Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubai toukokuussa: matkasuunnitelma, jolla saat vierailustasi kaiken irti

Toukokuu on yksi niistä kuukausista, jolloin Dubain perinteinen keittiö kukoistaa. Se on myös loistava aika nauttia auringosta ja kesäsäästä, joka on intensiivinen mutta ei tukahduttava, joten katsotaanpa, mitä kuukauden aikana on luvassa!

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minuuttia luettu

Dubai toukokuussa: matkasuunnitelma, jolla saat vierailustasi kaiken irti

Dubain moskeija | © Junhan Foong

Toukokuussa monet tapahtumat ovat hiljaisempia, ja voit kertoa, että kaikki on sopusoinnussa Dubain sään kanssa. Kohokohtiin kuuluvat Dubai Omega Moonlight Classic, yögolfkilpailu, ja Nad Al Sheba Sports Tournament.

Toukokuussa on myös muutamia gastronomisia yllätyksiä, kuten parsa-päivä, jolloin tarjoillaan useita ruokia, joiden tärkein ainesosa on parsa. Myös kabsa, yksi kuukauden halutuimmista herkuista, on kasvussa.

Eikä pidä unohtaa Dubai Garden Glow Show'ta, jossa taide ja teknologia sekoittuvat niin, että saamme aikaan esityksen, joka näyttää heräävän henkiin. Tai Dubai Comedy Festival niille, jotka haluavat pitää hauskaa ja koristella päivänsä hyvällä huumorilla.

1. Hemmottele itseäsi yöllä Dubai Omega Moonlight Classic -tapahtumassa

Dubai Omega Moonlight Classic -kilpailussa| ©LET
Dubai Omega Moonlight Classic -kilpailussa| ©LET

Dubai Omega Moonlight Classic on järjestetty golftapahtuma, johon osallistuvat maailman parhaat naisgolfarit, ja se järjestetään Emirates Golf Dubaissa. Tapahtuma kestää yleensä kolme päivää ja alkaa toukokuun alussa. Jos haluat nähdä sen läheltä, on tärkeää varata lippusi verkossa tämän tärkeän urheilutapahtuman virallisen verkkosivustonkautta.

Tapahtuma järjestetään iltapäivällä ja illalla, jolloin hyödynnetään viileämpiä lämpötiloja ja golfkentän valoshow'ta. Jotta voisit osallistua, sinun on hyvä tietää , miten Dubaissa liikutaan, sillä se sijaitsee kaukana kaupungin pohjoispuolella.

Turnaus on vuosittainen ja palkinnot ovat erittäin houkuttelevat.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

2. Älä unohda lippuasi Nad Al Sheban urheiluturnaukseen

Henkilöiden aitaaminen| ©Tima Miroshnichenko
Henkilöiden aitaaminen| ©Tima Miroshnichenko

Toinen toukokuun suosituimmista urheilutapahtumista on Nad Al Sheba Sports Tournament, eliittiurheilijoille varattu kilpailu, johon kuuluu miekkailua, pyörätuolikoripalloa ja melontatennistä. Epäilemättä erinomainen tapa arvostaa hienoa joukkuehenkeä, näiden urheilijoiden lahjakkuutta ja kilpailun suuruutta.

Tämä vuosittainen tapahtuma kestää noin kaksi viikkoa, ja se järjestetään NAS Sports Complexissa, joka sijaitsee Jumeirahin moskeijan ja Dubain lentokentän välissä. Liput ovat yleensä ilmaisia.

Suosittelen myös, että tulet valmistautuneena, sillä tämä alue on hyvin lähellä Dubain aavikkoa. Jälkimmäisellä tarkoitan vesipulloa, hattua tai lippistä, sillä korkeat lämpötilat voivat yllättää sinut.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

3. Visuaalista herkkua Dubai Garden Glow Show'ssa

Dubain puutarhassa hehkuu| ©Zane Edith
Dubain puutarhassa hehkuu| ©Zane Edith

Tämä on hyvin erityinen tapahtuma toukokuussa, koska kyseessä on ulkoilmanäyttely puutarhassa täydellisessä pimeydessä. Nyt saatat ihmetellä: Miten se toimii? Yksinkertaisesti yhdistämällä uusinta valaistustekniikkaa luovuuteen perustuvaan suunnitteluun. Tuloksena on leukoja hivelevä 3D-elävä spektaakkeli.

Tämä on yksinkertaisesti maaginen näyttely, jossa voit nähdä itse, miten näköaistimme voi joskus pettää meitä. Osallistuaksesi tähän tapahtumaan sinun on ostettava lippu tapahtuman viralliselta verkkosivustolta.

Lisäksi tämä teemapuisto on avoinna joka päivä vain toukokuussa.

