Dubai 5 päivässä: opas kaupunkiin, jotta et jää mistään paitsi

Jos vierailet Dubaissa, anna aavikon taika lumota itsesi ja koe 5 päivän ylelliset kokemukset tulevaisuuden kaupungissa. Nauti Arabianlahden modernimmasta kaupungista.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuuttia luettu

Dubai 5 päivässä: opas kaupunkiin, jotta et jää mistään paitsi

Kävelyretki Dubaissa | © Wael Hneini

Suunnitteletko 5 päivän matkaa Dubaihin etkä tiedä, mistä aloittaa? Älä huoli, sillä seuraavassa oppaassa autan sinua järjestämään matkasuunnitelmasi niin, ettet missaa mitään Dubaissa nähtävää ja koettavaa ja löydä piilotettuja helmiä. Viidessä päivässä Dubaissa ehdit tehdä niin paljon, kuten nähdä ikonisimmat nähtävyydet ja nauttia taianomaisista seikkailuista. Aloitetaan!

Päivä 1: Tutustu Dubain keskustan parhaimpiin nähtävyyksiin

Kävelyretki Dubaissa Burj Khalifan näkemiseen| ©Guilhem Vellut
Kävelyretki Dubaissa Burj Khalifan näkemiseen| ©Guilhem Vellut

Tervetuloa ensimmäiseen päivääsi tulevaisuuden kaupungissa, Dubaissa. Opastan sinut keskustan läpi häikäisemään maailman suurimman rakennuksen, Burj Khalifan, ylellisyydestä ja nykyaikaisuudesta, vietät iltapäivän ostoksilla Dubai Mallissa ja päätät päivän valoshow'hun Dubai Fountainissa. Kaikki Dubain tyyliin.

Kiipeä maailman korkeimpaan rakennukseen: Burj Khalifaan

Maailman korkeimpana rakennuksena tunnettu mahtava Burj Khalifa on 828 metriä korkea, ja sen sisällä sijaitsevilta eri näköalatasanteilta voit koskettaa taivasta käsin. Burj Khalifaan on useita eri lippuvaihtoehtoja:

Miksi kiivetä Burj Khalifaan? Pääasiassa sen vertaansa vailla olevien näköalojen vuoksi, sillä voit nähdä keinotekoisen palmusaaren etuoikeutetusta näköalapaikasta ja tarkkailla Dubain uskomatonta muutosta sekä kokea tunteen siitä, että olet kirjaimellisesti pilvien yläpuolella.

.

Osta liput Burj Khalifaan

Shoppaile Dubai Mallissa, maailman suurimmassa ostoskeskuksessa.

Kun olet laskeutunut taivaalta, vietät iltapäivän maailman suurimmassa ostoskeskuksessa, Dubai Mallissa, joka sijaitsee Burj Khalifan juurella. Ilmastoitu paratiisi, joka tarjoaa sinulle loputtomasti aktiviteetteja, kauppoja ja ravintoloita, jotka pitävät sinut viihdytettynä.

Kaikista kaupungin ostoskeskuksista Dubai Mall on uskomattomin, kiitos sen 1 200 luksus- ja ei-niin-luksusliikkeen, jäähallin, jättimäisen Dubai Aquarium & Underwater Zoo -eläintarhan, jossa on haita ja erilaisia merieläinlajeja, teemapuistojen ja oman dinosaurusfossiilin, 155 miljoonaa vuotta vanhan Dubai Dinon.

Ihanteellinen niin lapsille kuin aikuisillekin, älä epäröi varata lippua Dubai Aquariumiin.

