Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai 5 päivässä: opas kaupunkiin, jotta et jää mistään paitsi

Jos vierailet Dubaissa, anna aavikon taikuuden lumota itsesi ja koe 5 päivän luksuselämykset tulevaisuuden kaupungissa. Nauti suurista arabialaisista perinteistä Arabianlahden nykyaikaisimmassa kaupungissa seuraavalla matkasuunnitelmalla.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuuttia luettu

Dubai 5 päivässä: opas kaupunkiin, jotta et jää mistään paitsi

Kävelyretki Dubaissa | © Wael Hneini

Viime vuosina Dubai on muuttunut modernin ja turvallisen elämän keidas keskellä Arabiemiraattien autiomaata, jossa ylellisyys ja teknologia tarjoavat meille arkkitehtonisia jalokiviä, joita emme ole ennen osanneet kuvitellakaan, ja jossa samalla juhlitaan arabiperinteitä Lähi-idän kosmopoliittisimmassa kaupungissa.

Suunnitteletko 5 päivän matkaa Dubaihin etkä tiedä, mistä aloittaa? Älä huoli, sillä seuraavassa oppaassa autan sinua järjestämään 5 päivän Dubain matkasuunnitelmasi niin, ettet missaa mitään Dubaissa nähtävää ja koettavaa ja löydä piilotettuja helmiä! 5 päivän Dubaissa ehdit tehdä niin paljon, nähdä ikonisimmat nähtävyydet ja nauttia taianomaisista seikkailuista. Aloitetaan!

Päivä 1: Dubain keskustan kohokohdat

Kävely Dubaissa Burj Khalifan näkeminen| ©Guilhem Vellut
Kävely Dubaissa Burj Khalifan näkeminen| ©Guilhem Vellut

Tervetuloa ensimmäiseen päivääsi tulevaisuuden kaupungissa, Dubaissa. Opastan sinut keskustan läpi häikäistymään maailman suurimman rakennuksen, Burj Khalifan, ylellisyydestä ja nykyaikaisuudesta, vietät iltapäivän ostoksilla Dubai Mallissa ja päätät päivän valoshow'hun Dubai Fountainissa. Kaikki Dubain tyyliin.

Kiipeä maailman korkeimpaan rakennukseen: Burj Khalifaan

Maailman korkeimpana rakennuksena tunnettu mahtava Burj Khalifa on 828 metriä korkea, ja sen sisällä sijaitsevilta eri näköalatasanteilta voit koskettaa taivasta käsin. Voit valita 360º näkymät kaupunkiin 125. kerroksessa sijaitsevasta At the Top ista, joka maksaa noin 50 euroa. Korkeuksista pitäville on tarjolla maailman korkein näköalatasanne 148. kerroksessa, jonne pääsee ostamalla Burj Khalifan liput, joilla pääsee 148. kerrokseen noin 110 eurolla.

Miksi kiivetä Burj Khalifaan? Pääasiassa vertaansa vailla olevien näkymien vuoksi Dubain kaupunkiin, voit nähdä keinotekoisen palmusaaren etuoikeutetulta näköalapaikalta ja tarkkailla Dubain uskomatonta muodonmuutosta ja samalla kokea tunteen siitä, että olet kirjaimellisesti pilvien yläpuolella.

.

Osta liput Burj Khalifaan

Tutustu Dubai Malliin, maailman suurimpaan ostoskeskukseen.

Kun olet laskeutunut taivaalta, vietät iltapäivän maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, Dubai Mallissa, joka sijaitsee Burj Khalifan juurella. Ilmastoitu paratiisi, joka tarjoaa sinulle loputtomasti aktiviteetteja, kauppoja ja ravintoloita, jotka pitävät sinut viihdyttävänä.

Kaikista kaupungin ostoskeskuksista Dubai Mall on uskomattomin, sillä siellä on 1 200 ylellistä ja vähemmän ylellistä liikettä, jäähalli, jättimäinen Dubai Aquarium & Underwater Zoo, jossa on haita ja erilaisia merieläinlajeja, teemapuistoja ja oma dinosaurusfossiili, 155 miljoonaa vuotta vanha Dubai Dino.

