Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Kuinka Vierailla Chelsea-stadionilla

Stamford Bridge Stadium, Chelsea FC:n koti, on yksi Lontoon suurista kulttuurinähtävyyksistä. Tutustu tämän urheilupaikan ja 2000-luvun menestyneimmän joukkueen historiaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Kuinka Vierailla Chelsea-stadionilla

Sisällä Chelsea Stadium | ©Smartr

Niin sanotulla kauniilla pelillä on tärkeä paikka Chelsean stadionilla Lontoon kaupungissa. Englantilaisen ammattilaisjalkapalloseura Chelsean kotiottelut pelataan tämän stadionin kentällä. Se on myös paikka, joka edistää sosiaalisten rajojen poistamista urheilurakkautensa jakavien ihmisten luomien yhteyksien ansiosta.

Kaikkien näiden ja muiden syiden vuoksi vierailu Chelsean stadionilla on ohittamaton aktiviteetti kaupungissa ollessasi. Lakkaa miettimästä , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa, ja tutustu tähän ikoniseen stadioniin ja sen historiaan, arkkitehtuuriin, nurkkiin, muinaisjäännöksiin ja muuhun niin sisältä kuin ulkoa. Kerron alla kaikista vaihtoehdoista.

1. Näe Chelsean stadion kaikessa loistossaan, kun katsot Lontoon derbyottelua

Chelsean stadionin sisäpuoli| ©Dimitri Robert
Chelsean stadionin sisäpuoli| ©Dimitri Robert

Chelsea (Blues) ja Arsenal (Gunners ) ovat kaksi englantilaista joukkuetta, joilla on pitkä jalkapallohistoria. Niiden yli 100 vuotta kestänyt kilpailu alkoi niiden ensimmäisestä kohtaamisesta vuonna 1935 Stamford Bridgellä, Sinisten leijonien eli Chelsea FC:n kotikentällä.

Joka vuosi nämä kaksi jalkapallon titaania kohtaavat Chelsean stadionilla Lontoon derbyssä. Näet, kuinka kummankin joukkueen 11 pelaajaa taistelevat 90 minuutin ajan yrittäen tehdä mahdollisimman monta maalia ja puolustaa omaa maaliaan.

Lontoon derby

Lontoon derby on Lontoon huippujoukkueiden välinen pääottelusarja, joka järjestetään 10 kuukauden aikana. Tämä aika vastaa 38 ottelupäivää, joissa pelataan yhteensä 266 ottelua.

Ottelut vaihtelevat yleensä vuosittain ja alkavat Lontoossa elokuun ensimmäisestä päivästä seuraavan vuoden toukokuun loppuun. Jos siis haluat nähdä Chelsea Stadiumin parhaimmillaan katsomalla klassisen Chelsea FC ja Arsenal -ottelun, sinun on tarkistettava kuluvan kauden kalenterista tarkka päivämäärä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Liput klassiseen Chelsea vs. Arsenal -otteluun alkavat 500 punnasta per henkilö. Lippuja voi ostaa stadionin virallisilta verkkosivuilta tai lipputoimistosta.
 • Kesto: Ottelut kestävät yleensä enintään kaksi tuntia (90 minuuttia peliä jaettuna kahteen 45 minuutin puoliaikaan, 15 minuuttia puoliaikaa ja noin 5 minuuttia jatkoaikaa).

2. Lähde kierrokselle ja tutustu Chelsea Stadiumin yksityiskohtiin sisältäpäin

Stadionin istumapaikat| ©Aqilah Kamaluddin
Stadionin istumapaikat| ©Aqilah Kamaluddin

Jos olet Chelsea-fani etkä vielä tiedä , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa päivässä tai useammassa päivässä, et voi jättää väliin tilaisuutta tutustua Stamford Bridge -stadioniin, tämän tärkeän englantilaisen jalkapalloseuran kotikenttään. Liity vain opastetulle kierrokselle stadionin kaikkien nurkkien läpi.

Tämän kokemuksen aikana vierailet stadionin eksklusiivisissa osissa, joihin vain pelaajat pääsevät. Joitakin niistä ovat mm:

 • Pukuhuoneet, joissa voit istahtaa hetkeksi.
 • Lehdistöhuone, jossa voit tuntea itsesi maajoukkueen valmentajaksi.
 • Pelaajatunneli, jossa ovat kulkeneet muun muassa John Terryn kaltaiset urheilun suuret persoonallisuudet.
 • Mahtava kenttä, josta voit nähdä eri näkökulmasta katsomot ja penkit.

