Kuinka Vierailla Chelsea-stadionilla

Stamford Bridge Stadium, Chelsea FC:n koti, on yksi Lontoon suurista nähtävyyksistä. Tutustu tämän urheilupaikan ja 2000-luvun menestyneimmän joukkueen historiaan.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Kuinka Vierailla Chelsea-stadionilla

Sisällä Chelsea Stadium | ©Smartr

Niin sanotulla kauniilla pelillä on tärkeä paikka Chelsean stadionilla Lontoon kaupungissa. Englantilaisen ammattilaisjalkapalloseura Chelsean kotiottelut pelataan tämän stadionin kentällä. Se on myös paikka, joka edistää sosiaalisten raja-aitojen murtamista urheilurakkautensa jakavien ihmisten luomien yhteyksien ansiosta.

Kaikista näistä syistä ja monista muista syistä kierroksen varaaminen Chelsea Stadiumille on ehdoton valinta kaupungissa ollessasi. Tutustu tähän ikoniseen paikkaan ja sen historiaan, arkkitehtuuriin, nurkkiin, muinaisjäännöksiin ja muuhun niin sisältä kuin ulkoa. Kerron alla kaikista vaihtoehdoista.

Täydellisin vaihtoehto

Chelsea FC Stadium Tour

Tutustu kaikkiin Chelsean salaisuuksiin ja historiaan

Pääset nauttimaan puolitoistatuntisesta opastetusta kierroksesta Stamford Bridgellä ja Chelsea CF -museossa. Erinomainen tapa tutustua tämän yli satavuotiaan joukkueen historiaan.

Jos varaat Chelsean stadionkierroksen, tutustut ammattitaitoisen oppaan johdolla yhteen maailman vaikuttavimmista stadioneista, Stamford Bridgeen: pukuhuoneisiin, lehdistöhuoneeseen, jalkapallokentälle ja pelaajien tunneliin. Kaikki stadionin sisä- ja ulkopuoli.

Tällä noin 90 minuuttia kestävällä opastetulla kierroksella pääset myös Chelsea FC -museoon ja voit ihailla laajaa kokoelmaa esineitä, titteleitä, pokaaleja ja peliasuja. Näet myös esityksen seuran yli satavuotisesta historiasta.

Suositellaan, jos... Olet intohimoinen jalkapallon ystävä.

Lähde kierrokselle ja tutustu Chelsean stadionin yksityiskohtiin sisältä käsin

Stadionin istumapaikat| ©Aqilah Kamaluddin
Stadionin istumapaikat| ©Aqilah Kamaluddin

Jos olet Chelsea-fani etkä vielä tiedä , mitä nähdä ja tehdä Lontoossa päivässä tai useammassa päivässä, et voi jättää väliin tilaisuutta vierailla Stamford Bridge -stadionilla, tämän tärkeän englantilaisen jalkapalloseuran kotikaukalossa. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin varata Chelsean stadionkierros. Tämän kokemuksen aikana vierailet stadionin eksklusiivisissa osissa, joihin vain pelaajat pääsevät. Joitakin niistä ovat mm:

 • Pukuhuoneet, joissa voit istahtaa hetkeksi.
 • Lehdistöhuone, joka saa sinut tuntemaan itsesi maajoukkueen valmentajaksi.
 • Pelaajatunneli, jossa ovat kulkeneet muun muassa John Terryn kaltaiset urheilun suuret persoonallisuudet.
 • Näyttävä kenttä, josta voit tarkkailla eri näkökulmasta katsomoita ja penkkejä.

Tämän kierroksen jälkeen stadionin opas tai isäntä vie sinut tutustumaan Chelsea FC -museoon. Siellä katsot noin 30 minuutin mittaisen selittävän videon, jonka avulla opit tämän urheiluseuran yli 100-vuotisesta historiasta.

Kävelet myös näyttelytilan läpi, jossa näet liigan vuosien varrella voittamia pokaaleja ja titteleitä. Näet kokoelman joukkueelle kuuluvia vaatteita, kenkiä ja esineitä. Esimerkiksi maailman jalkapallolegendojen, kuten Drogban ja Lampardin, pelipaidat.

Mielenkiintoista tietoa

 • Hinta: Tämä kierros Chelsean stadionin sisällä maksaa noin 47 euroa per henkilö.
 • Kesto: Tämän aktiviteetin keskimääräinen kesto on 1 tunti ja 30 minuuttia.
 • Hyödyt: Voit tutustua kaikkiin nurkkiin Chelsean stadionin sisällä ja samalla tutustua sen historiaan ja piilotettuihin aarteisiin.

