon edustalla.

Nämä retket on suunniteltu enintään kahdeksan hengen ryhmille. Samalla on otettava huomioon, että Fujairah on kaupunki, joka sijaitsee noin tunnin matkan päässä Dubain keskustasta. Näin ollen vain kaksi tuntia retkestä on varattu menoon ja paluuseen tähän kohteeseen, joka sijaitsee maan toisessa päässä.

Korostan sitä, että tämäntyyppinen retki sisältää kaikki tarvittavat varusteet sukelluksen tai snorklauksen nauttimiseen. Sekä pääsy lepoalueille suihkuun ennen paluuta Dubaihin, ja mukana on virvoitusjuomia, juomia ja luonnollisia hedelmämehuja. Ikärajoituksia ei ole, mutta sukelluslupa on ehdottomasti oltava. Nouto ja palautus Dubaissa tapahtuu suoraan hotelliltasi.

Kiinnostavat tiedot

  • Hinta: Kun tiedetään, että tämä on yksi Dubain parhaista retkistä tai retkistä, on loogista, että hinta on hieman korkea. Hinta per henkilö on noin 110-140 €. Muista, että tämä hinta sisältää kuljetuksen, oppaan palkkion, kaikki oheisjuomat, veneen ja myös kaksi sukellussessiota tai perinteisen snorklauskierroksen.
  • Kesto: Tämän retken kokonaiskesto on yleensä noin kahdeksan tuntia. Huomautan, että kaksi tuntia näistä tunneista kuluu yksinomaan Dubain ja Fujairahin väliseen kuljetukseen, mikä tarkoittaa sitä, että sukellukset ja laivamatka kohteeseen kestävät yleensä noin 4-5 tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Kyseessä on yleensä enintään kahdeksan hengen ryhmä, joten minibussi, tila-auto tai kaksi seitsenpaikkaista ajoneuvoa, joissa on tilaa sukellusvarusteille, on mahdollinen. Vene on yleensä tavanomainen urheilukalastusvene.
  • Näiden retkien edut: Tämä vaihtoehto on sikäli kätevä, että Omaninlahdella on parempia merisukellus- ja snorklauskohteita kuin lähempänä Dubaita sijaitsevalla Peshawarinlahden osalla. Lisäksi hinta on edullinen, kun tiedetään, että retkellä on kaksi sukellusta, jos kyseessä on sukellus.
  • Näiden retkien haitat: Joillakin ihmisillä ei ole aikaa matkustaa Dubaista toiseen kaupunkiin ja takaisin tai he eivät yksinkertaisesti tunne oloaan mukavaksi matkustaa maan halki. Jos tämä on sinun tapauksessasi, kutsun sinut lukemaan 10 käytännön vinkkiä Dubaihin matkustamiseen, joiden avulla tunnet olosi turvalliseksi koko ajan.

Tutustu Dubain parhaisiin retkiin ja retkikohteisiin

Miten varata retki Fujairahiin Dubaista?

Dubain bussikierros| ©Pixabay
Dubain bussikierros| ©Pixabay

Sinulla on useita vaihtoehtoja, jos haluat varata matkan Fujairahiin Dubaista. Mukavin, mukavin ja käytännöllisin kaikkina aikoina on kuitenkin tämän palvelun ostaminen verkossa. Verkkovarauksen avulla voit valita itsellesi sopivan päivämäärän ja kellonajan. Samalla näet myös hinnanvaihtelut eri vuodenaikoina, ja sen avulla voit myös taata, että saat paikan juuri silloin, kun sitä tarvitset.

Huomaa, että suurin osa Dubain matkailupalveluista varataan verkossa. Aivan kuten Dubai Marina -risteilyt, jotka vievät sinut yhteen Dubain kauneimmista kaupunginosista, tai liput Dubain parhaisiin kiertoajelubusseihin, jotka tarjoavat paljon laajemman kierroksen.

Sinulla on myös mahdollisuus ostaa tämäntyyppiset matkat suoraan Dubain matkatoimistosta. Ongelmana tässä ajatuksessa on se, että sinun pitäisi tehdä ostoksia, jotta pääsisit todella edulliseen hintaan, eikä silloinkaan ole taattu, että saat suhteellista säästöä.

