Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Pariisi joulukuussa: tapahtumat ja aktiviteetit, joita et voi jättää väliin

Valon kaupunki loistaa joulukuussa kirkkaampana kuin koskaan joulutunnelman ansiosta. Vuoden viimeisenä kuukautena Pariisi tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

6 minuuttia luettu

Pariisi joulukuussa: tapahtumat ja aktiviteetit, joita et voi jättää väliin

Pariisi lumen alla | ©Vivien Ebran

Joulukuusta puhuminen tarkoittaa väistämättä myös joulua. Pariisissa ja kaupungeissa kaikkialla maailmassa tämä juhla leimaa koko kuukauden. Mutta se ei todellakaan ole negatiivinen asia. Joulun ansiosta niin kutsuttu valon kaupunki loistaa kirkkaampana kuin koskaan ja näyttää kauniimmalta ja näyttävämmältä kuin muina vuodenaikoina.

Joulu antaa meille myös mahdollisuuden nauttia tapahtumista ja aktiviteeteista, jotka kuuluvat vain tähän kuukauteen. Valaistusten katseleminen, tyypillisillä joulumarkkinoilla vierailu tai luistelu joissakin Pariisin upeimmista paikoista ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä voimme tehdä. Jos haluat tietää lisää, jaan tässä postauksessa kanssasi parhaat asiat, joita kannattaa tehdä ja nähdä Pariisissa joulukuussa.

1. Näe Eiffel-torni lumessa

Lunta Pariisissa| ©Yann Caradec
Lunta Pariisissa| ©Yann Caradec

Lumi ilmestyy melko todennäköisesti Pariisiin joulukuussa. Kaupungin näkeminen lumessa korvaa kylmän sään enemmän kuin hyvin. Ja paras tapa nauttia lumisesta Ranskan pääkaupungista on sen tunnetuimmalta näköalapaikalta. Eiffel-tornista, josta avautuvat upeat näkymät.

Tornissa on kolme näköalapaikkaa, yksi ensimmäisessä kerroksessa, toinen toisessa kerroksessa ja viimeinen huipulla yli 300 metrin korkeudessa. Näistä näet muun muassa Louvren, Riemukaaren ja Notre Damen kaltaisia monumentteja. Lipun hinta riippuu muun muassa siitä, menetkö ylös kävellen vai hissillä. Tässä on kaikki tiedot, jotka sinun on tiedettävä ostaaksesi liput Eiffel-torniin.

Varaa lippusi Eiffel-torniin Pariisissa

2. Osallistu oopperanäytökseen kylmää vastaan

Opera Garnier| ©Helen Simonsson
Opera Garnier| ©Helen Simonsson

Joulukuussa on aina vaihtoehtoisia suunnitelmia kylmyyden torjumiseksi. Yksi parhaista vaihtoehdoista on käydä Opéra Garnierissa ja osallistua johonkin sen esitykseen. Näyttävään rakennukseen voi käydä tutustumassa oopperan salaisuuksiin ja siihen, mitä kulissien takana tapahtuu. Näin toimimalla yllätyt sen kauneudesta ja saat halun mennä esitykseen.

Lippuja voi ostaa verkkosivuilta tai lippukassasta, mutta suuren kysynnän vuoksi suosittelen ostamaan ne netistä.

Varaa lippusi Opéra Garnieriin

3. Pidä taukoa joulusesongista ja kylmyydestä Louvressa

Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon
Museon julkisivu yöllä| ©Lonni Besançon

Niin paljon joulua ja niin paljon kylmää voi olla joillekin väsyttävää. Jos haluat paeta molempia, mikä olisikaan parempi tapa tehdä se kuin käydä katsomassa maailman parhaita taideteoksia. Louvren museossa voimme viettää päivän kaukana joulun kiireistä ja katveessa, kun näemme suojassa muun muassa Mona Lisan, Samothrakean voiton tai Milon Venus|elementin kaltaisia taideteoksia.

Meidän ei tarvitse edes mennä ulos syömään, sillä Louvressa on useita ravintoloita.

Ja jos sinulla on jouluostoksia tehtävänä, älä jätä väliin Louvren kauppoja sekä museon virallista myymälää. Jälkimmäinen on ihanteellinen taidelahjoille. Museo on suljettu 25. joulukuuta.

Varaa lippu Louvreen ilman jonoa

4. Satumainen joulu Pariisin Disneylandissa

Mikki Joulun Big Band Show| ©DLP Report
Mikki Joulun Big Band Show| ©DLP Report

Kukapa ei olisi haaveillut elävänsä joulua kuten Disney-elokuvissa? No, Pariisissa voit tehdä sen, jos vierailet Disneylandissa. Joulusesongin aikana Euroopan tunnetuin huvipuisto on koristeltu upeilla joulukoristeilla, ja siellä järjestetään tapahtumia ja aktiviteetteja yksinomaan joulusesongin aikana, ja siellä esiintyvät sen ikonisimmat hahmot.

Se on yksi erikoisimmista jouluelämyksistä, joita voit kokea, erityisesti pienimmille lapsille. Sen lisäksi, että tapaat Mikki ja kumppanit, puiston kaupoista löydät parhaat lahjat talon lapsille. Disneyllä on kaikki, mikä tekee joulusta taianomaisen.