.

Maista herkullista arabialaista ruokaa

Tyypillistä arabialaista ruokaa| ©PHRS
Tyypillistä arabialaista ruokaa| ©PHRS

Jos haluat pysyä maratonin vauhdissa mukana, suuntaa Dubai Mallin sisällä sijaitseviin eri ravintoloihin, joissa voit maistella Dubain parhaita ruokapaikkoja. Niistä suosittelen Al hallab -ravintolaa, jossa voit kokeilla tyypillisiä arabialaisia ruokia, kuten:

 • Hummus
 • Samboosaa tai samosaa, kuten me tunnemme nämä kuuluisat nyytit.
 • Margoogat: lammas- tai kanaruoka, jossa on vihanneksia ja muhennosta.
 • Manousheh eli arabialainen pizza, jota voit kokeilla erilaisilla täytteillä, kuten lihalla, halloumijuustolla ja mausteilla.
 • Khuzi: paahdettua lammasta tai vuohta maustetun riisin, pähkinöiden ja vihannesten kera.

Varaa Dubain katuruokakierros

Pidä piknik tai kiertele Burj Parkissa

Vietä loput iltapäivästä odottelemalla auringonlaskua Burj Parkissa, joka on Burj-järven pienellä saarella sijaitseva puisto, jossa on viheralueita, jotka sopivat erinomaisesti piknikille, pyörän vuokraamiseen (alkaen 4 € 30 minuutiksi 24 tuntia vuorokaudessa) tai yksinkertaisesti lepäämiseen aamupäivän ostosten jälkeen. Puistosta voi nauttia parhaiten marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötila on kohtalainen ja ihanteellinen.

Päästäksesi Burj-puistoon sinun ei tarvitse siirtyä kauas keskustan alueelta, sillä se sijaitsee Burj Khalifan juurella, pääset sinne Dubai Mallista sitä yhdistävien siltojen kautta, sillä se sijaitsee aivan Dubain suihkulähteen sisäpuolella, joten voit varata paikan iltaesitystä varten.

.

Päätä päivä Dubai Fountainin parhaaseen valoshow'hun

Paras tapa päättää ensimmäinen päiväsi Dubaissa on katsoa musiikillinen valo- ja vesishow Dubai Fountainissa. Maailman suurin tanssiva suihkulähde 275 metriä pitkine ja 150 metriä korkeine vesisuihkuineen. Dubai Fountain on saanut inspiraationsa Las Vegasissa sijaitsevan Bellagio-hotellin suihkulähteestä, ja siinä on 6 600 värivaloa ja 50 videoprojektoria.

Päivittäin järjestetään 13 erilaista esitystä, joten suosittelen katsomaan kaksi esitystä peräkkäin, jotta saat täyden kokemuksen. Päivän ensimmäinen esitys, Sama Dubai alkaa kello 13.00 kunnianosoituksena sheikki Mohammed Al Maktoumille, ja loput esitykset jatkuvat 30 minuutin välein kello 18.00-23.00, ja niissä kuullaan monenlaista musiikkia Michael Jacksonin Thrilleristä Andrea Bocelliin tai perinteiseen arabimusiikkiin.

Tässä on vinkki! Jos aiot nähdä suihkulähde-esityksen, mene Burj Khalifalle yöllä: jos näkymät Dubaihin Burj Khalifan huipulta ovat henkeäsalpaavat, valaistuna se on vielä erikoisempi.

Varaa veneretki suihkulähde-esityksen kanssa

2. päivä: Vietä seikkailullinen päivä Atlantis Aquaventuressa ja yöllinen veneretki

Atlantis Aquaventuren kadonneet kammiot| ©Tourist Wings
Atlantis Aquaventuren kadonneet kammiot| ©Tourist Wings

Nyt kun olet kiertänyt ja vieraillut yhdessä Dubain ikonisimmista osista, tässä on toinen päivä, joka on kaikkea muuta kuin tylsä. Nauti koko päivästä Atlantis Aquaventure -vesipuistossa ja päätä päivä veneillallisella Dubai Creekillä.

