Rooma huhtikuussa: tapahtumat, reitit, vinkit, tekemistä...

Haluatko kokea Italian Dolce Vitan lomalla? Älä missaa tätä opasta, joka on täynnä suunnitelmia ja gastronomiaa ahmijoille: huhtikuu on erittäin makea kuukausi (kirjaimellisesti)!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

6 minuuttia luettu

Rooma huhtikuussa: tapahtumat, reitit, vinkit, tekemistä...

Roomasta nauttiminen | © Oleg Magni

Huhtikuu on yksi odotetuimmista kuukausista Roomassa, joka on metropoli, jossa on tuhansia nähtävyyksiä ja tekemistä. Talvikauden kylmyyden ja pakkasen jälkeen kevät ja kaivattu hyvä sää (tai melkein) kolkuttelevat tämän keisarillisen kaupungin ovea.

Roomassa vietetään pyhää viikkoa (joka tuntuu jopa makupaloissa), puistot kukkivat ja terassit saavat takaisin tavanomaisen sykkeensä ja vilkkautensa. Jotta voit nauttia ikuisesta kaupungista täysillä, kerron tässä artikkelissa 10 parasta asiaa, joita voit tehdä tämän kuukauden aikana. Tutustu!

1. Nauti pääsiäisviikosta

Palmusunnuntai| ©Antonia1303
Palmusunnuntai| ©Antonia1303

Pääsiäisviikon eläminen Roomassa on yksi niistä kokemuksista, jotka sinun pitäisi kokea ainakin kerran elämässäsi. Pidätkö ajatuksesta? Tutustu sitten tähän artikkeliin, jossa selitän, miten saat liput ikuisen kaupungin pyhäinviikon tapahtumiin ja tärkeimpiin tapahtumiin.

Mielenrauhasi vuoksi sinun on hyvä tietää, että osallistuminen Rooman pyhäinviikon uskonnollisiin tapahtumiin on täysin ilmaista, mutta sinun on hankittava lippu etukäteen. Muista, että tuhannet uskovaiset haluavat osallistua tähän ainutlaatuiseen juhlaan!

Ja jos etsit lisää uskonnollisia aktiviteetteja, suosittelen varaamaan liput paavin audienssille Vatikaanissa. Se ei yleensä ole helppoa, mutta tämä lippu on helpoin tapa tehdä se.

Pyhän viikon tärkeimmät uskonnolliset tapahtumat

  • Juhlinta alkaa palmusunnuntaina
  • Suurtorstaina muistetaan Jeesuksen Kristuksen viimeistä ehtoollista.
  • Pitkäperjantaina järjestetään ristinseisaukset.
  • Pyhä lauantai on hiljaisuuden ja mietiskelyn päivä.
  • Pääsiäissunnuntai ja Kristuksen ylösnousemus.

Varaa liput paavin audienssille

2. Juhli ikuisen kaupungin syntymäpäivää

Natale di Roma -juhlassa| ©carlo
Natale di Roma -juhlassa| ©carlo

Joka vuosi 21. huhtikuuta lähimpänä viikonloppua vietetään Italian pääkaupungin perustamisen vuosipäivää: Natale di Roma.

Tapahtumassa on tuhansien miesten paraati, jossa on keihäitä ja kilpiä. Naiset puolestaan pukeutuvat imarteleviin tunikoihin ja koristeltuihin kukkakruunuihin päässään. Mikään yksityiskohta ei puutu!

Tällä festivaalilla voit kokea uudelleen roomalaisten pataljoonien väliset sodat, näet tulinäytelmän ja historiallisia näytöksiä Circus Maximuksessa ja Forum Romanumilla. Se on niin aitoa! Lisäksi ohjelmassa on tanssia, ilotulitusta ja esityksiä ympäri kaupunkia.

.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

3. Maista maailman parhaita artisokkia

Festivaalin artisokkatöitä| ©Luigi Cicillini
Festivaalin artisokkatöitä| ©Luigi Cicillini

Voitko keksiä parempaa suunnitelmaa lomallesi kuin paikallisten tuotteiden maistelu? Minulle, joka olen kunnon ruokahullu, se ei voi olla sen parempaa. Romanesco-artisokkafestivaali on järjestetty vuosittain vuodesta 1950 lähtien Ladispolissa, ja se on tälle ruoka-aineelle omistettu kansallinen messutapahtuma.

Ladispolin kaupunki järjestää kolmen päivän ajan näyttelyä kaduilla ja toivottaa tervetulleeksi 100 osastoa, joihin kuuluu yhdistyksiä, tuottajia ja taiteilijoita. Kyllä, luit oikein. Näillä messuilla tapaat myös taiteilijoita ja heidän taideteoksiaan, kuten eläinveistoksia, jotka on tehty tästä ainutlaatuisesta kasvista.

