Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Rooma huhtikuussa: tapahtumat, reitit, vinkit, tekemistä...

Haluatko kokea Italian Dolce Vitan lomalla? Älä missaa tätä opasta, joka on täynnä suunnitelmia ja gastronomiaa ahmijoille: huhtikuu on erittäin makea kuukausi (kirjaimellisesti)!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

6 minuuttia luettu

Rooma huhtikuussa: tapahtumat, reitit, vinkit, tekemistä...

Roomasta nauttiminen | © Oleg Magni

Huhtikuu on yksi odotetuimmista kuukausista Roomassa, joka on metropoli, jossa on tuhansia nähtävyyksiä ja tekemistä. Talvikauden kylmyyden ja pakkasen jälkeen kevät ja kaivattu hyvä sää (tai melkein) kolkuttelevat tämän keisarillisen kaupungin ovea.

Roomassa vietetään Pyhää viikkoa, mikä näkyy myös makupaloissa; puistot kukkivat ja terassit saavat takaisin tavanomaisen sykkeensä ja vilkkautensa. Jotta voisit nauttia ikuisesta kaupungista täysillä, kerron tässä artikkelissa 10 parasta tekemistä tämän kuukauden aikana.

1. Nauti erikoisimmasta pääsiäisviikosta

Palmusunnuntai| ©Antonia1303
Palmusunnuntai| ©Antonia1303

Se, että elät pääsiäisviikon Roomassa henkilökohtaisesti, ilman, että kukaan kertoo sinulle siitä, on yksi niistä kokemuksista, jotka sinun pitäisi kokea ainakin kerran elämässäsi. Pidätkö ajatuksesta? Tutustu sitten tähän artikkeliin, jossa selitän, miten saat liput ikuisen kaupungin pääsiäisviikolle ja tärkeimpiin tapahtumiin.

Mielenrauhasi vuoksi sinun on hyvä tietää, että osallistuminen Rooman pääsiäisviikon uskonnollisiin tapahtumiin on täysin ilmaista, mutta sinun on hankittava lippu etukäteen. Muista, että tuhannet uskovat haluavat osallistua tähän ainutlaatuiseen juhlaan! Jos onnistut menemään, tulet rakastamaan sitä ja saat henkisen puolesi esiin.

Ota huomioon tärkeimmät uskonnolliset tapahtumat:

.

  • Juhlat alkavat palmusunnuntaina
  • Suurtorstaina muistetaan Jeesuksen Kristuksen "viimeistä ehtoollista".
  • Pitkäperjantaina järjestetään ristinseisaukset.
  • Pyhä lauantai on hiljaisuuden ja mietiskelyn päivä.
  • Suuri päivä! Pääsiäissunnuntai ja Kristuksen ylösnousemus.

Varaa liput paavin audienssille

2. Juhli ikuisen kaupungin syntymäpäivää kuin roomalainen

Natale di Roma -juhlassa| ©carlo
Natale di Roma -juhlassa| ©carlo

Voitko kuvitella matkustavasi ajassa taaksepäin non-stop muinaiseen Roomaan ja tapaavasi tuhansia gladiaattoreita puvuissaan? Joka vuosi 21. huhtikuuta lähimpänä viikonloppuna vietetään Italian pääkaupungin perustamisen vuosipäivää: Natale di Roma.

Tässä tapahtumassa näet tuhansien miesten paraatin, joka on pukeutunut keihäisiin ja kilviin tätä tilaisuutta varten. Naiset puolestaan pukeutuvat imarteleviin tunikoihin ja taidokkaisiin kukkakruunuihin päässään. Mikään yksityiskohta ei puutu!

Syö kuin soturi!

Tällä festivaalilla elät uudelleen roomalaisten pataljoonien väliset sodat, katselet tulinäytelmää ja historiallisia näytöksiä Circus Maximuksessa ja Forum Romanumilla. Se on niin aitoa, että sinusta tuntuu kuin eläisit keisarien aikaan!

Lisäksi ohjelmassa on tansseja, ilotulituksia ja esityksiä ympäri kaupunkia. Ja jos soturien välisistä taisteluista nauttimisen jälkeen vatsasi paukkuu, voit pysähtyä tankkaamaan perinteistä roomalaista ruokaa tarjoileviin kojuihin. Jos kuitenkin olet hyvä syömään, tässä on muutamia muita ravintoloita Colosseumin lähellä Roomassa, jotta et jää nälkäiseksi.