Marina Cruises

Fujairahiin Dubaissa tehtävien retkien kesto

Veneretki| ©Get Your Guide
Veneretki| ©Get Your Guide

Kaikki retket, jotka vievät sinut Fujairahiin Dubaista, kestävät yleensä vähintään viisi tuntia. Jos niihin kuitenkin sisältyy viihdeaktiviteetteja, kuten mainitsemani, ne kestävät yleensä yli seitsemän tuntia.

Sinun on arvostettava sitä, että snorklaus, retki rannalle tai sukellusretki ovat tämän kaupungin tärkeimpiä valtteja. Fujairah on paljon vaatimattomampi paikka kuin Dubai, eikä siellä ole merkittäviä monumentteja. Ainakaan lukuun ottamatta linnoituksia, jotka sijaitsevat noin 2 km:n päässä kaupungin keskustasta.

Joka tapauksessa sinun on hyvä tietää, että sukellusretki tähän kohteeseen on yksi parhaista asioista, joita Dubaissa voi tehdä seitsemän päivän tai jopa hieman pidemmän matkan aikana. Totuus nimittäin on, että Yhdistyneet arabiemiirikunnat on maa, jota kannattaa ihailla kokonaisuudessaan. Matka Abu Dhabiin tai Omaninlahdelle on siis suositeltavaa.

Mitä näen tällaisella retkellä?

Kamelivaellus aavikolla| ©Yasin Gündogdu
Kamelivaellus aavikolla| ©Yasin Gündogdu

Ensimmäinen asia, jonka näet tällaisella retkellä, on vaikuttava aavikkoalue, joka erottaa Dubain Omaninlahden rannikosta. Matkan varrella voit nauttia ajamisesta pitkin melko vaikuttavaa moottoritieverkostoa, joka syntyi tyhjästä tämän islamilaisen valtion taloudellisen menestyksen tuloksena.

Kun lähestyt Fujairahin kaupunkia, alat ajaa läpi vuoristoisessa maastossa, joka on osa koko maan ainoaa suhteellisen korkeaa aluetta. Lopulta saavutat kaupungin, ja tässä vaiheessa lähestyt venesatamaa, jossa sinua odottaa vene, joka vie sinut paikoille, joissa voit nauttia snorklauksesta tai sukelluksesta.

Ne ovat selvästi eri reittejä, sillä snorklaaminen on matalaa tutkimista, kun taas sukeltaminen on tehtävä tarpeeksi syvällä merialueella, jotta se kannattaisi. Joka tapauksessa tämän kierroksen jälkeen käytte rantaklubilla, jossa voitte peseytyä nimenomaan tätä tarkoitusta varten luoduissa suihkuissa ja nauttia hyvästä levosta ennen kuin lähdette takaisin Dubaihin.

Muistakaa, että tällä kierroksen osuudella teillä on halutessanne mahdollisuus syödä lounasta tai voitte myös säilyttää ruokahalunne ja nauttia tyylikkään illallisen jossakin Dubain parhaista ravintoloista. Palatessasi kaupunkiin voit varmasti lähteä tutustumiskierrokselle Dubain 5 tärkeimpään nähtävyysalueeseen.

Vinkkejä matkalle Fujairahiin Dubaista käsin

Ota mukaan aurinkovoidetta ja kamera| ©Wendy Wei
Ota mukaan aurinkovoidetta ja kamera| ©Wendy Wei

Minulla ei oikeastaan ole paljon neuvoja, joita voisin antaa matkasta Fujairahiin Dubaista, koska kyseessä on erinomaisesti suunniteltu matka, jossa kaikki logistiset seikat hoitaa matkatoimisto, joka vie sinut tämän kaupungin rannikolle.

Yksi asia, jonka voin kuitenkin tehdä selväksi, on se, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä , mitä pukeutua Dubaissa ja sen ympäristössä tämäntyyppistä suunnitelmaa varten. Ei ole mitään rajoituksia sen suhteen, minkälaista vaatetusta sinun tulisi käyttää, erityisesti sukelluksen tapauksessa, jossa käytät erikoisvarusteita, joissa on hyvin erityinen puku.

Voin myös neuvoa sinua ottamaan mukaan erittäin hyvän aurinkovoiteen, joka suojaa sinua auringon säteilyltä. Sekä riittävästi välipaloja ruokahalunne tyydyttämiseksi, jos se herää epäsopivalla hetkellä. Neuvoisin sinua myös lähtemään tähän kokemukseen, jos olet emiraateissa talvella, sillä silloin on paras aika matkustaa Dubaihin ja muualle maahan, koska lämpötilat laskevat, mikä tekee Arabian kuumuudesta siedettävämpää.