Nauti koko päivästä Atlantis Aquaventure -vesipuistossa.

Pakkaa uima-asusi mukaan ja nauti koko päivän hauskanpidosta ja seikkailusta maailman suurimmassa vesipuistossa perheen tai ystävien kanssa varaamalla Atlantis Aquaventure -liput unohtumatonta päivää varten.

Liukumäkeä yli 79 liukumäkeä Aquaventure-vesipuistossa.

 • Surffaa aalloilla Surf's Up -simulaattorissa.
 • Snorklaa yli 65 000 värikkään kalan kanssa Lost Chambers -akvaariossa.
 • Sukella Ambassador Lagoonin syvyyksiin.
 • Tutustu merieläimiin Shark Lagoonin haiden ja rauskujen kanssa uiskentelemalla.
 • Ui delfiinien kanssa Dolphin Bayssä ja merileijonien kanssa Sea Lion Pointissa.
 • Nauti auringosta yksityisillä rannoilla

Atlantis Aquaventure sijaitsee kuuluisan Atlantis-hotellin alueella Palma Jumeirahin ikonisella keinotekoisella saarella. Vesipuistoon pääsee rannikolta saaren yli 23 minuutin välein kulkevalla monoraililla. Meno-paluu maksaa noin 2,40 euroa.

Osta liput Atlantis Aquadventure -hotelliin

Päätä päivä veneretkellä Dubai Creekillä

Matkasi Dubaihin ei ole samanlainen, jos et näe upeita näkymiä kaupunkiin mereltä käsin. Voit siis päättää päiväsi huikealla tavalla tekemällä venekierroksen Dubai Marinan satamassa noin 40 eurolla:

 • Dubai Creek Dinner Cruise: Valinnainen paluukuljetus hotelliltasi Dubai Creekiin arabialaisella Dhow-purjeveneellä.
 • Sightseeing-lauttakierros: Tutustu kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin Dubai Marinan lauttakierroksella, joka lähtee ja palaa asemilta, jotka sijaitsevat vain muutaman metrin päässä Dubai Marina Mall -ostoskeskuksesta.
 • Ajelu Dubain perinteisillä veneillä, Abroilla: Risteile Dubain kanavan rauhallisilla vesillä ja nauti kaupungin modernista ja ylellisestä ilmapiiristä Abralla, perinteisellä puuveneellä, edestakaisella kiertoajelulla, joka lähtee muutaman metrin päässä Dubai Marine Transport -asemalta.

Varaa megajahdin risteily Dubaissa

3. päivä: Muistele menneisyyttä: tutustu Dubain vanhoihin kaupunginosiin ja hämmästyttäviin markkinoihin

Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass
Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass

Kolmantena päivänä Dubaissa suosittelen vierailua Dubain tärkeimmässä kulttuuri- ja uskonnollisessa keskuksessa**, Jumeirahin moskeijassa**, matkaa ajassa taaksepäin vanhoissa kaupunginosissa nähdäksesi, millainen Dubai oli ennen modernisoitumistaan, ja kävelyä Dubain kuuluisilla perinteisillä soukeilla (markkinoilla).

.

Aloita päivä vierailulla Jumeirahin moskeijaan

Moskeijat ovat islamilaisen kulttuurin kulttuurisia ja uskonnollisia keskuksia, jotka toimivat jumalanpalveluspaikkoina mutta ovat myös arkkitehtonisia helmiä. Kaikista Dubain moskeijoista lähellä merta sijaitseva Jumeirahin moskeija on ainoa, johon ei-muslimit pääsevät sisään 1 tunnin opastetulla kierroksella, johon alle 12-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Jos haluat vierailla Jumeirahin moskeijan sisätiloissa etkä ole muslimi, sinun on noudatettava seuraavia pukeutumissääntöjä:

Vaatteet, jotka peittävät hartiat ja sääret, suosittelen pitkiä housuja. Naisten tulisi peittää kädet ja sääret kokonaan ja peittää hiuksensa päähuivilla.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Vieraile Heritage Housessa

Kun olet käynyt moskeijassa, suuntaa Derian vanhaan kaupunginosaan ja käy Heritage Housessa, joka on täydellinen esimerkki historiallisesta säilyttämisestä ja joka antaa sinulle käsityksen Dubain arkkitehtonisesta perinteestä ennen sen modernisointia.