Varaa liput Disneylandiin

5. Näe valokaupunki parhaimmillaan jouluvalojen loisteessa

Champs Elysées'n valaistus| ©Levon Avdoyan
Champs Elysées'n valaistus| ©Levon Avdoyan

Pariisi tunnetaan valon kaupunkina, sillä se oli ensimmäinen Euroopan pääkaupunki, joka asensi sähkövalaistuksen. Sittemmin se on saavuttanut maineen, joka tekee kaupungille oikeutta, erityisesti jouluna. Pariisi jouluna on yksi maailman parhaista kaupungeista joulun ja jouluvalojen ystäville.

Jotkin sen kaduista ovat tässä suhteessa maailman kauneimpia, ja miljoonat turistit matkustavat ranskalaiskaupunkiin vain ihailemaan sen valaistusta. Champs Elysées, Avenue de Montaigne ja Montmartren kaupunginosa ovat Pariisin parhaita paikkoja nähdä kaupunki parhaimmillaan.

Ilmeisesti juuri yöllä se on parhaimmillaan. Suosittelen vuokraamaan Pariisin kiertoajelubussin, joka vie sinut kierrokselle näille ja muille valaistuksestaan tunnetuille kaduille. Et voi myöskään olla huomaamatta Eiffel-tornin tai Notre Damen kaltaisten monumenttien valoja.

Varaa yksityinen kiertoajelu Notre Damen kirkkoon lapsille

6. Paras aika nähdä Sacré Coeur, Madeleinen kirkko tai Notre Dame

Notre Damen ulkoilmakuva| ©Fred PO
Notre Damen ulkoilmakuva| ©Fred PO

Pariisi tunnetaan myös kirkkojensa kauneudesta. Kauneutta, jota joulun aikaan korostaa joidenkin kirkkojen erityinen valaistus. Suositeltavimpia tähän aikaan vuodesta ovat:

 • Sacré-Coeurin basilika: Montmartren kukkulan kruunaa kirkko, josta on yksi Pariisin parhaista näkymistä, valaistaan jouluyönä ainutlaatuisella ja näyttävällä tavalla.
 • Madeleinen kirkko: Place de la Concorde -aukion lähellä sijaitsee tämä uusklassinen kirkko, joka saa joulunaikaan paljon kävijöitä kuuluisan joulusänkynsä ansiosta.
 • Notre Dame: Vaikka Notre Damen sisätiloissa ei voi vierailla vuonna 2019 sattuneen tulipalon jälkeen, katedraalin julkisivun valaistus ja sen aukiolla järjestettävät markkinat tekevät Pariisin kuuluisimmasta kirkosta yhden kaupungin tärkeimmistä joulunähtävyyksistä.

Varaa kierros Montmartressa

7. Vieraile perinteisillä joulumarkkinoilla

Joulumarkkinat Jardin des Tuileries'n puutarhassa| ©Sortiraparis
Joulumarkkinat Jardin des Tuileries'n puutarhassa| ©Sortiraparis

Toinen Pariisiin joulukuussa liittyvistä perinteistä ovat pariisilaiset joulumarkkinat. Monilla kaupungin tunnusomaisilla paikoilla ja aukioilla on marraskuun alusta lähtien järjestetty näitä markkinoita, joilla voi ostaa kaikenlaista tavaraa.

Näiltä markkinoilta löytyy ranskalaisia gastronomisia tuotteita, käsitöitä, talvivaatteita ja kaikenlaisia joulutavaroita. Entä missä tärkeimmät markkinat sijaitsevat? No, ota kynä ja paperi esiin ja tee muistiinpanoja:

 • Champs Elysées 'llä (kuuluisin).
 • Tuileriesin puutarhassa Louvren vieressä.
 • Hôtel de Villen (Pariisin kaupungintalo)aukiolla.
 • Notre Damen katedraalissa.
 • Champ de Marsilla (Eiffel-tornin alla).

8. Luistele joillakin Pariisin symbolisimmista paikoista

Grand Palais'n luistinrata,| ©Eric Demarcq
Grand Palais'n luistinrata,| ©Eric Demarcq

Pariisilaiset rakastavat luistelua talven ja joulun lähestyessä. Se on myös matkailijoille erittäin suositeltava aktiviteetti. Niinkin paljon, että siitä on tullut lähes perinne, ja kaupunginhallitus asentaa jäähalleja ympäri kaupunkia. Jotkut niistä sijaitsevat hyvin erikoisissa paikoissa:

 • Grand Palais des Glacesin jäähalli on Ranskan suurin ja maailman kolmanneksi suurin jäähalli.
 • Mars-kentillä, Eiffel-tornin alla.
 • Ja itse Eiffel-tornissa. Jäähalli on asennettu ensimmäiseen kerrokseen 57 metrin korkeuteen.
 • Champs Elysées -kadulla.
 • Hôtel de Villen aukiolla, kaupungin kaupungintalolla.