Varaa kierros Chelsea Stadiumilla

Näe Chelsea Stadium parhaimmillaan, kun koet Chelsea Stadium -klassikon

Chelsea Stadiumin sisällä| ©Dimitri Robert
Chelsea Stadiumin sisällä| ©Dimitri Robert

Chelsea (Blues) ja Arsenal (Gunners ) ovat kaksi englantilaista joukkuetta, joilla on pitkä jalkapallohistoria. Niiden yli 100 vuotta kestänyt kilpailu alkoi niiden ensimmäisestä kohtaamisesta vuonna 1935 Stamford Bridgellä, Sinisten leijonien eli Chelsea FC:n kotikentällä.

Joka vuosi nämä kaksi kauniin pelin titaania kohtaavat Chelsean stadionilla Lontoon derbyssä. Näet, kuinka kummankin joukkueen 11 pelaajaa taistelevat 90 minuutin ajan yrittäen tehdä mahdollisimman monta maalia ja puolustaa omaa maaliaan.

Lontoon derby

Lontoon derby on Lontoon huippujoukkueiden välinen pääottelusarja, joka järjestetään 10 kuukauden aikana. Tämä aika vastaa 38 ottelupäivää, joissa pelataan yhteensä 266 ottelua.

Ottelut vaihtelevat yleensä vuosittain ja alkavat Lontoossa elokuun ensimmäisestä päivästä seuraavan vuoden toukokuun loppuun. Jos siis haluat nähdä Chelsea Stadiumin parhaimmillaan katsomalla klassisen Chelsea FC ja Arsenal -ottelun, sinun on tarkistettava kuluvan kauden kalenterista tarkka päivämäärä.

Hyödyllistä tietoa

Varaa Chelsea FC -lippusi:

Ota Chelsea Stadium -kierros ilmaiseksi London Passilla

Joukkueen logo| ©Mark Harkin
Joukkueen logo| ©Mark Harkin

London Passin avulla pääset tutustumaan Chelsea Stadiumin sisätiloihin, mikä säästää aikaa ja rahaa. Nautit opastetusta kierroksesta tässä legendaarisessa jalkapallotemppelissä ja opit sen historiasta.

Kun olet ostanut passisi viralliselta London Pass -sivustolta, voit sanoa hyvästit jonottamiselle. Suuntaa vain suoraan stadionin lipunmyyntipisteeseen ja skannaa QR-koodi matkapuhelimesi näytöltä. Se on nopea ja helppo tapa lunastaa lippusi maksamatta mitään.

Kun olet päässyt stadionille, isäntä opastaa sinut pukuhuoneisiin, kentälle, pelaajatunneliin ja lehdistöhuoneeseen. Sen jälkeen kävelet Chelsea FC -museossa ja tutustut itse mielenkiintoiseen kokoelmaan Chelsea FC:n reliikkejä, kuten pokaaleja, paitoja, valokuvia, palkintoja jne. Lisäksi Lontoon turistikortin ansiosta sinulla on käytössäsi 12 kielellä saatavilla oleva digitaalinen opas, jonka voit ladata matkapuhelimeesi. Se parantaa kokemustasi kuvilla ja 360º-elokuvalla stadionin historiasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Chelsean stadionkierroksen sisältävän päivälipun hinta alkaa 98 eurosta aikuisilta. Saatavilla on myös muita passeja useammalle päivälle.
 • Edut: Lontoo-passilla säästät jopa 35 % opastetun Chelsea Stadium Tourin alkuperäisestä hinnasta. Lisäksi saat ilmaiseksi lahjaksi Chelsea FC:n kaulanauhan.

Varaa London Pass:

Tutustu stadionin ulkotiloihin ja opi sen historiasta henkilökohtaisella kierroksella

Kierros stadionilla| ©Alex
Kierros stadionilla| ©Alex

Olitpa Lontoossa yhdestä seitsemään päivää tai jopa pidempään, kannattaa varata henkilökohtainen yksityinen kierros Lontooseen tutustuaksesi kaupunkiin. Pääset tutustumaan kohokohtiin, kuten legendaariseen Chelsea Stadiumiin. Kaikki tämä paikallisen oppaan saattelemana.

Tämä aktiviteetti sisältyy 10 parhaan Lontoon kiertoajelun ja retken joukkoon, ja se sisältää yleensä sellaisia turistikohteita kuin Westminster Abbey, St Paulin katedraali, Soho, Borough Market ja muut. Voit kuitenkin räätälöidä matkasuunnitelman oman makusi mukaan, tässä tapauksessa urheilullisen, mukaan lukien kävelyretki Chelsea Stadiumin ulkopuolella, vaikka suuri etu on, että voit muokata retkeä henkilökohtaisesti.