.

Varaa vierailu Colosseumille, Forumille ja Palatinuksen kukkulalle

3. Maista maailman parhaita artisokkoja

Festivaalin artisokkateokset| ©Luigi Cicillini
Festivaalin artisokkateokset| ©Luigi Cicillini

Voitko keksiä parempaa suunnitelmaa lomallesi kuin paikallisten tuotteiden maistelu? Minulle, ruokahullulle, se ei voi olla sen parempaa. Romanesco-artisokkafestivaali (italiaksi Sagra del Carciofo Romanesco), joka on järjestetty vuosittain vuodesta 1950 lähtien Ladispolissa, Italian Ladispolin kaupungissa Rooman maakunnassa, on kansallinen messutapahtuma, joka on omistettu tälle ruoka-aineelle, jota näet valmistettavan sadoilla eri tavoilla, joista osa on hyvin omaperäisiä!

Mikä on Romanesco-artisokkafestivaali?

Kolmen päivän ajan Ladispolin kaupunki järjestää kaduilla näyttelyn, johon osallistuu 100 osastoa, joihin kuuluu yhdistyksiä, tuottajia ja taiteilijoita. Kyllä, luit oikein. Näillä messuilla tapaat myös taiteilijoita ja heidän taideteoksiaan, kuten eläinveistoksia, jotka on luotu tästä ainutlaatuisesta kasvista - ihastuin artisokista tehtyyn elämän kokoiseen lehmään!

Maista artisokasta valmistettuja makeisia

Jo useiden vuosien ajan festivaalia on edeltänyt erittäin herkullinen gastronominen tapahtuma: "Gastronomic Bi-Week", aloite, jossa parhaat paikalliset ravintolat tarjoavat erilaisia kiinteähintaisia menuja, jotka perustuvat yksinomaan artisokkiin, pääruuista jälkiruokiin. Tulet hämmästymään tämän vihanneksen mahdollisuuksista!

Varaa gastronominen kiertomatka Roomaan

4. Rentoudu boheemin Trasteveren terasseilla

Trasteveren viehättävät terassit| ©Unsplash
Trasteveren viehättävät terassit| ©Unsplash

Yksi suosikkiharrastuksistani oli istua Rooman terasseilla ja katsella Rooman katujen vilinää, kun hyödynsin tämän kuun miellyttäviä lämpötiloja. Toisin sanoen antauduin täysin dolce far nienteen, tyhjän tekemisen iloon. Kuulostaako tämä suunnitelma sinusta myös hyvältä?

Suosikkiseutuni tähän on Trasteveren kaupunginosa, viehättävä esikaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä postauksessa jätän sinulle oppaan syömään Roomassa ikuisen kaupungin vilkkaimmassa ja taiteellisimmassa kaupunginosassa, joka perustuu pastoihin, pizzoihin ja moneen merkkiruokaan. Haluat varmasti viedä italialaiset nonat mukanasi kotiin!

Varaa kiertoajelu Trastevereen

5. Kävele Villa Borghesen puutarhassa keväisessä valossa

Villa Borghesen puutarhat| ©Stefano Consolo
Villa Borghesen puutarhat| ©Stefano Consolo

Huhtikuun hyvästä säästä huolimatta Roomassa on pääsiäistä lukuun ottamatta vielä hiljainen sesonki. Siksi se on yksi parhaista ajankohdista tutustua Villa Borghesen puutarhoihin kaikessa rauhassa ja ilman muiden ruuhkaisempien aikojen väkijoukkoja. Kevätvalo kietoo sen kauniisiin väreihin!

Se on metropolin vihreä sydän ja yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Se on Roomalle sama kuin Central Park New Yorkille. Täällä luonto ja taideteokset yhdistyvät ja luovat unenomaisia kulmia. Jos olet utelias tietämään , mitkä ovat Villa Borghesen parhaat veistokset, tutustu tähän artikkeliin.

Varaa Segway-kierros Villa Borgheseen

6. Pakene Firenzeen ja ihastele sen ilotulitusnäytöstä

Firenzen pyrotekniikka| ©Kevin Stephenson
Firenzen pyrotekniikka| ©Kevin Stephenson

Kevät on epäilemättä paras vuodenaika vierailla Roomassa ja muissa Italian nähtävyyskaupungeissa. Jos sinulla siis on aikaa ja vietät huhtikuussa vähintään viikon Italian pääkaupungissa, suosittelen, että varaat lomastasi yhden päivän aikaa eksyäksesi Firenzeen, renessanssin viettelevään kaupunkiin. Tässä artikkelissa kerron yksityiskohtaisesti, miten Roomasta pääsee Firenzeen- et tule katumaan!

