Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai 7 päivässä: vinkkejä ja matkasuunnitelma, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Nauti viikon ajan ylellisistä kokemuksista ja ihastu arabialaiseen perinteeseen Lähi-idän kosmopoliittisimmassa kaupungissa. Nauti Dubain parhaista aktiviteeteista tämän oppaan avulla.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuuttia luettu

Dubai 7 päivässä: vinkkejä ja matkasuunnitelma, jotta saat vierailustasi kaiken irti.

Atlantis Hotel and The Palm Dubaissa | © Christoph Schulz

Dubai tunnetaan modernin ja ylellisyyden keidas keskellä aavikkoa, ja siellä on maailmanennätysmäisiä arkkitehtonisia helmiä, joissa yhdistyvät ylellisyys ja teknologia kunnioittaen samalla suurta arabialaista perinnettä keskellä Arabianlahden aavikkoa. Viime vuosina tapahtuneen uskomattoman muutoksensa ansiosta Dubai on asemoitunut Arabiemiraattien turvallisimmaksi kaupungiksi.

Vierailet Dubaissa viikon ajan etkä tiedä, mistä aloittaa? Seuraavassa 7 päivän Dubain oppaassa voit järjestää matkasuunnitelmasi ja nauttia maagisista aavikkoseikkailuista, nähdä kaupungin ikonisimmat nähtävyydet ja löytää piilotettuja helmiä ilman, että menetät mitään tekemistä Dubaissa.

1. päivä: Tutustuminen Dubain keskustaan

Burj Khalifan kiipeäminen.| ©Jose Aliling
Burj Khalifan kiipeäminen.| ©Jose Aliling

Tervetuloa ensimmäiselle päivällesi Dubaissa. Seuraavalla matkasuunnitelmalla vierailet maailman korkeimmassa pilvenpiirtäjässä, vietät iltapäivän shoppailemalla Dubai Mallissa ja nautit illallisesta maailman parhaan vesi- ja valoshow'n kanssa Dubai Fountainissa. Aloitetaanko?

...

Kävele Burj Parkin puutarhoissa ja puistoissa.

Ensimmäinen pysäkkisi tulevaisuuden kaupungissa on Dubain keskusta. Hämmästy futuristisen horisontin uskomattomista näkymistä ja nauti aamukävelystä Burj Parkin puistoissa.

Täällä voit nauttia sen uskomattomista taideinstallaatioista, kuten meksikolaisen taiteilijan Jorge Marinin luomasta Wings of Mexico-veistoksesta, joka sijaitsee Burj Khalifan edessä ja josta voit poseerata upeassa valokuvassa sosiaalista mediaasi varten.

Kiipeä Burj Khalifaan: maailman korkein näköalatasanne.

Dubain tärkeimmäksi nähtävyydeksi tunnustettu kiipeäminen Burj Khalifaan , maailman korkeimpaan rakennukseen, on pakollinen asia, jos menet Dubaihin. 828 metrin korkeuteen kohoava rakennus antaa sinulle mahdollisuuden koskettaa taivasta käytännössä käsin sen näköalatasanteilta.

Voit valita Burj Khalifan sisällä sijaitsevien kahden näköalatason välillä ja nähdä vertaansa vailla olevat näkymät Dubain kaupunkiin. 360º At the Top -näköalatasanne sijaitsee 125. kerroksessa, ja se maksaa noin 50 euroa. Muutamaa kerrosta ylempänä noin 110 eurolla pääset 148. kerrokseen, jossa sijaitsee maailman korkein näköalatasanne, josta voit katsella Dubain pilvien yläpuolelle.

Osta liput Burj Khalifaan

Kierrä Dubai Mall -ostoskeskusta ja hiihtele Ski Dubaissa.

Dubai Mall| ©mostafa meraji
Dubai Mall| ©mostafa meraji

Paras tapa viettää ensimmäisen Dubaissa vietetyn päivän iltapäivä on käydä maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, Dubai Mallissa. Aivan Burj Khalifan vieressä sijaitseva liiketila on ihanteellinen ostosten ystäville sen 1200 liikkeen ansiosta, joista löydät muun muassa luksusmerkkejä, kansainvälisiä muotiketjuja ja kodin tarvikkeita.