Festivaalia edeltää gastronominen tapahtuma: "Gastronomic Bi-Week" on aloite, jossa kaupungin parhaat ravintolat tarjoavat erilaisia kiinteähintaisia menuja, jotka perustuvat yksinomaan artisokkiin. Ja jos kaipaat vielä lisää, voit aina varata gastronomisen retken Roomaan

.

Varaa ruokakierros Roomassa

4. Rentoudu Trasteveren terasseilla

Trasteveren viehättävät terassit| ©Unsplash
Trasteveren viehättävät terassit| ©Unsplash

Yksi suosikkiharrastuksistani oli istua Rooman terasseilla ja katsella katujen vilskettä, kun hyödynsin tämän kuun miellyttäviä lämpötiloja. Toisin sanoen antauduin täysin "dolce far niente", tyhjän tekemisen nautinnolle. Kuulostaako tämä suunnitelma sinustakin hyvältä?

Suosikkiseutuni tähän on Trasteveren kaupunginosa, viehättävä esikaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä postauksessa jätän sinulle Trasteveressä syömisen oppaan, joka perustuu pastoihin, pizzoihin ja moneen merkkiruokaan. Haluat varmasti viedä italialaiset nonat kotiin!

Mutta rentoutumisen lisäksi suosittelen myös varaamaan kierroksen Trasteveressä ja tutustumaan sen historiaan ja salaisuuksiin.

Varaa kiertoajelu Trastevereen

5. Kävele Villa Borghesen puutarhassa

Villa Borghesen puutarhat| ©Stefano Consolo
Villa Borghesen puutarhat| ©Stefano Consolo

Huhtikuun hyvästä säästä huolimatta Roomassa on edelleen hiljainen sesonki, pääsiäistä lukuun ottamatta. Siksi se on yksi parhaista ajankohdista tutustua Villa Borghesen puutarhoihin kaikessa rauhassa ja ilman muiden kiireisempien aikojen väkijoukkoja.

Keväinen valo upottaa sen kauniisiin väreihin! Tämä on metropolin vihreä sydän ja yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Se on Roomalle sama kuin Central Park New Yorkille.

Täällä luonto ja taideteokset yhdistyvät ja luovat unenomaisia kulmia. Voit kiertää sen kävellen tai varata Segway-kierroksen Villa Borgheseen, jos haluat olla hieman ketterämpi, sillä alue on melko suuri.

Varaa Segway-kierros Villa Borgheseen

6. Pakene Firenzeen sen ilotulitusnäytöksen vuoksi

Firenzen pyrotekniikka| ©Kevin Stephenson
Firenzen pyrotekniikka| ©Kevin Stephenson

Kevät on paras vuodenaika vierailla Roomassa ja muissa Italian nähtävyyskaupungeissa. Jos sinulla on siis aikaa ja vietät huhtikuussa vähintään viikon Italian pääkaupungissa, suosittelen säästämään lomastasi yhden päivän ja varaamaan retken Firenzeen.

Ideaalitapauksessa ajoita matkasi tähän taiteen kehtoon niin, että se osuu pääsiäissunnuntaihin, jolloin järjestetään Scoppio del carro-festivaali. Tätä perinnettä on vietetty 1100-luvulta lähtien Pazzini de Pazin kunniaksi, joka omistautui pitämään tulen palavana pyhänä lauantaina.

Pääsiäisaamuna järjestetään perinteinen paraati, jossa vaunuja vetävät valkoiset härkäparit, joilla on seppeleet, lähtevät Piazza del Pradolta sotilaiden ja muusikoiden saattelemina, kunnes ne saapuvat Piazza Duomolle, jossa vaunuissa sytytetään pyhää tulta kuvaavat ilotulitteet.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan!

7. Muistakaa Italian vapautuspäivää

Italian vapautuspäivän juhliminen| ©Zakari Kha
Italian vapautuspäivän juhliminen| ©Zakari Kha

Jos löydät itsesi ikuisesta kaupungista huhtikuun lopussa, voit osallistua vapautuspäivään, jota on juhlittu joka vuosi 25. huhtikuuta vuodesta 1946 lähtien ja joka on maassa pyhäpäivä.

Sillä muistetaan Italian vapautumista fasistihallinnosta ja natsismista toisen maailmansodan jälkeen. Tämän Italian historian merkkitapahtuman muistoksi on siitä lähtien järjestetty joka vuosi julkisia tapahtumia.

Ohjelmassa on muun muassa juhlallinen kunnianosoitus Victor Emmanuel II:n muistomerkillä sijaitsevalla tuntemattoman sotilaan haudalla, jossa lasketaan laakeriseppele kaatuneiden ja sodissa kadonneiden italialaisten muistoksi. Se saa hiuksesi nousemaan pystyyn!

Nurian matkavinkki

Huomaa, että koska kyseessä on pankkipäivä, monet nähtävyydet ja jotkut kaupat saattavat olla suljettuina yleisöltä tänä päivänä.

.