Kuinka paljon matka Fujairahiin maksaa Dubaista?

Ihana yö Dubain dyyneillä| ©GFFW PHOTOGRAPHY
Ihana yö Dubain dyyneillä| ©GFFW PHOTOGRAPHY

Keskimäärin retki Dubaista Fujairahiin maksaa aina noin 100 euroa. Matkan kallein osa on yksityinen kuljetus aavikon halki, joka on ihanteellinen paikka nauttia parhaasta sanbordingista Dubain dyyneillä.

Huomaa, että tämäntyyppiset retket keskittyvät lähes aina johonkin hyvin erityiseen aktiviteettiin, kuten snorklaukseen tai sukellukseen. Todellisuudessa Fujairah ei ole matkailukohde par excellence. Se on itse asiassa liikemiesten ja yrittäjien yhteisö, joiden on asuttava tässä osassa maata, koska se sijaitsee lähellä joitakin öljyntuotantokenttiä.

Tämä tarkoittaa, että mainitsemani 150 euron ja 110 euron hinnat ovat täysin edullisia, varsinkin kun tiedetään, että sukellusretki sisältää kaksi sukellusta kahdessa eri paikassa.

Mitä kohteita minun ei kannata jättää väliin, kun lähden Fujairahin retkelle Dubaista?

Sukellus| ©tslane888
Sukellus| ©tslane888

Rannan ja rantaklubin ulkopuolella, jossa vierailet myös näillä retkillä, ei todennäköisesti ole muita käymisen arvoisia kohteita. Ainakaan sellaisella retkellä, joka keskittyy sukelluksesta tai snorklauksesta nauttimiseen.

On kuitenkin tavallista, että tällaisilla retkillä pysähdytään lyhyesti ennen paluuta Fujairahin linnoitukseen. Tämä historiallinen linnoitus rakennettiin 1500-luvulla, ja siinä on kolme pyöreää tornia, jotka ovat säilyneet lähes koskemattomina tähän päivään asti.

Miksi tehdä matka Fujairahiin Dubaista?

Arabianmeri| ©Dutchflavour
Arabianmeri| ©Dutchflavour

Tällaisia retkiä suositellaan, koska niiden avulla voit tutustua Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin laajemmin ja monipuolisemmin. Se on myös huomattavan edullinen kokemus, kun otetaan huomioon, että siihen sisältyy yksityinen kuljetus toiseen osaan maata ja paluu suoraan majapaikkaasi Dubaissa.

Se, että sinulla on myös mahdollisuus nauttia sukelluksesta niinkin mielenkiintoisessa meressä kuin Arabianmeri, on toinen tekijä, joka tekee tästä kokemuksesta myös erittäin suositeltavan suunnitelman Dubaissa vieraillessasi.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna siihen, että vierailisin Fujairahissa Dubaissa omin päin?

Dubain kiertoajelubussi| ©Alan & Flora Botting
Dubain kiertoajelubussi| ©Alan & Flora Botting

Opastettu kierros, jossa sinun tarvitsee vain huolehtia siitä, että nouset minibussiin ja palaat sitten takaisin hotelliisi, on paras vaihtoehto, joka sinulla on käytettävissänne, jos haluat nähdä rannikon luonnonnähtävyyksiä. Totuus on, että toinen käytettävissäsi oleva vaihtoehto olisi julkisen liikenteen reitti.

Tällöin matka kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Autolla matka kestäisi vain tunnin. Sinun olisi myös sopeuduttava erityisesti näiden bussilinjojen aikatauluihin, jotka muuttuvat ympäri vuoden, mikä antaa enemmän merkitystä matkailusesongille.

Lisäksi, kun matkustat ilman logistista suunnittelua toimiston toimesta, sinun on kuljettava ympäri kaupunkia etsiessäsi sukelluspalveluja tarjoavaa yritystä. Kun siis lasket yhteen kaikki hinnat, jotka tämä palvelu maksaisi sinulle, sekä bussimatkan ja kuljetuskustannukset julkisen liikenteen asemalta kaupungin eri paikkoihin, voit kaksinkertaistaa opastetun retken alkuperäiset kustannukset.