Tämän vuonna 1877 rakennetun jalkapallostadionin tapauksessa opas vie sinut ulos ihailemaan stadionin julkisivua, joka, toisin kuin muut stadionit, voisi olla aivan tavallinen rakennus Chelsean kaupunginosassa. Samalla hän kertoo sinulle paikan historiasta, kulttuurisesta merkityksestä ja anekdooteista. Lisäksi Temple Blue -stadionin, kuten stadion tunnetaan, porteilla näet elävän kokoisen veistoksen, joka on omistettu yhdelle Chelsea FC:n legendoista, Peter Osgoodille.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Tämä opastettu aktiviteetti maksaa alkaen 56 €/henkilö.
 • Kesto: Tämä opastettu kierros kestää yleensä kahdesta kuuteen tuntia.
 • Hyödyt: Pääset näkemään Chelsean stadionin ulkopuolelta ja tutustumaan sen jalkapallohistoriaan.

Varaa henkilökohtainen yksityinen kierros Lontoossa

Helikopterikierroksella näet Chelsean stadionin lintuperspektiivistä.

Näkymä helikopterista| ©Martin Carey
Näkymä helikopterista| ©Martin Carey

Toinen tapa vierailla Chelsea Stadiumilla on helikopterikierroksella ylhäältä käsin. Tämä on todella kokemisen arvoinen kokemus, sillä sieltä avautuu etuoikeutettu näkymä Temple Blueen ja moniin muihin kiinnostaviin kohteisiin. Tälle lintuperspektiivikierrokselle nouset helikopteriin Lontoon helikopterikentällä Batterseassa. Etukäteen lentäjä antaa sinulle neuvoja ja turvallisuusvinkkejä, jotta kokemus onnistuisi.

Kun kohoat Lontoon taivaalla, näet kaupungin kuin pienen pienoismallin, ja pystyt tunnistamaan joitakin Lontoon parhaita maamerkkejä. Tällaisia ovat muun muassa London Eye, Lontoon torni, Tower Bridge, Westminster Abbey ja Thames-joki.

Lennät myös Chelsean stadionin yli ja hämmästyt sen monumentaalisesta arkkitehtuurista, joka on saanut vaikutteita goottilaisesta ja viktoriaanisesta tyylistä. Näet tämän 103 × 67 metrin kokoisen ja 35 metriä korkean historiallisen rakennuksen, joka erottuu monikulmaisella muodollaan, jota ympäröi 264 tiilipilaria.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Helikopterikokemus maksaa yleensä noin 150 euroa per henkilö.
 • Kesto: Helikopterikierros kestää noin 20 minuuttia.
 • Hyödyt: Nautit etuoikeutetusta lintuperspektiivistä Chelsean stadionille ja muille Lontoon nähtävyyksille.

Varaa kierros Chelsea Stadiumille

Käy stadionin ulkopuolella omatoimisesti ja pääset sinne omatoimisesti

Stadionin ulkopuoli| ©standhisround
Stadionin ulkopuoli| ©standhisround

Stamford Bridge -stadionilla on yli 100-vuotinen historia, ja siitä on tullut pakollinen vierailukohde, olitpa sitten jalkapallofani tai et. Jos siis vierailet Lontoossa oleskelusi aikana kaupunginosa kerrallaan, sinun kannattaa tehdä kävelyretki Hammersmith & Fulhamin kaupunginosassa ja tutustua Chelsea FC:n kotikenttään ulkopuolelta.

Voit pysähtyä stadionin edustalla ottamaan kuvia Sinisen temppelin monumentaalisen julkisivun vieressä. Ulkona näet seuran suuren vaakunan ja entisen englantilaisen jalkapalloilijan Peter Osgoodin patsaan. Kaikki tämä on ilmaista.