Heritage House on Dubain hallituksen vuonna 1994 entisöimä talo, jonka tarkoituksena on antaa turisteille näkymä perhe-elämään ja siihen, miten huoneet oli sisustettu 1800-luvun lopun perinteisissä taloissa.

Nauti ateria Khawr Dubayyn vieressä

Kun olet viettänyt aamupäivän museossa, lähistöllä on ravintola, jossa voit syödä erittäin viihtyisässä tilassa, Al Khayma Heritage Restaurant.

Tämä ravintola on avoinna koko päivän kello 9-23, joten sinulla ei ole mitään ongelmia syödä myöhään sen jälkeen, kun olet viettänyt koko päivän museossa.

Varaa Dubain kiertoajelubussi

Kierros soukeilla: Dubain perinteiset markkinat

Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo
Vierailu Dubain Soukissa| ©Jaime Ortola Crespo

Dubai Creekin pohjoispuolella Deiran vanhassa kaupunginosassa sijaitsevat soukit eli perinteiset arabimarkkinat ovat kaupallisia tiloja, jotka koostuvat erilaisista kujista, jotka ovat täynnä kojuja, joissa voit löytää monenlaisia tavaroita ostettavaksi ja kotiin vietäväksi matkamuistoiksi.

Tunnetuimmat soukit ovat tunnettuja siitä, että niissä myydään erilaisia suitsukkeita, tuoksuja, shishoja, tyypillisiä esineitä, kuten mattoja, maljakoita, tekstiilejä, keramiikkaa ja kultaa.

.

Illallinen Dubain instagrammattavimmassa ravintolassa

Nusr-Et Steakhouse on erittäin kuuluisa ravintola, joka on erikoistunut lihaan, kuten wagyuihin, ja sen tunnettu kokki Salt Bae, joka tuli Instagramissa tunnetuksi lihan suolaamisesta hyvin erikoisella tavalla. Jos rakastat lihaa ja eksklusiivisuutta, tämä on täydellinen paikka illalliselle.

Tässä ravintolassa syöt hienoja ja erittäin laadukkaita ruokia, mutta sinun on hyvä tietää, että se on melko kallis, sillä ruokalaji voi maksaa keskimäärin noin 70 euroa.

Varaa gastronominen kierros Dubaissa

4. päivä: Safari, kameliratsastus ja extreme-urheilua aavikolla

Buggy-retki| ©Timo Tervo
Buggy-retki| ©Timo Tervo

Tutustu aavikon taikaan 4x4-ajoneuvolla tai surffaa dyyneillä hiekkalaudalla elämääsi mullistavalla retkellä. Koe nomadielämys kameliratsastuksella ja nauti päivän päätteeksi paikallisten herkkujen illallinen.

.

Dyyni-ajelu nelivetoisella jeefillä

Yksi parhaista asioista Dubaissa vieraillessasi on lähteä safarille maailman kuuluisimmalle aavikkoalueelle ja kokea Dune bashingin adrenaliiniryöppy. Tämä on ainoa auto, jolla voit ajaa dyynejä ylös ja alas täydellä vauhdilla.

Neuvoni Dubain aavikolla vierailua varten on, että jos sinulla on taipumusta huimaukseen, kärsit huimauksesta tai sinulla on selkävaivoja, Dune bashing ei ole paras aktiviteetti sinulle.

.

Surffaa aavikon dyyneillä mönkijällä tai harrasta hiekkalautailua.

Jos olet extreme-urheilun harrastaja ja etsit adrenaliinipiikkiä tai extreme-kokemusta, sinun on ehdottomasti lähdettävä mönkijäpyöräilemään Dubain aavikolle tai hiekkalautailemaan aavikon dyyneillä, alkaen noin 40 eurolla.