Jos et ole ostosten ystävä, älä huoli, sillä Dubai Mallissa on loputtomasti virkistys- ja viihdetiloja, joissa voit viettää tuntikausia tylsistymättä, muun muassa:

 • Dubai Aquarium, jossa on haita ja erilaisia merieläimiä.
 • Teemapuistot
 • Dubai Dino, 155 miljoonaa vuotta vanha dinosaurusfossiili.
 • Ski Dubai, jossa voit hiihtää ja vierailla myös pingviinien luona.

Varaa liput Ski Dubai

Nauti illallinen Time Out Marketissa, josta on näkymät Dubain suihkulähteelle

Kun olet viettänyt kiireisen ostosiltapäivän Dubai Mallissa, suuntaa Time Out Market Dubai -markkinoille ja nauti herkullinen illallinen jossakin 17 ravintolasta, joista voit valita ilman varausta.

Samalla kun nautit illallista, päätä ensimmäinen päiväsi huikealla tavalla Dubai Fountainin parhaaseen musiikilliseen vesi- ja valoshow'hun, jota suositellaan lämpimästi, jos menet yöllä Burj Khalifan huipulle. Maailman suurin tanssiva suihkulähde 150 metriä korkeiden suihkujensa ansiosta.

Varaa suihkulähde-esitys ja perinteinen veneretki Dubaissa

2. päivä: Vieraile Dubain historiallisessa keskustassa: Deiran kaupunginosassa.

Heritage Village Abu Dhabi| ©Guilhem Vellut
Heritage Village Abu Dhabi| ©Guilhem Vellut

Toisena päivänä ehdotan, että teet matkan ajassa taaksepäin ja vierailet Heritage Villagessa ja koet aidon kokemuksen kävelemällä soukissa ja syömällä kuin paikalliset vanhassa Deiran kaupunginosassa.

.

Vieraile Heritage Villagessa ja Heritage Housessa

Toisena päivänänne kutsun teidät matkalle ajassa taaksepäin ja katsomaan, millainen Dubai oli ennen sen modernisointia. Paras tapa tehdä tämä on käydä Heritage Villagessa ja Heritage Housessa.

Molemmat ovat ulkoilmamuseoita, joissa voit kokea omakohtaisesti perhe-elämän Dubain perinteisissä taloissa 1800 -luvulla ja tutustua kudontatöitä tai kalastusaluksia tehneiden käsityöläisten ja kutojien perinteiseen työhön. Muista ennen lähtöäsi käydä sisällä olevissa kaupoissa ostamassa aitoja matkamuistoja.

Heritage Villagessa sinulla on myös mahdollisuus olla vuorovaikutuksessa ja poseerata matkamuistokuvassa Dubain ikonisten eläinten, kuten haukkojen, kanssa ja ratsastaa kamelilla.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Kierros Dubain perinteisillä soukeilla ja markkinoilla

Golden Souk Dubain yömarkkinoilla| ©Elroy Serrao
Golden Souk Dubain yömarkkinoilla| ©Elroy Serrao

Nauti kiertoajelusta soukeilla, perinteisellä Deiran alueella sijaitsevilla historiallisilla arabimarkkinoilla, joilla voit eksyä monille kapeille kaduille, joita reunustavat paikalliset kauppiaat, jotka mielellään tinkivät hyvästä hinnasta erilaisista arabialaisen ja aasialaisen kulttuurin esineistä, joita heillä on myynnissä.

Kun kuljeskelet eri soukeilla, voit maistella erilaisia paikallisia ruokia markkinoiden katuruokakojuissa ja syödä kuin paikallinen. Älä pelkää liata käsiäsi, sillä näissä kojuissa syöminen takaa ainutlaatuisen ja edullisen kokemuksen perinteisessä Deiran kaupunginosassa, jota et saisi ravintolassa.