Ihannetapauksessa kannattaa ajoittaa matkasi tähän taiteen kehtoon pääsiäissunnuntaihin, jolloin vietetään Scoppio del carro -juhlaa (suomeksi "kärryn räjähdys"), vuosisatoja vanhaa perinnettä, jota on vietetty 1100-luvulta lähtien ja jota vietetään Pazzini de Pazin kunniaksi, joka omistautui pitämään tulta yllä pyhänä lauantaina.

"Vaunujen räjähdyksen" juhla

Pääsiäisaamuna järjestetään perinteinen kulkue, jossa vaunuja vetää valkoinen härkäpari seppeleineen, "Brindellone", ja joka lähtee Piazza del Pradolta sotilaiden ja muusikoiden saattamana Piazza Duomolle, jossa vaunuissa sytytetään pyhää tulta esittävät ilotulitteet.

Pyrotekninen spektaakkeli on kiehtova, muutamassa minuutissa muinainen vaunu katoaa räjähdysten, savun ja kauniiden värien keskellä... Se voisi hyvinkin muistuttaa Valencian Falloja. Lopulta vaunut ilmestyvät uudelleen pölyyn 12 metriä korkeina.

Varaa retki Firenzeen ja Pisaan!

7. Muistakaa Italian vapautuspäivää!

Italian vapautuspäivän juhliminen| ©Zakari Kha
Italian vapautuspäivän juhliminen| ©Zakari Kha

Jos löydät itsesi ikuisesta kaupungista huhtikuun lopussa, voit osallistua Italian vapautuspäivään, joka tunnetaan yleisesti nimellä Festa della Liberazione ja jota on vietetty vuodesta 1946 lähtien joka vuosi 25. huhtikuuta ja joka on maassa pyhäpäivä.

Tämä päivä juhlistaa Italian vapautumista fasistihallinnosta ja natsismista toisen maailmansodan jälkeen, ja kansalaisille se on päivä, jolla on tärkeä poliittinen merkitys. Tämän Italian historian merkkitapahtuman muistoksi on järjestetty joka vuosi julkisia tapahtumia.

.

Tarjoukset kuolleiden sotilaiden muistoksi

Ohjelmassa on muun muassa Italian tasavallan presidentin ja korkeiden valtion virkamiesten juhlallinen kunnianosoitus Victor Emmanuel II:n muistomerkillä sijaitsevalla Tuntemattoman sotilaan haudalla, jossa lasketaan laakeriseppele kaatuneiden ja sodissa kadonneiden italialaisten muistoksi. Se saa niskakarvat nousemaan pystyyn!

Nurian matkavinkki

Huomaa, että koska kyseessä on pankkipäivä, monet nähtävyydet ja jotkut kaupat saattavat olla suljettuina yleisöltä tänä päivänä.

.

8. Nauti kevätjuhlasta

Kevätjuhla| ©Elton Lau
Kevätjuhla| ©Elton Lau

Piazza di Spagna on yksi Rooman tyylikkäimmistä ja taianomaisimmista paikoista. Sen majesteettinen, 1700-luvulla rakennettu portaikko tekee siitä yhden kaupungin vilkkaimmista ja vilkkaimmista paikoista. Joka vuosi maalis-huhtikuun välisenä aikana, vuodesta riippuen, aukio koristellaan kevätjuhlan kunniaksi.

Tämä juhla täyttää aukion portaat tuhansilla valkoisilla, vaaleanpunaisilla ja violeteilla atsaleoilla. Ja jos olet liian väsynyt nähtävyyksien katselupäivän jälkeen, tässä pieni vinkki laiskoille! Voit nousta hissillä aukion huipulle ja nauttia henkeäsalpaavista näkymistä.

Nurian matkavinkki

Rentoudu vuonna 1760 avatussa kirjallisessa kahvilassa Greco, jota pidetään kaupungin vanhimpana ja joka on täynnä María Zambranon kaltaisten suurten kirjailijoiden muistoesineitä!

...