Jos olet aiemmin lumilautaillut, hiekkalautailu Dubain aavikolla ei ole vaikeaa, mutta jos et osaa lumilautailla tai et ole varma siitä, että voit kelkkata dyyneillä käyttäen lautaa kelkkana, molemmat ovat taatusti hauskoja.

Varaa aavikkoretki mönkijäsafarilla

Laita adrenaliini pintaan ja lähde ratsastamaan kamelilla auringonlaskun aikaan

Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu
Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu

Jos extreme-urheilu ei ole sinun juttusi ja pidät rauhallisemmasta aktiviteetista, suosittelen kameliratsastusta ja nauti nomadielämästä samalla, kun katselet auringonlaskua katoamassa Lahbabin aavikon dyynien taakse. Retken hinta on noin 50 euroa, ja se sisältää nouto ja kyydin hotelliltasi Dubaissa.

Tämä on ehdottomasti koko safarin suosituin aktiviteetti ja varmasti vaikuttava, sillä kamelin humpsuissa ollessasi voit ottaa upeita kuvia aavikolta, päästä keidaspaikalle ja ottaa selfien matkakumppanisi kanssa. Kamelit rakastavat olla kamerasi huomion keskipisteenä.

Varaa kameliratsastus Dubain aavikolla

Ruokaile arabialaisten ruokien ja makeisten parhaassa buffetissa

Adrenaliinipitoisen päivän jälkeen haluat varmasti levätä ja ennen kaikkea syödä illallista. Mikään ei ole parempaa kuin varata illallis- ja live-show-kierros Dubain autiomaassa, jotta voit tyydyttää ruokahalusi tyypillisen arabialaisen ruoan buffetilla, nauttia tyypillisiä ruokia ja makeisia, juomia ja shishaa samalla kun nautit esityksestä tyypillisessä arabialaisessa leirissä.

Buffetista löydät kaikenlaisia ruokia, sekä suolaisia että makeita, muun muassa:

 • Kuuluisa hummus ja baba ghanoush khubosin (arabialainen leipä) kanssa.
 • Grilliruokaa, jossa on erilaisia lihoja, kuten kanaa, lammasta tai kalaa.
 • Tabbouleh taiperunasalaatti
 • Hedelmäsalaatti
 • Baklava, kuuluisa pistaasipähkinä-hunajajälkiruoka.
 • Luqaimat eli arabialainen paistettu taikina, jossa on kardemummaa ja sahramia.

Illallisen päätteeksi saat maistaa minttuteetä ruoansulatusta varten tai perinteistä arabialaista kahvia, joka valmistetaan sahramin tai kardemumman mausteilla, jotka antavat sille ainutlaatuisen ja voimakkaan maun.

Varaa aavikkoretki, johon sisältyy illallinen

5. päivä: Viimeinen päivä! Tee retki Abu Dhabissa Dubain lähistöllä.

Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong
Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong

Mikä olisikaan parempi tapa ottaa kaikki irti viimeisestä päivästä Dubaissa kuin vierailla Arabiemiraattien tärkeimmässä kaupungissa, pääkaupungissa Abu Dhabissa.

Paras tapa vierailla on varata järjestetty retki Abu Dhabiin Dubaista alkaen 50 eurolla noin tunnin matka-ajalla; voit nähdä maailman kauneimman moskeijan, katsella taivaanrantaa Etihad Towersista, käydä Louvre Abu Dhabissa tai Ferrari World Abu Dhabissa.

Varaa matka Abu Dhabiin ja liput Ferrari Worldiin

Vieraile Sheikh Zayedin moskeijassa, arvokkuuden keidas, ja jää sanattomaksi

Abu Dhabissa vieraillessasi on epäilemättä pakko nähdä Sheikh Zayedin moskeija, joka on maailman kolmanneksi suurin moskeija ja myös kaunein sen uskomattoman valkoisen värin ansiosta, joka muodostaa kontrastin taivaan sinisen kanssa, melkoinen spektaakkeli.

