Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Onko Paris Pass sen arvoinen?

Pariisin turistikortti on loistava vaihtoehto, jos olet lomalla valon kaupungissa. Paris Pass on tärkein liittolaisesi, sillä siihen sisältyy yli 80 nähtävyyttä ja erinomaisia alennuksia.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

6 minuuttia luettu

Onko Paris Pass sen arvoinen?

Pariisi, Ranska | ©Chris Karidis

Matkailijakortit voivat olla erittäin hyödyllisiä, kun vierailet kaupungissa, erityisesti Pariisissa, jossa on paljon nähtävyyksiä ja nähtävyyksiä. Näiden turistipassien tai -korttien päätarkoituksena on säästää muutamia euroja ja joissakin tapauksissa ohittaa ärsyttävät jonot suosituimmissa nähtävyyksissä.

Jos etsit , mitä nähdä ja tehdä Pariisissa, voin vakuuttaa sinulle, että vaihtoehtoja on paljon. Se on valtava kaupunki, joka on täynnä uskomatonta tekemistä. Olipa sinulla siis aikaa useita päiviä tai vain muutama päivä, Paris Pass voi olla loistava tapa nauttia Ranskan pääkaupungista ilman ylikuluja. Tässä artikkelissa kerron, miksi se kannattaa ja miten saat siitä kaiken irti.

.

Milloin kannattaa ostaa Paris Pass?

Kuva Eiffel-tornista| ©Valentin Antonucci
Kuva Eiffel-tornista| ©Valentin Antonucci

Jos suunnittelet matkaa Pariisiin, suosittelen, että ostat Paris Passin muutamaa päivää ennen kaupunkiin saapumista, jotta voit rauhassa miettiä, missä tarjolla olevista nähtävyyksistä haluat käydä. Tämäntyyppinen kortti on ihanteellinen, jos aiot kierrellä valon kaupungissa ja käydä museoissa, kiivetä Eiffel-torniin tai Riemukaarelle, kävellä Seine-jokea pitkin tai käydä Versaillesin palatsissa.

Paris Pass sisältää peräti 80 kaupungin ja sen ympäristön tärkeintä nähtävyyttä. Voit valita museoista, näyttelyistä, gastronomisista kierroksista, sisäänpääsystä muistomerkkeihin, näköalapaikoista ja paljon muuta. Valittavana on 2, 3, 4, 4, 5 ja 6 päivän vaihtoehdot, joihin voit ryhmitellä haluamasi nähtävyydet.

Jos taas suunnittelet rennompaa matkaa ja haluat vain kuljeskella ympäriinsä omaan tahtiisi tai aiot viipyä pidempään eikä sinulla ole kiirettä käydä kaikessa lyhyessä ajassa, Paris Pass ei ole paras vaihtoehto sinulle. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun harkitset sen ostamista.

Osta Paris Pass -turistikortti nyt

Kannattaako Paris Pass ostaa pitkää matkaa varten?

Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely
Hämmästyttävä Eiffel-torni| ©Pedro Szekely

Todellisuudessa tämäntyyppinen turistikortti on suunniteltu pakkaamaan mahdollisimman paljon nähtävyyksiä mahdollisimman vähiin päiviin, joten jos sinulla ei ole kiire ja sinulla on enemmän aikaa kierrellä ympäriinsä kaikessa rauhassa, se ei ehkä kannata sinulle. Voit tosin vuokrata sen tiettyjä asioita varten, jos tiedät haluavasi vierailla tietyissä museoissa, kuten Louvressa ja Orsayssa, tai omistaa joitakin päiviä matkastasi vierailuille ja loput lepäämiseen ja nauttimiseen flâneurin tavoin.

Jos sinulla on Pariisissa useita päiviä edessäsi, voit mieluummin osallistua yhdelle Louvren museon parhaista opastetuista kierroksista, joissa sinulla on pääsymaksun lisäksi asiantunteva paikallinen opas, jotta ymmärrät paremmin yhden maailman tärkeimmistä museoista käsittämätöntä kauneutta.