Varaa Dubain katuruokakierros

Suosikkisukkejani

 • Golden Souk: Jos tätä markkinaa voi kuvata yhdellä sanalla, se on luksus. Vieraile siellä ja tutustu sanonnan "kullan arvoinen" todelliseen merkitykseen.
 • Spice Souk: Old Baladiya Roadilla sijaitseva unenomainen tori, josta löydät käsittämättömiä mausteita.
 • Bur (kankaat)Souk: Älä anna pienen kokonsa hämätä, sillä tämä on ihanteellinen markkina täydellistä matkamuistoa etsiville matkailijoille. Löydät kaikenlaisia tekstiilejä, joissa on hienoja kirjailuja kaikissa väreissä.

Dubai Creek -illallisristeily

Viimeistele päiväsi risteilemällä Dubai Creekin rannoilla. Dubai Creek on 10 kilometriä pitkä jokisuisto, joka toimi merikauppa-asemana, jonne kuljetettiin Afrikasta ja Intiasta tavaroita soukeissa myytäväksi.

Paras tapa nauttia tästä alueesta on tehdä iltaristeily Dubai Creekillä: nauti perinteinen arabialainen illallinen dhow'ssa, perinteisessä arabialaisessa purjeveneessä.

Varaa perinteinen purjeveneristeily Dubaissa

3. päivä: Nauti seikkailullisesta päivästä Jumeirahissa.

Aquaventure-vesipuisto| ©miketheredbarron
Aquaventure-vesipuisto| ©miketheredbarron

Voit aloittaa kolmannen päivän Dubain nähtävyyksien katselun rauhallisella kävelyllä Marina Walkin varrella, mutta älä unohda uimapukuasi, sillä myöhemmin on aika lähteä vesiharrastuksiin Atlantis Aquaventureen - maailman suurimpaan vesipuistoon.

.

Nähtävyyksiin tutustuminen lautalla tai kävellen Marina Walkilla.

Aloita kolmas päiväsi Dubaissa aikaisin aamulla kävelyllä Marina Walkin 3,5 kilometrin pituista keinotekoista vesikanavaa kiertävällä kävelykadulla ja häikäisty Dubain modernimman ja kosmopoliittisimman alueen uskomattomista näkymistä.

Nauti loppupäivästä Atlantis Aquaventure -hotellissa.

Nauti koko päivän jännityksestä ja seikkailuista maailman suurimmassa vesipuistossa, Atlantis Aquaventuressa. Atlantis Aquaventure sijaitsee kuuluisan Atlantis-hotellin alueella Palma Jumeirahin ikonisella keinotekoisella saarella, ja sinne pääsee monoraililla, joka kulkee 23 minuutin välein ja maksaa noin 2,40 euroa edestakaisin.

Ota uima-asusi matkalaukustasi ja nauti unohtumattomasta päivästä puiston erilaisissa laitteissa ja nähtävyyksissä, joita ovat mm:

 • Liu'u alas Aquaventure Waterparkin 79 liukumäkeä.
 • Surffaa aaltosimulaattorilla
 • Ui haiden ja rauskujen kanssa Shark Lagoonissa tai snorklaa 65 000 värikkään kalalajin kanssa Lost Chambersissa.
 • Ota aurinkoa ja ui yksityisillä rannoilla.

Varaa liput Atlantis Aquadventureen

4. päivä: Aavikkoretki

Ihmiset ajavat mönkijällä| ©Monica Ippoliti
Ihmiset ajavat mönkijällä| ©Monica Ippoliti

Jos matkustat Dubaihin, sinun on pakko lähteä aavikkosafarille ja ihmetellä aavikon taikaa ja kokea beduiinien nomadimaista kameliratsastusta ja tietenkin extreme-urheilulajeja hiekalla, kuten Dune Bashingia tai hiekkalautailua.

.

Vauhti aavikon halki 4WD-ajoneuvolla

Neljäntenä päivänänne Dubaissa ehdotan matkasuunnitelmaa, joka vie teidät pois pilvenpiirtäjien nykyaikaisuudesta matkalle ajassa taaksepäin ja tutustumaan aavikon taikaan tämän alueen suosituimmalla ja kuuluisimmalla aktiviteetilla, Dubain aavikkokierroksella.

Paras tapa tutustua aavikkoon ja surffata dyyneillä on Dune bashing, adrenaliinipitoinen aktiviteetti, joka sopii täydellisesti vauhdin ystäville ja jossa ajetaan dyynejä ylös ja alas 4x4-jeepillä.