Varaa lippusi Dubai Aquariumiin

Maista herkullista arabialaista ruokakulttuuria

Tyypillinen arabialainen ruoka| ©PHRS
Tyypillinen arabialainen ruoka| ©PHRS

Jos haluat pysyä maratonin vauhdissa mukana, voit suunnata Dubai Mallin sisällä sijaitseviin eri ravintoloihin, joissa voit maistella Dubain parhaita ruokapaikkoja. Niistä suosittelen Al hallab -ravintolaa, jossa voit kokeilla tyypillisiä arabialaisia ruokia, kuten esim:

 • Hummus.
 • Samboosaa tai samosaa, kuten me tunnemme nämä kuuluisat nyytit.
 • Margoogat: lammas- tai kanaruoka, jossa on vihanneksia ja muhennosta.
 • Manousheh eli arabialainen pizza, jota voit kokeilla erilaisilla täytteillä, kuten lihalla, halloumijuustolla ja mausteilla.
 • Khuzi: paahdettua lammasta tai vuohta maustetun riisin, pähkinöiden ja vihannesten kera.

Muita vaihtoehtoja syventyä maan kulinaarisiin perinteisiin on varata Dubain ruokakierros tai Dubain katuruokakierros.

Varaa Dubain katuruokakierros

Pidä piknik tai kiertele Burj Parkissa

Vietä loput iltapäivästä odottelemalla auringonlaskua Burj Parkissa, joka sijaitsee pienellä Burj-järven saarella ja jonka viheralueet sopivat erinomaisesti piknikille, polkupyörän vuokraamiseen (alkaen 4 € 30 minuutiksi 24 tuntia vuorokaudessa) tai yksinkertaisesti makoiluun aamupäivän ostosten jälkeen.

Puistossa viihtyy parhaiten marraskuusta maaliskuuhun, jolloin lämpötila on kohtalainen ja ihanteellinen.

Päästäksesi Burj-puistoon sinun ei tarvitse siirtyä kauas keskustan alueelta, sillä se sijaitsee Burj Khalifan juurella, pääset sinne Dubai Mallista sitä yhdistävien siltojen kautta, sillä se sijaitsee aivan Dubai Fountainin sisällä, joten voit varata paikan iltaesitystä varten.

.

Päätä päivä äärimmäiseen valoshow'hun

Paras tapa päättää ensimmäinen päivä Dubaissa on varata laivamatka suihkulähde-esityksen kera. Maailman suurin tanssiva suihkulähde 275 metriä pitkine ja 150 metriä korkeine vesisuihkuineen.

Las Vegasissa sijaitsevan Bellagio-hotellin suihkulähteen innoittamana Dubain suihkulähteessä on 6 600 värivaloa, 50 videoprojektoria ja 13 erilaista show'ta päivässä. Suosittelen katsomaan kaksi show'ta peräkkäin, jotta saat täyden kokemuksen.

 • Päivän ensimmäinen esitys, Sama Dubai, alkaa kello 13.00 kunnianosoituksena sheikki Mohammed Al Maktoumille.
 • Muut esitykset jatkuvat 30 minuutin välein kello 18.00-23.00, ja niissä kuullaan monenlaista musiikkia Michael Jacksonin Thrilleristä Andrea Bocelliin ja perinteiseen arabimusiikkiin.

Tässä vinkki! Jos aiot nähdä suihkulähde-esityksen, mene Burj Khalifan huipulle yöllä: jos näkymät Dubain kaupunkiin Burj Khalifan huipulta ovat henkeäsalpaavat, valaistuna se on vielä erikoisempi.

Varaa laivamatka suihkulähde-esityksen kanssa

2. päivä: Vietä seikkailullinen päivä Atlantis Aquaventuressa ja yöllinen veneretki

Atlantis Aquaventuren kadonneet kammiot| ©Tourist Wings
Atlantis Aquaventuren kadonneet kammiot| ©Tourist Wings

Nyt kun olet kiertänyt ja vieraillut yhdessä Dubain ikonisimmista osista, suosittelen toista päivää Atlantis Aquaventure -vesipuistossa ja päätteeksi laivaillallista Dubai Creekillä.

Nauti koko päivästä Atlantis Aquaventure -vesipuistossa.

Pakkaa uima-asusi mukaan ja nauti koko päivästä, joka on täynnä hauskanpitoa ja seikkailua maailman suurimmassa vesipuistossa perheen tai ystävien kanssa varaamalla Atlantis Aquaventure -liput unohtumatonta päivää varten.