Osta Paris Pass -turistikortti nyt

Kannattaako Paris Pass ostaa lyhyelle matkalle?

Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkatavaroiden pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Ehdottomasti. Paris Pass on suunniteltu juuri muutaman päivän matkoja varten. Vaihtoehtoja on 2-6 päivää, ja voit nauttia unohtumattomista nähtävyyksistä, kuten opastetusta kävelykierroksesta Montmartren kaupunginosassa ja pääsystä Sacre Coeurin basilikaan, viini- ja gourmet-ruokien maisteluista, jonon ohittamisesta Eiffel-tornille tai Riemukaarelle, pääsystä Ranskan pääkaupungin tärkeimpiin museoihin ja paljon muuta.

Jos matkustat vain muutaman päivän, Paris Pass on paras liittolaisesi nähtävyyksien katselussa ja rahan säästämisessä. Se on ihanteellinen, jos haluat nähdä Pariisin tärkeimmät nähtävyydet esimerkiksi kolmessa päivässä. Se auttaa myös ajankäytön järjestämisessä, sillä voit synkronoida Paris Passin Go City -sovelluksen kanssa, jolloin näet, mitkä nähtävyydet ovat lähimpänä sinua. Toisaalta vältät loputtomat jonot jokaisessa paikassa ja pääset sisään suoraan.

.

Osta Paris Pass -turistikortti nyt

Kannattaako se, jos haluan nähdä vain tärkeimmät nähtävyydet?

Loiren laakso| ©Pedro Szekely
Loiren laakso| ©Pedro Szekely

Kyllä, se on sen arvoista. Jos haluat nähdä Pariisin tärkeimmät nähtävyydet, voit hankkia myös tämän turistipassin, sillä se sisältää kaikki Pariisin tärkeimmät nähtävyydet. Seuraavassa luetellaan joitakin monumentteja tai museoita, jotka sisältyvät tämän kortin luetteloon:

Kannattaa kuitenkin muistaa, että joihinkin näistä paikoista on varattava vierailu etukäteen, vaikka sinulla olisikin passi. Äläkä unohda, että kortilla pääset myös Big Bus -turistibusseihin ja Bateaux Parisiens -risteilyille.

Osta Paris Pass -turistikortti nyt

Kannattaako se, jos matkustan lasten kanssa?

Opastettu kierros lasten kanssa| ©MTSOfan
Opastettu kierros lasten kanssa| ©MTSOfan

Vastaus on ehdottomasti kyllä! Kun matkustat lasten kanssa, sinun on saatava kaikki irti ajasta. Lasten kanssa ei voi seisoskella pitkissä jonoissa tai kestää ikuisuuden, sillä aiemmin nautinnolliseksi tarkoitettu matka voi muuttua painajaiseksi. Jos siis ajattelit vierailla lasten kanssa Versaillesin palatsissa tai vaikkapa Louvren museossa lasten kanssa, Paris Pass säästää teidät odottelulta ja jonottamiselta, joten voitte aloittaa nauttimisen heti, kun astutte sisään.

Lasten kanssa matkustaminen voi olla erittäin rikastuttava kokemus sekä lapsille että sinulle, mutta on erittäin tärkeää olla valmistautunut ja tietää, että se ei ole samanlainen matka kuin mitä voisit tehdä kumppanisi tai ystävien kanssa. Lasten kanssa matkustaminen vaatii täyttä huomiota ja omistautumista, jotta pienokaiset viettävät unohtumattoman ajan.

.

Kannattaako Pariisiin lähteä kesällä?

Pariisi Plages, kesä| ©ParisInfo
Pariisi Plages, kesä| ©ParisInfo

Tietenkin kannattaa! Pariisi on kaupunki, jossa on niin paljon tekemistä sekä sisällä että ulkona, ja Paris Passin avulla saat siitä kaiken irti. Kesäisin Pariisin kaupunki on ihanteellinen paikka nauttia veneretkestä kauniilla Seine-joella, Versailles'n puutarhoista, opastetusta kävelyretkestä Latinalaisessa korttelissa tai Rodinin museossa.