Varaa aavikkoretki, johon sisältyy safari ja illallinen

Harrasta extreme-urheilua mönkijällä tai hiekkalaudalla hiekan poikki.

Jos olet adrenaliininarkkari ja extreme-urheilun harrastaja, toinen aavikkosafarilla tehtävä aktiviteetti on hiekkalautailu dyyneillä, jossa lumilautailun tapaan liukastellaan laudalla dyynejä pitkin, mutta lumen sijasta aavikon hiekkaa pitkin. Voit myös käyttää lautaa kelkkana, jos et ole koskaan aiemmin lumilautaillut.

Jos vauhti pyörillä on enemmän sinun juttusi, voit kokea extreme-elämyksen ajamalla hiekkadyynien läpi mönkijäajelulla Dubain aavikolla noin 50 eurolla.

.

Ratsasta kamelilla kuin aavikon nomadit

Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu
Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu

Jos matkustat Dubaihin, sinun pitäisi ehdottomasti lähteä kameliratsastukseen, ja mikä olisikaan parempi paikka tehdä se kuin aavikko ja ottaa samalla upeita auringonlaskukuvia matkakumppanisi kyttyräselässä.

Kameliratsastus on ehdottomasti suosituin ja rentouttavin aktiviteetti seikkailun täyteisen päivän jälkeen Lahbabin aavikkoretkellä, jonka hinta on noin 50 puntaa ja joka tarjoaa noutamisen ja kyydin Dubain hotellistasi.

Varaa kameliratsastus Dubain keidakkeella

Illallinen tähtien alla parhaan buffetin ja elävän viihteen kera

Päätä aavikkosafaripäiväsi Dubain aavikkoretkellä illallisella ja live-esityksellä, jossa voit rentoutua ja nauttia parhaasta arabialaisesta ruokavalikoimasta samalla, kun nautit live-esityksestä, kuten vatsatanssista tai tulishow'sta, tähtitaivaan alla keskellä Dubain aavikkoa.

Illallisen aikana buffet-menussa on tarjolla arabialaisen gastronomian tähtiannoksia, joissa aloitat kikherne-hummuksella ja baba ghanoush-munakoisokermalla, jotka on syötävä khubos-leivän kanssa, minkä jälkeen voit valita grillatun kalan, kanan tai lampaan sekä peruna- tai couscous-salaatin, joka tunnetaan paremmin nimellä tabbouleh.

Illallisen päätteeksi voit maistella herkullisia arabialaisia makeisia ja niihin sopivia juomia:

 • Taateleita tai hedelmiä
 • Baklava, kuuluisa pistaasipähkinä- ja hunajajälkiruoka.
 • Luqaimat (paistettu taikina kardemummalla ja sahramilla).
 • Minttutee ruoansulatusta varten
 • Perinteinen arabialainen kahvi, joka valmistetaan sahrami- tai kardemumma-mausteilla.

Varaa aavikkoretki esityksen kanssa

5. päivä: Tutustu perinteiseen Al Fahidi -kortteliin

Al Fahidi yöllä| ©Alex DROP
Al Fahidi yöllä| ©Alex DROP

Nauti kulttuuripäivästä vierailemalla Dubain museossa perinteisessä Al Fahidin kaupunginosassa, vieraile Jumeirahin moskeijassa ja päätä päivä Dubai Framen näköalatasanteella, jossa voit nähdä Dubain kaksi kasvoa, modernin ja perinteisen.

.

Vieraile Jumeirahin moskeijassa

Aloita viides päiväsi Dubaissa vierailemalla yhdessä kaupungin tärkeimmistä kulttuuri- ja uskonnollisista keskuksista, Jumeirahin moskeijassa. Tärkeimmällä asuinalueella sijaitsevaa Jumeirahia pidetään arkkitehtonisena jalokivenä meren rannalla, ja siellä voi vierailla lauantaista torstaihin. Se on Dubain ainoa moskeija, johon ei-muslimit pääsevät sisään 1 tunnin opastetulle kierrokselle vain kello 10 aamulla.