Liukumäkeä yli 79 liukumäkeä Aquaventure-vesipuistossa.

 • Surffaa aalloilla Surf's Up -simulaattorissa.
 • Snorklaa yli 65 000 värikkään kalan kanssa Lost Chambers -akvaariossa.
 • Sukella Ambassador Lagoonin syvyyksiin.
 • Tutustu merieläimiin uiskentelemalla haiden ja rauskujen seassa Shark Lagoonissa.
 • Ui delfiinien kanssa Dolphin Bayssä ja merileijonienkanssa Sea Lion Pointissa.
 • Nauti auringosta yksityisillä rannoilla.

Atlantis Aquaventure Park sijaitsee kuuluisan Atlantis-hotellin alueella ikonisella keinotekoisella saarella Palma Jumeirahissa. Nauttiaksesi lipuista Atlantis Aquaventureen sinun on ylitettävä saari rannikolta monoraililla, joka kulkee 23 minuutin välein. Tämä edestakainen matka maksaa noin 2,40 euroa.

Osta liput Atlantis Aquadventureen

Päätä päivä veneretkellä Dubai Creekillä

Matkasi Dubaihin ei ole samanlainen, jos et näe upeita näkymiä kaupunkiin mereltä käsin. Jos haluat päättää päiväsi hienosti, sinulla on useita vaihtoehtoja:

Varaa megajahdin risteily Dubaissa

3. päivä: Muistele menneisyyttä tutustumalla Dubain vanhoihin kaupunginosiin ja markkinoihin.

Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass
Jumeirahin moskeijan ulkoasu| ©Laurent Gass

Kolmantena päivänä Dubaissa suosittelen vierailua Dubain tärkeimmässä kulttuuri- ja uskonnollisessa keskuksessa, Jumeirahin moskeijassa, matkaa ajassa taaksepäin vanhoissa kaupunginosissa nähdäksesi, millainen Dubai oli ennen modernisoitumistaan, ja kävelyä Dubain kuuluisilla perinteisillä soukeilla (markkinoilla).

.

Aloita päivä vierailulla Jumeirahin moskeijaan

Moskeijat ovat islamilaisen kulttuurin kulttuurisia ja uskonnollisia keskuksia, jotka toimivat jumalanpalveluspaikkoina mutta ovat myös arkkitehtonisia helmiä. Suosittelen, että varaat vanhan ja modernin Dubain kiertoajelun, jossa sinulla on mahdollisuus päästä yhteen niistä.

Kaikista Dubain moskeijoista lähellä merta sijaitseva Jumeirahin moskeija on ainoa, johon ei-muslimit pääsevät sisään 1 tunnin opastetuilla kierroksilla, joihin alle 12-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Jos haluat vierailla sisätiloissa etkä ole muslimi, sinun on noudatettava seuraavia pukeutumissääntöjä:

Vaatteet, jotka peittävät hartiat ja sääret, suosittelen pitkiä housuja. Naisten tulisi peittää kädet ja sääret kokonaan ja peittää hiuksensa päähuivilla.

Varaa kierros vanhaan ja moderniin Dubaihin

Vieraile Heritage Housessa

Kun olet käynyt moskeijassa, suuntaa Derian vanhaan kaupunginosaan ja käy Heritage Housessa, joka on täydellinen esimerkki historiallisesta säilyttämisestä ja joka antaa sinulle käsityksen Dubain arkkitehtonisesta perinteestä ennen sen modernisointia.

Heritage House on Dubain hallituksen vuonna 1994 entisöimä talo, jonka tarkoituksena on antaa turisteille näkymä perhe-elämään ja siihen, miten huoneet oli sisustettu 1800-luvun lopun perinteisissä taloissa.

Nauti ateria Khawr Dubayyn vieressä

Kun olet viettänyt aamupäivän museossa, lähellä on ravintola, jossa voit syödä erittäin mukavassa tilassa, Al Khayma Heritage Restaurant.