Tämän kierroksen jälkeen stadionin opas tai isäntä vie sinut tutustumaan Chelsea FC -museoon. Siellä katsot noin 30 minuutin mittaisen selittävän videon, jonka avulla opit tämän urheiluseuran yli 100-vuotisesta historiasta.

Kävelet myös näyttelytilan läpi, jossa näet liigan vuosien varrella voittamia pokaaleja ja titteleitä. Näet kokoelman joukkueelle kuuluvia vaatteita, kenkiä ja esineitä. Esimerkiksi maailman jalkapallolegendojen, kuten Drogban ja Lampardin, pelipaidat.

Mielenkiintoista tietoa

 • Hinta: Tämä kierros Chelsean stadionin sisällä maksaa noin 45 €/henkilö, ja lippuja voi ostaa Chelsean virallisilta verkkosivuilta.
 • Kesto: Tämän aktiviteetin keskimääräinen kesto on 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Hyödyt: Pääset tutustumaan kaikkiin nurkkiin Chelsean stadionin sisällä ja samalla sen historiaan ja piilotettuihin aarteisiin.

Osallistu Chelsea Stadium -kierrokselle ilmaiseksi London Passilla

London Passin avulla pääset tutustumaan Chelsea Stadiumin sisätiloihin, mikä säästää aikaa ja rahaa. Nautit opastetusta kierroksesta tässä legendaarisessa jalkapallotemppelissä ja opit sen historiasta.

Kun olet ostanut passisi viralliselta London Pass -sivustolta, voit sanoa hyvästit jonottamiselle. Suuntaa vain suoraan stadionin lipunmyyntipisteeseen ja skannaa matkapuhelimesi näytöllä oleva QR-koodi. Se on nopea ja helppo tapa lunastaa lippusi maksamatta mitään.

Kun olet päässyt stadionille, isäntä opastaa sinut pukuhuoneisiin, kentälle, pelaajatunneliin ja lehdistöhuoneeseen. Sen jälkeen kävelet Chelsea FC -museon läpi ja tutustut itse mielenkiintoiseen kokoelmaan joukkueen reliikkejä, kuten pokaaleja, paitoja, valokuvia, palkintoja jne.

Lisäksi Lontoon turistikortin ansiosta sinulla on käytössäsi 12 kielellä saatavilla oleva digitaalinen opas, jonka voit ladata matkapuhelimeesi. Se parantaa kokemustasi kuvilla ja 360º-elokuvalla stadionin historiasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Chelsea Stadium -kierroksen sisältävän päivälipun hinta on alkaen 84 € (aikuiset) ja 54 € (alle 15-vuotiaat lapset). Saatavilla on myös muita passeja useammalle päivälle.
 • Edut: Lontoo-passilla säästät jopa 35 % Chelsea Stadiumin opastetun kierroksen alkuperäisestä hinnasta. Lisäksi saat ilmaisen Chelsea FC:n kaulanauhan.

Hanki paras Lontoon turistikortti

3. Näe Lontoo ulkopuolelta ja tutustu sen historiaan Lontoon kontrastit -kierroksella

Kierros stadionilla| ©Alex
Kierros stadionilla| ©Alex

Olitpa Lontoossa yhdestä seitsemään päivää tai jopa pidempään, kannattaa kaupunkiin tutustua Contrasts-kierroksella. Pääset tutustumaan kohokohtiin, kuten legendaariseen Chelsea Stadiumiin. Kaikki tämä paikallisen oppaan seurassa.

Tämä kävelykierros, jota pidetään osana 10 parasta Lontoon kierrosta ja retkeä, sisältää yleensä sellaisia turistikohteita kuin Westminster Abbey, St Paulin katedraali, Soho, Borough Market ja muut. Voit kuitenkin räätälöidä reittiä makusi mukaan, tässä tapauksessa urheilullisen, mukaan lukien kävely Chelsea Stadiumin ulkopuolella.

Tämän vuonna 1877 rakennetun jalkapallostadionin tapauksessa opas vie sinut ulos ihailemaan sen julkisivua, joka, toisin kuin muut stadionit, voisi olla aivan tavallinen rakennus Chelsean kaupunginosassa. Samalla hän kertoo sinulle paikan historiasta, kulttuurisesta merkityksestä ja anekdooteista.