Pariisissa on todella niin paljon vaihtoehtoja, joista voi nauttia vuoden lämpiminä kuukausina. Paris Passin avulla voit järjestää kiertomatkasi haluamallasi tavalla. Rakkauden kaupunki on ainutlaatuinen kokemus, jota ei kannata jättää väliin. Anna miellyttävien lämpötilojen johdattaa sinut Pariisin parhaisiin puoliin. Vinkki: älä unohda piknikkiä Seinen rannalla.

.

Kannattaako Pariisiin lähteä talvella?

Lunta Pariisissa| ©Yann Caradec
Lunta Pariisissa| ©Yann Caradec

Talvinen Pariisi on lyijyisen taivaansa ansiosta loistava loma-ajatus, ja Paris Passin ansiosta pääset tutustumaan parhaisiin sisätiloissa sijaitseviin nähtävyyksiin paljon edullisemmin. Voit vierailla Musée d'Orsayssa, La Orangerie'ssa, Louvressa, kuuluisissa sisätiloissa sijaitsevissa gallerioissa, Galeries Lafayette'ssä ja lukuisilla opastetuilla kierroksilla, joilla pääset tutustumaan maailman tunnetuimpiin kuuluvan ranskalaisen gastronomian parhaimmistoon.

Pariisin talvi, vaikka se onkin hieman kylmä, sopii erinomaisesti kaupunkiin tutustumiseen, ja Pariisin pinta-ala on niin laaja, että aktiviteetteja löytyy jokaiseen makuun. Siksi kannattaa ehdottomasti hankkia Paris Pass, jos vierailet kaupungissa talvella. Jos olet onnekas ja saat lunta loman aikana, suosittelen kääriytymään lämpimästi ja ylittämään Seinen sillat tai nauttimaan glögiä lämmittämään.

.

Kannattaako se, jos aion vierailla Pariisissa viikonlopun ajan?

Notre Damen ulkoilmakuva| ©Fred PO
Notre Damen ulkoilmakuva| ©Fred PO

Pariisiin tutustuminen kestää kauan, sillä se on todella valtava kaupunki. Jos sinulla on vain viikonloppu aikaa ja haluat käydä Ranskan pääkaupungin tärkeimmissä nähtävyyksissä, Paris Pass sopii sinulle täydellisesti.

Pariisin kiertäminen kahdessa päivässä voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, mutta tämän turistikortin avulla voit kiivetä Eiffel-tornin huipulle, tehdä laivamatkan Seine-joella, nähdä Montmartren, Notre Damen katedraalin uskomattoman arkkitehtuurin, Sainte Chapellen ja paljon muuta, jättää jonot väliin ja hyödyntää aikasi mahdollisimman tehokkaasti. Jos olet Pariisissa vain viikonlopun, älä epäröi, Paris Pass on ehdottomasti sen arvoinen.

.

Kannattaako turistikortti ostaa, jos haluan nähdä museoita?

Museoiden käytävät| ©Tom Yoemans
Museoiden käytävät| ©Tom Yoemans

Kaikista Paris Passin tarjoamista asioista museoissa käynti on yksi niistä aktiviteeteista, joihin Paris Passilla on eniten vaihtoehtoja. Sen 80 nähtävyyteen kuuluvat muun muassa Louvre-museo, Musée d'Orsay, Musée de l'Orangerie, Musée de l'Armée, Dali-näyttely Montmartressa, Picasso-museo, modernin taiteen Pompidou-keskus, Rodin-museo, Musée du Quai Branly ja monet muut.

Voit nauttia Ranskan pääkaupungin parhaista taidetiloista ohittaen ärsyttävät jonot ja hyödyntäen aikasi mahdollisimman tehokkaasti. On tosiasia, että Pariisia parempaa paikkaa museoiden ja taidenäyttelyiden katsomiseen ei ole. Tutustu Pariisin 17 parhaaseen museoon ja ota kaikki irti Pariisin passista.