Tämä ravintola on avoinna koko päivän kello 9-23, joten sinulla ei ole ongelmia syödä myöhään sen jälkeen, kun olet viettänyt koko päivän museossa.

Ja muista, että voit myös varata Dubain ruokakierroksen tai Dubain katuruokakierroksen.

Varaa ruokakierros

Lähde kiertoajelulle soukeille: Dubain perinteisille markkinoille.

Vierailu Dubain soukissa| ©Jaime Ortola Crespo
Vierailu Dubain soukissa| ©Jaime Ortola Crespo

Dubai Creekin pohjoispuolella Deiran vanhassa kaupunginosassa sijaitsevat soukit eli perinteiset arabimarkkinat ovat kaupallisia tiloja, jotka koostuvat erilaisista kojuja täynnä olevista kujista, joilla voit löytää monenlaisia esineitä, joita voit ostaa ja viedä kotiin matkamuistoina.

Tunnetuimmat soukit ovat tunnettuja siitä, että niissä myydään erilaisia suitsukkeita, tuoksuja, shishoja, tyypillisiä esineitä, kuten mattoja, maljakoita, tekstiilejä, keramiikkaa ja kultaa.

.

Illallinen Dubain instagrammattavimmassa ravintolassa

Nusr-Et Steakhouse on erittäin kuuluisa ravintola, joka on erikoistunut lihaan, kuten wagyuihin, ja sen tunnettu kokki Salt Bae, joka tuli Instagramissa tunnetuksi lihan suolaamisesta hyvin erikoisella tavalla.

Jos rakastat lihaa ja yksinoikeutta, tämä on täydellinen paikka ruokailla. Tämä ravintola tarjoilee hienoja ja laadukkaita ruokia, mutta kannattaa tietää, että se on melko kallis, sillä lautasellinen voi maksaa keskimäärin noin 70 euroa.

Varaa gastronominen kiertomatka Dubaihin

4. päivä: Nauti seikkailupäivästä aavikolla: safaria, kameliratsastusta ja extreme-urheilua.

Buggy-retki| ©Timo Tervo
Buggy-retki| ©Timo Tervo

Tutustu aavikon taikaan 4x4-jeepillä tai surffaa dyyneillä hiekkalaudalla elämääsi mullistavalla retkellä. Koe nomadikokemus kameliratsastuksella ja nauti päivän päätteeksi paikallisten herkkujen illallinen.

.

Dyyni-ajelu nelivetoisella jeefillä

Yksi parhaista asioista Dubaissa vieraillessasi on varata aavikkosafariretki ja kokea Dune bashingin adrenaliiniryöppy. Tämä on ainoa auto, jolla voit ajaa ylös ja alas dyyneillä täydellä nopeudella.

Neuvoni Dubain aavikolla käymiseen on, että jos sinulla on taipumusta huimaukseen, kärsit huimauksesta tai sinulla on selkävaivoja, Dune bashing ei ole paras aktiviteetti sinulle.

.

Varaa safarimatka

Surffaa aavikon dyyneillä mönkijällä tai harrasta hiekkalautailua.

Jos olet extreme-urheilun harrastaja, joka etsii adrenaliinipöhinää tai extreme-elämystä, sinun on ehdottomasti varattava aavikon mönkijäsafarikierros tai hiekkalautailu aavikon dyyneillä, alkaen noin 80 eurosta.

Jos olet aiemmin lumilautaillut, hiekkalautailu Dubain aavikolla ei ole vaikeaa, mutta jos et osaa lumilautailla tai et tunne oloasi varmaksi, voit kelkkailla dyyneillä laudan kelkkana, ja molemmista tulee taatusti hauskaa.

Varaa aavikkoretki mönkijäsafarilla

Laita adrenaliini pintaan ja lähde ratsastamaan kamelilla auringonlaskun aikaan

Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu
Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu

Jos extreme-urheilu ei ole sinun juttusi ja pidät rauhallisemmasta aktiviteetista, suosittelen kameliratsastusta ja nauti nomadielämästä samalla, kun katselet auringonlaskua katoamassa Lahbabin aavikon dyynien taakse.