Jos vierailet moskeijassa, sinun tulee noudattaa seuraavia pukeutumissääntöjä, jotka koskevat kaikkia moskeijoita yleensä:

 • Miehillä on oltava pitkät housut, jotka peittävät sääret ja peittävät myös olkapäät.
 • Naisten on peitettävä hiuksensa huivilla ja peitettävä kätensä ja jalkansa kokonaan.

Varaa Dubain kiertoajelubussi

Kulttuuripysähdys Dubain museossa ja perinteistä arabialaista ruokaa.

Viidennen päivän kulttuurireitin jälkeen suosittelen vierailua Dubain museossa, joka sijaitsee aivan Dubain linnoituksen sisällä Al Fahidissa, vanhan Dubain toisessa perinteisessä kaupunginosassa.

Opit Dubain historiasta, alkuperästä ja kulttuurisesta olemuksesta eri näkökulmasta sen uskomattoman, kronologisesti järjestettyjen historiallisten esineiden, kuten yli 1000 vuotta vanhojen dhow'iden, antiikkiesineiden ja arkkitehtonisten esineiden uskomattoman näyttelyn ansiosta.

Kun olet tutustunut Dubain historiaan, suuntaa muutaman metrin päässä museosta sijaitsevaan Arabian Tea House -ravintolaan ja kokeile Tahta Lahamia, ravintolan lihasta, riisistä ja mausteista koostuvaa erikoisruokaa, joka on herkullinen perinteinen arabialainen ateria, jonka hinta on keskimäärin 10-30 euroa henkilöä kohden.

Päätä päiväsi Zabeel-puistossa ja kiipeä Dubai Frameen

Kun olet viettänyt päivän kulttuurinähtävyyksiä vanhalla Al Fahadin alueella, suuntaa Zabeel Parkiin ja nauti auringonlaskusta Dubain suurimmalla viheralueella, jossa voit talvikuukausina pikniköidä ja nauttia samalla elävästä musiikista ja näyttelyistä, kuten Dubai Garden Glow-tapahtumasta.

Päivän päätteeksi voit suunnata Dubai Frameen, kahteen 150 metriä korkeaan torniin, joita yhdistää 93-metrinen lasinen näköalatasanne. Sieltä avautuu uskomaton panoraamanäkymä kaupunkiin, jossa näet modernin, teknologisen Dubain toisella puolella ja vanhan, perinteisen Dubain toisella puolella. hinta noin 13 euroa.

Varaa liput Dubai Frameen

6. päivä: Lähde kiertoajelulle Dubain ja Abu Dhabin lähistölle.

Sheikh Zayedin moskeija| ©Mohammed Bukar
Sheikh Zayedin moskeija| ©Mohammed Bukar

Ennen kuin lähdet Dubaista, ota kaikki irti vierailustasi ja tee päiväretki Abu Dhabiin, jossa voit vierailla maailman kauneimmassa moskeijassa ja nauttia seikkailupäivästä Ferrari Worldissa.

.

Tee päiväretki Abu Dhabiin ja kiipeä Etihad Towersin näköalatasanteelle.

Ennen kuin lähdet Dubaista, hyödynnä sen läheisyys Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pääkaupunkiin ja tee järjestetty matka Abu Dhabiin Dubaista noin 50 punnalla. Matka kestää noin tunnin, ja pääset tutustumaan kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin, kuten Etihad Towersiin.

Abu Dhabin ikonisin maamerkki on Etihad Towers, jonka näköalatasanteelta osoitteessa 300 voit nauttia ainutlaatuisista näkymistä kaupunkiin noin 20 eurolla.

Kun olet ollut pilvien yläpuolella, voit kävellä Qasr Al Watan -palatsiin ja vierailla sen uskomattomassa kirjastossa, jonka historiallisiin kokoelmiin kuuluu muun muassa kuuluisa Birminghamin Koraani, noin 15 eurolla.

Varaa matka Abu Dhabiin

Vieraile maailman nopeimmassa vuoristoradassa Ferrari Worldissa.