Kannattaako ostaa turistikortti, jos haluan nähdä monumentteja?

Näkymä Eiifelin tornista| ©Jean-Pierre Dalbéra
Näkymä Eiifelin tornista| ©Jean-Pierre Dalbéra

Totta kai se kannattaa. Paris Pass tarjoaa pääsyn valon kaupungin tärkeimpiin ja suosituimpiin monumentteihin. Voit kiivetä Riemukaaren, Eiffel-tornin, Sainte Chapellen, Panthéonin, Notre Damen katedraalin ja paljon muuta huipulle odottelematta ja muutamalla eurolla halvemmalla kuin jos kävisit niissä ilman passia.

Pariisin muistomerkit ovat aivan uskomattomia, joten matkallasi ei voi olla vierailematta joissakin näistä tärkeistä ranskalaisista ikoneista: voitko kuvitella, että näet valojen tulevan ja menevän Eiffel-tornin huipulta tai vierailet Panthéonissa, jossa on Voltairen, Rousseaun, Emile Zolan tai Victor Hugon kaltaisten persoonallisuuksien jäännökset? Paris Passin avulla voit tehdä sen mitä käytännöllisimmällä tavalla.

.

Kannattaako ostaa turistikortti, jos haluan matkustaa turistibussilla?

Turistibussi kulkee Opera Garnierin ohi| ©veroyama
Turistibussi kulkee Opera Garnierin ohi| ©veroyama

Ehdottomasti! Paris Pass sisältää yhden päivän kierroksen kuuluisassa Big Bus -bussissa (hop on hop off), mikä tarkoittaa, että koko päivän ajan voit nousta yhteen Pariisin ja maailman parhaista turistibusseista ja kiertää kaupunkia, jäädä pois valitsemassasi paikassa tai haluamassasi nähtävyydessä ja nousta takaisin bussiin niin monta kertaa kuin haluat jatkaaksesi kierrosta.

Tämä on yksi parhaista tavoista tutustua kaupunkiin, sillä voit tehdä sen omaan tahtiisi ja voit olla varma, että kierroksen päätteeksi palaat takaisin lähtöpisteeseen, jolloin eksyminen on mahdotonta. Lisäksi mukana on asiantunteva opas, joka kertoo yksityiskohtaisesti kaikista paikoista, joissa pysähdyt. Saat tietoa historiasta, taiteesta ja paljon muuta.

.

Kannattaako turistikortti ostaa, jos haluan tehdä retken Versaillesiin tai kaupungin laitamille?

Versaillesin palatsin sali| ©Jean-Philippe Delberghe
Versaillesin palatsin sali| ©Jean-Philippe Delberghe

Paris Passilla on runsaasti nähtävyyksiä Ranskan pääkaupunkia ympäröivillä alueilla. Epäilemättä yksi parhaista retkistä Pariisista käsin on tutustua Versaillesin mahtavaan palatsiin. Vain 40 minuutin päässä Pariisin keskustasta sijaitseva Versailles on ehdoton vierailukohde, jonka saleissa ja etenkin kauniissa puutarhoissa pääset näkemään, miten esimerkiksi kuningas Ludvig XIV ja hänen poikansa Dauphin elivät.

Kannattaa muistaa, että Versailles'n palatsin lipuista on yleensä kova kysyntä, joten jos et saa Paris Passia, joudut ehkä ostamaan liput hyvissä ajoin etukäteen.

Mutta Versailles'n lisäksi Paris Pass tarjoaa vierailuja useisiin palatseihin, linnoihin ja alueille, jotka sijaitsevat lähellä valon kaupunkia. Tällaisia ovat muun muassa Château de Pierrefonds, Château de Maisons-Laffitte, Château de Malmaison, Château de Vincennes, Château de Fontainebleau tai Auguste Rodinin talo Meudonissa.