Varaa valokuvaus Dubaissa

4. Paras kuukausi delfiininäytökseen osallistumiseen

Delfiininäytökset| ©Hernán Piñera
Delfiininäytökset| ©Hernán Piñera

Tapahtuma kestää koko Dubain kesän, mutta toukokuu on paras kuukausi osallistua tähän tapahtumaan, jota monet kutsuvat Dubain delfiinikuukaudeksi, koska se osuu samaan aikaan delfiinitaidenäyttelyn avajaisten kanssa.

Näytökset järjestetään Dubain delfinaariorakennuksessa, ja ne kestävät yleensä noin 45 minuuttia. Näet myös delfiinien ja hylkeiden liikkuvan synkronoidusti ja viihdyttävän väkijoukkoja hämmästyttävillä esityksillä. Olet lumoutunut, kun katselet näiden olentojen akrobatiaesityksiä ja vuorovaikutusta yleisön kanssa.

Näytökseen osallistuminen edellyttää lipun ostamista delfinaarion virallisilta verkkosivuilta.

Varaa yksityinen valokuvaus Dubaissa

5. Aika kävellä Ripe Marketin läpi

Vierailu kypsillä markkinoilla| ©camilliepede
Vierailu kypsillä markkinoilla| ©camilliepede

Huhtikuun yömarkkinoiden jälkeen Dubaissa järjestetään toukokuussa kypsät markkinat, jotka ovat valtava ilmastoitu huone, jossa esitellään Dubain parhaita puolia sekä Dubain asukkaille että turisteille.

RipeMarketissa on yli 100 paikallisen yrityksen tuotteita, 100 % Dubain tuotteita, jotka ovat korkealaatuisia ja alkuperäisiä. Käsintehtyjä koruja, perinteisiä vaatteita ja kodin sisustustuotteita sekä kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita.

Se sijaitsee Times Square Centerissä ja on epäilemättä yksi toukokuun suurimmista ja vaikuttavimmista tapahtumista.

Varaa opastettu kierros Dubaissa

6. Älä missaa lautasellista Kabsaa toukokuussa

Kabsa-laatta| ©Basel15
Kabsa-laatta| ©Basel15

Toukokuu sopii paremmin paikallisille kuin turisteille, mutta toisesta näkökulmasta katsottuna se on erinomainen kuukausi myös matkailijoille, jotka haluavat uppoutua Dubain alkuperäiseen kulttuuriin ja oppia lisää Dubain elämäntavasta.

Perinteistä puheen ollen, yksi ruokalajeista, joita kannattaa kokeilla, on kabsa, yksi Dubaissa valmistetuista runsaimmista herkuista, jota tarjotaan vain toukokuussa. Tämä ruokalaji koostuu riisistä, erilaisista vihanneksista ja lihasta. Koska tämä ruokalaji on suosittu vuoden viidennen kuukauden aikana, sitä voi kokeilla sekä Market Mallin ruokapaikoissa että Dubain Deiran kaupunginosan sydämessä.

7. Naurun ilta Dubai Comedy Festivalilla

Dubain komediafestivaaleista nauttiminen| ©C0NTRAST
Dubain komediafestivaaleista nauttiminen| ©C0NTRAST

Älä huoli, Dubai Comedy Festival ei ole vain arabiankielinen ja houkuttelee tuhansia turisteja kaikkialta maailmasta; se on kansainvälinen tapahtuma, jossa esiintyy joitakin maailman tunnetuimpia koomikoita. Tämä viikon mittainen tapahtuma järjestetään Street Diversions -kadulla Souk Madinat Jumeirahissa.

Jos tunnet jonkun koomikon tai ymmärrät hänen kieltään, suosittelen menemään sinne, sillä nauru kuuluu aina ulospäin. Jos olet kiinnostunut, suosittelen sinua käymään tapahtuman virallisella verkkosivustolla, josta saat päivityksiä festivaalista ja voit ostaa lippuja.

8. Täydellinen kuukausi yösafarille aavikolla

Iltaa nauttimassa Dubaissa| ©Umar Khan
Iltaa nauttimassa Dubaissa| ©Umar Khan

Yksi parhaista kuukausista nauttia yösafarista aavikolla on toukokuu, sillä taivas on lähes aina kirkas ja yölämpötilat ovat yleensä siedettävät. Toukokuu on myös hiljainen kuukausi matkailijoille, joten voit nauttia rauhallisista illoista. Dubain autiomaassa seisominen ja tähtitaivaan katseleminen on ikimuistoinen näky.

Lisäksi Dubain aavikko-illalliset ja aavikkoillat ovatkuuluneet arabikulttuurin tunnetuimpiin aktiviteetteihin satojen vuosien ajan. Et siis ainoastaan nauti ympäristöstäsi, vaan koet myös arabialaisen historian juuria.

Varaa retki Dubain aavikolle

9. Juhli parsan päivää Dubaissa

Vierailu Time Out Dubaissa| ©Jack Wilkinson
Vierailu Time Out Dubaissa| ©Jack Wilkinson

Juhli parsa-päivää Dubaissa 24. toukokuuta Time Out Dubaissa, joka on paras ravintola tähän tilaisuuteen, sillä se tarjoaa tälle toukokuun päivälle erilaisia hienoja ruokia, joiden pääraaka-aineena on parsa. Muista, että parsa on Dubaissa laajalti kulutettu vihannes, ja se on epäilemättä yksi gastronomian käytetyimmistä kasveista.