Dubaissa on tärkeää noudattaa pukeutumissääntöjä sen asukkaiden ja rukoilijoiden kunnioittamiseksi. Siksi:

 • Naisten on pukeuduttava väljiin vaatteisiin, pitkiin housuihin ja peitettyihin olkapäihin ja käsivarsiin sekä pidettävä tunikaa hiustensa päällä.
 • Myösmiesten tulisi peittää olkapäänsä ja pukeutua pitkiin housuihin.
 • Jos sinulla ei ole tällaisia vaatteita, moskeija lainaa ne sinulle maksutta.

Moskeijakierroksen päätteeksi voit vierailla Oasis of Dignity -näköalapaikalla, jonka altaissa moskeija heijastuu veteen ja joka on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä. Se on piilotettu helmi, joka tarjoaa ainutlaatuisen näkymän moskeijaan. Näkymät yöllä takaavat spektaakkelin, jollaista ei ole ennen nähty.

Varaa kiertomatka Abu Dhabiin moskeijalippujen kanssa

Kiipeä Etihad Towersin näköalatasanteelle ja astu sisään Qasr Al Wataniin.

Abu Dhabin ikonisimmalla alueella sijaitsee Corniche, 8 kilometriä pitkä katu, josta löydät Emirates Palace -hotellin, Qasr Al Watanin ja Etihad Towersin, jonka 74. kerrokseen voit kiivetä ja nauttia ainutlaatuisista näköaloista kaupunkiin näköalatasanteelta klo 300.

Kun olet ihaillut taivaanrantaa Etihad Towersista, voit kävellä Qasr Al Watanin palatsiin (sisäänpääsy noin 15 euroa) ja käydä sen uskomattomassa historiallisessa kokoelmassa, kuten Birminghamin koraanissa, vaikuttavassa kirjastossa ja kiertää muun muassa sen puutarhassa.

.

Hieman taidetta Louvre Abu Dhabissa tai seikkailu Ferrari Worldissa...

Jos olet taiteen ystävä, et voi jättää väliin The Louvre Abu Dhabia, museota, jossa on 600 korvaamatonta teosta, jotka kertovat ihmiskunnan tarinan.

Se rakennettiin Pariisin Louvren ja 16 ranskalaisen museon yhteistyönä. Siinä on uskomaton 180-metrinen kupoli, joka valaisee luonnollisesti sen sisätilat.

Jos olet enemmän adrenaliinihullu, käy Ferrari Worldissa, maailman suurimmassa sisätiloissa sijaitsevassa huvipuistossa, jossa on maailman nopein vuoristorata, Formula Rossa.

Yasin saarella sijaitseva Ferrari World on epäilemättä oodi Ferrari-autojen ja niiden historian ystäville. Siinä on 19 nähtävyyttä, mukaan lukien 2 vuoristorataa ja teemaravintoloita.

Varaa matka Abu Dhabiin ja liput Ferrari Worldiin

Päätä kiertomatka Abu Dhabissa: käy Yas Marinassa ja Formula 1 -radalla.

Abu Dhabi auringonlaskun aikaan| ©Kevin Villaruz
Abu Dhabi auringonlaskun aikaan| ©Kevin Villaruz

Abu Dhabissa vietetyn päivän nähtävyyksien katselun jälkeen voit kävellä rauhassa Yas Marinan rantakadulla ja ihastella maailman suurimpia ja ylellisimpiä jahteja.

Voit myös vierailla, noin 30 eurolla per henkilö, vain muutaman metrin päässä Yas Marinan rantakadulta sijaitsevan Formula 1 - Yas Marina -radan sisätiloissa ja tutustua kulissien taakse kunkin tiimin varikolle ja kilparadalle, jos kilpailua ei ole, ja hyvästellä Abu Dhabi tyylikkäästi. Muista vierailun suunnittelun helpottamiseksi, että Abu Dhabin F1 Grand Prix järjestetään marraskuussa.

.

Varaa kiertomatka Abu Dhabiin Dubaista