Yhdessä Ferrari Worldin vuoristoradoista| ©Naval Surface Warriors
Yhdessä Ferrari Worldin vuoristoradoista| ©Naval Surface Warriors

Jos olet adrenaliininarkkari ja huippuautojen ystävä, sinun on suunnattava Yasin keinotekoiselle saarelle ja vierailemaan Ferrari Worldissa, jossa voit nauttia iltapäivän seikkailuista maailman suurimmassa sisätiloissa sijaitsevassa huvipuistossa.

Tarjolla on 19 ajelua, mukaan lukien Formula Rossa, maailman nopein vuoristorata. Voit myös vierailla Ferrari-automuseossa ja ruokailla teemaravintoloissa.

Varaa lippusi Ferrari World Touriin

Vieraile maailman kauneimmassa moskeijassa: Sheikh Zayedin moskeijassa

Abu Dhabissa vietetyn päivän nähtävyyksien katselun jälkeen päätteeksi on pakko käydä maailman kolmanneksi suurimmassa moskeijassa, Sheikh Zayedin moskeijassa.

Moskeijan sisätiloissa vierailua varten on tärkeää noudattaa pukeutumissääntöjä sen asukkaiden ja palvojien kunnioittamiseksi.

Naisten tulisi peittää olkapäänsä ja käsivartensa, pukeutua väljiin vaatteisiin ja pitkiin housuihin ja peittää hiuksensa kokonaan tunikalla tai pashmiinalla. Miesten tulisi peittää olkapäänsä ja säärensä, minkä vuoksi suosittelen pitkiä housuja.

Suosittelen, että kävelet ennen auringonlaskua noin 15 minuutin kävelymatkan Oasis of Dignityn näköalapaikalle. Sieltä voit todistaa todellista spektaakkelia; moskeijan valkoinen väri tekee kontrastia kauniiseen auringonlaskuun ja voit nähdä sen heijastuvan sen altaisiin, vakuutan, että se jättää sinut sanattomaksi.

Jos sinulla ei ole mukanasi peiteasua, moskeija lainaa sinulle sellaisen ilmaiseksi.

Varaa Abu Dhabin kiertomatka, johon sisältyy pääsyliput moskeijaan

7. päivä: Viimeinen päivä Dubaissa - varaa dhow-risteily Mussandam Dibba -aluksella

Dubai Marina Cruise| ©Krzysztof Skóra
Dubai Marina Cruise| ©Krzysztof Skóra

Mikä olisikaan parempi tapa päättää viikko Dubaissa kuin kokopäiväristeilyretki dhow'n, perinteisen arabialaisen puuveneen, kyydissä ja purjehtia pitkin Arabianmeren kaunista Mussandam Dibban rantaa Omaninlahdella.

Nauti merellisistä aktiviteeteista, jotka sopivat täydellisesti ystäville ja perheelle, kuten snorklauksesta, uimisesta kristallinkirkkaissa vesissä tai yksinkertaisesti rentoutumisesta risteilyaluksella auringonoton aikana. Retki sisältää herkullisen buffetin, jossa on perinteistä ruokaa ja juomia, kuten arabialaista teetä ja kahvia.

Varaa perinteinen purjehdusristeily illallisineen Dubaissa

Päivittäinen matkasuunnitelma

 • Päivä 1

 • Burj Park

 • Burj Khalifa ja Dubai Mall

 • Hiihto Dubaissa

 • Time Out Market Dubai

 • Dubain suihkulähde

 • Päivä 2

 • Heritage Village

 • Heritage House

 • Souks

 • Dubai Creek risteily

 • Päivä 3

 • Marina Walk

 • Atlantis Aquaventure

 • Aaltosimulaattori

 • Ui haiden kanssa

 • Päivä 4

 • Dyyni-ajelu

 • Hiekkalautailua aavikolla

 • Mönkijäpyöräily

 • Kameliratsastus

 • Illallinen ja live-esitys

 • Päivä 5

 • Jumeirahin moskeija

 • Dubain museo

 • Arabialainen teehuone

 • Zabeelin puisto

 • Dubai Frame

 • Päivä 6

 • Etihad Towers

 • Qasr Al Watan Palace

 • Ferrari World

 • Sheikh Zayedin moskeija

  1. päivä
 • Risteilyretki

 • Snorklaus

 • Buffet juomineen

 • Näkymät Omaninlahdelle