9. Vieraile Galeries Lafayette -myymälässä

Joulu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Coral Pin
Joulu Galeries Lafayette -myymälässä| ©Coral Pin

Yksi Pariisin vakiintuneista jouluperinteistä on **vierailu kuuluisassa Galeries Lafayette -**myymälässä. Tämä Opéra Garnierin vieressä sijaitseva tavaratalo on kuuluisa lasikupolistaan ja arkkitehtuuristaan.

Siihen on lisätty näyttävä joulukoristelu, joka kutsuu kävijöitä ostamaan joululahjoja. Vaikka se on lisäbonus, se on jo yksinään vierailun arvoinen. Keskustassa on valtava interaktiivinen joulukuusi, jossa on valoja ja hahmoja, ja näyteikkunoissa on joulun tunnelmaa.

10. Shoppailu Champs Elysées'llä

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Shoppailusta puheen ollen, missä on Pariisin paras alue siihen? Vaihtoehtoja on paljon, mutta joulun aikaan valitsisin Champs Elysées'n. Jos haluat ostaa parhaat joululahjat, tällä kuuluisalla kahden kilometrin pituisella kadulla on monia maailman tunnetuimpia kauppoja ja tuotemerkkejä.

Koko vuoden sen näyteikkunat ja kaupat herättävät kaikkien kävijöiden huomion, mutta jouluna se moninkertaistuu tämän Place de la Concorde -aukiolta alkavan ja Riemukaarelle päättyvän kadun näyttävän jouluvalaistuksen ansiosta. Shoppailu ei aina ole nautinto, mutta jos sitä tekee maailman kauneimmalla kadulla, se on eri asia.

.

Joulukuun lämpötilat Pariisissa

Joulu Place Vendomella| ©lights.of.world
Joulu Place Vendomella| ©lights.of.world

Joulukuu on Pariisissa vuoden kylmin kuukausi, mutta se on tammikuun jälkeen vuoden toiseksi kylmin kuukausi. Lämpötilat vaihtelevat korkeimmillaan 7 asteen ja alhaisimmillaan 2 asteen välillä. Myös sateet ovat yleisiä, ja joulukuussa on keskimäärin 15-22 sadepäivää.

Sade ei kuitenkaan tule yksin, vaan myös lumi on todennäköistä. Vaikka se on epätavallista, ei ole epätavallista, että lunta sataa pari päivää kuukaudessa. Jos siis aiot matkustaa Pariisiin joulukuussa, pukeutuminen on välttämätöntä.

Varaa kierros Pariisin latinalaiseen kortteliin

Turistijoukkoja Pariisissa joulukuussa

Uudenvuodenaatto Champs Elysées'llä Pariisissa| ©Carlos
Uudenvuodenaatto Champs Elysées'llä Pariisissa| ©Carlos

Pariisissa on lukemattomia asioita, joita voi tehdä ja nähdä. Joulukuussa on kuitenkin kaksi vastakkaista elementtiä. Pääkaupungin kova kylmyys ja joulu. Kylmä sää saattaa saada jotkut ihmiset harkitsemaan kahdesti Pariisissa vierailua tähän aikaan vuodesta, mutta joulu voittaa taistelun useimmiten. Pariisi näyttää erityisen kauniilta joulukuussa, ja se houkuttelee miljoonia turisteja.

Tämän seurauksena matkailijoiden määrä on hyvin suuri. Joulukuun alussa matkailu on maltillista, mutta joulusesongin lähestyessä se lisääntyy huomattavasti. Hotellit ja ravintolat varataan hyvissä ajoin etukäteen kuun viimeisiksi päiviksi, ja ne ovat usein loppuunmyytyjä. Tämä nostaa myös kaupungin hintoja.

Mutta se on hinta, jonka voi maksaa siitä, että voi vierailla yhdessä maailman kauneimmista kaupungeista aikana, jolloin se on parhaimmillaan.

Varaa kiertoajelu Montmartrelle

Mitä pakata mukaan, kun vierailet Pariisissa joulukuussa

Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden valmistelu| ©Vlada Karpovich

Kylmä sää on epäilemättä tärkeä tekijä, kun pakkaat matkatavaroita Pariisin matkaa varten joulukuussa. Ota mukaan suuri matkalaukku, sillä talvivaatteet vievät paljon tilaa, ja sinun kannattaa jättää tilaa, jos ostat joululahjan. Matkalaukkuun kannattaa ehdottomasti pakata:

 • Raskas takki. Parempi, jos se on vedenpitävä.
 • Paksuja puseroita tai neuleita.
 • Vedenpitäviä vaatteita sadetta ja mahdollista lunta varten.
 • Talvitarvikkeet, kuten käsineet, pipo tai huivi.
 • Mukavat, vedenpitävät jalkineet. Ja jos lunta ennustetaan, saappaat, joissa on hyvä pito.
 • Paksut sukat ovat välttämättömät, jos et halua jäädyttää jalkojasi.
 • Ota mukaan suuri matkalaukku talvivaatteita varten ja, jos aiot tehdä jouluostoksia Pariisissa, ylimääräinen matkalaukku.

Varaa yksityinen kiertoajelu Pariisissa