Samoin voit käyttää tilaisuutta hyväksenne tehdä kierroksen ympäröivällä alueella ja tutustua joihinkin Lontoon parhaista museoista. Esim:

Miten päästä Chelsean stadionille omin päin

Stadion sijaitsee aivan Chelsea Quarterin vieressä, joka on helposti saavutettava asuinalue. Pääset stadionille seuraavilla liikennevälineillä:

 • Metrolla: poistut Hammersmithin asemalta N72 Roehampton -reittiä Fulham Broadwayn asemalle, joka sattuu olemaan stadionia lähin asema. Voit myös tutustua käytännön oppaaseen Lontoon metroon.
 • Juna: Pääset stadionille junalla Imperial Wharfin ja West Bromptonin asemilta. Molemmilla vaihtoehdoilla pääset noin 15 minuutin kävelymatkan päähän stadionilta.
 • Bussi: Ota bussi N72 Roehamptonista Fulham Roadille (pysäkki FO). Kävele noin 1 minuutti Fulham Palace Roadin asemalle (pysäkki FP) ja nouse 14 Russell Square -linjalle, joka vie sinut Chelsea Villageen (pysäkki U), joka on parin minuutin päässä stadionilta.
 • Vene: Thames-joella järjestetään päivittäin risteilyjä. Sinun on valittava laiva, joka pysähtyy Chelsean satamassa, joka on 15 minuutin kävelymatkan päässä stadionilta.

Varaa Chelsean stadionkierros

Nauti upea drinkki ja ateria Frankie's Bar and Grillissä Chelsea Stadiumilla.

Ruokailu stadionin ulkopuolella| ©Carolina Alves
Ruokailu stadionin ulkopuolella| ©Carolina Alves

Yksi Lontoon salaisista paikoista, joihin kannattaa tutustua Chelsea Stadiumin vierailun aikana, on Frankie's Sports Bar & Grill. Tämä on stadionin ainoa baari-ravintola, jossa on upeaa ruokaa ja juomia.

Kolmen ruokalajin aterioista pizzoihin, hampurilaisiin ja hot dogeihin, ja se on ihanteellinen paikka, jonka voi sisällyttää kaupungin parhaimpiin ruokamatkailukohteisiin. Lisäksi stadionin opastetun kierroksen sisäänpääsyn yhteydessä saat erikoistarjouksen kahden ruokalajin ateriasta.

Ja jos haluat vain istahtaa alas ja ladata akkujasi maistellen herkullista kuumaa tai kylmää juomaa (mm. teetä, kahvia) herkullisen jälkiruoan kera, The Tea Bar on hyvä vaihtoehto. Se on noin 42 metrin kävelymatkan päässä Frankie's Bar and Grillistä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Sisäänpääsy ravintolaan ja The Tea Bariin on maksuton, ja sinun on maksettava kaikesta nauttimastasi. Ja jos olet ostanut lipun stadionkierrokselle, saat ravintolan kahden ruokalajin menun erikoishintaan (noin 15 € aikuiselta ja noin 9 € lapsilta).
 • Aukioloajat: Ravintola on avoinna joka päivä (klo 12-23). Teebaari on avoinna maanantaista perjantaihin (klo 8-16).

Varaa ruokakierros Lontoossa:

Käytännön tietoa vierailusta Chelsea Stadiumilla

Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
Lontoon kiertoajelubussi| ©eGuide Travel
 • Osoite ja ajo-ohjeet: Stamford Bridge Stadium, Chelsea FC:n koti, sijaitsee Fulham Roadin alueella Lontoossa, SW6 1HS, Yhdistynyt kuningaskunta. Pääset tähän kohteeseen helposti junalla, metrolla, bussilla, polkupyörällä, veneellä tai omalla autolla, sillä se sijaitsee asuinalueella Chelsean kaupunginosan vieressä.
 • Pääsy turistibussilla: Valitettavasti Lontoon parhaiden turistibussien reitti ei sisällä tätä kohdetta pysäkkiensä joukossa.
 • Aukioloajat: Sekä stadion että museoalue ovat avoinna joka päivä paitsi ottelupäivinä. Kierroksia järjestetään kello 10:00-15:00, ja niitä on yleensä kaksi joka tunti. Huomaa myös, että 24. ja 31. joulukuuta kierros on avoinna klo 11-14, kun taas museo on avoinna klo 9.30-17.
 • Lippujen hinnat: Stamford & Bridge -kierroksen yleinen hinta on noin 47 euroa yli 16-vuotiailta, opiskelijat ja yli 65-vuotiaat maksavat noin 33 euroa, alle 5-15-vuotiaat lapset maksavat noin 32 euroa ja alle 5-vuotiaat lapset ilmaiseksi.
 • Miten ostaa liput kierrokselle: Lippuja voi ostaa stadionin lipputoimistosta tai verkossa stadionin verkkosivuilta.

Ja lopuksi suosittelen lukemaan postauksen mitä nähdä ja tehdä Lontoossa, jotta voit suunnitella loppumatkan.

Varaa kierros Chelsean stadionille