Jos et ole koskaan käynyt ravintolassa, joka viettää koko päivän suunnitellen ruokia yhdestä ainoasta tähtiraaka-aineesta, tiedät mitä tehdä. Tulet hämmästymään siitä, miten paljon ruokia ja jälkiruokia tästä kasvista voi valmistaa.
Jos kapasiteetti on hyvin rajallinen, etkä voi juhlia tätä päivää tilaisuuteen sopivimmassa paikassa, älä ole huolissasi, sillä tätä päivää juhlitaan useimmissa kaupungin ravintoloissa.

10. Joogaperjantai Dubaissa

Osallistuminen Dubai Nigh Yoga -tapahtumaan| ©Wellbeing
Osallistuminen Dubai Nigh Yoga -tapahtumaan| ©Wellbeing

Night Yoga on tapahtuma, joka järjestetään joka perjantai toukokuussa Topgolf Dubaissa. Vaikka saattaa vaikuttaa siltä, että tapahtuma liittyy golfiin, totuus on, että siinä on hyvin vähän jälkimmäistä urheilulajia, sillä toukokuun perjantaisin tämä tila on varattu yksinomaan yöjoogasta nauttimiseen ja samalla upeiden yönäkymien katseluun.

Jotta saisit käsityksen siitä, että tapahtumapaikan sijainnin ansiosta Dubain pilvenpiirtäjät jakaupungin jokaisesta kolkasta tulevat kirkkaat valot näkyvät yhdellä silmäyksellä.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, voit ostaa lippusi Topgolf Dubain virallisilta verkkosivuilta.

Tutustu Dubain säähän toukokuussa

Dubai in the Heights| ©Mayred Nyckmey
Dubai in the Heights| ©Mayred Nyckmey

Toukokuun Dubaissa on tyypillistä, että minimilämpötilat eivät parhaimmillaan laske alle 23 celsiusasteen. Kovalla helteellä lämpötila voi nousta jopa 40 celsiusasteeseen.

Onko toukokuu hyvä aika vierailla kohteessa Dubai? Paras aika vierailla Dubaissa on sesonkiaika, mutta jos pidät kesähelteestä, pitkistä valoisista päivistä ja maltillisesta turistiliikenteestä, toukokuu on hyvä kuukausi sinulle. Se on myös loistava ruokakuukausi ja täydellinen aika tutustua Dubain sydämeen.

Onko Dubaissa kiireistä toukokuussa?

Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventuressa| ©Jeremy Thompson
Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventuressa| ©Jeremy Thompson

Mielenkiintoista on, että huolimatta Dubain koskemattomista rannoista ja upeista vesitapahtumista, kuten Atlantis Aquaventure -vesipuistosta, Dubain vilkkaimmat matkailukuukaudet ovat joulukuu ja tammikuu. Useimmat matkailijat eivät käy Dubaissa sen kesäisen viehätyksen vuoksi, sillä on hyvin tiedossa, että kesällä Dubain lämpötilat ovat hyvin korkeat.

Jos lähdet toukokuussa, voit ehkä nauttia monista vesitapahtumista ja rantakohteista ilman, että liiallinen turismi hukuttaa sinut.

Hinnat Dubaissa toukokuussa

Hotellien hintojen tarkistaminen| ©Christina Morillo
Hotellien hintojen tarkistaminen| ©Christina Morillo

Koska toukokuu on hiljaisen sesongin alkua, on hyvin todennäköistä, että voit nauttia alennuksista hotellimajoituksessa, lentolippujen hinnoissa ja nähtävyyksien katselussa. Voit myös nauttia houkuttelevista tarjouksista kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien, teemapuistojen, safarien, Dubain huvivenesataman risteilyjen... Jos haluat nauttia Dubain parhaista puolista kuluttamatta niin paljon rahaa, toukokuu on erittäin hyvä vaihtoehto.

Mitä pakata Dubaihin toukokuussa?

Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich
Matkalaukun pakkaaminen| ©Vlada Karpovich

Käytä paljon aurinkovoidetta ja ennen kaikkea varaudu mahdollisiin helleaaltoihin. Hyvä uutinen on se, että Dubaissa lähes kaikki on ilmastoitua, joten on helppo suojautua kaupungin kuuman aavikon helleaalloilta.

Jos aiot viettää paljon aikaa ulkona, olipa kyse sitten rannoista, avoimista uima-altaista tai kaupungilla vaeltelusta, on suositeltavaa käyttää varvassandaaleja, hattua tai lippalakkia, eikä altistaa itseäsi pitkiksi tunneiksi kontrolloimattomalle säteilylle. Varsinkin jos aiot viipyä siellä koko kesän.