Temple Blue - nimisen stadionin porteilla näet myös elävän kokoisen veistoksen, joka on omistettu yhdelle Chelsea FC:n legendoista, Peter Osgoodille. Siellä voit ottaa upeita valokuvia muistoksi.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämän opastetun aktiviteetin hinta on 56 €/henkilö.
 • Kesto: Tämä opastettu kierros kestää yleensä kahdesta kuuteen tuntia.
 • Hyödyt: Pääset kurkistamaan Chelsean stadionin ulkopuolelle ja tutustumaan sen jalkapallohistoriaan.

Tutustu kaupunkiin yhdellä Lontoon parhaista kierroksista ja retkistä

4. Helikopterikierroksella näet Chelsean stadionin lintuperspektiivistä.

Näkymä helikopterista| ©Martin Carey
Näkymä helikopterista| ©Martin Carey

Toinen tapa vierailla Chelsea Stadiumilla on helikopterikierroksella ylhäältä käsin. Tämä on todella kokemisen arvoinen kokemus, sillä sieltä avautuu etuoikeutettu näkymä Temple Blueen ja moniin muihin kiinnostaviin kohteisiin.

Tälle lintuperspektiivikierrokselle nouset helikopteriin Lontoon helikopterikentällä Batterseassa. Etukäteen lentäjä antaa sinulle vinkkejä ja turvallisuusohjeita, jotta kokemus onnistuisi.

Kun kohoat Lontoon taivaalla, näet kaupungin kuin pienen pienoismallin, ja pystyt tunnistamaan joitakin Lontoon parhaita maamerkkejä. Tällaisia ovat muun muassa London Eye, Lontoon torni, Tower Bridge, Westminster Abbey ja Thames-joki.

Lennät myös Chelsea Stadiumin yli ja hämmästyt sen monumentaalisesta arkkitehtuurista, joka on saanut vaikutteita goottilaisesta ja viktoriaanisesta tyylistä. Näet tämän 103 × 67 metrin kokoisen ja 35 metriä korkean historiallisen rakennuksen, joka erottuu monikulmaisella muodollaan, jota ympäröi 264 tiilipilaria.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Helikopterikokemus maksaa yleensä noin 150 €/henkilö.
 • Kesto: Helikopterikierros kestää noin 20 minuuttia.
 • Hyödyt: Nautit etuoikeutetusta lintuperspektiivistä Chelsean stadionille ja muille Lontoon nähtävyyksille.

Vieraile joissakin Lontoon hienoimmista maamerkeistä

5. Vieraile siellä ulkopuolelta pääsemällä sinne omin päin

Stadionin ulkopuoli| ©standhisround
Stadionin ulkopuoli| ©standhisround

Stamford Bridge -stadionilla on yli 100-vuotinen historia, ja siitä on tullut ehdoton vierailukohde, olitpa sitten jalkapallofani tai et. Jos siis vierailet Lontoossa oleskelusi aikana kaupunginosa kerrallaan, sinun kannattaa tehdä kävelyretki Hammersmith & Fulhamin kaupunginosassa ja tutustua Chelsea FC:n kotikenttään ulkopuolelta.

Voit pysähtyä stadionin edustalle ottamaan kuvia Sinisen temppelin monumentaalisen julkisivun vieressä. Ulkona näet seuran suuren vaakunan ja entisen englantilaisen jalkapalloilijan Peter Osgoodin patsaan. Kaikki tämä on ilmaista.

Samoin voit käyttää tilaisuutta hyväksenne tehdä kierroksen ympäröivällä alueella ja tutustua joihinkin Lontoon parhaista museoista. Esim:

Miten päästä Chelsean stadionille omin päin

Stadion sijaitsee aivan Chelsea Quarterin vieressä, joka on helposti saavutettava asuinalue. Pääset sinne seuraavilla liikennevälineillä:

 • Metrolla: lähdet Hammersmithin asemalta N72 Roehamptonin reittiä Fulham Broadwayn asemalle, joka sattuu olemaan stadionia lähin asema. Voit tutustua myös käytännön oppaaseen Lontoon metroon.
 • Juna: Junamatkustusta varten on Imperial Wharfin ja West Bromptonin asemat. Molemmilla vaihtoehdoilla pääset noin 15 minuutin kävelymatkan päähän stadionilta.
 • Bussi: Ota bussi N72 Roehamptonista Fulham Roadille (pysäkki FO). Kävele noin 1 minuutti Fulham Palace Roadin asemalle (pysäkki FP) ja nouse 14 Russell Square -linjalle, joka vie sinut Chelsea Villageen (pysäkki U), joka on parin minuutin päässä stadionilta.
 • Vene: Thames-joella järjestetään päivittäin risteilyjä. Sinun on valittava laiva, joka pysähtyy Chelsean satamassa, joka on 15 minuutin kävelymatkan päässä stadionilta.

Hyppää yhden parhaista Thames-joen risteilyistä kyytiin

6. Nauti upea drinkki ja ateria Frankie's Bar and Grillissä Chelsea Stadiumilla.

Ruokailu stadionin ulkopuolella| ©Carolina Alves
Ruokailu stadionin ulkopuolella| ©Carolina Alves

Yksi Lontoon salaisista paikoista, joihin kannattaa tutustua Chelsea Stadiumin vierailun aikana, on Frankie's Sports Bar & Grill. Tämä on stadionin ainoa baari-ravintola, jossa on upeaa ruokaa ja juomia.

Kolmen ruokalajin aterioista pizzoihin, hampurilaisiin ja hot dogeihin, ja se on ihanteellinen paikka, jonka voi sisällyttää kaupungin parhaimpiin ruokamatkailukohteisiin. Lisäksi stadionin opastetun kierroksen sisäänpääsyn yhteydessä saat erikoistarjouksenkahden ruokalajin ateriasta.

Ja jos haluat vain istahtaa alas ja ladata akkujasi nauttimaan herkullisesta kuumasta tai kylmästä juomasta (mm. teestä tai kahvista) herkullisen jälkiruoan kera, The Tea Bar on hyvä vaihtoehto. Se on noin 42 metrin kävelymatkan päässä Frankie's Bar and Grillistä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Sisäänpääsy ravintolaan ja The Tea Bariin on maksuton, ja sinun on maksettava kaikesta nauttimastasi. Ja jos olet ostanut lipun stadionkierrokselle, saat ravintolan kahden ruokalajin menun erikoishintaan (noin 15 € aikuiselta ja noin 9 € lapsilta).
 • Aukioloajat: Ravintola on avoinna joka päivä (klo 12:00-23:00). Teebaari on avoinna maanantaista perjantaihin (klo 8-16).

Varaa paikkasi yhdelle parhaista ruokakierroksista:

Käytännön tietoa vierailusta Chelsea Stadiumilla

Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
 • Osoite ja ajo-ohjeet: Stamford Bridge Stadium, Chelsea FC:n koti, sijaitsee Fulham Roadin alueella Lontoossa, SW6 1HS, Yhdistynyt kuningaskunta. Pääset tähän kohteeseen helposti junalla, metrolla, bussilla, polkupyörällä, veneellä tai omalla autolla, sillä se sijaitsee asuinalueella Chelsean kaupunginosan vieressä.
 • Pääsy turistibussilla: Valitettavasti Lontoon parhaiden turistibussien reitti ei sisällä tätä kohdetta pysäkkiensä joukossa.
 • Aukioloajat: Sekä stadion että museoalue ovat avoinna joka päivä paitsi ottelupäivinä. Kierroksia järjestetään klo 10:00-15:00, ja niitä on yleensä kaksi joka tunti. Lisäksi on hyvä tietää, että 24. ja 31. joulukuuta kierrokset ovat kello 11:00-14:00, kun taas museo on kello 9:30-17:00.
 • Lippujen hinnat: Stamford & Bridge -kierroksen yleinen hinta on noin 24 euroa yli 16-vuotiaille, opiskelijat ja yli 65-vuotiaat maksavat noin 16 euroa, alle 5-15-vuotiaat lapset maksavat noin 15 euroa ja alle 5-vuotiaat lapset ovat ilmaisia. Pelkän museon sisäänpääsy maksaa aikuisilta noin 12 euroa, 5-15-vuotiailta noin 10 euroa ja alle 5-vuotiailta ilmaiseksi.
 • Miten ostaa liput kierrokselle: Lippuja voi ostaa stadionin lipunmyynnistä tai verkossa stadionin verkkosivuilta.