8. Nauti kevätjuhlasta

Kevätjuhla| ©Elton Lau
Kevätjuhla| ©Elton Lau

Piazza di Spagna on yksi Rooman tyylikkäimmistä ja taianomaisimmista paikoista. Sen majesteettinen portaikko tekee tästä kulmasta yhden kaupungin vilkkaimmista ja vilkkaimmista paikoista. Aukio koristellaan joka vuosi maalis-huhtikuun välisenä aikana, vuodesta riippuen, kevätjuhlan kunniaksi.

Tämä juhla täyttää aukion portaat tuhansilla valkoisilla, vaaleanpunaisilla ja violeteilla atsaleoilla. Ja jos olet liian väsynyt nähtävyyksien katselupäivän jälkeen, voit ottaa hissin huipulle, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät.

Nurian matkavinkki

Rentoudu vuonna 1760 avatussa kirjallisessa kahvila Grecossa, jota pidetään kaupungin vanhimpana ja joka on täynnä Maria Zambranon kaltaisten suurten kirjailijoiden muistoesineitä!

9. Vieraile suklaamunanäyttelyssä

Vierailu näyttelyssä Bompiani Patisserie -nimisessä konditoriassa| ©Vincenzo Pinto
Vierailu näyttelyssä Bompiani Patisserie -nimisessä konditoriassa| ©Vincenzo Pinto

Bompianin konditoria (Via Largo Benedetto Bompiani, 8) esittelee joka vuosi pääsiäisenä "suklaaveistoksia", jotka on luonut konditoria- ja suklaataiteilija Walter Musco, joka on ruokaa ja taidetta yhdistävä taiteilija.

Viime vuosina roomalainen konditoria on osoittanut kunnioitusta aikamme kuuluisimmille muotisuunnittelijoille esittelemällä 50 suklaamunaa, jotka ovat saaneet inspiraationsa muun muassa Chanelista, Balenciagasta, Diorista, Guccista ja Dolce & Gabbanasta sekä muista haute couturen suurista nimistä.

.

10. Näe kirsikankukkien kukinta

Sakura Garden Roomassa| ©Giorgia Sacco
Sakura Garden Roomassa| ©Giorgia Sacco

Sinun ei tarvitse lentää Japaniin asti nähdäksesi kirsikankukkia. Yksi kauneimmista näkymistä, jonka ikuistin Roomassa huhtikuussa, oli maisemat EUR Lake Parkissa, joka on yksi ikuisen kaupungin parhaista puistoista. Sinne on muuten vapaa pääsy!

Maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun Roomassa Tokion Roomalle lahjoittamat Sakura-kirsikkapuut alkavat versoa tässä puutarhassa. Se on yksi niistä salaisista nurkista, joihin voit tutustua ikuisessa kaupungissa.

Tässä kuussa luontoäiti antaa meille lahjaksi upean kukintansa ja mahdollisuuden harjoittaa Hanamia, näiden puiden tarkkailun taidetta. Hyvä suunnitelma on pitää piknik kukkivien Sakura-puiden alla, kuten Japanissa, ja nauttia kevätauringon ensimmäisistä säteistä.

Lämpötilat Roomassa huhtikuussa

Aurinkoinen päivä Roomassa| ©Platunico
Aurinkoinen päivä Roomassa| ©Platunico

Parasta keväässä Roomassa on se, että valoisaa aikaa on enemmän ja lämpötilat ovat erittäin miellyttävät, mikä kutsuu viettämään Roomassa talvea enemmän tunteja kaduilla ja kiertelemään sen viehättäviä kaupunginosia.

Yleisesti ottaen korkeimmat lämpötilat ovat jopa 19 °C ja matalimmat noin 9 °C. Onneksi tässä kuussa on paljon aurinkoisia ja lämpimiä päiviä.

Sanonta "Aprile non ti scoprire" (älä vielä riisuudu) on kuitenkin täysin totta. Suosittelen siis ottamaan mukaan ohuen takin ja sateenvarjon kaiken varalta, sillä yleensä sataa noin 8 päivää.

Varaa Rooman kiertoajelubussi

Rooman hinnat huhtikuussa

Oleskelun suunnittelu| ©cottonbro
Oleskelun suunnittelu| ©cottonbro

Jos olet kokenut matkailija, huhtikuu on yksi parhaista kuukausista edulliselle matkalle Roomaan, sillä silloin lämpötilat ovat leudommat kuin talvella.

Tässä artikkelissa kerron , miten järjestät matkasi Roomaan ja miten saat superhalvat lennot muutaman pienen niksin avulla. Tiivistän ne alla:

  • Käytä hakukoneita, kuten Skyscanneria.
  • Jos voit, jousta päivämäärissäsi.
  • Käytä aina inkognitoprofiilia, jotta et saa hinnankorotusta.
  • Paras aika etsiä lentoja on lounasaikaan, jolloin kysyntä on vähäisempää. Vältä hakuja viikonloppuisin ja iltaisin!

Varaa Rooman kiertoajelubussi