Jos varaat Dubain Al Marmoom -keidasalueelta aamiaisen sisältävän kameliratsastuksen auringonnousun aikaan, hinta alkaa noin 82 eurosta, ja voit noutaa ja viedä hotellisi Dubaissa.

Kaiken kaikkiaan se on koko safarin suosituin aktiviteetti ja varmasti vaikuttava, sillä kamelin kyttyräselässä ollessasi voit ottaa upeita kuvia aavikolta, päästä keitaalle ja ottaa selfien matkaseurueesi kanssa. Kamelit rakastavat olla kamerasi huomion keskipisteenä.

Varaa kameliratsastus Dubain aavikolla

Ruokaile arabialaisten ruokien ja makeisten parhaassa buffetissa

Adrenaliinipitoisen päivän jälkeen haluat varmasti levätä ja ennen kaikkea syödä illallista. Mikään ei ole parempaa kuin varata aavikkoretki, johon kuuluu dyynisafari, kameliratsastus, hiekkalautailu, tulishow ja illallinen ruokahalun tyydyttämiseksi.

Buffetista löydät kaikenlaisia makeita ja suolaisia ruokia, muun muassa

 • Kuuluisa hummus ja baba ghanoush khubojen (arabialainen leipä) kanssa.
 • Grilliruokaa erilaisilla lihoilla, kuten kanalla, lampaalla tai kalalla.
 • Tabbbouleh taiperunasalaatti.
 • Hedelmäsalaatti.
 • Baklava, kuuluisa pistaasipähkinä- ja hunajajälkiruoka.
 • Luqaimat eli arabialainen paistettu taikina, jossa on kardemummaa ja sahramia.

Illallisen päätteeksi saat maistaa minttuteetä ruoansulatusta varten tai perinteistä arabialaista kahvia, joka valmistetaan sahramin tai kardemumman mausteilla, jotka antavat sille ainutlaatuisen ja voimakkaan maun.

.

Päivä 5: Viimeinen päivä! Tee retki Abu Dhabiin.

Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong
Auringonlasku Abu Dhabissa| ©Shenli Leong

Kun olet nauttinut kaikesta nähtävästä ja koettavaa Dubaissa, mikä olisikaan parempi tapa ottaa kaikki irti viimeisestä päivästäsi kuin vierailla Arabiemiraattien tärkeimmässä kaupungissa, pääkaupungissa Abu Dhabissa.

Paras tapa vierailla on varata Dubaista järjestetty matka Abu Dhabiin, jonka matka-aika on noin tunti; voit nähdä maailman kauneimman moskeijan, katsella taivaanrantaa Etihad Towersista, vierailla Louvre Abu Dhabissa tai käydä Ferrari World Abu Dhabissa.

Vieraile Sheikh Zayedin moskeijassa, arvokkuuden keidas, ja jää sanattomaksi

Abu Dhabissa vieraillessasi on epäilemättä pakko nähdä Sheikh Zayedin moskeija, joka on maailman kolmanneksi suurin moskeija ja kaunein sen uskomattoman valkoisen värin ansiosta, joka muodostaa kontrastin taivaan sinisen kanssa, melkoinen spektaakkeli.

Yksi vaihtoehto on varata Abu Dhabin kiertoajelu, johon sisältyy liput Sheikh Zayedin moskeijaan. On tärkeää noudattaa Dubain pukeutumissääntöjä sen asukkaiden ja palvojien kunnioittamiseksi. Siksi:

 • Naisten on pukeuduttava väljiin vaatteisiin, joissa on pitkät housut ja peitetyt olkapäät ja käsivarret, sekä pidettävä tunikaa hiustensa päällä.
 • Miesten tulisi myös peittää olkapäänsä ja pukeutua pitkiin housuihin.
 • Jos sinulla ei ole tällaisia vaatteita, moskeija lainaa ne sinulle maksutta.