9. Vieraile alkuperäisessä suklaa-pääsiäismunanäyttelyssä

Vierailu Bompianin konditorian näyttelyssä.| ©Vincenzo Pinto
Vierailu Bompianin konditorian näyttelyssä.| ©Vincenzo Pinto

Tiesitkö, että suklaisen pääsiäismunan valmistamiseen kuluu yli neljä tuntia tai työstä riippuen jopa useita päiviä? Bompianin konditoria (Via Largo Benedetto Bompiani, 8) on tietoinen tästä, ja se esittelee joka vuosi "suklaaveistoksiaan", jotka on luonut konditoriamestari ja suklaataiteilija Walter Musco, taiteilija, joka yhdistää ruoan ja taiteen.

Maukkaimmat tyylit: Haute couture -näyttely

Viime vuosina roomalainen konditoria on osoittanut kunnioitusta aikamme kuuluisimmille muotisuunnittelijoille esittelemällä 50 suklaamunaa, jotka ovat saaneet inspiraationsa muun muassa Chanelista, Balenciagasta, Diorista, Guccista ja Dolce & Gabbanasta sekä muista haute couturen suurista nimistä.

.

10. Näe kirsikankukkien kukinta

Sakura Garden Roomassa| ©Giorgia Sacco
Sakura Garden Roomassa| ©Giorgia Sacco

Sinun ei tarvitse lentää Japaniin asti nähdäksesi kirsikankukkia. Yksi kauneimmista näkymistä, jonka ikuistin Roomassa huhtikuussa, oli maisemat EUR Lake Parkissa, joka on yksi ikuisen kaupungin parhaista puistoista. Sinne on muuten vapaa pääsy!

Maaliskuun puolivälistä huhtikuun loppuun Roomassa, tässä puutarhassa alkavat kukkia Sakura-kirsikkapuut, jotka Japanin vilkasliikenteinen pääkaupunki Tokio lahjoitti Roomalle. Se on yksi niistä salaisista nurkista, joihin voit tutustua ikuisessa kaupungissa.

Tässä kuussa luontoäiti antaa meille lahjaksi upean kukintansa ja mahdollisuuden harrastaa Hanamia, näiden puiden tarkkailun taidetta. Hyvä suunnitelma on pitää piknik kukkivien Sakura-puiden alla, kuten Japanissa, ja nauttia kevätauringon ensimmäisistä säteistä.

Lämpötilat Roomassa huhtikuussa

Aurinkoinen päivä Roomassa| ©Platunico
Aurinkoinen päivä Roomassa| ©Platunico

Parasta keväässä Roomassa on se, että valoisaa aikaa on enemmän ja lämpötilat ovat erittäin miellyttävät, mikä kutsuu viettämään Roomassa useampia tunteja kuin talvella kaduilla ja kiertelemään sen viehättäviä kaupunginosia. Yleensä korkeimmat lämpötilat ovat jopa 19 °C ja matalimmat noin 9 °C.

Onneksi tässä kuussa on paljon aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Sanonta "Aprile non ti scoprire" (älä vielä riisuudu) on kuitenkin täysin totta. Suosittelen siis ottamaan mukaan ohuen takin ja sateenvarjon kaiken varalta, sillä yleensä sataa noin 8 päivää.

Hinnat Roomassa huhtikuussa

Oleskelun suunnittelu| ©cottonbro
Oleskelun suunnittelu| ©cottonbro

Jos olet fiksu matkailija, huhtikuu on yksi parhaista kuukausista edulliselle matkalle Roomaan, sillä silloin lämpötilat ovat leudommat kuin talvella. Tässä artikkelissa kerron sinulle avaimet Rooman matkan järjestämiseen ja siihen, miten saat superhalvat lennot muutamien vinkkien avulla.

Tiivistän ne alla:

  • Käytä hakukoneita, kuten Skyscanner
  • Jos voit, jousta päivämäärissäsi
  • Käytä aina inkognitoprofiilia, jotta et saa hinnankorotusta.
  • Paras aika etsiä lentoja on lounasaikaan, jolloin kysyntä on vähäisempää - vältä hakuja viikonloppuisin ja iltaisin!

Ja lopuksi, hyvää matkaa! Tässä maassa on niin paljon kiehtovaa nähtävää, että jäät sanattomaksi ja haluat tehdä kaiken uudelleen - kerron tämän omasta kokemuksestani!