Moskeijakierroksen päätteeksi voit vierailla Oasis of Dignityn näköalapaikalla, jonka altaissa moskeija heijastuu veteen ja joka on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä. Se on piilotettu helmi, joka tarjoaa ainutlaatuisen näkymän moskeijaan. Näkymät yöllä takaavat spektaakkelin, jollaista ei ole ennen nähty.

Varaa matka Abu Dhabiin, johon sisältyy pääsy Sheikh Zayedin moskeijaan

Kiipeä Etihad Towersin näköalatasanteelle ja astu sisään Qasr Al Wataniin.

Abu Dhabin ikonisimmalla alueella sijaitsee Corniche, 8 kilometrin pituinen katu, jonka varrella sijaitsevat Emirates Palace -hotelli, Qasr Al Watan ja Etihad Towers, jonka 74. kerrokseen voit kiivetä ja nauttia ainutlaatuisista näkymistä kaupunkiin 300 metrin korkeudessa sijaitsevalta näköalatasanteelta.

Kun olet nähnyt horisontin Etihad Towersista, voit nauttia Abu Dhabin kiertoajelusta, johon kuuluu sisäänpääsy Qasr Al Watan -palatsiin, ja vierailla sen uskomattomassa historiallisessa kokoelmassa, kuten Birminghamin Koraanissa, vaikuttavassa kirjastossa ja kiertää muun muassa sen puutarhassa.

Varaa kiertoajelu, johon sisältyy sisäänpääsy Qasr Al Watanin palatsiin

Vieraile Louvre Abu Dhabissa ja koe seikkailu Ferrari Worldissa.

Jos olet taiteen ystävä, et voi jättää väliin The Louvre Abu Dhabia, museota, jossa on 600 korvaamatonta teosta, jotka kertovat ihmiskunnan historiasta. Se on rakennettu yhteistyössä Pariisin Louvren ja 16 ranskalaisen museon kanssa, ja siinä on uskomaton 180-metrinen kupoli, joka valaisee luonnollisesti sen sisätilat.

Tätä varten voit varata Abu Dhabiin matkan, johon sisältyy lippuja Louvre-museoon.

Varaa kiertomatka Abu Dhabiin ja liput Louvren museoon

Testaa adrenaliinisi Ferrari Worldissa

Jos olet enemmänkin adrenaliininarkkari, voit varata matkan Abu Dhabiin liput Ferrari Worldiin, maailman suurimpaan sisätiloissa sijaitsevaan huvipuistoon, jossa on maailman nopein vuoristorata, Formula Rossa.

Yas Islandilla sijaitseva Ferrari World on epäilemättä oodi Ferrari-autojen ja niiden historian ystäville. Siellä on 19 nähtävyyttä, mukaan lukien 2 vuoristorataa ja teemaravintoloita.

Varaa matka Abu Dhabiin ja lippu Ferrari Worldiin

Päätä Abu Dhabin kiertomatka käymällä Yas Marinassa ja Formula 1 -radalla.

Abu Dhabi auringonlaskun aikaan| ©Kevin Villaruz
Abu Dhabi auringonlaskun aikaan| ©Kevin Villaruz

Abu Dhabissa vietetyn päivän nähtävyyksien katselun jälkeen voit kävellä rauhassa Yas Marinan rantakadulla ja katsella maailman suurimpia ja ylellisimpiä jahteja.

Voit myös vierailla, noin 30 eurolla per henkilö, vain muutaman metrin päässä Yas Marinan rantakadulta sijaitsevan Formula 1 - Yas Marina -radan sisätiloissa ja tutustua kulissien taakse kunkin tiimin varikolle ja kilparadalle, jos kilpailua ei ole, ja hyvästellä Abu Dhabi tyylikkäästi.

Muista vierailun suunnittelun helpottamiseksi, että Abu Dhabin F1 Grand Prix järjestetään marraskuussa.

.

Varaa kiertomatka Abu Dhabiin Dubaista